FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Skulpture i umjetničke slike

Go down 
+23
mirko bratuš
Max Blitz
PORUCNIK
Sloba1
puc(f)lek
pucflek
gerard ford
013gonzo
goran9030
more6
lacoš
semsudin
flexi
Četni evidentičar
East&West
Patrick
purger
Pero™
Stazio
dpuric
Gicko Prasić
VBČ
Vojnik Graničar
27 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorPoruka
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

BROJ POSTOVA: : 1310
ČLAN OD: : 2014-01-18
DOB : 55
M(j)esto Tu i Tamo

Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime16.10.14 0:15

Umjetnik Bodypaintinga Andy Golub, to stvarno radi pedantno.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

BROJ POSTOVA: : 669
ČLAN OD: : 2013-02-05
M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime22.10.14 22:06

Jedan moj prijatelj počeo je da slika pre nekoliko meseci i to je dokaz da nikad nije kasno početi ako imaš talenat jedna od njegovih prvih slika bila je onu koju sam ja hteo da mi naslika . Dao sam mu fotografiju stare kuće mog dede  u selu, i on je naslikao bas mnogo dobro meni se svidjalo i poklonio sam sliku stricu , bio je odusevljen . Posle toga su mu jos nekolicina dali svoje fotografije iz zavičaja a drugi su hteli neku apstrakciju i svi su zadovoljni . Ima talenta i sa malo usavrsavanja bio bi jos bolji organizovacu mu izložbu u centru za kulturu  ako želi .

Pogledajte 

[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime22.10.14 22:13

evo i nekih drugih sve radjene uljanim bojama na platnu 

Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime22.10.14 22:14

Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime22.10.14 22:17

Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime22.10.14 22:20

ove dve po meni su najbolje 

[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime22.10.14 22:21

evo i nekih apstraktnih slika 

Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime22.10.14 22:23

Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime22.10.14 22:25

Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
DOB : 57
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime23.10.14 15:46

Kladuški kipar Zlatko Dizdarević i njegovo djelo konjanik Mujo Hrnjica čuvar Kladuše iz 17 stoljeća.Konjanik je urađen u gipsu i čeka izlijevanje u bronzu.Dimenzije ovog spomenika su dužina 10m,visina 8,5 m a širina 3m.
Poređenja radi kip bana Jelačića u Zagrebu velik je 5m a Meštrovićevi indijanci u Čikagu veliki su oko 7m.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime23.10.14 16:55

flexi (citat):
Jedan moj prijatelj počeo je da slika pre nekoliko meseci i to je dokaz da nikad nije kasno početi ako imaš talenat jedna od njegovih prvih slika bila je onu koju sam ja hteo da mi naslika . Dao sam mu fotografiju stare kuće mog dede  u selu, i on je naslikao bas mnogo dobro meni se svidjalo i poklonio sam sliku stricu , bio je odusevljen . Posle toga su mu jos nekolicina dali svoje fotografije iz zavičaja a drugi su hteli neku apstrakciju i svi su zadovoljni . Ima talenta i sa malo usavrsavanja bio bi jos bolji organizovacu mu izložbu u centru za kulturu  ako želi .

Pogledajte 

[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Talenat je neosporan, ali trebace puno rada i nek sto vise posjecuje izlozbe, ili posmatra reprodukcije starih majstora.
Je li ovaj rad akvarel?

semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime23.10.14 18:48

Skulptura ,Emine,opjevane u Šantićevoj pjesmi,Emina,
Poklon grada Velika Kladuša gradu Mostaru.
Autor Zlatko Dizdarević.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime23.10.14 20:19

Je li joj marama na glavi?

semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime23.10.14 21:37

Mislim da je na glavi marama jer je nosila muslimansku nošnju iz Mostara iz 1902 godine.Djevojka se je zvala Emina Sefić Koluder i stariji mostarci su je poznavali.

Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime24.10.14 0:40

PORUCNIK (citat):
flexi (citat):

Pogledajte 

Talenat je neosporan, ali trebace puno rada i nek sto vise posjecuje izlozbe, ili posmatra reprodukcije starih majstora.
Je li ovaj rad akvarel?
 E jeste, svaka čast Poručnik poznajes materiju ,  jedina slika u akvarelu od svih sto sam postavio  ,  ostale su uljane i to sam mu zamerio ali to mu je bio jedan od prvih radova  tacno rekao mi je moj drug Denja da je  radio  akvarel bojama
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime24.10.14 7:45

semsudin (citat):
Mislim da je na glavi marama jer je nosila muslimansku nošnju iz Mostara iz 1902 godine.Djevojka se je zvala Emina Sefić Koluder i stariji mostarci su je poznavali.
Zbunjuje me ono "... vjetar pirnu, pa niz pleci puste rasplete joj one pletenice guste..." Da li je i tada nosila maramu?

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime24.10.14 7:48

flexi (citat):

E jeste, svaka čast Poručnik poznajes materiju ,  jedina slika u akvarelu od svih sto sam postavio  ,  ostale su uljane i to sam mu zamerio ali to mu je bio jedan od prvih radova  tacno rekao mi je moj drug Denja da je  radio  akvarel bojama
Akvarel je nezgodna tehnika... Ako od 100 uspije 10, to je dobar prosjek.

semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime24.10.14 10:29

Slika Kladuše djelo Fikreta Abdića Tode u akvarelu.Slobodni umjetnik slikar koji je dosad imao devet samostalnih izložbi.Učesnik je likovnih kolonija i susreta u Sisku,Popovači,Kulen Vakufu,Topuskom ,Cazinu,i u Karlovcu na ZILIK-u.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime24.10.14 11:49

PORUCNIK (citat):

Zbunjuje me ono "... vjetar pirnu, pa niz pleci puste rasplete joj one pletenice guste..." Da li je i tada nosila maramu?
Možda ju je skinula,il joj je neko skinuo maramu poručniće Wink

Pa kada bi sultan za Eminu znao,
Bi, valahi, za nju sto robinja dao!

Ta ljepša je, bolan, od svih imamskih bula,
A bjelja je, beli, od bjelih đula.

Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime24.10.14 22:11

Po istinitom događaju iz 1943 odvođenje imama Smaila Buljubašića iz Vrnograča sela kod Velike Kladuše na
strijeljanje zbog saradnje sa partizanima.Ovaj događaj je inspiriso slikara Aleksandra L Lucijana da 1983 uradi ovu sliku koja se danas nalazi na zidu vijećnice općine Velika Kladuša.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime25.10.14 4:51

Sjajno!

VISUALIA FESTIVAL, Pula 04.05.2014., dizalice brodogradilišta Uljanik:

[You must be registered and logged in to see this link.]

Na vrh Go down
more6
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 450
ČLAN OD: : 2013-11-16

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime25.10.14 14:02

Max Blitz (citat):
Sjajno!

VISUALIA FESTIVAL, Pula 04.05.2014., dizalice brodogradilišta Uljanik:

Šteta da se i ranije netko nije sjetio napraviti ovakvu stvar.Puljani su oduševljeni ovom atrakcijom a o turistima da i ne govorimo.Samo sa bojim da sve ovo nestane pod izgovorom da je ta atrakcija skupa za održavanje.
Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime25.10.14 15:18

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran, lepo je rekao Einstein. Zagađivanje neba nepotrebnim svetlobnim efektima i sa smogom svetlosti ima jake astronomske, biološke, sociološke, ekonomske, zdravstvene, pravne, sigurnostne i estetske štetne posledice. 

Fotometrija je nauka, koja se ukvarja sa merjenjem svetlosti i međunarodna komisija za razsvetljenje CIE je več 1997 godine predložila pravila za zaustavljenje onesnaženja okoline i referenčne zakonodavne okvire protiv zagađivanja neba. 

A nešto najblesavije, što se moglo vidjeti i još se može zapaziti, su laserski snopovi usmereni u nebo, mada su u večini zemalja zabranjeni. Sve za atrakciju i stvarno prirodno ljep performans.  Umjetnost i skulpture na visokoj razini, čak se i ribam to mnogo sviđa i čuti je, da su oduševljene. 

Istotako nema više crkve, koja noču nebi bila osvjetlena. Da, to mora biti, da se netopiri lakše orentiraju i komarci te metuljevi su isto tako jako oduševljeni. 

Tom prilikom neka najavim, skoro če nova godina i nemojte slučajno zaboraviti, drugovi na petarde, rakete i vatromete takve i onakve. Domači ljubimci, a i opake divlje zveri bit če oduševljene i jako vam zahvalne. 

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime26.10.14 19:06

Primer estetike i savršenog spoja ljudskih ruku te prirode je zagrebački park Zrinjevac, kako i ta oslikana grafika Hortenzije Pavića, koja krasi klubske prostorije Četnog evidentičara.

Park je svečano otvoren 1873 godine i usred zelen placa Zrinjevca stoji glazbeni paviljon, po kome je taj perivoj s alejom od 220 platana i najpoznatiji. Trgovac Eduard Prister je paviljon poklonio gradu Zagrebu 1890 godine i tad je postao Zrinjevac omiljeno šetalište zagrebačkih frajlica sa šeširima, dok su jim mame prodavale krumpire na tržnici ispred katedrale.

Zelen plac je projektiran pažljivo i visokim stupnjem estetike, kako bi se Zagreb njime ponosio i mogli bi se mu diviti još mnoge generacije. Na južnom djelu parka (iz te perspektive je i grafika) stoje kipovi  Klovića, Medulića, Frankopana, Jurišića, Kukuljevića i Mažuranića. Park krase i fontane "Blizanci i Gljiva" te na njegovoj severnoj strani meteorološki stup, koji još danas, nakon 130 godina funkcionira onako kako treba, jer ga održava legendarni vurmohar Lebarović. 

Zrinjevac je impozantan, a po ukusu Četnog evidentičara najveličasniji u jesen i u prolječe, kad je najlepše prošetati kroz njega.

Da je ljudska glupost bezgranična, več sam istaknuo, pa se na žalost to može vidjeti i u Zrnjevcu, kad je povodom veselog decembra oskrunjen i neokusno okiten. Muzički paviljon isprepleten neonskim svetlima izgubi sav svoj ponos, kao da je njegova jedina konstrukcijska funkcija nosivost tih plehkih cevastih žarulja. 

Ne, tu se ne radi o različitim okusima. Nikako, jer to preizlazi granice dobrog okusa i ukazuje na nemar i bezbrigo onih, kojim je taj dragulj poveren u upravljanje i održavanje. Več samo zbog toga bi valjalo Bandića pritvoriti na neko vrijeme, da se nebi ljudskom rodu pružalo cjenene atrakcije od dragocjene baštine i time se ga još više poneumljalo, kao da več nije dosta blesav.

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime26.10.14 21:02

Opet sam bio u dilemi, dali stavim među dvorce ili umjetničke slike i skulpture, no prevladalo je ono drugo, mada mi je tehnika izrade tog ručnog rada sasvim nepoznata, naime relief dvorca je na limu i nije mi jasno na koji način je otisnut odnosno izrađen. Istotako stoji u moji klubski prostoriji.

A to što je na slici, reliefu ili kako več se zvao umjetnički rad prepuštam kao izazov nekome, ko če prepoznati ili poznaje ili če se potruditi.

Četni evidentičar: komentar modifikovan dana: 27.10.14 9:51; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime26.10.14 21:09

Četni, malo mi je čudan taj tvoj klub.Da nermaš  malo previše slika i drugih umjetnina sa motivima iz Hrvatske Wink ?

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime26.10.14 21:14

lacoš (citat):
Četni, malo mi je čudan taj tvoj klub.Da nermaš  malo previše slika i drugih umjetnina sa motivima iz Hrvatske Wink ?
Ima toga još. A ima gotovo iz svih repubilka nekadašnje Jugoslavije Cool

Ajde, sad za promjenu stavljam jedan Slovenski motiv odnosno bakrorez jednog slovenskog grada. I taj mi ne stoji u klubskim prostorijama, več sam zbog nedostatka prostora stavio ga u kotlovnicu.  A koji je to grad, neka bude izazov. 

Da, uistino u kotlovnicu. Samo da neče umjesto o umjetnini biti pitanja - Četni, na šta to ložiš i griješ se? Ložim se na čebelice.

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime31.10.14 15:14

Najmanje 40 godina, ta se žena ne menja i sasvim je ista. Njezine sise su najčvršče i najtvrdije u gradu, svu tu vreme. Taj kip stoji ispred knjižnice, sasvim blizu nekadašnjeg doma JNA. 

Autor mi nije poznat, mislim da je Jakob Savinšek, ali mi je kipac dobro poznat. 

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime01.11.14 23:46

U New Yorku se može videti umjetnost i na ulici. Tek tako. 

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime02.11.14 0:00

Ni sam neznam zašto mi se sve više i više sviđa umjetnost poslikave tela, takozvani body painting.

Kad pogledam ove dvije, mamu i kči, sve mi se učini, kao da su naslikane. 

Takva je umjetnost jako po mom ukusu - spoj prirode i rad ruku umjetnika. 

A uz sve mi je fascinantno i to, da se umjetnine mogu izložiti u javnosti, na ulici i nema potrebe za konvencionalne izloge u galerijama.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime02.11.14 5:43

Ipak sam ljubitelj malo više umjetničke fotografije:

Sergej Koznitsev - Morning tea (Jutarnji čaj)

Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime02.11.14 20:46

Akt fotografija je sasvim druga smer umjetnosti, pa se ne može usporediti s modernim umjetničkim slikama tijela. Pa nije baš prikladno reći da je jedno više umjetnost no drugo, jer je to slično, kao da bi usporedili Klasično glazbu i Rock.

Kako bilo, ovo je fantastična Akt fotografija Ota Hohnjeca iz Zagreba, koja je snimljena 1950 godine.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime02.11.14 21:17

Tanke su granice, no u načelu nisam ljubitelj golotinje pod svaku cijenu, ili ako se pod erotiku podmeće pornografija, to mi je nekako srednjoškolski. Smile
Ono kad imaš prištiće i mlad si. Laughing

Odnosno, pornografiju ću gledati kao pornografiju, a ne umjetnost, jer ona to nije.
Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime03.11.14 1:33

Kad su stvari jasno determinirane onda nema sumnje, nit tanke linije. 

Pornografija je eksplicitno prikazivanje spolnog odnosa sa ciljem pobuđuvanja spolnog nagona. 

Sve drugo i svaka golotinja, čak i ako nema nikakvog umjetničkog izražaja, nije nit malo pornografija.

Čak i sam spolni čin, ako je prikazan na način, da ne budi spolnog nagona se ne ubraja među pornografiju. Tačka.

Naime, prikaz spolnog čina može imati i nesumnjive elemente umjetničkog izražaja ili neke druge indirektne svrhe poput nauke, humora, izražaja revolta...,  ako u svojstvu ne budi požude.   

U drugu ruku shvatljivo je, da se teoretski, a neki i očito praktički brzo pale i osječaju požudu več kad vide gol prst ili sisicu, no opet se zbog toga ne radi o pornografiji, kako nije ispunjen uslov o prikazivanju spolnog čina. 

Svako drugčije shvatanje i tumačanje je izraz nedostatka omike ili licemjerja poput jednačenja jabuka i kruška, opravdanjem, kako su i jedno i drugo vočke. 

Erotika te golotinja, bila ona estetska ili ne, sa ili bez umjetničkog izražaja i pornografija su tako u svojstvu sasvim različite kategorije i granice su sasvim jasne. Tako je određeno u društvenim normama tog vremena, koje su zapisane u Bontonu, Slovarima knjižnog jezika, Enciklopedijama, Zakonima, pa i na Wikipediji;

A ukusi su nešto sasvim drugo, pa je shvatljivo, da može biti za nekoga nešto estesko i umjetničko, a za drugoga odvratno u vulgarno.

Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime03.11.14 15:46

Nije slika, nit skulptura ali je umjetnost. To sigurno. 

Veličastan performans!

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime03.11.14 18:06

Četni evidentičar (citat):
Nije slika, nit skulptura ali je umjetnost. To sigurno. 

Ajd' koga veseli, može proć. Od 1 do 5 dajem +3. Smile

Kad naletim vani na ovako nešto više me nasmije...
(Našlo bi se i kod nas, ali manje...)
Skulptura u Bruxellesu:

Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime03.11.14 19:20

Različiti ljudi, različito vidimo i osječamo. Kad bi ja ocenjivao od 1 do 5, dao bi 9, kako je 10 rezervrana samo za djela nas božanstva. 

Ipak tebi dajem + za onog padavca, što je originalan, mada nije nikakav presežak umjetnosti. 

Meni je zanimljiv jedan od komentara, koji upravo to dokazuje:

"Mogao sam vidjeti moju dušu tamo. Ne znam ništa o koreografiji plesa ili pokreta. Ali moja duša je bila potresena kad sam to vidjeo. To se osjeća kao bazu ljubavi, otkucaj srca mora i jednostavnosti ljudskih bića. Osjećao sam prirodu govoreču kroz mišiće i kožu, kroz suptilne dodire. Ljubav."

Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime05.11.14 22:00

Djelo ”Skidanje Isusa s križa”
Podsjetimo, do 17. stoljeća u centralnoj isusovačkoj crkvi stajala je slika „La Pieta" italijanskog renesansnog slikara Šipionea Pulconea de Gaeta (Scipione Pulzone), koja je trenutno u Metropoliten muzeju u Njujorku.
Ovog puta, Vatikan je među vrhunskim italijanskim umjetnicima odabrao baš Safeta, Bosanca i Hercegovca, da za njih napravi veliko umjetničko djelo „Skidanje Isusa s križa“. Tim činom našem umjetniku odali su veliku čast, ali i ispunili dječački likovni san da pripada velikoj evropskoj četi figurativnog slikarstva, jer njegovi ideali bili su velike freske, veliki opusi mikelanđelovski i ticijanski.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime08.11.14 20:27

George Lundeen - 'Odlazak', Loveland Colorado.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime08.11.14 20:36

U tematskom parku na 'otoku ljubavi' Jeju u Južnoj Koreji.

Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime13.11.14 18:57

najnoviji radovi mog prijatelja sve je bolji i bolji 

Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime13.11.14 18:59

Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime21.11.14 19:16

Kip slavnog majstora borilačkih vještina Bruce Lee u Mostarskom parku Zrinjevac.Autor kipar Ivan Fijolić.Još jedan kip Bruce Lee nalazi se u Hong Kongu.
Na vrh Go down
flexi
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
flexi

M(j)esto Aleksinac

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime16.12.14 22:47

Evo najnovije dve slike mog  prijatelja , slikano je akrilnim bojama  ,

Na vrh Go down
mirko bratuš
Kapetan
Kapetan

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3737
ČLAN OD: : 2012-04-15
DOB : 77

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime02.01.15 14:05

Daleč je od svojega doma.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime23.02.15 23:44

Kip Bude u unutrašnjosti skriva posmrtne ostatke svećenika koji je živio oko 1100.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime06.03.15 17:22

Mogao bih opet obuć uniformu zbog ovakvih stvari, ponajprije ovakvih...  No

Teško mi je odgledat video do kraja...

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime10.03.15 15:56

"Islamska Država da uništi piramide i Sfingu"...

Muslimanski propovjednik iz Kuvajta pozvao je na uništenje najvećih simbola Egipta, piramida i Sfinge, navodeći da je vrijeme da se uništi faraonska baština.

Ibrahim Al Kandari je poziv uputio pripadnicima Islamske države, koji već nekoliko nedjelja bezumno uništavaju kulturno blago u Iraku.
“Iako antički monumenti nisu religijska, već kulturna i istorijska mjesta, ona moraju da budu uništena. Muslimani moraju da ih unište. Tako će se staviti tačka na slike obožavanja faraona“, naveo je Al Kandari za dnevnik Al-Vatan.

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime10.03.15 17:38

Max Blitz (citat):
"Islamska Država da uništi piramide i Sfingu"...

Muslimanski propovjednik iz Kuvajta pozvao je na uništenje najvećih simbola Egipta, piramida i Sfinge, navodeći da je vrijeme da se uništi faraonska baština.

Ibrahim Al Kandari je poziv uputio pripadnicima Islamske države, koji već nekoliko nedjelja bezumno uništavaju kulturno blago u Iraku.
“Iako antički monumenti nisu religijska, već kulturna i istorijska mjesta, ona moraju da budu uništena. Muslimani moraju da ih unište. Tako će se staviti tačka na slike obožavanja faraona“, naveo je Al Kandari za dnevnik Al-Vatan.

Nekako - ide se ka svemu drevnom - treba unistiti.  Ameri su razjebali mau dokumenata istorijskog naslijedja drevne Persije u Iraku, a cuvaju dokumenta o Dr Holideju, Vajatu Erpu, Bufalo Bilu, jer to im je jedino naslijedje...

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime10.03.15 17:42

PORUCNIK (citat):
Nekako - ide se ka svemu drevnom - treba unistiti.  Ameri su razjebali mau dokumenata istorijskog naslijedja drevne Persije u Iraku, a cuvaju dokumenta o Dr Holideju, Vajatu Erpu, Bufalo Bilu, jer to im je jedino naslijedje...

Lijepo si komentirao, nema šta...
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike   Skulpture i umjetničke slike - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Skulpture i umjetničke slike
Na vrh 
Stranica 2/9Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» vojna bolnica Skoplje VBS
» Karaule JNA u Srbiji
» SLIKE iz ex YU
» Štip VP 7036 generacija septembar 1986/87
» VP 5266/8 larv PVO 1986/87