FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 27.06.17 1:57
Nadamse da jos neko dodje ovde kod nas na Bitusu osim nas troice i poneki drugar sto nam svrati,jer valjalobi malo i popricati o tim vremenima koje obradjuje sama tema! A do tog vremena da radimo po vec ustaljenoj praksi,i zahvaljujuci cerki od mog KK Punovic Miroslava koja na molbu pokloni par fotki od oca,a on zasluzuje da bude ovde sa svojim granicarima! [You must be registered and logged in to see this image.]
Prke Zastavnik I klase
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 992 ČLAN OD: : 2014-11-26 DOB : 60 Berovo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 27.06.17 16:16
Jos malo pa do crkvice..
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 28.06.17 1:02
Prke (citat):
Jos malo pa do crkvice..
Izuzetan klip,seca na nase patrolne staze!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 28.06.17 23:12
[You must be registered and logged in to see this image.] Znajuci da nas jako raduje svaka slika podatak o nasoj Bitusi,prijatelj nas granicara Zoran Mircevski pokloni iuzeto vredne slike nasih terena na nasem reonu,a pozajmio od Zivka Najdovskog koji iste slikao! Hvala obojici! [You must be registered and logged in to see this image.]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 30.06.17 11:26
Jos jedna slika nasih prijatelja,i nasa karaula za uspomenu i dugo secanje!
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 30.06.17 12:18
Božije čudo!
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 04.07.17 13:19
Stigli smo. Zar je potreban komentar?
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 05.07.17 12:09
Jeli ovo Stogovo?
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 05.07.17 13:56
gerard ford (citat):
Jeli ovo Stogovo?
Nije Stogovo druze. Desat. I Veliki Krcin..
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 06.07.17 0:10
Prke (citat):
Komentar nije potreban,ali moja trosna srcka jedva izdrzava prizor na klipu! Staze kojima davno isao,jos uvek ne promenjena,kao da juce tu ptolazio! Kao i uvek veliko hvala Prke!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 06.07.17 0:32
Nas prijatelj Zoki dostavi dve fotke nasih terena! Nova crkva na nasem terenu odbojkaskog igralista prilicno napreduje,dok nasa karaula vec gubi izgled koji pamtimo iznasih vremena,ali bolje i ovako da zivi,nego poput mnogih objekata JNA da biva prepustena propadanju,ili namenski unistena! [You must be registered and logged in to see this image.] Ali zahvaljujuci ovoj prici i momcima koji istu osmislili ostace da zivi secanje i na nase uspomene![You must be registered and logged in to see this image.]
Kuhar-Debar. Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1419 ČLAN OD: : 2015-01-21 BIH-USA.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:32
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Komentar nije potreban,ali moja trosna srcka jedva izdrzava prizor na klipu! Staze kojima davno isao,jos uvek ne promenjena,kao da juce tu ptolazio! Kao i uvek veliko hvala Prke!
Mnogo hvala Prke bas jezivo.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:36
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Jos malo pa do crkvice..
Izuzetan klip,seca na nase patrolne staze!
Ijako na zalost nisam hodao tim stazama mnogo bi volio da sam sa vama druze.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:37
ercov54 (citat):
Nadamse da jos neko dodje ovde kod nas na Bitusu osim nas troice i poneki drugar sto nam svrati,jer valjalobi malo i popricati o tim vremenima koje obradjuje sama tema! A do tog vremena da radimo po vec ustaljenoj praksi,i zahvaljujuci cerki od mog KK Punovic Miroslava koja na molbu pokloni par fotki od oca,a on zasluzuje da bude ovde sa svojim granicarima! [You must be registered and logged in to see this image.]
KK sa svojim granicarima i onim koji ih je hranio Kuharom.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:38
Jos jedna slika dobijena od naseg prijatelja Milana iz Bituse! Divni su to ljudi,bili i jos uvek kao takvi traju!
Mijenja izgled ali jos uvijek to je nasa karaula.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:40
ercov54 (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Rahmetli Izet Kamic sa svojim unukom Ajnurom pre 17 godina,koji se sad pojavio da potrazi drugove njegovog deke sa kojima bio na Bitusi!
vjecni rahmet Izete neces biti zaboravljen bar ne od strane naseg Ercova.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:42
ercov54 (citat):
Prke (citat):
ercov54 (citat):
Kao i svaka tvoja slika klip i napis su sjajni,ali ove fotke bas vracaju u one nase dana kad isli ovim stazama! I vec par puta rekoh,da u secanju imam svaku stazu zbun kamen,ali na reonu,jer dole nize,ipak priroda i godine svoje ucinile! Hvala Prke! Nesto mi u podsvesti da negde procitah da i u avgustu za Proeobrazenje idete opet ti i MAX? Nesmem da pitam za istinitost procitanog,jer plasimse da bude odrecan odgovor,a tako bi zeleli da opet odete gore,sad vec sa slegnutim emocijama,i siguransam da bude jos puno sadrzaja vidjeno i nama preneto!
Tako je druze moj. Imamo u planu i ove godine da idemo tamo. Samo nek da bog zdravlja, opet idemo na nas Krcin... Ovog puta temeljitije...
Jako me raduje,iako znam da to trazi prilicno sopstvenog zrtvovanja,puno slobodnog vremene,i prilicno dosta novcanih sredstava! Vec sam rekao,ali nikad nije mnogo,velikisi covek Prke,retko ima takvih momaka poput tebe! A nista manje zrtve ne podnosi i MAX,i samim tim sto te prati sa jednog na sasvim drugi kraj zemlje,znaci da te ceni kao druga prijatelja!A to zasluzeno!!
Ako je zdravlja Prke ce nas opet obradovati sa novim sjajnim materijalom zajedno sa Maxom ,HVALA PRKE.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:46
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Ja moram da privrsavam svoju pricu o poseti karaule .. Evo vucem je vec gotovo dve godine. MORAM DA VAM PRIZNAM DA SAM ZA KRAJ PRICE OSTAVIO NAJLEPSI DOGADJAJ KOJI MI SE DESIO TOG 19.08.2015 GODINE...Strpite se, ima jos slika do kraja price... Evo jedan video gde se opet cuje kako skupljam dusu , a posto MAX malo socnije psuje morao sam da namalim ton na kraju klipa... Ipak smo mi vaspitani ljudi, nije bas sve za JAVNOST..
Po nekim ranijim pricama o tvom putovanju i boravku na nasim krajevima Prke,jos uvek ima tj treba da ima materiala! Nedostaje osim reona i povratak kod karule,a nedostaje i ponovna poseta Rostusi i cuveni Spaso,lik koji provodio dane na polju kod karaule,a sto se tice video klipa,sjajno docarava izlazak iz sume u granicni pojas! Stekaosam utisak da se nista nije promenilo gore na reonu i posle ovoliko godina!
Na rejonu jedino priroda mijenja rejef i zato i jeste skoro ne promenut sve ove godine.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:50
ercov54 (citat):
ZAGORAC (citat):
Velivar je najviši vrh planine Dešat. Krčin je južnije.
Po svemu sudeci pobrkaosam RUDINE I VELIVAR,a za Krcin nikad nema greske gos ZAGORAC! U svakom slucaju mene jako raduje tvoje svracanje kod nas!
Tu je Zagorac cesto samo se ponekad po potrebi oglasi.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 0:54
ercov54 (citat):
Lala Basaid (citat):
Prke svaka cast ipak je lepo videti Karaulu u bilo kojem stanju i da je porusena secanja ostaju i krud Karaule da se vidi posle puno godina lep pozdrav iz KIKINDE.
Meni jako drago kad jos neko ima uvid i vrednuje ono sto nas Prke uradio,a vec bezbroj puta rekoh da dobro sto jos ima takvih momaka poput njega. Par puta pominjah da bi trebalo da ga bar pohvale momci iz uprave,ali to ostalo mrtvo slovo na papiru! Ako vec nekakav bonus zvanja i priznanja potrosen za proslu godinu,evo sad vec debelo u novoj,a nisam primetio,bar ne u temama koje ja pratim da neko unapredjen pohvaljen,ali nebih da ulazim u visu politiku,samo tek nek ostane pisan trag o mom razmisljanju
Potpuno se slazem sa tobom prijatelju ako je netko zasluzio to je nas drugar i prijatelj Prke ali predosjecam bice nesto.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 10.07.17 1:03
Vrh naseg Krcina i nas prijatelj stoji na mestu gde mi granicari nekad stajali i osmatrali granicu koja se nalazila tik ispred nogu! To su bila neka osecanja koja se u obicnim zuvotu nemogu pronaci!
Prke Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 12.07.17 10:21
Sta reci,osim skinuti kapu poput MAXA na cinu kojim ispostovali ne samo sebe,vec vise sve one zitelje Bituse koji svojim pozrtvovanjem izgradili ovu crkvicu da nadomeste onu koja porusena na Krcinu! A ima u citavoj prici i simbolike,jer i nasa karaula menja svoju namenu,umesto da sluzi granicarima za cuvanje granice,sad sluzi bogu i narodu!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 13.07.17 1:39
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Lala Basaid (citat):
Prke svaka cast ipak je lepo videti Karaulu u bilo kojem stanju i da je porusena secanja ostaju i krud Karaule da se vidi posle puno godina lep pozdrav iz KIKINDE.
Meni jako drago kad jos neko ima uvid i vrednuje ono sto nas Prke uradio,a vec bezbroj puta rekoh da dobro sto jos ima takvih momaka poput njega. Par puta pominjah da bi trebalo da ga bar pohvale momci iz uprave,ali to ostalo mrtvo slovo na papiru! Ako vec nekakav bonus zvanja i priznanja potrosen za proslu godinu,evo sad vec debelo u novoj,a nisam primetio,bar ne u temama koje ja pratim da neko unapredjen pohvaljen,ali nebih da ulazim u visu politiku,samo tek nek ostane pisan trag o mom razmisljanju
Potpuno se slazem sa tobom prijatelju ako je netko zasluzio to je nas drugar i prijatelj Prke ali predosjecam bice nesto.
Prate ovo momci iz uprave moj kuharu! Znace oni realno vrednovati svacije zasluge za pricu,i samm tim i nas Prke je itekako zasluzan za BITUSU!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 13.07.17 1:57
[You must be registered and logged in to see this image.] Slika mog KK Paunovic Miroslava,sa cinom st zas prve klase iz mog vremena,a sliku pozajmila njegova cerkaAneta kojoj iskreno puno hvala! Analizirajuci sliku dolazim do zakljucka da slika radjena u krugu karaule par generacija pre mene,jer ograda oko karaule bas ista ona koja bila i za moje vreme,a na istom kamenu i moja generacija slikala se za uspomenu i dugo secanje,a ceneci da momci u civilu,dolazi do zakljucka da casno i posteno oduzili dug domovini i srecni idu kuci!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 15.07.17 0:16
Jos nesto slika naseg prijatelja sa reona na samom podnozju Krcina! Dase videti izuzetna lepota ocuvane i nicim zagadjene prirode!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 20.07.17 21:26
[You must be registered and logged in to see this image.] Jos jedan prijatelj na NASEM Krcinu! Iz prilozenog dase videti da kroz crkvu prolazla sama granicna linija!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 23.07.17 6:43
Nesto slika trenutnog stanja nasih predela dobijenih od nasih prijatelja! [You must be registered and logged in to see this image.]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 24.07.17 22:32
Goce Ilkovski,izuzetan sportski novinar na molbu naseg Prketa izadje na visoravan kod nase karaule i napravi nesto snimaka za nas!Svaka slika ima svoju vrednost,i zasluzuje komentar za sebe! Hvla Goce Ilkovski,a i nasem Prketu! [You must be registered and logged in to see this image.]
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 25.07.17 17:14
ercov54 (citat):
Goce Ilkovski,izuzetan sportski novinar na molbu naseg Prketa izadje na visoravan kod nase karaule i napravi nesto snimaka za nas!Svaka slika ima svoju vrednost,i zasluzuje komentar za sebe! Hvla Goce Ilkovski,a i nasem Prketu! [You must be registered and logged in to see this image.]
Zaista lijepo hvala Gocetu a i covjeku koji je izjavio molbu nasem Prketu.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 26.07.17 2:29
VINKO LETICA,momak iz generacije osamdesetih,na igralistu posle uzbune! Doduse u moje vreme takav vid uvezbavanja praktikovan samo nocu! [You must be registered and logged in to see this image.]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 27.07.17 6:33
Vane Andanovski i Vinko Letica isprobavaju civilku pred izlazak kuci! [You must be registered and logged in to see this image.]
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 28.07.17 7:01
Ocekivah bar komentar detalja na slici od naseg prijatelja! Ali kuhar nije u toj prici oko straze i patroliranja,a Prke nema isuvise slobodnog vremena,novi momci,doduse imaih,ali nikako da se odluce da dodju ovde gde bi imali vrhunske uslove za pracenje drugih prica,a i da pricaju svoje,ali zalese da nemogu da udju ovde,mada i posle dopisnog kursa od Prketa nemogu da skontaju! No da se nebi svodilo na samo sturo kacenje slika sto nije svrha same teme,bar ja tako shvatio,aj da ja pricam moja secanja i dalje!!!!! Izuzetna slika sa detaljem staze kojom se kretali strazari kod karaule! Na samoj krivini stazice bejase stacioniran jedan od zestokih kerova,jedan koji nije trpeo nikog drugog osim svog vodica i za divno cudo zamenika KK JOSIPOVIC JOSIPA! Verovatno i pseci instikt ocenio ljudsku i dusevnu vrednost JOSIPA! [You must be registered and logged in to see this image.]
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 28.07.17 23:03
ercov54 (citat):
Ocekivah bar komentar detalja na slici od naseg prijatelja! Ali kuhar nije u toj prici oko straze i patroliranja,a Prke nema isuvise slobodnog vremena,novi momci,doduse imaih,ali nikako da se odluce da dodju ovde gde bi imali vrhunske uslove za pracenje drugih prica,a i da pricaju svoje,ali zalese da nemogu da udju ovde,mada i posle dopisnog kursa od Prketa nemogu da skontaju! No da se nebi svodilo na samo sturo kacenje slika sto nije svrha same teme,bar ja tako shvatio,aj da ja pricam moja secanja i dalje!!!!! Izuzetna slika sa detaljem staze kojom se kretali strazari kod karaule! Na samoj krivini stazice bejase stacioniran jedan od zestokih kerova,jedan koji nije trpeo nikog drugog osim svog vodica i za divno cudo zamenika KK JOSIPOVIC JOSIPA! Verovatno i pseci instikt ocenio ljudsku i dusevnu vrednost JOSIPA! [You must be registered and logged in to see this image.]
U pravu si prijatelju na zalost straza,patroliranje nisu bili u mom opisu PS ali sta je tu je,sad smatram da se ogresili tada u meni a to ima i uticaja danas na ovu nasu dugu i nescrpnu pricu o Bituse jer da sam i ja patrolirao po Krcinu bilo bi mnogo vise prica i dozivljaja od mene ovako moj doprinos je TANAK.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 28.07.17 23:07
ercov54 (citat):
Vane Andanovski i Vinko Letica isprobavaju civilku pred izlazak kuci! [You must be registered and logged in to see this image.]
Ipak mora se priznati u to vreme to je bio najsretniji dan kojeg si mogao docekati,dan kada si ponovo civil.Ijako sam se skinuo u Debru zelim istaci da jos uvijek i nakon 27 godina jos uvijek posjedujem pantalone u kojima sam izasao i koje su u dobrom stanju i danas bi ih mogao obuci bez problema ali ne one ce ostati vjecna uspomena na JNA.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 29.07.17 1:56
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
U pravu si prijatelju na zalost straza,patroliranje nisu bili u mom opisu PS ali sta je tu je,sad smatram da se ogresili tada u meni a to ima i uticaja danas na ovu nasu dugu i nescrpnu pricu o Bituse jer da sam i ja patrolirao po Krcinu bilo bi mnogo vise prica i dozivljaja od mene ovako moj doprinos je TANAK.
Nikako tvoj doprinos nasoj prici nije tanak druze moj! Samo tvoje bitisanje ovde sa nama,je veliki doprinos!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 30.07.17 22:45
Filip posla sliku njegovog bake i deke na Branovoj cesm! Nista neobicno,da sa tog izvora i mi koristili vodu,i moguce da sretali ovo dvoje sa slike!
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 02.08.17 20:47
ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Nikako tvoj doprinos nasoj prici nije tanak druze moj! Samo tvoje bitisanje ovde sa nama,je veliki doprinos!
Hvala ti prijatelju moj.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 02.08.17 20:49
Filip posla sliku njegovog bake i deke na Branovoj cesm! Nista neobicno,da sa tog izvora i mi koristili vodu,i moguce da sretali ovo dvoje sa slike!
Razmisljam da se radi o asikovanju kako se to zvalo u mom kraju,a i voda ima odlican pritisak.
Nije nam namera da se sprdamo sa divnim osobama,a to i ne radimo nasim komentarima,ali sudeci po vidjenom,lici da se radi o asikovanju! A dobro zapazanje o puno vode iz cesme,sto se u skorasnjim slikama to nemoze reci! Sve prolazi,sve se menja,cak i izvori!
Imam pojasnjenje za nedostajuce podatke! Naime slika datira oko 1939godine,sto bi znacilo da,iako jesam vremesan,ali nisam tih godina bio u Bitusi! Tad bejahu vereni u trenutku slikanja,a i sam Filip svestan da se nesto izdesavalo sa vodom tokom proteklih godina,jer ista cesma sada jedva ziva,a tad bejase izuzetno jak izvor!
ercov54: komentar modifikovan dana: 04.08.17 0:36; prepravljeno ukupno 1 puta
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 03.08.17 0:47
[You must be registered and logged in to see this image.] Jos jedna slika mog KK PAUNOVIC MIROSLAVA,a i ovu sliku dobili od njegove cerkice kojoj veliko hvala! Da se ceniti po detaljima sa slike da datira iz mog vremena,sudeci po samom izgledu i po cinovima! Suvisno je ocekivati da se setim i detalja da mozda slikana u samoj karauli,to me malo podseca zbog slike iza komandira,jako lici na radove koje radili granicari u slobodnom vremenu! napomena-pokusah je ispraviti u vertikalu,ali ne podje mi za rukom
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 03.08.17 1:56
ercov54 (citat):
napomena-pokusah je ispraviti u vertikalu, ali ne podje mi za rukom
Probaj: 1. Tamo gdje su ti slike, pa desni klik na sliku, otvorit će se ponuda, pa Preview, prikazat će se slika, pa je rotiraš s Rotate, ponuđeno je ispod, kad si rotirao, spremiš tako s Copy to. Ili: 2. Tamo gdje su ti slike, pa desni klik na sliku, otvorit će se ponuda, pa Edit, pa gore na vrhu na Image, pa Flip/Rotate, pa Rotate by angle 90, i Save changes. (Za kompjuter i miš, kako je s mobitela ne znam, svaki ima svoje nešto...)
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 04.08.17 0:30
Max Blitz (citat):
ercov54 (citat):
Probaj: 1. Tamo gdje su ti slike, pa desni klik na sliku, otvorit će se ponuda, pa Preview, prikazat će se slika, pa je rotiraš s Rotate, ponuđeno je ispod, kad si rotirao, spremiš tako s Copy to. Ili: 2. Tamo gdje su ti slike, pa desni klik na sliku, otvorit će se ponuda, pa Edit, pa gore na vrhu na Image, pa Flip/Rotate, pa Rotate by angle 90, i Save changes.
Ima vise razloga za zahvalnost! Najpre hvala na posvecenoj paznji Bitusi,zatim hvala na postavljnju fotke u realan polozaj i savet za kasnije radove! Naime vec odredjeno vreme radim sa tabletom,jer komp poput mene vremesan i izlapeo, ,a nisam na tabletu nasao opciju za rotaciju slike,ali u svakom slucaju hvala na savetu za kasniji rad ako ovaj uspe da ozivi
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 04.08.17 0:44
RASA JAKSIC,momak sa Bituse,sedi na balkonu na koji se uzlazi na vrata pored kreveta koji najpe ja koristio,a za divno cudo taj isti krevet koristio deset godina kasnije i nas Prke!
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 04.08.17 16:11
ercov54 (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Jos jedna slika mog KK PAUNOVIC MIROSLAVA,a i ovu sliku dobili od njegove cerkice kojoj veliko hvala! Da se ceniti po detaljima sa slike da datira iz mog vremena,sudeci po samom izgledu i po cinovima! Suvisno je ocekivati da se setim i detalja da mozda slikana u samoj karauli,to me malo podseca zbog slike iza komandira,jako lici na radove koje radili granicari u slobodnom vremenu! napomena-pokusah je ispraviti u vertikalu,ali ne podje mi za rukom
I ovako vertikalno slika je druze velicanstvena i sigurno nosi mnoga sjecanja.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 04.08.17 16:16
ercov54 (citat):
Max Blitz (citat):
ercov54 (citat):
Probaj: 1. Tamo gdje su ti slike, pa desni klik na sliku, otvorit će se ponuda, pa Preview, prikazat će se slika, pa je rotiraš s Rotate, ponuđeno je ispod, kad si rotirao, spremiš tako s Copy to. Ili: 2. Tamo gdje su ti slike, pa desni klik na sliku, otvorit će se ponuda, pa Edit, pa gore na vrhu na Image, pa Flip/Rotate, pa Rotate by angle 90, i Save changes.
Ima vise razloga za zahvalnost! Najpre hvala na posvecenoj paznji Bitusi,zatim hvala na postavljnju fotke u realan polozaj i savet za kasnije radove! Naime vec odredjeno vreme radim sa tabletom,jer komp poput mene vremesan i izlapeo, ,a nisam na tabletu nasao opciju za rotaciju slike,ali u svakom slucaju hvala na savetu za kasniji rad ako ovaj uspe da ozivi
Opet sve je onako kako treba i po PS hvala Maxu a prijatelju tebi nadam se da ce kom.oziviti jer znam da je puno teze baratati sa tabletom.
Kuhar-Debar. Podporučnik
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 04.08.17 16:20
RASA JAKSIC,momak sa Bituse,sedi na balkonu na koji se uzlazi na vrata pored kreveta koji najpe ja koristio,a za divno cudo taj isti krevet koristio deset godina kasnije i nas Prke!
Prijatelju koje godine je slikana slika mislim da je novije proizvodnje negde vjerovatno kraj 80 tih kao i ja kad sam bio dobro sam zapamtio taj balkon i vrata.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 06.08.17 6:52
Imaosam cast proci u neposrednoj blizini vodopada! Doduse po secanju bio je u zoni pdgovornosti Zirovnice,a sasvim desno od naseg dela reona iza tkz letnje karaule!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme) 07.08.17 22:57
Posveta na jednoj od fotografija iz albuma KK PAUNOVIC MIROSLAVA! Sudeci po pomenutom cinu,slika datira ranije od moje generacije,jer u moje vreme Paunovic imao cin-stariji zastavnik prve klase-!
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)