FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Časna sestra se žalila na razarajuće bolove u trbuhu, ultrazvuk otkrio pravu istinu…
Samostan u kojem je boravila časna sestra uskoro bi trebao izdati javnu priopćenje o cijelom slučaju. Jedna časna sestra iz Italije žalila se na bolove u trbuhu za koje nije znala čime su izazvani, a kad je došla u bolnicu jer je bol postala nepodnošljiva, ultrazvukom su otkrili kako je trudna.
Neimenovana sestra iz San Severino Marchea vrlo brzo je prebačena na odjel za trudnice te joj je pukao vodenjak, a nakon nekoliko sati porodila je dječaka.
Samostan u kojem je boravila časna sestra uskoro bi trebao izdati javnu priopćenje o cijelom slučaju, a zasad je poznato samo da ne žele preuzeti odgovornost za bebu.
Časna sestra koja je postala majka pak nije htjela govoriti o svojoj trudnoći i tome kako je dobila prinovu.
Sličan slučaj dogodio se prije nešto više od pola godine u Salvadoru koja također rodila sina, a a da nije ni shvatila da je trudna. Potom mu je dala ime Francesco po papi Franji.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15057 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.11.15 21:55
Sve ode u propast:
Pijane časne sestre su se vraćale sa slavlja rođendana, a ova koja je vozila Škodu Fabiju je rekla da je i "ona grešan čovek".
"Ja sam grešnik na kojeg je Gospodin pogledao. Dogodilo mi se, jer i ja sam grešan čovek. Znate što je papa Franjo rekao na pitanje 'tko si ti'? Rekao je: 'Ja sam grešnik na kojeg je Gospodin pogledao'. Isto to kažem i ja, ja sam grešnica na koju je Gospodin pogledao", rekla pijana časna sestra u čijoj je krvi izmereno 1.83 promila alkohola.
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.11.15 17:15
[You must be registered and logged in to see this image.] - Prvi u BiH i (vjerovatno) u svijetu: Za mjesec dana obišao sve gradove i općine u BiH - U ljeto 2015. godine Amar Dervić se odlučio na najveći podvig u dosadašnjoj karijeri. Naime, Amar je odlučio obići 155 općina i 117 gradova u BiH. Za ostvarenje cilja prelazio je od 200 do 360 km dnevno, ukupno 8352 km, a za ostvarene cilja mu je trebalo tačno 29 dana. Uspio je obići svih 117 gradova i 153 općine u BiH. Nije uspio obići samo općine Ravno i Prača.
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.11.15 17:28
semsudin (citat):
- Prvi u BiH i (vjerovatno) u svijetu: Za mjesec dana obišao sve gradove i općine u BiH - U ljeto 2015. godine Amar Dervić se odlučio na najveći podvig u dosadašnjoj karijeri. Naime, Amar je odlučio obići 155 općina i 117 gradova u BiH. Za ostvarenje cilja prelazio je od 200 do 360 km dnevno, ukupno 8352 km, a za ostvarene cilja mu je trebalo tačno 29 dana. Uspio je obići svih 117 gradova i 153 općine u BiH. Nije uspio obići samo općine Ravno i Prača.
A onda nije obišao sve kada nije obišao Ravno i Prača.!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: I Albanci prate F.B.P.N. JNA. 05.11.15 17:32
Prvoklasni kapetane Melovicu Vidim a i drugi tvrde da dobro,tj sjano baratas sa ovim elektonskim napravama u radu sa i oko njih,mislim na komp(a moras priznati da vecinu toga naucio u Rozanstvu ),a nadamse da budes,kad vec dobio zasluzeno priznanje,i angazovan da i po sluzbenoj duznosti dajes te savete nama polu pismenima Vec primetih da nesto pricao o vremenskom trajanju slika koje postavljamo u ovim nasim naglabanjima Ali bilobi pozeljno da to pricas nasim narodnim jezikom da te citav svet razume,a manise strucnih izraza
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Prvoklasni kapetane Melovicu Vidim a i drugi tvrde da dobro,tj sjano baratas sa ovim elektonskim napravama u radu sa i oko njih,mislim na komp(a moras priznati da vecinu toga naucio u Rozanstvu ),a nadamse da budes,kad vec dobio zasluzeno priznanje,i angazovan da i po sluzbenoj duznosti dajes te savete nama polu pismenima Vec primetih da nesto pricao o vremenskom trajanju slika koje postavljamo u ovim nasim naglabanjima Ali bilobi pozeljno da to pricas nasim narodnim jezikom da te citav svet razume,a manise strucnih izraza
polako, ercov, sa drugom Melovicem! Znas da su oni ko srcha i da ih treba chuvati
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.11.15 7:06
013gonzo (citat):
Na osnovu čega (zapis pristupa ili slično), je izveden zaključak da se FBPN pristupa / prati i u Albaniji?
Zar jos nisi svatio da Generali i Admirali imaju drugaciji pristup sajtu i vide malo vise nego mi "obicni" clanovi.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.11.15 20:02
Vojnik Graničar (citat):
I u srcu Albanije prate F.B.P.N. JNA.!
PORUCNIK (citat):
Ima li link ili mapa cijelog svijeta gdje nas prate?
Tako je imamo pristup karti svijeta gdje nas sve "prate" , "nadziru", "gledaju"... Kako i ovdje u Ukrajini.
Dok sam 07.11.2015. kupovao razne artikle na jednoj polici kod blagajne sam vidio "Kinder jaje" koje je na sniženju. Malo je falilo da ne padnem u nesvijest koliko su ga pojeftinili.! Cijena "Kinder jaja" je bila 6,50 kuna a pedantni radnici trgovine Lidl su istaknuli crveni natpis na kojem je uz staru cijenu istaknuto i sniženje od 6,49 kuna. Što je naj žalosnije na blagajnama nemaju kovanice od 1 lipe da mi vrate kusur pa opet uzmu punu cijenu od 6,50 kuna. Onda se pitam čemu sniženje.!? Je li se trgovačkom lancu "Lidl" uopće isplati štampati ovu reklamu o sniženju od 1 lipe, više su uradili štete nego koristi. A onda se pitam čemu Hrvatska narodna banka štampa kovanice od 1 lipe kada ih nitko ne koristi.!? Nemojte se čuditi ovakvim sniženjima u Lidlu , to je kod njih uobičajeno.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Riba kao ukras u autu. 08.11.15 14:24
Riba kao ukras u autu. Snimljeno sa istočne strane vojne bolnice u Splitu (na slici se vidi zelena ograda koja se nalazi oko bolnice).
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.11.15 14:28
Snizenje ima svrhu kad se sa 6,oo smanji na 5,99 jer tada djeluje jeftinije. Ovo je prilicno besmisleno. Kod nas u sto marketa i prodavnica neces skupiti 1 euro u kovanicama od 1 ili 2 centa, nema sanse. Ja cuvam nekoliko komada kao raritet.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Vojnik Granicar protiv Vojnika Graničara 08.11.15 15:33
Vojnik Granicar protiv Vojnika Graničara
Danas sam gledajući internet na jednoj stranici naišao na nekoga tko se potpisuje pod imenom "Vojnik Granicar". Kao što vidite ja se potpisujem sa imenom Vojnik Graničar. Uglavnom na znanje svima, ja sa tom budalom što piše sve i svašta nemam ništa. Ne znam zašto je izabrao baš moje ime da laprda po internetu.!?
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.11.15 21:14
Sta reci a ne uvrediti nikoga...
sasa staza: komentar modifikovan dana: 09.11.15 19:31; prepravljeno ukupno 1 puta
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Tunel hotela 09.11.15 16:29
Eh, danas me noge lagane dovele do bivšeg hotela "Lav", sadašnjeg hotela "Le Meridien Lav Split" koji se nalazi u Podstrani. I ovo čudo od tunela sam vidio prvi put u životu. Gosti hotela imaju priliku (ako hoće) do mora doći prolaskom kroz ovaj tunel. Tunel je napravljen u krugu hotela i za potrebe hotela a i gostiju. Tako sam i ja prošetao kroz tunel. Dug je oko 30-ak metar i isklesan je u samom kamenu, a nalazi se ovdje (gdje je križić na sredini ekrana).
Šteta što vam nisam slikao luksuznu jahtu koja se iznajmljuje na 7 dana za ni manje ni više nego 27000 eura.!
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.11.15 17:27
Vojnik Graničar (citat):
Eh, danas me noge lagane dovele do bivšeg hotela "Lav", sadašnjeg hotela "Le Meridien Lav Split" koji se nalazi u Podstrani. I ovo čudo od tunela sam vidio prvi put u životu. Gosti hotela imaju priliku (ako hoće) do mora doći prolaskom kroz ovaj tunel. Tunel je napravljen u krugu hotela i za potrebe hotela a i gostiju. Tako sam i ja prošetao kroz tunel. Dug je oko 30-ak metar i isklesan je u samom kamenu, a nalazi se ovdje (gdje je križić na sredini ekrana).
Šteta što vam nisam slikao luksuznu jahtu koja se iznajmljuje na 7 dana za ni manje ni više nego 27000 eura.! A dajo upokojencem 5 procentov popusta?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.11.15 17:34
U Finskoj kreće projekt - svakom stanovniku minimalni osnovni dohodak neovisno o tome ima li posao ili ne. Bez ikakvih uvjeta isplaćivat će se 800 eura mjesečno.
U nedavno provedenom istraživanju 69 posto ispitanika podržalo je plan uvođenja minimalnog osnovnog dohotka uz zaključak da bi 1.000 eura bio primjeren iznos. Prosječan dohodak u Finskoj iznosi oko 3.000 eura mjesečno, što je dosta više od 800 eura minimalnog osnovnog dohotka...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 10.11.15 22:07
He, he.......... dragi stari ljudi......
EVO VAM FIGA: Baka na samrti uništila 1.1 milijun eura kako njenoj obitelji ne bi ostalo - ništa
Neimenovana 85-godišnja Austrijanka, koja je nedavno umrla u staračkom domu, svoje posljednje sate na ovom svijetu je provela tako što je predano na sitne komadiće sjeckala 1.1 milijun eura samo zato da obitelji od nje, kako bi se to kod nas u nekim krajevima reklo, ostane jedino friška figa.
Čime joj se obitelj zamjerila nigdje nije rečeno, ali ima ova priča i svoj nastavak iz kojeg ćemo tek doznati kome je pripalo pravo da se zadnji smije. U slučaj se umiješala u i Austrijska narodna banka (OeNB), koja je obećala nasljednicima da će zamijeniti sve nasjeckane novčanice ukoliko donesu komadiće stradale pod bakinim škarama i dokažu da je sav taj novac doista bio njezin.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.15 15:31
Možda je moglo i na 'Vjera i vjerske liturgije'......
U indoneziji na dan 'Čišćenja leševa' iskopaju tijela našminkaju ih i obuku te paradiraju gradom s njima
Stara, milijun puta ponavljana mantra 'Pusti mrtve da počivaju u miru' izgleda ne vrijedi na indonezijskom otoku Sulawesi. Naime tamo postoji bizaran običaj koji se prakticira stoljećima a riječ je o tome da se svake tri godine iskopaju leševi preminulih rođaka i članova obitelji, očisti ih se i potom odjene u omiljenu odjeću. Iako izgleda kao scena iz postapokaliptičnih filmskih ostvarenja o zombijima, ljudi iz plemena Torajan nastanjeni u planinskoj regiji Tana Toraja na taj način slave život.
Nakon čišćenja i presvlačenja mještani paradiraju po selu šetajući sa svježe odjevenim leševima po pravoj liniji jer vjeruju da ih ta linija povezuje sa božanstvom Hang, inače spiritualnim entitetom za kojeg se vjeruje da ima nadnaravne moći i kako se kreće samo po pravim linijama.