FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Wed Sep 23, 2020 4:11 am
Svaka čast umjetniku. Vidio je da zna i odustao je. Slika ce za neko vrijeme imati neprocjenjivu vrijednost..i meni se sviđa. Prijatelj koji me dosta naučio o slikarstvu rekao mi je da se majstor slikar razlikuje od amatera samo u jednom. Ako zna naslikati ili nacrtati ljudsku ruku. Jer ako su ruke i prsti na slici kao kifle..onda je to ništa.Samo to..ni manje ni više
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Wed Sep 23, 2020 6:07 am
Koliko se sjećam, ovo je naslikao kada je bio kraj prvog ili početak drugog razreda. Na žalost, nije napisao datum na poleđini. Međutim, ta slika je na zidu na istaknutom mjestu u dnevnom boravku i do sada nitko još nije pitao o čemu se radi. Svi gosti su bili učtivi, a onda su se vremenom i navikli To za ljudsku ruku sam već negdje čuo i poznato mi je. Evo, ja prvi nemam smisla za takvo šta i mackanje po platnu, staklu ili papiru ostavljam onima koji su za to nadareni
_________________ In medias (t)res...
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Wed Sep 23, 2020 6:48 am
Ja sam nadaren i to samo onda kada me žena natjera,za maleraj ili hrv.rečeno soboslikarstvo,ali se ne smijem nigdje potpisati
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Wed Sep 23, 2020 7:09 am
Hehehe, tu se vidi manjak iskustva. Kada mene natjera na takvu egzibiciju, ja prvo opravdam njena očekivanja, a onda se obično negdje potpišem. Ili se naslonim na zid, pa ostavim otisak šake, ili prevrnem kantu sa bojom (ne baš punu...) ili onim "mačkom" zapnem za nešto... Onda ona zaključi da ja ipak nisam za takvo što
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Wed Sep 23, 2020 8:54 am
I da je bolje da sve obavi sama..hehehe..ma to nisam napisao zbog dež.oficira..jbg.nikad ne znaš
goran9030 voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Wed Sep 23, 2020 9:15 pm
Moj tata je kao student slikao i to vrlo dobro u akvarel tehnici Slavonske pejzaže, negdje imam mapu sa njegovim radovima, i jednu uokvirenu slika. To ću ti poslati privatno...čak slika i nije loša
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Fri Sep 25, 2020 2:36 am
Ima li tko ideju što predstavljaju ovi nagomilani kameni blokovi.!?
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sat Sep 26, 2020 5:40 am
Ovisi koliko ih je? Možda košarkašku ekipu npr. Jugoplastike ili POP 84 kako su se svojedobno nazvali. Vidio sam legendu Rađu..a možda je i Repka u pitanju? Ovo je stvarno nagađanje..puko pogađanje..kao u kvizu. Je li to u Splitu?
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sat Sep 26, 2020 5:49 am
Vojnik Graničar (citat):
Doktor Živago (citat):
Ti si Legenda na ovom Forumu!
Od svih članova u ovome JNA klanu, ne znam kako si mene našao za legendom.!?
Iz više razloga. S tobom i Goranom 9030 sam ostvario normalnu i korektnu komunikaciju. Pomogao si mi bez zadrške u nekoliko situacija,objasnio mi pravila na najrazumniji način,primjetio sam tvoje vrlo zanimljive postove uzimajući u obzir da je Stanko kojeg vise nema avangarda, te VBČ koji je ovdje i vrlo je svestran tip sa zanimljivim temama,ali sam s tobom i Goranom kliknuo od prve,ako me razumiješ,puno stavljaš fotografija,uvijek aktualan i zanimljiv..ne znam,ukratko normalan tip. Idealni graničar..voliš svoje i štitiš kao većina ovdje. Pa eto,ako sam dao odgovor..ti napiši
Vojnik Graničar voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sat Sep 26, 2020 5:53 am
Napisao si glede pomoći ljudima na forumu da je to dužnost administratora, da se treba napisati zasto je neki post arhiviran i sl.ali ste mi Vas dvojica jedini pomogli. Osim toga primjetio sam da ti je jedno odlikovanje vraćeno,što kože samo značiti da ti je ranije uzeto s tim da me razlog ne zanima..slični smo..kako god se okrene. Ja imam nekih ograničenja,ali ne znači da ne mogu pisati..i to je to. Amen
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sat Sep 26, 2020 6:39 am
Doktor Živago (citat):
Ovisi koliko ih je? Možda košarkašku ekipu npr. Jugoplastike ili POP 84 kako su se svojedobno nazvali. Vidio sam legendu Rađu..a možda je i Repka u pitanju? Ovo je stvarno nagađanje..puko pogađanje..kao u kvizu. Je li to u Splitu?
Mislim da ima 17 betonski blokova. Mada ti to baš neće pomoći.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sat Sep 26, 2020 8:12 am
U pravu si..neće. Jesi li ti pogodio ili su ti rekli o čemu se radi?
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sat Sep 26, 2020 8:18 am
Tamo kod nabrajanja sam zaboravio Max Blitza koji je također neaktivan a po postovima izvrstan, Šemsudina sam nehotično zaboravio..pa se ljudima ispričavam
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 4:37 am
Nisi mi odgovorio o kakvom se spomeniku radi? Čitam sad da će zbog corone sve galerije i izložbe imati online opciju,sto znači da se neće morati fizički otići da se nešto pogleda
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 7:02 am
Doktor Živago (citat):
U pravu si..neće. Jesi li ti pogodio ili su ti rekli o čemu se radi?
Nisam pogađa, niti su mi rekli, nego znam o čemu se radi. Evo još jedna slika iz drugoga kuta.
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 8:06 pm
Pa da...Hajduk..živi vječno! Hvala kolega što si nas napokon prosvijetlio!
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 8:09 pm
Ajde...ma nisam vidio grada koji više voli svoj klub nego išta na svijetu. Naklon do poda! To im je više od života, balun i samo balun i Bili tići, uostalom snimljena je i sjajna serija o tome " ludom gradu " i njihovim stanovnicima. Osim toga imali su i neponovljivog Olivera i Miljenka Smoju...i još svjetskih likova, da ih ne nabrajam više jer ne bi bilo dosta stranica na ovom Forumu, a nije ni tema
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 8:18 pm
Doktor Živago (citat):
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 8:21 pm
Doktor Živago (citat):
Ajde...ma nisam vidio grada koji više voli svoj klub nego išta na svijetu. Naklon do poda! To im je više od života, balun i samo balun i Bili tići, uostalom snimljena je i sjajna serija o tome " ludom gradu " i njihovim stanovnicima. Osim toga imali su i neponovljivog Olivera i Miljenka Smoju...i još svjetskih likova, da ih ne nabrajam više jer ne bi bilo dosta stranica na ovom Forumu, a nije ni tema.
Zato kopiraš ovo i preneseš je na temu [You must be registered and logged in to see this link.] i tamo deri do mile volje.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 8:29 pm
Zahvaljujem kolega, stvarno si nesebičan u pomaganju. Danas, prava rijetkost
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 8:40 pm
Upravo sam napisao nekoliko rečenica o Splitu, u temi " Nima Splita do Splita", pa možda ne bi bilo loše da tamo prebaciš sliku tog spomenika, ako se to može i smije
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 8:59 pm
Doktor Živago (citat):
Upravo sam napisao nekoliko rečenica o Splitu, u temi " Nima Splita do Splita", pa možda ne bi bilo loše da tamo prebaciš sliku tog spomenika, ako se to može i smije
Nitko ti ne brani, nikakvim pravilom to nije zabranjeno.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Sun Sep 27, 2020 9:10 pm
Ok zahvaljujem na informaciji. Vraćam se na temu, pa sam htio komentirati tzv. apstraktna umjetnička djela, koja osobno ne volim, jer volim kad slika predstavlja nešto što je golom oku vidljivo, pa onda ako se čovjeku i sviđa, tim bolje. Sa druge strane vjerujem da su vam poznata djela Dušana Džamonje, a to su oni njegovi čuveni lanci, kojekakvi čavli, složeni tako da na neki način znan umjetniku predstavljaju umjetničko djelo. Jako puno je radio u ex. Jugoslaviji gdje je izradio čitav niz spomenika palim borcima od Sl. Broda, Jajinaca, Zagreba, Moslavine, spomenik na Kozari. Osnovni materijali su mu bili željezo, čelik, aluminij,bronca. Danas su njegova djela osobito sa lancima i čavlima nevjerojatno skupa, pa tako na online aukcijama dosižu nevjerojatne iznose. Nedavno sam pratio online aukciju kod poznate aukcijske kuće Sothebys u Londonu gdje je njegova skulptura od čavala dosegla cijenu od 2 milijuna dolara. Ovo sam o Džamonji i počeo pistai jer mi nikako nije jasno da netko može dati toliki iznos za cca 100 kg čavala. To je ono što mi nije jasno. Ajde neke skulpture i kipovi od starih priznatih srednjovjekovnih majstora Rafaela, Michelangela ili Leonarda, ali ovo i nije jasno? Tko i kako se tu određuje cijena?
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Mon Sep 28, 2020 3:27 am
Vojnik Graničar (citat):
Doktor Živago (citat):
Ti si Legenda na ovom Forumu!
Od svih članova u ovome JNA klanu, ne znam kako si mene našao za legendom.!?
Ja bih se pripazio da sam na tvom mjestu...
goran9030 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Mon Sep 28, 2020 3:31 am
Vojnik Graničar (citat):
Doktor Živago (citat):
Evo jedna moja slika iz pravog kuta.
Zanimljivo, baš sam svojevremeno dosta šalabazao okolo, ali ovo nisam vidio. Kad su postavljeni ovi betončići?
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Mon Nov 16, 2020 11:07 am
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
goran9030 voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Mon Nov 16, 2020 11:13 am
ova ruka je krasno napravljena. Kod nas za prijem na lik.akademiju na prijemnom ispitu ti daju da nacrtaš saku,a kazu da je to najteže. Ovaj umjetnik to ocito dobro zna. Svaka cast
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Mon Nov 16, 2020 12:04 pm
Romantika limenih oblika, studija [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
goran9030 voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Mon Nov 16, 2020 8:23 pm
Nisam znao Poručniče da voliš umjetnost? Baviš li se i sam umjetnošću?
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Mon Nov 16, 2020 9:26 pm
Doktor Živago (citat):
Nisam znao Poručniče da voliš umjetnost? Baviš li se i sam umjetnošću?
Ne više, od kad je počela dioptrija da rapidno raste... [You must be registered and logged in to see this image.]
Message in the Bottle.
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike Tue Dec 29, 2020 9:51 pm
Osobno, volim umjetnost i to slike najviše. Volim dobar portret ( recimo naš Kraljević), zatim sam ljubitelj francuskih impresionista Monet, Manet, Pissaro, Corot, Toulosee-Lotrec, i drugih...van Gogh, ali i naravno starih majstora. Nevjerojatno mi je da su recimo Tintoretto, Rafael, Da Vinci i drugi stvarali ugl. ulja na platnu, kad nije bilo boja kao danas ili crtali olovkom ili ugljenom kao npr. Da Vinci ili Durer tako precizno i fascinantno. Jedan slikar mi je rekao....ako se na slici fino vidi ocrtana šaka ( ruka), dakle, ako prsti nisu kao kifle, e onda je to pravi majstor. ne volim apstraktnu umjetnost, jer je to nešto što ne razumijem, kako je to ranije u postu napisao dpuric.
PORUCNIK and goran9030 vole ovaj upis
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike