FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 25 ČLAN OD: : 2013-12-13 DOB : 57 Nis
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 15.08.14 2:47
Za Brojcina i Kovacevica sve naj naj ! Neko pomenu onog Kovacevicevog plavog keca mi smo bili u paviljonu do kapije gde su ulazili kolima uvek je voleo da ga zgazi malo da zaslajfuje !
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Artiljerijski školski centar Zadar 16.08.14 22:01
Dobro veće Forumaši ŠRO Zadar Zemaljska artiljerija, oktobar 1977 - septembar 1978. Davno bilo ne sećam se broja klase. k-dir voda potpotučnik Milenković k-dir baterije kapetan Sredojević Dragan
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.08.14 22:34
dpuric (citat):
Evo još podataka o AŠC iz tog vremena (onako kako me pamćenje služi). AŠC je bio smešten u K-1. Tu su bili paviljoni i tu se izvodila teoretska nastava. U dva paviljopna su bili smešteni Škola rezervnih oficira i kursevi Rez.of. koji su se povremeno održavali. U jednom zasebnom paviljonu smestene su bilie završne godine Srednje vojne škole i Vojne akademije - smer artiljerije. Komandant Centra u to vreme bio je Puk. od jeseni 1985. godi general-major Branko Banjanin.Komandant ŠKROa bio je Grbić Rajko. Bila su dva pitomačka diviziona u ŠRO. Drugim u kome sam bio komandovao je kap.I kl. Klepo Ekrem. K-diri baterija bili su Kap. Todorivić i Brojčin- Komandiri vodiva baterije čiji je k-dir bio M.Todorović-Toša bili su: Pokornik Josip, Lazarević Aca. Garunović Momir i Kremoć Aco. Nastavnici su bili: kap I kl. Uzelac Mirko- Topografija i URVAJ (tzv Pravili gadjanja) major Topuzović - Opšta taktika i taktika artiljerije kap. Žuvela Franc i maj. Langus - Veza i ABHO Obaveštajno-bezb.sistem - Kap I kl Šarić... Praktičan deo rada sa orudjima i taktike Kasarna 2 i Bokanjac, Tereni Knin i Slunj. Toliko za početak.
Evo podataka malo ranije K-1 zajedno i sa k-dom garnizona i salom za priredbe filmove. školovao se i služio okt.'77-sep.'78. U januaru '78 uglancali spavonicu i učionicu, izvršena smotra i preselili se u kasarnu "Novi logor" u dva metalna hangara. Pod prekriven daskama koje nisu mogle da škripe, zaledila voda ispod njih. WC u drvenoj baraci pored, a česme za umivanje: nekoliko redova drvenih valova pored WC'a. Osim dva vojnička ćebeta (zaduženih pri dolasku u vojsku), dobili i po dva "konjska" ćebeta iz RR. Obični vojnici iz Novog logora nisu mogli da se načude čime se "elitni" pitomci pokrivaju.
Pitomački paviljoni su tada počeli da se preuređuju i kada sam došao na obuku za k-dira raketne baterije januar-februar '80. nisam video razliku između pitomačkih paviljona ŠRO i redovnih pitomaca Vojne akademije.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.08.14 22:37
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.08.14 22:39
013gonzo (citat):
Dobro veće Forumaši ŠRO Zadar Zemaljska artiljerija, oktobar 1977 - septembar 1978. Davno bilo ne sećam se broja klase. k-dir voda potpotučnik Milenković k-dir baterije kapetan Sredojević Dragan
Pozdrav i dobrodošao...ajde ipak ima i malo starijih, nadamo se da ćeš s nama podijeliti i koju uspomenu!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.08.14 23:12
bojnik (citat):
Ajde da idem ne baš nekim redom, a ti me podsjeti ako sam što izostavio: Kasarna "Ante Banina" K4 Kasarna "Đuro Đaković" Kasrna "Marko Orešković", Artiljerijski školski centar, Škola za rezervne oficire Karasrna "Turske kuće" na Smiljevcu Kasarna "Crvene kuće" Objekat "Barutana" na Vidikovcu Kasarna "Šepurine" Dom JNA na poluotoku e da me opizdiš sa planšetom o glavu više se nesjećam.
A kasarna "Novi logor" gde su bili sportski tereni i hangari za oruđa (i pitomce jan'78-dec'78)
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.08.14 23:20
bojnik (citat):
int3r (citat):
Jel bi mogao neki hrabar vojnik da slika unutar zgrade SRO-a,K-1,vidim da neke slike ima ,al samo van zgrade.hvala !
Možda kolega Matrix uleti u objekte i snimi par slika, no to su ti obnovljeni objekti, namjena im je druga, tako da nema ništa od starog rasporeda. Nego dali je netko od pitomaca bio u Zgradi komande AŠC-a u sobi br. 33 na razgovoru kod bezbednjaka, ja jesam i nije bilo ugodno, većinom pitanja o porodici u inozemstvu.
Ne samo da sam bio već skoro i odleteo iz Zadra zbog komentara kolege dok smo "stranca" vodili kod doktora. Posle kada sam ostao kao prevodilac na kursu stranih oficira upoznao sam se sa bezbednjacima i oni samnom i nije više bilo frke ni problema. Svako vodi i radi posao za koji je zadužen.
fordmondeo Gušter
BROJ POSTOVA: : 25 ČLAN OD: : 2013-12-13 DOB : 57 Nis
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.08.14 0:25
Ljudi ja ne vidim nijednu sliku na postovima
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Neke vidim večinu ne vidim 17.08.14 12:20
fordmondeo (citat):
Ljudi ja ne vidim nijednu sliku na postovima
Ajde što ja nisam video večinu slika, kao novi gušter, ali ti si stariji po stažu od mene i ne vidiš NI JEDNU ????
insider Gušter
BROJ POSTOVA: : 31 ČLAN OD: : 2014-05-19
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 19.08.14 11:05
fordmondeo (citat):
Za Brojcina i Kovacevica sve naj naj ! Neko pomenu onog Kovacevicevog plavog keca mi smo bili u paviljonu do kapije gde su ulazili kolima uvek je voleo da ga zgazi malo da zaslajfuje !
E Forde, ja sam spomenuo tog famoznog keca, zajedno smo ga promatrali, kako ulazi kroz kapiju. Pročitaj malo unazad, što sam ti odgovarao, pa da vidiš, da smo (98%) bili klasa. Šalji privatnu poruku, ako želiš .... Pozdrav artiljercima.
insider Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.08.14 22:16
fordmondeo (citat):
Ma Bokanjacko blato sa Langusom i jednim visokim sa brkovima stalno je bio zalizan kapetan valjda predavao upravljanje vatrom zeludac se skupljao mogo sam masnu krpu da pojedem
KIK Pavlović
insider Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.08.14 22:29
fordmondeo (citat):
Senad Grbo secate se njega mislim da je bio porucnik ? Ja sa bio na MB 120 mm teski Brojcin mi je bio komandant baterije tada kapetan .
por. Grbo bio je kdir 4.voda, mi smo bili 2. Ja sam sa njime djelio kancelariju, dok sam stažirao.
Zajedno smo bili na vežbi u Otočcu 14 dana. Tamo smo bili instruktori rezervistima na MB120 mm i vježbu završili gađanjem na Slunju.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.08.14 23:04
Matrix (citat):
Nadam se da će se kolega Bojnik vratiti i podijeliti uspomene s kolegom Dpurićem.
Slikano u petak dok sam malo bio u điru,ima toga još ali pomalo.Pitajte ako vas što zanima.
Slike su vidljive bar meni kad malo prođe gužva i budem u Zadru napraviću i jedan link - snimku kroz same objekte(ako uspijem i sud ),prilaze,ulaze,promjene a imam slika iz 2000 godine gdje je stanje bilo potpuno isto kao i prije s*anja.Da ne zaboravim onaj tko je ovdje služio prepoznaće svaku sliku kad malo bolje pogleda.Bio sam u prolazu kroz nju(presječem pola puta i zapalim cigaret)negdje 20.07. i vidio samono što sam i znao.Svi objekti pa i trpezarija čekaju 15.09. da počnu sa restauracijom u nove svrhe,zasad toliko.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.08.14 23:37
Matrix, mogao bi napraviti jedan ovakav foto serijal i kada te put odvede do Korčule.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 29.08.14 7:10
Prepoznatljivo, samo je pista u jadnom stanju. Hvala Matrix
nostalgija Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-08-29
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 29.08.14 16:43
Pozdrav svima. Sluzio sam JNA 90-91 u Zadru u K-4 MPOAB te u K-1 u pozadinsoj ceti. Zanima me dali neko zna nesto o zastavniku Ciric Tomislavu radio je u K-4.I dali neko zna sta je sad na mestu K-1 i K-4? Ako ima neko ko je tad sluzio vojsku u ove dve kasarne vrlo rado bih stupio u kontakt sa njim
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 29.08.14 18:55
Pozdrav tebi i dobrodošao....a dok nađeš koga iz svoje klase možeš se malo podružiti i s nama!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 29.08.14 22:26
nostalgija (citat):
Pozdrav svima. Sluzio sam JNA 90-91 u Zadru u K-4 MPOAB te u K-1 u pozadinsoj ceti. Zanima me dali neko zna nesto o zastavniku Ciric Tomislavu radio je u K-4.I dali neko zna sta je sad na mestu K-1 i K-4? Ako ima neko ko je tad sluzio vojsku u ove dve kasarne vrlo rado bih stupio u kontakt sa njim
Pozdrav i tebi a za početak prolistaj stranice pa ćeš pronaći što tražiš dok ti kolega Dpurić i bojnik sa ekipom ne pomognu.Zastavnik kojeg spominješ je bio dobar čovjek i mislim da je otišao s onim prvim konvojem iz K-4 u BIH-a.Toliko za sad.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 24.09.14 21:33
Kolega forumašu Matrikse,
Obećao si serijal slikica iz 2000 te da mi koji smo ranije bili možemo da prepoznamo kako je tada izgledalo. Takođe si rekao da 15.09. počinje nekakva rekonstrukcija. Da li je počela i čemu odnosno šta se rekonstruiše ovo što je zapušteno ili po običaju ovo već rekonstruisano?
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 24.09.14 22:26
Kada Matrix obeća onda će i izvršiti obećanje, samo mu treba vremena.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 25.09.14 2:09
013gonzo (citat):
Kolega forumašu Matrikse,
Obećao si serijal slikica iz 2000 te da mi koji smo ranije bili možemo da prepoznamo kako je tada izgledalo. Takođe si rekao da 15.09. počinje nekakva rekonstrukcija. Da li je počela i čemu odnosno šta se rekonstruiše ovo što je zapušteno ili po običaju ovo već rekonstruisano?
