FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
[You must be registered and logged in to see this image.] Znak bi trebao značiti da se na tom mjestu kreću djeca petogodišnjaci ili dozvoljeno voziti 5km/h
Generale, generale.!!! Ili, ili, ili... Ovaj znak kakav je ovdje u Splitu postavljen ovakav ne znači ništa.!!! On bi značio nešto kad bi bio bez ovog broja i natpisa.! Ali ovakav.!??? Stvara samo nesporazume i kojekakva tumačenja.! Naj kasnje na njemu nigdje ne piše da se radi o petogodišnjacima ili da je dozvoljeno voziti 5 km na sat.!!! Naj bolje bi bilo da ga nema.!!!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Jul 30, 2012 4:47 pm
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Jul 30, 2012 6:45 pm
Svako treba da se nađe gdje pripada ! Komentar za djevojku, ona je sasvim OK. samo ne znam zašto su joj skrivene oči ?Ona nije prometni znak pa što god da kažemo može proći žene su nešto drugo,imaju svoju dušu,osjećaje,ljepotu,prema tome njih je malo teže komentirati ipak su mi puno draže od muškaraca,ocjena čista desetka,sada sam nadrljao
FOSIL Džomba
BROJ POSTOVA: : 148 ČLAN OD: : 2012-04-26
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Jul 30, 2012 7:09 pm
Ovo što sam vidio izgleda mi kao fotomontaža,kažimo da nije,znak sam po sebi sve govori,dopunska ploča je opet predmet za novi komentar,prvo ne odgovara prometnom znaku prema standardnoj dimenziji kako vidim znak je dimenzija za reg.cestu,a dopunska ploča je manja i nema obaveznog obruba po krajevima u novom zakonu za cestovni promet ne postoje dopunske ploče žute boje tako da onaj tko je projektirao i montirao znak i dopunsku ploču nije učinio ništa što bi vozače i ostale učesnike u prometu upozorilo na moguću opasnost na cesti već manje više stvorio još veću zbrku kod učesnika u prometu da se zapitaju o čemu se tu radi i da li je pri zdravoj pameti onaj tko je napravio i montirao znak na cesti.Pitam se što li je slijedeće iznenađenje
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Djevojka iz moga kraja.!!!! Mon Jul 30, 2012 7:12 pm
FOSIL (citat):
Svako treba da se nađe gdje pripada ! Komentar za djevojku, ona je sasvim OK. samo ne znam zašto su joj skrivene oči ?Ona nije prometni znak pa što god da kažemo može proći žene su nešto drugo,imaju svoju dušu,osjećaje,ljepotu,prema tome njih je malo teže komentirati ipak su mi puno draže od muškaraca,ocjena čista desetka,sada sam nadrljao
FOSIL...!!! Poslat ću ti je bez cenzure.!!! Da vidiš kako izgleda u punom sjaju.!!!
FOSIL Džomba
BROJ POSTOVA: : 148 ČLAN OD: : 2012-04-26
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Jul 30, 2012 7:20 pm
Vidim ja i ovako dobro,rekao sam da je šteta skrivati oči ovako lijepe djevojke,oči su ogledalo duše
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Lubenica poskupila 2,35 kuna za prijeđenik 50 metara trgovine... Fri Aug 10, 2012 6:45 pm
Ovo je nevjerojatno.!!! Otišao sam u kupovinu u jedan trgovački centar u Splitu.!!! Na pultu sa voćem sam uzeo pola lubenice. Na lubenici je bila etiketa da je ista izvagana i da teži "4,714 kg" te da to košta "11,74 kune".!!! Uzeo sam još neke artikle te sam to platio 50 metara dalje na blagajni.!!!! Kada sam došao kući vidio sam ovo.!! Ta lubenica koja je bila težine "4,714 kg" te cijene "11,74 kune" mi je naplačena "14,09 kuna".!!! Znači poskupila je 2,35 kuna za pređenih 50 metara trgovine.!!! Ovo se i vama može dogoditi, pazite kod koga kupujete i koliko što plačate.!!!!
