FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 14:26
Citat :
Obratno od onog što kažete, ne znam za primjere gdje su se vratili isključivo zbog jeftinijeg života pa prevrću svaki dolar ili euro, ovima o kojima pričam novac nije prva briga u životu, ali nisu ni bogataši, već dobrostojeći.
Jbg, kad se druzis samo s jet-setom, spusti se malo i medju narod. Nisu se svi koji su otisli vani "snasli" . I ovdje ljudi zive od plate do plate. Znam jedan bracni par, on se penzionisao, prodali (veliku) kucu, kupili mali stan, a za razliku para kupili neku vikendicu kod Sibenika. On zivi dole, ljeskari, (nije se prekidao od posla ni dok je radio) 'ebe kojekakve polovnjace koje se nadaju da ce se ogrebati za njegovu penziju, dodje jednom-dvaput godisnje. Ona ovdje, jos uvijek radi, salje mu para (jer to sto je ovdje zaradio penzije ne moze mu biti), idu dani.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 14:42
Mićo kaže da njegovi roditelji žive pola godine tamo, pola tu.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 14:43
pera84 (citat):
On zivi dole, ljeskari, (nije se prekidao od posla ni dok je radio) 'ebe kojekakve polovnjace koje se nadaju da ce se ogrebati za njegovu penziju, dodje jednom-dvaput godisnje. Ona ovdje, jos uvijek radi, salje mu para (jer to sto je ovdje zaradio penzije ne moze mu biti), idu dani.
Perice nije ovo loše.Požuri ti u penziju,dok si još u snazi,ima ovdje komada koji padaju na bogate Amere . Ove malo starije na slavu, a penziju potrošiš na ove druge,zahtjevnije.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 14:53
Citat :
Ove malo starije na slavu, [You must be registered and logged in to see this image.] a penziju potrošiš na ove druge,zahtjevnije.
Kad sam prije par godina bio u posjeti, pitam zeninu rodicu, imali sta ovdje da se "posten" covjek malo okrijepi? Kaze, ima kako nema. Samo da znas, za "green-card" vise ne pada ni jedna, kazu kod vas se puno radi. A za "green", biraj kakvu hoces!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 15:50
pera84 (citat):
Nisu se svi koji su otisli vani "snasli". I ovdje ljudi zive od plate do plate.
Čemu odlazak onda ako je od plaće do plaće?? Nisam mislio da je vani od plaće do plaće. Ok, i tamo se možeš nerealno zaigrat s kreditima. A gledao sam i jedan dokumentarac o masovnoj zapljeni kuća po Americi, kad je bio onaj neki slom kreditnog lanca, ne znam sad detalje.
Ajd, dobro, ovdje možeš plaću i ne dobit koju godinicu. A ljudi opet prežive.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 16:16
Ovdje na našim prostorima je umjetnost preživljavanja i to je jedno doista nezaboravno životno iskustvo!!!! Ako vam ide suviše lako, pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo...
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Iseljenici 16.08.14 16:20
Gringo (citat):
Ovdje na našim prostorima je umjetnost preživljavanja i to je jedno doista nezaboravno životno iskustvo!!!!
Poanta je u sigurnom mjesečnom iznosu koji redovito sjeda na račun, koliki god bio. Tko to ima po bilo kojoj osnovi, drži glavu iznad vode i može nešto planirat i kalkulirat, jer zna kad je datum kad se puni račun. Tko to nema, u većim je problemima, tako da postoji razlika.
Kad moraš svaki mjesec mislit kad ćeš i koliko dobit i hoćeš li uopće dobit i kad je takvo stanje dugotrajno zaista djeluje na kvalitet života (čitaj psihu). Vječno snalaženje i fuš.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 16:36
Ko pjeva zlo ne misli, a ko misli nije mu do pjesme..
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 22:01
Zivio sam u jednom, sad zivim u drugom, ne kajem se ni sekunde. Niti imam namjeru da se pod stare dane vracam "rodnoj grudi". Osim ako poludim. A tad ce mi biti svejedno, jer necu ni znati gdje sam. Nije odlazak samo zbog para. Oni koji dolaze s tom namjerom, prvi su koji "pucaju" po savovima. Bez promjene u nacinu zivota i razmisljanju nema ni uspjeha. Jedan od razloga je i sto ovdje (ma koliko to vama izgledalo kao klise) svi imaju sansu da uspiju. Ko i koliko ce to iskoristiti zavisi od njega samog.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 22:52
Max Blitz (citat):
I čak ovaj primjer, na otoku živi samo jedan stariji bračni par, muž je Bečanin:
I jedan ozbiljniji stručni rad: Povratne umirovljeničke migracije na hrvatskim otocima
LINK
I dobro sta ako je iz Beca? Imas u Portugalu na hiljade onih iz Londona ili Berlina , a odlucili da stare dane provedu u gradicima na jugu. Drugi primer su ti Karibi ili zemlje poput Belizea i Kostarike. Hrvatska ima more i relativno blagu klimu, tako da je za ocekivati da ce biti sve vise penzionera koji tu dolaze. To ne treba mesati sa dijasporom koja se vraca u mesta tipa Gospic ili Trstenik, da tu provede penzionerske dane.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 23:01
BEOGRAD (citat):
I dobro sta ako je iz Beca? Imas u Portugalu na hiljade onih iz Londona ili Berlina , a odlucili da stare dane provedu u gradicima na jugu. Hrvatska ima more i relativno blagu klimu, tako da je za ocekivati da ce biti sve vise penzionera koji tu dolaze. To ne treba mesati sa dijasporom koja se vraca u mesta tipa Gospic ili Trstenik, da tu provede penzionerske dane.
Čovjek iz Beča je čisto kuriozitet, nije masovna pojava. (Ali ima i stranaca točno po principu koji si naveo.) Živi sam sa ženom na otoku, to je dodatna zanimljivost, nema nikoga drugog tamo. Ljeti ugošćuju nešto jahtaša.
Promatram Hrvatsku i morsku obalu jer mi je to poznato i najbliže, ostale zemlje me ni ne zanimaju previše po tom pitanju. Teško će naš čovjek iz Amerike u penziji ić živjet u Španjolsku i Portugal, rekao bih da nema ni jednog. Ako dolazi, doći će tu. Ili će se nać neki opet kuriozitet kao ovaj Bečlija na pustom otoku.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.08.14 23:55
Max Blitz (citat):
BEOGRAD (citat):
Za rodnom grudom najvise pate oni koji su su "samo otisli da zarade". Ja uvek volim da ih pitam zasto su im onda pare vaznije od rodne grude za kojom toliko pate.
Ima tu dosta penzića koji se vrate, u paru, znači muž i žena u godinama.
Djeca, unuci, ...ostali na drugom kraju svijeta.
Nerijetko im vremenom ovdje nije ostala nikakva vlastita nekretnina, pa kupe neku kućicu, često na moru, grickaju penziju i uživaju.
Promila!
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Iseljenici 15.09.14 11:31
do prosle nedelje sam mislio da se nasi ljudi iseljavaju sa ovih prostora uglavnom iz ekonomskih razloga ali sam shvatio da dosta ljudi bukvalno bezi odavde od budala na vlasti. naime imam poslovnu ponudu I razgovor za posao u inostranstvu pa pored svih mogucih I nemogucih papira treba mi neko uverenje iz poreske uprave. kad je sluzbenica cula sta meni treba I gde imam nameru da idem a usput I kolika je plata toliko se iznervira da mi je rekla ,,kad vam ja izdam uverenje nijedna vam zemlja nece izdati vizu.,,, svaki komentar na ovakvo ponasanje drzavnog sluzbenika je suvisno
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Iseljenici 15.09.14 11:45
vladimir (citat):
do prosle nedelje sam mislio da se nasi ljudi iseljavaju sa ovih prostora uglavnom iz ekonomskih razloga ali sam shvatio da dosta ljudi bukvalno bezi odavde od budala na vlasti. naime imam poslovnu ponudu I razgovor za posao u inostranstvu pa pored svih mogucih I nemogucih papira treba mi neko uverenje iz poreske uprave. kad je sluzbenica cula sta meni treba I gde imam nameru da idem a usput I kolika je plata toliko se iznervira da mi je rekla ,,kad vam ja izdam uverenje nijedna vam zemlja nece izdati vizu.,,, svaki komentar na ovakvo ponasanje drzavnog sluzbenika je suvisno
Vlado ako je mlada službenica vodi je sa sobom.Nek se nađe za moralnu potporu
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 1:07
vladimir (citat):
To je glavni razlog zbog kojeg bi i ja rado promjenio lokaciju.
_________________ Audaces fortuna iuvat
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 6:31
vladimir (citat):
do prosle nedelje sam mislio da se nasi ljudi iseljavaju sa ovih prostora uglavnom iz ekonomskih razloga ali sam shvatio da dosta ljudi bukvalno beziodavde od budala na vlasti. naime imam poslovnu ponudu I razgovor za posao u inostranstvu pa pored svih mogucih I nemogucih papira treba mi neko uverenje iz poreske uprave. kad je sluzbenica cula sta meni treba I gde imam nameru da idem a usput I kolika je plata toliko se iznervira da mi je rekla ,,kad vam ja izdam uverenje nijedna vam zemlja nece izdati vizu.,,, svaki komentar na ovakvo ponasanje drzavnog sluzbenika je suvisno
Meni je '97-e trebala potvrda da nisam u stalnom radnom odnosu. Sluzbenica u opstini mi je trazila da dam pismenu izjavu zbog cega ne radim.
A ekonomija tad cvjetala, svaka firma imala otvoren konkurs, dijele se plate, viskovi, regresi, ne mogu naci dovoljno radnika pa i penzionere ponovo aktiviraju....jedino se Petrasin zajebava i samara asfalt.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 7:25
skoro je bila jedna emisija o najbogatijem romskom naselju u Srbiji negde u okolini Kostolca. kuce ako se to uopste moze nazvati tako vise lice na vile ili dvorske palate. I dan danas su ti ljudi zahvalni TITU jer im je 60-70 godina dao pasose I omogucio da odu u inostranstvo mahom u Austriju I da postanu to sto jesu danas. u tom selu mahom zive penzioneri koji su ceo zivot proveli u Austriji,obezbedili sebi bolji zivot,iskolovali svoju decu , svojim unucima dali sansu za obrazovanje I bolji zivot. ako drzava nemoze da obezbedi posao I obrazovanje cega je TITO bio svestan dao im je pasos u ruke da se snalaze sami. danas je druga prica
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 11:39
Koliko će se njihove djece vratiti da žive u tim "vilama i palatama"? Sumnjam da će iko, ostat će kao prazni "spomenici" jednog nepovratnog migracijskog procesa.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 12:23
Ostace prazne kao "soliteri" po Negotinskoj krajini. A sto se pasosa tice, nesto mi nije poznato da je danas otezana procedura za dobijanje.
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 12:43
Za to selo kod Kostolca neznam, ali znam za Strižilo kod Kragujevca..
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 13:05
Stazio (citat):
Koliko će se njihove djece vratiti da žive u tim "vilama i palatama"? Sumnjam da će iko, ostat će kao prazni "spomenici" jednog nepovratnog migracijskog procesa.
njihova daca nemogu da se vrate jer u Srbiji nebi imali od cega da zive. pored krova nad glavom ljudima treba I posao a toga ovde nema.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 13:11
BEOGRAD (citat):
Ostace prazne kao "soliteri" po Negotinskoj krajini. A sto se pasosa tice, nesto mi nije poznato da je danas otezana procedura za dobijanje.
nas pasos mislim srpski nevredi nista za razliku od YU pasosa sa kojim si mogao ici bilo gde. dok smo bili jedna drzava ,bili smo rado vidjeni gosti I na istoku I na zapadu, danas smo nepozeljni u svim zemljama. u doba SFRJ bili smo cenjeni kao dobri I vredni radnici danas smo mahom lazni ili pravi azilanti.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 13:59
vladimir (citat):
Citat :
nas pasos mislim srpski nevredi nista za razliku od YU pasosa sa kojim si mogao ici bilo gde. dok smo bili jedna drzava ,bili smo rado vidjeni gosti I na istoku I na zapadu, danas smo nepozeljni u svim zemljama. u doba SFRJ bili smo cenjeni kao dobri I vredni radnici danas smo mahom lazni ili pravi azilanti.
Ti si se ocigledno naputovao sa srpskim, kao i sa pasosem SFRJ. Za koje ti to zemlje danas treba viza, a nije ti trebala u vreme SFRJ?
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:08
vladimir (citat):
Dobro dosao u emigraciju. A ako mogu te posavetovati, OSTANI. Znam da svi vi kazete, blago vama. Tako i mi kazemo za vas. Ipak ste medju svoje, na svome. Kako kaze bojnik, svoje je svoje (ili tako nesto).
Vidi samo sta se desava po belom svetu. Neki dan je ovde na Svedskim izborima, je policicka partija"Sverigedemokrater" (citaj Svedski nacionalisti) dobili 12 % glasova. Treca partija po velicini.
Sta ti mislis sta oni o nama misle? Pogotovo za nove dodjose. Poslusaj prijatelju moj savet i ostani.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:11
BEOGRAD (citat):
vladimir (citat):
Citat :
Ti si se ocigledno naputovao sa srpskim, kao i sa pasosem SFRJ. Za koje ti to zemlje danas treba viza, a nije ti trebala u vreme SFRJ?
Mozda netreba viza, ali te skoro u svim zemljama zaustave i pitaju jedno i drugo i moras pokazati odredjenu svotu novca. Pogled uopste na zemlje sa prostora SFRJ je uopste negativan.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:14
Stazio (citat):
Mislim da to nije tako samo sa nama emigrantima, vec uopste. Koliko takvih nedovrsenih "nebodera" ima. Nece mladi u zajednicu.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:22
SveJug (citat):
Citat :
Mozda netreba viza, ali te skoro u svim zemljama zaustave i pitaju jedno i drugo i moras pokazati odredjenu svotu novca. Pogled uopste na zemlje sa prostora SFRJ je uopste negativan.
U vreme SFRJ su ti Rumuni na granici trazili da pokazes odredjenu svotu novca, tako da to nije neko merilo. Ne bih se slozio da je pogled na zemlje sa prostora SFRJ negativan. Mozda o nekima postoji negativno misljenje ali su dve clanice EU, sto je za SFRJ misaona imenica.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:26
BEOGRAD (citat):
SveJug (citat):
Citat :
U vreme SFRJ su ti Rumuni na granici trazili da pokazes odredjenu svotu novca, tako da to nije neko merilo. Ne bih se slozio da je pogled na zemlje sa prostora SFRJ negativan. Mozda o nekima postoji negativno misljenje ali su dve clanice EU, sto je za SFRJ misaona imenica.
Prijatelju, ovo ti pricam iz licnog izkustva. Vec na Bg aerodrom te kontrolisu, vec tamo su neke ljude odbili jer nisu imali da pokazu odredjenu svotu novca. A to u to vreme kako kod njih, tako i u Madjarsku je bilo u pitanju skroz nesto drugo.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:37
SveJug (citat):
Citat :
Prijatelju, ovo ti pricam iz licnog izkustva. Vec na Bg aerodrom te kontrolisu, vec tamo su neke ljude odbili jer nisu imali da pokazu odredjenu svotu novca. A to u to vreme kako kod njih, tako i u Madjarsku je bilo u pitanju skroz nesto drugo.
Verujem, mada meni niko nije na Surcinu trazio da pokazujem novac.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:40
sa pasosem SFRJ niko mi nije izvrtao dzepove I trazio da vidi koliko novca imam kod sebe. ma nisu me pitali ni gde idem ni zasto idem. ovo pricam za Nemacku,Austriju,Madjarsku, Italiju. u cetvrtak idem na intervju za posao u Canadi
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:42
BEOGRAD (citat):
SveJug (citat):
Citat :
Verujem, mada meni niko nije na Surcinu trazio da pokazujem novac.
Ne, nama koji mputujemo sa pasosima te zemlje gde zivimo ili pak sa pasosem zemlje odakle poticemo u koje ima boravisna ili radna dozvola. Normalno da u tom pogledu ti si ekonomski podoban.
I da, pitaju za novac, mene su pitali i trazili su potvrdu odakle mi ta svota (u pitanju su bili marke).
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:43
vladimir (citat):
sa pasosem SFRJ niko mi nije izvrtao dzepove I trazio da vidi koliko novca imam kod sebe. ma nisu me pitali ni gde idem ni zasto idem. ovo pricam za Nemacku,Austriju,Madjarsku, Italiju. u cetvrtak idem na intervju za posao u Canadi
Srecno!
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:48
SveJug (citat):
Citat :
I da, pitaju za novac, mene su pitali i trazili su potvrdu odakle mi ta svota (u pitanju su bili marke).
Dobro to u vreme dok je postojalo ono glupavo ogranicenje da iz zemlje mozes da izneses 200DM ili tako nesto. Zadnjih desetak godina niko me za nista nije pitao, osim jednom za laptop. Pitali me da li je moj ili nosim kao poklon.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:50
SveJug hvala. oko mene svi se nesto unervozili kao da idem u JNA da ponovo sluzim vojni rok.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:55
vladimir (citat):
SveJug hvala. oko mene svi se nesto unervozili kao da idem u JNA da ponovo sluzim vojni rok.
Tako ce ti biti svaki put. Iks puta sam za ove godine putovao i cini mi se da je svaki put isti osecaj. Mozda cak u pocetku bilo i manje vise sve jedno.
OBilo onako avanturisticko a sada pak svacam da to moze da bude i zadnji put.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 14:56
vladimir (citat):
Eto vidis, u bratski Kazahstan mozes bez vize i novca a ti izabrao Kanadu.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 15:08
SveJug (citat):
vladimir (citat):
Dobro dosao u emigraciju. A ako mogu te posavetovati, OSTANI. Znam da svi vi kazete, blago vama. Tako i mi kazemo za vas. Ipak ste medju svoje, na svome. Kako kaze bojnik, svoje je svoje (ili tako nesto).
Vidi samo sta se desava po belom svetu. Neki dan je ovde na Svedskim izborima, je policicka partija"Sverigedemokrater" (citaj Svedski nacionalisti) dobili 12 % glasova. Treca partija po velicini.
Sta ti mislis sta oni o nama misle? Pogotovo za nove dodjose. Poslusaj prijatelju moj savet i ostani.
BJEZI! I NE OKRECI SE SINE!
Uz duzno postovanje kolegi iz Svedske, ovo je moje misljenje i licno iskustvo.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 15:23
BEOGRAD (citat):
vladimir (citat):
Eto vidis, u bratski Kazahstan mozes bez vize i novca a ti izabrao Kanadu.
nekako mi vise leze gradovi na moru.Vancouver
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 17:00
Srecno vladimire, lepo se snadji i osvezi nam ovu temu!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 17:09
SveJug (citat):
Eeee, to ja tvdim i uvijek sam tvrdio.
Moja kućica (državica) , moja slobodica.
Nije u parama sve, nešto je ipak i u novcu, a može se i ovdje nekako, može se.
Ali da me negdje gledaju kao stranca auslendera, nema tih para.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 17:30
Siromaštvo je stanje duha!!!!
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 17:31
Max Blitz (citat):
Citat :
Eeee, to ja tvdim i uvijek sam tvrdio.
Moja kućica (državica) , moja slobodica.
Nije u parama sve, nešto je ipak i u novcu, a može se i ovdje nekako, može se.
Ali da me negdje gledaju kao stranca auslendera, nema tih para.
A i sto se biznisa tice pravi Eldorado. Gde jos mozes da kupis seceranu ili zelezaru za jedan euro? Nije sve ni u primanjima, nego u cenama.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 17:38
BEOGRAD (citat):
A i sto se biznisa tice pravi Eldorado. Gde jos mozes da kupis seceranu ili zelezaru za jedan euro? Nije sve ni u primanjima, nego u cenama.
Fala Beograd, samo ti uživaj među Indijancima, latinosima, KKK, Africanamericanima i ostalima...
Ne sviđa mi se taj getoizirani stil života, koji je ipak vrlo razumljiv za veliku zemlju. Ma gdje bih stigao da moram razmišljat u koji kvart ne smijem ić u koje doba noći...
Okrenut mi je bioritam, pa se znam prošetati po gradu u najgluhlje doba noći gdjegod bez problema...
A plaše nas da će i kod nas doć razvijeni svijet i Europa i po tom pitanju, ali evo, nije još!
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 18:36
Max Blitz (citat):
Citat :
A plaše nas da će i kod nas doć razvijeni svijet i Europa i po tom pitanju, ali evo, nije još!
Ih, pa ti si u NATO stigao jos pre vladimira, a i Pride ti nisu vise iznenadjenje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 18:45
BEOGRAD (citat):
Ih, pa ti si u NATO stigao jos pre vladimira, a i Pride ti nisu vise iznenadjenje.
Bogami i nisu. Rijetko tko se više obazire, ali ni oni više nisu agresivni u zahtjevima.
Svelo se na ono - svako čudo za tri dana.
Evo, počeli su registrirat zajednice, nitko skoro nije ni komentirao nešto posebno. Tako treba, samo bez galame i vike.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 19:19
Prije negdje godinu dana sam čuo neke priče o skupini mladih Arapa iz azila, (ovih što čekaju rješenje statusa) koji su u grupi od njih 10-15 počeli raditi razne vrste problema po gradu.
Kao da su s Marsa pali, vjerojatno su mislili da su u bilo kojem europskom gradu.
I teror je trajao koji tjedan, međutim naglo su nestali, kao što su se i pojavili. Očito su zadužene službe za to energično reagirale.
Treba tako, u startu sasjeć takva ponašanja, da ne puste ni korjenčić.
Imamo dovoljno ovog domaćeg svakodnevnog kriminala, ne treba više.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 19:22
Max Blitz (citat):
BEOGRAD (citat):
Fala Beograd, samo ti uživaj među Indijancima, latinosima, KKK, Africanamericanima i ostalima...
Ne sviđa mi se taj getoizirani stil života, koji je ipak vrlo razumljiv za veliku zemlju. Ma gdje bih stigao da moram razmišljat u koji kvart ne smijem ić u koje doba noći...
Okrenut mi je bioritam, pa se znam prošetati po gradu u najgluhlje doba noći gdjegod bez problema...
Eto vidis. Dodaj jos na to sest-sedam sati i lijepo bi se danju setao po gradu k'o sav normalan svijet.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 19:38
pera84 (citat):
Eto vidis. Dodaj jos na to sest-sedam sati i lijepo bi se danju setao po gradu k'o sav normalan svijet.
A jbg, volim noć. Točno osjetim nakon 22h navečer, makar bio umoran od dana, kako mi dolazi neka energija.
Mrtav sam između 6h ujutro i podne, ostatak dana i noći mogu što god hoćeš.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 20:04
Max Blitz (citat):
BEOGRAD (citat):
Bogami i nisu. Rijetko tko se više obazire, ali ni oni više nisu agresivni u zahtjevima.
Svelo se na ono - svako čudo za tri dana.
Evo, počeli su registrirat zajednice, nitko skoro nije ni komentirao nešto posebno. Tako treba, samo bez galame i vike.
Usao vam je Zapad "na mala vrata".
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.09.14 20:08
pera84 (citat):
Usao vam je Zapad "na mala vrata".
I red je. Ali nije na mala.
Stvarno. Jedno vrijeme je bilo jaaako naporno slušat i jedne i druge (i za i protiv), sad je blaženi mir.