FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Ljudi vjere

Go down 
5 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2
AutorPoruka
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15046
ČLAN OD: : 2009-05-01

Ljudi vjere - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ljudi vjere   Ljudi vjere - Page 2 Icon_minitime21.01.21 2:44

gerard ford (citat):
Doktor Živago (citat):
VBČ (citat):
Točno tako!

Najbolji Papa u zadnjih 2000 godina.
Za mene ne..dozvoljavaš...Ivan Pavao II mi je bio bliži..puno bliži. Iako mi je i Franjo i njegova karizma i briga za obespravljene nesto najljepse sto moze biti. Najvisi uzor, ljubav i poniznost..koju potice Papa Franjo.
Je,bio je u istinu poseban sin Gospe Međugorske.Obilježio je  vrijeme,Jednu turbulentnu epohu kao i ona.A Franjo?Nadam se da on ipak nije posljednji Papa niti Lažni prorok na Petrovoj stolici.

Ne znam je li posljednji, jer ne znamo ni dana ni sata

A nije prorok, ponajmanje lažni. Upravo suprotno, svakim danom sve jače svjedoči protiv laži. 
Nakon 2000 godina pojavio se novi Petar u Rimu.

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: Ljudi vjere   Ljudi vjere - Page 2 Icon_minitime21.01.21 10:29

gerard ford (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.]

Znam da je Marija (Mejrem a.s.) "bezgrešno" začela, ali ne i da je bezgrešno začeta...

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15046
ČLAN OD: : 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: Ljudi vjere   Ljudi vjere - Page 2 Icon_minitime21.01.21 12:08

PORUCNIK (citat):
gerard ford (citat):
[You must be registered and logged in to see this link.]

Znam da je Marija (Mejrem a.s.) "bezgrešno" začela, ali ne i da je bezgrešno začeta...

To te ni ne treba čudit, jer tu dogmu imaju samo katolici, a službeno je na snazi tek od 19. stoljeća. 
Ostali kršćani dakako odbacuju taj nauk.

Doktor Živago
Pukovnik
Pukovnik
Doktor Živago

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 13028
ČLAN OD: : 2020-07-15
DOB : 57
M(j)esto Vinkovci

KomentarNaslov komentara: Re: Ljudi vjere   Ljudi vjere - Page 2 Icon_minitime21.01.21 12:37

Papa Franjo ističe socijalni nauk crkve, i naravno, tako se i ponaša.
Od ustoličenja za Papu pa do danas, on, svojim primjerom ukazuje na poniznost i ljubav, dvije najbitnije značajke svakoga čovjeka, odn. kakvi bi svi mi morali biti, te on ide putem bratstva, ljubavi i pouzdanja.
Podsjećam, evo, to mi je sad palo na pamet - recimo, njegova briga za migrante, kao osobe, a ne kao na puko isticanje brojki...jer...on jednostavno njih osjeća.
Teško mi je riječima to objasniti...jer iz svakog njegovog čina..izvire čin ljubavi prema tim osobama...a mediji..svi mediji..se njima bave..tek kad dođe neka kriza...kada se dogodi neka tragedija s njima...onda su mediji puni neke lažne suosjećajnosti, rekao bih.
Naprotiv, Sveti otac je mislim 2012. ili čak 2013. godine nenajavljeno izvršio posjet migrantima na Lampedusi, da i im pokaže i dokaže da je za njih zabrinut i da se za njih moli.
Nakon toga je on kampove za imigrante posjetio i u Africi, mislim u Maroku, a kasnije i u drugim evropskim zemljama.

Nadalje, njegovo zauzimanje za mir je nevjerojatno, jer je i sam sebi uzeo ime po sv. Franji Asiškome koji se zauzimao za mir i za dijalog.

Sveti otac je graditelj mostova, a ne rušitelj, oštro je protiv svakoga sukoba, a pogotovo protiv ratova, te se čvrsto, vjerom i molitvom zalaže za mir.

I na koncu, istaknuo bih, njegova briga za siromašne, za odbačene, za beskućnike, za zatvorenike je
 legendarna, dakle, za sve one koji su na marginama društva. Sveti otac je narodski čovjek, i on je kao takav uvijek uz narod.

Zorni prikaz njega kao osobe jest činjenica da na vanjske znakove koji ga obilježavaju kao Svetog oca, vrhovnog poglavara katoličke crkve, vrlo malo poklanja pažnje, odn. nimalo.
Tako nosi na prstu ruke obični željezni prste, oko vrata mu visi obično željezno raspelo/križ, dok su njegovi prethodnici uvijek imali zlato i briljante.

Papa Franjo je bez sumnje izniman čovjek.

Sa druge strane, pok. Ivan Pavao II je meni bio najdraži papa i posebno drag po mnogočemu, ali o tome, nekom drugom prilikom.

Ukazujem forumašima da su izraženi stavovi samo moji i nisu teološke prirode, jer ja nisam teolog niti to želim biti.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Ljudi vjere   Ljudi vjere - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Ljudi vjere
Na vrh 
Stranica 2/2Idi na stranicu : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Doba kada su ljudi bili baš ljudi
» Svim forumašima pravoslavne vjere . . .
» SEVERINA - GRAD BEZ LJUDI....
» Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.
» SVAŠTARA