FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 9:24
Vladimire, koji je problem sa Hrvatskim pravosuđem? Ako nije kriv biti će pušten i obrisati ljagu sa svoga imena, ako je kriv neka snosi posljedice, tako to ide u svijetu.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 14:13
bojnik (citat):
Vladimire, koji je problem sa Hrvatskim pravosuđem? Ako nije kriv biti će pušten i obrisati ljagu sa svoga imena, ako je kriv neka snosi posljedice, tako to ide u svijetu.
Ako on smatra da nije kriv ne vidim razloga zašto ne bi ućinio to što je ućinio. Na kraju krajeva i general Trifunović je zatražio obnovu postupka.
_________________ Semper Fidelis
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 16:23
Pa o tome sam i govorio, i nema tu sumnje u Hrvatsko pravosuđe. No tema izlazi iz konteksa i tu završavam sa istom. Idemo isključivo pisati o AŠC Zadar, neću se drugi puta navući.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 16:49
bojnik (citat):
Pa o tome sam i govorio, i nema tu sumnje u Hrvatsko pravosuđe. No tema izlazi iz konteksa i tu završavam sa istom. Idemo isključivo pisati o AŠC Zadar, neću se drugi puta navući.
Da li je i na kojoj dužnosti u AŠC Zadar bio kasniji brigadir OSRH i prvi Zapovjednik 16.trbr Bjelovar, na žalost pokojni Marijan Cvetko.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 17:01
zvani Mica
Srdjan Avramov Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 96 ČLAN OD: : 2009-10-10 DOB : 57 Novi Sad - Churug
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 19:07
Puricu, tek sad vidim, slepac, da smo ista klasa. Iz Zadra je kod nas dosao ml. vodnik Marhl Marko, i on je avgustovac. Mozda ga se secas? Njega zapalo da bude u MPOAD , na samohotkama M-36, a od starijih klasa je bio Nenad Kapunac, mislim februar 85, ja sam ga upoznao kad je vec bio vodnik. Njega je dopala Gvozdika, samohotka 122 mm.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 19:30
Pozdrav Srđane.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 19:44
Srdjan Avramov (citat):
Puricu, tek sad vidim, slepac, da smo ista klasa. Iz Zadra je kod nas dosao ml. vodnik Marhl Marko, i on je avgustovac. Mozda ga se secas? Njega zapalo da bude u MPOAD , na samohotkama M-36, a od starijih klasa je bio Nenad Kapunac, mislim februar 85, ja sam ga upoznao kad je vec bio vodnik. Njega je dopala Gvozdika, samohotka 122 mm.
Ne poznajem ga. Za ilustraciju klasa je imala dva diviziona sa po dve baterije a svaka po 4 voda po 30-35 pitomaca. Nastava se odvijala u okviru voda, vrlo retko baterije a diviziona skoro nikako. Tako da su poznanstva bila na nivou voda, retko baterije ili po zemljackoj liniji.Sa ostalima nismo imali ama bas nikakvog dodira (OSIM U BIOSKOPSKOJ SALI).
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.11.13 23:53
bojnik (citat):
zvani Mica
Jap. To mu je bio kodni naziv suradnika "one" službe koja ima isto ime kao i crna ptica žutog kljuna.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.11.13 23:24
Bivši objekt Trpezarije u vojarni K4 Ante Banina Zadar (sadašnje stanje)
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 01.12.13 22:49
Kolega Zex puno ti hvala za sliku od Momira. Kada skeniram i doradim neke svoje slike postavit ću ih na Forum
stepa Gušter
BROJ POSTOVA: : 27 ČLAN OD: : 2013-06-24 DOB : 60 kikinda
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 02.12.13 12:45
kremna (citat):
Veliki pozdrav svim forumasima !!! Procitao sam deo komentara i odusevio se obzirom da sam i sam bio u ASC - Zadar od 1982 do 1991. Samo pominjanje nekih imena me vraca u mladost, pa mi je itekako drago. Neko je pitao za Momira Garunovica. Nemam lepu vest - Gari je preminuo pre desetak godina, (nije poginuo, kako je neko napisao).
Odmah sam uklavirio da ste to Vi,po nicku i po godinama provedenim u Zadru.Ja sam bio Vaš pitomac-mart 86
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 07.12.13 22:59
bojnik (citat):
Nešto tražim pa ne mogu naći.Mislim da si napisao imena objekata u Zadru.Ajd ako se sjećaš kreni od mosta prema gore pa se sjeti starih imena.E ja zaboravi onu kod bolnice.U Marku sam bio nekih dvije godine a u Anti 16 mjeseci.Nedavno sam onako uz cigaretu šetao i vidim da se počelo sanirati i još ono malo zapuštenog.Najveća tragedija je što su Šepurine totalno devastirane a iz njih dosta uspomena,pozdrav ekipi.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
fordmondeo Gušter
BROJ POSTOVA: : 25 ČLAN OD: : 2013-12-13 DOB : 57 Nis
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 13.12.13 18:16
Vratili ste me u divne godine ! Ima li nekog ko je bio kod porucnika Dragana Kovacevica ? Pozdrav artiljercima !
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 13.12.13 18:22
[You must be registered and logged in to see this link.], dobrodosao na forum!
fordmondeo Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 13.12.13 18:29
Hvala Generale !
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 13.12.13 22:21
Dobrodošao Fordmondeo, ako sam shvatio ti si 75 ili 76 klasa?
fordmondeo Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 13.12.13 22:37
75.-ta
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 9:03
Postavljam sliku sa dužnim poštovanjem prema tadašnjem poručniku Momiru Garunoviću koji mi je bio zapovjednik voda, ista je snimljena prigodom polaganja svečane prisege 24.08.1985.g. (počela u 11 sati) a odvijala se na sportskim terenima u vojarni K4 "Ante Banina", na slici sam svoje lice zatamnio iz razumljivih razloga.
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 10:09
bojnik (citat):
Postavljam sliku sa dužnim poštovanjem prema tadašnjem poručniku Momiru Garunoviću koji mi je bio zapovjednik voda, ista je snimljena prigodom polaganja svečane prisege 24.08.1985.g. (počela u 11 sati) a odvijala se na sportskim terenima u vojarni K4 "Ante Banina", na slici sam svoje lice zatamnio iz razumljivih razloga.
Idi begaj, koji razumljivi razlozi? Jedino ako se plašiš da se prva ljubav ne razočara kad te sada vidi sa sve 100 kg, i ostalim učincima 28 burnih godina.
Ovo ja malo u šali, malo u zbilji!
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 11:51
East&West (citat):
Idi begaj, koji razumljivi razlozi? Jedino ako se plašiš da se prva ljubav ne razočara kad te sada vidi sa sve 100 kg, i ostalim učincima 28 burnih godina.
Ovaj "šlang" momak sa slike nam je otvorio temu "Samo za ljubitelje dobre hrane"
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 14:06
Stazio (citat):
East&West (citat):
Ovaj "šlang" momak sa slike nam je otvorio temu "Samo za ljubitelje dobre hrane"
Sta se cudis?! Kad se skinuo, dosao onako iscrpljen i zgoljav kuci i rekao: 'bem ti DRNC i SDO, daj da nesto pojedem! I od tad nije stao.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 14:16
Perice ovo je slika sa polaganja zakletve,dakle sa početka službovanja.Mora da se popravio u vojsci,mislim težinski.
fordmondeo Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 14:30
Ma Bokanjacko blato sa Langusom i jednim visokim sa brkovima stalno je bio zalizan kapetan valjda predavao upravljanje vatrom zeludac se skupljao mogo sam masnu krpu da pojedem
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 15:23
Major Langus je klasu ranije bio nastavnik na katedri taktike ali nama je opstu taktiku i taktiku artiljerije predavao major Topuzovic (bas artiljerijsko prezime).Langus nam je drzao nastavu ako se ne varam iz ABHO i ponekad menjao Topuzivica. Upravljanje vatrom nama je predavao KiK Uzelac Mirko. Ne mogu da se setim tog visokog sa brkovima.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 15:47
Dečki, hvala Vam na lijepim bezopasnim primjedbama (vezano za kilažu), gledam se tada 19.godina, 77 kg. Što vrijeme prođe, izgubi se kilaža, zubi, kosa, stomak naraste, godine gaze (pa i nisu neke), prođeš sve i svašta, ostanu lijepe uspomene duže nego ružne (neponovilo se nikada više - znamo što), djeca odrasla, unuk živ i zdrav, mirovina ide (od 01.01. minus 10%), mesa, slanine, čvaraka, kulena i kobase fala Bogu ima, žena se dade podnijeti (još uvijek). Vojnik niže 20 cm od pupka još borbeno djeluje. Eto, ukratko. Biti će još slika, nego ova mi je iz Zadra najdraža, Gari je bio čovijek i po, a isto tako i starješina i oficir. žao mi je za vijest što je Kremić rekao, no život ide dalje.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 15:49
East&West (citat):
kako me kolega prokljuvi, da sada umetnem svoju sliku, nebi se ni Gari vidio.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 15:50
lacoš (citat):
Perice ovo je slika sa polaganja zakletve,dakle sa početka službovanja.Mora da se popravio u vojsci,mislim težinski.
popravio sam kilažu kada sam nabacio na sebe šljem, borbeni ranac, planšetu, pušku i sve ostalo što ide uz to.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 15:56
Očeš reći bojniće da je bila loša hrana,ili se potrošile kalorije na poligonu.Jeo sam par puta na Zemuniku,spremali su odličan grah.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 16:01
Ma kakvi, hrana je bila OK, kantina je bila dobro opremljena, a mogao si i vani (u Indexu) dobro i jeftino pojesti, svakodnevne dužnosti su uticale na održavanje kilaže, a da nekoga ne uvrijedim hrana u KMT Zagreb je bila nešto lošija od one u Zadru. I u K4 je hrana bila OK.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 16:25
75 kila bez šljema(nisam dužio),sa puškom ,rancem,maskom.Za 30 godina nažvako još i više kila
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.12.13 19:17
Secate se zetona iz kantine i nizanja na pertlu tamo je radila jedna drzeca matorka svi smo se lozili na nju ispijali mislim Ozuljsko pivo !
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 15.12.13 0:13
Hebate kako se ja te stare nemogu sjetiti, onoga brke da, ali nje ne, mora da sam popio dosta piva tamo, posebice iza kod one fontane koja je napravljena od minobacačke mine 120mm (nadam se da se sječaš prema objektu stražarnice)
fordmondeo Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 15.12.13 0:28
Ma jedna sa barusastom kosom bas bas jebizovna kresao je jedan iz akademije ali nikako da se setim imena i cina,davno bese.Uh kako dobar osecaj biti 19 godina bar u secanjima ! Secare se onog zaglavljenog telefona kod prijavnice ? Discoteke Citadela ...
fordmondeo Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 15.12.13 0:32
A fontana je bila prema stacionaru ? Strazarsko mesto br.1ako se nevaram odma do strazarnice sa pogledom na piceriju .
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 15.12.13 0:52
Prijatelju, ide ovako, staneš u red za pivo, predaš žeton i platiš (obavezno se uzimao i keks) dođeš do izlaza iz kantine i ideš lijevo do kraja objekta, mali parkić i navedena fontana, desno se išlo za stacionar.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.12.13 0:39
od glavnog ulaza u AŠC drugi s lijeva objekat gdje su bili smješteni pripadnici srednje artiljerijske škole
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.12.13 6:07
Zalosno u kakvom je stanju objekat
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.12.13 7:59
Kolega Dragane, slika je od neku godinu, mislim da se krenulo u obnovu i tog objekta (valjda će biti Centar mladih), znaš kakav je bio za vrijeme kada su u njemu bili pripadnici srednje vojne škole - smjer artiljerci, kao i naši objekti uredni i čisti. No tako ti je u cijeloj regiji sa vojnim objektima bivše JNA, negdje propadaju na tugu i žalost, a negdje su iskorišteni posebice za sveučilišta što me posebno raduje. Evo ti još par slika istog objekta.
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.12.13 17:23
Kako ovo boli zalost
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.12.13 17:39
Prijatelju, biti će to uređeno da se neće moći prepoznati, a na ponos grada Zadra, svi objekti će biti u funkciji (većina već je) tako da kada god dođem/o u Zadar možemo mirno prošetati bivšim AŠC a da nestrahujemo da naletimo na Klepu, Tošu, Acu, Grbića i ostale, pa da nebude kupljenje pikavaca i prekorednog.
fordmondeo Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.12.13 17:46
Pikavaca tu i tamo ali ono drvo pored paviljona gde su ulazili oficiri kolima i kamioni kad su nas odvozili e to drvo je zlo !Moj porucnik Kovacevic je vozio zastavu 101 plavi a bio je ponosan na nju ko da je ferari !
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.12.13 18:18
bojnik (citat):
Kolega Dragane, slika je od neku godinu, mislim da se krenulo u obnovu i tog objekta (valjda će biti Centar mladih), znaš kakav je bio za vrijeme kada su u njemu bili pripadnici srednje vojne škole - smjer artiljerci, kao i naši objekti uredni i čisti. No tako ti je u cijeloj regiji sa vojnim objektima bivše JNA, negdje propadaju na tugu i žalost, a negdje su iskorišteni posebice za sveučilišta što me posebno raduje. Evo ti još par slika istog objekta.
vidljiva je još uvijek parola na ulazu
Uvek sam smatrao da je najbolje bivse kasarne prekomponovati u obrazovne ustanove, studentske domove i internate. A ova moja opaska i smajlic jasno pokazuju moju slabost-emociju
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 16.12.13 23:29
Evo jedne moje slike pokraj jednog od dva stara topa koji su stajali kod bine