FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Artiljerijski školski centar Zadar

Go down 
+116
pitomac88
Štef 76
Brkakougar
vIk
mzoran
zikunjako
Jadranko
Lafet
bežigrad
Mirkucije
SLOVENIJA
Vojnik Graničar
PORUCNIK
vojniks
Sloba1
Branko.Paravan
vale67
Punisa
Quark
Engels
sale1966
Igor71
tane14
DavorT
strikan
djuki1
shapa
Nebojsa Vrsac
Robert Seme
zoran81
Slaviša 91
Kompasm53
zejo
Stažo 18
Vršac 2
Banjaluka1
chex
47/74
RADISA JADRANKO
2.klasa VVS
Milan66
tale.bh
jozl52
Gandi21-2
fortopus
odaaaa
arcibald01
KikiGM
Sasa Rajkovic
Gams
Miodrag Vujović
makedonecresen
Pero85
milutins
pintaSLO
expurger
Micky67
d30y71
portir
bartsimpson
b1zis76
komstan
LBFC
vdrum
baca71
zagor89
nostalgija
013gonzo
pitomac MK
ZAGORAC
93.klasa ŠROA
insider
Vlada Mijajlović
bendžo
mitaw111
SveJug
drogan
Pera-Sopot
Srdjan Radovanov
lacoš
pera84
fordmondeo
Matrix
saban
Srdjan Avramov
gajic
kremna
dpuric
Dudakovci
Zex
stepa
Maljutka-1
BOMBA
pukovnik
GRANATA
davor1
sulubura
int3r
alexandar
vladimir
East&West
Stazio
Boske
ajdedadanimaajdedanocima
Gringo
Max Blitz
bojnik
litvaš
ijo
zagi
lafomamone
Pitomac Vodnik
mgalic2
Zoran Milisavljevic
purger
Senad Gegic
120 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 15 ... 19  Next
AutorPoruka
Miodrag Vujović
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2015-12-25
DOB : 64
M(j)esto Sarajevo

Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime25.12.15 1:09

santa
pozdrav moji artiljerci , ja sam 78.klasa mart-septembar 1987 , s tim da sam zbog odličnog uspjeha izabrao sebi da ostanem u K-1 u svom ATC-u kako smo ga zvali(artiljerijsko turistički centar)jer mi je zaista bilo super.Došao sam doduše na samoj granici sa godinama -27 i nije nas bilo puno-4-5 i imali smo u odnosu na mlade izvjesne povlastice.Komandant kasarne bio je Momo Perišić , Toth komandant škole , šef diviziona moga Cvetko Savić , zamjenik Rade Medić , u bateriji glavni Zlatko Mančić i poručnici Dragan Biorac i Darko Biuklić .Ja sam po završetku škole bio u kancelariji sa Dudakom i meni je bilo extra , i iako sam iz daleka bio -Sarajevo svaki mjesec me on nakon što završim neke administrativne poslove puštao kući po 7-8 dana.
Mi staže koji smo ostali smo neki i dan danas u dobrom kontaktu - Dino Ćišić iz Bugojna i Boris Korbar iz Zagreba.Za ostale staže ne znam -Slobodan Torlak (Beograd) , Peđa Bojović(B.Palanka 9 i Štefane Metod negdje iz Slovenije.I dan danas mogu nabrojati sve ljude koji su bili sa mnom u 1.vodu 1.baterije 78.klase pitomaca AŠC Zadar-zemaljska artiljerija VP 5835/19-1, a to ću drugi put , svima pozdrav
Na vrh Go down
Miodrag Vujović
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-12-25
DOB : 64
M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime25.12.15 1:20

Sloba1 (citat):
Ja sam bio generacija jun ali 1987 do juna 1988 godine. Neko je pomenuo Tahiraja i u moje vreme bio je jedan od komandira baterije zajedno sa kolegama Orđžanovskim i Brojčinom. To je bio drugi pit. divizion pod Klepom, a Tahiraj beše zaista duša i ljudina od čoveka, što je tačno kako je jedan od učesnika gore i naveo.
Vidiš , bili smo u istoj kasarni skoro 9 mjeseci , ali se ne mogu sjetiti.Doduše , ti si bio 2.divizion - žuta zgrada , a ja 1. i zelena zgrada.Vidim da si i ti ostao svu godinu u Zadru možeš li da se sjetiš ko je s tobom ostao u divizionu kao stažo taj period decembar87-jun 88.Mi što smo ostali u "zelenoj zgradi" bili smo-Boris Korbar , Edin Ćišić , Slobodan Torlak i ja kao stariji(27 godina) te Predrag Bojović i Štefane Metod kao staže sa vojskom ako ti ova imena išta znače.Pozdrav
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2090
ČLAN OD: : 2012-02-29

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime25.12.15 10:36

Miodrag Vujović (citat):
santa
pozdrav moji artiljerci , ja sam 78.klasa mart-septembar 1987 , s tim da sam zbog odličnog uspjeha izabrao sebi da ostanem u K-1 u svom ATC-u kako smo ga zvali(artiljerijsko turistički centar)jer mi je zaista bilo super.Došao sam doduše na samoj granici sa godinama -27 i nije nas bilo puno-4-5 i imali smo u odnosu na mlade izvjesne povlastice.Komandant kasarne bio je Momo Perišić , Toth komandant škole , šef diviziona moga Cvetko Savić , zamjenik Rade Medić , u bateriji glavni Zlatko Mančić i poručnici Dragan Biorac i Darko Biuklić .Ja sam po završetku škole bio u kancelariji sa Dudakom i meni je bilo extra , i iako sam iz daleka bio -Sarajevo svaki mjesec me on nakon što završim neke administrativne poslove puštao kući po 7-8 dana.
Mi staže koji smo ostali smo neki i dan danas u dobrom kontaktu - Dino Ćišić iz Bugojna i Boris Korbar iz Zagreba.Za ostale staže ne znam -Slobodan Torlak (Beograd) , Peđa Bojović(B.Palanka 9 i Štefane Metod negdje iz Slovenije.I dan danas mogu nabrojati sve ljude koji su bili sa mnom u 1.vodu 1.baterije 78.klase pitomaca AŠC Zadar-zemaljska artiljerija VP 5835/19-1, a to ću drugi put , svima pozdrav

Darko ti je danas zamjenik Načelnika Uprave za planiranje u Glavnom stožeru OS RH u činu brigadira.

Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6762
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime25.12.15 21:03

Tačno, Ja sam bio u žutoj zgradi kod Klepa, to je bio II pit. divizion i ostao sam svo vreme tamo na poziciji kulturnjaka, rad u kancelariji. Malo kod Milenkovića koji je bio zamenik Klepa a više kod Klepa koji je bio komandant diviziona. Pored mene od stažista sećam se Dragičevića mislim da je negde okolina Loznica ako ne i iz same Lo...i Jovanetića tu negde okolina Užica. Meni je komandir voda dok sam bio pitomac bio vodnik stažista koji je imao 3 meseca do skidanja, neki Milojević iz Bg, a svi ostali imali su komandire vodova u vidu aktivnih oficira sem mog voda. Taj stažista bio je vrlo obučen i svemu nas je naučio tako da nismo ništa osetili u zaostatku što nije bio aktivni oficir. Po odlasku njega, dobili smo jednog poručnika ali sam ime zaboravio, nikako da se setim, bio ja mali, nizak, vrlo okretan i negde po govoru vukao je prema Makednoskom ili Bugarskom jeziku. Sećam se još vodnika stažiste Dobranić iz Slo..
Na vrh Go down
Gams
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2016-01-11
DOB : 56
M(j)esto Kranj

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime11.01.16 20:26

Zdravo, ja sam novi na forumo. Bio sam u ŠRO u Zadru od juna do decembra 87 godine.

Pozdrav svima i još se pišemo.

Pozdrav, Robert
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime11.01.16 20:36

Zdravo i dobro došao na forum... Kod koga si bio, tj. u kom divizionu, jer ja sam bio isto od juna ali do juna 88 godine, tako da ako si bio u mom divizionu, možda te i prepoznam.
Na vrh Go down
Gams
Gušter
Gušter

M(j)esto Kranj

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime11.01.16 21:31

Znaš, ne sječam se točno. Nači ču knjižicu pa javim. Danas sam nešto gledao tako bez veze i naleteo na ovaj forum.

Da kažem, moram nači knjižicu pa javim.

A do tada doviđenja.

Robert
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime11.01.16 21:50

Važi, drugi divizion bio je u žutoj zgradi, Klepo glavni, Milenković zamenik a tamo u prvom beše Dudaković a od starešina bio je kapetan Mančić...
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime18.01.16 18:17

Poligon Poljice, 41. klasa ŠROA, haubica 105 mm, 1971.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Gams
Gušter
Gušter

M(j)esto Kranj

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime18.01.16 18:36

Zdravo,

sad sam potražio vojničku knjižico i začudio se svojoj sliki u njoj. Jao, kako sam bio čudan.
Ja sam služio u Zdru u ŠRO Artiljerija. Vojna pošta bila je VP 5835-23. Moj starešina je bio kapetan Branislav Brojčin. 

Bio sam u onoj zadnnoj zgradi, kdje su bili kontejneri sa smečem in ulaz za kamione (ako se ne varam). Koja je bila broja zgradbe se ne sečam. Znam da sam spavao u prvom katu.

Svečanu obavezu sam imao 4.7.1987.

Lep pozdrav svima.

Robert
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime18.01.16 19:45

Gams, ja sam ista VP, sa istim komandirom baterije i isto sam 4 jula u K-4 dao zakletvu.
Na vrh Go down
Gams
Gušter
Gušter

M(j)esto Kranj

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime18.01.16 20:41

Zdravo, morat ču se sjetiti kojih prezimena od vojnika, ali za sada se ne mogu.

Ja sam bio kod minobacača 120 mm. Vozili smo ih kamionom. 

Šta još, o ja, sečam se kapetana osmatrašnice, bio je tako glasan, da smo kod minobacača naredili korekture prije, nego je do nas došlo telefonom.

Ako se još šta sjetim, ču napisati.

Čao.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime18.01.16 22:27

Pa i ja sam dužio minobacač 120 mm
Na vrh Go down
sale1966
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 10
ČLAN OD: : 2016-02-25
M(j)esto Grosuplje

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime26.02.16 18:37

Pozdrav svima!
Ja sam februarska 1985. ŠRO artiljerija, kasarna Marko Orešković.
Komandir voda poručnik Vučenov, k-dir baterije Kapetan Dudaković, komandant ppuk Grbić.
Proveli smo se super i sa nekima održali prijateljstvo do današnjih dana. Čujemo se telefonom a i posećujemo se. Upravo mi je bio suborac iz Dubrovnika na proslavi mog 50-og rodjendana.
Dali možda neko zna šta je bilo sa por. Vučenovom?
Sećam se drugova:
Vrabac Izet
Bavdaž Aleš
Glišić Branislav
Tihomir Šalata
Rojc Igor
Slatinek Miro
Savo ? (Dudakov zemljak iz sela Orahova kod Gradiške)
Urošević Radovan
Mikić Mile
Slavka Jan
Šreter  Darko...

Bilo nam je dobro, jer smo bili dobri prijatelji.
Prekomandovan sam u Tuzlu, tamo sasvim neka druga priča.

Pozdrav iz Slovenije!
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime26.02.16 19:33

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum! Bio si klasa pre mene.- samo drugi divizion.
Na vrh Go down
Pitomac Vodnik
Gušter
Gušter
Pitomac Vodnik

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2011-07-03
DOB : 55
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime29.02.16 19:12

Sloba1 (citat):
Posle toga vodnika, vod je zadužio aktivni oficir jedan poručnik, mali ali brz i okretan, ali da me ubijete, ne mogu se setiti prezimena ?
Mali porucnik se zvao Boris Dimitrijev i bio je Makedonac
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime29.02.16 21:39

Da... Dimitrijev, hvala Pitomac Vodnik, konačno da se neko seti kako se prezivao poručnik... Hvala
Na vrh Go down
Micky67
Gušter
Gušter
Micky67

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2015-05-10

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime01.03.16 10:32

Sloba1 (citat):
Pa i ja sam dužio minobacač 120 mm

UB 52 ?

Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2016-03-27
M(j)esto Leskovac

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime28.03.16 22:17

Bio sam u ŠRO zemaljska artiljerija od septembra 1986. di marta 1987.god. kapetan je bio Zlatko Mančić a komandir voda stažista iz Šibenika Šantić. Prezimena se ne sećam
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime29.03.16 12:59

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum artiljerac!
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime01.04.16 22:57

Saša ti si bio u prvom divizionu kod Dudakovića.
Na vrh Go down
stepa
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 27
ČLAN OD: : 2013-06-24
DOB : 60
M(j)esto kikinda

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime15.04.16 8:15

[You must be registered and logged in to see this link.]

Mart-septembar 86-e-Porulnik Kremić je bio KB
Na vrh Go down
insider
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 31
ČLAN OD: : 2014-05-19

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime18.04.16 13:05

Pozdrav klaso.
Ja sam bio mart 86 - mart 87, Kovačević, Brojčin, Klepo.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime18.04.16 21:57

Ja sam bio jun 87-jun 88 Klepo, Milenković, Brojčin, Dimitrijev i ostali...
Na vrh Go down
stepa
Gušter
Gušter

M(j)esto kikinda

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime19.04.16 7:37

insider (citat):
Pozdrav klaso.

Ti si ostao u Zadru na stažiranju.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime19.04.16 20:20

Da..da, ostao sam svo vreme u Zadru u K-1... ups, nisi na mene mislio sad vidim, ali i Ja sam ostao do kraja tamo.
Na vrh Go down
insider
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime28.04.16 9:44

stepa (citat):
insider (citat):
Pozdrav klaso.

Ti si ostao u Zadru na stažiranju.

Tako je...
Na vrh Go down
insider
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime23.05.16 15:54

stepa (citat):

Mart-septembar 86-e-Porulnik Kremić je bio KB

Sječam se onoga što stoji i drži top na prvoj fotki.
Čini mi se, da je i on ostao na stažiranju u Zadru...

Pozdrav artiljercima.
Na vrh Go down
stepa
Gušter
Gušter

M(j)esto kikinda

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime24.05.16 8:07

Ako misliš na ovog iznad cevi-mpguće je.Bio je jedan od boljih (Zvao se Buha Milovan ako se ne varam)
Na vrh Go down
insider
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime26.05.16 8:39

stepa (citat):
Ako misliš na ovog iznad cevi-mpguće je.Bio je jedan od boljih (Zvao se Buha Milovan ako se ne varam)

Buha, jeste ...

Pozdrav artiljercima.
Na vrh Go down
KikiGM
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2016-06-20
M(j)esto Gornji Milanovac

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime21.06.16 9:43

Maljutka-1 (citat):
Jaz sem bil 63. ali pa 64. generacija od decembra 1979 do junija 1980, komandir voda topov B1 je bil poročnik Todorović "Toša", vodnik je pa bil mlajši vodnik pitomac iz Makedonije, v našem vodu smo imeli tudi dva protitankovska topa T12. Po končanem šolanju pa sem ostal še en mesec na tečaju za protitankovske rakete "Maljutka".  Zanima me če je kdo iz naše generacije na forumu.  Spomnim se sledečih:

Ljubče iz Makedonije
Hadžiomerspahič iz Travnika
Borut iz Laškega
Boško iz Črne Gore

Lep pozdrav vsem

I ja sam iz iste klase, s tim što sam ja iz prvog diviziona (major Albert Šešelja, kapetan Bešević, potporučnik Cvetkovski, mlađi vodnik Maksumić). Ti si, očigledno, iz II diviziona.

KikiGM: komentar modifikovan dana: 21.06.16 20:14; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime21.06.16 11:44

[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Na vrh Go down
KikiGM
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
M(j)esto Gornji Milanovac

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime21.06.16 21:23

dpuric (citat):
Kada vec govorite o Klepu Ekremu zna li neko o njemu nesto. Ako nije zgodno na forum moze i pp.
Sa Klepom sam se video 1998. god u Titogradu.
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime21.06.16 23:22

OK Hvala!
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 53

KomentarNaslov komentara: ARTILJERIJSKO-ŠKOLSKI CENTAR-ZADAR   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime25.06.16 23:05

Dobar dan svima iz 54. klase ŠRO artiljerije Zadar davne 1977 (od 10.3 do 14.10.1977) godine. Bio sam u 3. vodu 1 baterije MB 120 mm i Haubica 122 mm D-30. Načelnik škole je bio ppuk. Miroslav Lilić. Ako ima nekog na forumu neka napiše ko nam je bio k-dir voda i k-dir baterije, pa i druge zanimljivosti o toj klasi. Lep pozdrav iz Slovenije.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime25.06.16 23:59

To je baš bilo relativno davno. Ja sam služio tamo 10 godina kasnije od vas, a vama želim uspeh, da pronađete nekoga iz vašeg vremena služenja.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime26.06.16 0:27

To je moj komandant kada sam služio u Zadru / Klepo / sada živi u Podgorici. Ima i fejsbuk profil, ali koliko vidim nije nešto aktivan na toj mreži ili je tako podesio podešavanja da samo prijatelji mogu da vide a oni koji nisu ne vide sve objave.
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime27.06.16 10:08

Znam da je bilo to davno, ali možda se nađe neko koji je bio u ŠROA Zadru ili rije ili poslije ovog vremena, pa če možda znati, ko su bili tada odgovorni oficiri u ŠRO. LP
Na vrh Go down
komstan
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 21
ČLAN OD: : 2015-01-27

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime11.07.16 13:54

SLOVENIJA (citat):
Znam da je bilo to davno, ali možda se nađe neko koji je bio u ŠROA Zadru ili rije ili poslije ovog vremena, pa če možda znati, ko su bili tada odgovorni oficiri u ŠRO. LP
60.klasa , načelnik ppuk.Lilić , k-dant 1.diviziona major (?) Alojz Krašovec , k-dir 1.baterije kap.Dragan Sredojević.
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime13.07.16 15:48

To je bilo blizu (60. klasa), a osim ppuk. Lilića se druge dvojice ne sečam. Dali je možda za ovo vreme još predavao URVARJ kap. Bjelić Branko i major Kranjc (predavao je verovatno vezu). Pitomci generacije pred nama su govorili "Čuvaj se Bokanjca i majora Kranjca". Bio je veoma dobar čovjek, jer je sve uzeo kao humor.

Lep pozdrav!
Na vrh Go down
komstan
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime14.07.16 10:08

SLOVENIJA (citat):
To je bilo blizu (60. klasa), a osim ppuk. Lilića se druge dvojice ne sečam. Dali je možda za ovo vreme još predavao URVARJ kap. Bjelić Branko i major Kranjc (predavao je verovatno vezu). Pitomci generacije pred nama su govorili "Čuvaj se Bokanjca i majora Kranjca". Bio je veoma dobar čovjek, jer je sve uzeo kao humor.

Lep pozdrav!
Nama u 1.divizionu UV predavao je ppuk.Rakić (vrlo duhovit ) ,a majora Kranjca se ne sjećam , možda je bio u 2.divizionu .
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime14.07.16 14:51

Hvala kolega! Sad me interesuje, dali znate vi ili neko drugi tačno nabrojati sve kasarne v Zadru sa punim imenom. Ja znam samo da je bila
"Kasarna "Marko Orešković" K1, Artiljerijski školski centar, Škola za rezervne oficire ariljerije", a koje su onda bile kasarne K2, K3, K4 i tako dalje, tudi one manje. Ta podatak sam zaboravio pa bih želo da ga znam.

Hvala vam za informacije i lep pozdrav!
Na vrh Go down
komstan
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime15.07.16 9:04

SLOVENIJA (citat):
Hvala kolega! Sad me interesuje, dali znate vi ili neko drugi tačno nabrojati sve kasarne v Zadru sa punim imenom. Ja znam samo da je bila
"Kasarna "Marko Orešković" K1, Artiljerijski školski centar, Škola za rezervne oficire ariljerije", a koje su onda bile kasarne K2, K3, K4 i tako dalje, tudi one manje. Ta podatak sam zaboravio pa bih želo da ga znam.

Hvala vam za informacije i lep pozdrav!
Koliko se sjećam , osim K1 mislim da je K4 bila kasarna koji smo mi zvali "Novi logor " ( danas se unutar kruga te kasarne nalazi sportska dvorana "Višnjik" ) .
Točno po K oznakama ne znam , no tu su bile kasarne: "Đuro Đaković" (protuavionci ), Turske kuće , Crvene kuće , Šepurine (raketaši) ,  Mocire (gorivo) , Barutana  , Konjušnica .Bilo je još manjih objekata (meh.radionica i sl.) za koje ne znam kako su se zvali . Možda me netko sa foruma može  ispraviti ili dopuniti .
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime15.07.16 12:08

Hvala za informacije. Možda če neko na forumu, ko ima više informacija pripremiti tačnije podatke, možda sa planom grada Zadra, da se vidi gde su se nalazile pojedine kasarne.

Želim vam lep vikend!
Na vrh Go down
arcibald01
Poručnik
Poručnik
arcibald01

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2963
ČLAN OD: : 2013-12-19

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime15.07.16 12:17

komstan (citat):

60.klasa ,  k-dant 1.diviziona major (?) Alojz Krašovec 

Lojz, če si na tem forumu, pošlji ZS.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime15.07.16 23:36

K-1 je ona gde su bili ŠRO i Akademci, K-2 je bila vojna policija, K-3 ne znam, a K-4 je kasarna Ante Banina gde je bila tehnika i gde smo išli na obuku... Ostale kasarne sam čuo za njih, ali me nije doticalo tako da i nisam nešto bliže upoznat.
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime16.07.16 20:30

Sloba1 (citat):
K-1 je ona gde su bili ŠRO i Akademci, K-2 je bila vojna policija, K-3 ne znam, a K-4 je kasarna Ante Banina gde je bila tehnika i gde smo išli na obuku... Ostale kasarne sam čuo za njih, ali me nije doticalo tako da i nisam nešto bliže upoznat.

Ako se dobro sečam je dio vojne policije bio i u K-1 v jednoj zgradi pored staze sa preprekama. Možda su oni bili odvojeni od K-1, i su onda bili K-2.

Lep pozdrav iz Slovenije!
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime17.07.16 22:48

Ima li nekog na forumu koji zna šta je bilo u objektima-kasarnama JNA "Turske kuče", "Ravnice" i "Crvene kuče" ?
Na vrh Go down
odaaaa
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 30
ČLAN OD: : 2015-01-01

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime17.07.16 23:08

U kucama Su bili magacini naoruzanja I opreme nesto TO nesto JNA .sjecam se puno konzerviranih TAM 110 I za svaki je zakacen 20\3 PAT
Na vrh Go down
SLOVENIJA
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime18.07.16 10:16

odaaaa (citat):
U kucama Su bili magacini naoruzanja I opreme nesto TO nesto JNA .sjecam se puno konzerviranih TAM 110 I za svaki je zakacen 20\3 PAT
 To znači, da su bili i u Crvenim kučama i Turskim kučama magacini, a za Ravnice neznate sta je tamo bilo.

Hvala vam i lep pozdrav!
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar   Artiljerijski školski centar Zadar - Page 12 Icon_minitime

Na vrh Go down

Artiljerijski školski centar Zadar
Na vrh 
Stranica 12/19Idi na stranicu : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 15 ... 19  Next
 Similar topics
-
» ZADAR 1985
» ŠRO ARJ/PVO Zadar/Šepurine
» SVAŠTARA
» ŠRO ARJ PVO Zadar
» Zadar Dom JNA '77