FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 08.05.14 22:47
od '88-9 oprema je bila drugačija,ovakvih šlemova je bilo ali je bilo i dosta tipa JNA... Zanimljiva družina,ne bi znao iz koje je Republike.. Može biti i da je SSUP, '81 oni su prvi stigli na KiM,jer su po tadašnjem ustavu jedini imali pravo.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 08.05.14 23:22
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 09.05.14 2:12
TAB nije imao neku širu primenu u tadašnjoj miliciji,uglavnom je korišćen pri specijalnim jedinicama za izvršavanje njihovih eventualnih zadataka.U demonstracijama se mogao videti tek po 1ili 2,čisto za uterivanje straha.. Ne verujem da je veliki broj predat miliciji jer je trebala i obučena posada..
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 09.05.14 18:04
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 10.05.14 12:59
MikiJovanovic (citat):
Tako je druze djida samo me interesuje kad krecemo za prizren tj za CARSKI GRAD.
E Drugovi moji možda se jednog dana i okupimo i krenemo da vidimo naše zarasle staze. Stvarno smo dobri i aktivni na forumu,tu nema reči.Ima neka tajna veza koja nas spaja,taman se primirimo kad neko nabaci nešto već zaboravljeno i onda nastupaju svi vojnici sa svojim viđenjem. Drago mi je a verovatno i svima vama da nema nekih prepucavanja po bilo kom osnovu,što je i najbitnije. Uz naše priče i prigodne fotke samo se sećamo starih dobrih vremena koje smo prevalili preko naših dečačkih pleća. Idemo vojnici Prizrena,Pozdrav svima.
Značka PV BROJ POSTOVA: : 49 ČLAN OD: : 2013-01-31 DOB : 53 Smed. Palanka
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 10.05.14 18:21
Djidjo,idemo!
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 10.05.14 20:16
DejanDjergovic (citat):
Djidjo,idemo!
Druže Dejane,nema te da se oglasiš,verujem da redovno posećuješ forum. Pozdrav prijatelju .
MikiJovanovic Džomba
BROJ POSTOVA: : 196 ČLAN OD: : 2013-12-01 DOB : 49 jug srbije
Naslov komentara: ramiz sadiku 10.05.14 20:20
E sad sam se setio par puta sam bio dezurni na KPS bilo par vozila iz pesadije isli da skupljaju tj beru grozdje ali se nemogu setiti gde i u koje mesto u koje selo...dali u vase vreme se to radilo .POZDRAV
Slobodan. Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 233 ČLAN OD: : 2014-04-28 DOB : 54 Vojvodina
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 5:27
Da ga nisu samo obrali zelenog
vargas Mladji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 374 ČLAN OD: : 2013-05-29 DOB : 56 Ludbreg
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 9:29
Grožđe su vjerojatno brali na plantaži u Orahovici, nedaleko Prizrana, tu je moj major nabavljao odličan konjak. Tu je bila nekakva poljoprivredna zadruga ili kombinat, nikad nisam osobno bio tamo, ali po priči majorovog šofera imali su velike nasade vinograda.
riki Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-05-11
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 10:17
Pozdrav svima Sinoć kasno vidio ovaj forum i još kad sam ugledao ovu temu nisam mogao vjerovati.Ima dosta toga što se sjećam iz Prizrena 88/89 ali se čitajući i gledajući slike još dosta toga i prisjećam. Uglavnom bilo je to ovako:
Prizren 88/89
LAD PVO komandni vod vodnik Mićijević Azer a kasnije potporučnik Dojin Vladimir radar P15 (na onom ogromnom kamionu ZIL)
Dosta imena koje je netko spomenuo mi je iz LAD-a poznato a sa one jedne slike se sjećam gotovo svih vojnika.
dinosaurus Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 13:00
Hočansko vinogorje možda...
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 13:01
Riki dobro došao druže..
Slobodan. Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 233 ČLAN OD: : 2014-04-28 DOB : 54 Vojvodina
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 13:57
Stigao nam radarista.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 16:13
MikiJovanovic (citat):
E sad sam se setio par puta sam bio dezurni na KPS bilo par vozila iz pesadije isli da skupljaju tj beru grozdje ali se nemogu setiti gde i u koje mesto u koje selo...dali u vase vreme se to radilo .POZDRAV
Druže Miki,jedino moguće vinogorje je Velika Hoča i Orahovac. U vreme mog služenja vojska nije ni brala ni prevozila grožđe,al u vreme kad si ti bio mogiće je da su brali. Inače drugovi u vreme Cara Dušana postojao je vinovod od Velike Hoče do Prizrena------da car uživa u dobrom vinu...zamislite bre kako su uživali.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 16:28
Djida (citat):
Inače drugovi u vreme Cara Dušana postojao je vinovod od Velike Hoče do Prizrena------da car uživa u dobrom vinu...zamislite bre kako su uživali.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 16:32
riki (citat):
Pozdrav svima Sinoć kasno vidio ovaj forum i još kad sam ugledao ovu temu nisam mogao vjerovati.Ima dosta toga što se sjećam iz Prizrena 88/89 ali se čitajući i gledajući slike još dosta toga i prisjećam. Uglavnom bilo je to ovako:
Prizren 88/89
LAD PVO komandni vod vodnik Mićijević Azer a kasnije potporučnik Dojin Vladimir radar P15 (na onom ogromnom kamionu ZIL)
Dosta imena koje je netko spomenuo mi je iz LAD-a poznato a sa one jedne slike se sjećam gotovo svih vojnika.
Dobrodošao DRUŽE RIKI. I ja sam bio u Lad Pvo kao vozač,imaš u ranijim postovima pa čitaj i gledaj setićeš se. Ne sećam se koja sam bio prva ili druga baterija,al to nije ni bitno. Komandir baterije bio kap. 1.klase Zoran Knežević,a druge kap. Hodza Iljaz.Tačno da je postojala i Komandna baterija sastavljena uglavnom od vezista. Kad bi imao neku sliku setio bi se sigurno tvoje face. Usvakom slučaju mnogo je dobro što si svratio ovde....na pravom si mestu druže. Pozdrav i raspali po danima iz Jna,Prizrena i Kosova.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 16:46
dinosaurus (citat):
Trebalo je puno vina Car Dušan imao je 2 metra...
Tačno tako Dinosauruse,trebalo je puno vina. A mislim se nešto prijatelju da nas ima trenutno taman toliko da napumimo kafanu Šadrvan. Od danas punimo i baštu i širimo se polako ka Terandi preko starog mosta naravno. Trebaće i za nas dosta vina . Možda nas ima ko što skoro reče za jednu četu.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 17:01
Djida (citat):
Tačno tako Dinosauruse,trebalo je puno vina. A mislim se nešto prijatelju da nas ima trenutno taman toliko da napumimo kafanu Šadrvan. Od danas punimo i baštu i širimo se polako ka Terandi preko starog mosta naravno. Trebaće i za nas dosta vina . Možda nas ima ko što skoro reče za jednu četu.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 17:38
Citat :
Pozdrav i raspali po danima iz Jna,Prizrena i Kosova.
Ako se ne varam spominjao si Pašalić Tomislava iz Čepina.Iz istog smo mjesta i zajedno smo stigli u Prizren isti dan.I on je još uvijek živ i zdrav.Čim budem pronašao sliku iz tiha dana vidjet ćeš je.Inač kap. Knežević je bio ljudina.Jednom prilikom kad smo pobjegli u grad (normalno on je znao da smo zdimili) okrenuo je glavu na ulici da nas ne mora prijaviti.To nam je rekao nakon mjesec dana.Prva baterija su bili Hodžini i s njima se baš i nismo slagali jer su ostali gušteri do zadnjeg dana i u svemu su morali biti najbolji.A onaj visoki desetar je Dragiša i to je bio najveću peder u kasarni
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 17:46
Kad odemo u naš Prizren pijemo vino dok ima. Samo u kasarnu moramo ući ko da smo trezni,kao u stara dobra vremena.... trudimo se da uhvatimo pravac i ni levo ni desno.... ha ha ha ha. A Velika hoča ima stvarno vina i loze u izobilju,tamo su nekad ljudi živeli od vinograda. Moja jedinica je bila stacionirana u brdu poviše Velike hoče i gledali smo s koliko ljubavi ljudi pristupaju čokotima. Pisao sam o tome da je tad onima koji vole dobru kapljicu bilo nezaboravno . Dobaro je ovo vino sigurno čim se zove Duša Metohije. A i ako neki grad ima dušu to je NAŠ PRIZREN. Hvala za ilustraciju Dinosauruse.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 18:10
riki (citat):
Ako se ne varam spominjao si Pašalić Tomislava iz Čepina.Iz istog smo mjesta i zajedno smo stigli u Prizren isti dan.I on je još uvijek živ i zdrav.Čim budem pronašao sliku iz tiha dana vidjet ćeš je.Inač kap. Knežević je bio ljudina.Jednom prilikom kad smo pobjegli u grad (normalno on je znao da smo zdimili) okrenuo je glavu na ulici da nas ne mora prijaviti.To nam je rekao nakon mjesec dana.Prva baterija su bili Hodžini i s njima se baš i nismo slagali jer su ostali gušteri do zadnjeg dana i u svemu su morali biti najbolji.A onaj visoki desetar je Dragiša i to je bio najveću peder u kasarni
RIKI Ako viđaš Tomislava pozdravi ga puno puno ,mnogo smo se družili i provodili vrame u razgovoru,KAŽI MU ZA POSTOJANJE OVOG FORUMA. Bilo bi mi drago da se priključi našim razgovorima. Ti si šampion kad si se setio onog seljaka dragiše,kako je to govedo bilo to nije bilo normalno,to je slučaj za psihijatriju i za jednu duboku analizu,sad se setih da bolesnik beše iz Petrovca na Mlavi. Razlika između Kneževića i Hodze je bila velika,Zoran Knežević beše ljudina,a Hodza iskomplesiran do bola pokušavao da maltretira sve,sećaš se kako se ponašao kad je bio dežurni oficir ko nenormalan. Živeli DRUŽE i NE ZABORAVI DA MI POZDRAVIŠ PAŠALIĆ TOMISLAVA LEGENDU
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 18:23
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 19:49
Max,šta da kažem osim veliko hvala ....+ iza ponoći
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 20:18
Osim stambene zgrade tako je izgledala stanica i tog 15.03.1987,kada sam u rano jutro stigao u Prizren.Desno od stanice bila je poljana prekrivena smećem,na čijem kraju je bila i autobuska stanica i put koji je vodio u centar grada.Gomila starih i dotrajalih kuća sa obe strane ulice,miris vlage,patrole milicije sa titovkama na glavama i neverovatna prljavština...
vargas Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 21:28
Dečki, Prizren je bio mila majka nasuprot Peći. Dobro, što se tiće periferije Prizrena nije nimalo čudno da je bio prljaviji , ali grad sam po sebi je bio uredan. Peć je bila ista i na periferiji i u centru, prljava. Inaće, ako ima koji tenkista iz 4445/14 iz mog mjesta je desetar Mikulić Mladen, kojeg sam sreo na poligonu Krivolak, a onda sam došao u prekomandu u Prizren pa smo se više družili kao pravi "zeme".
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 21:37
Istina,nisam dobro objasnio..mislio sam na deo puta oko stanice,već dalje uz Bistricu je bilo puno drugačije.
vargas Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 22:03
Meni lično je Prizren ostao u sjećanju kao "gospodski" grad ako me razumijete, s obzirom na sam svoj zemljopisni položaj i strukturu stanovništva. Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, ali postoji ona uzrečica, što južnije, to tužnije, iako u mnogim slučajevima to na sreću nije bio dobar opis. Dosta sam se kretao po gradu, po vrlo važnoj vojnoj dužnosti, čak i za vrijeme vanrednog stanja kad je rijetko koji vojnik izlazio iz kasarne pa sam imao prilike iz prve ruke osmotriti stanje po gradu. Moja najvažnija dužnost nije bila direktno vezana za JNA, nego za naše oficire. Skoro svako jutro sam im išao u grad po burek i čevape, a ponekad bih otišao do stana nekog od oficira da mu nešto donesem ili odnesem doma familiji.Naj ljepša dužnost mi je bila starijem vodniku Draganu, prezime mi je u magli, nositi skripte na fakultet i sa fakulteta nazad u kasarnu. Studirao je uz rad, došlo vanredno i ajde sada šalji po kuriru materijale. Momci, koje su tamo bile ljepotice, za poluditi. Pisao je netko ranije za djevojke iz srednje škole, ali za ove iz Prizrenskog Univerziteta bi bilo vrijedno doći i pješke iz Ludbrega.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 22:33
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 22:36
Dinosauruse,zasto nema prateceg objasnjena sta je ovo sto gledamo na slici.Verovatno vi prizrenci znate,ali sta da radimo mi koji neznamo
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme) 11.05.14 22:42
Ne znam ni ja prijatelju šta je ovo Ja kada sam služio u ne demokratskom režimu,kasarna je bila u Prizrenu, sada u ovoj demokratiji izgleda da je Prizren u kasarni..
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme)