FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 14:04
Zbog čega se pokriva lice ? strog.pov ?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 14:12
Srdjan Radovanov (citat):
Zbog čega se pokriva lice ? strog.pov ?
Bojnik je inače malo stidljiv, a tad je imao i prišt na nosu (zaostao iz puberteta), pa ....
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 14:16
Nisam mislio ništa loše, recimo moj stari posle rata i ako ništa nije učinio, nije hteo/smeo ić u Hrvatsku. tek pre nedavno je smeo, tranzit, čak i ja sam ove godine uradio koji tranzit kroz HR. Kada sam ga pitao što nisi smeo, odgovarao bi : Dok ja njima objasnim, odu jajca. E sad. .. Možda je gospodin bojnik ima svoje razloge. Ja kad bih postavio, a postaviću fotku svoju ili čak emisiju celu, ne bih svoje lice nit ime skrivao. Ja ne bih da se iko ljuti na mene, jer stvarno nisam loše mislio ništa.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 14:26
Srdjan Radovanov (citat):
Nisam mislio ništa loše, recimo moj stari posle rata i ako ništa nije učinio, nije hteo/smeo ić u Hrvatsku. tek pre nedavno je smeo, tranzit, čak i ja sam ove godine uradio koji tranzit kroz HR. Kada sam ga pitao što nisi smeo, odgovarao bi : Dok ja njima objasnim, odu jajca. E sad. .. Možda je gospodin bojnik ima svoje razloge. Ja kad bih postavio, a postaviću fotku svoju ili čak emisiju celu, ne bih svoje lice nit ime skrivao. Ja ne bih da se iko ljuti na mene, jer stvarno nisam loše mislio ništa.
Neboj se kolega,svako radi kako misli da je za njega najbolje.Možeš i pogriješit,sve je to u žaru borbe,neče ti se ništa dogoditi.Najgora stvar što može da ti se desi da te neko od komandature banira,ali i to je za ljude
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 14:33
Nikad me nisu banirali nigde. Obično sam ja taj koji se prvo naljuti, živac sam.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 14:38
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 14:39
3x po 2 hajmo reći Već smo otišli van teme, staraću se da ređe do toga dođe
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 15:59
prikrivanje svojeg lica nije iz straha, nego iz sigurnosnih razloga. Vojna tajna strogo povjerljivo, nakon čitanja zapali.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Srdjan Radovanov Vodnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 17:32
Nisam se svoga lica stidio nikad, i kad sam lose i kad sam dobro, mada, ono dobro od svoga sam skrivao.
Pera-Sopot Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 244 ČLAN OD: : 2013-12-12 DOB : 65 Sopot Srbija
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 18:13
Mene isto interesuje zasto skrivati svoje lice a pored likova ostalih na slici pisati puno ime i prezime???? Mada je to licna stvar i izbor. Moje slike su obljavljene ovde na forumu bez mog znanja pa se nisam naljutio a i zasto bih,cim sam ih postavio na na neki forum ili FB odmah su postale javne. Nego da ne offujem temu,moj pokojni brat je bio u ASC u Zadru.Otisao je na odsluzenje 3.decembra 1979 a posle je stazirao u Cupriji.Koja je klasa vi to bolje znate koji ste bili tamo.
_________________ Svi smo mi ljudi,malo ko je čovek!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 18:44
Pera-Sopot (citat):
Moje slike su obljavljene ovde na forumu bez mog znanja pa se nisam naljutio a i zasto bih,cim sam ih postavio na na neki forum ili FB odmah su postale javne.
Ja sam prenio tvoje slike s FB ovdje, naveo sam samo da su s FB, jer druge podatke nemam, niti se mi poznajemo. Ali, ako se ne varam, ti si tragom tih slika, i došao na forum, zar ne? Znači dobro je ispalo.
Pojedinci objave negdje slike, pa onda pametuju i kukaju kako su im slike završile negdje drugdje po netu. To je perje u vjetar. Onda nek ne stavlja ni ne objavljuje kome smeta.
A hoće li zatamnjivat sebi lice na slikama ili ne, na volju svakome, to ne treba ni komentirati previše.
Pera-Sopot Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 244 ČLAN OD: : 2013-12-12 DOB : 65 Sopot Srbija
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 18:53
Da,sve je ok...da nije bilo slika ne bih ni znao za ovako dobar forum
_________________ Svi smo mi ljudi,malo ko je čovek!
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 20:39
Drugi puta ću staviti sliku Miki Mausa, ako nije problem, da sam znao da će pruvući toliku pažnju što sam si zacrnio lice, nebi ni postavio slike. A Srđane što se tiće ljepote lica, sa obzirom na godine i kilažu još uvijek dobro izgledam, pa ga se i nestidim.
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 20:44
Ja to nisam ni rekao. Ne čini lice čoveka samo, ja počinjem da se osećam dosta uvređeno, ne samo sa vaše strane. Ok najmlađi sam ovde, mnogi misle da sam ja neki lažov, frustrirani idiot, manijak, ko zna šta.... Pa nek vam bude. Ja se izvinjavam.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 20:47
Srđane nemoj o sebi takvim tonom, nisi me nimalo uvrijedio, nesmatram bar ja tebe ni lažovom a ni pobogu onim drugim što si naveo. Neka si ti meni živ i zdrav, pa da mi pišemo na Forumu i dalje, zima će biti duga i hladna treba da se družimo.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
fordmondeo Gušter
BROJ POSTOVA: : 25 ČLAN OD: : 2013-12-13 DOB : 57 Nis
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 20:59
Ovoliko postova zbog niceg, bolje da ste nesto napisali o vp5835 da se setimo i podsetimo lepih dana
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 21:07
Biti će još zanimljivih tema vezano za AŠC Zadar, ovo smatraj kao Čas kolektiva, nema ljutnje na nikoga. Evo stvari koje sam otuđio i nikada razdužio iz ŠROA, i dan danas je kod mene.
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 21:17
Iz SRO jos stoji sveska iz URVAJ-a (kruzna mrezica, APG-4 obrasci, meteo-balisticki izvestaji ... ) u njoj.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 21:29
Znaći ti si taj koji kod KIK Uzelca nisi razdužio svesku iz URVAj-a, a de mi reci pk Toth on nam je isto topografiju predavao, ili sam nešto pobrkao???
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 21:45
Uzelac je predavao Topografiju i URVAJ
fordmondeo Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 22:20
Ko je predavao valjda se zvalo upravljanje vatrom one plansete i ona cuda ?
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 17.12.13 22:26
Predmet se zvanicno zvao Upravljanje i rukovanje vatrom artiljerijskih jedinica (URVAJ) Meni predavao KIK Uzelac Mirko.
fordmondeo Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 18.12.13 14:54
Senad Grbo secate se njega mislim da je bio porucnik ? Ja sa bio na MB 120 mm teski Brojcin mi je bio komandant baterije tada kapetan .
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.12.13 10:49
evo jedne slike iz pitomačkih dana sa terena (i opet crnilo na licima
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.12.13 11:45
bojnik (citat):
evo jedne slike iz pitomačkih dana sa terena (i opet crnilo na licima
Za ovu dole si još tada znao da će biti na forumu i da treba šparati crnu farbu? Šalim se naravno, lepe slike i uspomene.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.12.13 13:12
Točno tako kolega, uspomene su lijepe ma kakav tada bio težak put što se tiće učenja i savladavanja gradiva. jedino što sa velikom sjetom gledam na slikama je moja linija (77 kg tada, a 108 kg sada). Nažalost više slika nemam, neke su stradale, no nije ni mjesto ni vrijeme za to, čekam kolega iz Tuzle da mi pošalje našu zajedničku iz kasarne Maršal Tito u Zagrebu, pa ću i tu objaviti. Nego kolega nešto se sjeverac opasno razmahao vuče na snijeg.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 21.12.13 14:01
bojnik (citat):
Točno tako kolega, uspomene su lijepe ma kakav tada bio težak put što se tiće učenja i savladavanja gradiva. jedino što sa velikom sjetom gledam na slikama je moja linija (77 kg tada, a 108 kg sada). Nažalost više slika nemam, neke su stradale, no nije ni mjesto ni vrijeme za to, čekam kolega iz Tuzle da mi pošalje našu zajedničku iz kasarne Maršal Tito u Zagrebu, pa ću i tu objaviti. Nego kolega nešto se sjeverac opasno razmahao vuče na snijeg.
Ništa od snega, za Božić će biti sunčano, najviša dnevna 8 C. Uživaj. [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.12.13 17:22
Uslikao u šetnji nekidan.Ostale objekte idući put a zasad nek ove stoje tu ako nikom ne smetaju. Pitomački restoran se renovira pa mi se nije dalo slikati zidare i klesare..
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.12.13 18:38
Matrix hvala na slikama, no zapitah sebe a gdje su moje sike ona sa haubicom i ona iza topa????? Više je pitanje za admina.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.12.13 19:58
bojnik (citat):
Matrix hvala na slikama, no zapitah sebe a gdje su moje sike ona sa haubicom i ona iza topa????? Više je pitanje za admina.
Bojniće nije potrebna zahvala jer su mi sve bivše kasarne/vojarne blizu a i kad šetam prošetam kroz njih jer mi je nekad i bliže.Od ove(nitko nije do sad napisao puno ime) pa do Banine i Oreškovića je razdaljina taman za dvije cigarete popušiti u parku i čitati na stablima još neke vojničke uspomene.Što se tiče tvojih slika pokušao sam ih davno otvoriti ali vidim da bi ih trebao ponovno uploadati čini mi se da ti se nešto pobrkalo.Nema veze jer ću ionako pred Novu Godinu đir pa poslikati što stignem dok moji kupuju.Ono što mi je drago je da su sve bivše kasarne/vojarne u punom sjaju i još uvijek se prenamjenjuju i dovršavaju ali sa malim sitnicama.Eto još jednom pitanje za sve vas koji ste služili u Zadru dali se možete sjetiti imena svih kasarni/vojarni u Zadru,da vidim dali vas još nije preuzeo Alzejhamer Kolegi Dpuriću mogu samo reći da sam naletio na ljude iz Smedereva koji su vračajući se iz Italije ispijali Karlovačko na klupi sa fotićem a služili su baš tu.Ugodno popričali ali se nismo slikali jer su mi rekli da im žene ionako ne znaju da su u Zadru već u Šibeniku a slike su vrag
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.12.13 22:31
Ajde da idem ne baš nekim redom, a ti me podsjeti ako sam što izostavio: Kasarna "Ante Banina" K4 Kasarna "Đuro Đaković" Kasrna "Marko Orešković", Artiljerijski školski centar, Škola za rezervne oficire Karasrna "Turske kuće" na Smiljevcu Kasarna "Crvene kuće" Objekat "Barutana" na Vidikovcu Kasarna "Šepurine" Dom JNA na poluotoku e da me opizdiš sa planšetom o glavu više se nesjećam.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 28.12.13 22:39
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.01.14 15:18
Pozdraf svima, bas sam se ugodno iznenadio kad sam naletio na ovaj forum. uglavnom teleca klasa 87, a za ostalo cu morati malo pregledati slike da se podsjetim, a i budem ih stavio ovdje uskoro
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.01.14 15:57
[You must be registered and logged in to see this link.], dobrodosao na forum!
int3r Gušter
BROJ POSTOVA: : 38 ČLAN OD: : 2013-01-22
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.01.14 20:08
Jel bi mogao neki hrabar vojnik da slika unutar zgrade SRO-a,K-1,vidim da neke slike ima ,al samo van zgrade.hvala !
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.01.14 23:56
int3r (citat):
Jel bi mogao neki hrabar vojnik da slika unutar zgrade SRO-a,K-1,vidim da neke slike ima ,al samo van zgrade.hvala !
Možda kolega Matrix uleti u objekte i snimi par slika, no to su ti obnovljeni objekti, namjena im je druga, tako da nema ništa od starog rasporeda. Nego dali je netko od pitomaca bio u Zgradi komande AŠC-a u sobi br. 33 na razgovoru kod bezbednjaka, ja jesam i nije bilo ugodno, većinom pitanja o porodici u inozemstvu.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 14.01.14 23:57
drogan (citat):
Pozdraf svima, bas sam se ugodno iznenadio kad sam naletio na ovaj forum. uglavnom teleca klasa 87, a za ostalo cu morati malo pregledati slike da se podsjetim, a i budem ih stavio ovdje uskoro
Pozdrav Drogan i dobrodošao na Forum, vadi slike i stavljaj ih na temu o AŠC-u, da ih svi vidimo (i brate ako ti smeta zacrni lica na slikama kao i ja što radim)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 02.02.14 17:58
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 15.06.14 1:13; prepravljeno ukupno 1 puta
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 02.02.14 18:05
Ne pripadaju
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 02.02.14 18:33
dpuric (citat):
Ne pripadaju
Zašto?
Bili su na drugom mjestu ili da se ne miješaju s ročnom vojskom?
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 02.02.14 19:12
Ovo su protivavionci i ne spadaju u zemaljsku artiljeriju. Pored ASC u Zadu je postojao i Skolski centar ARJ PVO
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 02.02.14 22:32
Plavci iz kasarne "Đuro Đaković"
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 02.02.14 22:34
bojnik (citat):
Ne deluju mi kao plavci!
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 02.02.14 22:45
SveJug (citat):
bojnik (citat):
Ne deluju mi kao plavci!
prijatelju, bez obzira na SMB boju uniforme mi smo ih zvali "plavci" mada je tamo bilo i onih u plavim uniformama, a razlog je što su bili u jedinicama ARJ PVO
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 10.02.14 22:53
Nadam se da će se kolega Bojnik vratiti i podijeliti uspomene s kolegom Dpurićem.
Slikano u petak dok sam malo bio u điru,ima toga još ali pomalo.Pitajte ako vas što zanima.
Matrix: komentar modifikovan dana: 11.02.14 18:01; prepravljeno ukupno 1 puta
dpuric Kapetan
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 11.02.14 4:59
Ala je pista - skoro kao livada Matrix hvala za slike +
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 11.02.14 18:16
Dosta toga je izmjenjeno tj. razgraničeno i ne čini više jednu cjelinu kao ranije.Zadnji put vojnik je bio ovdje 2000 godine i nakon toga gašenje vojarne/kasarne.Odlazak jednog dijela u Antu Baninu a ostatak dalje.Od cijelog AŠC-a za sad je zapuštena pista,lijevi paviljon i trpezarija.I tamo su počeli radovi jer su svi ostali djelovi odavno prenamjenjeni.Meni je zadnja dužnost u ovoj vojarni/kasarni bila dežurni bojne/bataljona iste godine nakon dosta provedenih godina u njoj kao matičnoj.I sad kad prošetam kroz nju malo mi je sve čudno ali došlo vrijeme modernizacije i samo onaj tko je služio u njoj može sve povezati.Idući put još malo više slika jer ove opalim mobitelom koji i nije neke kvalitete a mrsko mi nositi aparat.Nadam se da se većina snašla ili sjetila gledajući slike..
drogan Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-01-14
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar 24.02.14 19:39
evo slikice napokon prve tri sa terena na crvenoj zemlji. jedna sa zakletve, a ostale iz vojarne Koliko se sjećam, a mozda i nisam u pravu, kapetan je bio Floigl Leopold, zapovjednik voda Meštrović, a stažo Vukurepa Denis iz Rijeke