FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)

Go down 
+19
humka83
Lala Basaid
terrra
Mikula 67
AleksKs
slavonski brod
013gonzo
duci64
bogdan Mrdja
ZAGORAC
gerard ford
milutins
Djida
dinosaurus
mureZE
Vojnik Graničar
ercov54
Prke
Kuhar-Debar.
23 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20  Next
AutorPoruka
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime04.11.15 20:57

ZAGORAC (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]

Skladište streljiva.

upravo takvo skladiste bilo i na Bitusi!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 992
ČLAN OD: : 2014-11-26
DOB : 60
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime04.11.15 23:01

Evo naseg skladista i sa zadnje  strana. Vidi se da je krov od salonita i nije  dimnjak  nego ventilacija.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime04.11.15 23:12

Prke (citat):
Evo naseg skladista i sa zadnje  strana. Vidi se da je krov od salonita i nije  dimnjak  nego ventilacija.

Ne dovodim ja u pitanje tvoje navode,a sa ovim dodatnim podacima sasvim tacno,samo iznenadjuje podatak da vojska napustala neko vec uhodano resenje,a kao sto vidimo takva skladista bila i na nekim drugim lokalitetima,pa na Bitusi pravila upravo takvo skladiste sa tvoje slike. scratch
A koliko ja mogu da zakljucim sa stare slike,da skladiste bilo odmah pored grudobrana,a kao sto vec rekoh,moje kao sa slike Zagorca bilo na sasvim suprotnom delu kruga Exclamation
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 1:40

ercov54 (citat):
Prke (citat):

Ne dovodim ja u pitanje tvoje navode,a sa ovim dodatnim podacima sasvim tacno,samo iznenadjuje podatak da vojska napustala neko vec uhodano resenje,a kao sto vidimo takva skladista bila i na nekim drugim lokalitetima,pa na Bitusi pravila upravo takvo skladiste sa tvoje slike. scratch
A koliko ja mogu da zakljucim sa stare slike,da skladiste bilo odmah pored grudobrana,a kao sto vec rekoh,moje kao sa slike Zagorca bilo na sasvim suprotnom delu kruga Exclamation
Sa ove druge strane se vidi da je to taj objekat a sto je mene zbunilo jeste na onoj staroj slici sa Aleksom krov salonit se vidi i sa prednje strane,ali je vjerovatno kasnije radjena neka dorada na krovu pa se salonit ne vidi sa prednje strane,bilo kako bilo meni je sad jasno  Very Happy
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 1:45

ercov54 (citat):
ZAGORAC (citat):

Skladište streljiva.

upravo takvo skladiste bilo i na Bitusi!
Ovo sto je general Zagorac zaokruzio na slici sigurno nije objekat koji nam je Prke slikao i prikazao iz vise uglova jer pogledajte samo teren na ovoj slici prilicno je strana a na slici od Prketa on je na mogu reci ravnom djelu stoga je prijatelja Ercova konstatacija da su bili razliciti objekti u razlicitim vremenima vjeorvatno tacna.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 7:28

Kuhar-Debar. (citat):

Ovo sto je general Zagorac zaokruzio na slici sigurno nije objekat koji nam je Prke slikao i prikazao iz vise uglova jer pogledajte samo teren na ovoj slici prilicno je strana a na slici od Prketa on je na mogu reci ravnom djelu stoga je prijatelja Ercova konstatacija da su bili razliciti objekti u razlicitim vremenima vjeorvatno tacna.

Jasno da nije,to je sa moje karaule.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

BROJ POSTOVA: : 375
ČLAN OD: : 2015-05-22
DOB : 53
M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 11:52

Ne bi bilo loše kada bi ponovo razmislili o tome dali je bilo više ovakvih objekata na karauli recimo za protivpožarnu zaštitu ili nešto slično. Meni ove dvije građevine (ona s grudobranom i ova što Prke fotografiše) izgledaju isto ali konfiguracija terena je različita. 

Ova na Prketovoj slici sa dvije strane ima kao grudobran ili opkop, dok se na onoj prethodnoj to vidi tek malo dalje dok se uz objekat proteže betonirani dio sa dvije strane.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 11:56

Obično su se magacini za municiju pravili prema unutrašnjosti (nedaleko od karaule) što je slučaj na Zagorčevoj ili mojoj karauli dok su grudobrani bili bliže granici odnosno sa one strane karaule gdje se izlazilo u patrolu. Pored magacina su obično bili i boxovi za pse a razmislite dali je to bio slučaj kod ovog grudobrana.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 11:59

Nemojte me pogrešno shvatiti, ovo je samo moje mišljenje, a konačni sud će dati Prke i ostali koji ovu karaulu poznaju bolje od mene.
Na vrh Go down
Mikula 67
Podporučnik
Podporučnik
Mikula 67

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Tehnička Služba Tehnička Služba
BROJ POSTOVA: : 1546
ČLAN OD: : 2013-12-22
DOB : 57
M(j)esto Šabac

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 12:21

Samo da pozdravim Bituša-ne i sve graničare, nemam šta puno da pišem u Vašim temama ali
pomno ih pratim jer nam prenosite dragocena iskustva sa kojima mi iz drugih vid-ova nismo
imali nikakvih dodirnih tačaka.Svima je na ovaj ili onaj način bilo teško u vojsci ali mislim da
je graničarima bilo najteže, odvojeni od svega nije ni čudo da ste tako vezani jedni za druge.
Drugovi graničari salutiranje

Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 20:15

mureZE (citat):
Ne bi bilo loše kada bi ponovo razmislili o tome dali je bilo više ovakvih objekata na karauli recimo za protivpožarnu zaštitu ili nešto slično. Meni ove dvije građevine (ona s grudobranom i ova što Prke fotografiše) izgledaju isto ali konfiguracija terena je različita. 

Ova na Prketovoj slici sa dvije strane ima kao grudobran ili opkop, dok se na onoj prethodnoj to vidi tek malo dalje dok se uz objekat proteže betonirani dio sa dvije strane.

Pored objekta se prolazilo ka grudobranu ,  a malo ispred objekta je postojala kucica za psa . Don je tu bio vezan.. Ocekujem Aleks da potvrdi ovo jer je se on brinuo o Donu. 
Znaci evo betonske staze, a na staroj slici se vidi okop tako da ne postoji sumnja d aje to ovaj objekt.
Drugi pas Rijad je bio vezan na suprotnom kraju dvorista karaule , i tamo je bio objekat , ali ja sam gotovo siguran da je ovo bio objekat za municiju...
Kasnije cu objaviti slike i drugog objekta - gde je bio Rijad...

P.S. AJDE BRE MOJA GENERACIJO... 
JAVITE SE, RECITE DA GRESIM , RECITE DA SAM U PRAVU... 
Postoji jedna stvar koju (opet) cu morati da kazem.
Ja sam letos otisao na karaulu i bio SAM S A M.
Iako su mi (neke) stvari postale jsanije jer sam ih video tu na licu mesta, neke su me ZBUNILE..
Mislim da bi bila sasvm drugacija stvar da je jos neko bio sa mnom. Ovako , imam sve vas kako bi definisale stvari koje sam tamo video. 
Ukratko - iako sam bio tamo ne znaci da BAS SVE znam kako se gde i sta nalazilo ONDA i sada...
[You must be registered and logged in to see this image.][/img]

Hvala ti druze mureze na konstruktivnom komentaru. sunny
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 20:41

ZAGORAC (citat):
Kuhar-Debar. (citat):

Jasno da nije,to je sa moje karaule.
Ok vidio sam da nesto neodgovara.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 21:03

Moji momci granicari Exclamation 
Zanemarite ovo stvorenje koji pokusavao da promovise svoju sposobnost u dizanju ove gvozdzurije,vec obratite paznju na grudobran kojise nalazi odmah iza ove spodobe u prvom planu Rolling Eyes
Mislim da grudobran nije menjao mesto svih narednih godina,a kasniji dodatni objekti su vec prica za vas mladjahne Wink 
Na prilozenoj slici dase primetiti tip i vrsta ograde oko kruga karaule,ali bolja ograda i nije trebala,jer mi nismo imali tu famoznu inspekciju,a i nasa karaula morala biti prva u komandi Debar,bez obzira dali to realno prvo mesto nosila Twisted Evil
A vec oko gomile snega kojase nalazi iza spodobe,e toje prica za moju generaciju.
Pokusaoje zamenik KK Rade da malo probudi svoje secanje,ali nijemu uspelo da desifruje zasto i zbog cega bas tu skupljena gomila snega scratch 
Ali valda dodje jos neko iz moje klase,a moze i naredna iza nas da se malo bave pogadjanja,ali slaba vajda,od ove senilne individue nema sa boljim secanjem affraid
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 21:13

Mikula 67 (citat):
Samo da pozdravim Bituša-ne i sve graničare, nemam šta puno da pišem u Vašim temama ali
pomno ih pratim jer nam prenosite dragocena iskustva sa kojima mi iz drugih vid-ova nismo
imali nikakvih dodirnih tačaka.Svima je na ovaj ili onaj način bilo teško u vojsci ali mislim da
je graničarima bilo najteže, odvojeni od svega nije ni čudo da ste tako vezani jedni za druge.
Drugovi graničari salutiranje
Oooo hvala na pozdravu i poseti nama iz Bituse cheers
Drago nama kad dragi prijatelji svrate i ostave trag da bili kod nas,a taj zakljucak o povezanosti granicara bas stoji sunny
A vec vidim da neko od ovih mojih momaka na ime kafice sa ratlukom i kiselom vodom dao +,hvala bogu da i oni znaju za red Wink
A kafica bez domace prepecenice i nekako izgleda krnjavo,zato u ime te domace prepecenice + Wink
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 21:15

ercov54 (citat):

Moji momci granicari Exclamation 
Zanemarite ovo stvorenje koji pokusavao da promovise svoju sposobnost u dizanju ove gvozdzurije,vec obratite paznju na grudobran kojise nalazi odmah iza ove spodobe u prvom planu Rolling Eyes
Mislim da grudobran nije menjao mesto svih narednih godina,a kasniji dodatni objekti su vec prica za vas mladjahne Wink 
Na prilozenoj slici dase primetiti tip i vrsta ograde oko kruga karaule,ali bolja ograda i nije trebala,jer mi nismo imali tu famoznu inspekciju,a i nasa karaula morala biti prva u komandi Debar,bez obzira dali to realno prvo mesto nosila Twisted Evil
A vec oko gomile snega kojase nalazi iza spodobe,e toje prica za moju generaciju.
Pokusaoje zamenik KK Rade da malo probudi svoje secanje,ali nijemu uspelo da desifruje zasto i zbog cega bas tu skupljena gomila snega scratch 
Ali valda dodje jos neko iz moje klase,a moze i naredna iza nas da se malo bave pogadjanja,ali slaba vajda,od ove senilne individue nema sa boljim secanjem affraid

Divna slika druze. Strasna si momcina... 
... 
I ja se nadam dolasku nekog kako bi potvrdio ovo moje.. 
Kao i sto puta do sada - nadajmo se. 
Vas grudobran je bio koliko mogu da vidim sazidan od kamena. Nas je bio od drveta. Evo da se potsetimo preko slike od Luzajica. 
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 21:23

[You must be registered and logged in to see this link.]
Zastavnik I klase

Imam utisak prijatelju da ovaj moj,mislim grudobran,bio malo levo od vaseg,ali necemose oko toga zamajavati,vec idemo dalje Exclamation 
A radujeme kad se razgovor ovako prosiri Wink 
izgleda mi tek sad dobijamo na snazi Twisted Evil 
A to zahvaljujuci tebi i tvojim fotkama,i normalno nasim velikim prijateljuma sunny
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 23:30

Prke prijatelju,aj kad vec imas te Luzajiceve slike,pokusaj da nadjes neku na kojoj doticni bas uredan zategnut podsisan uredne frizure poput pravog vojnika iz tog vremena. Evil or Very Mad 
Ovako sticemo utisak da momak bio neuredan svojeglav i tomu uspevalo Wink
Ili momak bio glavna faca na karauli,i nije pridavao paznju pravilima i utisku kod glavokomandujuceg karaule Batine
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime05.11.15 23:34

ercov54 (citat):

Prke prijatelju,aj kad vec imas te Luzajiceve slike,pokusaj da nadjes neku na kojoj doticni bas uredan zategnut podsisan uredne frizure poput pravog vojnika iz tog vremena. Evil or Very Mad 
Ovako sticemo utisak da momak bio neuredan svojeglav i tomu uspevalo Wink
Ili momak bio glavna faca na karauli,i nije pridavao paznju pravilima i utisku kod glavokomandujuceg karaule Batine
Luzajic je bio glavna faca u slikanju ali sad jeli bio u stvarnom zivotu na karauli to neznam,mozda to kazu njegovi klasici.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 11:27

Prke (citat):
mureZE (citat):

Pored objekta se prolazilo ka grudobranu ,  a malo ispred objekta je postojala kucica za psa . Don je tu bio vezan.. Ocekujem Aleks da potvrdi ovo jer je se on brinuo o Donu. 
Znaci evo betonske staze, a na staroj slici se vidi okop tako da ne postoji sumnja d aje to ovaj objekt.
Drugi pas Rijad je bio vezan na suprotnom kraju dvorista karaule , i tamo je bio objekat , ali ja sam gotovo siguran da je ovo bio objekat za municiju...
Kasnije cu objaviti slike i drugog objekta - gde je bio Rijad...

P.S. AJDE BRE MOJA GENERACIJO... 
JAVITE SE, RECITE DA GRESIM , RECITE DA SAM U PRAVU... 
Postoji jedna stvar koju (opet) cu morati da kazem.
Ja sam letos otisao na karaulu i bio SAM S A M.
Iako su mi (neke) stvari postale jsanije jer sam ih video tu na licu mesta, neke su me ZBUNILE..
Mislim da bi bila sasvm drugacija stvar da je jos neko bio sa mnom. Ovako , imam sve vas kako bi definisale stvari koje sam tamo video. 
Ukratko - iako sam bio tamo ne znaci da BAS SVE znam kako se gde i sta nalazilo ONDA i sada...

Hvala ti druze mureze na konstruktivnom komentaru. sunny
E druze Prke kada si sve lijepo označio bilo bi dobro da još pokušaš ucrtati mjesto sa kojeg je fotografisan kolega na grudobranu (po svojoj procjeni ucrtaj mjesto), jer me ovo sada definitivno zbunilo.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 11:48

Na ovoj donjoj slici su i grudobran i objekat sa iste (desne) strane puta i vrata su okrenuta prema grudobranu a fotografisano je sa betonske staze.

Na ovoj fotografiji na kojoj si označio mjesto grudobrana nikako ne mogu uklopit mjesto fotografisanja, a da se slaže sa gornjom fotografijom.

Jedini izuzetak bi bio da je mjesto fotografisanja dalje od mjesta grudobrana u onoj šumici al ne vidim da tamo vodi cesta, a i odnos objekta i puta nije isti na obje fotografije (na donjoj je paralelan a na gornjoj nije).
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 14:50

Dragi druze mureZE...
Jest. Potpuno te razumem. 
Zabuna je nastala jer ja objavljujem slike i sa predne i sa zadnje strane objekta.
 Pokusacu da objasnim. 
Eto na slici koju cu sad objaviti mesto koje sam obelezio za grudobran (gde je on i bio) je mesto fotografisanja.Tu fakticki stoji vojnik na starijoj (donjoj slici)
 Vegetacija pravi zabunu. Mozes da vidis da betonska staza ide paralelno , stekao se drugaciji utisak jer je ugao slikanja razlicit.
 Za nesrecu nemam fotografiju sa uglom slikanja od grudobrana ka objektu, ali ova moze posluziti da bi se razjasnilo. Slobodno pitaj dali je jos nesto nejasno.
Priznajem da za nekog koji nije bio tamo slike su prilicno zbunjujuce, ali eto razjasnicemo .. 
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 21:11

Malo da se opustimo od grudobrana i nepodsisanog Luzajica Twisted Evil
bacimo malo pogled ka Krcinu i izvoru bistre vode Very Happy
Obratimo paznju na malog slatkog andjela koji garant bude planinar ili granicar,bolje ovo drugo. cheers
U svakom slucaju nek je ziv i zdrav,a hvala
[You must be registered and logged in to see this link.] na ovako divnim slikama sunny

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 21:43

Buduci granicar krece u upoznavanje i zadnjeg delica svoje domovine pionir
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 21:46

Ide prema jugu
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 21:50

ZAGORAC (citat):
Ide prema jugu
Kao sto,ako smem na ti,rece u nekom od svojih predjasnjih komentare,nevazno na kojoj temi,jer pratim tvoje pisanje,da se slabo snalazis u vec nekoj oblasti,pa i ja orjentisanje u vremenu i prostoru,bas dobro ne varim Rolling Eyes
ako nisam ubo pravac,bar jesam Krcin Laughing
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 21:54

Nisam ništa loše mislio,staza kojom idu je graničarska patrolna staza kojom sad idu samo planinari i izletnici.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 21:59

ZAGORAC (citat):
Nisam ništa loše mislio,staza kojom idu je graničarska patrolna staza kojom sad idu samo planinari i izletnici.
A ne,nisam ni cenio da si lose mislio,taman posla,a sad mi nesto jos draze posle tvoje konstatacije da ovo nasa patrolna staza cheers .
Kao sto rece u nekoj predhodnoj poseti Bitusi Mikula,da granicari puno vezani jedan za drugog,a verovatno i za terene po kojima provodili svoj vojni rok,bas zbog tih teskih uslova sluzbovanja,a sta reci kad i ti taj isti zivot ziveo salutiranje
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 22:05

ercov54 (citat):
ZAGORAC (citat):
A ne,nisam ni cenio da si lose mislio,taman posla,a sad mi nesto jos draze posle tvoje konstatacije da ovo nasa patrolna staza cheers .
Kao sto rece u nekoj predhodnoj poseti Bitusi Mikula,da granicari puno vezani jedan za drugog,a verovatno i za terene po kojima provodili svoj vojni rok,bas zbog tih teskih uslova sluzbovanja,a sta reci kad i ti taj isti zivot ziveo salutiranje

Da, da to je nasa patrolna staza. Da otkrijem tajnu... na istom mestu na stazi  kao malisa imam slike od mene i MAX-a... ali idemo polako...  Cool
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 22:11

Prke (citat):
ercov54 (citat):
ZAGORAC (citat):

Da, da to je nasa patrolna staza. Da otkrijem tajnu... na istom mestu na stazi  kao malisa imam slike od mene i MAX-a... ali idemo polako...  Cool

Kad ova dvojica sa slike prođu grm sa lijeve strane,slijedi malo ravnice na kojoj je sad planinarski putokaz.
Prošlo je puno vremena,možda griješim...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 22:13

Prke (citat):
ercov54 (citat):
ZAGORAC (citat):

Sta reci,vec po ko zna koji put sve pohvale i zahvalnost za to sto ne samo za sebe,vec i za sve nas uradio Exclamation
A kad vec ja nezurim,jer cenim da moj zivotni sat jos nije usao u crvenu zonu,pa nebi trebalo nikud zuriti Evil or Very Mad
Imas dobar ritam i pametno doziras slike,pa dodjemo i do tog izvora sa koga malisan krenuo u obilazak reona cheers
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 22:17

GENERAL PUKOVNIK Načelnik Službe Sigurnosti / Bezb(j)ednosti

Ne ne,nisi ti taj koji gresi to vec svi znamo,samo mene zanima odkuda poznajes,a poznajes,kompletnu zonu odgovornosti odseka Debar,i to dobro poznajes scratch
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 22:26

Pa prijatelju moj nije Zagorac general bez razloga a to se ocituje i po znanju kojeg svaki dan dijeli nama ostalima. Wink
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime06.11.15 22:26

ercov54 (citat):
GENERAL PUKOVNIK Načelnik Službe Sigurnosti / Bezb(j)ednosti

Ne ne,nisi ti taj koji gresi to vec svi znamo,samo mene zanima odkuda poznajes,a poznajes,kompletnu zonu odgovornosti odseka Debar,i to dobro poznajes scratch

Bez ljutnje,to ćeš morati sam odgonetnuti  Wink
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime07.11.15 1:48

Jedan sam od granicara koji imao cast da bude bas na ovom mestu kraj ostataka crkvice na samom vrhu Golemog Krcina.
Za sada osim moje malenkosti i postoji mogucnost i Generala Zagorca,time se jos uvek niko od granicara nemoze pohvaliti Evil or Very Mad Rolling Eyes Wink Laughing
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime07.11.15 18:20

ercov54 (citat):

Jedan sam od granicara koji imao cast da bude bas na ovom mestu kraj ostataka crkvice na samom vrhu Golemog Krcina.
Za sada osim moje malenkosti i postoji mogucnost i Generala Zagorca,time se jos uvek niko od granicara nemoze pohvaliti Evil or Very Mad Rolling Eyes Wink Laughing
Ja se svakako nemogu pohvaliti sa tim ali mogu reci da je veoma lijepo. Sad
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime07.11.15 18:35

ercov54 (citat):

Pokušaj se prisjetiti međukamena u blizini ruševina.
Granična linija je išla(a ide i sada) sljemenom Krčina, međukamen je bio nekih 70-100 metara od ruševina,na mjestu gdje se "lomila" granična linija.
Moje je piranje: sjeverno ili južno od ruševina?
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime07.11.15 21:09

ZAGORAC (citat):
ercov54 (citat):

Granična linija je išla(a ide i sada) sljemenom Krčina, međukamen je bio nekih 70-100 metara od ruševina,na mjestu gdje se "lomila" granična linija.
Secamse da pre tog "lomljenog"dela,a iz pravca letnje karaule na vrhu imao ne medjukamen,vec onaj veci glavni stub,a na tim lomljenim delovima bilisu oni manji pomocni stubovi,a na pitanje testa iliti provere,ali sad me kopka razlog pitanja,jedino ako ne pokusavas da me prosvetlis,ali da nije malo kasno za to Generale scratch
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime07.11.15 22:07

ercov54 (citat):
ZAGORAC (citat):
ercov54 (citat):

Secamse da pre tog "lomljenog"dela,a iz pravca letnje karaule na vrhu imao ne medjukamen,vec onaj veci glavni stub,a na tim lomljenim delovima bilisu oni manji pomocni stubovi,a na pitanje testa iliti provere,ali sad me kopka razlog pitanja,jedino ako ne pokusavas da me prosvetlis,ali da nije malo kasno za to Generale scratch

Wink
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime08.11.15 0:07

Golem Krcin
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime08.11.15 20:42

ercov54 (citat):

Golem Krcin
Prijatelju dali je ovo najvisa tacka na Velikom Krcinu.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime08.11.15 21:49

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):

Golem Krcin
Prijatelju dali je ovo najvisa tacka na Velikom Krcinu.

Upravo tako prijatelju,najvisa tacka na Golem Krcin!
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime08.11.15 21:59

Nema ime Golem Krcin bez razloga,da u pravo nije takav Exclamation
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime08.11.15 22:31

ercov54 (citat):

Nema ime Golem Krcin bez razloga,da u pravo nije takav Exclamation
Nista nije bez razloga i golem je zaista. Cool
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime09.11.15 22:16

Nema ovih mojih,nestose uspavali,a to nikako nije dobro za uzornog granicara Evil or Very Mad 
Ja popunjavah prostor i vreme sa Golemim Krcinom,doduse ima toga jos,ali aj malo da prosaram,da nebude jednolicno Rolling Eyes 

Na slici momak iz klase 72/73,JEREMIC MILOVAN iz vec pricano Valjeva,a inace bio vrstan kuvar salutiranje.

Bioje kod njega kuci momak sa druge teme pod umetnickim imenom "mornar",a verovatno more nije video osim na slici Very Happy 
Salimse ja malo,zna to mornar Wink

Doduse i jase cuo sa njim par puta,ali nikako nisam uspeo da mu predocim kojisam pa ja sad to,tj nemoze da se seti moje pojave da sam uopste bio na Bitusi. scratch 
Secase nekih momaka,ali to i razumeti,jer vreme roka trajanja izgleda odavno proslo Sad
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime09.11.15 22:58

ercov54 (citat):
Nema ovih mojih,nestose uspavali,a to nikako nije dobro za uzornog granicara Evil or Very Mad 
Ja popunjavah prostor i vreme sa Golemim Krcinom,doduse ima toga jos,ali aj malo da prosaram,da nebude jednolicno Rolling Eyes 

Na slici momak iz klase 72/73,JEREMIC MILOVAN iz vec pricano Valjeva,a inace bio vrstan kuvar salutiranje.

Bioje kod njega kuci momak sa druge teme pod umetnickim imenom "mornar",a verovatno more nije video osim na slici Very Happy 
Salimse ja malo,zna to mornar Wink

Doduse i jase cuo sa njim par puta,ali nikako nisam uspeo da mu predocim kojisam pa ja sad to,tj nemoze da se seti moje pojave da sam uopste bio na Bitusi. scratch 
Secase nekih momaka,ali to i razumeti,jer vreme roka trajanja izgleda odavno proslo Sad
Da ja se sjecam momka sa druge slike sa jos jednim vojnikom ako se ne varam a ti prijatelju potvrdi,ne brini ako se nemoze sjetiti nismo svi isti pa da nam sjecanja ostaju jer nesto zaista moras voljeti da bi ti dugo ostalo u sjecanju a onaj tko se nemoze sjetiti to je samo znak da nikad i nije to tako volio Shocked
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime09.11.15 23:27

Kapetan

Potpuno u pravu prijatelju,pod uslovom dali ja dobro kapiram prvi deo price scratch ,a za to da se neko sjeca onoliko koliko voleo temu secanja,to potpuno tacno salutiranje
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime09.11.15 23:55

ercov54 (citat):
Kapetan

Potpuno u pravu prijatelju,pod uslovom dali ja dobro kapiram prvi deo price scratch ,a za to da se neko sjeca onoliko koliko voleo temu secanja,to potpuno tacno salutiranje
Sta sam mislio reci da si tog prijatelja kuhara vec stavljao sa jos jednim vojnikom ako se ne varam scratch
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime10.11.15 0:43

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Kapetan

Sta sam mislio reci da si tog prijatelja kuhara vec stavljao sa jos jednim vojnikom ako se ne varam scratch
Ma moras ti mene razumeti,godine cine svoje,pa se tesko kapira Rolling Eyes
A da,bio sa njegovim zemljakom Matic Miodrag iz Kozlica kod valjeva,a inace cestose cujem sa Maticem,sigurno se vidjamo,a nemoze da prati ovo jer covek pre par meseci tek dobio fihni fon,ne da "tanak",vec tehnika jos nije usla u sve krajeve affraid
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime10.11.15 4:57

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Kapetan

Ma moras ti mene razumeti,godine cine svoje,pa se tesko kapira Rolling Eyes
A da,bio sa njegovim zemljakom Matic Miodrag iz Kozlica kod valjeva,a inace cestose cujem sa Maticem,sigurno se vidjamo,a nemoze da prati ovo jer covek pre par meseci tek dobio fihni fon,ne da "tanak",vec tehnika jos nije usla u sve krajeve affraid
Razumijem te svakako prijatelju moj ne brini za to,a tehnika polako zaviriva u sve krajeve,jeste da je lagano ali dolazi. Wink
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime10.11.15 14:36

Pozdrav drugovi. 
Ne nisam se uspavao, nego jednostavno sam uzivao u malu setnju ka Velikom Krcinu , i bas mi se dopalo to sto drug ercov "sara" , da nam ne bude dosadno, ja ipak nisam ucestvovao u komentarima jer jednostavno imam potrebu da sve te predivne slike od naseg lepog Velikog Krcina najpre dozivim preko slika koje sam sam napravio kad sam isao gore. Nemojte me molim vas pogresno razumeti da to cinim iz sebicnih razloga, jer jednostavno moja prica me golica i ne da mi mira dok ne bude ispricana.. Jednostavno uvek kad vidim slike od naseg rejona ne mogu biti ravnodusan , ali ipak imam tu potrebu da najpre objavim kako sam  ja to doziveo  Very Happy.
Verovatno ce dok ja budem objavljivao izaci nove slike iz naseg rejona , ali eto ja sam nekako zarobljen u mrezi mog dozivljaja i sve me tera da ostanem u njoj.
Vracam se u krug karaule , opet oko objekta ali sada na samoj betonskoj stazi, pogled koji iz drugog ugla obuhvaca zbunjujucu vegetaciju i poznate nam stvari...
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 7 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
Na vrh 
Stranica 7/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)