FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Artiljerijski školski centar Zadar

Go down 
+116
pitomac88
Štef 76
Brkakougar
vIk
mzoran
zikunjako
Jadranko
Lafet
bežigrad
Mirkucije
SLOVENIJA
Vojnik Graničar
PORUCNIK
vojniks
Sloba1
Branko.Paravan
vale67
Punisa
Quark
Engels
sale1966
Igor71
tane14
DavorT
strikan
djuki1
shapa
Nebojsa Vrsac
Robert Seme
zoran81
Slaviša 91
Kompasm53
zejo
Stažo 18
Vršac 2
Banjaluka1
chex
47/74
RADISA JADRANKO
2.klasa VVS
Milan66
tale.bh
jozl52
Gandi21-2
fortopus
odaaaa
arcibald01
KikiGM
Sasa Rajkovic
Gams
Miodrag Vujović
makedonecresen
Pero85
milutins
pintaSLO
expurger
Micky67
d30y71
portir
bartsimpson
b1zis76
komstan
LBFC
vdrum
baca71
zagor89
nostalgija
013gonzo
pitomac MK
ZAGORAC
93.klasa ŠROA
insider
Vlada Mijajlović
bendžo
mitaw111
SveJug
drogan
Pera-Sopot
Srdjan Radovanov
lacoš
pera84
fordmondeo
Matrix
saban
Srdjan Avramov
gajic
kremna
dpuric
Dudakovci
Zex
stepa
Maljutka-1
BOMBA
pukovnik
GRANATA
davor1
sulubura
int3r
alexandar
vladimir
East&West
Stazio
Boske
ajdedadanimaajdedanocima
Gringo
Max Blitz
bojnik
litvaš
ijo
zagi
lafomamone
Pitomac Vodnik
mgalic2
Zoran Milisavljevic
purger
Senad Gegic
120 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19  Next
AutorPoruka
jozl52
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
jozl52

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 788
ČLAN OD: : 2016-09-07
DOB : 72
M(j)esto kočevje

Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime22.10.16 8:12

cheers drunken Sleep
Na vrh Go down
2.klasa VVS
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2016-10-25

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime25.10.16 16:11

Pozdrav svim forumasima i Artiljercima! cheers
Ima li neko na forumu iz 2-ge klase Vise Vojne Skole 88-90?
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime25.10.16 19:13

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
tale.bh
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2015-03-14

KomentarNaslov komentara: da to je bio vrlo težak period za nas 18-godišnjake ali prošlo je .što se tiče dudakovića on je tada već bio k-dant k-4 a k-dant diviziona je bio major miroslav milenković a njedgov zamjenik zlatko mančić   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 9:57

Sloba1 (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.] ti si služio u već "vrućem" periodu, za razliku od mene i dosta drugih kolega, koji smo imali tu sreću da nas zakači mirnodopsko vreme. Po ovim starešinama koje navodiš, zaključujem da si najverovatnije bio u Prvom pitomačkom divizionu kod Atifa Dudakovića.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6762
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 15:18

Ipak od moje 87/88 bilo je promena. Ja sam kod Milenkovića bio raspoređen formacijski ali više sam kod Klepe provodio vremena. Milenković je tada bio u drugom divizionu, kao zamenik Klepu Ekremu. Mančić i Dudaković bili su u prvom divizionu, i u to moje vreme Mančić je bio komandir baterije, pa vidim da je uznapredovao, 3-4 godine kasnije na veću dužnost.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 16:16

2.klasa VVS (citat):
Pozdrav svim forumasima i Artiljercima! cheers
Ima li neko na forumu iz 2-ge klase Vise Vojne Skole 88-90?
Poznajes li pitomce prve klase?

2.klasa VVS
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 19:57

Uh,davno je bilo tesko da se secam!
Ne mogu ni moje klase cele da se setim,a zavrsilo nas je ako se ne varam ukupno 93 od 117 polaznika!
A nisu nas dzabe zvali KINEZI
Inace komandir klase prvu godinu nam je bio kIkl[major]Atif Dudakovic,a drugu godinu kIkl.Kisin Dragan!
Komandir mog pitomackog voda je bio por.Vogrinc Bojan,a ostala tri komandira pitomackih vodova su bili porucnici Ceman Mustafa,Mestrovic Mladen i Filipovic Goran!
Moj prvi garnizon od 90-te do 2004god.Backa Topola,2004-2007 Nis,2007-2010 Prokuplje i 2010-2011 Kursumlija!
Od Novembra 2011-te svi preostali sa visom skolom koji se nisu doskolovavali-penzija!
Na vrh Go down
2.klasa VVS
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 20:03

Inace zaboravio sam da se zahvalim na dobrodoslici na forum i da se predstavim! Very Happy
Zovem se Filipovic Predrag i iz Bajine Baste sam rodom!
Trenutni status kap.u penziji uspesno vec 5-ta godina!
Jos jednom puno hvala na dobrodoslici!
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 20:09

Meštrović i Filipović bili su isto u moje vreme službe 87/88. Mladen onako vitak, koliko se sećam, a Filipović imao glas kad komanduje, da se čuo do pola Zadra, prosto je grmeo po pisti na postrojavanju Smile
Na vrh Go down
2.klasa VVS
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 20:12

DA,da,zvali smo ga RAZGLAS! Very Happy
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 20:30

Sad kad si ga pomenuo gore, setio sam se pa zato sam i komentarisao Smile Bio je onako plav, mislim da je nosio i naočare, nisam baš siguran i krupnije onako građe tela, dok je Meštar imao brkove, bar te 87/88 Smile mršav oficir beše.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 20:36

Da li znaš gde su ti oficiri sada ? Da li si poznavao Tahiraja, Dimitrijeva, Špadinu, Ordžanovskog, Brojčina... Pukovnik Tot... Major Vilotić... Šta bi sa njima ako znaš. Izvini malo te bombardujem ovim, ne zameri Smile
Na vrh Go down
2.klasa VVS
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 20:38

Jeste Fica je bio krupan,plav i nosio je naocare,a Mestar suv,motkast i naravno brkovi koji su dolazili do izrazaja! Very Happy cheers
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.10.16 21:15

[You must be registered and logged in to see this link.]VS - Jesi li poznavao Tasic Predraga iz Valjeva. Takodje je zavrsio VVS i ostao u ASC-u
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime28.10.16 2:02

Sloba1 (citat):
Sad kad si ga pomenuo gore, setio sam se pa zato sam i komentarisao Smile Bio je onako plav, mislim da je nosio i naočare, nisam baš siguran i krupnije onako građe tela, dok je Meštar imao brkove, bar te 87/88 Smile mršav oficir beše.
Je li vitki oficir, sa brcicima, kojeg pominjes,bio iz Zagreba? Mladen M. mu ime?

Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime28.10.16 9:29

Tako je, mršav,sa brčićima, dobar čovek. Bio je jedan od komandira vodova u to doba 87 godine. Nosio je brčiće, što je sada retkost da neko ima brkove. Jeste to je Mladen Meštrović. U istom divizionu smo bili, zajedno sa Klepom na čelu. K-diri baterija behu Brojčin-Tahiraj-Ordžanovski.... U to doba službovao je i Čeku, i njega sam viđao po zgradi, jer sam imao slobodu kretanja više od ostalih kolega stažista.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime28.10.16 16:29

Mladen mi je klasic, bili smo u istom vodu prve dvije godine VA. Krasan momak je uvijek bio. Goran je bio sa mnom i u VoGi, a moguce da su i preostala dvojica iz moje klase, ali ih se ne sjecam po imenu. Gorana se iz gimnazije sjecam kao smirenog i ozbiljnom momka.

Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime28.10.16 19:26

Mladen je bio super, pogotovo smo lepo sarađivali u drugom delu vojnog roka, obzirom da sam radio kod Klepe u kancelariji pa sam bio na izvorištu prvih info u meri koja su mi bila dostupna a ticala se starešina iz toga doba u divizionu. Pogotovo kada su imali sastanke nešto kao tip kolegijuma, pa kad ih pozovem, Mladen je bio simpatičan: Jel komandant dobre volje, šta li će biti ? Smile Brojčin koji mi je bio komandir baterije te 87, po sećanju mislim da je bio stažista u Nišu pa došao u Zadar, Tahiraj je bio komandir jedne od tri baterije i najmirniji od svih, pa ga je Klepo najviše onako "začikavao", dok je kapetan Ordžanovski, bio vrele krvi, brz i okretan. Našao sam ga fejsu, ali nije mi odg. na poruku, jer kad niste prijatelji onda nije poruka dovoljno vidljiva, tako da ako primeti, nadam se da će se javiti.
Na vrh Go down
RADISA JADRANKO
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2016-11-08

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime08.11.16 14:38

Pozdrav za august 1985
bio sam kod Dudakovica,Mancica,stazo je bio Slatinek
ima li jos neko iz toga perioda neka se javi.
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime08.11.16 20:22

[You must be registered and logged in to see this link.]/ dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
sale1966
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 10
ČLAN OD: : 2016-02-25
M(j)esto Grosuplje

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime21.11.16 10:14

RADISA JADRANKO (citat):
Pozdrav za august 1985
bio sam kod Dudakovica,Mancica,stazo je bio Slatinek
ima li jos neko iz toga perioda neka se javi.

Dali je bio stažo Slatinek Miro? On je bio moj klasić. jako dobar, ozbiljan i odličan prijatelj. Mislim da je sada direktor jedne firme u Slovenskoj Bistrici, SLO. A o Dudaku ne bih gubio riječi. Skoro nije bilo postrojavanja, da nisam morao na "dodatno" čišćenje cipela ili brijanje.Nije mi ostao baš u najlepšem sjećanju. Pozdrav!

vIk ne voli ovaj upis

Na vrh Go down
sale1966
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 10
ČLAN OD: : 2016-02-25
M(j)esto Grosuplje

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime21.11.16 10:21

Milan66 (citat):
74.klasa
Atif kdir, potom Mančić, Vučenov komandir voda
Jovović, Jovanović, Morić, Atlagić, Milojević, Hanić, Zobenica, Georgievski, Marković,...

Dali neko zna šta je sa tada poručnikom Vučenovim? Mislim da je bio Somborac, ako se ne varam. I meni je bio k-dir voda.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime21.11.16 10:46

Čudi me da se Dudaković trpao na postrojavanja i gledao cipele i brade. To je bio posao KV i ZKV, pa čak ni KB se nije tu trpao, a pogotovo to nije posao komandanta diviziona. Moj Klepo kao K-dant diviziona, nije se trpao, to je bio posao niže potčinjenih starešina.
Na vrh Go down
RADISA JADRANKO
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2016-11-08

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime21.11.16 11:01

sale1966 (citat):
Milan66 (citat):
74.klasa
Atif kdir, potom Mančić, Vučenov komandir voda
Jovović, Jovanović, Morić, Atlagić, Milojević, Hanić, Zobenica, Georgievski, Marković,...

Dali neko zna šta je sa tada poručnikom Vučenovim? Mislim da je bio Somborac, ako se ne varam. I meni je bio k-dir voda.
Pozdrav,to je ta ekipa
Vucenov je koliko znam u Staparu kod Sombora
Na vrh Go down
b1zis76
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 21
ČLAN OD: : 2015-02-06

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime27.11.16 12:49

Nisam bio odavno na forumu.Ima li koga iz 64.klase AŠRO (april 1980.)?
Na vrh Go down
Sasa Rajkovic
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-03-27
DOB : 56
M(j)esto Leskovac

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime01.12.16 20:57

Ja sam bio 76 klasa septembar 1986. kod komandira baterije kapetana Zlatka Mančića. Komandir voda je bio stazista iz 74 klase mart 1986. Toni Šantić iz Šibenika
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime01.12.16 21:26

Zdravo... Dobro došao. Ja sam bio 79 kl. jun 87 godine. Ti si bio u prvom divizionu kod Dudakovića, a Ja sam bio u drugom kod Klepa, žuta zgrada.
Na vrh Go down
b1zis76
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 21
ČLAN OD: : 2015-02-06

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime03.12.16 15:35

Čitam neke komentare i nailazim na poznata imena iz moje klase (64.), a i posle. Meni je komandir voda bio por. Brojčin (kad sam došao u AŠRO bio je ppor.), komandir baterije kIk. Rodoljub Barić. Major Hrašovec je bio načelnik klase, posle njega Rajko Grbić. Načelnik AŠC je bio pukovnik Banjanin. Više njih je pominjalo Atifa Dudakovića, zvanog Ludi Dudi. Za vreme mog boravka u Zadru on je radio sa crncima iz Zimbabvea. Pomenut je i Ekrem Klepo. Njega sam upoznao početkom 90-ih u Podgorici. Neko od članova je pomenuo da mu je stažista bio Srećko Ferenčak. Bili smo u istom vodu. On je kao pitomac sa dobrim prosekom ostao u AŠRO, premda su mu se malo štelovale ocene na završnom ispitnom gađanju. Mene je dopalo stažiranje u Nišu, mpoad. Prvo na SO 90mm M36, a posle na MT12 100mm. U Zadru mi je osnovno bilo B1 76mm, a dopunsko ZIS (moj vod je, inače, imao pokazno bojevo gađanje na Kninu za ceo AŠC iz ZIS-a, po signalu pokret iz POR-a na POP, gađanje po 5 granata i nazad, a sve po štoperici). Ne znam da li je na pisti, kod bine, ostala neka velika granata koja je služila kao zvono?
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime03.12.16 15:51

Tvoj komandir voda, meni je bio komandir baterija juna 87. Barić beše kao predavač u nastavnom osoblju i bio sa nama na terenu u Kninu, na crvenoj zemlji. Načelnik bio Perišić, došao je posle Banjanina. Klepo Ekrem bio mi komandant diviziona i kod njega sam radio u kancelariji kao stažista. Meni je osnovno oruđe bio UBM 120 MM minobacač, a dopunsko H-105 MM. Gađali smo i iz onih topova Ziseva, zelene boje, koji su skakali kao jarčevi.
Dudaković je bio u moje vreme komandant prvog diviziona sa kap. Mančićem kao komandirom baterije, kolega Klepe.
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 53
ČLAN OD: : 2016-06-20

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime07.12.16 21:44

Pozdrav svima!

Ja sam bio 54. klasa (mart1977) godine. Vidio sam jednog druga na forumu koji je bio 64. klasa (april 1980). Zanima me dali je bio načelnik škole ppk. Lilić Miroslav i dali je možda bio i zastavnik I. klase Perković kao glavni piroteničar pri pretraživanju rajona ciljeva(neeksplodirana zrna)?

Srdačan pozdrav!
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime07.12.16 22:28

Ja sam služio 10 godina posle Vas i ne sećam se toga načelnika, tada nije bio, ali mislim da je zastavnik tada bio, Perković, to mi je dosta poznato i čini mi se da je bio u to moje vreme 87/88 g.
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime07.12.16 23:01

Koliko mi je poznato Lilić je dobio čin pukovnika i otišao na novu dužnost u Sloveniju, tačnije u Ribnicu. Koje je to godine bio neznam tačno. Svaki po malo pa ima novih informacija.

Lepi pozdrav!
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime07.12.16 23:04

Hvala i tebi lep pozdrav od mene.
Na vrh Go down
jozl52
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
jozl52

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto kočevje

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime08.12.16 21:05

ja Lilič je bil komandant v ribnici do odhoda vojske iz slovenije, v slo vojni je tudi streljal s topovi po mojem mestu ampak je kar fino "zgrešil", kakšen topničar je bil to???, dobro, hvala bogu, da je Very Happy

njegova hči živi tu v bližini, bila sva sodelavca...
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime11.12.16 22:59

U vremenu (1977 godine) kad sam ja bio u AŠRO Zadar Lilić je imao nadimak "mali čovjek sa velikom tašnom". Bio sam sa njim na poligonu Udbina u Lici na završnem gađanju za strane oficire iz afričkih zemalja, i moram da kažem da je prijateljski popričao sa nama stažistima i posle nas je častio pičem u Udbini. Na povratku u Zadar vozili smo se sa njim u njegovom komandnom vozilu. Ako se dobro sečam mu je žena bila Slovenka.

Lep pozdrav!
Na vrh Go down
jozl52
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
jozl52

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto kočevje

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime11.12.16 23:23

ja res je, liličeva žena je slovenka, hči Lilj... je pa bila najlepša učiteljica v šolskem centru tu pri nas, po kom je pa imela to lepoto pa ne vem..., res nevem, še vedno je prava ženska..., malo za....
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime12.12.16 10:41

Dobro onda sam imao prave informacije, da ima neke veze sa Slovenijom.

Pozdrav!
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime30.12.16 17:31

Svima vama artiljercima ŠRO Zadar, koji pratite ovaj forum želi sretnu i zdravu novu godinu 2017 !!!!

Pozdrav svima!
Na vrh Go down
47/74
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 16
ČLAN OD: : 2017-01-22
M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime22.01.17 18:16

POZDRAV ZA 47. KLASU AŠRO I SVE OSTALE!
Na vrh Go down
47/74
Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime22.01.17 18:53

Pozdrav svima na forumu. Nedavno sam "otkrio" ovu stranicu i dopada mi se. Koliko se može vidjeti, ogromna večina učesnika je dosta mlađa od mene. Samo sam primjetio jednoga da je starija klasa u AŠRO.
Naime, moja 47.klasa je trajala od kraja januara do kraja avgusta 1974. godine. Načelnik škole je bio puk.Živojin Nikolić, pom.za MPV Obren Šalinački. Ja sam bio u drugom vodu četvrte (MB 120mm) baterije. K-dir baterije mi je bio por/kap.Branko Filipović, a k-dir moga drugoga voda ppor/por. Mirko Bojanić. Nastavnici:taktika-kap. I kl. Hrašovec;Veza-major Kranjc, PGZA-ppuk Zvonimir Šviger... Glavni pozadinac u magacinu int.opreme-zast Deković...Brico:izvjesni Franjo. U kasarni je u to vrijeme obitavao i slobodno se kretao odrasli jelen (navodno neko ranije sa logorovanja donio lane?). Sjećam se još nekih starješina:ppor/por. Barić, Špadina, Sredojević, kap.Franjo Ekert, Bijelić... Klasa je brojala nešto preko 400 pitomaca. Za početak toliko. Pozdrav!
Na vrh Go down
chex
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
M(j)esto Backa Topola

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime22.01.17 21:59

Miodrag Vujović (citat):
santa
pozdrav moji artiljerci , ja sam 78.klasa mart-septembar 1987 , s tim da sam zbog odličnog uspjeha izabrao sebi da ostanem u K-1 u svom ATC-u kako smo ga zvali(artiljerijsko turistički centar)jer mi je zaista bilo super.Došao sam doduše na samoj granici sa godinama -27 i nije nas bilo puno-4-5 i imali smo u odnosu na mlade izvjesne povlastice.Komandant kasarne bio je Momo Perišić , Toth komandant škole , šef diviziona moga Cvetko Savić , zamjenik Rade Medić , u bateriji glavni Zlatko Mančić i poručnici Dragan Biorac i Darko Biuklić .Ja sam po završetku škole bio u kancelariji sa Dudakom i meni je bilo extra , i iako sam iz daleka bio -Sarajevo svaki mjesec me on nakon što završim neke administrativne poslove puštao kući po 7-8 dana.
Mi staže koji smo ostali smo neki i dan danas u dobrom kontaktu - Dino Ćišić iz Bugojna i Boris Korbar iz Zagreba.Za ostale staže ne znam -Slobodan Torlak (Beograd) , Peđa Bojović(B.Palanka 9 i Štefane Metod negdje iz Slovenije.I dan danas mogu nabrojati sve ljude koji su bili sa mnom u 1.vodu 1.baterije 78.klase pitomaca AŠC Zadar-zemaljska artiljerija VP 5835/19-1, a to ću drugi put , svima pozdrav

A Mene spominjes Druze Deda mislim da smo te tako zvali pozdrav od d. Dragicevica i
Na vrh Go down
http://celecex@gmail.com
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime23.01.17 20:14

Ja sam bio 79. kl. jun 87/88. godine, stime što sam ja bio u susednom drugom divizionu. Ova lica gotova sva poznajem, sem naravno stažista iz toga prvog diviziona. I kod mene beše nekoliko pitomaca na toj gornjoj granici, te smo isto tako zvali iz milošte -dede- Smile
Na vrh Go down
47/74
Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime23.01.17 20:46

Poštovane bivše kolege,
Iz AŠRO i Zadra i danas nakon nakon više od 40 godina prisutne su mi lijepe uspomene. Bilo nas je iz svih krajeva bivše nam zajedničke Države. I danas se sjećam imena mnogih mojih drugara iz odjeljenja, voda, baterije, pa i klase. Nekoliko nas "zemljaka" smo se viđali i u periodu poslije služenja vojnoga roka. Nažalost, neki više nisu među živima.
Nadam se da ima još "oldtajmera" (t.j. moje generacije i klasića), koji će zalutati na ovaj forum, pa se javiti? Možda i neko od naših starješina, jer su naši k-diri vodova bili vrsnici sa većinom od nas, pa neki, čak i mlađi.
Pozdrav svima!
Na vrh Go down
47/74
Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime23.01.17 22:36

bojnik (citat):
Rodoljub Barić je bio u Zapovjedno stožernoj školi HV 1993/94.g. (časnički centar) kao nastavnik tada u činu brigadira, izuzetan stručnjak i poznavatelj operatike, i 1995.g. kao nastavnik na Hrvatskome vojnom učilištu. Autor je nekoliko stručno vojnih izdanja (poznati podatci). Zadnje što znam da uzgaja masline.
Albert Šešelja kao mladi potporučnik bio je jedan od najboljih u svojoj 19 klasi VA KoV. (Titov pitomac)
ako griješim završio je negdje u Beogradu. (ako netko zna neka me ispravi).
Rodoljuba Barića se sjećam iz 1974. godine, kao potporučnika. Negdje polovicom te godine je unaprijeđen u čin poručnika. Nije bio u mojoj bateriji, ali sam čuo da je bio dobar prema pitomcima. Bio sam mu nekoliko puta pomoćnik na derurstvu. Nije bio krut, volio se i našaliti...
Na vrh Go down
Banjaluka1
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime29.01.17 12:24

Postovane kolege,

ja sam bio u Zadru od aprila 1979 do juna 1980 godine, mogao bih biti 61 klasa ali nisam vise siguran.
Nakon obuke ostao sam U zadru kao asisten na katedri pravila gadjanja
Sjecam se Dudakovica (bio je tada porucnik) i Alberta Seselje (major)
Koa predavac je radio Milenko Zivanovic (kapetan)
Sjecam se Dragana Antica iz Zagreba, pravili smo one reljefe za simuliranje gadjanja 
Sa nama je bio jos jedan kolega iz Zagreba ali mu sa sad ne mogu sjetiti imena
Sjecam se jos da su u to vrijeme bila dva voda crnaca na obuci i da su nase kolege stazisti koji su im bili komandiri morali s njima u civilnoj udjeci ici u grad, sto je kod nas ostalih izazivalo pomalo ljubomoru(mislim zbog civilke)
Nadam se da je jos neko od vas bio u to vrijeme tamo

Lijep pozdrav za sve vas
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime01.02.17 12:04

Barić je bio na terenu Knin kada sam služio vojsku i to 87/88.. Ljudina od čoveka, šalio se i nije bio krut, već onako normalan čovek, da se tako izrazim. Ostao mi je u sećanju, kada je na poligonu, seo i u polu ležećem položaju rekao: Ovo je gospodski rod vojske...Smile
Na vrh Go down
Vršac 2
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-02-18

KomentarNaslov komentara: Velebit    Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime18.02.17 22:44

Nikad neću zaboraviti Velebit, more, vazduh, Dinaru, oficire,.....To je bila vojska. Zadar lep grad. Sve je bilo dobro samo je bila loša i pogrešna godina. Pozdrav svima
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime19.02.17 16:37

Meni se zalomile mirne godine i još stabilno vreme 1987/88 sasvim lepe godine. Osećao sam se kao u svojoj kući i rodnom mestu.
Na vrh Go down
Vršac 2
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2017-02-18

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime19.02.17 17:05

Gledajući sada vojsku Srbije i sećajući se JNA, sve mi izgleda jadno u svakom pogledu. Jednostavno nemam i ne mogu imati osećaj pripadnosti više ni jednoj vojsci. Moja vojska je umrla. Sad neka neki novi klinci služe i kunu se ovoj vojsci. Ja se dva puta ne kunem. Žalosno ali je tako.
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime22.02.17 17:40

Pozdrav svima artiljercima koji pratite ovaj forum!

Neko od kolega kaže kako ima lepe uspomene na Velebit, more i grad Zadar. I ja imam lepe uspomene na Velebit, kad smo išli na logorovaje na poligon Udbina (54. klasa, 1977 godine). Kolona od najmanje 50 kamiona FAP, možda i više koji vuku topove, e pa to je bilo nešto nezaboravno (brzina negde oko 30 km, pa i manje). Sa nostalgijom se danas sečam ovih dana, bilo je stvarno divno.

Lep pozdrav!
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 14 Icon_minitime

Na vrh Go down

Artiljerijski školski centar Zadar
Na vrh 
Stranica 14/19Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19  Next
 Similar topics
-
» ZADAR 1985
» ŠRO ARJ/PVO Zadar/Šepurine
» SVAŠTARA
» ŠRO ARJ PVO Zadar
» Zadar Dom JNA '77