FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 2:41 pm
Kao sto rece BG, vecina zakona je ostavljena na volju drzavama. Missouri (za sad) ne priznaje homo-brak. Al' kako se stvari odvijaju, pitanje je vremena. Karta otprilike prati i podjelu drzava na "crvene" i "plave". Za razliku od nasih "nista nas ne smije iznenaditi" igara, crveni su konzervativci. Malo cu odstupiti od teme i navesti jedan primjer razlike u lokalnim i federalnim zakonima. Posjedovanje marihuane je po federalnom zakonu krivicno djelo. Po drzavama, kako ko. E sad, ako te ukeba lokalni pandur sa kesom trave, nista, kao da nosis zelje sa pijace. A ako si kurate srece pa te klapi FBI sluzbenik, ides u corku. Nema veze sto se sve desilo na istom mjestu.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 2:52 pm
To je decentralizacija na delu. Ja ne mogu ljudima da objasnim da u SAD ne postoji "americka vozacka dozvola". Ako se selis iz jedne drzave u drugu, najverovatnije ces morati ponovo da polazes vozacki ispit.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 3:01 pm
BEOGRAD (citat):
To je decentralizacija na delu. Ja ne mogu ljudima da objasnim da u SAD ne postoji "americka vozacka dozvola". Ako se selis iz jedne drzave u drugu, najverovatnije ces morati ponovo da polazes vozacki ispit.
Kod preseljenja iz drzave u drzavu, vecina ima rok od 90 dana da promijenis vozacku. Nema ponovnog polaganja.
Ali, primjer dozvola za samostalne zanatlije: ja sam elektricar i imam dozvolu za obavljanje samostalnih radova na podrucju grada St Louisa. Dvadeset kilometara dalje, druga "opstina", moram ponovo polagati.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 3:26 pm
OPA...ja sam mislio da su oni savršeni.....pa krenuli da uredjuju svet....da bude jedna srećna planeta u tim galaktičkim prostorima.....
Može li neko napisati u kojim zakonima su izjednačeni i državni i federalni?
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 3:51 pm
dinosaurus (citat):
OPA...ja sam mislio da su oni savršeni.....pa krenuli da uredjuju svet....da bude jedna srećna planeta u tim galaktičkim prostorima.....
Vrlo malo. Starosna dob za dobijanje vozacke dozvole (16), kupovinu cigareta (18), kupovinu alkohola (i konzumiranje u javnim objektima) (21) Ovo je ono sto i laici znaju. Vjerovatno ima jos nesto al' to je vec pitanje za advokata.
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 3:57 pm
pera84 (citat):
dinosaurus (citat):
Vrlo malo. Starosna dob za dobijanje vozacke dozvole (16), kupovinu cigareta (18), kupovinu alkohola (i konzumiranje u javnim objektima) (21) Ovo je ono sto i laici znaju. Vjerovatno ima jos nesto al' to je vec pitanje za advokata.
Tema je interesantna i ima tu mnogo pitanja ali nebi da širim.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 4:13 pm
Kolega Pera84 možeš li objasniti i da li je i u tvojoj državi gdje živiš da postoje dvije vrste vozačkih dozvola.Jedna koja košta nekih 70-80 dolara i ona druga koja košta kao i kod nas oko 1000 dolara.To mi je pričao brat koji živi u Pittsburgh,Pensilvanija.Šta je po srijedi i kakve vrijednosti su takve vozačke.Pozdrav.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 4:55 pm
semsudin (citat):
Kolega Pera84 možeš li objasniti i da li je i u tvojoj državi gdje živiš da postoje dvije vrste vozačkih dozvola.Jedna koja košta nekih 70-80 dolara i ona druga koja košta kao i kod nas oko 1000 dolara.To mi je pričao brat koji živi u Pittsburgh,Pensilvanija.Šta je po srijedi i kakve vrijednosti su takve vozačke.Pozdrav.
Semso, vozacka dozvola u mojoj drzavi kosta 10 (vazi tri godine) i 20 (vazi sest godina). To je ovdje "F" kategorija i ima ekvivalent nase "B" Samo polaganje (pismeni) kosta citavih sedam ipo dolara. Za polaganje nije potrebno ici u auto-skolu. Polozis pismeni i dobijes dozvolu da upravljas autom u javnom saobracaju uz prisustvo punoljetne osobe sa vazecom vozackom dozvolom. Ta "skolska" traje sest mjeseci i u tom roku moras izaci na polaganje. Pros'o-dobijes vozacku, pao-mozes ponovo izaci posle sedam dana. Ako ne polozis u onom roku dok ti vazi pismeni, polazes ga ponovo. Sto se zakona tice vozacka je vozacka a "vrijedi" onoliko koliko vozac sto je ima. Za pismeni dio starosna granica (donja) je 15 1/2 godina. Voznju mozes polagati onaj dan kad navrsis 16. Sa 18 godina se dobija malo drugacija jer omladina ima neka ogranicenja (koliko putnika u autu i od koliko do koliko sati ne moze upravljati vozilom - nesto kao policijski cas). Od 18. do 21. godine ponovo se mijenja. Sa navrsenom dvadeset i jednom dobija se ona "prava" bez ikakvih ogranicenja.
Vozacke dozvole A, B i C kategorije (profesionalni vozaci) kosta 22.50 (tri godine) i 45 (sest godina) Za polaganje treba obuka i tu sad cijena zavisi od kategorije do kategorije, odskole do skole al obicno se krece negdje izmedju dvije i tri hiljadarke.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 5:04 pm
pera84 (citat):
Kod preseljenja iz drzave u drzavu, vecina ima rok od 90 dana da promijenis vozacku. Nema ponovnog polaganja.
Ali, primjer dozvola za samostalne zanatlije: ja sam elektricar i imam dozvolu za obavljanje samostalnih radova na podrucju grada St Louisa. Dvadeset kilometara dalje, druga "opstina", moram ponovo polagati.
Ja sam imao tu srecu da sam polagao ponovo. Ne voznju ali sam morao da polazem testove.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 5:46 pm
BEOGRAD (citat):
A sta te to toliko iznenadjuje kada je Amerika uvek bila konzervativnija od Zapadne Evrope. Uostalom, SAD su i stvorili puritanci. Sa izuzetkom Zapadne obale i Severoistoka ostatak ti je kao Grcka ili Poljska.
pera84 (citat):
Kao sto rece BG, vecina zakona je ostavljena na volju drzavama. Missouri (za sad) ne priznaje homo-brak.
Ok, ne znam onda zašto nam vi iz bijelog svijeta nerijetko solite pamet?? Što smo mi, mladi majmuni? Ne mislim tu sad doslovno na vas Beograd i Pera...
Ovdje ćeš vrlo rijetko dobit metak na cesti, vrlo rijetko, batine možda, ako ih baš tražiš...
Ne bih išao iz svoje zemlje nigdje van živjet, jebo dolare i to sve skupa, i ovdje se može zaradit tko želi radit. Barem se osjećam kao slobodan čovjek i mogu svima u brk reć što mislim.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 6:18 pm
Max Blitz (citat):
Ok, ne znam onda zašto nam vi iz bijelog svijeta nerijetko solite pamet?? Što smo mi, mladi majmuni?
Prijatelju Max, ja se barem trudim da nikom ne solim pamet, nemam je ni ja bas na izvoz Ovdje je onako kako je, tu je onako kako je. Kakve su nam karte podijeljene s takvim i igramo. Da je kod "nas" savrseno, sacuvaj Boze. Da kod "vas" cvjetaju ruze, mozda, nisam jos procitao u novinama a i ne zivim tu pa ne znam iz prve ruke. Mogli bi da uporedjujemo stvar po stvar, za to bi nam trebao poseban forum. Znam samo jedno, nisam vidio ni pred jednom (ajde da je ukratko nazovemo) "balkanskom" ambasadom red amera da trazi useljenicke vize. Obrnuti slucaj - malo cesce...Neka me kolege iz Svedske i ostalih zapadnih zemalja isprave ako je kod njih drugacije. Sto se demokratije tice, jesmo podijeljeni po vjerskim i rasnim linijama, al' bijeli su doveli crnca za predsjednika. Jos cekam bracu Hrvate da izaberu Srbina, Srbe da dovedu Hrvata, a da ti ne pricam o mojoj Bosni gdje moraju imat tri.
A sto se tice $$$$$$$ ja se ne ljutim na tebe. Ja sam par puta cuo da me i rodjena familija zovu: "glupi amerikanac", isprali mu dolari mozak. Nisam jos samo cuo "hvala, necu" kad im posaljem $$$
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 6:25 pm
Max Blitz (citat):
Barem se osjećam kao slobodan čovjek i mogu svima u brk reć što mislim.
Ja kada sam otisao jos uvek su vaziili 114ti i 133ci clan krivicnog zakona, pa ti vidi da li si mogao svima u brk reci sta mislis.
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 6:32 pm
Široka je to tema Pero i teško je neke stvari i porediti,samo bi se zaglibili...
Mene zanima šta motiviše tolike godine mlade Amerikance da pod geslom''naionalni interesi'' idu u silne ratove i zemlje za koje nisu ni čuli....i rizikuju svoj lagodan život koji imaju u SAD....
Da li je u pitanju veća demagogija to?.....ili kako neki kažu naša u stilu Titovi pioniri....
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 6:45 pm
dinosaurus (citat):
Mene zanima šta motiviše tolike godine mlade Amerikance da pod geslom''naionalni interesi'' idu u silne ratove i zemlje za koje nisu ni čuli....i rizikuju svoj lagodan život koji imaju u SAD...
Tesko je odgovoriti na to pitanje. Dobar broj je "porodicna tradicija" Od pra-pra-pradjeda uvijek je bilo nekoliko u svakoj generaciji koji su ratovali. Valjda im u genima, sta li. Iako kad se vrate nemaju nikakav "boracki" status ni privilegije. Jedan mali dio dobije placeno skolovanje na nekom od koledza ili se odluce da ostanu citav zivot u vojsci. Neki zavrse proseci na ulici. Velika vecina....jebiga, njima je to "cool". Mozda je to povezano i sa americkom opsjednutoscu oruzijem???
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 6:58 pm
Hvala na odgovoru.
Da su malo slabije naoružani u vojnom smislu,neverujem da bi baš tako lako mislili na tradiciju
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 8:02 pm
Netko mora biti i "svjetski policajac" . Možda se boje da to bude netko drugi pa....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 10:35 pm
pera84 (citat):
A sto se tice $$$$$$$ ja se ne ljutim na tebe. Ja sam par puta cuo da me i rodjena familija zovu: "glupi amerikanac", isprali mu dolari mozak. Nisam jos samo cuo "hvala, necu" kad im posaljem $$$
Znam da BiH živi od doznaka iz inozemstva, odnosno to je vrlo značajan prihod ljudi.
BEOGRAD (citat):
Ja kada sam otisao jos uvek su vaziili 114ti i 133ci clan krivicnog zakona, pa ti vidi da li si mogao svima u brk reci sta mislis.
Ti si Beograd stvarno jako davno otišao u Ameriku (ili van). U Yu nisi smio čačkat mečku na određene stvari, ako si znao na koje i zašto, opet je bilo sve ok.
Znam da je Amerika velika i ogromna i da svi vi tamo živite u svojim mikro-svjetovima. Koga boli k... za Vijetnamce i Hinduse kad su svi Amerikanci, samo da je čim dalje od mene, je li tako? Tamo se barem može netko od nekoga maknut, ima prostora.
I svi uredno kupuju poklone za Božić? Baš krasno.
Max Blitz: komentar modifikovan dana: Sat Dec 07, 2013 2:17 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 10:39 pm
yes
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 10:54 pm
dinosaurus (citat):
yes
Ili sto bi rekli u Bosni: I'm in!!!
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 10:56 pm
Ajde da malo osvjezimo temu. Dijaspora protiv matice. Hu, pik, prvi pucam penal, kod koga sam!
Mozda povedete 1:0, al' cekajte dok mi se vrati Milutin.
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 11:02 pm
pera84 (citat):
dinosaurus (citat):
yes
Ili sto bi rekli u Bosni: I'm in!!!
nisam
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 11:08 pm
Ja sam samo posmatrač
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 11:09 pm
pera84 (citat):
Ajde da malo osvjezimo temu. Dijaspora protiv matice. Hu, pik, prvi pucam penal, kod koga sam!
Mene zanimaju male ljudske stvari. Stvarno. Šetnja noću, gdje i kako?
Vožnja autom, isto tako... Šerif i njegovi zakoni iz filmova?
U Zagrebu ne gledam gdje sam i u kojem kvartu, nikada i nigdje. Treba malo pazit da ne sereš po purgerima pijan i svugdje (kasno noću), i to je ok.
Bio sam u petak na zatvorenom gay party-ju u Medici.
Dođem na ulaz, kažu mi ulaz je samo ako si na popisu.
Al' su na ulazu BBB jaki dečki, kažu možeš ti, iako nisi na popisu, tebe znamo.
Ništa posebno, klinci, muzika tako-tako... Zapravo dosadno.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 11:30 pm
pera84 (citat):
Mozda povedete 1:0, al' cekajte dok mi se vrati Milutin.
A što mu administracija ne da pomiloščenje/skračenje za praznik republike (iako malo kasno)?
Nije on loš ni zlo ne misli, iako neki put previše tera svoje.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Iseljenici Wed Dec 04, 2013 11:34 pm
Max Blitz (citat):
Bio sam u petak na zatvorenom gay party-ju u Medici.
Dođem na ulaz, kažu mi ulaz je samo ako si na popisu.
Al' su na ulazu BBB jaki dečki, kažu možeš ti, iako nisi na popisu, tebe znamo.
Max, jeli te neko častio pičem, ili nisi toliko zanimljiv/dobar?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 12:00 am
Pero™ (citat):
Ma bila je neka zafrkancija, bili najprije u 'Route 66', pa ajmo još negdje poslije...
Netko rekao idemo u 'Mediku', tamo bio taj party i jedini ja ušao jer znam neke BBB redare... KLINCI, doslovno... dosadno.
Btw, zatekao sam se par puta u Ljubljani, na nekim koncertima, pa smo znali otić na after party u klub 'K4'. Jedno vrijeme je petkom bila gay večer 'Roza disco'. Ima od toga desetak godina, i više...
A likovi unutra stariji, bradati u halterima, ko' na gay paradi u San Franciscu...
Smiješno za vidjet, al' mi se nije svidjelo...
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 12:11 am
Max Blitz (citat):
Ti si Beograd stvarno jako davno otišao u Ameriku (ili van). U Yu nisi smio čačkat mečku na određene stvari, ako si znao na koje i zašto, opet je bilo sve ok.
Znam da je Amerika velika i ogromna i da svi vi tamo živite u svojim mikro-svjetovima. Koga boli k... za Vijetnamce i Hinduse kad su svi Amerikanci, samo da je čim dalje od mene, je li tako? Tamo se barem može netko od nekoga maknut, ima prostora.
I svi uredno kupuju poklone za Božić? Baš krasno.
Davno je bilo Max ali smo bili ista drzava, zato i pitam koliko je to "kresanje u brk" bilo odlucujuci faktor u tvojoj odluci da ostanes. Jeste, "mi Amerikanci" nismo zainteresovani za probleme Vijetnamaca i Indusa, dok Balkanci vec nocima ne spavaju zbog zrtava tajfuna na Filipinima. Ta plemenita balkanska dusa se najbolje pokazala, kada se okretala glava na patnje komsija, koje su mnogi i licno poznavali. Nego sto se raspitujes za milutina.Hoces da ga pitas da li se oseca ravnopravnim?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 12:24 am
BEOGRAD (citat):
Davno je bilo Max ali smo bili ista drzava, zato i pitam koliko je to "kresanje u brk" bilo odlucujuci faktor u tvojoj odluci da ostanes.
Nego sto se raspitujes za milutina. Hoces da ga pitas da li se oseca ravnopravnim?
Nikad mi nije padalo na pamet da se iselim, ni kad sam živio u Yu, ni sad.
Mojim roditeljima i meni je bilo dobro u Yu. Nikad to nisam krio, niti ću. Al' je došlo vrijeme kasnije da se nije više nikako moglo zajedno. Pao je socijalizam u Europi, pa se reflektiralo i ovdje.
Tko je dugo vani, to mu nije jasno, meni je kristalno, kako i zašto se sve dogodilo. Čuvao sam svoje susjede koliko sam mogao i bio u prilici.
Beograd, ta vremena su iza nas, kako netko reče, najbolji je sex nakon dobre svađe. I tako ti je otprilike sad ovdje. Galamdžija će uvijek bit i neka ih, ali je narod vrlo ok. Samo nam se svaka stvar gleda kroz povećalo??!! Kao i ovaj sad referendum. Sve skupa nebitno.
Milutin se hvalio da su mu susjedi Talijani, Rusi... i da žive u idiličnom suživotu. Priupitao bih ga zašto mu nisu susjedi Kurdi i Turci?
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 12:38 am
Max Blitz (citat):
Nikad mi nije padalo na pamet da se iselim, ni kad sam živio u Yu, ni sad.
Mojim roditeljima i meni je bilo dobro u Yu. Nikad to nisam krio, niti ću. Al' je došlo vrijeme kasnije da se nije više nikako moglo zajedno. Pao je socijalizam u Europi, pa se reflektiralo i ovdje.
Ma sve je OK. Kao sto su neki sanjali za odlaskom, tako je bilo jos vise onih kojima to nije padalo na pamet. Ja ne mogu da se zalim da je meni u Jugi bilo lose, mada sam od detinjstva imao san da zivim negde drugde. Politicki sistem nije imao odlucujucu ulogu kada sam odlucivao o odlasku. Sta vise, politika me nije nesto zanimala u tim godinama.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 1:13 am
Max, ja cu da pricam za "moju", Beogradovu i Milutinovu Ameriku. Evropu ne poznajem dovoljno da bih mogao da dajem kompetentne komentare. Tacno je da svi kupuju poklone za Bozic: 1. Tesko je komercijalizovan. Bozicne kupovine cine i do 25% od ukupne godisnje prodaje u nekim trgovackim kucama. 2. Bozic se ovdje slavi kao praznik mira i svih ljudi dobre volje. Ko ga slavi, slavi. Ko nece, ne mora. Ali oni sto ne slave ne gledaju na komsiju koji slavi u stilu:...mu materna, on to meni u inat! Kao sto se to radilo u nasim krajevima. (pardon, bivsim) Odmah da ti kazem da se Amerika ne moze razumjeti iz dokumentarnih filmova, Holivuda i zute stampe i pricao mi brat od tetke. Da bi se neke stvari razumjele treba biti u tom "loncu". Mozes citati, gledati, slusati....dok ti usi ne utrnu, dzaba je. Treba to dozivjeti! Mikro svijetovi?? To i jeste velicina ove zemlje. Mozes da vodis svoj zivot kako ti odgovara, ides u svoje restorane, prodavnice, pozorista, zabavljas se samo sa "svojim" djevojkama, niko ti ne brani. A ako hoces da se mijesas, mijesaj se do mile volje. Jedan osjecaj koji imigranti imaju ovdje i samo ovdje je taj da se ne osjecaju kao imigranti. Jer jebiga, i svi okolo njih (osim ono malo Indijanaca sto je ostalo) su dosli odnekle pa ako ne oni licno, onda roditelji, djed i baba. I svi su toga svjesni. U New Yorku su svi Newyorcani, u Vojvodini se i dan danas zna koje su kuce "dodjoske", zna se vrlo dobro ko su "stari" Zagrepcani i Beogradjani a ko se "sljegao" iz Hercegovine i Zitoradje. Na Manhattan-u se govori svaki dan oko stotinu razlicitih jezika i dijalekata.....i funkcionise. A na Forumu se hvataju za vratove oko inzinjerija-opkoparstvo... Amerika je model kako ljudi mogu da zive jedni kraj drugih i ne moraju da se vole. Nama su pendrecima kroz guzicu utjerivali bratstvo-jedinstvo u glavu.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 1:18 am
Pero™ (citat):
Ma placao je on njima, al' nista....nije njihov tip.
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 1:26 am
Ja u tom tekstu nisam primetio neku veliku razliku Pero
Poseća me na jednu scenu iz domaćeg filma 'Tri karte za Holivud'
dinosaurus: komentar modifikovan dana: Thu Dec 05, 2013 1:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 1:28 am
pera84 (citat):
Pero™ (citat):
Ma placao je on njima, al' nista....nije njihov tip.
Jesu me častili, al' u Ljubljani davnih dana...
Tad mi nije još bilo jasno što bi taj striček htio...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 1:52 am
AK-47 vas može riješiti problema sa šerifom koji put...
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 2:54 am
Pa zar to nije dekokratija?
AR-15 sherif, AK-47 ti, pa sta kome Bog i sreca junacka daju.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 3:11 am
Max Blitz (citat):
Milutin se hvalio da su mu susjedi Talijani, Rusi... i da žive u idiličnom suživotu. Priupitao bih ga zašto mu nisu susjedi Kurdi i Turci?
A kako sastavi Milutina i Turke, Isukrsta ti?
Mozda nece Turci s njim. Sta ti mislis da bi im bilo svejedno kad Micko stavi kamu u usta i kolje prase u dvoristu?
Zato sam i rekao da "mikrosvijetovi", kako ih ti nazivas, odlicno funkcionisu. Svako moze da "tjera svoje" i da ne ugrozava nikoga. S druge strane, osim nacionalnog porijekla i ekonomski status igra ulogu u demografiji jednog naselja. Kad ga vec pominjemo, Micko je dobrostojeca srednja klasa i tamo gdje on ima kucu tesko da ce doci fukara da zivi, bez obzira na nacionalnost.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 3:14 am
Max Blitz (citat):
Jesu me častili, al' u Ljubljani davnih dana...
Tad mi nije još bilo jasno što bi taj striček htio...
Eh, da ti je ova pamet bila. Mogao si danas biti nesto u svijetu mode i s Mehunkom ispijati koktele na partijima.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 7:02 am
Max Blitz (citat):
Pero™ (citat):
Ma bila je neka zafrkancija, bili najprije u 'Route 66', pa ajmo još negdje poslije...
Netko rekao idemo u 'Mediku', tamo bio taj party i jedini ja ušao jer znam neke BBB redare... KLINCI, doslovno... dosadno.
Btw, zatekao sam se par puta u Ljubljani, na nekim koncertima, pa smo znali otić na after party u klub 'K4'. Jedno vrijeme je petkom bila gay večer 'Roza disco'. Ima od toga desetak godina, i više...
A likovi unutra stariji, bradati u halterima, ko' na gay paradi u San Franciscu...
Smiješno za vidjet, al' mi se nije svidjelo...
Izgleda da tu ima obostranog interesa,po noći se druže,po danu piše protiv njih .Kad se interesi poklope evo vam ga Ameri kod vas.
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 2:36 pm
Stazio (citat):
Max !!!
Maaaaax!!!!!!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 3:09 pm
purger (citat):
Stazio (citat):
Max !!!
Maaaaax!!!!!!
Davno sam ja govorio da je Max "dvostruki agent". Igra za obadva tima.
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 3:14 pm
pera84 (citat):
purger (citat):
Stazio (citat):
Max !!!
Maaaaax!!!!!!
Nova afera na pomolu ??
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 5:14 pm
pera84 (citat):
purger (citat):
Stazio (citat):
Max !!!
Maaaaax!!!!!!
Pa volim sve vidjet kako izgleda uživo, da bih znao.
Mogu bih za promjenu sad ja malo bit 'striček' iz one priče obzirom na godine, ako ništa drugo... Kažem, koliko sam vidio, sami klinci...
Max Blitz: komentar modifikovan dana: Thu Dec 05, 2013 5:23 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 5:19 pm
Max Blitz (citat):
Kažem, koliko sam vidio, sami klinci...
Jedna moja drugarica kaze: Bolje klinac da se uci, nego starac da me muci.
Izgleda i ti se drzis te uzrecice.
I molim da se vise na temi "Iseljenici" ne postavljaju homoseksualni komentari, toga kod nas ovdje nema!!!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 5:49 pm
pera84 (citat):
I molim da se vise na temi "Iseljenici" ne postavljaju homoseksualni komentari, toga kod nas ovdje nema!!!
E, dragi moji Ameri, ima kod vas nešto puno ozbiljnije, i stvarno za zamislit se, ali nitko neće otkad pročita ovo (tko nije znao), nemirno spavati:
'Ekološki otisak' je prosječna površina zemlje koja je potrebna jednom čovjeku za proizvodnju hrane, energije i drugih dobara potrebnih za život, a može se matematički izračunati. Obzirom na trenutačni broj stanovnika i gospodarske resurse na Zemlji (raspoloživi biokapacitet), svatko od nas bi trebao zadovoljiti svoje potrebe na 1.8 ha, no ekološki otisak nam je nešto veći i u deficitu smo za 0.4 ha. Svi ne trošimo jednako. Najveći ekološki otisak imaju Sjedinjene Američke Države - 9.4 ha - što znači da kada bi svaki stanovnik Zemlje trošio u istoj mjeri kao Amerikanac, trebalo bi nam pet planeta. Stanovnici zemalja u Africi, Latinskoj Americi i monsunskoj Aziji troše u prosjeku znatno manje od 1.8 ha, no ta se područja ionako ekonomski iscrpljuju na račun stanovnika iz najbogatijih zemalja (nafta, rude, sirovine...).
Izvor: M. Kulaš: 'Geografski rekordi', Mozaik knjiga Zagreb, 2010.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 5:52 pm
Kod nas su cak i popovi liberalni
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici Thu Dec 05, 2013 6:00 pm
Max Blitz (citat):
kada bi svaki stanovnik Zemlje trošio u istoj mjeri kao Amerikanac, trebalo bi nam pet planeta.
Ima se, moze se.
A jesi li znao da Amerika cini oko 5% svjetske populacije, a godisnje "proizvodi" oko 25% svjetskog otpada. I kad smo vec na ovom kontinentu, 25% kineskog izvoza kupuje Walmart.