FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.11.12 12:33
U skladu sa naglasnom komandom generala Obradovica, zasviram jednu
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.11.12 14:06
aleksandar obradovic (citat):
Clanovima.....Kemo.....Bogart...Max.....cestitke na unapredjenju i trudu na Forumu! ' Ajde KEMO.......zasviraj jednu...!
Hvala druže generale! Dobit ćeš za zahvalu još i pjesmu na 'Poetskom kutku' od mene. U međuvremenu, odberi neku od onih koje su već tamo..... Živjeli!
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 22.11.12 15:55; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : Boskeu je drug general već čestitao! Moj previd. Sorry)
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 22.11.12 15:50
Citat :
MAX .........P.S. Jesi li nam to zaboravio Boskea ili sam nešto previdio?
Pa kakav bi ja bio general Max? ......vrati se na prethodnu stranicu..........Mozda je Boske prevideo...
Nego KEMO........dokle je stigla melodija, ima li aranzmana na vidiku?......mislim da znas na sta mislim....
PS- zaboravih.....dobar ovaj Buca gitarista!.....
aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: 22.11.12 15:52; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : Dodao PS.......)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.11.12 15:53
Druže generale, previdio sam. Oprostite....
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.11.12 16:18
Prekasno, slijedi prekoredno!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.11.12 16:24
Bogart (citat):
Ne ide pivo bez sisatih Svabica. Moraju imati onako nordijski krupne grudi inace pivo nema pravi smek.
Eto onda samo za tebe i društvo, koje zna piti!!!!
Hvala Gringo i za cast i za cure , evo jedne pesme za Aleksandra i za tebe, za staru gardu koja voli sve sto vole mladi.
Bogart Vodnik
BROJ POSTOVA: : 435 ČLAN OD: : 2012-06-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.11.12 6:43
Kemo Specijalac (citat):
U skladu sa naglasnom komandom generala Obradovica, zasviram jednu
Sjajna pesma.
aleksandar obradovic (citat):
Pa kakav bi ja bio general Max? Wink ......vrati se na prethodnu stranicu..........Mozda je Boske prevideo... Wink
Nego KEMO........dokle je stigla melodija, ima li aranzmana na vidiku?......mislim da znas na sta mislim.... Smile
PS- zaboravih.....dobar ovaj Buca gitarista!..... Smile
Dobar je. Primetno je da ga posebno inspirise glas Ane Kokic.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 28.11.12 0:25
Ne znam gde ovo spada, ali sam se celo vece smejao kao budala, i krijem od dece da ne cuju nadsinhronizaciju
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 28.11.12 0:31
Kemo, dođi kod mornara.
The author of this message was banned from the forum - See the message
pozdravigasokoleejsokole Gušter
BROJ POSTOVA: : 45 ČLAN OD: : 2009-10-28
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 28.11.12 17:29
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 19:34
Sad imam osjećaj da ću otići na večeru pa nakon toga malo švrljati po pisti s cigaretom u ruci i nekako sav umoran i nikakav uz kišu koja počinje padati otići ranije u vojnički krevet a ne preko žice.Ekipa isto sve nekako umorna,donešeno je 15-tak piva,lagano pijuckamo a dežurni stavlja crvenu trku oko ruke dok pomoćnik ide na odmor do smjene(Max i Kemo).Približava se 22:00 i čekamo najdražu vojničku melodiju-povečerje.Gušteri su odavno u krevetu,mi stari nemamo volje da nikog mučimo,hbga i oni su klinci neka spavaju.Uz zvuk trube i gašenja svjetla po spavaonici nagnem pivu i popijem par gutljaja,duboko povučem i puhnem dim stare dobre Drine u mekom bijelom pakovanju s pogledom prema nebu.Ekipa radi istim ritmom znajući da je dežurni bataljona Zastavnik koji će za 15 minuta napraviti jednu šetnju po paviljonima i otići spavati a mi smo mogli preko žice u naš stari dobri kafić baciti na bilijar onako raskopčani i pjevušiti neke pjesme koje su nam davale odušak ali prokleta kiša nikako ne staje.Kao da je sve protiv nas ali nakon brzog prolaska Zastavnika i raporta dežurnog upada Slovenac koji je radio na razglasu i sav onako raskopčan i mokar unutra i izvana kliče da mu je nočas 00noć .Mi smo izgleda u onoj ludnici zaboravili na njega i onako spontano odgovaramo-gdje idemo.Izašli smo van ostavljajući mladu vojsku i otišli u onu prostoriju s pločama Šemse i trubnih urlika.E a tamo brdo pive i nekih grickalica gdje je prevladavao kikiriki e što napravismo od nas i te prostorije uz grmljavinu i onu nezaboravnu kišu koja je utišavala naš smijeh i vikanje.Sutradan Slovenac odlazi a mi se pozdravljamo sudarajući se s teškim glavama i tužnih pogleda mlade vojske.Ajd malo sam se vratio unazad Peeerrrriccccc jesi živ sunce ti kalajsano
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Patrick GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
BROJ POSTOVA: : 564 ČLAN OD: : 2010-04-11 DOB : 53
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 19:40
Kemo Specijalac (citat):
Ne znam gde ovo spada, ali sam se celo vece smejao kao budala, i krijem od dece da ne cuju nadsinhronizaciju
!
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 19:43
Matrix (citat):
Sad imam osjećaj da ću otići na večeru pa nakon toga malo švrljati po pisti s cigaretom u ruci i nekako sav umoran i nikakav uz kišu koja počinje padati otići ranije u vojnički krevet a ne preko žice.Ekipa isto sve nekako umorna,donešeno je 15-tak piva,lagano pijuckamo a dežurni stavlja crvenu trku oko ruke dok pomoćnik ide na odmor do smjene(Max i Kemo).Približava se 22:00 i čekamo najdražu vojničku melodiju-povečerje.Gušteri su odavno u krevetu,mi stari nemamo volje da nikog mučimo,hbga i oni su klinci neka spavaju.Uz zvuk trube i gašenja svjetla po spavaonici nagnem pivu i popijem par gutljaja,duboko povučem i puhnem dim stare dobre Drine u mekom bijelom pakovanju s pogledom prema nebu.Ekipa radi istim ritmom znajući da je dežurni bataljona Zastavnik koji će za 15 minuta napraviti jednu šetnju po paviljonima i otići spavati a mi smo mogli preko žice u naš stari dobri kafić baciti na bilijar onako raskopčani i pjevušiti neke pjesme koje su nam davale odušak ali prokleta kiša nikako ne staje.Kao da je sve protiv nas ali nakon brzog prolaska Zastavnika i raporta dežurnog upada Slovenac koji je radio na razglasu i sav onako raskopčan i mokar unutra i izvana kliče da mu je nočas 00noć .Mi smo izgleda u onoj ludnici zaboravili na njega i onako spontano odgovaramo-gdje idemo.Izašli smo van ostavljajući mladu vojsku i otišli u onu prostoriju s pločama Šemse i trubnih urlika.E a tamo brdo pive i nekih grickalica gdje je prevladavao kikiriki e što napravismo od nas i te prostorije uz grmljavinu i onu nezaboravnu kišu koja je utišavala naš smijeh i vikanje.Sutradan Slovenac odlazi a mi se pozdravljamo sudarajući se s teškim glavama i tužnih pogleda mlade vojske.Ajd malo sam se vratio unazad Peeerrrriccccc jesi živ sunce ti kalajsano
Svaka čast,odličan literarni uradak! Možda da ga prebacimo u kulturni odsek ? Pozdrav Matrix,dobro nam se vratio !
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 20:01
Kad "nemere" (seke) na lignje onda navrati na forum
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 20:27
Uradak od druga Matrixa obavezno prebaciti pod temu kultura neka i drugi vide kako je bilo.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 21:14
Neznam gdje da stavim temu pa je stavljam ovdje možda nekome trebaju podaci:
Proizvodnja vojne opreme (ex Jugoslavija)
Sve potrebno za vojnika.
Napredak-Cacak proizvodio kozne opasace(kaiseve) Galantex-Pirot proizvodio zelene torbice ''Sandra corpico'' - iz Požarevca ''Inkol'' - industrija konfekcije Leskovac. Yumko -Vranje - vojna odjeca Borac - Travnik proizvodio uniforme i obuću Vitex - Visoko proizvodio ćebad kao i Tetex-Tetovo Varteks- vojne kosulje ''Miloje Zakić'' Kruševac - gas maske i RBH zaštitna odijela. ''Rade Končar'' Zagreb - porcije ''Kordun'' Karlovac - pribor za jelo "Borac Travnik" je proizvodio vojne čizme i cipele. "Bosna Lijek" je proizvodio zavoje prve pomoči. "Begej" Zrenjanin je proizvodila beretke "22 Decembar" Sarajevo je proizvodio shapke Metalne oznake na kapama proizvodio "Megaplast" "Galantex Pirot" proizvodio kožni program za JNA između ostalog i pilotske jakne. "MTT Maribor i Ljubiša Miodragović Prijepolje" - tekstil, uniforme, šatorska krila "Sanitex Velika Kladuša" - medicinski materijal (zavoji, flasteri itd...) Borovo Vukovar / cizme
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 21:21
TAM Maribor FAP Priboj ....
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 21:32
Patrick (citat):
Svaka čast,odličan literarni uradak! Možda da ga prebacimo u kulturni odsek ? Pozdrav Matrix,dobro nam se vratio !
Ma Patrick možeš bilo gdje jer je ovo bio ionako samo jedan lijep djelić tih vojničkih dana
Purgeru,kiša,jugo i ostale zimske rapsodije me opet zatvaraju u kuću ali bitno je da kad pišem to je znak i da sam zdraviji jer kad je čovjek nikakav ma nema volje za ništa osim da vas vrlo često poviri jeste li još u stroju eh,lignje ma ima ih više ove godine začudo zbog ovakvog vremena a sad će brod ponovno nakon dva.tri dana u more(redovno farbanje koperom i sl ) ali se ne smijem baš zafrkavati s hladnoćom i ono kad se uživim ili kad krene pa da budem mokar/suh cijelu noć,enti miša tko bi rekao da godine ovako lete a mi tjelesni sve osjetljiviji dok psihički kao klinci pa i gori
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 21:39
E a šta si mislio da češ vječno biti mlad Ajmo vrijeme ti je pregledat prostatu,napravit kolonoskopiju........ a ti bi na brod da te skvasi pa češ jodlat ženi Primi se ti lakših sportova šah,pikado......
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.12 21:54
purger (citat):
E a šta si mislio da češ vječno biti mlad Ajmo vrijeme ti je pregledat prostatu,napravit kolonoskopiju........ a ti bi na brod da te skvasi pa češ jodlat ženi Primi se ti lakših sportova šah,pikado......
..teško bih mogao bez broda,mora pa i mokrih gaća a žena,lako je za nju navikla da me ima i nema ali kad sam tu e onda odradim što dužnost nalaže,nismo još za staro željezo a šah volim samo što ga sve slabije igram,karte nisam nikad baš obožavao ali ove naše briškulu,trešetu u konobi s ekipom uz komin e to nije kocka,to je čar koju treba doživiti uz one mornarsko-lovačke priče ,pikado te opet tjera među klince ali ništa me ne uveseljava kao pentranje i lutanje po planinama i to mi je najveći ljek i za mozak a i za tijelo.Nekad davno sam mislio da je to glupost,ipak nije.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.12.12 1:20
Matrix, ziv si , kuko stara! Ne brini, nisi jedini. Poznat mi je dobro taj osjecaj kad bi se radije penjao na planinu, banderu, drvo, krov, bunt bodljikave zice.....sve prije nego na bracnu drugaricu. Valjda to dodje s godinama, 'bem li ga. I kako koji dan prodje, sve nam je zalije onog sto smo mogli a propustili a sve vise propustamo ono sto mozemo. I u ona rijetka jutra kad se natjeramo da uzmemo u ruke britvu i cetkicu, iz ogledala u nas bulji nepoznati lik is nevjericom u ocima: jesam li to ja???
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.12.12 1:25
Obradovicu,
ovde javljaju mediji kako se u Zarozju ponovo pojavio Sava Savanovic???? I otisla cijena bijelog luka u nebesa.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.12.12 1:35
pera84 (citat):
Obradovicu,
ovde javljaju mediji kako se u Zarozju ponovo pojavio Sava Savanovic???? I otisla cijena bijelog luka u nebesa.
Evo Pero informacija,nisu baš najsvežije ali...
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.12.12 1:52
Sjecam se ovog odlicno. Gledao sam na stotine "strasnih" filmova, pola ih se vise i ne sjecam al' nije ni jedan k'o Leptirica. Valjda sto sam bio dijete pa se urezalo za vijeki vjekova.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.12.12 1:55
Isti osećaj !
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.12.12 6:21
Natjera me da ga ponovo pogledam posle cetrdeset godina.
Sad ne smijem zaspati, zena mi je nesto sumnjiva.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.12.12 6:41
pera84 (citat):
Natjera me da ga ponovo pogledam posle cetrdeset godina.
Sad ne smijem zaspati, zena mi je nesto sumnjiva.
A ti onda Pero da razbiješ strah,opleti i po ovom !
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 02.12.12 22:15
pera84 (citat):
Obradovicu,
E moj Pero......vratio se nego kako. Kazu ovi iz Bajine Baste da je i vodenicu urusio i sje... Znas kako 'gedze' zapnu, "to je vampirskih ruku delo"...! Ljut je kazu i na vodenicare i na Srblje....sta ce biti ...videcemo Inace i ja se secam 'leptirice'......'bem ti al je to bio horor za nas klince A evo i Save........ne bojte se ima i tamjana i belog luka na slici
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 02.12.12 23:08
U filmu "Leptirica" meni kao klincu je nastrašnija scena bila one oči između dvije dask u vodenici, uhhhh, oš ti onako mali kasnije otić u sobu i sam spavati, vuna brate do panja.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.12.12 22:17
Ajme meni zime i studeni brrrrrrrr.....
Gargamel Gušter
BROJ POSTOVA: : 83 ČLAN OD: : 2012-11-19
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.12.12 23:27
A je. Bas opasno zahladilo. I citam da nije doslo do zatopljenja vec do zahladjenja klime..
The author of this message was banned from the forum - See the message
pozdravigasokoleejsokole Gušter
BROJ POSTOVA: : 45 ČLAN OD: : 2009-10-28
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.12.12 23:30
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 10.12.12 4:18
I na americkim vijestima.
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.12.12 19:01
purger (citat):
Ajme meni zime i studeni brrrrrrrr.....
..a mene nagovaraju da dočekamo Novu Godinu u prijateljovoj kući kraj Terminala u Pokoju,e sve je to dobro ali ne volim snjeg i amen ali ipak ekipa je ekipa- lol
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.12.12 20:36
Biti će to još jedna duga zima, no imamo Forum pa ćemo skratiti muke.
Boske Zastavnik
BROJ POSTOVA: : 879 ČLAN OD: : 2012-10-28 DOB : 60 Austrija
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.12.12 22:26
E da...zima je tek počela a meni na um pade onaj stari dobri vic o zimi i indijancima:
Pred zimu...Došli Indijanci kod vrača, pitati ga kakva će biti zima, kako bi na vrijeme pripremili dovoljno drva za zimu.
"Zima će biti duga i hladna", veli vrač.
Indijanci se ubiše skupljajući drva za zimu.
No zima bila topla i kratka.
Iduće godine Indijanci opet po istom poslu k vraču.
Misli vrač da je najpametnije da opet kaže isto, bolje da skupe više drva, nego da se smrznu.
Ubiše se Indijanci skupljajući drva za dugu i hladnu zimu.
No zima opet bi topla i kratka.
Treće godine domisli se vrač jadu pa ode u grad kod meteorologa da ga pita kakva je prognoza za zimu.
Veli mu meteorolog: Zima će biti duga i hladna, Indijanci već dvije godine bjesomučno skupljaju drva za zimu!
_________________ Živjeti znači boriti se
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.12.12 22:31
Boske svaka čast, podsjetio si me na taj vic, uradi copy-paste pa prebaci na post Vicevi neka se i drugi smiju. Dobar,dobar vic, sada ću tamo staviti još jedan o indijancima.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.12.12 22:25
Za sutra je najavljen "smak svijeta". Statistike kažu da 10% ljudi vjeruje u to, kod nas čak i nešto više.
BROJ POSTOVA: : 879 ČLAN OD: : 2012-10-28 DOB : 60 Austrija
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.12.12 2:06
Onima koji slave čestit Božić i ostali božićni blagdani. Želim vama i vašim obiteljima puno zdravlja, sloge i veselja. I ja se ovih dana namjeravam potpuno obitelji posvetiti i stoga me neće biti izvjesno vrijeme na forumu. Budite mi zdravi i poletni i do čitanja!
_________________ Živjeti znači boriti se
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.12.12 2:17
Boske (citat):
Onima koji slave čestit Božić i ostali božićni blagdani. Želim vama i vašim obiteljima puno zdravlja, sloge i veselja. I ja se ovih dana namjeravam potpuno obitelji posvetiti i stoga me neće biti izvjesno vrijeme na forumu. Budite mi zdravi i poletni i do čitanja!
Ima tema na 'Kantini' - 'Čestit Božić i sretna Nova', tamo ćemo čestitat!
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.01.13 22:09
Jedan zanimljiv i pomalo smiješan ceremonijal sa Indijsko-Pakistanske granice:
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.01.13 22:50
I poslije one ostale ceremonije od drugih vojski i počasnih straža......
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.01.13 16:32
Kolektivno ludilo
Stazio: komentar modifikovan dana: 15.01.13 23:08; prepravljeno ukupno 1 puta
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.01.13 19:16
Stazio stavio si dvije prave ceremonije od pravih država.Obe bi mogle napravit pravo ludilo ali u svjetskim razmjerima pa ako zapuše povoljan vjetar neče nam baš biti do smijeha.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma