FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Skulpture i umjetničke slike 29.06.13 8:11
Evo da otvorim i ovu temu ako netko nema ništa protiv. Povod ovome je jedan događaj na kojeg sam naišao hodajući gradom. Da ne duljim pogledajte ovu sliku.
Kažu za da vojska pojma nema o umjetnosti, kipovima i slikama. Tako i ja naišao na ovaj prizor. Stao pokraj ovog umjetničkog djela, gledam i gledam... Što li je ovo. Ovako nešto nikada u životu nisam vidio. Na prvi pogled me podsjetilo na neki filmski rekvizit iz nekog svemirskog filma tipa "Predator" ili "Alien". A onda se odlučio da slikam tu umjetnost i da vam je pokažem. Dok sam to slikavao, krajičkom oka sam vidio da me promatra osoba koja je zadužena da čuva tu umjetnost. On se na slici vidi sa lijeve strane u daljini. I evo ti čuvara do mene i pita me što radim. Kažem ja pa evo razgledam ovu umjetnost. Dobro, dobro. Pitam ga mogu li ja da kucnem tu umjetnost da vidim od kojeg je materijala. Kaže čovjek može ali nemoj nešto slomiti. U tako ja kucnem tu umjetnost i vidim da je od nekoga metala. Ali i dalje mi nije bilo jasno što to predstavlja ta umjetnost. Glupo mi je bilo pitati čuvara da mi objasni što predstavlja ovo umjetničko djelo. Na kraju ipak ja njega pitam, što je ovo. Nevjerojatno. Nešto na što nikada ne bi ni pomislio.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15044 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 29.06.13 10:26
Meni ne liči na neko umjetničko djelo, već više na nešto što je dugo hrđalo, bilo ispod vode ili tako nešto.
The author of this message was banned from the forum - See the message
Gicko Prasić Gušter
BROJ POSTOVA: : 36 ČLAN OD: : 2013-05-21 DOB : 53
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 29.06.13 12:59
Ah umjetnosti...
_________________ Znao sve i na sve pristao, samo jednom sam zablistao. Nije ljubav sve sto vidis, zato pazi kome zavidis!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 29.06.13 17:20
Rekao bih da je ovo vrlo avangardna interpretacija raspela. (Uočljiv je križ i čavli.) S tim, da je na slici nama okrenuto od iza. Sigurno je Vojnik Graničar slikao i prednju stranu, pa ćemo vidjet. U svakom slučaju, meni se sviđa, mogao bih to staviti negdje oko kuće, u vrt, ili tako nešto.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 29.06.13 18:16
:Kao student druzio sam se u Studenjaku sa studentkinjom slikarstva. Na zavrsnoj godini priredila je izlozbu i pozvala nas nekolicinu iz tog drustva. Blenuli smo u te slike (rec je bila o apstraktnom slikarstvu) a kada je objasnjavala sta koja slika predstavlja mi smo se samo zgledali - nista od toga mi tu nismo videli. Verovatno nismo imali smisla za umetnost:lol:
Vojnik Graničar and Doktor Živago vole ovaj upis
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 30.06.13 17:51
Ostavio je puno stvari besplatno raznim galerijama. Ima stalnu razstavu u Kostanjevici. Suodgovoran je za design izgleda slovenskih tolara (i papir i metal).
Neka počiva u miru.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 23.09.13 5:12
Naletio sam na neke slike suvremenog ruskog slikara Michaela Chevala (pravim imenom Mihail Hohlačev). Ima dosta dalijevskog u njegovom stilu, odnosno nadrelističnog. Sviđa mi se!
'Mood Swings' je izložba željeznih skulptura Boba Dylana, a otvara se u Londonu u studenom 2013. Sedam vrata zavarenih od željeza i drugih metala Bob Dylan će predstaviti na novoj izložbi u galeriji Halycon. Slavni kantautor ovim nastavlja što je započeo i već prikazao na izložbi u Chemnitzu u Njemačkoj 2007. Vrata i drugi predmeti rezultat su glazbenikove cjeloživotne fascinacije zavarivanjem i obradom metala.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 04.10.13 6:07
Stereografski crteži Daine Fagerholma iz Seattlea. Umjetnik ilustracije pretvara u stereografski GIF (graphic interchange format), omogućujući da 2D crteži postanu 3D. Ovo je moderna izvedba izrade 3D slika stare preko 100 godina. Radi se o dvije paralelne slike snimljene s malom razlikom u perspektivi... Zgodno.
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 05.10.13 13:46
Možda sam neuk za nove umjetničke pravce ali ovo nije umjetnost nego brutalno skretanje pažnje i ošamućivanje posmatrača, slično kao da da ti usmjere svjetlost lampe u oči.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 13.11.13 3:56
Stao pokraj ovog umjetničkog djela, gledam i gledam... Što li je ovo. Ovako nešto nikada u životu nisam vidio. ... ipak ja njega pitam, što je ovo. Nevjerojatno. Nešto na što nikada ne bi ni pomislio.
Vojniče Graničar, jedno isto pomalo avangardno raspelo, (a podsjetilo me na skulpturu koju si postavio na prvoj stranici teme) nalazi se u Banja Luci i sastavni je dio skulpture bl. Ivana Merza.
"Ovu skulpturu je u svom ateljeu u Rimu izradio srpski kipar Simeon Roksandić za Balkansku izložbu u Londonu 1907. godine. Zanimljivost ove skulpture je da je kipar greškom obaviješten kako je brod koji je prevozio skulpturu stradao i potonuo pa je od gipsane makete izradio novi odlijev i tako je na kraju završio s dva jednaka rada. Jedan odlijev je otkupio grad Beograd i postavio na Kalemegdanu, a drugi Zagreb i fontanu postavio na Jezuitskom trgu na Gornjem Gradu." (zagrebacki.info)
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 13.06.14 1:17
Ima fascinanta slika Izvor sveta, delo Gustava Courberta iz 1866 godine, koja je naslikana odmah posle spolnog akta. Prošle godine, kao nađen je i lik ženske glave tog akta i ocenjen na 40 mio EUR-a. [You must be registered and logged in to see this link.]
Slika je bila za tadašnje vreme mnogo provokativna, a još i danas budi različite reakcije, pogotovo imaju njome mogo posla na FB. [You must be registered and logged in to see this link.]
Sada je slika izložena u muzeju d'Orsay u Parizu. Pre neki dan umetnica Deborah de Robertis iz Luksemburga, koja slike pretvara u živu predstavu imala je performans i sliku je ponazaorila na zanimljiv način. [You must be registered and logged in to see this link.]
_________________ Audaces fortuna iuvat
Četni evidentičar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 04.07.14 13:19
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 27.07.14 1:34
Umjetnik Leonard Lesić iz Duge Rese prije petnaestak dana dovršio je mural Miroslava Krleže na stambenoj zgradi na adresi Krležina 19 u Karlovcu. Počeo ga je izrađivati na 121. rođendan Miroslava Krleže 7.srpnja.
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 12.08.14 23:36
Evo jedan umjetnički crtež moje drage, koji je nastao taman pre 26 godina. Uslikala je Stanka olovkom. Ja je tad još nisam poznavao i polako sam se spremao da pođem u JNA. E bila je skoro ko CC Cath, čak i bolja. [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Audaces fortuna iuvat
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 13.08.14 18:07
U središtu Ženeve 2013. je postavljena skulptura napravljena od 35 tona smeća kao dio kampanje protiv odlaganja otpada na neoznačenim mjestima.
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 24.08.14 19:10
Speed painting ili tehnika brzog slikanja:
Ovaj nepoznati umjetnik je (uz to), u nešto manje od dvije minute završio djelo koje je tijekom nastajanja izgledalo potpuno apstraktno, sve dok ga nije okrenuo.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 24.08.14 19:42
[You must be registered and logged in to see this image.] Romantika limenih oblika
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 24.08.14 20:55
Skulpture od recikliranih elektroničkih sklopova...
Umjetnik (i elektromehaničar) Steven Rodrig, ne samo da vidi ljepotu u printanim elektroničkim pločicama nego ih i pretvara u elektroničku umjetnost.
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 31.08.14 4:47
Pop umjetnik Jason Mecier odao je počast američkom glumcu Robinu Williamsu jestivim portretom, koji kombinira nekoliko tisuća komada šarenih slatkiša i njegovu poznatu filmsku ulogu.
Nos Patcha Adamsa na liku gospođice Doubtfire glavni je motiv umjetničkog portreta kojim je Jason Mecier želio odati počast komičarskom velikanu Robinu Williamsu.
Za izradu ovog djela, čija se cijena procjenjuje na oko 7500 kuna, američkom umjetniku trebalo je otprilike trideset sati pažljivog slaganja šarenih slatkiša, a za portret je upotrijebio različite vrste okruglih guma za žvakanje, tvrdih i mekanih bonbončića. Ovaj losanđeleski pop umjetnik neobičnim je predmetima već učinio besmrtnima brojne osobe iz javnog života.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Skulpture i umjetničke slike 22.09.14 18:00