FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 06.12.11 8:44
purger (citat):
Na 13*C teško da ga čisti
Evo ga jutros zabelio GUCEVO jos malo ce i ravnicu
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 06.12.11 11:10
Ove godine i snjeg je u skladu sa recesijom švicarci i ostale zemlje sa zimskim turizmom dimnjačarima dozivaju snjeg
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Jegulja Džomba
BROJ POSTOVA: : 158 ČLAN OD: : 2011-09-08 Sumadija
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 06.12.11 16:22
Purger pao sneg barte, ne moras u Svajcarsku, lol
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 06.12.11 19:57
Bez brige meni pare za skijanje i ostale zimske radosti niko neće uzet meni osobno totalno glup sport.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 07.12.11 1:40
purger (citat):
Bez brige meni pare za skijanje i ostale zimske radosti niko neće uzet meni osobno totalno glup sport.
....volim snjeg gledati kroz prozor u toplom a kao sport pa i nije za ne pogledati..
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
panon Desetar
PV BROJ POSTOVA: : 265 ČLAN OD: : 2010-03-03 DOB : 57 Bački Petrovac
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.01.12 14:08
Čestitam 10 000 -tu posetu Sego.....samo tebe nekako nema.Kao prava vojska,posle nje razbežaše smo se kućama...
SvetislavSavić Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2012-01-10 DOB : 72 Bijeljina
Naslov komentara: Febrarska klasa 1972 Đorđe Petrov 11.01.12 14:32
Ja sam Svetislav Savić iz Bijeljine Bosna i hercegovina- Bosna i Hercegovina,
Služio sam vojsku u Skoplju,tačnije Đorđe Petrov od 24.02.1972 do 20.08.1972.Otišao u prekomandu u Maršal Tito i bio u puku veze sve do 05.05.1973 godine.
Volio bih da mi se jave vojnici iz te generacije,a i starešine,naravno ako su živi. Uskoro ću poslati nekoliko slika iz tog vremena,
SvetislavSavić: komentar modifikovan dana: 11.01.12 14:57; prepravljeno ukupno 2 puta
kukulje Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 132 ČLAN OD: : 2011-02-14 DOB : 52 Svedska
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.01.12 13:48
Ovaj poslednji tekst me je posebno zainteresovao. Iz razloga sto sam roden bas te godine 72 i interesujeme koje su razlike i slicnosti bile iz vremena kad si tad sluzio vojsku u istoj kasarni u koju sam ja dosao nakon 18-19 godina. Rado bih pogledao slike ako imas koju da postavis.
euphoria Gušter
BROJ POSTOVA: : 10 ČLAN OD: : 2012-01-23
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 27.01.12 17:20
Pozdrav za 3615.
brinio Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2012-01-15
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 30.01.12 19:45
Pozdrav za sve iz V.P. 3615, Potporučnik Brinio!
euphoria Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 30.01.12 22:22
..a sunce ti žarko gledaj ekipe ,uljepšao si mi ovaj hladni dan sličan onom kad sam tek bio gušter (kao i ova klasa ovdje),ta godina je bila hladna kao i ova koliko me sjećanje služi.Bilo bi mi drago ako imaš još koju sliku a i ima vremena ne trebaš žuriti
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 06.02.12 1:11
Nadam se da će još koja slika izaći na svjetlo dana a ja ću se potruditi da vas iznenadim sa jednom koju već dva dana tražim - kancelarijska sa Grubor Mladenom i menom u fotelji dok smo službenim telefonom na kojem je pisalo "Neprijatelj uvijek prisluškuje" zvali cure po Skoplju
euphoria Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 06.02.12 18:37
Nadam se da će još koja slika izaći na svjetlo dana a ja ću se potruditi da vas iznenadim sa jednom koju već dva dana tražim - kancelarijska sa Grubor Mladenom i menom u fotelji dok smo službenim telefonom na kojem je pisalo "Neprijatelj uvijek prisluškuje" zvali cure po Skoplju
Matrix, na žalost nemam više zajedničkih slika. Postavljaj ti ako se šta nađe, u tebe se uzdamo.
Od mene ovaj put LINKOVI centarfora mlađeg, nove snage koje to sigurno rade bolje nego mi nekad.
Matrix, na žalost nemam više zajedničkih slika. Postavljaj ti ako se šta nađe, u tebe se uzdamo.
Od mene ovaj put LINKOVI centarfora mlađeg, nove snage koje to sigurno rade bolje nego mi nekad.
Pogledao i mogu reći da osim jačih mišiča na nogama ima isti stil trčanja kao centarfor-senior i bilo bi šteta da ne dogura dalje,potrudiću se sa slikama ali evo nam je kurir Boca ubacio najbolje slike do sada.
Jegulja Džomba
BROJ POSTOVA: : 158 ČLAN OD: : 2011-09-08 Sumadija
Naslov komentara: pozdrav 08.02.12 16:30
Pozdrav ljudovi, evo i mene posle duzeg vremena, jesam li vam nedostajao.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 08.02.12 23:50
Pa normalno da jesi
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 01.05.12 23:33
purger (citat):
Pa normalno da jesi
pa evo i mene ...bogami dugo redovno odsustvo sam imao...
Bogo69 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2012-05-10 DOB : 55 Maribor
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.05.12 12:07
Pozdrav svima,
Još jedan Slovenac iz klase sept.88/89, VP. 3218/3 Inžinerija- izviđači. Služio celi vojni rok u Gjorče Petrov. Bili smo samo jedan vod a k-dir voda nama je bio Des. po ugovoru Softić Šefket. A tu nekde stane moje pamčenje imena svojih drugara. Zna da smo bili iz svih djelova bivše Juge. Pored mene u mojoj klasi bio dečko iz Zg. ali mu neznam ime, bio dečko iz mislim da Baške Vode Stipe naravno, bio dečko iz Vojvodine, bio jedan iz okoline Bg. ( Rušanj ili nešto slično ), bio jedan Makedonac mislim da Jonče, iz Struge i mislim, da još dvojica.
Naš paviljon bio je odmah pored kantine i kioska, bili smo u prizemlju pored sejne sobe, a sečam se da smo u samom početku bili neko vreme u onom ženskom djelu u prizemju paviljona pored.
Evo za sada toliko, moram, da pročitam još koju stranicu na forumu pa se čujemo. Pozdrav Bogo.
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.05.12 21:36
Bogo69 (citat):
Pozdrav svima,
Još jedan Slovenac iz klase sept.88/89, VP. 3218/3 Inžinerija- izviđači. Služio celi vojni rok u Gjorče Petrov. Bili smo samo jedan vod a k-dir voda nama je bio Des. po ugovoru Softić Šefket. A tu nekde stane moje pamčenje imena svojih drugara. Zna da smo bili iz svih djelova bivše Juge. Pored mene u mojoj klasi bio dečko iz Zg. ali mu neznam ime, bio dečko iz mislim da Baške Vode Stipe naravno, bio dečko iz Vojvodine, bio jedan iz okoline Bg. ( Rušanj ili nešto slično ), bio jedan Makedonac mislim da Jonče, iz Struge i mislim, da još dvojica.
Naš paviljon bio je odmah pored kantine i kioska, bili smo u prizemlju pored sejne sobe, a sečam se da smo u samom početku bili neko vreme u onom ženskom djelu u prizemju paviljona pored.
Evo za sada toliko, moram, da pročitam još koju stranicu na forumu pa se čujemo. Pozdrav Bogo.
dobro dosao natrag u kasarnu Bogo69
Bogo69 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2012-05-10 DOB : 55 Maribor
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.05.12 22:55
Hvala!
Sliku u avataru sam stavio svoju iz vojne knjižice, neznam kako je to bilo kod vas ali nas su odmah na početku valjda neki drugi ili treči dan slikali ispred paviljona. Okačili neko čebe na fasadu i lepo jedan po jedan.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 10.05.12 23:10
Dobrodosao Bogo Avatar......originalan da originalniji ne moze biti........
Kaplar M Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.05.12 8:59
Bogo69 (citat):
Hvala!
Sliku u avataru sam stavio svoju iz vojne knjižice, neznam kako je to bilo kod vas ali nas su odmah na početku valjda neki drugi ili treči dan slikali ispred paviljona. Okačili neko čebe na fasadu i lepo jedan po jedan.
Pozdrav Bogo, dobro nam dosao...
Sada si i mene ovim postom podsetio na slikanje za vojnu knjizicu. Posle marende smo trkom otisli do spavaona i po prvi put obukli svecanu kosulju, onako, preko radnih pantalona. Stajala je stolica pored zida a na fasadi zategnuta bela plahta. Culo se samo skljocanje fotoaparata i fotografovo... "Sledeci". Kasnije smo kompletno obukli svecanu uniformu za zakletvu i po prvi put izasli u grad.
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.05.12 22:15
Bogo69 (citat):
Hvala!
da da a nisi ni cestito seo na stolicu a fotograf(nazovimo ga Tako)kaze sledeci....
taneas Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2010-09-17
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 26.05.12 0:03
Pratim ovaj forum vec neko vreme, dosta toga sam zaboravio, pa se pitam jer ima nekog da se seća generacije od marta meseca 90/91. Ovde Goran Živić iz Ćuprije Srbija. Bio sam u Skopje Gjorce Petrov od pocetka pa do kraja služenja vojnog roka, ali jedno vreme sam bio na ispomoc u Kuparima nekih tri meseca pa nazad u Skopje. Pozdravljam sve forumaše.....
Mostarac Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 47 ČLAN OD: : 2009-05-03 DOB : 52 Mostar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 07.06.12 23:15
Bio sam septembarska klasa 1990 godine, pekar. U kasarni provodim obuku do prekomande gdje zahvaljujući poručniku Voloderu idem u Titograd, jer je to najbliže Mostaru. Naježio sam se kad sam vidio njegovu sliku. Zna li netko što se dogodilo sa njime i gdje živi sada? Od pomenutih imena poznata su mi imena Denisa Rizvanovića jer smo ista klasa, on je postao ćato i ostao u Skopju do kraja vojnog roka. I ime desetara Mladena Grubana mi budi neke memorije ali ne mogu povezati sliku sa imenom. Ima li nekoga iz moje klase na forumu?
kukulje Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 132 ČLAN OD: : 2011-02-14 DOB : 52 Svedska
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 08.06.12 0:49
aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: 29.12.12 0:36; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : ...resize)
Mostarac Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 47 ČLAN OD: : 2009-05-03 DOB : 52 Mostar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.06.12 0:48
Hvala na slici, ali čini mi se sve kao da nikada nisam tu ni bio. Mislim da bi mi se pamćenje otvorilo kad bih se našao u kasarni jer još uvijek imam slike u glavi. I poligon, i poštu, i kuhinju, i kupaonicu, i spavaonicu, željeznicu, cigansko naselje i onu čudesnu muziku.
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 06.07.12 8:27
lepa slika samo neko je odsekao dva magacina s gorivom ,ona pored groblja
Maskony Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2012-07-21
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 21.07.12 13:05
Pozz.Drago mi je da sam nasao forum o JNA i Skoplju u kojem sam i sam bio 1986/87 septembar klasa 3615/4. Ne sjecam se kako se zvao porucnik koji je bio komandir cete ali se sjecam puno drugih stvari koje nikad necu zaboravit.Straza,Dezursvo u auto parku 02-04h na -27 Stupnjeva.Bacanje ostatka hrane u kontejnere kod zice gdje su me obavezno sacekivali mali cigani i molili da im napunim prezne konzerve iz sekundarnih sirovina koje smo u blizini skupljali za odvoz.Otkomanda u Marshal titio.jnt prisjelo mi je kad sam se samo autobusom vozio od kapije do piste 10 minuta autobusom...hahaha.Legendarni zagrebcanin koji je u rekordnom vremenu os 2 dana napustio mjesto zaduzenog za razglas jer je pustio Samanthu Fox....hahahahahaha.Prejako...legenda.Onda stacionara u kojem se meni nije primio tetanus i nije natekla ruka pa je tamo dezurni na kontroli ipak rekao da je dobro a ja 2 dana poslije sa trovanjem zeluca zavrsio na VMA....hahahaha.Bilo je svasta.Ja sam ostao u skoplju jos tri mjeseca na kursu za desetara i poslije dobio prekomandu u Kumanovo.Neki os mojih prijetelja kojima se sjecam imena....Damir Balog. Damir Crleni. Damir Tomasek. Damir Jajic Sulic Tomaz. Gosic Ljubivoje.....Tetovirao mi slona na ruku..aj aj aj .3 sata i pola litre rakije za anesteziju.Sjecam se Prcka.Cistije cizme nisam vidio,glancao ih je dan i noc.Onda onaj smoto sto je frfljao..neznam mu vise ime,i tako.Eto toliko za sad pozz
Andor Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2012-07-21 DOB : 56 NOVA GORICA
Naslov komentara: 21.07.12 15:24
Maskony (citat):
Pozz.Drago mi je da sam nasao forum o JNA i Skoplju u kojem sam i sam bio 1986/87 septembar klasa 3615/4. Ne sjecam se kako se zvao porucnik koji je bio komandir cete ali se sjecam puno drugih stvari koje nikad necu zaboravit.Straza,Dezursvo u auto parku 02-04h na -27 Stupnjeva.Bacanje ostatka hrane u kontejnere kod zice gdje su me obavezno sacekivali mali cigani i molili da im napunim prezne konzerve iz sekundarnih sirovina koje smo u blizini skupljali za odvoz.Otkomanda u Marshal titio.jnt prisjelo mi je kad sam se samo autobusom vozio od kapije do piste 10 minuta autobusom...hahaha.Legendarni zagrebcanin koji je u rekordnom vremenu os 2 dana napustio mjesto zaduzenog za razglas jer je pustio Samanthu Fox....hahahahahaha.Prejako...legenda.Onda stacionara u kojem se meni nije primio tetanus i nije natekla ruka pa je tamo dezurni na kontroli ipak rekao da je dobro a ja 2 dana poslije sa trovanjem zeluca zavrsio na VMA....hahahaha.Bilo je svasta.Ja sam ostao u skoplju jos tri mjeseca na kursu za desetara i poslije dobio prekomandu u Kumanovo.Neki os mojih prijetelja kojima se sjecam imena....Damir Balog. Damir Crleni. Damir Tomasek. Damir Jajic Sulic Tomaz. Gosic Ljubivoje.....Tetovirao mi slona na ruku..aj aj aj .3 sata i pola litre rakije za anesteziju.Sjecam se Prcka.Cistije cizme nisam vidio,glancao ih je dan i noc.Onda onaj smoto sto je frfljao..neznam mu vise ime,i tako.Eto toliko za sad pozz
Evo i meni drago da sam našao ovaj forum. Klasa septembar 86g ... 3615/4. Ja sam ostao poslije kursa za desetare u glacnoj kuhinji. Imam kontakt sa Damirom Jajičem i nikome drugim. Imam par slika pa ču to objavit možda se javi još ko od naše klase.
Andor Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2012-07-21 DOB : 56 NOVA GORICA
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 21.07.12 15:26
Andor (citat):
Maskony (citat):
Evo i meni drago da sam našao ovaj forum. Klasa septembar 86g ... 3615/4. Ja sam ostao poslije kursa za desetare u glacnoj kuhinji. Imam kontakt sa Damirom Jajičem i nikome drugim. Imam par slika pa ču to objavit možda se javi još ko od naše klase.
Pozdrav Tomaž Sulič
Aleks Prijepolje Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2012-06-08 DOB : 57 Prijepolje
Naslov komentara: Ja sam Vam pustao Šemsu preko razglasa.... 13.08.12 22:05
sego (citat):
E, da. Bravo frende. Da točno, Suljaković! Ali, što je najbolje, ona je pucala iz zvučnika i svako poslijepodne kad je bilo odmaranje. To je bilo neizdrživo. Čak i muzika koja je dolazila iz okolnih kučeraka( bili smo u centru ciganskog naselja), bila je odmor za uši. Pozz from Zg(Gajnice).
Ja sam vam pustao Šemsu preko razglasa...jbga...a evo kako je sve počelo. U kasarnu sam doša 21. 09. 1986 .g, sa zakašnjenjem od dva dana. Istog dana i sa istim zakašnjenjem je stigao i moj (kasnije najbolji) drug Milić Mladen iz Zadra. Mladenu je to bni treći pokušaj (i konačno je uspeo da do kraja bude u JNA) da odsluži vojni rok. Moj put je bio drugačiji. Prijepolje, autobus, Skoplje, hotel i provod (trežnjenje) dva dana, taksi, Cigan mahala, preko nadvožnjaka i pravo pred prijavnicu. Moja vojna pošta je bila 3218/3 pionirska inžinjerija. Kom čete KIKL Stojković Velja, Kdir voda STVODNIKL Premović Zoran, komandir odeljenja desetar Kokrehel Konrad, koga smo zvali Koki (nedavno sam stupio preko fejsa sa njim u kontakt). Obuka je bila...ne ponovilo se. Sve sam teren do terena. Kombinovano inžinjerijska i pešadijska obuka. Ali i to je prošlo...a nakon završene obuke ja sam završio u vojničkom klubu...u klubu su postojala tri prekidača u rzglasu: prvi - poligon i pista, drugi - cela kasarna i treći - samo trpezarija. Šemsa, Sinan, Halid i ostali su išli za ekipu Bosanćerosa koji su radili u kuhinji i trpezariji (to je bila moja karta za bolju - oficirsku hranu). Šemsqa je u jednom periodu bila obustavljena jer me neki lik vratio sa stepeništa, ono kao da sačekam da ostala vojska dođe pa ću tek onda ja da jedem...kad su Bosanćerosi saznali za taj gušterski "ispad", otklonili su problem, ja sam im vratio Šemsu, a oni meni bolju hranu (do kraja vojnog roka nisam jeo SDO ili neku lošu hranu). Pustao sam ja i Čorbu i Valjak i Leb i sol, Kerber....za Kerber i pesmu ratne igre vezana je sledeća anegdota: subota, ja u gradu, popodne u kasarni se spušta zastava, a ja koji sam lik zaboravio da isključim radio i razglas....i dok se spuštala zastava u pozadini umesto "HEJ SLOVENI" išla je pesma "NEK SADA RATNE IGRE OTPOČNU"....i jbga, koju godinu kasnije su i otpočele, nažalost. Početkom septembra sam se "skinuo" i otišao kući u Prijepolje, usledile su studije, kasnije borba za zaposlenje...i odjednom sam, kao i svi mi odrastao...jbga, desio mi se život i sva ona sranja koja život donosi. Sa ove vremenske distance kad pogledam...TA 86/87, SKOPLJE, ĐORČE PETROV, CIGAN MAHALA, HLADNA ZIMA, PAKLENO LETO...vredelo je...vredelo zbog svih onih ljudi koje sam upoznao i pamtim ih i danas: Milić Mladen, Ranković Dobrivoje, Nikolić Vlada, Vsilev Živko (spasio mi život u JNA na vežbi), Bajivić Samir, Mario Butorac, Cerjak Radovan, Mezeđiu Bećir, Medo Ćilimković....i još mnogi. Toliko za sada...hvala vam za ovaj sajt i forum...i izvinite zbog Šemse...neće se više ponoviti.
_________________ Aleks od Polimlja
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.08.12 13:53
bogami ,jos i dan danas kad cujem Semsu ,uvek se setim vojske...a na spustanju zastave uz pesmu ratne igre ?toga se dobreo secam ,ostao je smeh po poligonu....mislim da je tada bio dezurni .....imena se ne secam ali cini mi se da smo ga zvali Tandzara
Aleks Prijepolje Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.08.12 15:51
panon (citat):
bogami ,jos i dan danas kad cujem Semsu ,uvek se setim vojske...a na spustanju zastave uz pesmu ratne igre ?toga se dobreo secam ,ostao je smeh po poligonu....mislim da je tada bio dezurni .....imena se ne secam ali cini mi se da smo ga zvali Tandzara
Eto, hvala Bogu, da se neko seća i tog "nemilog" događaja i KERBERA...
Od starešina se sećam još i: major Žarko Petruševski, Major Franjo Ipša, Major Tripković Anđelko, pukovnik Jovo Andrevski komandant kasarne....Petruševski je bio zadužen za vojnički klub, Ipša je bio nešto kao za pozadinu ili sl., Tripković je bio za politički rad (kao nekadašnji komesari), major Todorović je bio bezbednjak... I dan danas pamtim stražu za novu 86/87 godinu...ponoć, Bardovci, istureno stražarsko mesto br. 2....-20 stepeni, ja i neki olinjali vučijak...kad se samo setim. Vojni poligon Krivolak (najveći vojni poligon u Evropi u to doba - sada tu treniraju NATO jedinice stacionirane u Makedoniji). Naša kasarna se sada koristi kao Američka baza za borbu protiv org. kriminala i otkrivanje droge i sl.... Pre par meseci sam bio u Skoplju...metropola. Grad je otišao i u širinu i u visinu. Posetio sam neka draga mesta: bit pazar, kafe poslastičarnicu Šeherzada, picerija Menada iiiiii...popilo se poneko Skopsko hladno pivo. Voleo bih da mi se javi neko od mojih klasića iz VP 3218/3.... Pozdrav od Aleksa.
saban Vodnik
BROJ POSTOVA: : 431 ČLAN OD: : 2011-06-15
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.08.12 16:37
Aleks Prijepolje (citat):
Od starešina se sećam još i: major Žarko Petruševski
Petrusevski je i 1991/92 bio major ,pomocnik komadanta za pozadinu indendanske sluzbe,i pri odlasku JNA iz Makedonije nije ostao u Makedonskoj vojsci
sego Desetar
BROJ POSTOVA: : 292 ČLAN OD: : 2010-09-22 Zagreb
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.08.12 18:19
sego (citat):
E, da. Bravo frende. Da točno, Suljaković! Ali, što je najbolje, ona je pucala iz zvučnika i svako poslijepodne kad je bilo odmaranje. To je bilo neizdrživo. Čak i muzika koja je dolazila iz okolnih kučeraka( bili smo u centru ciganskog naselja), bila je odmor za uši. Pozz from Zg(Gajnice).
Ja sam vam pustao Šemsu preko razglasa...jbga...a evo kako je sve počelo. U kasarnu sam doša 21. 09. 1986 .g, sa zakašnjenjem od dva dana. Istog dana i sa istim zakašnjenjem je stigao i moj (kasnije najbolji) drug Milić Mladen iz Zadra. Mladenu je to bni treći pokušaj (i konačno je uspeo da do kraja bude u JNA) da odsluži vojni rok. Moj put je bio drugačiji. Prijepolje, autobus, Skoplje, hotel i provod (trežnjenje) dva dana, taksi, Cigan mahala, preko nadvožnjaka i pravo pred prijavnicu. Moja vojna pošta je bila 3218/3 pionirska inžinjerija. Kom čete KIKL Stojković Velja, Kdir voda STVODNIKL Premović Zoran, komandir odeljenja desetar Kokrehel Konrad, koga smo zvali Koki (nedavno sam stupio preko fejsa sa njim u kontakt). Obuka je bila...ne ponovilo se. Sve sam teren do terena. Kombinovano inžinjerijska i pešadijska obuka. Ali i to je prošlo...a nakon završene obuke ja sam završio u vojničkom klubu...u klubu su postojala tri prekidača u rzglasu: prvi - poligon i pista, drugi - cela kasarna i treći - samo trpezarija. Šemsa, Sinan, Halid i ostali su išli za ekipu Bosanćerosa koji su radili u kuhinji i trpezariji (to je bila moja karta za bolju - oficirsku hranu). Šemsqa je u jednom periodu bila obustavljena jer me neki lik vratio sa stepeništa, ono kao da sačekam da ostala vojska dođe pa ću tek onda ja da jedem...kad su Bosanćerosi saznali za taj gušterski "ispad", otklonili su problem, ja sam im vratio Šemsu, a oni meni bolju hranu (do kraja vojnog roka nisam jeo SDO ili neku lošu hranu). Pustao sam ja i Čorbu i Valjak i Leb i sol, Kerber....za Kerber i pesmu ratne igre vezana je sledeća anegdota: subota, ja u gradu, popodne u kasarni se spušta zastava, a ja koji sam lik zaboravio da isključim radio i razglas....i dok se spuštala zastava u pozadini umesto "HEJ SLOVENI" išla je pesma "NEK SADA RATNE IGRE OTPOČNU"....i jbga, koju godinu kasnije su i otpočele, nažalost. Početkom septembra sam se "skinuo" i otišao kući u Prijepolje, usledile su studije, kasnije borba za zaposlenje...i odjednom sam, kao i svi mi odrastao...jbga, desio mi se život i sva ona sranja koja život donosi. Sa ove vremenske distance kad pogledam...TA 86/87, SKOPLJE, ĐORČE PETROV, CIGAN MAHALA, HLADNA ZIMA, PAKLENO LETO...vredelo je...vredelo zbog svih onih ljudi koje sam upoznao i pamtim ih i danas: Milić Mladen, Ranković Dobrivoje, Nikolić Vlada, Vsilev Živko (spasio mi život u JNA na vežbi), Bajivić Samir, Mario Butorac, Cerjak Radovan, Mezeđiu Bećir, Medo Ćilimković....i još mnogi. Toliko za sada...hvala vam za ovaj sajt i forum...i izvinite zbog Šemse...neće se više ponoviti.
Evo da se i ja javim nakon poduljeg vremena, kao što Matrix kaže "tu sam ja cijelo vrijeme, ali eto...". da budem iskren, svo ovo vrijeme nisam našao ništa zanimljivo da bih se ulogirao, ali me zato ova priča Aleksa toliko vratila u prošlost, da sam morao reagirati. Drago mi je čuti da se bar netko približio našoj staroj kasarni, jer je nama koji smo malo dalje, ipak to još samo veliki san. Aleks me je toliko vratio u tadašnje vrijeme da sam otišao na You tube i potražio istu tu Šemsu... Za sada toliko, poseban pozdrav staroj ekipi (Panon, Matrix...) A pored Matrixa prolazim u nedjelju kad se vraćam u Zg sa familijom sa godišnjeg. Još jednom pozz...
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.08.12 18:21
saban (citat):
Petrusevski je i 1991/92 bio major ,pomocnik komadanta za pozadinu indendanske sluzbe,i pri odlasku JNA iz Makedonije nije ostao u Makedonskoj vojsci
Dali se itko prisjeća našeg kapetana intedanta Predraga Rajkovića, što li je snjim, da li itko zna?
Aleks Prijepolje Gušter
Naslov komentara: E, jesi čok....do DŽ. 15.08.12 17:07
sego (citat):
saban (citat):
Dali se itko prisjeća našeg kapetana intedanta Predraga Rajkovića, što li je snjim, da li itko zna?
Ne mogu da verujem...slatko sam se nasmejao, čuj, čovek otišao YOUTUBE u potrau za Šemsom...kakav si ti lik... Kada smo već kod toga: uz tu istu muziku (nazovimo je tako) i uz njene, Sinanove i Halidove pesme, su se i najokoreliji rokeri, pankeri, hardrokeri u vojsci napijali. Pamtim jedno naše druženje u vojničkom klubu (a preko puta glavnog ulaza u vojnički klub bila je, šta, sećate li se?! pa naravno kantina), i tu se počela konzumirati neverovatna količina piva i šljivovice koju je u tetrapak ambalaži prošvercovao Mladen iz Zadra. Dan pre toga je iz Slavonije ravne, Samiru Bajiviću, stigao paket...u rođaci, sve asmi domaći proizvodi i prerađevine od "ptice prasice"...pa vi sad zamislite, piće, meze, vojska...reče po reč...zapili smo se i opili kao majke. Da najpre smo slušali: dva dinara druže, jesen u meni, i sl pesme,a potom kad je kombinacija piva i šljive srušila sve barijere u nama počella je da radi gore pomenuta ekipa "narodnjaka"...jbga, moram priznati, tada sam probao "vutra"...nikad nisam bio opušteniji i veseliji...negde oko 10-tak sati uveče je došao i dežurni kasarne (inače naš kapetan Velja Stojković)...očekivali smo galamu i da nas razjuri, međutim ne...i on je popio neko pivo, pošto je znao da svira gitaru, odsvirao je par cooool stvari i razišli smo se, sve ubeđeni da je sve prošlo OK. Ali par dana kasnije....njbali smo kao nikad u životu. Par mojih drugara je kažnjeno stražom u bardovcima, bar je otišlo sa mladom vojskom na Krivolak, a ja zamalo izbačen iz vojničkog kluba...naravno biloa je kazna zabrane izlaska u grad, ali....sećate li se kotlarnice koja je bila u sklopu one velike zajedničke kupaonice?....pa kroz kozlarnicu, kroz neko šiblje, pa ispod žice i pravo u BUS br. 63 i pravac grad.... Pomenuo sam da sam bio u Skoplju...za 10-tak dana idem na odmor put Grčke...i naravno u povratku svraćam opet u Skoplje. Napraviću i par fotki pa ću ih postaviti ovde ili na face profilu. Špzdrav za sve Vas, moje frendove, klasiće i ostale iz JNA.
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.08.12 21:32
sego (citat):
saban (citat):
Sego drago mi je da si oipet u kasarni...pozdrav iz Vojvodine
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.08.12 5:44
panon (citat):
sego (citat):
saban (citat):
Sego drago mi je da si oipet u kasarni...pozdrav iz Vojvodine
Pozdrav, !
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.08.12 7:09
sego (citat):
Evo da se i ja javim nakon poduljeg vremena, kao što Matrix kaže "tu sam ja cijelo vrijeme, ali eto...". da budem iskren, svo ovo vrijeme nisam našao ništa zanimljivo da bih se ulogirao, ali me zato ova priča Aleksa toliko vratila u prošlost, da sam morao reagirati. Drago mi je čuti da se bar netko približio našoj staroj kasarni, jer je nama koji smo malo dalje, ipak to još samo veliki san. Aleks me je toliko vratio u tadašnje vrijeme da sam otišao na You tube i potražio istu tu Šemsu... Za sada toliko, poseban pozdrav staroj ekipi (Panon, Matrix...) A pored Matrixa prolazim u nedjelju kad se vraćam u Zg sa familijom sa godišnjeg. Još jednom pozz...
Pročitao sam našeg muzikmena i htio sinoć odgovoriti ali sad na brzinu daj javi se kad dođeš kod mene,broj imaš,ekipa pozdrav.. Eh da,isto si se mogao koji put nadovezati,uvijek ima interesantnih pričica
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.08.12 20:32
Matrix (citat):
sego (citat):
Pročitao sam našeg muzikmena i htio sinoć odgovoriti ali sad na brzinu daj javi se kad dođeš kod mene,broj imaš,ekipa pozdrav.. Eh da,isto si se mogao koji put nadovezati,uvijek ima interesantnih pričica
Žao mi je, ipak nisam uspio doći do Biograda. Sinoć smo kod punice zarakijali, pa onda red roštilja pa red pive i tako do 00:30 h. A ujutro za Zg, još se na kratko spustio na obalu, digao se na Benkovac i dalje za Zg. Sljedeći put se javljam sigurno, a i ovaj put je glava bila kao globus, ujutro nisam znao gdje je zapad.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 31.08.12 21:58
sego (citat):
Žao mi je, ipak nisam uspio doći do Biograda. Sinoć smo kod punice zarakijali, pa onda red roštilja pa red pive i tako do 00:30 h. A ujutro za Zg, još se na kratko spustio na obalu, digao se na Benkovac i dalje za Zg. Sljedeći put se javljam sigurno, a i ovaj put je glava bila kao globus, ujutro nisam znao gdje je zapad.
Kaj mužikaši su otišli samo ti je bubnjar ostao, pa nabija li ga po glavi ko lud,.......poznato mi je to odnekud!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 01.09.12 4:49
Gringo (citat):
sego (citat):
Kaj mužikaši su otišli samo ti je bubnjar ostao, pa nabija li ga po glavi ko lud,.......poznato mi je to odnekud!!!!
Malo me spasilo to što smo se nakratko spustili na obalu, i ravno u vodu. Olakšanje za prednji dio glave, valjda su se žile malo stisnule od hladne vode ! Istina je i u tome da, čim mješam nekoliko vrsti alkohola, sutradan je zagarantirana glavobolja, inače ne .
Pozz...
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 01.09.12 15:49
Kupanje u moru je zakon za mamurluk čisti dušu i tilo!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Omiš Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2011-09-18
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 26.09.12 21:56
Pa jbga Alex evo i ja sam bio pionirska ili točnije 3218/3,ali klasa iza tebe tj bili smo skupa 6 mjeseci ja sam bio mart 87.Sjećam se Velje Stojkovića, pa onda St vodnik Zoran Premudić, bio je tu mislim poručnik Damir Magdić pa onda neki mlđ vodnik ne sjećam se imena.Tamo u onome domu gdje si ti radio nakon tebe je bio Ivan Varvodić iz okolice Sinja napili smo se milion puta unutra,Vlada Nikolić je bio ćato sjećam ga se.Moj desetar je bio neki bosanđeros iz Dervente mislim nisam siguran, dalje se sjećam jednog šiptara radio je na Jukeboxu u kuhinji naravno,mijenjao sam ga par puta pošto je pobjegao kući preko vikenda.Sjećam se nekog desetara makedonca zvao se Ljupče ili smo ga mi tako zvali.Ja sam bio ronilac pri pionirskoj inžinjeriji tako kad su moji otišli na krivolak 7 i 8 mj, ja sam otišao na Ohridsko Jezero na granicu Albanije pored manastira Sv Naum bilo je jebački nezaboravno.Eto otkad san se skinio nikad nisam nikoga sreo niti sam se sa ikim čuo, bilo je tu zaista prekrasnih ljudi koje nemogu nikad zaboraviti. Gumbas Damir, Varvodić Ivan,Đorđević Saša,Vukoja Anto,Dimitrović Zlatko..... bio je još jedan ronilac kat iznad pionirske pontonska inž koji je bio sve vrijeme sa mnom iz Novog Sada nemogu se nikako sjetiti imena...Eto imam i neke slike moram ih pronać pa čćemo ubacit, toliko za sada pozdrav!
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje