FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Koliko me drži sjećanje iz prosinca 1982, Split je bio na ovom molu (veći crveni crvić). a mi s minolovcem na drugom (manji crveni crvić). te godine je Galeb bio u remontu, pa smo preuzeli mlade mornare i vozili ih u Ploće (Kardeljevo), a u Split 551 i 552. Uletjeli smo u orkansko jugo, valovi su bili preko 6 metara i dobro se izlomatali prije nego je Božo Grubišić dozvolio da uplovimo u Zlarin. Patrolci, makar puno brži od nas su zaostali jer nisu mogli kroz takvo more. A 4o mladih mornara pod palubom , jadna im majka, mislim da nikad nisu zaboravili. Datum je bio 28.12.1982. Tad sam zadnji put vidio i razarač Split.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 31.07.14 17:28
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 20.09.14 22:00
kg-88 (citat):
ima li na forumu nekog od izvidjaca iz 9030\02 posebno iz klase 88-89god. poz svima.
Da
Katarina 1983 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-10-17
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 18.10.14 17:56
Pozdrav svima. Bio sam u kasarni 1 Maj od februara 1985 do marta 1986. Raketas na 9M 14M,ako dobro pamtim oznaku moje protivoklopne rakete. Komandir cete kapetan Borislav Lokas.Posle sest meseci (obuke) sam bio na prijavnici. Molio bih da mi se jave moji drugari, Zoran iz Makedonije, Strumica i drugar iz Crkvenice koji je bio u nekoj drugoj ceti-mislim inzinjeriji. Pozdrav Dragoslav
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 18.10.14 18:03
Dragoslave dobrodošao na forum Nadam se da če ti se javiti drugari,samo budi strpljiv.Dotad,uključi se u forum
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
flexi Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 669 ČLAN OD: : 2013-02-05 Aleksinac
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 20.10.14 16:08
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 21.10.14 23:50
Za Minolovca. Moj kolega isprica mi da je bio 53klasa na Muzilu i da je dosao u 12 mesecu 1977god a da je krenuo u prekomandu sa patrolnim brodom 524 nije siguran u broj i da je on imao burno putovanje do Splita. Stigao je u ponoc i pohvalio se da je on i jos jedan mornar nisu tokom plovidbe povracali,prespavali u onim spavaonama u Lori a izjutra posle smotre ih rasporedili na torpedne camce na 220 crvena zvezda. Proveri ovu pricu i ispravi me.Kako cuo tako napisao.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 24.10.14 4:26
Da ponovimo: Poluotok Mulimenti (Monumenti) i otok Sv. Katarina povezan s njime mostom. U donjem lijevom kutu vidi se šumoviti otočić Sv. Andrija.
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 30.10.14 0:42
Projekt Sv. Katarina .... (članak iz 2013.)
U skladu s važećom prostorno-planskom dokumentacijom Grada Pule, za projekt uređenja dviju luka nautičkog turizma (na otoku Sv. Katarina i na području bivšega kamenoloma) Kermas Istri dodijeljena je koncesija za korištenje prostora dijela pomorskog dobra na području nekadašnjeg vojnog kompleksa.
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 137 ČLAN OD: : 2014-01-29 DOB : 58 Temerin
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 03.11.14 10:37
Kad moze da se izvrsi rezervacija apartmana? Okvirno u periodu jul - avgust jedne godine!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 06.11.14 15:42
Blagoje (citat):
Kad moze da se izvrsi rezervacija apartmana?
Iskreno, ne znam baš da bih ljetovao usred pulske luke. Ima i boljih mjesta (u okolini), kome je daleko Dalmacija.
A ova pozicija je pak blizu Europljanima.
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 06.11.14 17:26
Iskreno, ne znam baš da bih ljetovao usred pulske luke. [You must be registered and logged in to see this image.]
Iskreno, navikavao sam se 14 meseci i navikao sam da letujem i zimujem u pulskoj luci, jos iskrenije: nisam imao izbora ama bas nikakvog kad su mi dali vaučer u julu 1985.g. Možda ako rezervišem na vreme bude GRATIS!!! Ipak sam turista povratnik!!!
Ove godine sam posetio Hvar i Jelsu na Hvaru i bilo je dosta dobro (prihvatljivije Europljanima) pa ni Pula nije daleko...
Zaboravih da jos napisem da sam iz VP9030 otisao 1986.g. (ima negde napisano na forumu) ali sam dogodine 1987. opet bio u Puli na FJIF= filmski festival i to sa drugarom iz Zagreba Ivanom. E taj lik je bio ... kao struja. Sreli smo se pre neku godinu u Zagrebu .... nekad smo bili mladi i lepi, sad smo samo lepi!
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 06.11.14 17:37
Sa FJIF su mi ostale ulaznice iz obe godine 1986. i civilne 1987.g.
Molim te MAX BLIC proveri kolika je vrednost u muzejima i privatnim kolekcijama. Vrednost podize svakako brojka sedista 13.
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 06.11.14 17:42
Evo opet sam preturao po papirima, pa ako se ne secate.... evo prilike, ovako je izgledalo. A da li to sme da se pusti u javnost? Max Blic ako sme, nemoj sklanjati slike. (Nisi ni do sad)[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Ovo je od pre 28 godina, izgleda kao nova. Narode, vracam se u 22h
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 06.11.14 17:43
Blagoje (citat):
Molim te MAX BLIC proveri kolika je vrednost u muzejima i privatnim kolekcijama. Vrednost podize svakako brojka sedista 13.
Evo što sam na brzinu našao, mislim da se nećeš obogatit, čuvaj to sebi za uspomenu...
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 06.11.14 17:45
Blagoje (citat):
Evo opet sam preturao po papirima, pa ako se ne secate.... evo prilike, ovako je izgledalo. A da li to sme da se pusti u javnost?
Što se ne bi smjelo? Ima već slika tih dozvola po forumu. Samo trebaš malo naučit postavljat veće i jasnije slike.
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 07.11.14 18:11
Nije problem u veci i jasnijim slikama, sem sto zauzimaju ceo ekran.[You must be registered and logged in to see this image.]
nego daj pogledaj da nema nesto novaca za ovu lutriju, da odemo na pićence i pizzu kod Mate Parlova![You must be registered and logged in to see this image.][/img]
MUSHOKI Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2013-03-22 DOB : 65 beograd
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 13.11.14 10:49
jel ima nekog iz januara 1984 g.Sluzio sam u MAD haubicka baterija - racunac na haubici 105mm.Kapetan Zivković i poručnik Tešić.
Milorad Nenadović Beograd.
Kap. Stanimirović Gušter
BROJ POSTOVA: : 77 ČLAN OD: : 2011-12-13
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 04.12.14 16:39
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 23.12.14 23:48
Pozdrav!
Služio sam u VP 9030/33 od 2.8.1985 do 8.9.1986, kod kap. Vučičevića. Posle obuke samo ostao kao desetar in kasnije mlađi vodnik u pratečom vodu. Ima li na forumu koga od te generacije, pa da mi pomogne sjetiti se imena. Moje ime je Boris, iz Slovenj Gradca, Slovenija.
more6 Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 450 ČLAN OD: : 2013-11-16
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 25.12.14 8:58
Smoki (citat):
Pozdrav!
Služio sam u VP 9030/33 od 2.8.1985 do 8.9.1986, kod kap. Vučičevića. Posle obuke samo ostao kao desetar in kasnije mlađi vodnik u pratečom vodu. Ima li na forumu koga od te generacije, pa da mi pomogne sjetiti se imena. Moje ime je Boris, iz Slovenj Gradca, Slovenija.
Možda prezime Cavor ,on je i isto vrijenme bio na Katarini.
Kap. Stanimirović Gušter
BROJ POSTOVA: : 77 ČLAN OD: : 2011-12-13
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 25.12.14 12:19
Svim mojim bivšim vojnicima katoličke veroispovesti želim Srene Božićne praznike.
Neša Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2013-11-19
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 11:48
Smoki (citat):
Pozdrav!
Borise, ako se ne varam Smolar, jel tako?Poslao sam ti privatnu poruku, zajedno smo bili kod kap.Vučičevića. Pozdrav, od des. Minića iz Srbije - Sokobanja
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 13:59
Pozdrav des. Miniću i Borisu Smolaru. Bili smo u istoj četi. Des Minića sam sreo u Soko Banji. Gde si sad Nešo? Boris je još u Slovenj Gradecu?
Neša Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 14:06
Blagoje (citat):
Pozdrav des. Miniću i Borisu Smolaru. Bili smo u istoj četi. Des Minića sam sreo u Soko Banji. Gde si sad Nešo? Boris je još u Slovenj Gradecu?
Ej pozdrav, Blagoje druže. Čini mi se da smo se videli davno u hotel Moravicu u Sokobanji.Kako si ti jel služi zdravlje, to nam je svima nama najbitnije ja mislim.Borisu sam poslao poruku nadam se da će se javiti, što se mene tiče za sada je sve ok.Pozdrav!
Smoki Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2014-12-23
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 15:00
Pozdrav iz Slovenj Gradca obadvojici.
Nešo, napisao sam ti odgovor na tvoj mail, ali izgleda nije došlo do tebe. Možda sam što pogrešio kod slanja maila. Inače imam mail i Facebook, ali ovo sa forumom moram prvo skužiti.
Boris
Smoki Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 15:13
pronašao sam 2 slike iz vojničkih dana, možda se tko prepoznaje ili koga prepoznaje... (ajd, malo tehnički problem, kako to sad nalimati na forum, ali valjda ču nekako..) a ako ima tko slike, neka jih objavi, pa da malo prorade uspomene.
alexandar: komentar modifikovan dana: 18.02.15 23:27; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : resize)
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 21:51
Na crno-beloj mi se cini da je Minic sa cigaretom (desno)?
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 21:54
Pitanje je samo na poslednjoj slici da li je sa harmonikom Petrovic iz Užica?? Seticu se i imena, da li Dragan beše??
A onaj najviši ...da li je Borac Borivoje? ajde malo potpalite vijuge!!
Neša Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 22:09
Blagoje (citat):
Pitanje je samo na poslednjoj slici da li je sa harmonikom Petrovic iz Užica?? Seticu se i imena, da li Dragan beše??
A onaj najviši ...da li je Borac Borivoje? ajde malo potpalite vijuge!!
Bravo, Blagoje prepoznao si me,pored mene je Boris, a za ovog nisam siguran da li je Borac, mozda, a pored njega je Uros. Sto se tice Petrovica njega sam davno video u Sokobanji, svirao je u jednom hotelu...
Smoki Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.12.14 22:48
Zdravo!
Ovaj veliki pored mene jeste Borac Borivoje, sa harmonikom Petrović Dragan (više puta mi zasvirao jedinu slovensku pjesmu koju je znao Moj očka ima konjička dva ), levo od njega Jelić Danilo, pa Nebojša, pored Nebojše Garevski Nikola iz Makedonije, izza Nikole je bio dečko iz Vojvodine, ali se ne sečam imena, posle Leščešen Edvard (puno smo igrali šah), ovaj ispred mislim, da smo ga zvali Spale (možda se zvao Spasenovič?), a ni ovog sasvim levo se ne mogu setiti imena, znam da je tad došao služiti JNA iz Njemačke...
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 27.12.14 9:30
Ajd da malo pomognem. U stvari vi ste bili kod kap Vučićevića(sećanja su varljiva...), ja sam uskočio na neko vreme u vašu četu, pa onda ,,odskočio,, u minobacačku.....
Dečko iz Vojvodine na slici je Boris Bošnjak iz Sombora. Pišemo se povremeno na FB! Leščašen je u Kuli, to je od mene 50tak km, ali je ,,neuhvatljiv,, Možda ću sad da isplaniram da ga privedem da se pogleda!
Smoki Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 27.12.14 10:01
Hvala. Tačno, činilo mi se da smo imali 2 BB, pored Borac Borivoje i Boris Bošnjak, ali nikako se nisam setio. E sad kad sam pročitao to, odmah mi je bilo sasvim normalno, da je to on. Ako budeš s kojim od njih na liniji, pozdravi jih, pa neka malo se jave na forum!
Puno pozdrava!
Boris Smolar
Blagoje Džomba
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 27.12.14 13:36
Neopisivo mi je drago da vas vidim obojicu ovde. Bosnjak je vec dobio poziv.
Pokusacu da vas pronadjem i na FB i svuda. Bas me interesuje sta radite, cim se bavite i naravno koliko imate kilograma ha ha ha
pulajna Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-01-20
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 20.01.15 17:12
U kasarnu Katarina u Puli sam stigao decembra 1989 kod poručnika Gorana Kostića u PVO. Posle krače obuke san na predlog jednog Beograđana koji se skidao, počeo raditi u komandi u intendantskoj službi sto do stola majora Petra Antonijevića iz Vršča. Preko kancelarije, gde san radio je bila kancelarija pukovnika, komandanta kasarne. Ako me spomin ne vara, onda se taj pukovnik zvao Borojevič. Bezbednjak je bio iz Bosne, zastavnik I. klase Stojan Papalić. Lepi dani, lepe uspomene, pogotovo kad smo sa mornarićkim zastavnikom I. klase Tomom Bitunjcem mislim da svakog četvrtka išli punim tamičem trajektom na Brione. Bio sam gospodin u vojsci, svaki dan gradsko čisti (zeleno) odelo, bez jutarnjih vežbi, bez terena...Mislim, da me u komandu preporučio vojnik Gajič iz Beograda. Voleo bih da se javi Igoru potom ovog foruma. A toliko puta zakazani Saso Nacevski (Slovenas iz Dravograda) me jedini postrojavao in znam, da je preko Slovenske vojske bio neke vreme u Belgiji i pokušavam uspostaviti kontakt s njime preko slovesnkih vojnih lica. Dosad neuspješno. Javite se, koji ste na prelazu 1989/90 bili u jedinici por. Kostića iz Niša v katarini u Puli.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 20.01.15 17:17
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Mile65 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-02-11
Naslov komentara: decembarska klasa 85 11.02.15 19:35
Ima li koga iz te generacije? komandni vod,p.porucnik Hodza,Vodnik Boza Sukreski...
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija