FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue 5 Jun 2018 - 23:17
Performans Marine Abramović - video sa sat vremena gledanja u magarca; cijena 80.000 eura
Riječ je o djelu "Ispovijest" (Confession), umjetnice Marine Abramović. Ispovijest se usredsređuje na šokantne anegdote umjetnika. Tijelo koje je podvrgnuto fizičkom iscrpljivanju ostaje nepokretno u ovom videu (video je inače sklonjen sa YouTubea). Pažnja se tako prebacuje sa fizičke na psihološku oblast. Iako ne govori, Abramović nam, navodi se, daje uvid u njenu problematičnu prošlost. Sjećanja na njeno djetinjstvo pojavljuju se kao tekst uz dno ekrana dok kleči pred magarcem. Oni stoje licem u lice kroz čitav komad.
U Srbiji postoje određene snage koje traže ponovo uvođenje vojnog roka. Najviše iz razloga stare populacije i nas koji smo odslužili vojsku ali nismo više u upotrebljivom stanju, te redovne trupe ne bi mogle odgovoriti zadatku. Predlaže se uvođenje služenja na 6 meseci, čisto da se osnovne tehnike savladaju.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sat 9 Jun 2018 - 21:31
Ja znam i za kraću naredbu: "Prozor noćas mora pasti!" Tito
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue 12 Jun 2018 - 7:41
Željeznički kolodvor u centru Splita. Ja mislim da neću doživjeti da tu dođe neki super brzi vlak na relaciji Split - Zagreb. Tu se godinama ništa nije ulagalo kao u ovaj jedan obični drveni prag koji je istrunio. A kamoli da će kupiti neki brzi vlak. Po ovim tragovima na ovim drvenim pragovima ili kako se već to zove, imam osjećaj da je tu vlak izletio iz tračnica.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun 17 Jun 2018 - 13:25
Nema zajebancije. Tko je u Splitu ubio 3 mala pačića.!?
'Danas je to pačić, sutra će biti ljudsko biće': Splićanin podigao kaznenu prijavu protiv roditelja djece koja su na Trsteniku zatukla nedužne životinjice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun 17 Jun 2018 - 13:39
Vojnik Graničar (citat):
Nema zajebancije. Tko je u Splitu ubio 3 mala pačića.!?
Obožavam ovakve vijesti, (tj. zakone), hoću reći davanje važnosti slučaju.
Digla se poprilična hajka na počinitelje iako su djeca, tj. njihove roditelje , a uvođenje reda je izuzetno važno, mada objektivno samo inkriminirano konkretno djelo nije. Koliko subjektivno mogu primijetiti, mijenjaju su dosta brzo stvari po ovim pitanjima, samo treba biti nemilosrdan, i lupati kazne koje će se i provoditi, ako neće ići / ne ide drugačije. Trebalo bi i razumjeti da je eventualno uspoređivanje tri pačića s nekim (drugim) teškim ljudskim sudbinama, nepravdama, teškim životnim prilikama, itd. načelno pogrešno, tj. treba sve rješavati.
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun 17 Jun 2018 - 16:59
Max Blitz (citat):
Obožavam ovakve vijesti, (tj. zakone), hoću reći davanje važnosti slučaju.
Max, 100% se strinjam s teboj.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Brod Oosterdam u Splitu Mon 18 Jun 2018 - 20:51
Danas u Split nisu došle ni izbjeglice ni migranti. Došli su pravi turisti. "Dojahali" su u velikom stilu. Čekao sam taj veliki grad na lukobranu gradske luke. To je ogromna brodina koja nosi ime "Oosterdam". Dok su ga vezivali zadnji kraj broda je privezan sa 8 debelih konopa. Ne znam je li ovoliki bio Titanik ali ovo je ogromno. Nema što nema na njemu. Ima i 9 metara broda ispod mora. Ukoliko se tko zaželi malkooooo provozati sa njim samo se javite: [You must be registered and logged in to see this link.]
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 27 Jun 2018 - 8:13
Ovo ima samo u Meksiku.
Ubijen kandidat za gradonačelnika: Federalci došli po šefa policije, a onda uhitili cijelu policijsku stanicu!
Svih 27 pripadnika policijske stanice u meksičkom gradu Ocampu pritvoreno je zbog sumnje da su umiješani u ubojstvo kandidata za gradonačelnika Fernanda Angelesa Juareza (64).
Hajde da ja vidim da li je ta vaga stvarno neispravna ili ja slabo vidim. Sa jedne police sam uzeo pakiranje soli od 1 kilograma i stavio sam je na vagu da vidim što će sada pokazati. A vaga pokaže ovo.
Po onoj žutoj naljepnici na vagi se vidi da je zadnji put baždarena 2016 godine. Vjerojatno ljudi iz LIDL-a smatraju da ne treba pretjerivati da tim provjerama točnosti vage. Oni se uzdaju u vagu koju imaju ugrađenu na blagajni gdje se vaga voće i povrće prije plačanja. Sad se pitam je li i ta vaga na blagajni precizna kao i ova kod voća i povrća. Jer na toj vagi na blagajni ne mogu vidjeti kada su je zadnji put baždarili i je li precizna kao i ova vaga kod voća i povrća.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 27 Jun 2018 - 16:27
Rekli bi u narodu, psi laju a karavane prolaze.
Ova dvojica se hrvaju na sred ulice u Zadru. I nitko da stana da ih rastavi ili da im kaže da se maknu sa ceste.
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15056 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 27 Jun 2018 - 16:57
Vojnik Graničar (citat):
PRECIZNA VAGA U TRGOVINI LIDL
Po onoj žutoj naljepnici na vagi se vidi da je zadnji put baždarena 2016 godine. Vjerojatno ljudi iz LIDL-a smatraju da ne treba pretjerivati da tim provjerama točnosti vage. Oni se uzdaju u vagu koju imaju ugrađenu na blagajni gdje se vaga voće i povrće prije plačanja. Sad se pitam je li i ta vaga na blagajni precizna kao i ova kod voća i povrća. Jer na toj vagi na blagajni ne mogu vidjeti kada su je zadnji put baždarili i je li precizna kao i ova vaga kod voća i povrća.
Vaga je najvjerojatnije posve ispravna.
Zašto ti pokazuje malo više soli od naznačene. Jer u pakiranju smije biti više, ali ne manje od naznačenog. Budući da je sol jeftin proizvod, onda ne čudi da će proizvodjač radije stavit 25 grama više. Osim toga i pakiranje tj. platična vrećica teži koji gram. No sol je ipak poseban proizvod, podložna je povući vlagu iz zraka (ako ima i manja rupica na pakiranju). Stoga bih rekao da je vaga ispravna.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 27 Jun 2018 - 17:04
VBČ (citat):
Zašto ti pokazuje malo više soli od naznačene. Jer u pakiranju smije biti više, ali ne manje od naznačenog. Budući da je sol jeftin proizvod, onda ne čudi da će proizvodjač radije stavit 25 grama više. Osim toga i pakiranje tj. platična vrećica teži koji gram. No sol je ipak poseban proizvod, podložna je povući vlagu iz zraka (ako ima i manja rupica na pakiranju). Stoga bih rekao da je vaga ispravna.
Vidim kako je ispravna umjesto da prazna pokazuje 0,000 kg ona pokazuje 0,007 kg. A točnost ću provjeriti sutra sa nekim drugim artiklom.
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 27 Jun 2018 - 21:17
Vojnik Graničar (citat):
VBČ (citat):
Vidim kako je ispravna umjesto da prazna pokazuje 0,000 kg ona pokazuje 0,007 kg. A točnost ću provjeriti sutra sa nekim drugim artiklom.
Možeš da proveravaš na ovaj način koliko očeš. To je vaga, koja služi kupcima, da vide koliko uzimaju - voča, povrča, ... koje se prodaje na kg. Ta težina nije merodavna za kasu. Na kasi je vaga, koja je merodavna. To je naznačeno i na samoj vagi. Ako očeš da proveriš tačnost, kupi nešto, vagaj na toj vagi i usporedi sa onom na kasi. Druga stvar bi bila, da je to vaga koja ti izbaci nalepnicu sa iznosom, koji se odčita na kasi.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon 2 Jul 2018 - 5:16
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue 3 Jul 2018 - 16:24
U Split stiglo 16 stranih policajaca u sklopu projekta 'Sigurna turistička sezona'
U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi u utorak je predstavljeno 16 stranih policajaca koji će u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona" ovoga ljeta raditi na širem splitskom području.
Policajci su u Split stigli iz Češke, Slovačke, Poljske, Njemačke i BiH, a uskoro će im se pridružiti i kolege iz Italije te Francuske, pa će ih ukupno biti 19 iz sedam država.
Gledam ovoga prvog policajca sa desne strane, bogami se on dobro obukao. Ne znam otkuda dolazi ali očito se debelo prevario. Obukao se kao da je radio u Sibiru i kao da je ovdje u Splitu ista takva klima. Prokuvat će nakon 100 metra.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue 3 Jul 2018 - 21:40
Max, kakva je stvar imati tri šestice u broju komentara? Žurim da prekoračim tu brojku
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue 3 Jul 2018 - 21:48
PORUCNIK (citat):
Max, kakva je stvar imati tri šestice u broju komentara? Žurim da prekoračim tu brojku
Pa, znaš ja je 666 simpol Vraga, ako si praznovjeran u tom smislu, brzo se potrudi promijenit taj poredak brojeva.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue 3 Jul 2018 - 21:50
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Pa, znaš ja je 666 simpol Vraga, ako si praznovjeran u tom smislu, brzo se potrudi promijenit taj poredak brojeva.
Intezivno postiram
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Thu 5 Jul 2018 - 17:29
Ovaj vikend će se u Splitu na Poljudu šesti put održati festival elektronske glazbe Ultra Europe.
Na vijestima javljaju da je u Split već pristiglo oko 150.000 partijanera iz cijelog svijeta, svaki će u prosjeku potrošiti bar 150 eura dnevno, a smještajnih kapaciteta više skoro i nema. Nakon Splita Festival se održava i na otocima Braču, Hvaru i Visu.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sat 7 Jul 2018 - 19:18
Vojnik Graničar (citat):
Ako niste znali kako izgleda pakao. Pogledajte kako to izgleda ovdje kod mene u Splitu.
Ajde ne budi kao one babe po Splitu ljubomorne na mladost. I inače ljubomorne na bilo što jer nisu ništa prošle u životu. (Kristalno mi je poznato.)
Ovo se počisti u čas. Papir i plastika, nije se nafta izlila.
A članak indexa je jedenje go*na. Sve protječe u najboljem redu. I broje se slatki €€€€, cmok
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun 8 Jul 2018 - 7:54
Vojnik Graničar (citat):
U Split stiglo 16 stranih policajaca u sklopu projekta 'Sigurna turistička sezona'
U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi u utorak je predstavljeno 16 stranih policajaca koji će u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona" ovoga ljeta raditi na širem splitskom području.
Policajci su u Split stigli iz Češke, Slovačke, Poljske, Njemačke i BiH, a uskoro će im se pridružiti i kolege iz Italije te Francuske, pa će ih ukupno biti 19 iz sedam država.
Gledam ovoga prvog policajca sa desne strane, bogami se on dobro obukao. Ne znam otkuda dolazi ali očito se debelo prevario. Obukao se kao da je radio u Sibiru i kao da je ovdje u Splitu ista takva klima. Prokuvat će nakon 100 metra.
Nešto se mislim... Kada je Hrvatska vlada primila ove policajce, da li ima sličan reprocitet u smislu da i Hrvatski pripadnici reda, odu u neku od tih zemalja. Nešto slično kao razmena studenata, da ne bude ovo samo jednostran akt.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun 8 Jul 2018 - 10:25
Sloba1 (citat):
Vojnik Graničar (citat):
Nešto se mislim... Kada je Hrvatska vlada primila ove policajce, da li ima sličan reprocitet u smislu da i Hrvatski pripadnici reda, odu u neku od tih zemalja. Nešto slično kao razmena studenata, da ne bude ovo samo jednostran akt.
Mislim da i Crna Gora prima policajce iz nekih zemalja regiona u turističkoj ljetnjoj sezoni. Bude policajaca iz Srbije BiH, ne znam dolaze li iz Hrvatske, Makedonije i Albanije. Mislim da je to dobrodošla pomoć u očuvanju reda, a i radi sprečavanja negativne konotacije o postupanju policije prema izgrednicima iz drugih zemalja.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun 8 Jul 2018 - 11:36
Ovakva vrst ispomoći stranih policija u turističkoj sezoni je simbolična. Nisu to velike snage, već na prste nabrojat, a pojedini strani policajac patrolira, bolje reći, prošeta se po gradu i plažama uniformiran ali nenaoružan i isključivo u pratnji domaćeg policajca. Ocijenjeno je da turisti to prihvaćaju i da dobro dođe. Npr. zna se gdje ima određeni broj mađarskih turista, pa taj policajac bude i prevoditelj ako što trebaju pitati i sl. Npr. njihov policajac će brže riješiti stvar čisto samom pojavom ako dođe do nekog incidenta u kojem bi sudjelovali recimo pijani Poljaci ili Česi. Ovisno o ozbiljnosti događaja, mogu kasnije imati i više problema s posljedicama na povratku u svoju zemlju, a dovoljno je i da strani turist misli da će biti tako. Zna se već gdje se koga više nalazi ili može naći, pa je to sve ciljano više-manje pokriveno.
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Sun 8 Jul 2018 - 12:03
Max Blitz (citat):
Ovakva vrst ispomoći stranih policija u turističkoj sezoni je simbolična. Nisu to velike snage, već na prste nabrojat, a pojedini strani policajac patrolira, bolje reći, prošeta se po gradu i plažama uniformiran ali nenaoružan i isključivo u pratnji domaćeg policajca. Ocijenjeno je da turisti to prihvaćaju i da dobro dođe. Npr. zna se gdje ima određeni broj mađarskih turista, pa taj policajac bude i prevoditelj ako što trebaju pitati i sl. Npr. njihov policajac će brže riješiti stvar čisto samom pojavom ako dođe do nekog incidenta u kojem bi sudjelovali recimo pijani Poljaci ili Česi. Ovisno o ozbiljnosti događaja, mogu kasnije imati i više problema s posljedicama na povratku u svoju zemlju, a dovoljno je i da strani turist misli da će biti tako. Zna se već gdje se koga više nalazi ili može naći, pa je to sve ciljano više-manje pokriveno.
Prisustvo stranog organa reda nosi i benefite za građane. Baš ovo što je i Maks rekao u smislu pomoći.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 11 Jul 2018 - 0:42
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 11 Jul 2018 - 7:17
Vojnik Graničar (citat):
Ako niste znali kako izgleda pakao. Pogledajte kako to izgleda ovdje kod mene u Splitu.
Max Blitz (citat):
Ajde ne budi kao one babe po Splitu ljubomorne na mladost. I inače ljubomorne na bilo što jer nisu ništa prošle u životu. (Kristalno mi je poznato.)
Ovo se počisti u čas. Papir i plastika, nije se nafta izlila.
A članak indexa je jedenje go*na. Sve protječe u najboljem redu. I broje se slatki €€€€, cmok
Zadnji dan Ultre zbog droge privedene 102 osobe, jedna osoba preminula
Prije, za vrijeme i nakon održavanja završne večeri javnog okupljanja „Ultra Europe 2017“ na gradskom stadionu „Poljud“ u Splitu 16/17. srpnja, nisu zabilježeni sigurnosno značajni događaji u smislu ugrožavanja sigurnosti građana i imovine i narušavanja javnog reda i mira u većem obim, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska. Privedene su 102 osobe, hrvatski i strani državljani, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (95). Zabilježeno je i šest prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tijekom postupanja policijski službenici zaplijenili su 141 komad ecstasyja, 67,76 grama marihuane, 12,38 grama kokaina, 14,36 grama amfetamina, 5,67 grama MDMA, 3,84 grama hašiša i 0,72 grama heroina. Već ranije smo objavili kako je sinoć oko 20:30 u pokušaju bijega od policije, 24-godišnji mladić progutao paketić droge, od posljedica čega je preminuo u splitskoj bolnici.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 11 Jul 2018 - 12:15
Halo, bilo je na tome kako kažu 180.000 ljudi, policija mora nešto odraditi, a preminula je jedna osoba. Da je 10 "nije puno". Zakon velikih (i malih) brojeva.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15056 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Wed 11 Jul 2018 - 12:16
Max Blitz (citat):
Halo, bilo je na tome kako kažu 180.000 ljudi, policija mora nešto odraditi, a preminula je jedna osoba, Da je 10 "nije puno". Zakon velikih (i malih) brojeva.