Kolega da ti odgovorim koliko mogu ukratko.Nisam bio već duže u Zadru zbog nekih manjih zdravstvenih problema koji su pri kraju-bar se nadam. Slike iz 2000 godine imam kao i neke malo ranije a tad je kao što sam napisao negdje u prethodnim stranicama usljedilo gašenje i preseljenje u Antu Baninu i tad kao i sad malo tragikomično tu i tad mi je baš bila zadnja vojna dužnost u ovoj vojarni/kasarni i zbogom vojnom životu uz zadnju jutarnju kavu i cigaretu pred buđenje pomočnika kao dežurni bojne/bataljona iste godine nakon dosta provedenih godina u njoj kao matičnoj.Ipak postoji i jedan problem,trebao bih malo više retuširati slike zbog obilježja tj. državne zastave i grba RH-a,vojnih karata i ostalih vojnih za ovu temu nevažnih stvari po prostorijama,hodnicima,na pisti i.t.d.Čak bih morao jedne od najljepših slika s piste,klupa,spavaonica,restorana,učionica,Bokanjca,Banine i ostalih morao retuširati zbog odora koje su opet sa oznakama postrojbi HV-a da ne kršimo pravila foruma.Rekonstrukcija odnosno adaptacija je vjerujem počela jer su sredstva odobrena prije 15.06. a odnosi se na uređenje piste u kojoj bi na sredini bila fontana sa okolnim klupama za odmor učenika i prolaznika,koliko znam trpezarija za streljački klub zračnom puškom i pištoljem i paviljona sa slike koji je prazan u novi dio starog odjela s poluotoka Mirovinskog zavoda.Kad stignem napraviću što mogu a čim odem u Zadar čini mi se da je najbolje da odem do knjižnice(odavno renovirane u istom objektu a imaš je i na slici)gdje se nalaze slike u arhivi(što nisam znao do nedavno)o samoj vojarni/kasarni tj. počecima gradnje,prve namjene,slike klasa i klasa koje su prošle kroz nju,vježbi i.t.d.Eto to sam čuo nedavno od kolege koji je bio iznenađen gomilom sačuvanih slika sa podacima,datumima sve do početka kraja.Rekao mi je da puno ljudi interesira povijest samog objekta(kao i svake druge građevine bila ona vojna ili ne)a i slike koje su večinom ozbiljne iako ih ima za nasmijati se do suza.Mislim da te smiješne slike potječu od pitomaca koje su možda tad bile oduzete kao neozbiljne.Toliko za sad.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 25.09.14 7:22
Ah da to dolazi sa godinama, mislim na više vremena za ispunjavanje obećanja. Kako sam malkice stariji znam kako je bilo u tvojim godinama koje imaš sada .... HE HE HE
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 25.09.14 7:52
Matrikse HVALA za objašnjenje i obrazloženje. Zaboravio sam na tu "sitnicu" pravila foruma i onda retuši. Mislim (bar ja tako cenim) da snimci puno gube na svom kvalitetu kada moramo da ih prepravljamo zbog pravila, pa je bolje da ih ne stavljaš nego da gubiš vreme u prilagođavanju.
Moje sećanje na stvarno "čudnih" da ne kažem lepih 11 meseci boravka 77/78 i jedan mesec 80, ne mogu da se promene zbog drugačijeg korišćenja.
Dovoljno je i ovo sada sa stvarno potpunim objašnjenjem.
Još jednom hvala i što pre ozdravi da svima nama postavljaš lepe slike sa detaljnim objašnjenjima.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 25.09.14 8:28
013gonzo (citat):
Ah da to dolazi sa godinama, mislim na više vremena za ispunjavanje obećanja. Kako sam malkice stariji znam kako je bilo u tvojim godinama koje imaš sada .... HE HE HE
Kolega,nigdje nisam striktno obećavao nego jednostavno kad sam u šetnji ili odem zbog nekakvih obaveza prošećem kroz par kasarni koje mi ustvari služe kao prečac,sjednem,zapalim cigaret i običnim mobitelom ispucam ono što mi se svidi.Ako si se vraćao unazad mogao si vidjeti i slike Đure Đakovića odnosno tadašnjih pitomaca-plavaca.Što se mene osobno tiče volim pogledati bilo koji bivši vojni objekt u bilo kojoj bivšoj republici pogotovo ako je još uvijek u namjeni ili je prenamjenjen.Najgore od svega su zapušteni i devastirani objekti po centrima gradova kojih skoro više i nema bar u RH-a.Do sad su se MORH,grad i država prepucavali oko vlasništva takvih objekata a zadnjih par godina se to drukčije riješava.Onaj tko ima ideju i investiciju a po starom Balkanskom običaju gurne i "plavu kuvertu" više se ne vodi pitanje tko je pravni nasljednik MORH,grad,država nego - izvoli i radi.Prva koja je tako prenamjenjena već '97-me godine je ona kod bolnice.Talijan bacio vreču lira i radi krevete i madrace-jogije ili kako li ih već tko zove.Ipak najveći dio gdje je bio vozni park je ostao gradu Zadru za parking koji se naplačiva a do sad je grad samo na njemu zaradio toliko da mi se neda niti računati jer su brojke prevelike.Lijep pozdrav do idućeg javljanja.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 25.09.14 8:36
013gonzo (citat):
Matrikse HVALA za objašnjenje i obrazloženje. Zaboravio sam na tu "sitnicu" pravila foruma i onda retuši. Mislim (bar ja tako cenim) da snimci puno gube na svom kvalitetu kada moramo da ih prepravljamo zbog pravila, pa je bolje da ih ne stavljaš nego da gubiš vreme u prilagođavanju.
Moje sećanje na stvarno "čudnih" da ne kažem lepih 11 meseci boravka 77/78 i jedan mesec 80, ne mogu da se promene zbog drugačijeg korišćenja.
Dovoljno je i ovo sada sa stvarno potpunim objašnjenjem.
Još jednom hvala i što pre ozdravi da svima nama postavljaš lepe slike sa detaljnim objašnjenjima.
Ipak poštivajući vaše godine i godine služenja pokušaću retuširati - kad stignem - samo oznake - jer maskirne i zelene odore su nosili svi i svugdje po ex republikama kao i beretke na glavi.Ako nešto ne bude u redu,obrisaćemo.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 25.09.14 8:37
Bilo bi zanimljivo objaviti one slike iz vremena dok je bio AŠC, kako veliš da ti je jedan prijatelj rekao da ima dosta tih slika koje su nađene tamo.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 13.10.14 11:59
I ako je prošlo 36 godina moja zastavica se i dalje seli sa mnom ! [You must be registered and logged in to see this image.]
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 18.11.14 21:43
I da večeras završim sa generalima. Zanemarite stranu vojnu delegaciju. Krajnji desno je artiljerijski pukovnik (kasnije general major) Stanimir Petrović a drugi sa lijeva je jedno vrijeme svoje službe bio i Načelnik Katedre taktike u Artiljerijskom školskom centru. On je................ . Slika je naravno iz moje kolekcije.
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 18.11.14 21:46
pukovnik (citat):
I da večeras završim sa generalima. Zanemarite stranu vojnu delegaciju. Krajnji desno je artiljerijski pukovnik (kasnije general major) Stanimir Petrović a drugi sa lijeva je jedno vrijeme svoje službe bio i Načelnik Katedre taktike u Artiljerijskom školskom centru. On je................ . Slika je naravno iz moje kolekcije.
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 18.11.14 21:50
I tebi petica.
_________________ Semper Fidelis
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 18.11.14 21:52
ZAGORAC (citat):
pukovnik (citat):
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
zagor89 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-11-20
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 20.11.14 23:10
Pozdrav artiljerci! Bio sam 89 klasa ŠROA( 12/89-06/90). Komandant diviziona je bio Milivoj Petković, komandir baterije je bio Miroslav Bobić, voda Aco Kremić, a stažista Vasja Čretnik. Drago mi je da ima živih, a vidim da je i Kremić aktivan. Kasnije je nas nekolicina dobrica završila u Prilepu (prekomanda).Tko zna zašto... Pozdrav svima od Zagora dvometraša.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.14 6:09
Dobro došao dvometraški Zagore. Dosta je nas koji smo bili u AŠC Zadar, ali mnogo je više tvojih generacija 80'tih. Postuj tj. piši i šalji slike pa će se sigurno javiti neko iz tvoje generacije.
baca71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2014-11-24
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 24.11.14 2:16
Pozdrav svima! Ima li koga iz Decembarske klase SRO Zadar-k1 1989. komandir baterije kap. Grbo Senaid?
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 24.11.14 15:32
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum. Dok se ne javi neki klasic pridruzi se svojim utiscima bar na ovoj temi
baca71 Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 25.11.14 19:31
Hvala na toplom doceku Generale! Neznam sta da kazem osim da mi Zadar i ASC i danas bude veoma lepa osecanja. Jako bih voleo da odem tamo i sve obidjem ponovo. Nisam nesto star, ali zaista su to bile lepe godine!
baca71 Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 26.11.14 6:12
hvala na dobrodoslici generale! lepo je biti sa ljudima koji dele iste uspomene. meni i danas zadar i asc budi lepa secanja. veoma bih voleo da ga ponovo obidjem i vidim kako sada izgleda. nisam nesto mator, ali to je bila rana mladost, i moze da kaze ko sta hoce bila su to lepa vremena. pozdrav.
baca71 Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 26.11.14 6:13
malo se kao sto se vidi slabije snalazim sa ovom novotarijama kao sto je internet. nadam se da mi nece niko zameriti na tome!
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 26.11.14 12:26
Samo ti tipkaj, pametni ljudi brzo shvataju
baca71 Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 26.11.14 12:44
ziveo!
vdrum Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2014-11-30 DOB : 57 Lebane, Srbija
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 30.11.14 2:11
Pozdrav kolege pitomci i artiljerci! Bio sam 77 klasa ŠROA( 12/86-06/87). Komandant diviziona je bio klk Ekrem Klepo, komandir baterije je bio kap. Ordžanovski, voda por. Meštrović, a stažiste se ne sećam, drugi divizion, druga baterija, drugi vod, haubica 105mm M56 .Voleo bih ako ima iko na forumu iz ove generacije da se javi. Imam nešto slika pa ću uskoro postaviti na forumu.
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 30.11.14 16:29
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum.Bio ista jedinica 3 klase ispred. Klepo Ekrem takodje bio K-dant diviziona.
vdrum Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 30.11.14 18:24
Hvala g. Generale na lepim rečima, slučajno sam video forum i naravno sa oduševljenjem postao deo Vas. Lepo je setiti se onih lepih dana, divnih ljudi koji su nam učinili neizbrisiva sećanja jednog lepog dela našeg života.
vdrum Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 30.11.14 18:43
Da li je neko upućen gde se nalaze por. Meštrović, kap Ordžanoski, major Lončar, kap Medvedović?
drogan Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-01-14
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 30.11.14 20:43
vdrum (citat):
Da li je neko upućen gde se nalaze por. Meštrović, kap Ordžanoski, major Lončar, kap Medvedović?
znam za medu predavao je na hvu tijekom ratnih godina i bio nacelnik katedre . Ostali ne znam.
LBFC Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2014-12-02 Blizu Novog Sada
Naslov komentara: Tražim drugove 02.12.14 22:01
Na FB sam pronašao ovaj forum i veoma mi se dopao,pa sam se prijavio. Ja sam "malo" starija generacija i klasa, pa nisam naišao na komentar ni jednog mog klasića. Naime ja sam 42 klasa AŠRO-a Maj 71 -Februar 72 god. 76,2 mm B1 i MB 120mm.Voleo bi da mi se jav neko od mojih drugova iz Zadrra ili sa stažiranja u Leskovcu Februar - August 72 god. Za sada toliko.Pozdrav svim pitomcima bivše AŠRO u Zadru
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 03.12.14 14:08
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum. Lepo je imati nekog na forumu iz starije garde. Vasa iskustva i zapazanja iz SRObila bi nam pravo osvezenje.
insider Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 30.12.14 9:57
vdrum (citat):
Pozdrav kolege pitomci i artiljerci! Bio sam 77 klasa ŠROA( 12/86-06/87). Komandant diviziona je bio klk Ekrem Klepo, komandir baterije je bio kap. Ordžanovski, voda por. Meštrović, a stažiste se ne sećam, drugi divizion, druga baterija, drugi vod, haubica 105mm M56 .Voleo bih ako ima iko na forumu iz ove generacije da se javi. Imam nešto slika pa ću uskoro postaviti na forumu.
U toj klasi bio sam stažista u 1. bateriji. Pozdrav artiljercima.
komstan Gušter
BROJ POSTOVA: : 21 ČLAN OD: : 2015-01-27
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.01.15 14:30
Pozdrav svima na forumu . Ima li koga iz 60.klase ( jan 79 ) . K-dir baterije bio je kap.Sredojević Dragan .
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.01.15 15:06
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar