FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Euro umjesto kune u Hrvatskoj 11.01.23 22:35
Točno je to. No mi obični građani nismo ni ministri ni sabor.zastupnici.
Njihovo ponašanje je u ovom slučaju primjereno situaciji i kaosu koji trenutno vlada.
Npr.mojoj ženi su jučer u trgovini prilikom gotovinskog plaćanja računa vratili kovanicu od švedskih kruna.
Isto tako, neke smo račune za plaćanje vode,struje ili telefona dobili u kunama a neke u eurima. To stvara strašne probleme ako račune plaćam mobilnim bankarstvom kao što ja radim. Postavlja se pitanje što će mi se skinuti sa računa: kune ili euri. Na mobitelu ne pistoje kunske ili eurske opcije. A na računia su svim građanma euri, odn.već je izvršena konverzija kuna u eure.
Jučer čitam u novinama da je jedna žena dobila račun od 660,00 kuna a sa računa joj je skinuto 660,00 eura
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15055 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Euro umjesto kune u Hrvatskoj 11.01.23 22:38
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Euro umjesto kune u Hrvatskoj 12.01.23 10:02
Doktor Živago (citat):
Njihovo ponašanje je u ovom slučaju primjereno situaciji i kaosu koji trenutno vlada.
Npr.mojoj ženi su jučer u trgovini prilikom gotovinskog plaćanja računa vratili kovanicu od švedskih kruna.
Isto tako, neke smo račune za plaćanje vode,struje ili telefona dobili u kunama a neke u eurima. To stvara strašne probleme ako račune plaćam mobilnim bankarstvom kao što ja radim. Postavlja se pitanje što će mi se skinuti sa računa: kune ili euri. Na mobitelu ne pistoje kunske ili eurske opcije. A na računia su svim građanma euri, odn.već je izvršena konverzija kuna u eure.
Jučer čitam u novinama da je jedna žena dobila račun od 660,00 kuna a sa računa joj je skinuto 660,00 eura
Moja žena še sedaj iz trgovine namesto evrov prinese kar hočeš. Zadnjič je namesto 1 EUR prinesla kovanec za 100 forintov (je precej podoben, ne vem pa če še vedno velja). namesto 20 centov je dobila hrvaške lipe. Pa sploh vedela ni, ko je hotela plačati je blagajničarki namesto centov dala lipe. Si lahko misliš kakšen cirkus je nastal. Moja goljufa. Za 20 centov. še dobro da niso poklicali policije.
Moja žena ima sploh srečo. Plača na blagajni z bankovcem za 20 EUR. Pa se izkaže, da je ponarejen. Dobro, da žena vedno tam kupuje in jo je blagajničarka poznala. V podobnih primerih običajno blagajničarka pokliče policijo.
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Euro umjesto kune u Hrvatskoj 12.01.23 11:09
Upravo to kolega Arčie.
Ovdje kod nas svi love u mutnom, a posebno trgovci.
Mi se moramo dobro psihički pripremiti kad idemo u trgovinu.
Sa jedne strane nova valuta, a s druge strane svakodnevno povećanje cijena, osobito za prehrambene artikle.
I naravno dobro paziti treba kod računa i plaćanja na blagajni odn. povrata novca.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Euro umjesto kune u Hrvatskoj 12.01.23 16:19
Doktor Živago (citat):
Oj, velika je razlika izmedju Svedske krune i evra/centi.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Euro umjesto kune u Hrvatskoj 14.01.23 18:16
Do ponoći još uvijek moguće plaćanje u kunama, a poslije ponoći isključivo euro!
Doktor Živago Pukovnik
Naslov komentara: Re: Euro umjesto kune u Hrvatskoj 14.01.23 18:17