FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

SVAŠTARA

Go down 
+41
dpuric
dojran
zastavnik
lacoš
Gargamel
bojnik
pozdravigasokoleejsokole
Stazio
Max Blitz
Boske
Bogart
sego
Puky
Rodic Zeljko
ZAGORAC
Juan
FOSIL
ajdedadanimaajdedanocima
missar
nerona
Patrick
ustaj vojsko
Kemo Specijalac
Goran67
Vojnik Graničar
Nik
jelen pivo
Gringo
Kaplar M
saban
alexandar
Ćosa
vladimir
gayvojnik
mgalic2
Marduk
mad-max
purger
malena
Matrix
pera84
45 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
AutorPoruka
Bogart
Vodnik
Vodnik
Bogart

BROJ POSTOVA: : 435
ČLAN OD: : 2012-06-07

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime11.02.13 13:11

Very Happy

Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 2369
ČLAN OD: : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime11.02.13 18:18

pera84 (citat):
I na americkim vijestima.

scratch gledam vijesti pa računam da nam Pericu nije zamelo kad se ne javlja Sleep

Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime11.02.13 21:09

I evo da se još jedanput podsjetite lol!

[You must be registered and logged in to see this link.] grlati podoficir Laughing mislim da ga je Purger znao vidjeti scratch

Bogart
Vodnik
Vodnik
Bogart

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime12.02.13 14:00

Very Happy

Na vrh Go down
Bogart
Vodnik
Vodnik
Bogart

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime15.02.13 17:19

A evo i nasih junacina... Laughing

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Bogart
Vodnik
Vodnik
Bogart

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime15.02.13 17:23

Laughing Laughing Laughing

Na vrh Go down
Bogart
Vodnik
Vodnik
Bogart

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime15.02.13 17:58

Laughing Glavni dasa...

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime16.02.13 1:16

Ovo je Bogart jedna od rijetkih stvari što ih stvarno Titu zamjeram!
Ubijati medvjede! Sad
Ok za G. otoke i slično, to je sve u redu Very Happy , ali ubijati medvjede prelazi već svaku mjeru!!! Evil or Very Mad
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

BROJ POSTOVA: : 735
ČLAN OD: : 2012-05-21
DOB : 71

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVASTARA    SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime16.02.13 16:58

Max Blitz (citat):
Ovo je Bogart jedna od rijetkih stvari što ih stvarno Titu zamjeram!
Ubijati medvjede! Sad
Ok za G. otoke i slično, to je sve u redu Very Happy , ali ubijati medvjede prelazi već svaku mjeru!!! Evil or Very Mad
Pa nije ih on ubijao, pobogu. Drugi su za to bili zaduženi. Tito se samo slikao... Laughing
cheers
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 3:02

Missar, nisi u pravu. Scenario je bio ovakav:

dvojica komandosa drze medvjeda (malcice udrogiranog)

tito nisani

adjutant sapce: druze Tito, onog u sredini, onog u sredini.....

cheers
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 19:29

Dragi ljudi sveta,

Decenijama su Severnoj Koreji pretili neprijatelji sa nuklearnim oružjem. S obzirom da nam je bezbednost stalno bila ugrožena od strane nasilnih uljeza, zapitali smo se: Kako možemo da se odbranimo? Poslužiću se besmrtnim rečima mog tate, veličanstvenog Kima Džong Ila: “Jedino što može da zaustavi lošeg momka sa nuklearkom jeste dobar momak sa nuklearkom”.

Spavam mirno, jer znam da je napunjeni nuklearni silos blizu koliko i dugme za lansiranje na mom noćnom stočiću. Sada razumem šta je Tata, genije, instinktivno znao: da svet neće biti stvarno bezbedan dok sve nacije ne poseduju nuklearno oružje.

Možda baš zato što nam je ovo oružje tako neophodno za odbranu, američka vlada sa svojim poltronima u Ujedinjenim nacijama, namerava da nam ga oduzme. Ali kao što je Tata običavao da kaže: “Kad dođu po naše nuklearke…”

Ovo je razlog zašto danas osnivam Udruženje za nuklearnu odmazdu, da odbranim suvereno pravo svake nacije na planeti da obuhvati tu planetu paklenim zagrljajem. Ako nam se pridružite danas, nećete morati da platite za članstvo i poslaćemo vam ovu nalepnicu: “Nuklearno oružje ne ubija ljude. Ljudi ubijaju ljude koji nemaju nuklearno oružje”.

