FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)

Go down 
+20
Vojnik Graničar
pera84
stari FAZAN
East&West
Max Blitz
purger
Stazio
SveJug
Mikula 67
sasa staza
dojran
dpuric
dinosaurus
rade kraljevo
lacoš
duci64
milutins
Pero™
ZAGORAC
ercov54
24 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20  Next
AutorPoruka
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 21:40

dinosaurus (citat):
Ercov.prostorija se raspada a prozori nisu u lošem stanju scratch

Sve slike slikane septembra prosle godine,ali sjajno zapazanje da nema otpada od unutrasnje fasade,bar ne u ovoj spavaonici sa zadnje slike.Obavestenje je da karaula predata na gazdovanje Manastiru Jovan Bigorski,a dali se radi na stavljanje u nekavu upotrebnu funkciju provericu scratch
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 22:23

rade kraljevo (citat):
Ne ercov nikada te necu demantovati za ono sto bolje poznajes od mene toje granica ali samo prakticno stose tice teorije tusam nenadmasan. SALIMSE. Ercov da znas dasam uvek prisutan i dasam sa vama svako  jutro pogledam sta ima novo pase posle toga oglasim. Dve tri veceri nestoste bili zadremali nije vas bilo pasam cak i razmisljao davam dam jednu uzbunu nebil vas malo uzdrmao. Stose tice mog pojavljivanja uvece jasam ti Ercov to objasnio daje tesko doci do kompjutera. Najvise vremena uvece provedem u setnji sa mojim PASOM. A PASA je moj ker inace Nemacki ovcar kome oni sa granice nisu mogli ni noge da peru. Najvise ga volimo ja i unuk.  

Rade,vec par puta rekoh da ne mogu da davim momke da budu samnom u prici oko Bituse,momci ovo rade iz ciste dobrodusnosti,zato kako ti kazes da zadremali,a bilo je uzbuna jako puno,ti i Paunovic to radili kad trebalo i kad nije.St vodnik Paunovic dodje iz sela ispod karaule i sta ga kosta,ispali par metaka iz pistolja,a ti si znao da bude takva rabota,ali nisi nam govorio cccccc,a mi jadni sa svom ratnom opremom u rovove.A ja kao kurir morao ici kod njega u selo gde stanovao da mu podnesem raport da karaula napadnuta,a on kao iznenadjen covek u papucama sedi sa porodicom.E Rade sta nam sve radiste,dali vas grize savest zbog pakosti koje mi od vas doziveli.A ti setaj dzukca,ko voli zivotinje,taj voli i ljude,a unuk nek je ziv i zdrav,pa i nek lici na deku,bilo kako,dobar si ti covek,bio bi jos bolji,samo kad bi malo vise radio na temi.Pogledaj snimke nasih predela,ali ti doduse na granici nisi ni bio,tvoj opis poslova bio da napises plan patrola,straze,redara oko ciscenja ,i normalno oko cepanja drva za potrebe kuhinje i za vreme zime spavaonica,a kad dodje vece,tebe nestane,ides kod "kamena mudrosti"na nekakve van nastavne aktivnosti.Neznam dali si primetio taj famozni kamen,imaga na jednom snimku jos uvek,a ne zaboravi da dugujes za sada dva odgovora,a da te podsetim,ko zna mozda zaboravio,sta se nalazilo iza ledja momka koji dize tegove samo za fotkanje,i pogodi koja prostorija na zadnjoj slici scratch

Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 22:36

Ercov, mi nismo imali kurira, ili su to bili desetari.

Da se nešto desilo pozvali KK u selo preko žičanih veza. Ako ga nebi dobili, znači presečene veze, mislim da niko od nas hteo da ide dole. Ako ne, zvali bi komandu, a za svaki slučaj imali smo i radijsku vezu sa komandom 24/7

Mislim da si nekde napisao da je išao samo kurir u selo, kod nas su išle đombe, svaki dan drugi. 

Uzbuna nije nikad bilo.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:25

Takvo pravilo bilo kod nas,za svaku uzbunu nije koristen telefon za kontakt sa KK,vec morao kurir tj ja da ide u selo kod njega,a secamse da jednom takvom rezijom za yzbunu KK naredio da sa kurirom podje i Miroslav Bulatovic krsni crnogorac,inace zemljak KK,da bi demonstrirao svoje umece sviranja iliti gudjenja na gusle koje je KK imao kod sebe u stanu.Docekao nas kao pravi domacin,verovatno zbog zemljaka Wink sa kafom rakijom i nekakvim grickalicama.Tad sam mu bolje osmotrio suprugu,jako lepa pametna crnka Rolling Eyes
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:28

ercov5 (citat):
.Tad sam mu bolje osmotrio suprugu,jako lepa pametna crnka Rolling Eyes

NASTAVI bounce 
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:31

dinosaurus (citat):
ercov5 (citat):

NASTAVI bounce 

Admirale cccc,nisam ja iz one ekranizovane price Evil or Very Mad  Embarassed

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:31

Ne znam zasto, al' imam osjecaj da je ovaj ercov mnogo dobar covek. Laughing
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:34

pera84 (citat):

Osecam se pocastvovan takvim zapazanjem,cenim da je komentar iskren,jer zrelismo ljudi salutiranje
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:41

ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
ercov5 (citat):

NASTAVI bounce 

.ebi ga uvek pogrešno zaključim Laughing

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:47

dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):

.ebi ga uvek pogrešno zaključim Laughing

Znamo se Admirale jako dobro Rolling Eyes ,sjajan si ti momak,i ne samo ti,vec svi ste vrh koji se druzite sa veteranom,ali ako ocekujete nekakav savet kao starijeg,manitese gubljenja vremena Very Happy  Laughing  Twisted Evil

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:53

Sudeci po snimcima Fazana,nemogu da verujem da i dalje sa albanske strane postoji tkz meki pojas.Neznam dali ima valjan razlog da neko ide tamo ili otud ovamo ilegalno,ali kobi ga znao,sto bi rekla neka pesma "Vremena su prosla stara"
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime27.02.14 23:57

Meki pojas sam vidjao dok smo bili na karauli Orčuša....odmah iza su bili i njhovi bunkeri,iz kreveta na kojem sam spavao,zimi sam mogao videti bunkere jer je karaula bila u graničnom pojasu...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 0:03

dinosaurus (citat):
Meki pojas sam vidjao dok smo bili na karauli Orčuša....odmah iza su bili i njhovi bunkeri,iz kreveta na kojem sam spavao,zimi sam mogao videti bunkere jer je karaula bila u graničnom pojasu...

U biografiji nemas tu Orcusu,ajde lepo poklonise i pocni pricati,kako,gde i koliko Question
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 0:18

ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):

U biografiji nemas tu Orcusu,ajde lepo poklonise i pocni pricati,kako,gde i koliko Question

Pisao sam negde...
Izvidjačke jedinice imaju i graničnu obuku...mi smo odlazili na karaulu Orčuša ispod planine Koritnik i karaula Planeja na planini Paštrik...
Dosta vremena smo proveli....uz obavezni deo granične službe uglavnom smo imali obuku i upoznavanje terena i zagraničnog dela granice..jer je naša namena bila malo specifična u datoj situaciji...

Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 0:21

pera84 (citat):

Jeste dobar, ali neče da deli sa nama.

Mi po snegu i magli na teren, a on u selo kod crne, šta se desilo da za slučaj uzbune KK nije bio kuči  Rolling Eyes
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 64
ČLAN OD: : 2014-01-17

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 0:30

Meki pojas je postojao duz cele Albanske granice i prekopavan je svake god. tosu radili uglavnom seljaci .Neznam Ercov dali se secas kada smo bili na upoznavanju granice pricao je Paunovic daje vlat tadasnja Albanska bila privrzena uz Kinu i pisalo je pored njihove karaule ziveo narod Kine i Albanije.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 0:34

Pero™ (citat):
pera84 (citat):

Jeste dobar, ali neče da deli sa nama.

Mi po snegu i magli na teren, a on u selo kod crne.

Pero Pero Evil or Very Mad sve sto se setim ja to i podelim,a o tim van nastavnim aktivnostima,zbivanju oko "kamena mudrosti"treba pitati desetara.Bio je poceo u pocetku da prica,izgleda to mu ostalo u secanju,a sve ostalo palo u zaborav,a nije mi u sorti da izbegavam istinu iliti lazem scratch,a zarad postovanja prema tim divnim ljudima iz Bituse,nebih da prozivam nikog,a i nemam potrebu za time.Pokusacu da dovedem nekog iz Bituse na forum da sve cujemo realno,a ne da mi Rade prodaje maglu o nekakvim manastirima kojih nigde nema Rolling Eyes  Batine

Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 0:45

Ercov jeste bilo uzbuna dosta uglavnom nepotrebnih ali stase moze sve u skladu sa pravilom sluzbe Oruzanih snaga jedino je van pravila bilo ono tvoje gledanje u MILKU. Ercov da znas dasam bio ja na granici dosta puta i to dok je Josipovic bio zamenik iso sam u patrolu a posle njega iso sam u kontrolu. Prostorija na zadnjoj slici mislim daje trpezarija ako nisam u pravu demantujme. Objekat iza tebe je grudobran samo me malo bunilo onaj kamen stose vidi al on je samo okolo a unutra je zemlja.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 0:52

Kurir po pakete, pa usput sve pojede. Naravno da sad izgledaš kao Barney Wink

Šalim se,u kasarni je stvarno bio napad na pakete kad je neko dobio, najbrži je pokupio najbolje stvari.

Na karauli smo bili civiliziraniji, ono što smo dobili obično se je stavilo na sto, pa je vlasnik pregledao, nalomio stvari i podelio sa svima što su bili tada u karauli, zadržao jedino cigarete i koju sitnicu.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 0:56

rade kraljevo (citat):
Ercov jeste bilo uzbuna dosta uglavnom nepotrebnih ali stase moze sve u skladu sa pravilom sluzbe Oruzanih snaga jedino je van pravila bilo ono tvoje gledanje u MILKU. Ercov da znas dasam bio ja na granici dosta puta i to dok je Josipovic bio zamenik iso sam u patrolu a posle njega iso sam u kontrolu. Prostorija na zadnjoj slici mislim daje trpezarija ako nisam u pravu demantujme. Objekat iza tebe je grudobran samo me malo bunilo onaj kamen stose vidi al on je samo okolo a unutra je zemlja.

Rade druze,moguce da si bio na granici,ali moje oci te gore nisu videle Very Happy  Laughing ,a necemo Milku ogovarati,zarad nje same a i zbog postovanja naseg Paunovica,a moracu da se raspitam o sudbini i kretanju porodice Paunovic,ali koliko me secanje sluzi ti prica da se odselio za Skoplje.A objekat jeste grudobran,zidan kamenom tkz suvi zid bez ikakvog vezivnog materijala,ali obrati paznju na gomilu snega iza mene,e to treba da se setis.Ukoliko se setis obecavam pice i klopu na tvom terenu kad dodjem da muljam nesto sa kolima cheers

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime28.02.14 1:05

Pero™ (citat):
Kurir po pakete, pa usput sve pojede. Naravno da sad izgledaš kao Barney Wink

Šalim se,u kasarni je stvarno bio napad na pakete kad je neko dobio, najbrži je pokupio najbolje stvari.

Na karauli smo bili civiliziraniji, ono što smo dobili obično se je stavilo na sto, pa je vlasnik pregledao, nalomio stvari i podelio sa svima što su bili tada u karauli, zadržao jedino cigarete i koju sitnicu.

Upravo takav odnos je i kod nas bio.Verovatno izolovanost od kontakata sa spoljnim svetom usmeri ljude da se vezu jedni za druge vise nego u nekakvim normalnijim situacijama.U nase vreme paketi nisu dolazili,verovatno zbog udaljenosti i uslova dostave,ali prilikom povratka sa odsustva donosilose puno toga,sve se bratski delilo,isto kao i u tvom slucaju.A to sa mojim izgledom,pa sta da se radi,nemogu ja da kazem da licim na manekena kad istina sasvim drugacija Rolling Eyes  Twisted Evil

Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime01.03.14 11:32

Ercov mislim daje iza tebe magacin za skladistenje municije. Malo me cudi dame nisi vidao na granici prvo sto smo obisli granicu i upoznavali je na celu sa Paunovicem. Mislim daje tada isla cela generacija koja je dosla u junu na karaulu toga bi trebao dase secas.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime01.03.14 22:28

rade kraljevo (citat):
Ercov mislim daje iza tebe magacin za skladistenje municije. Malo me cudi dame nisi vidao na granici prvo sto  smo obisli granicu i upoznavali je na celu sa Paunovicem. Mislim daje tada isla cela generacija koja je dosla u junu na karaulu toga bi trebao dase secas.

Very Happy  Laughing  Twisted Evil Pa da,izasao jesi da vidis granicu,koja bi to bruka bila,bio granicar a nisi video granicu Rolling Eyes ,i toje bilo tvoje bavljenje granicom,sto se tice fizickog pristupa.Dobarsi za magacin municije,ali ja znam da tu nije bila bojeva municija,vec nesto skolske iliti manevarskih eksplozivnih sredstava,a magacin bojeve municije bio iza odbojkaskog igralista,u samom uglu kruga karaule Exclamation ,a pitanje bilo sta se nalazi odmah iza mojih ledja,vidise hrpa snega,e tu lezi zec scratch

Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 16:57

HRPA SNEGA NORMALNO PREPOZNATLJIVA JE ZA SVE LAIKE ALI MISLIM DASE NAZIRE I TAJ MAGACIN SA MUNICIJOM IZA IGRALISTA. IMALO JE TU I BOJEVE MUNICIJE NEMISLIS VALJDA DASMO MOGLI DASE BORIMO AKO NAS NEKO NAPADNE SA ONIM STOSMO RASPOLAGALI U SOSKAMA ONA MUNICIJA JE SLUZILA ZA OBAVLJANJE DUZNOSTI NA GRANICI. NO ERCOV VIDI KADA CES TO PICE DA PLATIS I DASE NEGDE VIDIMO BIO BIH RED POSLE 40 GOD.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 17:28

rade kraljevo (citat):
HRPA SNEGA NORMALNO PREPOZNATLJIVA JE ZA SVE LAIKE ALI MISLIM DASE NAZIRE I TAJ MAGACIN SA MUNICIJOM IZA IGRALISTA. IMALO JE TU I BOJEVE MUNICIJE NEMISLIS VALJDA DASMO MOGLI DASE BORIMO AKO NAS NEKO NAPADNE SA ONIM STOSMO RASPOLAGALI U SOSKAMA ONA MUNICIJA JE SLUZILA ZA OBAVLJANJE DUZNOSTI NA GRANICI. NO ERCOV VIDI KADA CES TO PICE DA PLATIS I DASE NEGDE VIDIMO BIO BIH RED POSLE 40 GOD.

Very Happy  Smile Bojeva municija osim u rapovima nije se drzala u prostorijama karaule,pa valda ja bi znao jer sam taj isti magacin duzio,ujedno i magacin hrane u susednoj prostoriji,a hrpa snega nije za laike u razradi,olako si mislio da sam glupav pa mislio da ti kao pa neznas sta je sneg Evil or Very Mad  Twisted Evil  Rolling Eyes ,ali stase nalazi ispod snega,aj molimte nemoj mi reci da se nalazi kamen iliti zemlja,vredjao bi time moj intelekt scratch

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula BITUSE 73/74   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 19:17

ercov54 (citat):
Very Happy Laughing Twisted Evil Pa da, izasao jesi da vidis granicu, koja bi to bruka bila, bio granicar a nisi video granicu Rolling Eyes, i toje bilo tvoje bavljenje granicom, sto se tice fizickog pristupa.
Dobarsi za magacin municije, ali ja znam da tu nije bila bojeva municija, vec nesto skolske iliti manevarskih eksplozivnih sredstava, a magacin bojeve municije bio iza odbojkaskog igralista, u samom uglu kruga karaule Exclamation,a pitanje bilo sta se nalazi odmah iza mojih ledja, vidise hrpa snega, e tu lezi zec scratch

Ercov54.
Jedno pitanje.!?
Kad si spomenuo kako kažeš "bruku" da te nešto pitam.
Imaš li kakvog saznanja da su na karaule dolazili JNA vojnici sa činom razvodnika.!?
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 20:14

Vojnik Graničar (citat):
Ercov54.
Jedno pitanje.!?
Kad si spomenuo kako kažeš "bruku" da te nešto pitam.
Imaš li kakvog saznanja da su na karaule dolazili JNA vojnici sa činom razvodnika.!?

scratch Koliko mena secanje sluzi,vec formirani razvodnici nisu dolazili bar u moje vreme na Bitusu,doduse dosla grupa desetara kao na nekakvu obuku iliti doskolovavanje,i kasnije poslati kao skolovan kadar u svoje nove jedinice Rolling Eyes
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 20:22

ercov54 (citat):
scratch Koloko mena secanje sluzi,vec formirani razvodnici nisu dolazili bar u moje vreme na Bitusu,doduse dosla grupa desetara kao na nekakvu obuku iliti doskolovavanje,i kasnije poslati kao skolovan kadar u svoje nove jedinice Rolling Eyes

A za što su se školovali?
Ko je držao obuku-školovanje?

Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:10

lacoš (citat):
A za što su se školovali?
Ko je držao obuku-školovanje?

tu "skolu" prosao i Rade,zato je i postao takav kakav jeste Rolling Eyes, to bila obuka za sluzbu u granicnim jedinicama,a obuku drzao KK i njegov zamenik Josipovic Josip Wink
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:13

GRUPA OD 15 DESETARA DOSLA JE U PREKOMANDU DEBAR PASMO ODATLE POSLATI NA KARAULU BITUSU KAO NAJBOLJU KARAULU NA TOM PODRUCJU TUSMO IMALI NEKIH PETNAESTAK DANA MALO NASTAVE O GRANICI OSNOVNO JE BILO ZNATI STAJE GRANICA STAJE GRANICNIPOJAS PROSIRENI GR. POJAS POGRANICNO PODRUCJE. STAJE PATROLA OSMATRANJE ZASEDA I.T.D. INACE SVI SMO DOSLI KAO DESETARI SA ZAVRSENIM KURSEVIMA U BIVSIM CENTRIMA JA KONKRETNO U PRISTINI. SA BITUSE KOMANDA JE RASPOREDILA DESETARE NA SVE KARAULE A JASAM OSTAO NA NAJBOLJOJ KARAULI ZASTO NEZNAM VEROVATNO SAM BIO LOS DESETAR. NEVERUJEM DASU RAZVODNICI DOLAZILI NA KARAULE BAR NISAM CUO DAJE TO BILO U PRAKSI A I RAZVODNICI SU POSTAJALI VOJNICI UGLAVNOM UNAPREDENI U CIN RAZVODNIKA.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:18

TO RADE,tako treba,strucno i tacno,a ne da ja nabadam kako i zasto.Sta reci,skola vazda pobedjuje cheers
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:24

Znači školovanje se vršilo na terenu,praktična obuka.
Gdje ste bili smješteni za vrijeme školovanja?
15 vojnika nije malo,treba negdje prespavati i jesti.

Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:30

lacoš (citat):
Znači školovanje se vršilo na terenu,praktična obuka.
Gdje ste bili smješteni za vrijeme školovanja?
15 vojnika nije malo,treba negdje prespavati i jesti.

Pitanje je za skolovani kadar,ali posto on gostuje ovde par minuta,ili nek me demantuje.Momci smesteni u karauli,nista posebno,kao za nadarene i umne glave,vec sasvim kao za svu ostalu vojsku smestaj ishrana Exclamation
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:33

NEZNAM KOJI SI TI MAGACIN ZA HRANU DUZIO ALI ZNAM DAJE POSTOJAO MAGACIN ISHRANE U PODRUMU KARAULE KAD SIDES NIZ STEPENICE DESNO JE BIO STO ZA STONI TENIS A LEVO MAGACIN I KLJUC OD TOG MAGACINA IMAO SAM JA I PAUNOVIC PA KUVARU KADJE NESTO TREBALO IZDAVAO SAMJA ILI MU DAM KLJUC PAJE ON TO SVE UPISIVAO STA JE UZEO. VODILA JESE EVIDENCIJA ULAZA I IZLAZA HRANE I NA KRAJU MESECA JA I PAUNOVIC VRSILI SMO SRAVNJENJE NABAVKE I POTROSNJE HRANE I IZVESTAJ SLALI KOMANDI DABIH TA HRANA BILA PLACENA. PRICAM O HRANI KOJA JE NABALJANA ISKLJUCIVO U ROSTUSI HLEB MESO I.T.D. ZA DRUGI MAGACIN ISHRANE JA NEZNAM.
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:38

ERCOV DALI SE SECAS KOJEG DATUMA SI DOSO NA BITUSU
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:40

rade kraljevo (citat):
NEZNAM KOJI SI TI MAGACIN ZA HRANU DUZIO ALI ZNAM DAJE POSTOJAO MAGACIN ISHRANE U PODRUMU KARAULE KAD SIDES NIZ STEPENICE DESNO JE BIO STO ZA STONI TENIS A LEVO MAGACIN I KLJUC OD TOG MAGACINA IMAO SAM JA I PAUNOVIC PA KUVARU KADJE NESTO TREBALO IZDAVAO SAMJA ILI MU DAM KLJUC PAJE ON TO SVE UPISIVAO STA JE UZEO. VODILA JESE EVIDENCIJA ULAZA I IZLAZA HRANE I NA KRAJU MESECA JA I PAUNOVIC VRSILI SMO SRAVNJENJE NABAVKE I POTROSNJE HRANE I IZVESTAJ SLALI KOMANDI DABIH TA HRANA BILA PLACENA. PRICAM O HRANI KOJA JE NABALJANA ISKLJUCIVO U ROSTUSI HLEB MESO I.T.D. ZA DRUGI MAGACIN ISHRANE JA NEZNAM.

Gresis Rade jako.Nesto si ti to pobrkao.Magacin ishrane duzio i snjim radio ovaj ovde gospodin ercov,a isto takodje i magacin koji bio takodje niz stepenice desno za tehnicke stvarke bio pod mojom upravom,to ostalo od nasledja od Josipovica,ali ako ti kazes da to nije tako,ja se izvinjavam sto lazem ovaj siroki auditorijum Embarassed

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:45

ercov54 (citat):
Pitanje je za skolovani kadar,ali posto on gostuje ovde par minuta,ili nek me demantuje.Momci smesteni u karauli,nista posebno,kao za nadarene i umne glave,vec sasvim kao za svu ostalu vojsku smestaj ishrana Exclamation

Nisam znao da je bilo na karauli bilo 15 slobodnih kreveta.Nije to malo prostora.Ja sam mislio da su karaule bile građene onako taman za određen broj ljudi-vojnika.Za hranu još kako tako.
Koliko je vojnika bilo na karauli kao normalna posada?

Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:50

JEL TO TAJ MAGACIN NIZ STEPENICE LEVO A DALI SE SECAS STOLA ZA ST. TENIS GDE SMO JA I POPOVIC PROVODILI NAVISE VREMENA IGRAJUCI TENIS I SAH KAO I PAUNOVIC SLOVENAC OCKAR MIRKO MISLIM DASE TAKO ZVAO.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:54

rade kraljevo (citat):
JEL TO TAJ MAGACIN NIZ STEPENICE LEVO A DALI SE SECAS STOLA ZA ST. TENIS GDE SMO JA I POPOVIC PROVODILI NAVISE VREMENA IGRAJUCI TENIS I SAH KAO I PAUNOVIC SLOVENAC OCKAR MIRKO MISLIM DASE TAKO ZVAO.

Upravo tako,a pored male prostorija sa stolom za stoni tenis,gde vas Mirko ucio tenisu,je i ostava za bure iliti kacu u kojoj kiseljen kupus za ishranu vojske,a posvetise malo pitanjima Lacosa,a ja i ti imamo jos toga da usaglasimo Twisted Evil

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 21:58

rade kraljevo (citat):
ERCOV DALI SE SECAS KOJEG DATUMA SI DOSO NA BITUSU

9-06-1973 dosao,a otisao 25-03-1974 godine
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime02.03.14 22:22

lacoš (citat):
ercov54 (citat):

Nisam znao da je bilo na karauli bilo 15 slobodnih kreveta.Nije to malo prostora.Ja sam mislio da su karaule bile građene onako taman za određen broj ljudi-vojnika.Za hranu još kako tako.
Koliko je vojnika bilo na karauli kao normalna posada?

Ne vredi cekati odgovor od ZKK,on se usredsredio na druge tema.Imala je sasvim prazna spavaona za tako te prekobrojne u raznim situacijama,a po nekom mom pamcenju posada na karauli brojala oko 25 vojnika,neka me demantuje desetar,posto uvek ima amandman na moje izlaganje Twisted Evil

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime03.03.14 0:29

ercov54 (citat):

Davno beše [You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula BITUSE 73/74   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime03.03.14 5:59

ercov54 (citat):
scratch Koliko mena secanje sluzi,vec formirani razvodnici nisu dolazili bar u moje vreme na Bitusu, doduse dosla grupa desetara kao na nekakvu obuku iliti doskolovavanje, i kasnije poslati kao skolovan kadar u svoje nove jedinice Rolling Eyes
rade kraljevo (citat):
GRUPA OD 15 DESETARA DOSLA JE U PREKOMANDU DEBAR PASMO ODATLE POSLATI NA KARAULU BITUSU KAO NAJBOLJU KARAULU NA TOM PODRUCJU TUSMO IMALI NEKIH PETNAESTAK DANA MALO NASTAVE O GRANICI OSNOVNO JE BILO ZNATI STAJE GRANICA STAJE GRANICNIPOJAS PROSIRENI GR. POJAS POGRANICNO PODRUCJE.
STAJE PATROLA OSMATRANJE ZASEDA I.T.D.
INACE SVI SMO DOSLI KAO DESETARI SA ZAVRSENIM KURSEVIMA U BIVSIM CENTRIMA JA KONKRETNO U PRISTINI.
SA BITUSE KOMANDA JE RASPOREDILA DESETARE NA SVE KARAULE A JASAM OSTAO NA NAJBOLJOJ KARAULI ZASTO NEZNAM VEROVATNO SAM BIO LOS DESETAR.
NEVERUJEM DASU RAZVODNICI DOLAZILI NA KARAULE BAR NISAM CUO DAJE TO BILO U PRAKSI A I RAZVODNICI SU POSTAJALI VOJNICI UGLAVNOM UNAPREDENI U CIN RAZVODNIKA.

Hajde da vam puno ne pametujem.
Evo pogledajte zašto sam to pitao.!?

Ovo što slovima i slikom o tome kaže "Jocke": [You must be registered and logged in to see this link.]

Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime03.03.14 22:37

Vojnik Graničar (citat):
Hajde da vam puno ne pametujem.
Evo pogledajte zašto sam to pitao.!?

Ovo što slovima i slikom o tome kaže "Jocke": [You must be registered and logged in to see this link.]

"Jocke" 88-89 godine,moguce da se nesto menjalo kasnije.Doduse prilikom obuke u Palanci biloje razvodnika,a na koji nacin do tog cina se tad dolazilo nemam pojma,znam kod nas da se to dobijalo nekakvim zaslugama!

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime03.03.14 22:42

dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):

Davno beše [You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]

Pa da Admirale,ali dok ja cuvao granicu od spoljnih agresora,neznam jesi bio rodjen,i ako jesi,onda znaj ko je cuvao tvoje srecno detinjstvo granata

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime03.03.14 22:51

ercov54 (citat):
Pa da Admirale,ali dok ja cuvao granicu od spoljnih agresora,neznam jesi bio rodjen,i ako jesi,onda znaj ko je cuvao tvoje srecno detinjstvo

Svaka čast  [You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime03.03.14 23:57

ercov54 (citat):
ali dok ja cuvao granicu od spoljnih agresora,neznam jesi bio rodjen,i ako jesi,onda znaj ko je cuvao tvoje srecno detinjstvo granata

HVALA, dobro si odradio posao.

(tada sam več odaaaaaaaaaavno bio rođen, barem tad mi se tako činilo)
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime04.03.14 0:02

Pero™ (citat):
HVALA, dobro si odradio posao.

(tada sam več odaaaaaaaaaavno bio rođen, barem tad mi se tako činilo)

Rolling Eyes Tad su bila neka druga vremena,drugacije bili vaspitavani i usmeravani scratch
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime04.03.14 1:00

E da su bila druga vremena, bila su. Tih godina sam več išao u školu pa se još ponešto sečam. Ali dao si mi misliti, da pitam kako ste graničari tad živeli. Ali polako prvo ču pročitati dali si več napisao ono što me zanima. Sad sam več u godinama kad se sečam stvari od pre 40 godina a za nekoliko dana unazad zaboravim. Jedno po jedno pitanje čemo odraditi, imamo vremena.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime04.03.14 1:41

Pero™ (citat):
E da su bila druga vremena, bila su. Tih godina sam več išao u školu pa se još ponešto sečam. Ali dao si mi misliti, da pitam kako ste graničari tad živeli. Ali polako prvo ču pročitati dali si več napisao ono što me zanima. Sad sam več u godinama kad se sečam stvari od pre 40 godina a za nekoliko dana unazad zaboravim. Jedno po jedno pitanje čemo odraditi, imamo vremena.

Potpuno si u pravu,bar ja sto sam zurio zuriosam,kud sam trebao ici isaosam,a sad da se korigujem,e to malo teze ide.Mlado drvo daje se savijati,a staro se lomi vojnik

Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 11 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
Na vrh 
Stranica 11/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)