FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 17 Jun 2014 - 21:53
lacoš (citat):
rade kraljevo (citat):
DA ERCOV SECAM SE OBOJICE VRLO DOBRO POGOTOVO JEREMICA ON JE BIO CINIMISE NEGDE IZ OKOLINE VALJEVA A MATIC NEZNAM ODAKLE JE. CAK ME JE JEREMIC UZEO U ZASTITU KADA SAM IMAO JEDAN VERBALNI DUEL SA ONIM PIJANIM PERISICEM KADA MEJE JURIJO SA AUTOMATOM PO SELU A TI ZNAS ZBOG CEGA I KOGA. AKO BUDES PONOVO U NEKOM KONTAKTU SA NJIMA POZDRAVI OBOJICU. PRETPOSTAVLJAM DA IMAS NJIHOVE TEL. POTRUDI SE DAMI IH POSALJES PORUKOM.ERCOV TVOJE PRIMEDBE SU NA MESTU ZATO CUSE MALO VISE POTRUDITI DASE UKLJUCIM U OVAJ FORUM MADA SAM PRISUTAN NON STO DODUSE VISE POSMATRACKI NO MOJE I TVOJE DRUGARSTVO I PRIJATELJSTVO NEMOZE POREMETITI NISTA PA NI OVAJ FORUM.
Rade,hvala na budučem trudu.Kolega ercov če biti jako zadovoljan što bude imao podršku na vašoj karauli .Vidiš da se ercov svojski trudi da nam očara vaše službovanje na granici.Svak pomoć mu je dobro došla,a nema veće pomoći ako mu pomogne njegov kolega desetar.
Jako mi drago sto cujem ovakav govor,samo jos da stojis iza ovoga sto si rekao,a upravo to pricao Matic za frku sa Perisicem.Brojeve imam obojice,pusticu sms,a za tvoju informaciju desetaru moj,oba su iz Valjeva,a hvala prijatelju Lacos i na ovakvoj podrsci,mada se i ti svojski trudis da tema zivi svojim radom na istoj!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Wed 18 Jun 2014 - 7:26
ercov54 (citat):
Jako mi drago sto cujem ovakav govor,samo jos da stojis iza ovoga sto si rekao,a upravo to pricao Matic za frku sa Perisicem.Brojeve imam obojice,pusticu sms,a za tvoju informaciju desetaru moj,oba su iz Valjeva,a hvala prijatelju Lacos i na ovakvoj podrsci,mada se i ti svojski trudis da tema zivi svojim radom na istoj!
Kako da ne pružim podršku prijatelju,za onaj pršut,sir i kajmak što si obečao spreman sam popeti se i na Krčin
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
mornar71 Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 202 ČLAN OD: : 2013-03-05 valjevo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Wed 18 Jun 2014 - 20:28
Lacos ako ercov izneveri obecane djakonije iz svog kraja u rezervi imamo kod Milana Jeremica iz Pauna ceo turnus junadi tako mi on malopre rece i zbog njih nema vremena da dodje u Valjevo A Miodrag ima nesto sitnije stoke jeganjce i prascice pa cemo nesto saciniti.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Wed 18 Jun 2014 - 22:43
mornar71 (citat):
Lacos ako ercov izneveri obecane djakonije iz svog kraja u rezervi imamo kod Milana Jeremica iz Pauna ceo turnus junadi tako mi on malopre rece i zbog njih nema vremena da dodje u Valjevo A Miodrag ima nesto sitnije stoke jeganjce i prascice pa cemo nesto saciniti.
Pa da,a to si zaradio zahvaljujuci meni.A tisi kao znao za zemljake da za njima izdata poternica ,ali izgleda nema ti od toga nista,sto bi rekla neka stara pesma-tra lala lala,ta valjvska podvala-nego vi dodjite kod ercova,da vidite kako musa dere jarca ,nego ako ti hoces da uradis dobro delo,ti otidji njima kuci,e tad te vec nemogu izbeci,a ovo sa junadima prasicima i ostalom sitnom stokom,e tu ti sledi ovaj vec naveden stih o vasoj valjevskoj podvali
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Sun 22 Jun 2014 - 22:46
[You must be registered and logged in to see this image.] Kamen temeljac za crkvu koja se gradi pored karaule BITUSA.
ercov54: komentar modifikovan dana: Mon 23 Jun 2014 - 22:53; prepravljeno ukupno 2 puta
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Mon 23 Jun 2014 - 19:45
ercov54 (citat):
mornar71 (citat):
Pa da,a to si zaradio zahvaljujuci meni.A tisi kao znao za zemljake da za njima izdata poternica ,ali izgleda nema ti od toga nista,sto bi rekla neka stara pesma-tra lala lala,ta valjvska podvala-nego vi dodjite kod ercova,da vidite kako musa dere jarca ,nego ako ti hoces da uradis dobro delo,ti otidji njima kuci,e tad te vec nemogu izbeci,a ovo sa junadima prasicima i ostalom sitnom stokom,e tu ti sledi ovaj vec naveden stih o vasoj valjevskoj podvali
Znači neće biti pečenja.....sve propalo.....đava vas lipi odnija!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Mon 23 Jun 2014 - 20:59
ALAL VERA PRIJATLJU ERCOVE VELIKI POZDRAV,SAMO NAPRED NEMA STAJANJA.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Mon 23 Jun 2014 - 21:59
Na Bituši kao i uvek društvance za primer,svaka čast za momke i prijatelja Ercova..
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Wed 25 Jun 2014 - 19:15
[You must be registered and logged in to see this image.] SAMO ZA ERCOVA DVE SLIKE IZ MESTA BITUŠE
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Wed 25 Jun 2014 - 22:57
Hvala rijatelju Djida,jako me raduje kad imam ovako sjajne prijatelje,sudeci po secanju,na prvoj slici,pogled iz Bituse na famozni Veliki krcin,a druga mi nesto vuce kao pogled iz sela prema Bistri,a vidi se trag od lavine koji umeju da budu tako jaki bucni i zastreasujuci
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Wed 25 Jun 2014 - 23:01
[You must be registered and logged in to see this image.] Hvala PRIJATELJU iz Bituse koji mi salje slike i podatke za karaulu i desavanja oko nje,i oko temelja buduce crkve koja se gradi pored karaule ,nadamse da uskoro uzme ucesce u forumu,bar je obecao
mornar71 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Thu 26 Jun 2014 - 0:13
Znaci karaula ce biti parohiski dom.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Thu 26 Jun 2014 - 20:51
Naslov komentara: karaula bituse 1 Thu 26 Jun 2014 - 21:22
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo Mica Jeremic stigao na svoju karaulu. Kao sto vidite ima divnog psa koji dobro cuva Micinu okucnicu kao da se obucavao na granici.
alexandar: komentar modifikovan dana: Thu 26 Jun 2014 - 22:25; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : resize)
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Fri 27 Jun 2014 - 20:57
[You must be registered and logged in to see this image.] SAMO ZA PLANINCA ERCOVA DOBROG I ISKRENOG ČOVEKA JOŠ JEDNA SLIKA IZ MESTA BITUŠE
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Fri 27 Jun 2014 - 23:50
Mornaru ostajem bez texta,iako sam se danas cuo sa Jeremicem koji me psihicki pripremio na sasvim drugacije stanje njega samoga i svega oko njega,ali ovo je bas sjajno.Necemo ulaziti u detalje koje mi danas ispricao o njemu i njegovom zivotu,ali,ipak si pogresio zasto nisi poneo lap da mu sve pokazes,doduse jako te nahvalio kao sasvim opustenog pozitivnog momka,ali nikako nisam uspeo da mu pojasnim koji sam pa sad ja,doduse secase jako puno nekakvih detalja,verovatno kad poceo da ga sa ovom temom zanimamo i njemu se secanja verovatno malo osvezila.U svakom slucaju mornaru puno hvala.Mogu samo da pozelim da svako od nas bude poput teba da pomognemo nekom od nasih prijatelja da nadje svoje bivse drugove
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Fri 27 Jun 2014 - 23:58
Djida,druze i prijatelju.Kao sto vec rekoh u startu sam stekao misljenje da si sasvim grub tezak nimalo komunikativan,ali moram da priznam da sam debelo pogresio u zakljucku,vec sam to par puta govorio,ali nek te bog pozivi tako pametnog dobrodusnog postenog i nadasve rodoljubivog.Nekako mi bude tesko sto nemogu pojedincima da se revansiram za sve sto cinite za mene,ali vreme je pred nama
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Sat 28 Jun 2014 - 12:22
Fotografije koje su na temi off topic prebacene na Svastaru. Inace vi granicari malo - malo pa odlutate od teme.Imate kantinu, svastaru, zanimljivosti,... nemojte da kvarite sadrzaj teme.
mornar71 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Sun 29 Jun 2014 - 0:24
Gde nam otera onako lepo stado teladi i junadi. Svi se otimaju za zdravu hranu osi naseg generala.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Sun 29 Jun 2014 - 22:05
ercov54 (citat):
Djida,druze i prijatelju.Kao sto vec rekoh u startu sam stekao misljenje da si sasvim grub tezak nimalo komunikativan,ali moram da priznam da sam debelo pogresio u zakljucku,vec sam to par puta govorio,ali nek te bog pozivi tako pametnog dobrodusnog postenog i nadasve rodoljubivog.Nekako mi bude tesko sto nemogu pojedincima da se revansiram za sve sto cinite za mene,ali vreme je pred nama
Šta da kažem posle ovoga...........
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Sun 29 Jun 2014 - 22:08
Evo jos jednog starog granicara Matic Miodrag iz Brankovine. Sutra stavljam sliku iz vojske.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Mon 30 Jun 2014 - 0:06
Mornaru,sta reci osim dasi fenomenalno odradio,ali malo gruba rec odradio,to je u svakom slucaju sjajan postupak od tebe.Pronasaosi dva dobra momka,a i po facama se vidi dobrodusni posteni,a meni licno jako drago sto imam priliku da ponovo vidim svoje stare drugove,pogotovu Matica jer njega sam zamenio u nekim duznostima kad on otisao kuci.Hvala od srca Mornaru,a i Maticu i Jeremicu sto su se odazvali da budu slikani za ovu temu imam nekakvu glupavu ideju,ali oko razrade iste,treba malo privatne prepiske sa Mornarom,Maticem i Jeremicem!
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Mon 30 Jun 2014 - 1:10
Svaka čast prijatelju Ercov,lepo je videti slike tvojih drugara sa karaule Bituša..posle tolikih godina kao da ste opet skupa..Jedni uz druge,patrola na neki drugi način
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Mon 30 Jun 2014 - 11:34
dinosaurus (citat):
Svaka čast prijatelju Ercov,lepo je videti slike tvojih drugara sa karaule Bituša..posle tolikih godina kao da ste opet skupa..Jedni uz druge,patrola na neki drugi način
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 0:24
Hvala Zagorcu A i Lacosu i normalno Dinosaurusu,a nikako ne zaboravljam doprinos prijatelja Djide,a i Mornara na podrsci.Malo sam u blokadi sto tehnicki a malo i sa nervima.Ali treba se nadati boljem,jer izgleda gore nemoze.Jos bih nesto rekao,ali nek ostane nesto i nedoreceno,stobi rekao moj prijtelj Lacos,ima nesto i izmedju redova
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 0:51
Dobro je Milovan Jeremic bivsi kuvar na Bitusi je vracen u drustvo svog zemljaka Matica.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 0:54
lacoš (citat):
Ulaz u selo Bituše.Možda od strane karaule.Slikano je 2014.g.
Uz hvala za ovako divnu sliku Lacosu,ali mislim da ovo kraj sela,tj put vodi prema karauli,malo sam zatecen,secanja naviru!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 1:00
[You must be registered and logged in to see this image.] idemo dalje-Slika pristigla od prijatelja iz Bituse Veliki krcin,slikano sredinom juna og.Hvala prijatelju iz Bituse,ne samo na ovoj slici,vec i na svim ostalima koje slede
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 1:02
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 1:07
[You must be registered and logged in to see this image.] Nemam prateci tekst uz ovu sliku,ali sudeci po polozaju slikanja,a lici da slikano sa Krcina,ovo je Bitusa iz pticije perspektive.Preko ispod Bistre vidise manastirski kompleks Jovan Bigorski
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 1:10
[You must be registered and logged in to see this image.] Opet na Krcinu,iza vrha je RPSH
mornar71 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 1:12
Miodraga sam zatekao kako sprema lilu za Petrovdan. Da li su mestani Bitusa palili lilu. A Lacos bi mogao dati neki savet oko vinove loze.
Nemam pojma sta je lilu,a nesto mi sumnjivo da imaju iste postupke iliti obicaje valjevci i bitusani,jer velika razlika u nadorskoj visini,jer nesto mi asocira da se radi o nekakvom vinogradu samim tim jer pitas Lacosa o tome,a vinograda u Bitusi nije bilo,jer kao sto se da primetiti iz sijaset podataka i slika da tu jedva i trava uspeva,doduse imam sliku vrta sa povrcem prijatelja iz Bituse,ali da to nebih kacio pa da slika bude seljakana sa teme na temu,a momak iz Bituse svakako takav tretman nije zasluzio
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 8:08
ercov54 (citat):
Hvala Zagorcu A i Lacosu i normalno Dinosaurusu,a nikako ne zaboravljam doprinos prijatelja Djide,a i Mornara na podrsci.Malo sam u blokadi sto tehnicki a malo i sa nervima.Ali treba se nadati boljem,jer izgleda gore nemoze.Jos bih nesto rekao,ali nek ostane nesto i nedoreceno,stobi rekao moj prijtelj Lacos,ima nesto i izmedju redova
Nema na čemu,tema je odlična, a moj doprinos je pokazatelj u kom smjeru tema treba ići da bi se izbjegli "šumovi" u komunikaciji.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 8:13
ercov54 (citat):
lacoš (citat):
Ulaz u selo Bituše.Možda od strane karaule.Slikano je 2014.g.
Uz hvala za ovako divnu sliku Lacosu,ali mislim da ovo kraj sela,tj put vodi prema karauli,malo sam zatecen,secanja naviru!
Zamisli sliku bez one prve dvije kuće iznad puta i one jedne ispod,možda ćeš se lakše sjetiti.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Tue 1 Jul 2014 - 23:19
Definitivnoovo je put ka karauli,jer iz pravca Rostuse sasvim drugaciji predeli bez sume,a koliko ja mogu da vidim na ove moje corave oci ovo i nije asvaltni put,dok iz drugog pravca jeste
mornar71 Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) Wed 2 Jul 2014 - 0:16
Lila je kora od tresanja skida se ili guli nozicima zatim natakne na stap i susi se do 12/06 ovog meseca.Vece uoci 12 sad ce biti petak deca se okupljaju po brdima i brezuljcima pale lilu i vrte stapovima.To je jedan cobanski obicaj pa smatram da se to odrzava i u Bitusi. Pitaj tvog saradnika koji ti salje slike. Na ytbu nisam odgonetnuo obicaj sa korpama u selu Bituse.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)