FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 15.03.14 22:37
Blagoje (citat):
Gospodine Načelniče fotka je extra sa sve Pulom i Uljanikom. Hvala.
Molim lijepo, iako bi mi bilo draže da sam drug ovdje...
Kap. Stanimirović Gušter
BROJ POSTOVA: : 77 ČLAN OD: : 2011-12-13
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 16.03.14 13:39
Bravo Maks jer gospodu ne možeš da biraš a Drugove možeš.U tome je bitna razlika.
Blagoje Džomba
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 137 ČLAN OD: : 2014-01-29 DOB : 58 Temerin
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 17.03.14 15:32
Naravno. Ali da sam ja napisao DRUžE, onda se nacelnik ne bi javio.
Kako podnosite ovo lepo vreme. Kao u Puli 1986. Za pred odlazak na redovno u aprilu 86.g. sam bio pocrneo kao da sam bio 15 dana na moru, a kao da nisam ha ha ha.
Pitanje: U proleće 86.g. je u predelu (gledano od ulazne kapije) sa leve strane vršeno geodetsko merenje visine zemljišta. Sad vidim da je tu fudbalski teren. To je posle poligona sa preprekama. Kada je teren zavrsen?
A vidim i da su prepreke završile u topionici....
BRKA Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-03-24
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 24.03.14 14:37
Nedavno sam pronasao ovaj forum ja sam bio u Puli od avgusta 1984 do septembra 1985 vp9030/61 kod kap.Lalovića a komandir voda mi je bio Kukić Nuradin mislim da je bio poručnik po činu bio sam u pratećem vodu mb odeljenje .Poydrav svima
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 24.03.14 15:16
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!
Brajić Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-03-26
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.03.14 20:29
Drago mi je da vidim toliko poznatih imena ovde, kao i da se neki od vas još sećaju mog pokojnog supruga, kapetana Ranka Brajića, koji je bio komandir čete i na Brionima i na Katarini. Volela bih da čujem još vaših uspomena iz vojničkih dana vezanih za Ranka. Dodala bih još neke informacije o pokojnom suprugu, ako nekoga zanima. Puno pozdrava, Nevenka Brajić.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Pula - Katarina, mornarička pešadija 26.03.14 21:41
Brajić (citat):
Drago mi je da vidim toliko poznatih imena ovde, kao i da se neki od vas još sećaju mog pokojnog supruga, kapetana Ranka Brajića, koji je bio komandir čete i na Brionima i na Katarini. Volela bih da čujem još vaših uspomena iz vojničkih dana vezanih za Ranka. Dodala bih još neke informacije o pokojnom suprugu, ako nekoga zanima. Puno pozdrava, Nevenka Brajić.
Nevenka. Dobro došla na stranice F.B.P.N. JNA.!! Ja osobno nisam poznavao vašega pokojnog supruga Ranka Brajića. Jedino što bi me zanimalo imate li možda neke njegove slike iz doba JNA, to bi volio pogledati.!!!
kg-88 Gušter
BROJ POSTOVA: : 13 ČLAN OD: : 2013-04-01
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 01.04.14 22:44
Postovana gospodjo Brajic ja sam Cvetic Radoje iz Kragujevca sluzio sam vojni rok 88-89 na Katarini u izvidjackoj ceti tada porucnika Radovic Sinise i pod.por. Nacevskog Sase.U jednom periodu menjao sam nekog catu u komandi tamo preko mosta i tu sam upoznao u to vreme cini mi se porucnika Ranka Brajica koji mi je ostao u najlepsem secanju. Pamtim ga kao staresinu mozda u to vreme i jedinog koji je znao da sa nama obicnim vojnicima popije kafu poprica o obicnim stvarima.Bio je vedar COVEK kome smo se obracali i mi kojima nije bio direktni staresina za razne stvari cak i za novac na zajam i uvek bi nas rado saslusao i pomogao. Pamtim ga i kao vrlo srcanog coveka i kao jednog od naj kvalitetnih ljudi koje sam sreo u zivotu, na zalost izgleda da i bog uzima najbolje. Za smrt porucnika Brajica saznao sam ovde na forumu, i to me je jako rastuzilo. Ako ste u mogucnosti da postavite voleo bih da vidim fotografije tog COVEKA. Srdacan pozdrav
slavi Gušter
BROJ POSTOVA: : 14 ČLAN OD: : 2011-05-23
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 07.04.14 23:14
Blagoje (citat):
Pitanje za sve : KO je najpoznatija faca iz vase klase?
Moj drugar koji je bio na Katarini je Svetislav Goncic Bule
sećam se da sam viđao Goncića. u mojoj bateriji (kap.Lokas) klasić mi je bio Branislav Bane Prelević, košarkaš C.Zvezde. Odigrao je utakmicu života u polufinalu plejofa (prvenstva Jugoslavije) u jesen 1986. kada je Zvezda zaprepastila u Zagrebu moćnu Cibonu (sa braćom Petrović na čelu). Posle je otišao da igra u Grčku gde je dobio i državljanstvo. Imao je uspešnu karijeru i mislim da je sada košarkaški trener (takođe u Grčkoj).
Kap. Stanimirović Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 18.04.14 15:45
Svojim bivšim vojnicima katoličke i pravoslavne veroispovesti čestitam i želi srećene predstojeće Uskršnje praznike.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 20.04.14 0:38
Zgrada komande 657. mornaričke pozadinske baze 5. vojnopomorskog sektora u Puli, Stoja...
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 30.04.14 14:34
Mojim bivšim vojnicima koji slave 1.Maj,čestitam praznik.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 07.05.14 9:29
Radovan Radovanovic (citat):
Ja se raspricao, na Brionima sam proveo 4 godine, do 1983.godine, kada je 139.gbrmp preformirana u 139.brmp a komanda sa najvecim delom jedinica predislocirana sa o.Brioni u Pulu, na Katarinu u kasarnu "1.maj".
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 07.05.14 9:38
BUNKERMAN (citat):
Od kasarne na otoku Katarina-Pula (puno ime je SVETA KATARINA). ostali su samo zidovi .."ekipa" je sve pokrala, devastirala, spičkala, cijeli "otok" (ali ipak spojen energetskim mostom sa Monumentima/Mulimenti) najblaže rečeno izgleda više nego jadno... ima fotografija...
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 08.05.14 20:46
Max Blitz, fotografije su ti izvrsne!
Ovakve fotografije me uvek podsete na neko proslo vreme, i u meni probude divne uspomene na neke drage dogadjaje, ljude...
Priznajem, kad god vidim fotografije Briona, Pule, Katarine... postanem patetican.
Veliki pozdrav !
more6 Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 450 ČLAN OD: : 2013-11-16
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 08.05.14 20:54
Max Blitz, fotografije su ti izvrsne!
Ovakve fotografije me uvek podsete na neko proslo vreme, i u meni probude divne uspomene na neke drage dogadjaje, ljude...
Priznajem, kad god vidim fotografije Briona, Pule, Katarine... postanem patetican.
Veliki pozdrav !
Pula,Brioni,Katarina,ljeto,more vi kao mlad oficir pun znanja elana volje za poslom i životom to se zove prava nostalgija zar ne Radovane?
Radovan Radovanovic Gušter
BROJ POSTOVA: : 28 ČLAN OD: : 2014-02-11
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 08.05.14 21:02
Eh...
Radovan Radovanovic: komentar modifikovan dana: 08.05.14 21:04; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 08.05.14 21:04
more6 (citat):
Pula,Brioni,Katarina,ljeto,more vi kao mlad oficir pun znanja elana volje za poslom i životom to se zove prava nostalgija zar ne Radovane?
Da,da... Upravo tako.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 08.05.14 23:31
Druže kapetane, dajte neku ekskluzivu iz privatne arhive ovdje.
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 12.05.14 20:01
Nazalost gotovo da i nemam fotografija sa Briona. Pokusacu nesto naci u svojoj arhivi (ali ne obecavam).
( Moram da priznam da nisam bas uspesno savladao gradivo oko postavljanja fotografija... Nesto mi ne ide. Moracu da ponovim gradivo i budem uporan. Videcemo ko ce pobediti...
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 18.05.14 18:02
Max Blitz, postupio sam po tvom "naredjenju" za postovanje fotografija, sad cemo videti jesam li dobro savladao "nastavu"!!!
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 18.05.14 18:09
O, super! napokon sam i to savladao. Evo odmah cu postovati neke fotografije koje sam pronasao u svojoj arhivi, a koje mogu biti interesantne za one koji su nekada radili ili sluzili vojni rok na Katarini.
Za pocetak, kapetan I klase Ante Nogic, k-dir cete vojne policije na o.Brioni, a kasnije na Katarini k-dant bataljona pesadije.
Mislim da je ova fotografija nastala prilikom vec prikazanog postrojavanja povodom dana JNA, 1983-84.godine.
madamov Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 66 ČLAN OD: : 2009-05-19 DOB : 59 Beograd
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 19.05.14 13:32
Blagoje (citat):
Moj drugar koji je bio na Katarini je Svetislav Goncic Bule Znate ga iz raznih filmova, pamtimo ga kao Rašu u ,,Salas u malom ritu,, i mislim da ima fantasticnu karijeru. Naravno da smo i na takmicenju kasarni u Puli u Domu vojske pobedili sve ostale na cemu nam je k-dant Kodžo Pero čestitao (bez nagradnih dana). Ne mogu a da ne pohvalim majstora za rasvetu u sali Doma JNA u Puli - sebe!
Ja ga poznajem još sa Banovog brda, doduše stariji je od mene dosta pa nam se putevi nisu ukrštali, ali sam ga viđao po kraju ("šumica" kako smo je zvali, preko puta Doma zdravlja pa do pijace, mislim da je živeo u nekom od solitera na obodu šumice)
Ali me sada podseti, činilo mi se da je to bilo ranije tokom 1985., ali sada posle tvojih poruka vidim da je to onda bilo možda čak i u septembru. Delim ja hleb na liniji u trpezariji na Brionima, podignem glavu, kad ono Bule. Probao sam posle smene da ga nađem, ali je to izgleda bilo neko dešavanje kod nas u kasarni pa su došli i neki sa Katarine, jer ga posle nisam viđao, a skinuh vrlo brzo posle toga.
madamov Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 19.05.14 13:35
Stazio (citat):
Blagoje, koje je godište Goncić? Rekao bih da je on malo stariji otišao u vojsku.
Bule Goncić je 1960. godište.
madamov Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 19.05.14 14:01
slavi (citat):
Blagoje (citat):
Moj drugar koji je bio na Katarini je Svetislav Goncic Bule
sećam se da sam viđao Goncića. u mojoj bateriji (kap.Lokas) klasić mi je bio Branislav Bane Prelević, košarkaš C.Zvezde. Odigrao je utakmicu života u polufinalu plejofa (prvenstva Jugoslavije) u jesen 1986. kada je Zvezda zaprepastila u Zagrebu moćnu Cibonu (sa braćom Petrović na čelu). Posle je otišao da igra u Grčku gde je dobio i državljanstvo. Imao je uspešnu karijeru i mislim da je sada košarkaški trener (takođe u Grčkoj).
Mali svet, sa Banetom sam zajedno trenirao u pionirima Zvezde tamo s kraja sedamdesetih, izvanredan čovek.
madamov Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 19.05.14 14:02
BRKA (citat):
Nedavno sam pronasao ovaj forum ja sam bio u Puli od avgusta 1984 do septembra 1985 vp9030/61 kod kap.Lalovića a komandir voda mi je bio Kukić Nuradin mislim da je bio poručnik po činu bio sam u pratećem vodu mb odeljenje .Poydrav svima
Dobrodošao, klaso!
Znači da si do kraja ostao na Katarini?
Kap. Stanimirović Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 29.05.14 16:07
Nažalost,uz uvažavanje mog mladjeg kolege,što se tiče dotičnog NŠ nemam baš najbolje mišljenje o imenovanom kao čoveku.Ovo je iznošenje samo ličnog stava,proisteklog iz zajedničkog rada i nebih iznosio detalje.Morao sam da reagujem na ovakav način i nemojte mi zameriti i tražiti odgovore.Zahvaljujem.
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 30.05.14 20:48
Kap. Stanimirović (citat):
Nažalost,uz uvažavanje mog mladjeg kolege,što se tiče dotičnog NŠ nemam baš najbolje mišljenje o imenovanom kao čoveku.Ovo je iznošenje samo ličnog stava,proisteklog iz zajedničkog rada i nebih iznosio detalje.Morao sam da reagujem na ovakav način i nemojte mi zameriti i tražiti odgovore.Zahvaljujem.
Vlado, razumeo sam sta si hteo reci...
Slazem se sa tobom, ali da ne bi otisli van teme necemo nista komentarisati.
Kap. Stanimirović Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 31.05.14 10:55
Samo jedan mali detalj vezan za pomenutog.Nakon sahrane Kardelja bio sam komandir ešelona u združenom odredu JNA kao predstavnik JRM,kada je naš ešelon proglašen najboljim ešelonom,naredbomKomandanta 9.A koja nije pročitana pred strojem naše brigade.ne zbog mene već zbog vojnika koji su to svojim izuzetnim zalaganjem tokom uvežbavanja i defilea ZASLUŽILI.Ti dobro znaš da sam prema vojnicima bio veoma strog sa razlogom ali podtupak pomenutog je bez presedana,bar za mene.Samo toliko, a tebe srdačno pozdravljam i zahvaljujwm ti na fotografijama,jer si me vratio u mladost koje se sa ponosom sećam.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 03.06.14 21:00
Dopuna: Slika skinuta sa [You must be registered and logged in to see this link.]
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 07.06.14 2:38
Blagoje Džomba
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 137 ČLAN OD: : 2014-01-29 DOB : 58 Temerin
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 09.06.14 10:34
Cestitam na snimcima.
Uz prvi sam (iskreno) ocekivao trubu ,,budjenje,, ili eventualno ,,podizanje zastave,,.
U drugom snimku nisam video da li jos tamo telefonska govornica (kad udjes pa na levom zidu) jer kako se narod verao po njoj mislim da nije mogla da se skine!!! I kako to da u onoj gore kancelariji nema kap. Vucicevica. Bas cudno da je prazna, bez brkova! Vidim da provetravanje ne fali, malo nisu uglancani podovi, sve ostalo (zidovi) je tu.
Pitanje je da li kantina radi, ili mozda nisi navracao. Da nije Gašnjani Kadruš sa admiralski epoletama negde zagrlio pivsku flašu?
Kap. Stanimirović Gušter
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 09.06.14 11:45
Hvala na podsećanju,posebno na moju kancelariju koja je bila na spratu u levom hodniku,prva levo.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 09.06.14 15:17
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 16.07.14 10:30
Mislim da je u pitanju Fizela.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija 16.07.14 14:26
Kap. Stanimirović (citat):
Mislim da je u pitanju Fizela.
Hajdemo probat točno locirat položaj broda prema satelitskoj snimci, i ove dvije fotografije. Prema lukobranu, rekao bih da nije Fizela, ako se Fizelom nije zvao nešto veći dio tog dijela poluotoka Muzila.
Zadnja fotografija je Fizela gdje sam bio na obuci, iako ova slika na pokriva cijeli njen dio, ali obuhvaća dio koji nas zanima da vidimo gdje je slikana stara fotografija.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Pula - Katarina, mornarička pešadija