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Fri Aug 10, 2012 8:52 pm
Tko ti je kriv,zašto ne kupuješ kod Keruma?
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun Aug 12, 2012 6:41 am
Granicar, to se zove inflacija. Iduci put ne zijevaj sat vremena po prodavnici nego zgrabi lubenicu i pravac kasa. Mozda te zakinu samo pola kune.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun Aug 12, 2012 4:43 pm
Ma da je zgrabi-ja lubenicu i pravac van iz dučana...... [You must be registered and logged in to see this image.] možda i ne bi obro bostana, ovako tko zna koliko je on luta do blagajne, ma on je Dalmatinac ako nije priša, ima brate i vrimena možda je to naš graničar ujutro uzea lubenicu a tek na večer stiga na blagajnu!!! a cijene su kod nas nažalost,......galopirajuče!!! Šalim se malo neće mi valjda zamjerit, ka i drugi.....!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8085 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Aug 13, 2012 8:21 am
Takav nacin trgovine primenjuje i hrvatska firma IDEA u Srbiji. cene robe u rafovima znatno nize od one na kasi. znaci da ono sto vidis u rafu sa jasno istaknutom cenom nemora da znaci da na kasi isto kosta. i mene su prevarili na taj nacin nekoliko puta. imaju dobar izgovor. sve promene cena se prvo registruju u fiskalnoj kasi pa onda sledi promena cena na artiklima.bilo kako bilo rec je o obicnoj prevari.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Aug 13, 2012 7:01 pm
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re Mon Aug 13, 2012 7:21 pm
PDV 25%......kod nas je trenutno 18 a treba da ide na 20% da bi se "krpile neke rupe"
PS....don't cry captain Gringo
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Aug 13, 2012 8:08 pm
A kako nebi plaka kad mi je reputacija srozana na -4 a samo sam posla par viceva i napisao da nešto nije sukladno pravilima foruma i odmah svi udarili po meni, a jedino me se ti sjetiš vidiš kako je to lijepo, ..... [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Naslov komentara: Re Mon Aug 13, 2012 8:26 pm
Ma........bice i reputacija i postova, da smo mi zivi samo....! Nemamo svi iste ukuse , razumljivo, ali zato.... 'ajmo na jedan dobar ukus...prirodni vocni... ziveli..
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Aug 13, 2012 9:13 pm
A prva je najteža ona te strese a zadnja te baci na pod, znači te dvije odbaciš a ostale pocugaš i živ bio.......!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 14, 2012 1:50 am
pera84 (citat):
Generale, svaka ti dala!
Ostavio sam rakiju, al' ova slika me natjera da je izvadim iz frizidera.
Jesi li je vratio u frižider ili u fontanu Vidim da se pomalo stara ekipa ponovo vraća,jbga još sam u kuršslusu ali vas pratim.
"Neprijatelj nikad ne spava"
ajd navratiću ja samo mi budite veseli,nisam nikog zaboravio a dosta ekipe je svratilo do mene ovo ljeto,do ponovnog javljanja uživo čuvajte se brkatih žena i ćosavih muškaraca
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Lubenica poskupila 2,35 kuna za prijeđenik 50 metara trgovine... Tue Aug 14, 2012 8:09 am
pera84 (citat):
Granicar, to se zove inflacija. Iduci put ne zijevaj sat vremena po prodavnici nego zgrabi lubenicu i pravac kasa. Mozda te zakinu samo pola kune.
PERA 84..!!! Ma kad ti kažem ja sam tu kupovinu obavio za 10-ak minuta.! I od pulta sa voćem do kase za naplatu ima 50 metara i oderaše oni mene za 2,35 kuna više a da nisam okom ni trepnio. [You must be registered and logged in to see this image.] A onda sam dobio putem e-mail poruke ovo:
Citat :
"Poštovani gdine Vojnik Graničar, Zahvaljujemo se na poslanoj pritužbi. Molim Vas, možete li mi poslati Vaš kontakt telefon kako bi se mogli čuti i usmeno prokomentirati cijelu situaciju... Hvala Vam puno. Maja Petrović Tommy d.o.o. tel.: 021/202-621"...!!!
Pa ću ih ovih dana nazvati da vidim što će mi to ispričati u vezi ovoga događaja te tko će [You must be registered and logged in to see this image.] a t ko će [You must be registered and logged in to see this image.].!!!!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Lubenica poskupila 2,35 kuna za prijeđenik 50 metara trgovine... Tue Aug 14, 2012 8:25 am
Gringo (citat):
Ma da je zgrabi-ja lubenicu i pravac van iz dučana...... [You must be registered and logged in to see this image.] možda i ne bi obro bostana, ovako tko zna koliko je on luta do blagajne, ma on je Dalmatinac ako nije priša, ima brate i vrimena možda je to naš graničar ujutro uzea lubenicu a tek na večer stiga na blagajnu!!! a cijene su kod nas nažalost,......galopirajuče!!! Šalim se malo neće mi valjda zamjerit, ka i drugi.....!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 14, 2012 5:03 pm
Bolje biti mrtav pijan, nego mrtav trijezan.
Rodic Zeljko Džomba
FS BROJ POSTOVA: : 149 ČLAN OD: : 2009-05-30 DOB : 55 Kikinda
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 14, 2012 11:13 pm
Vojnik graničar,ok je sa cenom,ali dani nisu isti.Jedan je 08.08.12.,a drugi 09.08.12.Prvi dan cena je 2.49 kn,a drugi 2.99 kn.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Aug 14, 2012 11:23 pm
ako na artiklu pise 2.49 mora biti i na kasi 2.49. ovo je klasicna prevara. zakon obavezuje prodavca da jasno istanke cenu,naziv i zemlju porekla robe.nikad se nece desiti da na artiklu pise 2.49 a na kasi 1.99
mgalic2 Stariji Vodnik
FS BROJ POSTOVA: : 695 ČLAN OD: : 2009-08-02
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 9:59 am
Vojnik Graničar (citat):
Znači poskupila je 2,35 kuna za pređenih 50 metara trgovine.!!! Ovo se i vama može dogoditi, pazite kod koga kupujete i koliko što plačate.!!!!
Idi u male markete gdje ćeš prijeći manje od 50 metara do kase pa će te manje oderat.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Lubenica poskupila 2,35 kuna za prijeđenik 50 metara trgovine... Wed Aug 15, 2012 10:05 am
Rodic Zeljko (citat):
Vojnik graničar,ok je sa cenom,ali dani nisu isti.Jedan je 08.08.12.,a drugi 09.08.12.Prvi dan cena je 2.49 kn,a drugi 2.99 kn.
ŽELJKO RODIĆ.!!! To si dobro primjetio.!!! Ali u čemu je problem.!? Radi se o tome da sam ja u taj trgovački centar išao u jutarnjim satima (strelica 1) dana 9.8.2012. god. u 8:17 sati. Kad sam došao do tog pulta sa voćem tu je ta polovica lubenice već bila izvagana i na njoj je već bila naljepljena etiketa sa cijenom od 11,74 kune. Kad pogledaš tu etiketu (strelica 2) koja je bila zaljepljena na lubenicu vidjet ćeš da je na njoj datum od 8.8.2012. god. Tu treba znati jednu stvar da je ta lubenica izvagana dan prije vjerojatno prije zatvaranja trgovine i tako je ostala u trgovini do ranih jutarnjih sati kad sam ja došao. Ali problen nastaje kada prodavačica tu etiketu koja je bila nalijepljena na lubenicu očitava preko laserskog čitača i taj čitač umjesto da pročita cijenu od 11,74 kune on čita cijenu od 14,09 kuna, također taj laserski čitač je pročitao u toj etiketi da je lubenica težine 4,714 kg, ali je odnekud pročitao da je sada cijena te lubenice 2,99 kuna a ne kako piše na etiketi 2,49 kuna, te mi uzimaju 2,35 kuna a da nisi ni okom trepnio. Prvo što se pitaš zašto stavljaju cijenu od 11,74 kune ako toliko ta lubenica ne košta. Dobro je rekao VLADIMIR:
Citat :
Ako na artiklu pise 2.49 mora biti i na kasi 2.49. ovo je klasicna prevara. zakon obavezuje prodavca da jasno istanke cenu,naziv i zemlju porekla robe.nikad se nece desiti da na artiklu pise 2.49 a na kasi 1.99.
Pa baš i mene zanima što će mi stručnjaci iz toga trgovačkog centra reći na moju primjedbu koju sam im uputio putem e-mail poruke skupa sa ovom slikom.!!?? Ali i tu ima jedna zanimljivost za kojom vjerojatno niste išli.!!!??? Pogledajte tu njihovu poruku koju su mi uputili:
Citat :
"Poštovani gdine Vojnik Graničar, Zahvaljujemo se na poslanoj pritužbi. Molim Vas, možete li mi poslati Vaš kontakt telefon kako bi se mogli čuti i usmeno prokomentirati cijelu situaciju... Hvala Vam puno. Maja Petrović Tommy d.o.o. tel.: 021/202-621"...!!!
Što mislite zašto traže moj broj telefona.!!!??? Zato što ne žene se očitovati pismenim putem da ja slučajno taj njihov dopis ne bi javno negdje objavio te ih na taj način sramotio.!!! Ovako će oni sa mnom razgovarati putem telefona i iza našega razgovora ne staje nikakav pisani zapis i tako su sigurni da ih neću moći javno prozivati preko interneta, novina itd.... te ih sramotiti.!!!
mgalic2 Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 10:07 am
Kao da je problem snimiti telefonski razgovor.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Lubenica poskupila 2,35 kuna za prijeđenik 50 metara trgovine... Wed Aug 15, 2012 11:02 am
PORUČNIK - MAGLIC2..!!! To nije vrijedno tolikog truda za izgubljenik 2,35 kuna.!!! Više štete nego koristi.!! A mislim da je to i zakonom zabranjeno.
Citat :
Neovlašteno snimanje i prisluškivanje Članak 131. (1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje ili snimi razgovor ili izjavu koji mu nisu namijenjeni ili tko omogući nepozvanoj osobi da se upozna s razgovorom ili izjavom koja je neovlašteno prisluškivana ili snimana ili tko neovlašteno prisluškuje ili snimi tuđe poruke u računalnom sustavu.
Zbog 2,35 kuna ti bi mene poručniće poslao u zatvor.!!
mgalic2 Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 11:25 am
Tu nije stvar 2,35 kuna, već principa. Priprijeti im novinama, pa'š vidit kako trče. Poželjno nekim žutim tiskom koji ionako nema o čemu pametnu pisat pa jedva čekaju da nekoga razapnu (prava ili kriva). Baj d vej, kad uspostaviš razgovor, naglasi prije svega da ga snimaš, pa neće biti kriomice. Onda im ponudi pismenu komunikaciju. Ako ni to ne upali, žuti tisak uvijek upali.
Naslov komentara: Re Wed Aug 15, 2012 11:58 am
Pa prvi korak je vec napravljen!!!!! Ceo forum vidi kako veletrgovina Tommy d.o.o. "sisa" musterije.Predoci im i to. Ako budes uporan mozes i "profitirati" bar da cele godine imas bostan za dzabe
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 3:16 pm
Granicar, mene interesuje jel' ovo Majin broj telefona ili trgovine Tommy Ako je Majin, 'ebo par kuna, vrijedi ta informacija vise od citave lubenice.
mgalic2 Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 4:41 pm
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 4:47 pm
pera84 (citat):
Granicar, mene interesuje jel' ovo Majin broj telefona ili trgovine Tommy Ako je Majin, 'ebo par kuna, vrijedi ta informacija vise od citave lubenice.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 5:13 pm
ZAMISLI dodjes automobilom na benzisku pumpu, na aparatu za tocenje goriva jedna cena a na kasi druga.
Naslov komentara: Re Wed Aug 15, 2012 10:30 pm
Pa dobro 'oce li ovaj novi zastavnik okrenuti turu ili nece... Izgleda se pravi vazan...
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 10:32 pm
Tura ....kaj bumo nekaj spili....tko časti....??? Aco-Bog ti daj zdravlja
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 10:39 pm
aleksandar obradovic (citat):
Pa dobro 'oce li ovaj novi zastavnik okrenuti turu ili nece... Izgleda se pravi vazan...
Mislim generacijo da bi vi trebali častiti mene ,ućite,a i držim vam Makedoniju pod "kontrolom"!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 10:47 pm
Aha tak znači ma ti samo čuvaš granicu,...... [You must be registered and logged in to see this image.] Makedonija je pod mojom kontrolom zato prosim lijepo rundica odmah !!! [You must be registered and logged in to see this image.]
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 10:51 pm
Gringo (citat):
Aha tak znači ma ti samo čuvaš granicu,...... [You must be registered and logged in to see this image.] Makedonija je pod mojom kontrolom zato prosim lijepo rundica odmah !!! [You must be registered and logged in to see this image.]
O kontroli,samo si ti misli! Runda kod Tumpe?
Naslov komentara: Re Wed Aug 15, 2012 10:53 pm
Ma vidi ti njega, 'oces sad prekomandu da dobijes na more!!!!
PS-a kod Tumpe se skupljate kada bezite preko zice aaaa....
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 10:56 pm
ZAGORAC (citat):
O kontroli,samo si ti misli! Runda kod Tumpe?
Kod Tumpe to je najbliže i tebi i meni mogli bi poslije godišnjeg(umakanja u slanu vodu)i naravno kad poberemo grožđe i napravimo jesenske posle.... ak ti paše ili u Toplicama....??
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed Aug 15, 2012 10:58 pm
Ma vidi ti njega, 'oces sad prekomandu da dobijes na more!!!!
PS-a kod Tumpe se skupljate kada bezite preko zice aaaa....
Da to je preko žice a možda i preko metle ako nas žene ulove,..... tamo rade mlade konobarice, mesa....ko u priči!!!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sat Aug 18, 2012 6:50 am
pera84 (citat):
Citat :
PERA84..!!! To je Majin broj telefona ali u trgovini "TOMMY".!!!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Lubenica poskupila 2,35 kuna za prijeđenik 50 metara trgovine... Sat Aug 18, 2012 7:04 am
Pa prvi korak je vec napravljen!!!!! Ceo forum vidi kako veletrgovina Tommy d.o.o. "sisa" musterije.Predoci im i to. Ako budes uporan mozes i "profitirati" bar da cele godine imas bostan za dzabe
GENERALE...!!! Prvi korak ili drugi korak. Nebitno. Oni će opet nekoga oderati, bez milosti. Primjer.!!! Država Hrvatska ima u opticaju kovani novac od 1 lipe, 2 lipe...... Trgovina "TOMMY" te kovanice nema u svojim blagajnama.!!! Jednostavno kada kupcima vračaju novac, tj. kada nekome trebaju vratiti iznos od, 1 lipe, 2 lipe, 3 lipe, 4 lipe, oni to jednostavno ne učine i drže se kao da se nije ništa dogodilo, kao da ne znaju o čemu se radi. Nisu oni jedini to rade sve trgovine za koje ja znam. Kao ono neš ti 1, 2, 3, 4 lipe.... Tako oderu mene, tebe, onoga, sve redom. Neće se oni izgubiti u ovome surovome svijetu. Znaju oni što rade. Tako da su ti oni generale kako god okreneš u dobitku, nikada u gubitku...