FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 22:46
dinosaurus (citat):
Ne znam ni ja prijatelju šta je ovo Ja kada sam služio u ne demokratskom režimu,kasarna je bila u Prizrenu, sada u ovoj demokratiji izgleda da je Prizren u kasarni..
A to je znaci demokratija,e vidis prijatelju koliko vredi forum da znam i ja sta je demokratija,a za to sto sam sad bogatiji za nova znanja,tebi za trud +
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 23:12
Prijatelju,jedno vreme sam predavao taj predmet (demokratija)
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 23:25
vargas (citat):
Momci, koje su tamo bile ljepotice, za poluditi. Pisao je netko ranije za djevojke iz srednje škole, ali za ove iz Prizrenskog Univerziteta bi bilo vrijedno doći i pješke iz Ludbrega.
Djida je nešto osmatrao oko ograde...možda će pojasniti Bilo ih,nema šta,leti,pred veče kad krene korzo,sedne se u baštu i uz piće i cigarete samo posmatraš.. uglavnom se samo i moglo posmatrati..
riki Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-05-11
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 12.05.14 10:52
Citat :
Ne mogu se setiti imena vojnika iz Zagreba koji je zaglavio Vojni sud i zatvor na terenu u Malisevu.Naime on je na strazi dozvolio detetu da uzme pusku,a mali repetira i ubije rodjenog brata i brata od strica....kakva je to tuga i nesreca bila strasno.Posle tog dogadjaja vise ga nismo videli niti culi ista o njemu,samo se nadam da je i dan danas ziv i zdrav.
Živ i zdrav je i Igor.On se vratio pred kraj vojnog roka sa suđenja ,mislim da je dobio tri godine.Skinuo se redovno kad i mi i kasnije išao u civilni zatvor.
Slobodan. Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 233 ČLAN OD: : 2014-04-28 DOB : 54 Vojvodina
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 12.05.14 14:52
Dakle sa jedne robije na drugu.
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 12.05.14 22:11
riki (citat):
Citat :
Ne mogu se setiti imena vojnika iz Zagreba koji je zaglavio Vojni sud i zatvor na terenu u Malisevu.Naime on je na strazi dozvolio detetu da uzme pusku,a mali repetira i ubije rodjenog brata i brata od strica....kakva je to tuga i nesreca bila strasno.Posle tog dogadjaja vise ga nismo videli niti culi ista o njemu,samo se nadam da je i dan danas ziv i zdrav.
Živ i zdrav je i Igor.On se vratio pred kraj vojnog roka sa suđenja ,mislim da je dobio tri godine.Skinuo se redovno kad i mi i kasnije išao u civilni zatvor.
Drago mi je da je tako,zaboravio sam potpuno da se skinuo sa nama. Katastrofa je to bila,znam da se digla velika prašina u to vreme,ispirali su nam mozgove posle toga raznim upozorenjima,ali kad nešto krene naopako onda ide, i on sam to nije želeo,verovatno mu i dan danas nije lako. A sećaš se druže Riki u kakvim smo neljudskim uslovima živeli na onom brdu poviše Mališeva,sve sam krš i kamen,vode nije bilo a kupali smo se samo jednom organizovano pod velikim šatorom. Ja sam iskoristio jednu vožnju do Prizrena kap.Kneževića i dobro se okupao u kasarni.A mesto je sećaš se bilo pravi zmijarnik jer smo jednom ubili zmiju u šatoru gde sam spavao.Bože šta smo sve doživljavali to nije normalno.Svi su bili pa čak i oficiri nekako zbunjeni,a o nama vojnicima da ne pričamo. Pozdravljam te druže
missar Stariji vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 735 ČLAN OD: : 2012-05-21 DOB : 71
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 12.05.14 23:22
dinosauruse, da li ti je poznat ovaj planinarski dom na Brezovici? Fotografija je iz 1960god....
vargas Mladji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 374 ČLAN OD: : 2013-05-29 DOB : 56 Ludbreg
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 12.05.14 23:30
Mi graničari smo imali sličan događaj u vezi s oružjem i djecom, ali na svu sreću bez tragičnog završetka. Praksa je bila da kad bi koji graničar išao sa karaule u grad, u stvari u kasarnu, da sa sobom nosi i svoje osobno naoružanje + municiju. Sad ne bih mogao točno reći koliko municije je nosio sa sobom, ali znam da sa praznom puškom nisu dolazili. Jednom prilikom došla je dojava u našu komandu da se neki graničar igra rata sa dječurlijom iz grada. Graničara si lako prepoznao po uniformi i kapi. Poručnik Nešković je odmah izašao iz kasarne i doveo našeg "partizana" u komandu, oduzeli su mu oružje, a ja sam držao kao stražu nad njim. Obavijestili su njegovog komandira karaule o događaju i da tog "partizana" više ne pušta u grad bez pratnje. Dečko od 19 godina se zaigrao sa djecom. Unatoč tome što smo svi prošli psihotest i liječnički pregled prije odlaska u prekomandu u graničare, događalo se da se takvi provuku kroz sistem provjere.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 12.05.14 23:36
missar (citat):
dinosauruse, da li ti je poznat ovaj planinarski dom na Brezovici? Fotografija je iz 1960god....
Slika je dosta stara,čak je starija prilično i od mene .... Kad je taj ''Stojko'' izgradio kuću...bio je sam na Brezovici
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 12.05.14 23:58
dinosaurus (citat):
missar (citat):
Slika je dosta stara,čak je starija prilično i od mene .... Kad je taj ''Stojko'' izgradio kuću...bio je sam na Brezovici
Nasmejao si me ... da znaš. Vlasnik paninarskog doma je bio grad Prizren, i tamo su išli samo prizrenci. To je taj isti dom, kao i na prethodnoj fotki, samo je ugao drugi. Pretpostavljam da je renoviran ili pre tvoje obuke ili posle (trećeg nema... ) Pa sad ti odluči koja verzija je bila kad si ti "gostovao". E, kad je Stojko to gradio, društvo su mu pravili vukovi... realno.... Živ bio.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 0:24
missar (citat):
Pretpostavljam da je renoviran ili pre tvoje obuke ili posle (trećeg nema... ) Pa sad ti odluči koja verzija je bila kad si ti "gostovao". E, kad je Stojko to gradio, društvo su mu pravili vukovi... realno.... Živ bio.
Svejedno koja verzija missar druže,velike su godine u pitanju ... Da si živ i zdrav i očekujemo te u Prizrenu
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 13.05.14 0:59
dinosaurus (citat):
Svejedno koja verzija missar druže,velike su godine u pitanju ... Da si živ i zdrav i očekujemo te u Prizrenu
Sa zadovoljstvom... Evo tvojih "kolega", na Brezovici, davnih šesdestih godina...
Batlavsko jezero... 549.Izvidjačka četa na plivanju na ovom jezeru je provela 15-ak dana..logor je bio u šumarku koji se vidi.. kakvi dani....e to beše vojska
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 1:12
missar (citat):
Sa zadovoljstvom... Evo tvojih "kolega", na Brezovici, davnih šesdestih godina...
Šta da kažem missar,nemam trenutno+ za zahvalnost,ali biće sutra,mada što kaže moj prijatelj Ercov,mala je to zahvalnost za trud.
Slika je stara ali prelepa,zaista vraća u davna vremena. Ja sam imao tu sreću da sam imao jako zanimljivu obuku,to kažem sada,u to vreme nisam tako mislio. Tada sam se pitao zašto i mi kao većina jedinica,nemamo obuku od 6 meseci,pa da se posle toga DZOMBIRAMO ,a ne svih 12 Sada mi je drago,imao bi o čemu pisati,ali me xebe memorija ...valjda kako sam pratio obuku...takvo mi je i pamćenje
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 13.05.14 1:35
dinosaurus (citat):
Batlavsko jezero... 549.Izvidjačka četa na plivanju na ovom jezeru je provela 15-ak dana..logor je bio u šumarku koji se vidi.. kakvi dani....e to beše vojska
Poznato , prelepo jezero. Na pola puta (otprilike) Priština - Podujevo skreće se desno.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 1:48
missar (citat):
Poznato , prelepo jezero. Na pola puta ( otprilike) Priština - Podujevo skreće se desno.
Missar,Missar...vidim da si ipak bio čest gost Šadrvana Tačno tako,desno i putem pravo do sela Orlane.Jezero je prelepo,na slici je sam kraj,a počinje sa velikom branom.. Imao sam sreću da budem na Koritniku,Paštriku,Šari,Batlavskom jezeru,lepom Prizrenu i još lepšem Kosmetu.. i to u naj lepšim godima..18.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 13.05.14 1:50
dinosaurus (citat):
Šta da kažem missar,nemam trenutno+ za zahvalnost,ali biće sutra,mada što kaže moj prijatelj Ercov,mala je to zahvalnost za trud.
Ma, samo opušteno.Tu smo da razmenimo sećanja na jedno vreme, koje je ostavilo neizbrisive tragove u nama. Sve drugo je manje važno. Evo još jednu Brezovicu... i neću više... Brezovica, davnih sedamdesetih.....
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 1:56
Hvala na sjajnim slikama,kad imaš vremena svrati do Prizrena,tu smo uvek
Slobodan. Razvodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 4:43
Slike su zaista odlicne.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 10:47
dinosaurus (citat):
vargas (citat):
Momci, koje su tamo bile ljepotice, za poluditi. Pisao je netko ranije za djevojke iz srednje škole, ali za ove iz Prizrenskog Univerziteta bi bilo vrijedno doći i pješke iz Ludbrega.
Djida je nešto osmatrao oko ograde...možda će pojasniti Bilo ih,nema šta,leti,pred veče kad krene korzo,sedne se u baštu i uz piće i cigarete samo posmatraš.. uglavnom se samo i moglo posmatrati..
Posmatrao sam svaki dan kada smo bili stacionirani blizu ograde u šatorima. Bio je to praznik za naše oči,još kad bi neka pogledala onako stidljivo prema nama našoj sreći nije bilo kraja,satima bi prepričavali u koga je tačno pogledala . I tako iz dana u dan... dok nije počeo letnji raspust .
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 11:06
vargas (citat):
Mi graničari smo imali sličan događaj u vezi s oružjem i djecom, ali na svu sreću bez tragičnog završetka. Praksa je bila da kad bi koji graničar išao sa karaule u grad, u stvari u kasarnu, da sa sobom nosi i svoje osobno naoružanje + municiju. Sad ne bih mogao točno reći koliko municije je nosio sa sobom, ali znam da sa praznom puškom nisu dolazili. Jednom prilikom došla je dojava u našu komandu da se neki graničar igra rata sa dječurlijom iz grada. Graničara si lako prepoznao po uniformi i kapi. Poručnik Nešković je odmah izašao iz kasarne i doveo našeg "partizana" u komandu, oduzeli su mu oružje, a ja sam držao kao stražu nad njim. Obavijestili su njegovog komandira karaule o događaju i da tog "partizana" više ne pušta u grad bez pratnje. Dečko od 19 godina se zaigrao sa djecom. Unatoč tome što smo svi prošli psihotest i liječnički pregled prije odlaska u prekomandu u graničare, događalo se da se takvi provuku kroz sistem provjere.
Događaj iz Mališeva je bio strašan,za nepoverovati je da dete može da ubaci metak u cev i opali. E posle je bilo kao u filmu,jer smo imali tu čast da našu jedinicu obiđe istog dana general Andrija Silić komandant Prištinskog korpusa.Spustio se helihopterom sa svojom svitom pravo kod nas zbog tragičmog i tužnog događaja.
Slobodan. Razvodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 13:48
General sa svitom umalo da nastrada kod nas u spavaoni.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 21:50
Kao počasni članovi biblioteke....Cojzer Izidor,Raimović Slađan i ja.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 22:03
Djida otkopčano ti je dugme na košulji
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 22:05
dinosaurus (citat):
Ma kakvo dugme,sav je raspojasan opusten,i neznam dali se zalio na sluzbovanje,ali sudeci po fotkama taj se nauzivao u JNA
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 22:07
ercov54 (citat):
Ma kakvo dugme,sav je raspojasan opusten,i neznam dali se zalio na sluzbovanje,ali sudeci po fotkama taj se nauzivao u JNA
Po P.S. mogao si ići u gaćama i košulji ali dugme kod vrata mora biti zakopčano
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 22:11
dinosaurus (citat):
Da je samo dugme bilo bi dobro . Opustili smo se maksimalno......a neprijatelj nikad ne spava .
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 22:15
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
Druže Ercov,za ovaj komentar imaš sutra veliko plus. Pozdrav druže .
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 13.05.14 22:35
Djida (citat):
Druže Ercov,za ovaj komentar imaš sutra veliko plus. Pozdrav druže .
Nista manji pozdrav za tebe,Dinosaurusa i sve Prizrence,ali tek sad sam stekao pravu sliku o tebi.Sudeci po postovima komentarima cenio da si jako ozbiljan ustogljen ,ali bio sam u zabludi,momak sa tako sirokim dobrodusnim osmehom nikako nemoze biti "tezak"
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 14.05.14 10:49
Slobo,ovo je slika iz Kičeva prilikom jednog izlaska u grad,i ti si postavio jednu iz iste kafane sudeći po lamperiji iza. Prizrenci živeli uz skopsko pivo. Hvala druže Ercov na lepim rečima
Slobodan. Razvodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 14.05.14 17:27
Ista kafana to jest po vojnicki ista meta isto odstojanje.
The author of this message was banned from the forum - See the message
Senad Džomba
BROJ POSTOVA: : 125 ČLAN OD: : 2012-12-03
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 14.05.14 18:56
Ista i lamperija!!!!
sarentica Gušter
BROJ POSTOVA: : 81 ČLAN OD: : 2013-12-25 DOB : 54 Bugojno
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 14.05.14 23:00
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 14.05.14 23:29
Na njihovoj teritoriji to nazivaju terorizmom,ovde demokratijom... Često su dolazili,jadno su odlazili...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 14.05.14 23:38
dinosaurus (citat):
Na njihovoj teritoriji to nazivaju terorizmom,ovde demokratijom... Često su dolazili,jadno su odlazili...
Bicu slobodan da nesto dodam na procitano izmedju redova,ako nisam dobro skapirao Dinosauruse oprosti, elem sto kazu u nasem narodu-Mozes kako hoces,ali nemozes koliko i dokle hoces- ,a + za pisanje izmedju redova
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 14.05.14 23:52
ercov54 (citat):
sto kazu u nasem narodu-Mozes kako hoces,ali nemozes koliko i dokle hoces-
Tačno tako!!
Jadan je vojnik koji se na ruševinama slika.....kočim da ne izadjem iz teme.
Slobodan. Razvodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 16.05.14 1:38
Neka naprave nesto da nije montazno jer kad se mi vratimo da zateknemo nesto .
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 16.05.14 11:20
Tačno tako drugovi,samo vi rušite i pravite novo.............neću da kažem ništa više,razumemo se prijatelji.
The author of this message was banned from the forum - See the message
Senad Džomba
BROJ POSTOVA: : 125 ČLAN OD: : 2012-12-03
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 16.05.14 11:39