FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4622 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 22:50
Da,u pitanju je naselje koje si oznacio .Tanka crna linija je pruga Samac-Sarajevo.Vidi se naselje sa obe strane pruge do same rijeke Bosne.Sa lijeve strane vidi se odvajanje lijevo za Odzak,desno je put za Modricu. Ta raskrsnica je poznata pod nazivom Jakeshnica-upravo po selu Jakesh koje je lijevo.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 23:00
Max lepo od tebe da se trudiš da objasniš, ali ovde je u pitanju Perina zezancija, nešto slično ovome:
Žali se mladi crnogorac ocu kako će posle 10 godina studija preći sa pravnog faxa na ekonomski. Otac mu odgovori: Ti, sine, kako hoćeš, ali đed i ja ostajemo na pravnom!
Pero, jesam li u pravu ???
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 23:01
80tih godina sam navračao u Modriću,bio je jedan kafič gdje se skupljala mladež,nemogu se sjetit imena,nešto kao tip-top ili slićno.Uglavnom slušala se strana muzika.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 23:07
pera84 (citat):
Da se vratimo malo na iseljenike.
Evo dvojice. Oba iz Amerike, oba Srbi (iz propalih drzava), oba elektricari. Jedan-zasluzan sto danas mozemo imati Forum, drugi-nije zasluzan za po picke ladne vode, al ne silazi s Foruma.
Vi se uhvatište lopate i diploma a nitko ne komentira ozbiljnost ova dva električara E jes Perice to namjerno ošišan zbog struje ili te ženske previše vuku za nju pa da si skratiš muke,nek radije glade
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4622 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 23:08
lacoš (citat):
milutins (citat):
Nije Jakes.On je sa druge strane,tj lijeva obala Bosne. Rijeka Bosna je prirodna granica izmedju mog tj trebavskog kraja sa desne strane i Vucijaka(Jakes)Majevice i Posavine sa druge strane.Obale su oznacene u smjeru toka rijeke Bosne To novo naselje je katastarski pripadalo selu Tarevci u najvecem dijelu
Lacosh-krugom si obuhvatio samo jedan manji deo tog novog naselja,mislim da ga zovu zvanicno"Visnjik",veci deo je desno,tj istocno od kruga.Ja sam nekih 3-4 km zapadno. Taj prostor je bio prazan,sada je moje selo skoro periferija Modrice-veliko selo oko 1000 kuca,moderno,izgleda kao mali Pariz.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 23:19
Milutine sutra čemo ti pronači kuću,moram ,ujutro u 8 moram biti u Ljubljani.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 23:21
Taj kafic je bio mozda Bum-Bar,u to vrijeme je bilo popularno mjesto,nalazio se preko puta dzamije,kod jedinog semafora u gradu,ako se sjecas detalja.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 23:22
Dogovoreno-ziveo I sretan put.I kod mene je sada uzbuna-snijeg pada ludjacki-prava oluja,valja malo provjeriti situacijuiz prve ruke okolo.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Iseljenici 15.12.13 0:04
milutins (citat):
dinosaurus (citat):
Milutins,da li ta priča ima veze sa temom Šentilj? čekao sam nastavak
Nema veze-u pitanju je drugo vrijeme i druga osoba.Bice nastavak. Uh,htjedoh pritisnuti quote ranije i klikni na reputaciju-sreca sto nije - ,imash free dupli plus
Vratio sam + koji si greškom dao-
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Iseljenici 15.12.13 20:21
milutin (citat):
"solim pamet"
Milutine da nebi bilo nesporazuma i nekih krivih konotacija ovo se izričito odnosi na preporuke kako bi se trebao raditi biznis Ništa ali APSOLUTNO ništa drugo nije namjera!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Cene naprimer za Deluxesvit 13500 Skr. [You must be registered and logged in to see this link.]
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.12.13 8:40
SveJug ne vidim cijene za juni,juli i august. ,tad nam je godišnji,nema veze što malo kapa sa plafona
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.12.13 9:45
lacoš (citat):
SveJug ne vidim cijene za juni,juli i august. ,tad nam je godišnji,nema veze što malo kapa sa plafona
Sta sad? Zar nisi obecao da ces nas onda ugostili u tvoj vinograd?
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.12.13 10:04
Za vinograd nema problema,kad god zaželite.Najaviti par dana prije kako nebi bio na putu i kako bi se naravno stiglo stavit nešto u salamuru.Bačve su pune,gajba mineralne je uvijek puna,u slučaju zime spremna suha drva,čekam.
Taj kafic je bio mozda Bum-Bar,u to vrijeme je bilo popularno mjesto,nalazio se preko puta dzamije,kod jedinog semafora u gradu,ako se sjecas detalja.
Moguče da se tako zvao,detalja se ne sječam,što se okolice tiće.Slučajno sam tu navratio prvi put,a poslije uvijek kad sam tu nočio ili bio u prolazu,uvijek je bio pun prekrasnih curica .Naime pošto smo na vratima auta imali natpis firme,firma se sasojala od više OOURa,a jedan od tih OOURa proizvodio je aparate za točenje piva i sokova.U vožnji je to primjetio vlasnik kafiča i mislivši da smo mi majstori koji njemu trebamo, zaustavio nas i zamolio da se odvezemo do njega. U kafiću smo sve dogovorili,povezali ga sa kolegama i koliko sam poslije čuo od kolega riješili su mu problem.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Iseljenici 12.01.14 7:14
Američka država Colorado je prva u Sjedinjenim Američkim Državama dopustila prodaju kanabisa u specijaliziranim dućanima od 1. siječnja 2014.
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.01.14 8:36
Izgleda da stvarno poštari ''pobrinu'' za decu
Moje mišljenje, što se legalne prodaje canabisa tiče. Sad se ga toliko dobije ilegalno (i za decu), da je bolje da se legalizira, barem če biti više kontrole, manje dilera, država če skupljati poreze... Iako sam protiv upotrebe bilokakvih droga, ali i alkohol može biti droga i opasan po zdravlje, pa je legalan.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 14:10
Drugari, evo sta slucajno nadjo sa proslave Madjarskog udruzenja u Halmstad skoro pre godinu dana gde smo ucestvovali ja i moja "Sosa".
Muzicari su "Dunai Kavicsok" iz Skorenovca koji nas tu i tamo gostuju.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 14:15
SveJug (citat):
Drugari, evo sta slucajno nadjo sa proslave Madjarskog udruzenja u Halmstad skoro pre godinu dana gde smo ucestvovali ja i moja "Sosa". ...
Tu bi sigurno mogla da se napiše i dobra tema o hrani.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 14:45
Stazio (citat):
SveJug (citat):
Drugari, evo sta slucajno nadjo sa proslave Madjarskog udruzenja u Halmstad skoro pre godinu dana gde smo ucestvovali ja i moja "Sosa". ...
Tu bi sigurno mogla da se napiše i dobra tema o hrani.
Ako mislis na paprikas, gulas i ostala nacionalna hrana nazalost starija generacija izumire i recepti nestaju sa njima. Madi nazalost presli na internacionalni izhranu (McDonald’s)
Inace kao sto sam ranije opisao, u nasu familiju je velika mesavina pa se nadje od svega pomalo. Ipak je pesma i igra to sto dominira, makar da se maternji jezik zaboravlja, pesme i gre se nasledjuju.
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 15:31
Na prvom videu dobar kišlanj (kislány) ni pet ni šest nego na astal
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 15:36
East&West (citat):
Kad je bál nek je bál.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 17:06
I još da smo vidjeli kolegu na stolu e..haj.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 17:36
Izgleda da se Madjari jako brzo integrisu u lokalne sredine. Po nekim statistikama ima ih u SAD preko milion ali do sada nisam naleteo na madjarski restoran.
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 17:57
SveJug (citat):
East&West (citat):
Kad je bál nek je bál.
Izvini, nisam pitao da li si i ti negde u tom društvu?
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 19:04
lacoš (citat):
I još da smo vidjeli kolegu na stolu e..haj.
Nije trebalo, vidim se i onako.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.01.14 20:38
Kolega ko još gleda muške kad su žene na stolu ,osim ako su ispod stola.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 19.01.14 13:55
Pero™ (citat):
Moje mišljenje, što se legalne prodaje canabisa tiče. Sad se ga toliko dobije ilegalno (i za decu), da je bolje da se legalizira, barem če biti više kontrole, manje dilera, država če skupljati poreze...
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Iseljenici 19.01.14 14:10
Max Blitz (citat):
Pero™ (citat):
Moje mišljenje, što se legalne prodaje canabisa tiče. Sad se ga toliko dobije ilegalno (i za decu), da je bolje da se legalizira, barem če biti više kontrole, manje dilera, država če skupljati poreze...
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 09.02.14 20:17
SveJug (citat):
Velim da proverim tacnost ove reklame...
Eto! Znači da je pismo bilo dobro adresirano!
Koverta je naravno, s neta, ima još sličnih primjera pisanja opisnih adresa... (meni je to baš simpatično), a vjerovali ili ne, kvartovskom poštaru je često tako lakše nego ponekad s ispravnom adresom. Osobito u doba kad su se mijenjala imena ulica.
To je bio težak period za poštare.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 10.02.14 1:05
Max Blitz (citat):
Koverta je naravno, s neta, ima još sličnih primjera pisanja opisnih adresa... (meni je to baš simpatično)...
Ovdje su čak dva naziva ulica, ali što je sigurno, sigurno je...
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Iseljenici 10.02.14 5:06
Max Blitz (citat):
Ovdje su čak dva naziva ulica, ali što je sigurno, sigurno je...
U Beogradu su zadnjih 10tak godina izmenili imena ulica u centru, tako da ja svaki put kada dodjem, nemam pojma kako se zove neka ulica. Svojevremeno sam se smejao mojoj babi jer je ulice nazivala onako kako su se zvale u kraljevini, a danas ja i dalje koristim imena iz 80tih, pa mi se danasnji klici smeju.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Iseljenici 10.02.14 6:50
ulice Marsala TITA,Crvene Armije,bulevar JNA,Marsala Tolbuhina kao I mnoge druge u BGD promenile su nazive I dobile nove nekih NN likova I marginalnih licnosti.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