Mir s vama,
Kim Džong Un

Tema za razmišljanje, ako je ovo istina svijet više nije isti! scratch

Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 20:10

Po prirodi sam pacifist ali mislim da neko napokon mora malo pr*ati Amere i drago mi je da su to ovi sa Ganggnam Stylom jer nam trenutno više prijeti uništenje zemlje iz svemira nego od nas zemljana lol!

Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 20:31

Pozdrav Matrix, nedavno sam gledao dokumentarac o liječenju ljudi u S. Koreji. Radilo se o operacijama očiju i uspjesima liječenja. Sve je bilo ok do pred kraj, kada su počeli da se zahvaljuju i klanjaju "Velikom generalu", to me podsjetilo na milionski ljudski eksperiment, kombinaciju straha, propagande i ispiranja mozga. Na žalost, mislim da oni koji ih najviše kritikuju, pažljivo prate i uče na tom eksperimentu. Jedno zlo hrani drugo.
Izlaziš li na more u ove zimske dane?
Na vrh Go down
zastavnik
Zastavnik
Zastavnik
zastavnik

BROJ POSTOVA: : 899
ČLAN OD: : 2010-12-07
DOB : 62
M(j)esto Bačka Topola

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 21:05

Matrix (citat):
Po prirodi sam pacifist ali mislim da neko napokon mora malo pr*ati Amere i drago mi je da su to ovi sa Ganggnam Stylom jer nam trenutno više prijeti uništenje zemlje iz svemira nego od nas zemljana lol!
Juče smo ga za malo izbegli. Da ne bi ruske PVO i nuklearnih raketa, asteroid bi pogodio područje Urala i danas ne bismo pisali ovo.
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 22:03

Stazio (citat):
Pozdrav Matrix, nedavno sam gledao dokumentarac o liječenju ljudi u S. Koreji. Radilo se o operacijama očiju i uspjesima liječenja. Sve je bilo ok do pred kraj, kada su počeli da se zahvaljuju i klanjaju "Velikom generalu", to me podsjetilo na milionski ljudski eksperiment, kombinaciju straha, propagande i ispiranja mozga. Na žalost, mislim da oni koji ih najviše kritikuju, pažljivo prate i uče na tom eksperimentu. Jedno zlo hrani drugo.
Izlaziš li na more u ove zimske dane?

Brr evo bio na moru jedno sat i smrznuo se,zahladilo opet ali se nešto i uhvatilo i žena čisti Laughing .Gledam dokumentarce na History,National Geographic,Discovery i.t.d. interesantno po svim segmentima povijesti,gradnje,brodogradnje,mostogradnje,špijunskih ratova,ratovanja,megalomanizma i sve ono o čemu smo kao mlađi slušali ili mislili da je nerealno ili neistinito Very Happy
Ne znam ali kad se pogleda istini u oči S.Koreja,Kina i još neke postsocijalističke zemlje ipak izvršavaju ono protiv čega su se razvijale njihove ranije doktrine pogotovo bivše nesvrstane lol!

Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 22:08

zastavnik (citat):

Juče smo ga za malo izbegli. Da ne bi ruske PVO i nuklearnih raketa, asteroid bi pogodio područje Urala i danas ne bismo pisali ovo.

Nešto se šuškalo za jednu nuklearnu ali da je bila zajednička odluka sa Amerima pa će vjerovatno ostati zamagljeno ali su avioni tukli dva puta a i štura su saznanja o raketnom udaru zemlja-zrak.Tek nakon ovakvih scenarija vidimo koliko smo mali i zbog kojih gluposti se karamo na zemlji..

Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 22:13

Matrix (citat):

Brr evo bio na moru jedno sat i smrznuo se,zahladilo opet ali se nešto i uhvatilo i žena čisti Laughing .Gledam dokumentarce na History,National Geographic,Discovery i.t.d. interesantno po svim segmentima povijesti,gradnje,brodogradnje,mostogradnje,špijunskih ratova,ratovanja,megalomanizma i sve ono o čemu smo kao mlađi slušali ili mislili da je nerealno ili neistinito Very Happy
Ne znam ali kad se pogleda istini u oči S.Koreja,Kina i još neke postsocijalističke zemlje ipak izvršavaju ono protiv čega su se razvijale njihove ranije doktrine pogotovo bivše nesvrstane lol!
Nema druge, peškafondo o klin pa nazad na forum.
Što bi stari rekli, "Da se Marx digne", ne bi mogao doći sebi u što se sve njegova nauka pretvorila. Laughing
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 22:37

Stazio (citat):

Nema druge, peškafondo o klin pa nazad na forum.
Što bi stari rekli, "Da se Marx digne", ne bi mogao doći sebi u što se sve njegova nauka pretvorila.
Laughing

Stazio nebi mi vjerovao ali što više pokušavam izbjegavati internet i ostale elektroničke nakupine današnjice i sve se više vraćati starinskim običajima ali kad vrag neda mira nego da samo "malo poviriš što ima" lol!

alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 22:58

zastavnik (citat):
Matrix (citat):

Ne znam koliko je realna ova tvrdnja kao opcija stvarnog dogadjaja , odnosno skretanja nebeskog tela koje bi cinjenica je , da je pogodilo zemlju napravilo lep "dar-mar" uopste u svetu.....
Lici mi na "pricu" koja je plasirana sa razlogom da se promovise na neki nacin rusko oruzje, ali sa druge strane nema nigde u svetu izjava strucnjaka koji bi objasnili i priblizili takvu mogucnost....bar za sada!
Verujem da ce price tek doci... Smile
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 23:10

aleksandar obradovic (citat):

Ne znam koliko je realna ova tvrdnja kao opcija stvarnog dogadjaja , odnosno skretanja nebeskog tela koje bi cinjenica je , da je pogodilo zemlju napravilo lep "dar-mar" uopste u svetu.....
Lici mi na "pricu" koja je plasirana sa razlogom da se promovise na neki nacin rusko oruzje, ali sa druge strane nema nigde u svetu izjava strucnjaka koji bi objasnili i priblizili takvu mogucnost....bar za sada!
Verujem da ce price tek doci... Smile

Kako kaže ona stara gdje je dima ima i vatre lol! ali ipak ja još ne vjerujem u nekakve kataklizme sa strane napada vanzemaljaca,kometa jer mislim da je i nekom drugom "žiivom biću" van zemlje interesantnije gledati kako ovakva inteligentna živa bića uništavaju sami zemlju pa nemaju potrebe trošiti svoju tehnologiju da je napadnu Laughing ipak gledajući snimke drago mi je da nije bilo više ljudskih žrtava.

alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 23:27

Naravno......treba da prodje jos koji milenijum da se ponovo desi slicna situacija sa istim nebeskim telom.
Za pojam zivota na zemlji , to je vrlo dug vremenski period , koji je naprotiv u kosmosu samo jedan tren!
I ako bi malo filozofirali........covek je tehnoloski napredovao i imamo apsurd da nam svake sekunde preti apokalipsa u slucaju da se nekome cefne da "stisne dugme" i napravi haos....a univerzum nam "preti" , po nasim saznanjima svakog milenijuma ili cak vise.
I zato stoji da cemo jednog dana hteli mi to mozda ili ne sami sebe ovako "inteligentni" unistiti... Smile
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime17.02.13 23:42

To nam može organizovati i drug Kim Džong Un, drži dugme za nuklearno oružje na noćnom ormariću. Onako, poslije neke noćne more se zbuni i bum bom . lol!
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime18.02.13 0:27

A ako budemo jos "napredovali"......

Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime22.02.13 22:21

Evo nam se i Purger ukazao od kad je ponovo opizdio snijeg lol!

dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1335
ČLAN OD: : 2013-01-08
DOB : 61
M(j)esto Zagreb

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime22.02.13 22:23

Što i kod tebe pada snježina?
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime22.02.13 22:26

Zdravo Matrix! Very Happy

Je li vrijeme za neku ribarsku priču ponovo iz prve ruke na temi 'Riba'?
Nemoj da ja moram s Dolca prepričavat šta sve ima u ponudi.... Very Happy
Čujm da si po moru i u ova doba godine...
Živio! Very Happy
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime22.02.13 22:30

dojran (citat):
Što i kod tebe pada snježina?
Samo kiša a ne volim snjeg niti na tv-u..ajd kad smo bili mlađi jednom bi pao u 10 godina pa bi svi bili polomljeni lol!

Meni je još uvijek dojrane najdraže uživati u ovome i uživo i gledajući na tv-u Laughing

[You must be registered and logged in to see this link.]

Zdravo Max,napravio sam za*eb i bacio parangale i mriže a vani lije kiša i do sutra ništa.Bar da ostanu čitavi jer ono što se ulovilo već je i uginulo a lipo mi je žena govorila da ne idem a ja tvrdoglav lol!

dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime22.02.13 23:35

Što nisi uže od parangala povukao do kuće Laughing pa samo.....hopaaa....
Ja se sad vratio s ceste,nije strašno dobra guma i udriiiii......
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 18:13

pera84 (citat):
Missar, nisi u pravu. Scenario je bio ovakav:

dvojica komandosa drze medvjeda (malcice udrogiranog)

tito nisani

adjutant sapce: druze Tito, onog u sredini, onog u sredini.....

cheers

Najtacnije je da je jedna grupa gardista izigravala hajkace koji su divljac nagonili u odredjen reon gde su na ceki cekali drugovi rukovodioci. Tako i nije bilo tesko nesto uloviti!

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 18:23

Daj molim te nek se javi neko od tih gardista koji su bili hajkači ili su drogirali životinje.Sve je to pričala kazala.Lovilo se u posebnim lovištima gdje je fala bogu bilo divljaći(Karađorđevo i sl.)
Lovišta postoje još i danas,a love neki novi drugovi.

Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 18:39

Za drogiranje ne verujem, nisam cuo ni procitao a za hajkace jesam.Moj kum je 70-tih godina sluzio JNA, bio u Karadjordjevu i to mi je ispricao tek devedesetih .posto su se pojavili memoari nekih ljudi koji su radili u Titovom okruzenju (lekari i dr)
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 18:45

Za života je bio mnogo dobar a kad umro udri brate ko max po diviziji.Neznam dali si lovac,ako nisi nema lova na pojedinu divljač bez hajke.kako uloviti vepra bez hajke ljudi i pasa,jako teško.

Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 18:50

Nista oJBT ovom prilikom nisam rekao ni u poz. ni u neg. smislu, Samo sam napisao ono sto sam cuo a verovatno je tacno.Sad sto neki gardisti niakada ne zele da priznaju da im je i hajkanje bilo u sklopu duznosti to je druga stvar. Mada u tome ne vidim nista lose...
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 18:54

Ma ljudi su uživali ,svjež zrak,razgibavanje,poslije dobra klopa a vjerojatno i neke privilegije.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 19:03

Lacoš, nisi vratio ovaj dječji uradak o najdražem sinu, mislio sam da hoćeš, ovdje mu je bolje mjesto nego na pjesmama s razglasa u JNA, a uklapa vam se i u priču: Laughing

Zamisli koliko su oni ovo trebali vježbat, mada mala djeca brzo uče!

Cool
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 19:05

lacoš (citat):
Za života je bio mnogo dobar a kad umro udri brate ko max po diviziji.Neznam dali si lovac,ako nisi nema lova na pojedinu divljač bez hajke.kako uloviti vepra bez hajke ljudi i pasa,jako teško.

Koji Max....naš Very Happy,imaš i lov čekanjem.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 20:17

Maknuo sam , jer si se žalio,stavio sam rađe cridense jer su po tvojem ukusu.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 20:29

lacoš (citat):
Maknuo sam , jer si se žalio,stavio sam rađe cridense jer su po tvojem ukusu.

