FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4624 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Iseljenici 09.04.13 1:56
ok
milutins: komentar modifikovan dana: 10.04.13 21:28; prepravljeno ukupno 3 puta
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Iseljenici 09.04.13 1:59
milutins (citat):
Sutra letim za Sarasotu da se pokusam uveriti iz prve ruke-Florida je trenutno "in"-cene su takve da im je nemoguce odoleti-banke prodaju "dolar za 20 centi"
Poslikaj nam nešto zanimljivo ako ti se da i ugodan ti put!
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4624 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Iseljenici 09.04.13 2:01
Probacu,ostajem vrlo kratko,moram starce smjestiti u banju,sutra navece,prespavati-pokusati malo pregovarati sa bankom i nazad u sredu vece
ps-pogledaj malo market na Floridi max-Trogir je skuplji barem 5 puta. Florida je trenutno najjevtinije coastal propery in the entire world.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Iseljenici 09.04.13 18:33
evo jedne nekretnine, jeftino, lokacija neutvrđena, susjedi na udaljenosti 20 km, mir božiji
Kemo, jeli na ovo krstarenje? Inace na tim brodovima se cesto organizuje nesto tako (relacija Svedska-Finska i zastaju na ostrvo Åland).
Max, to je nesto u tom smislu sto si ti opisao u ranijem postu uvezi pica, provoda na relacijama Svedska/Danska.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 10:51
Upravo to...Balkan Cruise...bio sam prisutan kao jedan od izvodjaca...dan noc dan ludilo alkohol provod (za one koji se provode...oni koji rade, rade)
deo atmosfere...ima i mene malo:
idealno veselje za nase ljude u skandinaviji...provukao se i pokoji Sved koji je prezadovoljan, a i trubaci su Svedjani
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 11:48
Kemo Specijalac (citat):
Upravo to...Balkan Cruise...bio sam prisutan kao jedan od izvodjaca...dan noc dan ludilo alkohol provod (za one koji se provode...oni koji rade, rade)
deo atmosfere...ima i mene malo:
idealno veselje za nase ljude u skandinaviji...provukao se i pokoji Sved koji je prezadovoljan, a i trubaci su Svedjani
Bravo Kemo imas jedan + za ovo. Puno "nasima" je ovako nesto kao "melem srcu" koje si verovatno i uocio.
Jeli ti je ovo prvo gostovanje na ovu relaciju ili si pak bio ranije?
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 12:28
Prvi put sam bio na tom kruzeru, nezaboravno iskustvo...nasi ljudi u Svedskoj zeljno iscekuju te dogadjaje koji su obicno dva puta godisnje; lepo je videti hiljadu mladih ljudi koji su 24 h veseli, opusteni; pije se slobodno mnogo, jer krevet nije daleko, a brod se ljulja i kad stoji vezan u Finskoj brod polazi iz Stokholma, ali to nije bila prepreka da dodje puno mladih ljudi iz svih krajeva Svedske...zao mi je sto je trajalo samo 24 h...
deo atmosfere:
Inace, nije mi prvi x da sam u Svedskoj poslom...bio sam ranije u Helsingborgu i Stokholmu (Hallunda) ; i prosao taj put od 500 km kombijem, tako da sam lepo razgledao predele
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 14:25
Kemo Specijalac (citat):
Prvi put sam bio na tom kruzeru, nezaboravno iskustvo...nasi ljudi u Svedskoj zeljno iscekuju te dogadjaje koji su obicno dva puta godisnje; lepo je videti hiljadu mladih ljudi koji su 24 h veseli, opusteni; pije se slobodno mnogo, jer krevet nije daleko, a brod se ljulja i kad stoji vezan u Finskoj brod polazi iz Stokholma, ali to nije bila prepreka da dodje puno mladih ljudi iz svih krajeva Svedske...zao mi je sto je trajalo samo 24 h...
deo atmosfere:
Inace, nije mi prvi x da sam u Svedskoj poslom...bio sam ranije u Helsingborgu i Stokholmu (Hallunda) ; i prosao taj put od 500 km kombijem, tako da sam lepo razgledao predele
...
U Helsingborg? Da mi se javis sledeci put. Ja sam cesto u Helsingborg, deca mi stanuju tamo. Da nisi mozda svirao sada skoro u Sundspärlan kada je Dragana gostovala?
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 14:50
Nisam, ne saradjujem ja sa njom...to je bio neko drugi...
inace, moja Evropa se svodi na aerodrom-hotel-diskoteka....i bliske susrete sa publikom balkanske dijaspore
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: kebab piza shljivovitza 16.04.13 18:33
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 18:47
BEOGRAD (citat):
To sam vec postavio na stranu br 6, koje si verovatno promasio.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 18:52
Nisam primetio.Izvinjenje
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 18:54
BEOGRAD (citat):
Nisam primetio.Izvinjenje
Nista, pozdrav s´onu stranu bare
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 18:57
Hvala na pomoci, ko god da je, a mislim da znam, ko je
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 20:17
SveJug, stigi su nam u posjet švedski kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia....
Znaci i do vas su stigli 7 Aprila su bili u Karlskrona i u okolini. Inace Karlskrona je poznata po vojnoj bazi i tu se nasukala ona Sovjetska podmornica .
A sto se vina tice, hvala ti, ali nemoj mu dati, neznam kako ce proci na carinu. Svedjani su strogi sto se toga tice.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 16.04.13 21:31
Koliko Šveđani vole i hoće kralja i monarhiju?
Nisam čuo da je švedski republikanski pokret nešto jak....
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 17.04.13 7:58
Max Blitz (citat):
Koliko Šveđani vole i hoće kralja i monarhiju?
Nisam čuo da je švedski republikanski pokret nešto jak....
Ja sam ti jedan od njih dok mi je kcerka rojalista (jeli sam dobro napisao?) i dosta cesto dodje do duskusije uvezi toga.
Dobili su dosta kritike kada se predstolonaslednica trebala vencati. Kralj je trazio da drzava izkljucivo sama stoji za sve troskove makar da je kralj samo jedan simbol bez neke moci. Medjutim tu se nasao neki kompromis i " slegla se prasina". Koliko kostaju i koliko doprinesu drzavi tesko reci a u svakom slucaju sve vise i vise se dizu glasovi protiv njih. Ima i legalna organizacija koja radi protiv kraljevine sa naslovom "Neka kralj XVI Gustaf bude zadnji Gustaf".
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 17.04.13 14:20
SveJug (citat):
Koliko kostaju i koliko doprinesu drzavi tesko reci a u svakom slucaju sve vise i vise se dizu glasovi protiv njih. Ima i legalna organizacija koja radi protiv kraljevine sa naslovom "Neka kralj XVI Gustaf bude zadnji Gustaf".
U razvijenim, bogatim društvima parlamentarne demokracije, kralj je nešto sasvim drugo nego apsoluti vladar u nekoj siromašnoj zemlji koji provodi diktaturu i ima svu vlast u svojim rukama. On je simbol naroda i države s vrlo ograničenim ovlastima ili skoro samo protokolarnim. Dođe nešto kao živa zastava ili grb. U takvim slučajevima sam čak za kralja, ali on pri tome mora imati jasnu podršku naroda na referendumu koji ga žele u toj ulozi. Po meni, recimo dvotrećinska većina bi trebala glasati za ostanak monarhije. U Velikoj Britaniji je jak antirojalistički pokret, ali Britanci žele kraljicu (ili kralja). Zanimljivo je da britansku kraljicu još uvijek žele za vrhovnog poglavara zemlje npr. Kanada i Australija, kao i brojne druge manje države koje su nekada bile u sastavu Britanskog Carstva.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 17.04.13 14:48
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
Koliko kostaju i koliko doprinesu drzavi tesko reci a u svakom slucaju sve vise i vise se dizu glasovi protiv njih. Ima i legalna organizacija koja radi protiv kraljevine sa naslovom "Neka kralj XVI Gustaf bude zadnji Gustaf".
U razvijenim, bogatim društvima parlamentarne demokracije, kralj je nešto sasvim drugo nego apsoluti vladar u nekoj siromašnoj zemlji koji provodi diktaturu i ima svu vlast u svojim rukama. On je simbol naroda i države s vrlo ograničenim ovlastima ili skoro samo protokolarnim. Dođe nešto kao živa zastava ili grb. U takvim slučajevima sam čak za kralja, ali on pri tome mora imati jasnu podršku naroda na referendumu koji ga žele u toj ulozi. Po meni, recimo dvotrećinska većina bi trebala glasati za ostanak monarhije. U Velikoj Britaniji je jak antirojalistički pokret, ali Britanci žele kraljicu (ili kralja). Zanimljivo je da britansku kraljicu još uvijek žele za vrhovnog poglavara zemlje npr. Kanada i Australija, kao i brojne druge manje države koje su nekada bile u sastavu Britanskog Carstva.
Mi koji zivimo u zemljama monarhije mozda smo drugacijeg misljenja. Niko nas nepita niti nam daju sansu/mogucnost da do takvih situacija dodje. Da se nije predstolonaslednica udala za "coveka od naroda" to jest, obicnog gradjanina, mislim da bi doslo do jake, jake reakcije kod naroda. Ona je stime a pogotovo sto je odmah i rodila, podigla ugled monarhije. Ona je jako drustvena, otvorena, svakodasnja i rado se srece/vidja sa narodom, nasuprot svom ocu koji je od one "stre garde".
A sto se Engleske kraljice tice, i protiv nje se bilo digla kritika. Pogotovo posle pogibije lady Di. A i njen sin, predstolonaslednik je inpopularan kako sam svatio. Videcemo kako ce biti kada bude pruzeo krunu.
Ovo je normalno moj stav i pogled i ako sam izvan teme, sorry.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 17.04.13 14:56
SveJug (citat):
Nije izvan teme, zašto bi bilo, ovo su interesantne stvari. Kralj sigurno i donosi novce u državnu kasu, osim što troši. A mnogi vole čitati razne pikanterije o kraljevskoj obitelji po žutom tisku, pa se i tu vrti novac i netko zarađuje plaću. Premijer i ministri su tu puno manje interesanti, vrlo prolazni i lako zamjenjivi. Cijela neka priča se stvori oko kralja, pa se ima o čemu razgovarati, evo kao i mi sad, pa je to pozitivno.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 17.04.13 15:02
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
Nije izvan teme, zašto bi bilo, ovo su interesantne stvari. Kralj sigurno i donosi novce u državnu kasu, osim što troši. A mnogi vole čitati razne pikanterije o kraljevskoj obitelji po žutom tisku, pa se i tu vrti novac i netko zarađuje plaću. Premijer i ministri su tu puno manje interesanti, vrlo prolazni i lako zamjenjivi. Cijela neka priča se stvori oko kralja, pa se ima o čemu razgovarati, evo kao i mi sad, pa je to pozitivno.
Malo sam umoran i kraj radnom danu pa cu pokusati da komentarisem jos sto sta sutra. Sada odoh kuci da nastavim sa prolecnim poslovima oko kuce. Pozdrav i ako ih vidis, pozdravi ih.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 17.04.13 19:14
Evo, kad je kralj u pitanju, onda je i ovo vijest:
Zao mi je vlasnika lokala, sansa da se dokaze i dobije extra PR propala a sto se njih tice, neverujem da ce ostati gladni.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.04.13 14:23
Ti si SveJug onda jako napredan i liberalan, a kći ti ispada konzervativac. Inače je obrnuto u odnosu roditelji - djeca. Mislim da tvoja kći, kao i sve žene, voli vidjeti lijepu odjeću i nakit na princezama i kraljici (između ostalog), što je i prirodno. Inače bi morala ponovo čitati bajke iz djetinjstva. A ovako ima novo i aktualno, plus zgode i intrige iz ljubavnih života sa kraljevskih dvora, pa nije li to baš nekako ok.
Šalim se, ali ima puno istine u ovome. Ako kralj ima svoje dobro pozicionirano mjesto u modernim društvima, zaista mislim da to ne mora biti loše. Naravno, treba biti izbalansiran odnos troškova i zarade kraljevske obitelji i svega što uz nju ide. Kralj može dobro homogenizirati narod u kriznim situacijama. To je dio višestoljetne povijesti nekog naroda koja se ne mora gledati u muzejima ili preko starih fotografija, nego uživo! Analitičari kažu da Belgiju na okupu drži samo kralj, inače bi se davno raspala, jer Valonci i Flamanci nikako ne mogu na zelenu granu zajedno, uz svu kulturu i standard. Kralj (bilo koji), pri tome mora imati vrlo jasnu podršku naroda izraženu na referendumu, ništa bez toga.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.04.13 14:37
Max Blitz (citat):
Ti si SveJug onda jako napredan i liberalan, a kći ti ispada konzervativac. Inače je obrnuto u odnosu roditelji - djeca.
Izgleda da si me procitao dobro A sto se nje tice, kako se kaze "mlado pa ludo" i mi smo vise puta sto sta konra radili nasim roditeljima. Cinilo nam se da sve, absaludno sve najbolje znamo medjutim svremenom smo se i mi promenili.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Iseljenici 18.04.13 20:45
Kazu da je normalno da covek u mladosti bude levicar a u poznijem dobu konzervativac. Mislim da u tome ima istine.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 23.04.13 11:19
Izgleda da je Svedska kraljevska kuca opet na meti novinara.
Naime 2002 god je napravljena jedna reportaza o kraljicinom ocu Walther Sommerlath i njegovoj ulogi u Nemackoj nacionalistickoj partiji i preuzimanja jedne fabrike od jedne jevrejske familije.
Uskoro ce se izdati jos jedna knjiga sa temom "Kraljicine tajne". Navodno se tvrdi da je kraljevska kuca znala za puno sto sta ali se to ucutkalo kao i sa Kurt Waldheimom, generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 23.04.13 14:06
SveJug (citat):
Uskoro ce se izdati jos jedna knjiga sa temom "Kraljicine tajne". Navodno se tvrdi da je kraljevska kuca znala za puno sto sta ali se to ucutkalo kao i sa Kurt Waldheimom, generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija.
Eto vidiš SveJug koliko je korisno imati kralja. Zamisli koliko ljudi se sad bavi s tim, koliko novinara, raznih službenih i neslužbenih istražitelja... i svih koji nemaju pametnija posla. Što bi inače radili. A i svi penzioneri i domaćice imaju lijepi materijal za razgovore i ubijanje vremena. I ostali, ne samo oni....
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Iseljenici 23.04.13 14:12
SveJug (citat):
Izgleda da je Svedska kraljevska kuca opet na meti novinara.
Naime 2002 god je napravljena jedna reportaza o kraljicinom ocu Walther Sommerlath i njegovoj ulogi u Nemackoj nacionalistickoj partiji i preuzimanja jedne fabrike od jedne jevrejske familije.
Pa nisu svi pripadnici NSDAP-a bili ratni zloćinci, moje mišljenje sa kojima se netrebate slagati.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 23.04.13 21:55
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
I ostali, ne samo oni....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 23.04.13 21:57
SveJug (citat):
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
I ostali, ne samo oni....
SveJug, naravno da se zezam!
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 20.09.13 17:07; prepravljeno ukupno 1 puta
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Iseljenici 23.04.13 22:04
SveJug djeluje zabrinuto??
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 23.04.13 22:09
dojran (citat):
SveJug djeluje zabrinuto??
Pa kad sam rekao da je kraljevska obitelj izvor materijala za razgovor i zabavu dokonih ljudi. Nije baš (sasvim) tako SveJug....
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Iseljenici 24.04.13 15:59
bojnik (citat):
Pa nisu svi pripadnici NSDAP-a bili ratni zloćinci, moje mišljenje sa kojima se netrebate slagati.
To se zove "kolektivna odgovornost'
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 24.04.13 17:04
pera84 (citat):
bojnik (citat):
To se zove "kolektivna odgovornost'
Tako je Perice, ti sigurno poznaješ i neke dobre Ku Klux Klanovce, koji nisu ništa loše napravili.....
SveJug Kapetan I klase
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Iseljenici 08.05.13 14:14
Sta se sluzi ovde?
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 08.05.13 14:16
Verovatno nesto po sopstvenoj zelji
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Iseljenici 24.05.13 3:36
Senka 2857 (citat):
Senka 2857, gdje si u Australiji ako nije tajna? --------------------------------------------------------
Nije nikakva tajna. 180 km juzno od Sydney. Zivim u jednom malom ribarskom mestu. Povukao sam se u potpunu samocu jos od 2001 godine. Za jedno mesec dana vracam se za Beograd da odzivim jos ovo sto mi je ostalo od zivota.
Znam da ce mnogi reci da sam lud sto to radim dok drugi grabe i kandzama da bi se domogli ove zemlje. Medjutim, realnost je susta suprotnost. O tome ne bih ovde mnogo razglabao.
Senka 2857 (citat):
bilo bi zanimljivo čuti od tebe i ponešto o životu u Australiji, ----------------------------------------------------- Max Blitz, ne znam sta te konkretno interesuje u vezi ove zemlje. Sve sto mogu reci da je Australia predivna zemlja za zivot, mada se nekako u zadnjih 10-tak godina taj proces usporio. Nagla navala emigranta iz muslimanskih, indijski i azijatskih zemalja je dobrim delom sve blokiralo. Pravi Ozie su prinudjeni da beze iz velikih gradova i da se nabijaju u misije rupe. U centru Sydney je sada retkost videti belog coveka.
Prava navala Ozie je naglo doseljavanje u ovakve kraje gde ja zivim.
Zivot ovde je noz sa dve ostrice.
Evo, Senka, preselio sam tvoje postove, pa možemo ovdje neobavezno razgovarati, jer ipak na forumu pazimo da razgovor odgovara naslovu teme. Ovo ipak nije za 'Virtualni muzej JNA'.
A čuj, mogao bih te svašta pitati, svašta me zanima o dalekoj zemlji u kojoj nisam bio. Općenito smo tako razgovarali na ovoj temi, jer imamo nekoliko forumaša iseljenika. Prelistaj ovu temu, ako ti se da kad ćeš imati vremena.
Djeluješ nekako rezignirano, malo čudno, povukao si se u samoću, je li nepristojno pitati zašto? Vraćaš se u Beograd za stalno? Koliko si uopće dugo već u Australiji i zašto se vraćaš? Pripremi se kad dođeš u Beograd na to da ćete svi čudno gledati zašto si se vratio... Naš problem ovdje je prvenstveno velika nezaposlenost, a to muči sve zemlje bivše SFRJ...
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 24.05.13 3:55
Max,velika je razlika izmedju evropskih iseljenika i nas koji smo otisli u prekookeanske zemlje.Evropski iseljenici za sat-dva leta,ili par rezervoara benzina mogu brzo i jevtino doci u zavicaj. Cesce dolaze u stari kraj,odrzavaju veze sa prijateljima,kumovima,grade tamo kuce i jednog dana kao penzioneri"trece doba"vracaju se nazad. Moje veze su sve popucale,stari prijatelji imaju nove i td(mada sam tamo izgradio kucu u koju me nista ne vuce) Ako se napravi duga pauza odlasku u zavicaj,jednostavno "pregorish". Konkretno-nemam nikakvu nostalgiju,isto se osjecam ovdje,u starom kraju ili bilo gdje na zemaljskoj kugli. Da se razumemo,volim svoj zavicaj,svoje korene,poreklo..... Da li cu se jednog dana vratiti,vjerovatno ne-hocu li doci tamo u posetu(za 27 godina isao 4 puta) nekada-verovatno da. U ostalom zavicaj se nosi u srcu,a ne na djonovima od cipela pa da jednog dana padne u zaborav.