FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.05.13 1:58
Stvarno mjesto u Austriji... (ima stotinjak stanovnika).
Turisti im stalno skidaju ove ploče, pa žele promijeniti ime mjesta. A stalno dolaze i razni znatiželjnici koji se samo motaju okolo u potrazi za nečim i dosađuju...
Tko zna samo njemački, naziv mu nije interesantan u značenju kojeg ima u engleskom jeziku. Mjesto je bilo mirno do poslije II svj. rata, kad su ga otkrili američki vojnici i svijetu proširili vijest o njegovom imenu. Dobilo je ime još u 6. stoljeću prema bavarskom plemiću Focko-u.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.05.13 22:04
Basna
Vrana je cijeloga dana sjedila na drvetu ne radeći baš ništa. Zeko je ugleda i upita: "Mogu li i ja sjediti kao i ti i ne raditi ništa cijeloga dana?" Vrana odgovori: "Naravno, zašto ne?" I zeko sjedne na zemlju ispod vrane, pa počne dremuckati. Iznenada se pojavi lisica, skoči na zeku i pojede ga.
Pouka: Ako već sjediš i ne radiš ništa, znaj da moraš sjediti jako, jako visoko.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.05.13 23:17
Kanadski astronaut Chris Hadfield (sa svemirske stanice) - "Space Oddity" D. Bowie
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Svi su se jako čudili kako Carter nije došao Titu na sprovod. Međutim, postojalo je jedno poluslužbeno objašnjenje zašto je Jimmy Carter poslao na sprovod svoju staru majku, a on nije došao! Lillian Carter je tad imala 80-tak godina! Naime, poslao je majku jer je time htio izraziti još veće poštovanje Titu nego što bi ga izrazio da je on sam došao i navodno ju je već tako znao slati po svijetu u slične, ali posebne prilike! E, tko će ga sad znat što je u svemu tome istina.
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 20.05.13 20:31; prepravljeno ukupno 1 puta
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.05.13 20:31
Max Blitz (citat):
E, tko će ga sad znat što je u svemu tome istina.
Po meni istina je da se predsednici USA (pa ni Karter) nikada i nikoga nisu bojali. To naravno nije dobro jer ne valja vlast i sila koje se nikoga ne boje i koje se ne mogu kontrolisati. No za sada, šta je tu je, dok se ne pojavi neka nova i jača sila.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.05.13 20:34
Nisam mislio da se Carter nekog bojao, nego prvenstveno je li istina ovo za njegovu majku i njeno pojavljivanje na sprovodu. Majka je ipak majka, nije bilo tko. Je li sad to stvarno posebna čast, ili nije došao jer nije htio, pa ju je poslao tek toliko, radi reda.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.05.13 20:41
Nelogicno. SAD nisu monarhija pa da clan porodice ima nekakav uticaj. Majka Dz.Kartera nikakvu funkciju nije imala i nikako nije mogla predstavljati SAD. Mogla je predstavljati svoga sina i sebe licno. Ne secam se kako je protokol to, u to vreme, objavio.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.05.13 20:46
dpuric (citat):
Nelogicno. SAD nisu monarhija pa da clan porodice ima nekakav uticaj. Majka Dz.Kartera nikakvu funkciju nije imala i nikako nije mogla predstavljati SAD. Mogla je predstavljati svoga sina i sebe licno. Ne secam se kako je protokol to, u to vreme, objavio.
Upravo je stvar zato dosta čudna. Jer se ne tiče propisanog protokola i nije nigdje predviđena. A u suštini je obiteljska intimna stvar u jednu ruku. U drugu nije jer su SAD imale obavezu NEKOGA poslat. Nije mogao baš nitko ne doći ili neki nižerangirani diplomat.
Upravo se radi o tome da je predstavljala svog sina, pa je to davalo neku višu dimenziju. Ili nije?
Evo iz članka na Matrixovom linku:
Razmišljalo se da otputuje i glumac Kirk Douglas.
Na kraju je u Beograd otputovala majka predsjednika Miss Lillian, Harrimanovi, Bill Miller i drugi na čelu američkog izaslanstva predvođenog potpredsjednikom Walterom Mondaleom. Na marginama pogrebnih svečanosti održani su brojni sastanci.
Manje od dva mjeseca nakon pogreba Jimmy Carter iz Venecije je doputovao u Beograd.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.05.13 21:00
USA su na Titovoj sahrani imale svoju zvaničnu delegaciju: potpredsednik Volter Mondejl, Averel Hariman, veteran američke diplomatije i Džordž Vest, pomoćnik državnog sekretara (verovatno je bio i ambasador USA).
Znači da je gospođa Lilijan Karter, majka predsednika Kartera sahrani prisustvovala iz ličnog poštovanja i poštovanja njenog sina prema JBT.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Svaštara - snajper 22.05.13 10:27
Imao sam je prilike držati u ruci. Nožice koje vidiš imaju mali feder koji ih drži uz pušku kada ih vratiš u skupljeni položaj. Kao što vidiš puška nema nema prednji nišan. Nije ni namjenjena da se iz nje puca bez optike. A što se tiče optike, jako dobra optika. Zvjer od puške. Tom prilikom kada sam je ja držao u ruci njena namjena je bila .....izbacio dpuric-neprikladno
Stazio Major
Angela Merkel u uniformi Nationale Volksarmee DDR. (zanimljiva je obuća djevojaka)
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.05.13 13:11
Upravo ove slike i ishitren govor Merkelice je doveo do teškog odgovora Mađarskog kolege koji nije birao riječi
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.05.13 13:55
Vojnik Graničar (citat):
Imao sam je prilike držati u ruci. Kao što vidiš puška nema nema prednji nišan. Nije ni namjenjena da se iz nje puca bez optike. A što se tiče optike, jako dobra optika. Zvjer od puške.
Vojniče Graničar, reci nam nešto više o puški! Čija je proizvodnja? Jesi pucao iz nje? Nemoj nam pričat detalje ako je iz rata...
Meni se čak učinilo da je puška ručni rad nekog vrsnog majstora puškara. Nisam prije vidio ovakvu pušku, a privukla mi je pažnju. Inače ima vrlo zanimljivih unikatnih izrada (i prerada)...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.05.13 17:15
Stazio (citat):
Neko je "iskopao" i ovu sliku:Angela Merkel u uniformi Nationale Volksarmee DDR. (zanimljiva je obuća djevojaka)
Žena je pošteno odslužila vojni rok ili što je već bilo predviđeno u DDR-u. Uvijek mi je smiješno kad se kopaju takve slike od prije da se nekoga diskreditira. Meni su takve slike samo zanimljive, ništa drugo, kakav bi se sad tu neki zaključak trebao izvlačiti? Pa i mi smo svi bili u JNA, i to je sad kao neko svjetsko čudo.
U 'Globusu' je bila objavljena slika Predsjednika RH I. Josipovića u uniformi gardijske vojne policije JNA, čovjek je tamo služio. I to je nekom novinarčiću bio krunski dokaz kako je on teška komunjara. Za ne povjerovat. Ali neki ljudi 'popuše' takve priče. Što sve ne koriste u političkim obračunima, cccccc...
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.05.13 17:53
Vojnik Graničar (citat):
Imao sam je prilike držati u ruci. Nožice koje vidiš imaju mali feder koji ih drži uz pušku kada ih vratiš u skupljeni položaj. Kao što vidiš puška nema nema prednji nišan. Nije ni namjenjena da se iz nje puca bez optike. A što se tiče optike, jako dobra optika. Zvjer od puške.
Optika mi poznata ali kalibar
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Imao sam je prilike držati u ruci. Nožice koje vidiš imaju mali feder koji ih drži uz pušku kada ih vratiš u skupljeni položaj. Kao što vidiš puška nema nema prednji nišan. Nije ni namjenjena da se iz nje puca bez optike. A što se tiče optike, jako dobra optika. Zvjer od puške. Tom prilikom kada sam je ja držao u ruci njena namjena je bila .....izbacio dpuric-neprikladno
Sako ili Remington? Ipak tipujem na remington 700 series,300 win,308 win magnum,30,06 springfield,0375 holand,0300 rem ultra magnum.
Stazio Major
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 12.04.14 14:43; prepravljeno ukupno 1 puta
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Svaštara - Terminator motor 26.05.13 11:16
PLAN MODERNIZACIJE JNA
JNA je imala plan modernizacije tako su predlagani da se u cestovni promet uvede ovo vozilo. Problem je bio jer nisu znali gdje da ga upotrijebe i tko da ga vozi, he he he he he