Nisam se žalio na klince iz S.Koreje, nego sam rekao da su na krivoj temi. Eto ti ih na prethodnoj stranici! Very Happy
A Lacoš nije na mene mislio, to je poštapalica što je rekao o Maxu i diviziji, tako nešto....
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 21:03

Dakle, uzrečica Lupa k'o Maksim po diviziji ima veze s Prvim svjetskim ratom i njemačkim mitraljezom Maxim. Dizajnirao ju je Amerikanac Hiram Maxim a proizvedena je u Spandau u Njemačkoj. To je bilo izvrsno pješadijsko oružje 1914 g. i Nijemci su imali čak 12500 komada prema par stotina 'Vicker-ova' koje je posjedovala britanska vojska a koji su bili dosta slabija 'inačica'.. Kada Nijemci Maximom raspale 'po diviziji' onda možete misliti kako to lupa!Smile U prenesenom značenju – 'lupanje' po istini- glupostima, neistinama i kvazičinjenicama
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 22:36

Kakva je to strahota bila, u bici na Somi, na zvuk pištaljke, hiljade engleskih vojnika disciplinovano izlaze iz rovova i idu pravo na njemačke mitraljeze. Shocked
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 22:40

Stazio (citat):
Kakva je to strahota bila, u bici na Somi, na zvuk pištaljke, hiljade engleskih vojnika disciplinovano izlaze iz rovova i idu pravo na njemačke mitraljeze. Shocked

Stazio zato je moja pok.baba uvijek govorila da je 1 svjetski rat imao muškarce a kasnije pi*kice lol!

lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 22:46

Da vojnici su stvarno bili pravi muškarci,ali su ih njihove lude starješine napravile pokojnicima.Koji luđaci,pili konjak a vojsku za topovsko meso.

Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 22:53

Da je po mome i danas bi se mlatili buzdovanima,mačevima i kopljima a ne pijući kavu radili pi*darije Neutral

pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 22:57

Ja kolko vidim Matrix, ti bi najradije da se vrati kameno doba. A kako bi ti onda dolazile furestkinje i setale cicke po rivi? Laughing
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 22:58

pera84 (citat):
Ja kolko vidim Matrix, ti bi najradije da se vrati kameno doba. A kako bi ti onda dolazile furestkinje i setale cicke po rivi? Laughing
Čekao ih sa buzdovanom iza neke brvnare pa po tintari i s njom u pećinu lol!

lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 23:00

Ma ne radi se o tome skim se biju, buzdovanom ili maximom,ali suludo je na koji su način slali ljude na metak

Poručnik
Poručnik
Matrix

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 23:03

lacoš (citat):
Ma ne radi se o tome skim se biju, buzdovanom ili maximom,ali suludo je na koji su način slali ljude na metak

Istina ali takav je bio tempo života - ima te - nema te.Rok trajanja jako kratak.
Šalim se ali to su bila neka druga vremena jer i sad gledajući filmove i dokumentarce iz tog razdoblja čovjek se malo zamisli.

lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 23:11

Da slažem se s tobom,bila su to druga vremena,ali nemogu da vjerujem da su te oficire učili da tako žrtvuju ljude.Možda o tome mogu nešto reči oficiri iz našeg vremena

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 23:30

lacoš (citat):
Da slažem se s tobom,bila su to druga vremena,ali nemogu da vjerujem da su te oficire učili da tako žrtvuju ljude.Možda o tome mogu nešto reči oficiri iz našeg vremena

U I. svjetskom ratu su generali crtali pokrete jedinica po karti, ne vodeći puno računa kakav je teren gdje šalju trupe.
Zato je gomila vojnika bila po močvarama u blatu i vodi do koljena i vrata po Nizozemskoj, Belgiji i Njemačkoj.
Generali nisu nikad to bili vidjeli u živo, velika većina. Mad
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime23.02.13 23:34

Da ti ljudi nisu ni metak ispalili a ruke im bile u krvi do koljena.Neznam dali je ikoji uopće poginuo na frontu.poslije se to u drugim ratovima nešto promijenilo.

SVAŠTARA - Page 18 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 18 Icon_minitime

Na vrh Go down

SVAŠTARA
Na vrh 
Stranica 18/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» SVAŠTARA
» SVAŠTARA
» SVAŠTARA
» SVAŠTARA