FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri Apr 06, 2018 7:20 pm
Povodom Svjetskog dana Roma Željko i Renato Stojanović iz Slavonskog Broda zaigrali su u Sesvetama za reprezentaciju Svjetske organizacije Roma. Dvojica brodskih Roma strastveni su zaljubljenici u nogomet i svojim su sinovima dali imena po poznatim svjetskim igračima Messiju i Ronaldu.
Željkov sin zove se Leonel Messi, a Renatov sin je Cristiano Ronaldo. Da je tomu tako svjedoče i osobne iskaznice dvojice slavonskobrodskih dječaka. - Moj omiljeni klub je Real Madrid i najbolji igrač je Cristiano Ronaldo. Ja treniram nogomet od malena i nadam se da će i moj sin krenuti njegovim stopama. - kazao je Renato Stojanović. Za razliku od svog brata Željko Stojanović je strastveni navijač Barcelone i kako je rekao - Mesi je čarobnjak. Nisam mogao dati sebi to ime, ali mogao sam sinu. Supruge nisu imale ništa protiv imena, odlično napreduju dvojica dječaka koji imaju pet godina, svakodnevno, čim se probude šutaju loptu i nadaju se braća Željko i Renato da bi upravo njihovi dječaci, Leo Messi i Cristiano Ronaldo, za koju godinu i sami mogli zaigrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6775 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Apr 26, 2018 1:42 pm
Dinamo slavi 107 godina postojanja[You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Apr 26, 2018 2:52 pm
Sloba1 (citat):
Dinamo slavi 107 godina postojanja
Ipak par detaljnijih činjenica:
28. travnja 1911. osnovan je 1. HŠK Građanski (Prvi hrvatski športski klub Građanski). Još prije toga, 1906. osnovana je nogometna sekcija HAŠK-a (Hrvatski akademski športski klub). 1906. je osnovan i Srednjoškolski športski klub Concordia, s nogometnom sekcijom.
Sredinom 1945. dekretom su ukinuta sva tri kluba, i HŠK Građanski, HAŠK i Concordia. NK Dinamo osnovan je 9. lipnja 1945. kao nogometna sekcija Fiskulturnog društva Dinamo, koja od 1949. godine djeluje kao samostalni nogometni klub. Nakon osnivanja Dinama, klubu su pristupili svi najbolji i najpopularniji igrači Građanskog i neki HAŠK-ovi. Tako Dinamo za svoj datum osnutka uzima osnivanje Građanskog a nekog osnova za to ima. Od 12. travnja 2011. Nogometni klub Dinamo Zagreb (NK Dinamo Zagreb) mijenja u Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb (GNK Dinamo Zagreb). (Dinamo se u međuvremenu zvao i HAŠK Građanski (od.1991.) i Croatia Zagreb (od 1993.), ime Dinamo je vraćeno 2000.g.)
Ime Dinamo za sportski klub je inače bilo vrlo često u bivšem socijalističkom bloku zemalja kad su se imena davala prema naprednim tehničkim dostignućima (motor, traktor i sl. ...), kako bi se naglasio progres. Sam dinamo kao uređaj je vrst električnog generatora koji mehaničku energiju pretvara u električnu energiju.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Apr 26, 2018 3:11 pm
Ja sam mislio na fudbal i postavio sportski grb, te ne znam, zašto ova poslednja rečenica, o opisu šta je dinamo. Ko govori o tome. Ja govorim o fudbalu. Ovo je kolega, totalno, bes potrebe, ta poslednja rečenica. Ne znam, šta vam to treba da to napišete? Ko priča o mehaničkoj energiji, te kakve to veze ima sa temom. Ovde si fulao i baš me iznenadio.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Apr 26, 2018 3:41 pm
Sloba1 (citat):
Ja sam mislio na fudbal i postavio sportski grb, te ne znam, zašto ova poslednja rečenica, o opisu šta je dinamo. Ko govori o tome. Ja govorim o fudbalu. Ovo je kolega, totalno, bes potrebe, ta poslednja rečenica. Ne znam, šta vam to treba da to napišete? Ko priča o mehaničkoj energiji, te kakve to veze ima sa temom. Ovde si fulao i baš me iznenadio.
Napisao sam kratko pojašnjenje svega jer zapravo prije 107 godina nije osnovan klub Dinamo, ali današnji nogometni klub tog imena ima osnova za takvu obljetnicu. Zadnja rečenica je nadam se poznata, a ne znam čemu škodi.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Apr 26, 2018 3:45 pm
Ne škodi, ali nismo u školi, već smo zreli ljudi. Po meni to je suvišno. Ja ostajem na stanovištu da Dinamo slavi 107 godina postojanja.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri Apr 27, 2018 1:00 am
ŽIVIO SPORT, i svi fudbalski klubovi koji se osnivaju ili slave vjekovnu tradiciju!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Sat Apr 28, 2018 9:57 am
Tako je. To je najvažnije.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Sat May 05, 2018 5:57 am
Šef struke Veleža, polovina 80 tih godina[You must be registered and logged in to see this image.]
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Sat May 05, 2018 6:00 am
Naslov komentara: Re: Fudbal Wed May 16, 2018 10:49 am
Kuhar-Debar. (citat):
Zaista divno ali mnoge lopte ce zavrsiti u moru.
Treba tu doći još ograda i neka tribinica... U Trogiru je slična situacija već odavno. Igrao sam tu nogomet kao klinac... za vrijeme utakmice dežura brodić na vesla kojim se pokupe lopte koje završe u moru... A kako se radi o niželigašu, lopti nema 'bezbroj' i nisu najnovije pa lopta pokupi vodu tj. more, 'napije se', bude mokra i teška, pa se igra na suhom terenu s mokrom loptom.
Naslov komentara: Re: Fudbal Sat Jul 21, 2018 1:15 am
Rusija iza fasada svjetskog prvenstva u nogometu...
Ruski klub potjerao novopridošlog igrača: Navijači zbog boje kože zabranili transfer
Ekstremna navijačka skupina ruskog drugoligaša Torpedo Moskva inzistirala je na tome da klupsko čelništvo samo nekoliko dana nakon službene promocije raskine ugovor s novopridošlim stoperom Ervingom Botaka-Yobomom (19). Razlog? Boja kože. "Crna boja može biti u simbolu našeg kluba, ali za nas kao navijače postoji jedino bijela boja. U svojim redovima želimo samo bijele igrače", jasna je poruka ultrasa objavljena na društvenim mrežama kojom je dočekan Erving Botaka-Yoboma, Rus s kongoanskim korijenima rođen u moskovskom predgrađu. Pod pritiskom i s predviđanjem tijeka situacije u slučaju neposluha, Torpedova uprava poslušno je izvršila naređenje. Naravno, pod izlikom. U službenom priopćenju kao razlog raskida ugovora navela je - financijski aspekt. Ultrasi Torpedo Moskve nisu izuzetak prema pitanju rasizma. Svojevremeno su i Zenitovi navijači tvrdili kako je "izostavljanje tamnoputih igrača percipirano kao važna tradicija koja pridonosi održavanju klupskog nacionalnog identiteta koji je simbol Sankt Peterburga".
Večeras (četvrtak, 6.09.) od 20:45 h na Nova TV prijenos prijateljske nogometne utakmice aktualnog europskog prvaka i svjetskog doprvaka: Portugal - Hrvatska.
U momčadi Hrvatske dosta novih igrača, Portugal će biti bez C. Ronalda.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Sep 06, 2018 11:06 pm
Max Blitz (citat):
Portugal - Hrvatska
1:1 u gostima u solidnoj utakmici, Portugal s nešto više šansi. S obzirom na daljnja očekivanja i ljestvicu postavljenu ne samo visoko, nego najviše , mora to bolje.
U utorak 11. rujna je prva utakmica u novoj Ligi nacija (grupa 4, Lige A), Španjolska - Hrvatska, prijenos na Nova TV u 20:45 h.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Sep 11, 2018 9:20 pm
Max Blitz (citat):
U utorak 11. rujna je prva utakmica u novoj Ligi nacija (grupa 4, Lige A), Španjolska - Hrvatska...
6:0, potop...
Valjda je i do toga trebalo doći, reprezentacija djeluje skupljena zbrda-zdola, očito je da Dalić baš traži nove igrače; za sad ih nije našao.
Naslov komentara: Re: Fudbal Sun Sep 16, 2018 4:17 pm
Trener Stanković sa kapitenom[You must be registered and logged in to see this image.]
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Sep 18, 2018 5:42 pm
Kamionom su išli od stadiona do aerodroma. Zvezda pred put za susret sa Dinamom 1945 godine[You must be registered and logged in to see this image.]
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Sat Sep 22, 2018 9:17 pm
Bekenbauer - Kigen - Pižon[You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Mon Sep 24, 2018 9:02 pm
Luka Modrić (33) je večeras u Londonu proglašen najboljim igračem svijeta u protekloj sezoni u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).
Glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari, te navijači, a Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda, te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha. Modrić je nagradom "The Best" na najljepši mogući način zaokružio fantastičnu godinu u kojoj je u dresu hrvatske vrste osvojio drugo mjesto na svjetskom prvenstvu, a s Real Madridom četiri trofeja pri čemu i europsku krunu i to četvrtu u posljednjih pet godina. Osvojio je i tri najveća individualna priznanja koja neki nogometaš može dobiti. Proglašen je najboljim igračem svijeta, Europe, te svjetskog prvenstva. ... Zvonimir Boban, jedan od čelnih ljudi FIFA-e, rasplakao se u Londonu tijekom dodjele FIFA-ine nagrade za najboljeg igrača svijeta. Luka Modrić u svom govoru zahvalio je upravo Bobanu i generaciji iz 1998. godine, brončanoj na SP, koji su mu bili inspiracija u karijeri i životu. ...
Naslov komentara: Re: Fudbal Tue Nov 06, 2018 11:18 pm
Jirgen Klop je večeras na reveru nosio cvet "Natalijina ramonda". To je cvet koji se nosi u počast 1,246,000 Srba koji su poginuli tokom Prvog Svetskog rata. Šta reći?! [You must be registered and logged in to see this image.]Bravo gospodine!
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Nov 08, 2018 9:30 pm
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Sun Nov 11, 2018 6:33 am
Ne znam, možda ste primetili da Dinamo iz Zagreba slavi uspeh što će i na proleće igrati u Evropi. To je toliko imalo odjeka, i bilo ushićeno, da sam u prvi mah pomislio da su izborili mesto za nokaut faze Lige šampiona. I onda uđem na gugl da vidim, čemu tolika radost, i tada zapazih, da je u pitanju niži stupanj takmičenja, Liga evrope.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Fudbal Fri Nov 16, 2018 12:39 am
Sinoć izvanredno drugo poluvrijeme utakmice Hrvatska-Španjolska u Zagrebu, u Ligi nacija (grupa 4, Liga A), ne samo zbog pobjede 3:2. Moglo je bit i neriješeno (ili su mogli i Španjolci čak dobit). U nedjelju 18.11. na Wembleyju protiv Engleske, Hrvatska ima priliku osvojiti skupinu.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Fudbal Sun Nov 18, 2018 6:17 pm
Srbija je pobedila Crnu Goru i na dobrom je putu da bude prva u grupi.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Fudbal Thu Nov 22, 2018 12:37 am
Naslov komentara: Re: Fudbal Sun Dec 02, 2018 12:46 pm
U Dublinu je ždrijebom izvučeno 10 kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo u nogometu 2020. Euro 2020. igrat će se u 12 europskih država od 12. lipnja do 12. srpnja, a polufinalni dvoboji (7. i 8. srpnja) i finale bit će odigrani na stadionu Wembley u Londonu. Utakmice prvog kola kvalifikacija bit će odigrane od 21. do 23 ožujka 2019. godine, a posljednje je kolo na rasporedu od 17. do 19. studenog sljedeće godine. Za finalni turnir izravno će se kvalificirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od skupina. Posljednje četiri reprezentacije svoje će mjesto na završnom turniru izboriti kroz doigravanje u kojem će sudjelovati po četiri najbolje reprezentacije iz svakog od četiri kvalitativna razreda Lige nacija, a koje se nisu uspjele naći među dvije prvoplasirane reprezentacije u deset kvalifikacijskih skupina.