FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Sportske kladionice i igre na sreću 27.08.14 18:54
SPORTSKE KLADIONICE I IGRE NA SREĆU
Da sam lud za kladionicama i igrana na sreću nisam. Ali nekidan kad sam vidio da je ulog od oko 282.000.000,00 kuna povukla me želja da zaigram. I tako ja nakon duuuuuuuugo vremena zaigrao tu puuuuuuuuno bogatu lutzriju koja se zove Euro Jackpot. I dobio sam od ponuđenoga jakooooooo malo. Evo moga dobitka.!
Da je neki veliki dobitak nije. Ali čovjeka i male stvari ponekad vesele. Očekivani jackpot u sljedećem kolu Euro Jackpotu je 327 000 000,00 kuna, pa tko voli neka izvoli.!
Tako u dogovoru sa generalštabom F.B.P.N. JNA otvaram ovu temu o kladionicama i igrama na sreću. Prognozirajte, predlažite, pokažite itd... Sretno svima.!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 28.08.14 6:28
A prvi puta si igrao i eto.....odmah dobio, a ima i onih koji igraju godina pa ne dobe ništa, ne znam što igraju ali ih viđam stalno po kladionicama i znam da uglavnom slabo stoje financijski, čak štoviše...očajno ali i njihove obitelji.....lijepo je sporadično odigrati ponekad ..ali je opasno navuči se na to, postane toubrzo i socijalni problem....a i puno više...ovisnost kao i svaka druga, ali su posljedice dalekosežne!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Euro Jackpot - 37 kolo 13.09.14 19:28
Sretniku u Finskoj odlazi astronomskih 465.929.854,63 kuna! U 37. kolu Eurojackpota održanom 12. rujna 2014. godine izvučeni su brojevi: 2, 9, 17, 25, 29 te 3 i 5.
Ovaj sretni Finac je dobio prvi zgoditak. Ali i ja sam dobio najniži dobitak Euro Jackpota 54,08 kuna. Nije neki dobitak ali čovjeka veseli.!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 22.09.14 18:19
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 06.10.14 9:55
Iz davne 1980-e kada sam prisilio kolegu sa posla da igramo na sportsku prognozu zajedno.
Posto sam vec imao 13 tacnih pogodaka ranije, prihvatio je to malo mrzovoljno, vise da neizpadne cicija za 3 Skr.
Ja ponovo uspeo da u 5 odigranih redova pogodim kako 13 pogodaka u 7 red, tako i 11 pogodaka u 9 red koje je dalo 24000 Skr. U to vreme relativno lepa parica.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 06.10.14 11:02
Od 88 do 98 sam sarađivao sa Lutrijom Beograda po pitanju računara prvo Delta 800 (DEC PDP), pa VAX 750 i na kraju PC. Interesantno je da su sve vreme zaposleni u Lureiji igrali sportsku prognozu i ponedeljkom je uvek bilo napeto dok se ne objave iz Lutrije Jugoslavije zvanični rezultati.
Za to vreme je samo jedan put bilo uspešno prevaren sistem ali zbog lakomovsti vrlo brzo otkrive. U Crnoj Gori su se povezali prodavac, kontrolor i radnik trezora, pa bi po objavljivanju Loto brojeva zamenili listić u trezoru. Otkrila ih je statistika koja je iznenada počela da registruje sedmice u Titogradu, Bjelom Polju i Cetinju, policija pratila naplatioce i otkrila da novac predaju istim osobama i kraj nema više.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 06.10.14 23:15
Ostalo mi u sjećanju igra moje sportske prognoze u Njemačkoj prije nekih 18 godina igrao sportsku prognozu redovno u Bundesligi i dobivo povremeno onu treću nagradu koja bude negdje do 100 DM. Kod njih je dobitno 11pogodaka a to je sve pogođeno i nosi jako puno novaca,zatim 10 pogodaka a to može izbaciti i do 10 000DM i ova treća utješna nagrada.Sa još trojicom kolega odlučimo da uložimo 2 000DM a obični listić 1,5DM.Odigrali mi taj sistem sa puno dvoznaka i troznaka i ubjeđeni da i u najgoroj varijanti sa puno dobitnika 11 pogodaka dobijamo minimalno 5-6 000DM što je isplativo naravno.Pratimo mi te utakmice nedjeljom i sve ide po planu tj imamo 11 pogodaka.Već kraj utakmica razlika 1-2 minuta kad jedan slabi klub koji je igrao u gostima kod favorita izjednačuje u sudijskoj nadoknadi i izbija nam iz ruku glavnu nagradu ali imamo 10 pogodaka koje mogu pokriti uloženo pa i nešto više.Međutim i sa dvije 10-ke i četiri 9-ke mi dobijamo svega 800DM dok je 11 pogodaka iznosio nekih 9000DM koje smo izgubili u zadnjoj minuti.Nakon toga nikad više nisam igro niti onaj listić od 1,5 DM.Sjećam se da je to kolo igro i Franc Bekenbauer sa uplaćenim ulogom od 45 000DM i nije pogodio ni 10 pogodaka.
flexi Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 669 ČLAN OD: : 2013-02-05 Aleksinac
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 08.10.14 0:06
Otvarao sam ih po Srbiji i Makedoniji 8 godina bio u tom poslu , nekada dosta i dobijao sad mnogo redje , opasna stvar kladionica i automati
sve znam a u stvari nista neznam , stvar je u matematici a ne u poznavanju sporta a dobro tu je i nameštanje , veoma profitabilna globalna mašinerija ,
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Sportske kladionice i igre na sreću 14.10.14 22:13
Evo da se pohvalim. Danas se u mome gradu probudio još jedan milijunaš (rekao bi jedan moj prijatelj milijunac).! Evo što piše na internetu:
Igrač iz Splita osvojio je u igri Bingo 15 od 90, skoro 9 milijuna kuna Četvrto zdanje emisije novog formata emisije TV Bingo "Uhvati Bingo ritam" donijelo je novog milijunaša.
Igrač iz Splita osvojio je u igri Bingo 15 od 90, skoro 9 milijuna kuna.
Sretnik ili sretnica svoj su listić uplatili na adresi Poljička cesta 4, a uplatni broj dobitne potvrde koja dobitniku donosi 8.940.292 kuna je 00805-10439.
Pošto sam prolazio pokraj te sretne trgovine na sreću (u koju i ja ponekad uđem) slikao sam je mobitelom. Evo kako to Hrvatska lutrija čestita svoje sretnom posjetiocu novom milijunašu.! To bi u eurima ispalo oko 1.173.197,44 eura.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 20.10.14 23:50
U toku bombardovanja SRJ 1999 godine dobijem na sportskoj prognozi , i normalno odem da naplatim dobitak na uplatnom mestu gde sam dobio , kad žena što radi obrusi mi ma kakve pare traziš jel ti znaš da je rat . Pa dobro rat je ali zasto ti onda radis odgovorih joj ja i tako zavrsismo malo neprijatan razgovor . Prodje nekih mesec dana mene moj ortak što smo dobili nagovara da idem za Beograd jer kaze bombardovanje je i ko zna sta moze da bude jer su nam vec bombardovali i razrusili grad , poginuli ljudi konkretno moju ulicu i susednu civilni objekti kuće zgrade . Kaze on bolje da uzmemo pare ko zna sta nosi dan a sta noć. . Podjem ja za Beograd , autobus prevoznika "Lasta " na autoputu nema nigde nikog samo "Lasta "nema ni mnogo putnika samo oni sto moraju i ja zbog dobitka koji uzgred nisam ni znao koliko je para , u jednom trenutku čuju se avioni , u autobusu muk jer su vec bombardovali autobus Niš Ekspresa pun putnika kod Podujeva , ja psujem i ortaka koji nije pošao i mene i sportssku prognozu i NATO i ko zna sta jos a u glavi mi film " Ko to tamo peva ". Stigosmo u Beograd ja odmah u lutriju ulica Uskočka 4-6 , seče se sa knez Mihajlovom usput sam video razrušeni generalštab koji i dan danas stoji tako . Ulazim i onako stidljivo pitam jel isplaćuju dobitke , žena kaže da normalno isplaćuju što ne bi suprotno od one neljubazne u mom gradu i trazi mi ličnu kartu i listić , ja joj dajem a ona pogleda u ličnu kartu i kad vide grad i ulicu samo me pogleda malo čudno znala je da je to bombardovano , samo joj rekoh eto ostao živ i nasmejah se . Isplati ona mene ljubazno ja je nešto sitno častih nisam mogao ni više jer celokupan dobitak uopste nije bio veliki bilo je puno dobitnika kad bih uporedio u današnje vreme negde odprilike 250 do 300 evra i onda opet psujem kad sam se vraćao ka autobuskoj stanici pa kocka je luda stvar , pa za šta ja rizikujem putujući do BG a ortak u skloništu .
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Sportske kladionice i igre na sreću 20.03.15 18:57
Milijunaš iz Bijeljine
Najprije ćemo okrenuti nešto na ražnju.
Jasko Šabić (57) iz Bijeljine je na grebalici, koju je kupio u jednom talijanskom kafiću, osvojio 5 milijuna eura. To mu nije prvi dobitak. Oduvijek je imao sreće...
Uvijek sam vjerovao u neku ludu sreću, godinama igrao razne igre i dobivao više puta, ali nikada nisam ni sanjao da će mi sreća donijeti milijune. Tim riječima svoju filmsku i gotovo nestvarnu životnu priču započinje Jasko Šabić iz Bijeljine, koji je osvojio pet milijuna eura na nagradnoj igri u Italiji.
On je u jednom kafiću u Italiji kupio nagradnu grebalicu. Naime, često je znao tamo doći i odmoriti. Jasko, koji inače živi u Švicarskoj, u Italiji je tražio posao. Srećku, koja mu je promijenila život, kupio je iz navike, bez ikakvih očekivanja.
- U talijanskim kafićima svi grebu srećke, dok ispijaju piće. Jednom prilikom kupio sam srećku za 20 eura i nakon što sam zagrebao, vidio sam da sam osvojio 50 eura - prisjeća se svojih prvih dobitaka.
Učinilo mu se da 'ga je krenulo' pa je na izlasku iz kafića u Vareseu kupio još pet srećki, piše Glas Srpske.
- Došao sam kući i počeo grebati. Zet me pitao da mu dam jednu. Pružio sam mu je, no on je tražio drugu pa smo se zamijenili. On nije osvojio ništa, ja sam dobio 1000 eura - prepričava Jasko.
Od tada je grebalice kupovao uvijek u istom kafiću, gdje se sastajao s poznanikom i predavao mu pakete, koje je slala supruga.
- Skoro sam se srušio kad sam vidio brojeve. Nakon što sam se pribrao i oporavio od šoka, prvo sam počastio sve u kafiću - kaže.
Na pitanje kakav je osjećaj biti milijunaš, Jasko odgovara:
- Pa... kako bih se osjećao?! Ne znam...osvajao sam novac na igrama i ranije. Dobijem, potrošim. Uvijek sam bio kao feniks, dizao se iz pepela, dolje-gore, pa vam sad i ne znam opisati osjećaj - kaže novopečeni milijunaš.
Nije skrivao da je sretni dobitnik. Fotografirao se za medije sa srećkom i odmah javio obitelji i prijateljima za novostečeno bogatstvo. Kaže da će razmisliti na što će potrošiti novac.
- Prvo ću s obitelji i prijateljima okrenuti nešto na ražnju. Moramo se proveseliti, a poslije ću vidjeti što s novcem. Ima vremena - kazao je.
Jasko je 15-ak puta osvojio po 1000 eura i najmanje 40 puta po 500 eura.
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 23.03.15 9:42
evo jedan neverovatan dobitak na kladionici u Srbiji za 0,25 evra do 41660 evra
prica istinita steta samo tiket nije prikazao
[size=33]Crvenka: Popunio tiket za 30 dinara, a dobio pet miliona![/size]
Nemanja Vujaković (27) zaradio na kladionici bogatstvo. Predvideo da će na šest utakmica u svakoj biti najmanje pet golova. Moći će da pokrene posao
Nemanja kaže da je još u šoku posle osvojene premije, zbog koje će ubuduće možda slaviti Dan žena
NEMANjA Vujaković (27) iz Crvenke popunio je u kladionici tiket za samo 30 dinara i dobio maksimalnu premiju od pet miliona dinara! Nemanja je u nedelju, 8. marta, predvideo da će na šest fudbalskih utakmica u svakoj biti najmanje pet golova. Kvota na parove kretala se od pet do devet i po, a zbirno je iznosila 175.987,50, što je, pomnoženo sa uloženih 30 dinara, davalo 5.279.625 dinara. Mladić iz Crvenke dobio je okruglo pet miliona, jer je toliki limit koji igračima isplaćuje kladionica "Mocart", u kojoj je Nemanja napunio džepove.
- Desetak godina se kladim i dobici su mi stalno izmicali zbog jednog nepogođenog para. Uplaćivao sam po stotinu dinara za očekivane dobitke od 1.000 ili 2.000 dinara, ali se uvek dešavalo da kiksnem na malim kvotama, takozvanim "siguricama". Onda sam rekao sebi da ću odsad da "lupam" i da sa 50 dinara pucam na maksimalu. Odlučio sam da pogađam ukupan broj golova na utakmici, nezavisno od pobede ili poraza jedne ili druge ekipe, što klubovi često "nameštaju". I desilo se, eto, da sam potrefio. Umesto uobičajenih 50 dinara, uložio sam 30, jer je i to bilo dovoljno za maksimalni dobitak od pet miliona dinara - priča Nemanja. Iako se redovno kladi, Nemanja napominje da nije zagrižen igrač, jer nedeljno napravi svega četiri-pet tiketa i ne prati rezultate sedeći ispred ekrana. - Po pravilu, sutradan proverim kako su mečevi završeni. Ali, nešto me je u nedelju teralo da otvorim sajt oko ponoći i pogledam ishode. Nisam mogao da poverujem kad sam video da je sve "leglo" kako treba. Celu noć nisam mogao da zaspim od uzbuđenja - kaže Nemanja. Srećni dobitnik je nezaposlen, pa računa da bi sa kladioničarskom premijom mogao da pokrene neki biznis. - Zasad nemam nikakve konkretne planove, još sam u šoku - kaže milioner iz Crvenke.
KLADIONICA "Mocart" je u ponedeljak ujutro objavila da je pet miliona dinara otišlo u Crvenku, ali žitelji ovog mesta do uveče nisu znali ko je dobitnik. - Bilo je hoću-neću da otkrijem, a onda sam radosnu vest saopštio u 17.30 mami, tati, sestri, zetu i svojoj devojci. Mama kaže da sam joj ceo dan pre toga bio nekako čudan - smeje se Nemanja.
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 30.09.15 16:36
Sinoć je u automat klubu Wettpunkt Picasso u riječkom Tower Centru upriličena isplata najvećeg jackpota u automat klubovima u Hrvatskoj. Četrdesetjednogodišnji M.B, otac četvero djece, osvojio je MEGA Jackpot od gotovo milijun kuna, odnosno 998.517,07 kuna...
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 01.10.15 17:10
Ja mislim da je ovo porez na budale
jun91 osijek Džomba
BROJ POSTOVA: : 137 ČLAN OD: : 2011-11-21 subotica
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 25.10.15 13:22
pozdrav Svima,na ovu temu moram da se ukljucim i ja ,svaki vikend dva-tri tiketa odigram onako za svoju dusu nista na veliko ali....zanima me dali ovi momci sto prodaju dojave nesto i znaju ili su prevaranti??? Imam jedno jedino iskustvo sa njima al to je negativno jako znaci izjebali me zestoko platio sam i dobio laznu dojavu dali mozda neko ima nekog ko stvarno ZNA NAMESTENE UTAKMICE???? slobodno pisite .....cekam poruke hvala
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Namješteni rezultati. 26.10.15 20:19
jun91 osijek (citat):
Pozdrav Svima,na ovu temu moram da se ukljucim i ja ,svaki vikend dva-tri tiketa odigram onako za svoju dusu nista na veliko ali.... Zanima me dali ovi momci sto prodaju dojave nesto i znaju ili su prevaranti??? Imam jedno jedino iskustvo sa njima al to je negativno jako znaci izjebali me zestoko platio sam i dobio laznu dojavu dali mozda neko ima nekog ko stvarno ZNA NAMESTENE UTAKMICE???? slobodno pisite ..... cekam poruke hvala
Imam i ja jednog prijatelja što se kladio na namještenu utakmicu. Stranicu je pronašao na Facebook-u. Recimo kao ovaj: [You must be registered and logged in to see this link.] Uplatio je tom čovjeku iz Slavonije nešto love i čekao je ishod. Pogodio je da će u poluvremenu domaćin voditi ali je falio da će gosti na kraju utakmice pobijediti. Pokušavao ga je dobiti na stranicama facebook-a ali je taj "prodavač dojava" stranicu dojava ugasio.! Para više nije nikada vidio niti će ih viditi. Zapamti da je taj dojavljivača tih namještenih utakmica siguran u te dojave on bi odavno bio bogat čovjek a ne tebi prodavao te dojave o namještenim utakmicama. Ponekad možda i pogodi ali...... To možeš i ti ponekad pogoditi bez njegovih dojava.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Imena klubova moga prijatelja.! 26.10.15 20:48
Evo kad smo kod kladionice. Jedan moj prijatelj strastveni kladioničar ima zanimljiv način izgovaranja imena klubova.
Toronat ----------- Toronto Sakramenat ------ Sacramento Ute đez ----------- Utah Jazz Malvauke --------- Milwaukee Đule garden ----- Djurgården Galatasarajevo --- Galatasaray Muricija ----------- Real Murcia
jun91 osijek Džomba
BROJ POSTOVA: : 137 ČLAN OD: : 2011-11-21 subotica
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 27.10.15 8:50
slazem se da bi bili bogati da znaju ishode utakmica samo sam mislio da je neko vec uspeo laku lovu da zaradi inace fejsbuk je pun tih prevaranata to bi trebalo hapsit
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 15.11.15 10:31
[You must be registered and logged in to see this image.] Slika sve govori šta sve čine igre na sreću od ljudi koji polažu nade u dobitak.
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 15.11.15 18:01
najveci dobitak u kladionici Mocart odnosno najveci dobitak u Srbiji juče
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 27.01.16 14:09
jun91 osijek (citat):
....zanima me dali ovi momci sto prodaju dojave nesto i znaju ili su prevaranti??? Imam jedno jedino iskustvo sa njima al to je negativno jako znaci izjebali me zestoko platio sam i dobio laznu dojavu dali mozda neko ima nekog ko stvarno ZNA NAMESTENE UTAKMICE???? slobodno pisite .....cekam poruke hvala
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 27.01.16 21:12
Sviđa mi se onaj deo gde je tiket nekadašnje sportske prognoze iz zlatnih 80 tih godina, uh, kako je to bilo popularno... Takođe sećam se i onih lutrijica na cepkanje, mislim da se moglo i pola kupiti i pola je dobitak, a kad se kupe novine onda izađe tablica i svi gledaju da li su njihovi brojevi u onim kolonama... Eh, bila su to lepa vremena, nostalgije i mira. Ostala je seta svih nas koji pamtimo to doba, koje se nikad više neće vratiti.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 28.01.16 11:20
Koga ne zanima sport, može se kladit na nešto drugo....
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 26.09.16 13:22
Kockanje očito nije samo puka sreća....
Dominicu O'Brienu zabranjen je ulaz u kockarnice u Las Vegasu. Razlog za to je njegovo pamćenje, koje proglašavaju najboljim na svijetu. Ovaj 59-godišnjak osmerostruki je prvak Svjetskog prvenstva u pamćenju i Guinnessov rekorder. "Mozak je savršeniji i kompliciraniji od računala, a prilikom rođenja nismo dobili upute za njega. Slično je kao kod računala, kako dobiti izlazne informacije ako mi nitko nije pokazao kako unijeti podatke? U svojoj knjizi otkrivam taj proces pa je možete tretirati kao priručnik za korištenje mozga", rekao je. U Velikoj Britaniji poznat je kao Mr. Memory. Gotovo nevjerojatno zvuči da je kao dijete imao problema s usmjeravanjem pozornosti i da je teško pratio nastavu. U to vrijeme o ADHD-u se nije mnogo znalo pa mu nikad nije dijagnosticiran, no danas bi vjerojatno bio. Dominic je patio i od disleksije te je riječi pisao unatraške. "Kao dijete pretrpio sam snažan udarac u glavu", ispričao je Dominic koji je uvjeren da je to utjecalo na njegovu sposobnost pamćenja. Školu je napustio sa samo 16 godina, a proučavanjem i vježbanjem pamćenja počeo se baviti slučajno s 30 godina, nakon što je na BBC-u vidio da jedan čovjek pamti špil od 52 igraće karte u manje od tri minute. Nakon godinu dana našao se u Guinnessovoj knjizi rekorda, jer je uspio upamtiti šest špilova karata. Mnogi su tvrdili da je to najviše što čovjek može upamtiti, no Dominic je još jednom dokazao da griješe. Prije 14 godina ponovno se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je upamtio 54 ispremiješana špila karata, odnosno 2808 karata. Svaku kartu pogledao je jednom, izlistao ih u pravilnom rasporedu, čineći samo osam grešaka, od kojih je četiri odmah ispravio. Prije 25 godina na svom je talentu odlučio zaraditi pa je zalazio u kockarnice i okretao velik novac. Nakon samo pola godine zabranjen mu je ulazak u kockarnice u Velikoj Britaniji, Las Vegasu i na drugim mjestima....
JM JM PV BROJ POSTOVA: : 1905 ČLAN OD: : 2013-02-24 DOB : 75 Zagreb
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 27.09.16 17:47
Ne spadam u ljude koji se kockaju ili igraju na sreću. Loto sam ispunio 2-3 puta u životu i imao 1-2 pogođena broja, a sportsku prognozu ili kladionicu nikada. Danas nisam siguran da bi znao uopće ispuniti listić. Ipak, neko vrijeme osamdesetih godina igrao sam ekspres lutriju i to stjecajem okolnosti. U bircuz u Jurišićevoj preko puta Pošte (danas je tamo neki dućan) znali smo odlaziti svakodnevno poslije posla na runde-dvije-tri, ovisno o društvu. Jednom se pojavio prodavač ekspres lutrije i ja sam uzeo srećku, na kojoj sam dobio neki iznos - ne pamtim više koliko, ali je bilo dovoljno da zovem rundu za društvo. Taj prodavač i ja smo se nekako ''navukli'' jedan na drugoga i svaki put, kada bi ušao u birc, najprije bi se uputio k meni kao stalnoj mušteriji. A meni je išlo i dobio sam više puta dovoljno novaca za rundu. Jednom je u uobičajeno vrijeme ušao u birc i ravno k meni. Ja vadim novac za srećku, a kolega Slavko mi kaže: - Šta će ti to, što bacaš novac! - Otvorim srećku i vidim da sam dobio do tada najveći iznos, oko trećine moje tadašnje plaće. I to nekoliko dana prije isplate plaće, kada sam već bio prilično dekintiran. Baš mi je sjelo u pravi trenutak. Čak sam morao ići po dobitak u poslovnicu Lutrije jer prodavač nije imao toliko novaca kod sebe. A moj kolega Slavko odmah: - Daj mi pet komada! - Nije dobio ništa.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 02.10.16 10:15
Ја сам раније играо лото, спортску прогнозу а још давније оно на цепкање, па кад изађе у новинама гледа се да ли су ти бројеви изашли, могла се купити цела срећка али и половина и добици су сходно томе одређивани. У ово модерно доба ишао сам у кладионице али онда нисам сигурно више од 5 година ушао, и ових дана сам ушао прошли и овај викенд, са тикетима на сто динара, са по пет парова. Оба тикета су пала, и онај и овај викенд, тј. мечеви од петка и суботе су пали, данас ништа јер радим и не могу изаћи али сам и потрошио квоту новцу за те сврхе.
pucflek Vodnik
BROJ POSTOVA: : 447 ČLAN OD: : 2016-02-26
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 20.02.17 16:36
Privukla me priča. Igra čovjek sportske stave skoro svaki dan, za male pare, na sigurno. Uložak sitnica oko eura, najviše dva i dobitak uvijek sitnih dvadeset eura, nekad i više. Kraj mjeseca = 25 dana x 20 eura = 500 eura x 12 mjeseca = 6.000 eura minimalno. Probam i ja, ista taktika, na sigurno, za euro, najviše dva, ja kao početnik bio bi zadovoljan sa dobitkom 5 eura. Spalim 20 eura u deset dana i sve naravno moram ponoviti, sad če iči, ne može biti toliko teško, mali je uložak, biče i mali dobitak, ali sve na sigurno.
Rezultat isti, još uvijek 40 eura u minusu.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 20.02.17 23:39
Max Blitz (citat):
Eto, događa se, jedan neimenovani kladitelj je prošli vikend zaradio više od 750.00 kuna uz ulog od samo 30 kuna u kladionici Hrvatske lutrije.
Čovek pogodio čak 20 parova... ovo je neverovatna sreća i još pri tome, ni kvote nisu tako male, a uspeo, svaka čast.
pucflek Vodnik
BROJ POSTOVA: : 447 ČLAN OD: : 2016-02-26
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 21.02.17 19:39
Kvote su mi zanimljive. Ove sigurne, oko 1,20 (a i manje) te pored ime jakog kluba. Mora, da sam još (pre)friški igrač...baš ovog vikenda bio sam siguran u minimalni dobitak. Četiri, pet klubova iz najjačih liga trebalo bi debelo pobijediti (gledajući pre svega kvote i malo manje protivnike) - kad svi neodlučeno. Malo ću ostaviti te stvari.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 23.02.17 17:52
Na vratima jedne zadarske kladionice osvanula je poruka...
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 23.02.17 18:40
Nedavno je u NYC tuzlak ogrebao $5M,poznajem mu rodjenog brata kojeg upitah"Hazime da li te je buraz castio ".Nije me izveo niti na rucak ",odgovorio mi.
Izgleda da emigracija ipak kvari ljude, unistava ono humano u njima.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 07.03.17 10:56
Uzelo maha
Ovim putem hoću da ukažem na jednu pojavu koju sam primetio ovde u velikom gradu a verovatno ni ostali "manji" gradovi nisu na to imuni.
Reč je o dečjem poroku zvan "kladionica". Od toliko poroka koja su zahvatila odraslo stanovništvo, sada imamo i ovaj dečji...Ko je kriv ? Svi, niko ili svi pomalo... Opet se vraćamo na kuću i roditelje, gde je početak svake priče. Zbog trke za preživljavanjem, deca su van kontrola roditelja i počinju od onih igraonica tipa video klub, a gledao sam kako sede i igraju igrice sa slušalicama na ušima do odlaska u porok zvan kladionica. Gledam ih, popunjavaju onako na kolenima tikete i presabiraju se u džepu koliko imaju i da li ima dosta za tiket !! To su iznosi mali od nekih pedeset dinara, pa ako nešto "ubodu"... ubodu... Upravo od te sitnice sve i polazi i stava "nije to strašno"..."Pa to je uplata od 50 dinara" "deca se malo igraju" itd...
Moguća rešenja su: Veća kontrola roditelja ka deci i njihovoj kretnji, i visina davanja džeparca... Ove dve stvari mogu da u mnogome promene sliku i odvoje decu od toga za njih sada "malog poroka". Neću pominjati, doba kada smo Mi živeli i vaspitavali se i energiju trošili na druge načine, jer vidim da neke već i nervira što pominjem "To mračno doba bivše Juge". Sada neću...
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 15.03.17 23:29
Da se nadovezem na prethodni post kolege , ja radim u kladionici i taj problem sa decom imamo sve su to stariji maloletnici od 16-17 godina i normalno isteramo ih napolje ali problem imam kad dodje majka jednog klinca ipita zasto ga isterujemo i ostavi ga u kladionici ili dodje zajedno sa njim i igraju aparate i mislim da kladjenje i nije toliko strasno ne ulazu velike pare na tiketima i nadju nekog starijeg da im uplati i brzo gube volju opasna stvar su aparati i brze igre jer oni nemaju strpljenja hoce samo nesto brzo sto kratko traje da uzmes novac a u vecini slucajeva izgube .
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 16.03.17 8:44
Kada majka raspušta dete na takav način i još saučestvuje u tome dajući mu podršku, onda nama nema pomoći !
flexi Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 11.05.17 10:20
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 11.05.17 10:25
[You must be registered and logged in to see this image.] igrao i ja malo cisto zanimacije ali ima i pesama kad se dobije odredjen motiv odmah ide pesma naravno vezana za Tita i SFRJ
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 26.07.17 16:32
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 26.07.17 18:11
Sloba1 (citat):
Takođe sećam se i onih lutrijica na cepkanje, mislim da se moglo i pola kupiti i pola je dobitak, a kad se kupe novine onda izađe tablica i svi gledaju da li su njihovi brojevi u onim kolonama... Eh, bila su to lepa vremena, nostalgije i mira. Ostala je seta svih nas koji pamtimo to doba, koje se nikad više neće vratiti.
Misliš takšne srečke. So pa malo starejše. Iz prve polovice 50 tih let.
Naslov komentara: Re: Sportske kladionice i igre na sreću 17.08.17 15:23
Dimnjačar iz Poljske, Tomasz Mazurek, kupio je srećku Hrvatske lutrije "Extra extra lova" i osvojio premiju "60 mjeseci po 7000 kuna tijekom ljetovanja u Makarskoj", izvijestili su iz Hrvatske lutrije. S obzirom na vjerovanje da dimnjačari donose sreću, ne zna se je li se Mazurek primio za gumb prije nego što je kupio dobitnu srećku koja će mu donositi 7000 kuna svaki mjesec idućih pet godina. Tomasz je na ljetovanje u Hrvatsku stigao s obitelji i društvom, a dobitnu srećku kupio je na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije u Makarskoj dan prije blagdana Velike Gospe. No, na ljetovanju ih je pratilo i niz nezgoda te se nitko nije nadao tako sretnom završetku provoda u Hrvatskoj. Naime, na početku puta, nakon što su prešli gotovo 600 kilometara, morali su se vratiti kući jer su zaboravili ponijeti dokumente za dijete. Tomaszova supruga u moru je izgubila vrijednu ogrlicu koju su ipak uz puno muke uspjeli izroniti, potom je uganula nogu, a prije samog povratka u Poljsku ključevi su ostali na krivoj strani apartmanskih vrata, pa je vesela ekipa usput trenirala i penjačke vještine preko balkona. Gospodin Mazurek još uvijek ne vjeruje da je osvojio ovakav dobitak i kaže da nije mogao zamisliti niti sanjati da će ovaj godišnji odmor završiti u Zagrebu, na blagajni Hrvatske lutrije, gdje se javio s dobitnom srećkom. Hrvatska lutrija zaželjela mu je još puno dobitaka na njihovim igrama, a nakon ovakve uspomene uvjereni su da će se u Hrvatsku vratiti već sljedeće ljeto.