FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 21:41
Oprostite , malo sam pobrkao godine, bila 82 , ORB "Žarko Zrenjanin - Uča" Vršac II smena, Bjelašnica-Babin dol i Igman - Malo polje ako se dobro sećam...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 21:51
bojnik (citat):
ORA „SARAJEVO“ ‘81
Organizovana u tri smjene. Trajala od 7. juna do 30. avgusta 1981. god.
ORB „Bratstvo-jedinstvo“ – Gacko ORB „10 oktobar“ – Livno ORB „25 maj“ - Dizeldorf ORB „Estreja Ovadija-Mara“ – Bitola ORB „Goce Delčev“ - Delčevo ORB „Jovan Popović“ – Kikinda ORB „Jože Kranjšek Varja“ – Ljubljana ORB „Kosmajski partizanski odred“ – Smederevo ORB „Novi Zagreb Novi Beograd“ – Zagreb, Beograd ORB „Paja Marganović“ – Kovin ORB „5. sandžačka“ – Priboj ORB „Staklari Ju“ – Hum na Sutli ORB „3. maj“ – Rijeka ORB „Vaclav Vostrel Vaso“ – Virovitica
Štab ORA
1. Karlo Filipović – komandant akcije 2. Asim Islambašić – zamjenik komandanta za naselje 3. Ljubo Savić - zamjenik komandanta za druš.aktivnosti 4. Zoran Kusmuk - zamjenik komandanta za radilište 5. Mediha Čengić – zamjenik komandanta za finansije
Jel to samo jedna brigada iz Crne Gore?
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 21:54
Mikula 67 (citat):
Oprostite , malo sam pobrkao godine, bila 82 , ORB "Žarko Zrenjanin - Uča" Vršac II smena, Bjelašnica-Babin dol i Igman - Malo polje ako se dobro sećam...
ORA „SARAJEVO“ ‘82
Organizovana u tri smjene. Trajala od 10. juna do 28. avgusta 1982. god. Učestvovalo je 36 ORB sa ukupno 1.816 brigadira.
1. Ljubiša Vladušić – komandant akcije 2. Nijaz Skenderagić – zamjenik komandanta za naselje 3. Željko Babič - zamjenik komandanta za druš.aktivnosti 4. Duško Bakić - zamjenik komandanta za radilište
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 21:55
ORA „SARAJEVO MOJE“
Organizovana je od 4. Jula do 4. Avgusta 1982.god.
ORB „Adem Buč“ – Novi Grad, Sarajevo ORB „Bratstvo-jedinstvo“ – Centar, Sarajevo ORB „27. jul“ – Novo Sarajevo, Sarajevo ORB „Đuro Đaković“ – Novo Sarajevo, Sarajevo ORB „Đuro Pucar Stari“ – Dom mladih, Sarajevo ORB „Huso Hodžić“ – Tešanj ORB „Ilidža“ – Ilidža, Sarajevo ORB „Jelena Vitas“ – Stari Grad, Sarajevo ORB „Josip Broz Tito“ – Titova Mitrovica ORB „Mašinac“ – Studenti mašinstva Jugoslavije ORB „Mihajlo Čvoro“ – Pale, Sarajevo ORB „Novi grad“ – Novi grad, Sarajevo ORB „Osman Džafić“ – Prijedor ORB „Paljevo“ – Ilijaš, Sarajevo ORB „Pet mladih“ – Novo Sarajevo, Sarajevo ORB „Razija Omanović“ – Centar, Sarajevo ORB „7 sekretara SKOJ-a“ – Novi grad, Sarajevo ORB „17. april“ – Zenica ORB „7. april“ – Visoko ORB „Slobodan Princip Seljo“ – Hadžići, Sarajevo ORB „VI proleterska“ – Vogošća, Sarajevo ORB „Zenica I“ – Zenica ORB „Zenica II“ – Zenica ORB „Zenica III“ – Zenica
Štab ORA
1. Radenko Pavlović – komandant akcije 2. Zvonko Ivačić - zamjenik komandanta za druš.aktivnosti 3. Ahmed Kalem - zamjenik komandanta za radilište
Grbavica:
1. Ljubiša Vladušić – komandant naselja 2. Salih Sivac – pomoćnik komandanta za naselje 3. Ivica Filipović - pomoćnik komandanta za druš.aktivnosti 4. Željko Jovanović - pomoćnik komandanta za radilište
Nedžarići:
1. Ozren Božanović – komandant naselja 2. Nenad Lučić – pomoćnik komandanta za naselje 3. Željko Jarčević - pomoćnik komandanta za druš.aktivnosti 4. Senad Šećerović - pomoćnik komandanta za radilište
Bjelave:
1. Nusret Čaušević – komandant naselja 2. Nebojša Petričević – pomoćnik komandanta za naselje 3. Mediha Čengić - pomoćnik komandanta za druš.aktivnosti 4. Zoran Kusmuk - pomoćnik komandanta za radilište
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 21:55
ORA „SARAJEVO“ ‘83
Organizovana u četiri smjene. Učestvovalo je 63 ORB sa ukupno 3.140 brigadira. Brigadiri su bili smešteni u naseljima Jahorina i Ilidža.
ORB „Veselin Masleša“ – Banja Luka ORB „Fric Pavlik“ – Bosanski Brod ORB „Haris Suljić“ – Brčko ORB „X hercegovačka“ – Mostar ORB „Husinski rudari“ – Tuzla ORB „Konjuh“ – Živinice ORB „Maršal Tito“ – Tuzla, Rijeka, Banja Luka, Beograd ORB „9. septembar“ – Bugojno ORB „28. oktobar“ – Barselona ORB „Ramski odred“ – Prozor ORB „Braća“ – Prijedor, Split ORB „Adem Buć“ – Novi Grad, Sarajevo
Štab ORA
1. Jadranka Lakić – komandant akcije 2. Zoran Kusmuk – zamjenik komandanta za radilište 3. Sejfudin Tokić - zamjenik komandanta za druš.aktivnosti
Jahorina:
1. Ahmed Kalem – komandant naselja 2. Željko Jovanović – pomoćnik komandanta za radilište 3. Milobran Avlijaš - pomoćnik komandanta za druš.aktivnosti 4. Dragiša Plemić - pomoćnik komandanta za naselje
Ilidža:
1. Nusret Čaušević – komandant naselja 2. Nusret Muhović – pomoćnik komandanta za radilište 3. Mediha Čengić - pomoćnici komandanta za druš.aktivnosti 4. Nebojša Petričević - pomoćnici komandanta za naselje
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 21:56
1. Radenko Pavlović – komandant akcije 2. Stevo Stević – zamjenik komandanta za radilište 3. Mesud Briga - zamjenik komandanta za druš.aktivnosti 4. Salih Sivac – zamjenik komandanta za naselje
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 21:57
Evo naveo sam sve ORA-e koje su bile na području Sarajeva od priprema za ZOI do kraja, neka me netko ispravi ukoliko sam nešto pogriješio. Raja je radila, raja se družila, izrodila su se mnoga prijateljstva ai ljubavi.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 22:01
Bojnik, svaka čast na podacima a i podsećanju + Vala smo odradili pripremu za ZOI 84.
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 22:08
Mikula 67 (citat):
Bojnik, svaka čast na podacima a i podsećanju + Vala smo odradili pripremu za ZOI 84.
Svaka čast Mikula, bila su to druga vremena.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 01.02.14 22:22
purger (citat):
...Jel to samo jedna brigada iz Crne Gore?
Na prevaru su i tu jednu "nahvatali", na oglasu pisalo "Ferijalni kamp".
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 07.02.14 11:30
Danas u 17 sati otvaraju se 22 ZOI u ruskom gradu Soči.Po broju država najzastupljenije do sad sa preko 80 država.Natjecanja za medalje već počinju sutra i trajat će do 23 febuara kad će i biti zatvorene.Veliki broj snaga sigurnosti će biti prisutno jer postoji prijetnja od raznih terorističkih grupa koje su uputile prijetnju.Nadajmo se da će sve proći u redu i da uživamo prateći sportska natjecanja preko televizije.Naravno sa moje strane želim puno uspjeha svim sportašima učesnicima sa prostora bivše Jugoslavije na OI.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 07.02.14 12:54
Koliko napetosti oko ovih OI, prateći medije nekako se stiče utisak da počinje neki rat a ne Olimpijske igre. Nadam se da će sve lijepo proteći pa da nam se i g. Putin malo opusti.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 12.02.14 16:39
Sve čestitke od mene našim najzapadnijim susjedima Slovencima tj.Tini Maze na danas osvojenoj zlatnoj medalji u ženskom spustu a ima velike šanse i u tehničkim disciplinama da se okiti još nekom medaljom.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 13.02.14 10:22
Slusam na radio intervju sa Slovenskim hokejasom Anze Kopitar (koji je inace poceo svoju karijeru u Mora, Svedska) koji kaze da glavni trener, njegov otac NIJE uzeo njegovog brata u sastav selekcije za olimpijske igre. Malo onako kroz salu je komentarisao da moze lako da dodje do familijarnih konflikta. Moram priznati da je gospodin Kopitar imao veliku hrabrost za takvu odluku.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 13.02.14 10:28
Jučer je Švedska dosta lako nadigrala Češku sa 4:2.Vodili su 4:0. Danas Sloveniju čeka teška utakmica.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 13.02.14 17:17
Da, bila je težka utakmica. Slovenija ipak izgubila sa 5:2, ali bila dobra utakmica. Rusi se namučili.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 13.02.14 19:48
Naslov komentara: Jure Franko 14.02.14 10:11
Na današnji dan 14. 2. 1984. godine, prije 30 godina Jure Franko zauzeo je 2. mjesto u utrci Veleslaloma i jedinu Zimsku Olimpijsku medalju za SFRJ. Zbog toga se govorilo: "Volimo Jureka više od bureka". Dan prije njegovog podviga, 13. 2. 1984. godine naciju na noge su podigli hokejaši SFRJ koji su pobjedili Italiju sa 5-1, inače hokejaška reprezentacija SFRJ bila je u grupi sa SSSR-om Švedskom i Italijom.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 14.02.14 13:23
Srebro!!
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 14.02.14 15:30
.,
milutins: komentar modifikovan dana: 19.02.14 1:07; prepravljeno ukupno 1 puta
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 14.02.14 17:02
Čestitam na uspjehu Ivice Kostelića i drugo mjesto u super-g kombinaciji gdje je nastavio kontinuitet osvajanja srebrene medalje na OI u pomenutoj disciplini.
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 15.02.14 21:08
Da na OI ima iznenađenja danas se je kao i pre par dana pokazao poljak Kamil Stoch osvojivši i drugu zlatnu medalju,dok je mladi slovenac Petar Prevc uz srebro sa male skakaonice danas osvojio broncu što je za njega i slovensku reprezentaciju veliki uspjeh.Zanimljivo je da je danas veteran japanac Noriaki Kasai koji još od 92 godine nastupa bez prekida na OI osvojio srebro i dokazao da se još može nositi sa duplo mlađim sportašima u skijaškim skokovima.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 18.02.14 11:28
Cestitka Tini za zlatnu medalju i Sloveniji za pobedu nad Austrijom u hokeju. [You must be registered and logged in to see this image.]
Sutra ce pak fam Kopitar imati malo jaceg protivnika, naime Svedsku.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 18.02.14 11:45
SveJug (citat):
Cestitka Tini za zlatnu medalju i Sloveniji za pobedu nad Austrijom u hokeju. [You must be registered and logged in to see this image.]
Bravo za Tinu,i hokejaše Slovenije naravno.
Što se Švedske tiće,to su za sitnicu jači igraći .Ali nikad se nezna,naročito ako Vikinzi podcjene Slovence.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
zokika Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 18.02.14 20:06
To bi se kazalo: Četa mala ali odabrana... Čestitke na pobedama Tini i hokejašima. A mislim, da bi morali Austrijanci umesto da u igru daju igrača umesto golmana, da pre toga postave dva golmana... Pa dobro i mi smo gubili..
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 19.02.14 11:55
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Bravo za Tinu,i hokejaše Slovenije naravno.
Što se Švedske tiće,to su za sitnicu jači igraći .Ali nikad se nezna,naročito ako Vikinzi podcjene Slovence.
zokika Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 19.02.14 13:11
pa eto ti... zaboravili u trečoj tretjini staviti dva golmana...
ali hokejaši SLO nikad nisu bili tako visoko...
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 19.02.14 13:18
zokika (citat):
pa eto ti... zaboravili u trečoj tretjini staviti dva golmana...
ali hokejaši SLO nikad nisu bili tako visoko...
U pravu si, cestitke za ovaj uspeh. Mislim da su sa ovim igrama dobili iskustvo za buduce takmicenje.
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 21.02.14 20:33
Olimpijski turnir u hokeju na ledu se polako približava kraju.Danas smo u uzbudljivoj utakmici dobili i drugog finalistu a to je ekipa Kanade koja je za nijansu bila bolja od SAD.U drugom polufinalu bio je okršaj nordijskih ekipa Švedske i Finske gdje je bolji bio ekipa Švedske.U finalu malu prednost bih dao kanađanima ali ni švedi nisu bez šansi za olimpijsko zlato.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 21.02.14 20:39
Navijam za kanadjane,"krv nije voda",mada su mi vikinzi simpaticni-narocito svedjanke. Ja cu ove ZOI pamtiti po Tini Manze,alal joj vjera. Danas sam navijao za nju,ocekivao trece zlato. I bez toga je alpska kraljica-bez dileme.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 21.02.14 21:12
milutins (citat):
Navijam za kanadjane
MILUTINE, IZDAJICO!!!
Sta se desilo sa: "o say can you see...." ??
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 21.02.14 22:59
Pa finale je Canada vs Sweden.Da igraju ameri naravno da bih navijao za njih. Perice htjeli mi priznati ili ne domovina nam je ovdje. Ne samo nama.Svakome je domovina tamo gdje mu je dom,porodica,posao i td. Otadzbina je naravno tamo odakle smo potekli,gdje su nam rodjeni ocevi,preci,to se nosi u srcu. Ja nemam dilemu kada igraju orlovi sa amerima-uvijek navijam za orlove. Canadu dozivljam skoro kao otadzbinu,svaki prelazak Niagarinih vodopada dozivljavm isto kao i slijetanje na Surcin ili Zaluzane. Da li je to melting pot?Ko bi ga znao,previshe se vremena provelo u iseljenistvu,rijetki su odlasci u stari kraj.....
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
semsudin Podporučnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 23.02.14 16:29
Zemlja javorovog lista Kanada je u borbi za zlato na olimpijskom turniru zasluženo pobijedila Švedsku 3-0.Šveđani su samo u prvi 6-7 minuta bili ravnopravan protivnik dok je ostalo bila dominacija kanađana.U borbi za broncu Finska je pobijedila SAD 5-0.OI se večeras zatvaraju i to bi bilo to.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 23.02.14 16:38
Mislim da nemamo kolegu na forumu iz Kanade!? U svakom slucaju cestitam.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 23.02.14 16:52
SveJug (citat):
Posalji cestitku Milutinu!
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 23.02.14 18:05
pera84 (citat):
SveJug (citat):
Posalji cestitku Milutinu!
Dobarrrr......
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 23.02.14 18:45
Napisah ja da su Vikinzi za sitnicu jaći od Slovenije,zaboravih tad spomenuti i da su sitnicu slabiji od Kanade .Ipak svaka ćast na osvojenom srebru,veliki rezultat.Da se kladim sigurno nebi igrao na srebro Švedske,biti bolji od domačina i USA velik je uspjeh
more6 Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 450 ČLAN OD: : 2013-11-16
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 06.03.14 3:05
Slovenci tako mali a "pomeli"mnoge velike.Nacija u transu i to sa pravom i zaslužili su.Šteta samo za Jaku Faka što nije malo bolje odhodao.Kažu dobio posao na carini u Sloveniji.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 10.03.14 4:23
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Olimpijske igre 26.01.16 1:25
XXV. Olimpijske igre su održane u 1992. godine u Barceloni, u Španjolskoj. Kandidati za domaćina su još bili Amsterdam, Beograd, Birmingham, Brisbane i Pariz, ali se MOO odlučio za Barcelonu.