FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Fudbal

Go down 
+18
Doktor Živago
Max Blitz
Sloba1
Stanko1
Jozo Trklja
gerard ford
PORUCNIK
Kuhar-Debar.
alexandar
arcibald01
Brkakougar
Alexandar Zambezi
vladimir
sasa staza
semsudin
milutins
pucflek
pera84
22 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Next
AutorPoruka
Stanko1
Podporučnik
Podporučnik
Stanko1

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1905
ČLAN OD: : 2013-02-24
DOB : 75
M(j)esto Zagreb

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime04.07.17 6:54

Ovaj 18-godišnji klinac nije samo vrhunski golman nego i genijalni ucjenjivač. Uhvatio je AC Milan (da prostite) za jaja i osigurao si godišnju plaću od 6 milijuna eura. Time je Gianluigi Donnarumma postao najplaćeniji igrač Milana:

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4618
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime04.07.17 12:56

Sloba1 (citat):
semsudin (citat):
Sarajevo i Željo su 10. marta 1982. igrali pred 55 hiljada navijača na Koševu. Mnogi spominju i veći broj navijača ali niko sa sigurnošću ne može reći o kojem broju se radilo. Beogradski Tempo je licitirao cifrom od čak 75.000 gledalaca!

U izvještajima je zapisano da su prilazi stadionu bili potpuno zakrčeni. Dosta gledalaca sa kupljenim ulaznicama ostalo je vani, jer je stadion bio krcat pola sata prije početka utakmice.

Tim sa Grbavice pobjedom se trebao uključiti u utrku za naslov sa Dinamom, Zvezdom i Hajdukom, dok je za Sarajevo pobjeda značila mogućnost izlaska na međunarodnu scenu.

Sarajevo je igralo u sljedećem sastavu: Janjuš, Radeljaš, Kapetanović, Vidović, Ferhatović, Hadžibegić, Sušić, Lukić (Hadžialagić), Teskeredžić, (Jozić), Božović, i Pašić.

Plavi dres nosili su: Šujica, Berjan, Komšić, Baljić, Saračević, (Paprica), Čilić, Bahtić, Odović, Baždarević, Vlaški i Nikić.

Domaći četiri godine nisu savladali komšije pa su od starta krenuli ofanzivno. Lukić, Teskeredžić te Sušić su imali svoje prilike ali kazna je stigla preko Nikića u 33. minuti.

U nastavku je Sušić u 52. minuti povukao loptu sa centra, odigrao dupli pas sa Teskeredžićem i na kraju postigao efektan pogodak.

Samo pet minuta kasnije bilo je 2:1. Sušić je asistirao za Vidovića, koji je pogodio mrežu Šujice. Nastalo je neopisivo slavlje među pristalicama bordo boje. Do kraja utakmice Baždarević je imao dobru priliku ali je završilo 2:1.

Hadžibegić, Sušić i društvo su završili četvrti sa 39 bodova, dok su komšije sa Grbavice bile pete sa 38 bodova. O kakvoj kvalitetnoj generaciji se radilo ide u prilog da je Sarajevo u sezoni 1984/85 osvojilo naslov prvaka, a Željo iste godine dobacio do polufinala Kupa UEFA.
Ovakav kalibar igrača i navijača nikada više neće biti na ovim prostorima...

Bio sam na Kosevu na ovoj utakmici.Bukvalno smo jedni drugima sjedjeli u krilu.Sjecam se kada je oficijelni spiker najavio "na stadionu vise nema niti jedno mjesto" Sa loptom na centar je sletjela jedna moja kolegica iz Bugojna,padobranac. Dugo je bila  "glavna faca" u gradu. Oko 10 000 posjetilaca nije moglo uci na tribine.Slazem se sa konstatacijom da ovakav kalibar igraca,a posebno navijaca nece nikada vise biti nigdje na prostorima ex yu.Bukvalno smo zivjeli za Zelju.Mi smo njih (navijace Sarajeva)zvali pitari ,oni nas papci.Nije bilo huligana,navijalo se zestoko,bez uvreda-jednostavno "Mi smo Zeljini -Zeljo je nas "
Kako smo preziveli poraz u polufinalu kupa UEFA ni dan danas mi nije jasno.Cijelo Sarajevo je tugovalo,mislim da je bila veca tuga u gradu nego kada je umro Marsal Tito.Te godine smo trebali biti sampioni Jugoslavije,Svabo je prodao Zvezdi utakmicu na Grbavici (1 : 3).Jutro pred utakmicu sretnem zemu Nikolu Nikica u gradu ,zacudjen ga upitah(bili smo veliki prijatelji od malih nogu) "nisi u karantinu"-zar nisi citao novine,imam upalu pluca-rezignirano odgovori mi Nidzo,druga Zeljina legenda posle pomenutog Svabe-Strausa sa Grbavice.Naravno da nije bio bolestan.

Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 6774
ČLAN OD: : 2014-12-21
DOB : 61
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime04.07.17 19:37

Sarajevo je igralo u sljedećem sastavu: Janjuš, Radeljaš, Kapetanović, Vidović, Ferhatović, Hadžibegić, Sušić, Lukić (Hadžialagić), Teskeredžić, (Jozić), Božović, i Pašić.

Plavi dres nosili su: Šujica, Berjan, Komšić, Baljić, Saračević, (Paprica), Čilić, Bahtić, Odović, Baždarević, Vlaški i Nikić.

Ponovo gledam objavu i imena igrača i sećam se tih lepih vremena kada se igrao fudbal, ali baš fudbal... Pogledajte samo ove sastave i fudbalske veličine. Za svako divljenje i poštovanje.
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime05.07.17 5:57

Dobro si ti slobo ovo sastavio ali da dodam jednu bitno stvar kod sasatava Zelje..Paprica?U pitanju je Zoran a ne njegov brat Rade koji je u to vrijeme bio u jna.Zoran je bio "djevojka za sve" dok je Rade bio klasican centarfor-izrazita 9 ka.

Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime05.07.17 19:15

Mislio sam na Radeta da je to on... Centarfor prava devetka, a sada toga formata igrača više nema. Tada je svaki klub počev od Bežigrada, preko Maksimira, Koševa, Grbavice, Bilinog brega, Gradskog stadiona, do JNA i Marakane imao prave 9-ke... Kantrida... neke sam i zaboravio imena. Davno je bilo... Hajduk, kod Plinare pa Poljud, tako je bilo.... Gradski vrt u Osijeku, tako nešto...
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime01.08.17 23:40

malo seoskog fudbala    http://www.modricainfo.com/vranjak-privodi-kraju-pripreme-za-start-u-2-ligi-rs-grupa-zapad-tonski-prilog/

Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime03.08.17 9:00

Ovde u Srbiji ima pojava koja nije normalna. Igraju Partizan i Olimpijakos i umesto da svi bodrimo crno-bele, navijači Zvezde navijaju protiv Partizana a za gosta i tamo isto kada je bio uzvratni meč... Jeste da su boje grka i zvezde iste, ali ipak, navijati za tuđeg a protiv svoga, je nešto što nije normalno...
Ne znam kako je u drugim republikama, ali ovo sam izneo kao primer iz zemlje Srbije !
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime03.08.17 13:54

Ja sam partizanovac. Sasvim je normalno da navijam za zvezdinog protivnika, bez obzira da li je strani tim ili ne.

Podporučnik
Podporučnik

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime03.08.17 22:06

Nisi fer druze Milutins-JA sam ZVEZDAS u srcu i dusi a kada igra bilo koji nas klub sa stranim ja UVEK navijam za NAS klub a sto se tice PARTIZANA-kada igra sa stranim klubovima JA OPET navijam za Partizan...

-NIJE TESKO BITI PATRIOTA... kokice jedem kokice salutiranje
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8095
ČLAN OD: : 2011-01-25

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime03.08.17 22:37

milutins (citat):
Ja sam partizanovac. Sasvim je normalno da navijam za zvezdinog protivnika, bez obzira da li je strani tim ili ne.

ti si pravi partizanovac
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime03.08.17 22:59

Sloba1 (citat):
Ovde u Srbiji ima pojava koja nije normalna. Igraju Partizan i Olimpijakos i umesto da svi bodrimo crno-bele, navijači Zvezde navijaju protiv Partizana a za gosta i tamo isto kada je bio uzvratni meč... Jeste da su boje grka i zvezde iste, ali ipak, navijati za tuđeg a protiv svoga, je nešto što nije normalno...
Ne znam kako je u drugim republikama, ali ovo sam izneo kao primer iz zemlje Srbije !

Ima kretenizma na derbijima Dinamo - Hajduk i Rijeka - Hajduk, ali usporedivog s ovim što si naveo ipak ne.
Sad su u igri četiri hrvatska kluba za dalje u europskim nogometnim natjecanjima, nije od domaćih bilo javnog navijanja za inozemni klub.

Da se mene pita nekako bih formulirao i uveo u kazneni zakon i unošenje i raspirivanje unutarnacionalne mržnje (koja se zapravo svodi na međuregionalnu), ako taksativno ne postoji, ne samo međunacionalne.
Ali dobro, meni je općenito krajnji nivo strasti koji ljudi postižu kod nogometa neprihvatljiv, pa nisam mjerilo.
Čisti relikt prošlosti, kruha i igara.
Odnosno okršaj na livadi izabranih boraca, kako se u srednjem vijeku i ranije zaista ratovalo. Ako je utakmica ne vodi se ponovo Krbavska bitka, to su gluposti.  Rolling Eyes
Više mi se sviđa američki pristup sportu, zahebancija, sve polunamješteno i namješteno, komercijalizacija i trošenje od suvenira do pilećih krilaca za vrijeme utakmice.

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime04.08.17 4:00

Veliki uspjh "Jugoslovenskog "fudbala u Evropskim predtakmicenjima.Cak 10 klubova se plasiralo u narednu rundu,pola lige.Eto prilike da navijam za Zagrebacke modre ukoliko izvuku Zvezdu.Voleo bih da Partizan igra sa majstorima s mora.

Hajduk Partizanu vec priprema mine
Da ga salje u morske dubine
Ali Djurdjevic na to kaze
Kad ja pucam ni mina ne pomaze .   cheers

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime15.08.17 4:09

Moje selo ima drugoligasa-druga liga zapad RS.Na otvaranju sezone u nedelju je bilo 500 gledalaca.Fudbal je tamo u rukama mafije a mafija je fudbalski savez.Prave lovu,4 sudija,plus delegate.Sav prihod of ulaznica ide njima [You must be registered and logged in to see this image.]

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime15.08.17 4:20

"Zaratio "sam sa pola sela.Skupljaju novac za fudbalere,imaju drugoligasa.Cudu nemogu da se nacudim,u ekipi igraju dvojica Italijana,koliko su ih platili nemam pojma.U izgledu je i dolazak nekog Senegalca ?Pojacani sa golmanom iz Dobojske Sloge.Napalili se kao da ce u Ligu Sampiona.Nikakve koristi od toga, materijalni troskovi ogromni.Kod kuce za utakmice placaju 4 sudije,delegata,kontrolora .I opstina ulaze poprilican novac u seoske fudbalske klubove-umjesto da ulazu u razvoj sela kroz nova radna mjesta,skolstvo ,sprecavanje iseljenja....
Zasto ulazu u fudbal?Jednostavno na taj nacin dobivaju glasove na lokalnim izborima za gradske skupstine.Kao da im je "sve potaman".

Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime15.08.17 19:42

A sada golman Stojković, inače zvezdaš, afirmisao se i bio tamo kapiten. Sada ladno reče da mu je Partizan najveća ljubav i da će se uvek vratiti ? Sa njim nešto nije u redu. Valjda je Zvezda ta ljubav a ne Partizan. Mora da mu je neka lampica u glavi kvrcnula.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime15.08.17 19:46

sasa staza (citat):
Nisi fer druze Milutins-JA sam ZVEZDAS u srcu i dusi a kada igra bilo koji nas klub sa stranim ja UVEK navijam za NAS klub a sto se tice PARTIZANA-kada igra sa stranim klubovima JA OPET navijam za Partizan...

-NIJE TESKO BITI PATRIOTA... kokice jedem kokice salutiranje
Tako je... Ja sam Zvezdaš ali ću navijati za Partizan da izbaci Videotona, a ne kontra, da navijam za mađare protiv kluba iz svoje zemlje...
Tako da poimanje stvari koje je izneo Milutins su krajnje neshvatljive !
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime15.08.17 23:40

Citat :

Ama sta ste zagraktali na covjeka k'o vrane.
Pa nije rekao da mrzi svoju zemlju, samo da je veliki protivnik partizana.   clown
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime16.08.17 17:24

pera84 (citat):
Citat :

Ama sta ste zagraktali na covjeka k'o vrane.
Pa nije rekao da mrzi svoju zemlju, samo da je veliki protivnik partizana.   clown
Suprotno je rekao. Da je za Partizan dušom i telom Smile ali nema veze, idemo dalje.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime16.08.17 20:13

A poslije njih sam prestao da pratim fudbal...

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime17.08.17 11:00

Članska karta FK Budućnost

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime27.08.17 16:43

Na starom Hajdukovom placu...

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime28.08.17 8:27

Max Blitz (citat):
Na starom Hajdukovom placu...

Pod Plinarom ili samo Plinara
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime30.08.17 3:00

UEFA izabrala gol sezone: Hrvat pobjednik

Gol centarfora Juventusa Marija Mandžukića u finalu Lige šampiona protiv Real Madrida proglašen je za najljepši pogodak protekle sezone u izboru UEFA.
Mandžukić je u finalu Lige šampiona u Kardifu u 27. minutu primio loptu na grudi i okrenut leđima pogodio mrežu Kejlora Navasa za izjednačenje 1:1.
To je, medjutim, na kraju bio samo utješni pogodak za Juventus pošto je Real slavio sa 4:1. Mandžukićev gol dobio je 26 odsto glasova.
Na drugom mjestu je igrač Fenerbahčea, Senegalac Musa Sou sa 25 odsto. On je u meču grupne faze Lige Evrope protiv Mančester Junajteda makazicama postigao gol.
Na trećem mjestu je fudbaler Reala Kazemiro sa 20 odsto glasova. On je u osmini finala Lige šampiona fanatastičnim pogotkom sa 25 metara u 54. minutu postavio konačnih 3:1 za Real u susretu protiv Napolija, piše Hina.

[You must be registered and logged in to see this link.]

Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime30.08.17 22:43

PORUCNIK (citat):
UEFA izabrala gol sezone: Hrvat pobjednik

Gol centarfora Juventusa Marija Mandžukića u finalu Lige šampiona protiv Real Madrida proglašen je za najljepši pogodak protekle sezone u izboru UEFA.
Mandžukić je u finalu Lige šampiona u Kardifu u 27. minutu primio loptu na grudi i okrenut leđima pogodio mrežu Kejlora Navasa za izjednačenje 1:1.
To je, medjutim, na kraju bio samo utješni pogodak za Juventus pošto je Real slavio sa 4:1. Mandžukićev gol dobio je 26 odsto glasova.
Na drugom mjestu je igrač Fenerbahčea, Senegalac Musa Sou sa 25 odsto. On je u meču grupne faze Lige Evrope protiv Mančester Junajteda makazicama postigao gol.
Na trećem mjestu je fudbaler Reala Kazemiro sa 20 odsto glasova. On je u osmini finala Lige šampiona fanatastičnim pogotkom sa 25 metara u 54. minutu postavio konačnih 3:1 za Real u susretu protiv Napolija, piše Hina.

Gledao sam meč, a gol je strašno lep, moram priznati, majstorski
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime06.09.17 3:31

Blize se kraju kvalifikacije za SP u Rusiji 2016 e.Najvjerovatniji scenario je da ce Srbija i Hrvatska biti pobjednici u svojim grupama te  se direktno plasirati. BiH je trenutno na drugom mjestu (steta sto su prosuli 2 : 0 na Kipru ).Slovenci i Crnogorci takodje imaju sanse za baraz.
U svakom slucaju bice interesantno ispratiti ove zadnje dve utakmice kvalifikacionog ciklusa.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime06.09.17 4:54

Navijači Hajduka iz Krila Jesenice

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime07.09.17 0:24

Nakon Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji sprema se novo natjecanje UEFA-e. Liga nacija, koja kreće od rujna 2018. i igrat će se do lipnja 2019. godine. Brojat će 55 reprezentacija i bit će podijeljena u četiri lige, od čega će svaka imati po četiri skupine od tri ili četiri reprezentacije po koeficijentu UEFA-a.
U ligi A igrat će najjače europske reprezentacije, a u ligi D bit će one najslabije rangirane, ideja je predsjednika europske kuće nogometa Aleksandra Čeferina.
Pobjednici skupina plasirat će se u viši, a četiri najslabije ispast će u niži rang. Prvoplasirani iz skupina lige A igrat će na Final Fouru. Svaka najbolja reprezentacija koja osvoji svoju ligu plasirat će se na Europsko prvenstvo 2020. godine, a liga bi trebala zamijeniti prijateljske utakmice.
Nogometni savezi požalili su se UEFA-i da prijateljske utakmice više štete nego koriste reprezentacijama...

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.09.17 0:05

Momčad Hajduka nakom prve utakmice, s 'Calciom' 11. lipnja 1911.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.09.17 22:30

Ovo su retki stari snimci iz davne istorije.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime05.10.17 17:50

Zadatak za učenike petog razreda osnovne škole:

"Zamisli da je Trnoružica moderna manekenka i da je poljupcem budi mlada nogometna nada Dinama, Hajduka, Rijeke ili kojega drugoga nogometnoga kluba.
Na prazne crte napiši modernu bajku. Nastoj biti što duhovitiji/duhovitija", zadatak je koji je dočekao učenike petog razreda osnovnih škola u radnoj bilježnici...

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime08.10.17 3:00

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime08.10.17 13:32

Max Blitz (citat):

Bratstvo i Jedinstvo Smile
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8095
ČLAN OD: : 2011-01-25

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime08.10.17 14:16

PORUCNIK (citat):

mislim da je to najjaca reprezentacija sfrj
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime08.10.17 15:08

vladimir (citat):
PORUCNIK (citat):

mislim da je to najjaca reprezentacija sfrj
Da.. ja isto mislim da je najjača selekcija. Zairu su dali mislim devet komada na prvenstvu.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.10.17 17:59

Poznati su sudionici jakosnih skupina i potovi Lige nacija, novog UEFA-ina natjecanja koje će zamijeniti prijateljske oglede.
UEFA-ina Liga nacija bit će podijeljena u četiri jakosne skupine (Lige), a svaka skupina bit će podijeljena na četiri grupe od po tri ili četiri reprezentacije. U natjecanju će sudjelovati 55 reprezentacija koje će biti podijeljene u ligama ovisno o UEFA-inu koeficijentu. Liga A uključivat će najbolje reprezentacije Europe, dok će Liga D uključivati naslabije rangirane.
U svakoj skupini (A-D) pobjednici će izboriti promociju u viši rang natjecanja, dok će četiri najlošije reprezentacije ispasti u niži rang. Četiri pobjednika skupine u Ligi A igrat će završnicu odnosno Final Four, a pobjednici će izboriti plasman na Europsko prvenstvo. Ako je reprezentacija već izborila Euro kroz regularne kvalifikacije, "karta" za europsku smotru prenosi se na iduću reprezentaciju.
Utakmice skupina igraju se od rujna do studenog 2018. godine, dok se Final Four igra u lipnju 2019. godine.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.10.17 18:03

Kako ja ne znam za ovu vrstu takmičenja ! Znam za svetsko prvenstvo u Moskvi, ali za ovu tablicu prvi put sada čujem i vidim. Kako o ovome niko u Srbiji ništa ne govori !
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.10.17 18:18

Sloba1 (citat):
Kako ja ne znam za ovu vrstu takmičenja ! Znam za svetsko prvenstvo u Moskvi, ali za ovu tablicu prvi put sada čujem i vidim. Kako o ovome niko u Srbiji ništa ne govori !

Pa, nije za sad atraktivno, tj. tek će se vidjeti, a ideja je zamijeniti s tim prijateljske utakmice, znači zapravo trening i pripreme, a da se ipak za nešto i natječe. Kao dodatni motiv.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.10.17 18:26

Jasno mi je. Zaista u Srbiji o ovome niko ne priča. Bilo je reči da će biti regionalna liga u fudbalu, pa smo ovde vodili debatu da to nije moguće niti sazrelo. Ja sam tada replicirao ovde, kako je moguće da se igra košarka, vaterpolo a Vi ste mi rekli, da to nije isto i da je fudbal više od igre uzimajući u vid, zapaljive navijače i rane iz prošlosti.
Po datumu vidim da bi se igralo posle okončanja svetskog prvenstva i to u jesen.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.10.17 18:31

Regionalna liga je nešto drugo i tiče se klubova.

Hm, ovdje opet izostaju prijateljski ogledi s izvaneuropskim timovima.
Ne znam kako to u stvari funkcionira, ali recimo tko želi Brazil u prijateljskom ogledu, to se mora platiti!
I to više ako se želi A postava, inače dobiješ rezerve.  Smile

Ovdje bi (valjda) otpalo to plaćanje. A i ne može se dobiti tek tako ni Engleska ni Njemačka za prijateljsku utakmicu, nego je motiv doći na ovaj način s njima tj. boljima u grupu.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.10.17 18:58

Maks, sada sam video na televizoru u sportskom bloku. Kao da su znali da vodimo debatu. Sve ovo što si ti napisao, tako su rekli... Kako je svet mali Smile
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime17.10.17 15:16

Parovi dodatnih kvalifikacija za SP 2018.
Prve utakmice na rasporedu su između 9. i 11. studenoga, a uzvrati od 12. do 14. studenoga.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime05.11.17 16:30

Stara slika ali fudbal bio na nivou...[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime09.11.17 23:57

Max Blitz (citat):
... dodatne kvalifikacije za SP 2018.

Rijetko sam na stadionima... a večeras sam bio na Maksimiru protiv Grčke i baš sam pogodio... sjajna atmosfera, igra i rezultat... 4:1.
Nije bilo navijača gostiju (takav je bio dogovor), pa mi je to bio dodatni motiv da odem, ne podnosim navijačke nerede.
Ne bi trebalo biti problema u uzvratnom susretu u nedjelju što se plasmana na SP tiče.

Na vrh Go down
Alexandar Zambezi
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 14
ČLAN OD: : 2015-02-28

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime10.11.17 18:50

Max Blitz (citat):
Max Blitz (citat):
... dodatne kvalifikacije za SP 2018.

Rijetko sam na stadionima... a večeras sam bio na Maksimiru protiv Grčke i baš sam pogodio... sjajna atmosfera, igra i rezultat... 4:1.
Nije bilo navijača gostiju (takav je bio dogovor), pa mi je to bio dodatni motiv da odem, ne podnosim navijačke nerede.
Ne bi trebalo biti problema u uzvratnom susretu u nedjelju što se plasmana na SP tiče.

I kod mene tako
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime10.11.17 21:33

To znači da će Hrvatska biti isto učesnik a Grčka ostati kući. Rezultat sa tri gola razlike je nenadoknadiv.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1557
ČLAN OD: : 2015-01-15

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.11.17 19:37

Mislis.....?
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime11.11.17 21:20

Hrvatska neće sebi dozvoliti takav luksuz i prepustiti  drugom učešće.
Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime12.11.17 21:59

Tim koji je srušio Reala pre 30 godina...[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime12.11.17 22:48

Tvrda utakmica u uzvratu u Grčkoj i 0:0... ždrijeb skupina na SP je 1. prosinca.

Na vrh Go down
Sloba1
Podpukovnik
Podpukovnik
Sloba1

Premium Medalja PM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Petrovaradin

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime12.11.17 23:09

Nisam pratio, ali sam bio ubeđen da će Hrvatska sačuvati prednost iz Zagreba i da neće dozvoliti takav luksuz da izostane sa tako velikog takmičenje.
Sve ostalo zavisi i od grupa, ko će gde biti i od samih učesnika naravno i spremnosti.
Na vrh Go down
Sponsored content

Fudbal - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Fudbal   Fudbal - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Fudbal
Na vrh 
Stranica 2/13Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Next
 Similar topics
-
» Fudbal