FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Iseljenici

Go down 
+29
tomerc
013gonzo
Četni evidentičar
Gringo
Marduk
zokika
Delboy
semsudin
dinosaurus
Matrix
Pero™
lacoš
Stazio
BEOGRAD
Kemo Specijalac
pera84
dojran
purger
East&West
Gligor
ZAGORAC
bojnik
SveJug
Max Blitz
vladimir
VBČ
pukovnik
dpuric
milutins
33 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20  Next
AutorPoruka
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

Iseljenici - Page 15 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 1:32 pm

Verovatno što je daleko pa ne  možeš lako da proveriš / utvrdiš prevaru dok nije kasno

BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 1648
ČLAN OD: : 2013-03-15
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 1:34 pm

Te agencije koje obecavaju posao u inostranstvu, su barem 20 godina stara prevara. Mozda ima 2-3% koje zaista nesto i urade, a ostatak su samo nacin za uzimanje novca od naivnih.
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8095
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 1:48 pm

Canadjani Ocean Trailer BC  su ozbiljna firma I ozbiljni ljudi,licno sam ih upoznao. oni su ovima u BGD  sigurno preneli kakvi im ljudi trebaju. jednostavno zanatliju koji perfektno govori engleski I usto je mehanicar za kamionske prikolice nije jednostavno naci.Trailer mechanic  kao zanimanje na ovim prostorima  I kao skola nepostoji. postoje slicna zanimanja za poljoprivrednu mehanizaciju,gradjevinske masine, auto mehanicari za kamione ili putnicka vozila  ali to Canadjanima netreba.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-29

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 1:53 pm

vladimir (citat):
...jednostavno zanatliju koji perfektno govori engleski I usto je mehanicar za kamionske prikolice nije jednostavno naci.Trailer mechanic  kao zanimanje na ovim prostorima  I kao skola nepostoji...

Tražili su jednu osobu?
Probaj saznat kasnije jesu li i našli onog tko je udovoljio svim, i naknadno postavljenim uvjetima.
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 1:59 pm

trazili su 9 radnika  jer su za toliko radnika I dobili dozvolu od Canadske drzave da zaposle. mozda ovoj firmi treba I vise radnika ali po novom zakonu max broj stranih radnika u firmi moze biti  30% stranaca I 70% Canadjana.
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 2:09 pm

Global hire je agencija iz Canade koja obezbedjuje radnike za Canadske firme. iza ove agencije stoje nasi ljudi iz Edmontona , prevaranti. moj komsija je preko njih otisao da radi kao stolar,prevoz je platio iz svog dzepa sto je suprotno kanadskim imigracionim zakonima I umesto 25cad koliko mu pise u ugovoru dobio je po dolasku 19cad. on I jos dvojica kolega su morali da plate smestaj u hotelu za 1 mesec 3000cad jer im poslodavac nije obezbedio smestaj.
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 3:20 pm

Vladimire, isuvise mi je to zvucilo dobro. Nema prijatelju vise tako dobre i fine ponude. Kraj je tome. Danas se samo prevaranti oglasavaju.
Kao sto je i BEOGRAD rekao, ima mali milion prevaranta. Nedavno me jedan poznanik pitao dali mogu proveriti jednu firmu iz Norveske. Navodno trebalo im radnici, specijalisti. Isto su obecavali neke jako dobre uslove.
Pri proveri se izpostavilo da su teski prevaranti vec odavno poznati policiji i da se bave prevarom zemljaka. Cudi me samo da ih jos niko nije "posetio" i "popricao" sa njima.

Pozdrav i uzivaj tu gde si Smile

SveJug: komentar modifikovan dana: Mon Sep 22, 2014 3:22 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 3:22 pm

Šta ima da te čudi! Već sam naveo oni imaju debelu zaštitu i samo kada ispadne medijski skandal malo se sklone i opet po starom pod novim imenom i / ili u drugom mestu.

Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 3:25 pm

A ja sam mislio da je to prisutno samo na našim prostorima, ili su to ipak ljudi s našeg područja nastavili biznis tamo dalje.....

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 3:39 pm

Gringo (citat):
A ja sam mislio da je to prisutno samo na našim prostorima, ili su to ipak ljudi s našeg područja nastavili biznis tamo dalje.....

Kriminal ne poznaje granice. Ima mali milion prevara koji ukljucuju Nigeriju, Grcku ili Spaniju. Sto je najgore, neki od lakovernih su zavrsili u zatvoru, a jedina krivica im je bila sto su glupi i lakoverni.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:17 pm

Gringo (citat):
Kriminal te vrste je svjetski bizniss.To je struka koja najbrže prihvača i primjenjuje navike sa cijelog svijeta.
Točno se zna ko je fahman za koji posao i prema tome se angažiraju tipovi iz te regije.

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:21 pm

jasam ubedjen da Candaski poslodavc Ocean Trailer   nema pojima kako ovde angazuju ljude za intervju.oni su prosle godine zaposlili 13 ljudi sa ovih prostora I ispostovali sve sto je pisalo u ugovoru.svima je placen avo prevoz  canadske vize, smestaj I satnica 25cad-29cad  zavisno od drzave u kojoj posluje ta firma.Alberta 29cad,BC  25cad. naprimer meni su rekli da imam malo vise godina za posao u Ocean Trailer ,pa to su znali  I pre nego sto su me pozvali I da nemam iskustvo trailer mechanic  sto je pisalo u mom cv. unapred su znali da neodgovaram zahtevima Ocean Trailera  a istovremeno od mene trazili da prikupim more dokumenata I prevedem na engleski sto ja nisam ni uradio jer ta dokumenta I prevode canadjani nisu ni trazili.koja je poenta baciti ljude u ovom slucaju 100ljudi  na trosak prikupljanja I prevodjena na engleski  dokumenata koje niko nije ni pogledao neznam.[You must be registered and logged in to see this link.]Ocean-Trailer Sid and Mike Keay  vlasnici ove firme  sigurno nemaju nikakvi veze sa ovom prevarom niti znaju za tako nesto
Na vrh Go down
BEOGRAD
Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:27 pm

To bas i  ne deluje na prevaru jer nikome nije uzet novac. Vise mi se cini da su potecijalni kandidati slobodno tumacili oglas ili da je oglas za posao lose napisan.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:29 pm

Naivno...možda????

Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
DOB : 57
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:30 pm

Sve što ne ide preko biroa za zapošljavanje je sumnjivo i rizik je velik da čovjek tražioc posla ne bude izigran pa da ostane bez novca koji se daje za razne takse.Vjerovatno ste Vladimire za apliciranje na tu ponudu nešto morali uplatiti jer izgovora ima puno zašto ide ta taksa tj.sređivanje papirologije.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:33 pm

BEOGRAD (citat):
To bas i  ne deluje na prevaru jer nikome nije uzet novac. Vise mi se cini da su potecijalni kandidati slobodno tumacili oglas ili da je oglas za posao lose napisan.
Možda ne u prvom krugu.Neko je ostao u užem izboru,pitanje kako če oni proći.

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:34 pm

Rizik je sastavni dio života.....a sad ....pitanje što je naivno....

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:35 pm

Beograd ako unapred znam da tvoje kvalifikacije ,godine  I iskustvo neodgovaraju potrebama firme zasto bih od tebe trazio sva dokumenta I zvao te na razgovor I izlagao nepotrebnim troskovima znajuci unapred da ces biti odbijen. a bilo je ljudi cak iz Crne Gore I Republike Srpske.  niko nije  mogao doci ako od agencije nije pozvan I zakazan mu razgovor.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:36 pm

Logično!!!

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:53 pm

vladimir (citat):
Beograd ako unapred znam da tvoje kvalifikacije ,godine  I iskustvo neodgovaraju potrebama firme zasto bih od tebe trazio sva dokumenta I zvao te na razgovor I izlagao nepotrebnim troskovima znajuci unapred da ces biti odbijen. a bilo je ljudi cak iz Crne Gore I Republike Srpske.  niko nije  mogao doci ako od agencije nije pozvan I zakazan mu razgovor.
Meni deluje vise kao neprofesionalan pristup celoj stvari. Na osnovu iznesenog, agencija od svega nije imala materijalnu korist, tako da je tesko celu stvar kvalifikovati kao prevaru.
Meni bi bilo sumnjivo, zasto firma iz Kanade zaposljava nekoga bez znanja jezika i potrebne kvalifikacije? Takvih ima dovoljno u Kanadi i ne moraju da ih traze po Evropi.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 4:54 pm

vladimir (citat):
Vladimire imao sam priliku nedugo razgovarati sa čovjekom koji živi i radi u Kanadi.Čovjek ima neku građevinsku firmicu tamo,Vankuver,sa par radnika .Onako za šalu pitali smo ga ja i prijatelj da odemo na godinu,dvije i nalupamo nešto para i da se nakon toga vratimo.Znaš ono da se završi kuća,vikendica,kupi neki auto i sl.Po njegovom pričanju,čovjek nema razloga da bi nam lagao,toga više u Kanadi nema.
Može se nešto zaraditi u Alberti,koju si spomenuo,u rudnicima škriljevaca.Posao je zajeban do kraja.Radi se non stop a za to moraš biti zdrav i u punoj snazi.Osim toga kako on priča po tim se mjestima,gdje se vrti neka lova,vrti i sav moguči biznis za gubljenje love.Tu su kurve,kockarnice,alkohol,droga i dr.
Stvarno moraš biti čovijek bez ijednog poroka da ti ne odnesu lovu neki od poroka koje sam naveo a nisam sve.
Da skratim,ne isplati se.Drži se svojeg praga i obitelji,svi čete biti zadovoljniji.

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:02 pm

Istina svi koji su nedugo otišli vani, doista se muće oko zarade i radi se jako puno a zarada je mala i gotovo da ti ništa ne ostane ...tak da je slabo isplati, mladi su ljudi otišli

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:07 pm

lacos mnogo je ljudi ovde u Srbiji bez ikakvog posla I sredstava za zivot. Pa takvima izbijati pare iz dzepa I setati ih do BG I nazad je neljudski I nehumano. ja sam izgubo 2h vremena ,popio pice u hotelu, usput pokupio jednu musteriju  I popodne uzeo 50eur.sve u svemu nisam izgubio gotovo nista za razliku od drugih ljudi.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:10 pm

Uvijek idioti zarađuju na tuđoj bijedi to je doista ispod razine ljudskog dostojanstva!!!!

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:10 pm

bilo je jedno zanimljivo pitanje od strane poslodavca,, dali dovodite porodicu u Canadu,, ako odgovoris NE nista od posla. koja je tu prica sa porodicom nemam pojima
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:11 pm

vladimir (citat):
lacos mnogo je ljudi ovde u Srbiji bez ikakvog posla I sredstava za zivot. Pa takvima izbijati pare iz dzepa I setati ih do BG I nazad je neljudski I nehumano. ja sam izgubo 2h vremena ,popio pice u hotelu, usput pokupio jednu musteriju  I popodne uzeo 50eur.sve u svemu nisam izgubio gotovo nista za razliku od drugih ljudi.
Kolega ne samo u Srbiji.Cijela je regija u gabuli.
Na žalost obečane zemlje više nema,a da prostiš zabole ona stvar te tipove za te ljude.
Riječ humanost i ljudskost skoro da je izbrisana iz riječnika takovih tipova.

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:33 pm

BEOGRAD (citat):
vladimir (citat):
Meni deluje vise kao neprofesionalan pristup celoj stvari. Na osnovu iznesenog, agencija od svega nije imala materijalnu korist, tako da je tesko celu stvar kvalifikovati kao prevaru.
Meni bi bilo sumnjivo, zasto firma iz Kanade zaposljava nekoga bez znanja jezika i potrebne kvalifikacije? Takvih ima dovoljno u Kanadi i ne moraju da ih traze po Evropi.
na dan intervjua je naglaseno,,Perfektno znanje jezika, znanje jezika moze biti  osnovno,srednje ili vise. za kvalifikacije su pitali mehanicar ili tehnicar  ali nisu trazili diplomu  na uvid. niko nije pominjao  starost kandidata ,recimo 35-36 god. da je agencija dovala na razgovor 20 kandidata ,za njihov rad I trud recimo kanadjani bi platili 200eur . sa 100 kandidata to je druga prica. ja nemam drugo objasnjene  za ovakav postupak.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:34 pm

Gringo (citat):
Istina svi koji su nedugo otišli vani, doista se muće oko zarade i radi se jako puno a zarada je mala i gotovo da ti ništa ne ostane ...tak da je slabo isplati, mladi su ljudi otišli

Gringo, (a i ostali) sta podrazumijevas pod "slabo se isplati"? I kakva su ocekivanja onih koji traze posao vani? Ne pitam ovo da kontriram na neke komentare, jednostavno me interesuje kakva su razmisljanja onih koji danas idu "trbuhom za kruhom". Ja sam otisao prije sesnaest godina i nisam monogo gledao dal' se isplati ili ne, samo da (kao sto Vladimir rece) pobjegnem od budala.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:40 pm

pera84 (citat):

Gringo, (a i ostali) sta podrazumijevas pod "slabo se isplati"? I kakva su ocekivanja onih koji traze posao vani? Ne pitam ovo da kontriram na neke komentare, jednostavno me interesuje kakva su razmisljanja onih koji danas idu "trbuhom za kruhom". Ja sam otisao prije sesnaest godina i nisam monogo gledao dal' se isplati ili ne, samo da (kao sto Vladimir rece) pobjegnem od budala.
Da normalno radiš i od svoga rada normalno živiš.

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 5:56 pm

lacoš (citat):
Citat :
Da normalno radiš i od svoga rada normalno živiš.
 U Kanadi je to i danas moguce i bez fakultetske diplome.
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 2369
ČLAN OD: : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeMon Sep 22, 2014 11:03 pm

BEOGRAD (citat):

U Kanadi je to i danas moguce i bez fakultetske diplome.

Školski kolega je od '89-te u Kanadi.Drugi je otišao '94.Obojica su uspjeli i baš na sljepo.O prvom ću napisati koju jer bi se oteglo,ima svoju firmu,doma je od Božića do Božića.15 dana oko Uskrsa i 35 dana u sredini ljeta.I lani je povukao par prijatelja koji su bili u krizi ali se nisu obazirali na te priče - kod kuće ti je najbolje.Niti jedan se nije vratio niti otišao nazad a da mi je rekao iti jednu lošu primjedbu osim jednog p*duna koji je rekao da mu je ledeno Rolling Eyes .Neki koje su povukli otišli su prije dvije godine,isplatili veći dio kredita,povukli klince na fakseve,kupili nove automobile i.t.d.Nije sve tako crno samo bježi od svojih rođaka i biće ti dobro što god radio i kod koga radio samo da ti nije rod.Inače od svih tih obećanih zemalja Australija je Top 1 a za njom Novi Zeland.Da nisam bio,vidio a zbog svoje situacije se i vratio i ja bih imao mišljenje kao neki do sad.Radi,ne glumi,ne laprdaj a da ne možeš odmoriti i provesti se su priče za malu djecu.Ove teme baš ne volim ali ne volim ni one priče da je doma najbolje.Pa na Kubi živiš ko car a na Filipinima napraviš kuću sa bazenom i svim ostalim filmskim pi*darijama za 30 000 dolara.Problem je našeg mentalnog sklopa koji počinje s onim starim pričama - tu se rodija moj did i čaća,tu je moj kamen,maslina i zdraća,tu ću pod maslinom ka i oni krepati i ja..
Btw:Obojica imaju samo srednju stručnu spremu,konobar i električar a niti jedan se ne bavi sa niti imalo sličnim poslom nalik završenoj srednjoj školi.

pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeTue Sep 23, 2014 2:19 pm

Citat :
Nije sve tako crno samo bježi od svojih rođaka i biće ti dobro što god radio i kod koga radio samo da ti nije rod.

cheers

Nebi bolje ni Njegos i Mazuranic sastavili.

Jedan dio problema je i sto dosta ljudi ocekuje da ce ih kako predju granicu dovesti u nacionalni trezor, dati mu viljuskar i sleper i reci tovari koliko hoces. Rad, upornost (i malo srece) osnov su svakog uspjeha bilo gdje i bilo kad. Nema nista preko noci i nema nista dzabe. Nekoliko njih kojima sam nudio pomoc da dodju ovdje (jer kukaju na sav glas kako tu bukvalno umiru od gladi) su mi rekli: Nisam blesav, kod vas se puno radi. Nego, sta mislis da ti meni uletis jedno pedesetak hiljadarki imam odlicnu ideju za biznis. Wink
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-29

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeTue Sep 23, 2014 2:39 pm

U što se u Americi isplati uložit jedno 100.000 $, dakle ne prevelik novac? Smile

Da ne stoji doma u čarapi.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeTue Sep 23, 2014 3:27 pm

Zavisi od tvojih afiniteta.
Ako hoces sam da radis i drzis sve pod kontrolom ima hiljadu stvari. Ako neces, kupi dionice neke jake firme i beri dividende. Neces se obogatiti (osim ako nisi imao viziju pa ulozio u Apple ili Microsoft kad su pocinjali) al' se neces ni oznojiti. A propasti mozes u oba slucaja.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeTue Sep 23, 2014 6:44 pm

Max Blitz (citat):
U što se u Americi isplati uložit jedno 100.000 $, dakle ne prevelik novac? Smile

Da ne stoji doma u čarapi.

Probaj u Vegas....[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1335
ČLAN OD: : 2013-01-08
DOB : 61
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeTue Sep 23, 2014 7:37 pm

Hangover......pa da me Tyson prebije,a sve ostaje u Vegasu!
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeTue Sep 23, 2014 9:14 pm

nije lako biti iseljenik. moj ujak se iz okoline Valjeva  doselio u Srem  I uvek je bio dodjos. meni je to nekako pogrdan naziv ,kao stranac u sopstvenoj zemlji.
Na vrh Go down
tomerc
Razvodnik
Razvodnik

BROJ POSTOVA: : 227
ČLAN OD: : 2014-01-09

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeWed Sep 24, 2014 10:20 pm

BEOGRAD (citat):

A i sto se biznisa tice pravi Eldorado. Gde jos mozes da kupis seceranu ili zelezaru za jedan euro? Nije sve ni u primanjima, nego u cenama. Laughing

Paaa, mozes u npr SAD

Washington Times Sold For $1, Just Like Newsweek

Ne pravdajuci SFRJ privatizacije evo i objasnjenja How does a company cost £1?

Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeThu Sep 25, 2014 8:30 am

vladimir (citat):
nije lako biti iseljenik. moj ujak se iz okoline Valjeva  doselio u Srem  I uvek je bio dodjos. meni je to nekako pogrdan naziv ,kao stranac u sopstvenoj zemlji.

Eto ti. Isti narod, isti govor, ista religije (pretezno) pa stranac (dodjos). Pa kako je to kad odes tamo gde nemas nista zajednicko? Kad ces se tretirati ravnopravnim gradjaninom te zemlje?

Svedska demokratska partija (citaj Svedski nacisti) kazu da tek peta (5) genacija doseljenika mogu se tretirati kao Svedjani. Shocked

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeThu Sep 25, 2014 8:57 am

Danas prolazim kolima kroz naselje Brace Jerkovic I vidim natpis Libijska Skola.  roditelji dovode decu u skolu. nisam ni znao da toliko libijaca zivi u Beogradu. pa ako hoce da imaju svoju skolu na maternjem jeziku zasto da ne. uostalom gde bi ta  deca naucila nesto o svojoj kulturi, istoriji,religiji   kad mi u Srbiji  samo znamo za Gadafija I nista drugo.To sto su ti ljudi stranci u Srbiji neznaci da nemaju nikakva prava
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeThu Sep 25, 2014 9:10 am

Bas Libijska? Pitanje kojim jezikom predavaju i koje predmete uce.

Znam da ima internacionalna skola u Bg (negde od Vukovog spomenika nadole prema 29 Novembra).

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeThu Sep 25, 2014 9:26 am

bas Libijska.Vidi se se da je zgrada novije gradnje.Table su dvojezicne na engleskom I arapskom. Zene koje su dovele decu u skolu su tradicionalno obucene kao I zene u arapskim zemljama.
Na vrh Go down
tomerc
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeThu Sep 25, 2014 6:14 pm

SveJug (citat):
Bas Libijska? Pitanje kojim jezikom predavaju i koje predmete uce.

Znam da ima internacionalna skola u Bg (negde od Vukovog spomenika nadole prema 29 Novembra).

Belgrade has many International schools that offer students the opportunity to study the curriculum of another country. These schools mainly cater to the growing expatriate population in the country. They offer pre-school, primary and secondary education in several foreign languages such as English, German, French and Russian. Here you will find all the International Schools in Belgrade that foreign residents prefer.

Podporučnik
Podporučnik
BEOGRAD

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Scottsdale

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeThu Sep 25, 2014 6:38 pm

To su skole koje su bile osnovane i finansirane od strane ambasada. Postojale su jos 70tih, a mozda i pre toga. Skoro svi ucenici su bili deca diplomata ili stranih predstavnika, a 80tih je bilo omoguceno i obicnim gradjanima da popune upraznjena mesta ako ih je bilo.
Na vrh Go down
tomerc
Razvodnik
Razvodnik

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeThu Sep 25, 2014 7:14 pm

pera84 (citat):
Gringo (citat):

Ista kao i ranije: neki idu jer zele da budu tamo, a drugi jer ne zele da budu ovdje (gdje god to ovdje bilo).
Neki idu zbog politike, a drugi zbog ekonomije.

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeSat Sep 27, 2014 2:28 pm

zeista je tesko uklopiti se u zivot u stranoj zemlji. druga kultura,drugi jezik,drugi obicaji, drugacije zakonodavstvo . ono sto je normalno I opsteprihvatljivo  u jednoj zemlji  to neznaci isto u drugoj zemlji.kad sam bio u Turskoj pita me vlasnik jedne radnje kakva se vozila  kod nas voze na taxiju. kad je cuo Mercedes nije mogao da veruje. prokomentarisao je,, o Srbin  ti lud covek vozi Mercedes na taxi,nemoguce,nemoguce,,jednostavno takvo nesto je u Turskoj nezamislivo,nemoguce,neshvatljivo. vozila tipa Mercedes,BMW ili Audi  niko cak   niko nedrzi na parkingu ili  ulici , cuvaju je u posebnim garazama sa obezbedjenjem  kao novac u narodnoj banci.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeSat Sep 27, 2014 7:19 pm

Što mu nisi rekao da su ti taxi mercedesi malo mlađi od nas i da imaju veću kilometražu nego Međunarodna svemirska stanica. Wink
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeSat Sep 27, 2014 8:09 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeSat Sep 27, 2014 8:43 pm

lerp frotosop. malo se modernizovali u poslednje vreme.reno 1.5dci.[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Četni evidentičar
Podporučnik
Podporučnik
Četni evidentičar

BROJ POSTOVA: : 1310
ČLAN OD: : 2014-01-17
DOB : 55
M(j)esto Tu i Tamo

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitimeSat Sep 27, 2014 9:01 pm

Mercedes je ipak Mercedes. Ovaj je konkurenca Drndi, koji vozi i Turke iz Nemačke. Dragan Nikolić je napravio dokumentarni film, Pogrebnik (nisam ga još video), a prisjetio sam se filma Kad mrtvi zapevaju (gledao neko?).   

Pa sve je to tematika vezana uz dijasporu. 

[You must be registered and logged in to see this image.]

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 15 Icon_minitime

Na vrh Go down

Iseljenici
Na vrh 
Stranica 15/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Iseljenici