FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov

Go down 
+38
Goran65
Renato Gila
veljko
milutins
Ljubisa_Prnjavor
čilezenica
kiza
Pitino
humka83
Matrix
ercov54
makedonec
Slovenac Igor
vucitrn
tojaga
vandi
radle
abho 72/73
Edo114
GEX222
zareta
Dirty Harry
dpuric
Dragan Nikolic
kaporit
Mića
jelen pivo
peki bosanac
rijecan
rsgjanez
Gasha
1228/1
tafa
sego
purger
mad-max
mgalic2
panon
42 posters
Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4  Next
AutorPoruka
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 265
ČLAN OD: : 2010-03-03
DOB : 57
M(j)esto Bački Petrovac

ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Empty
KomentarNaslov komentara: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime10.03.10 16:38

Skopje,martovska klasa 87,kasarna Gjorce Petrov ,ABHO izvidjaci VP1228/4 komandir cete ,kapetan Petrovic Zarko komandir voda stariji vodnik Dreca Rasim....drugovi vojnici javite se

panon: komentar modifikovan dana: 17.06.11 22:58; prepravljeno ukupno 2 puta
Na vrh Go down
mgalic2
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
mgalic2

Forumska Spomenica 2009 FS
BROJ POSTOVA: : 695
ČLAN OD: : 2009-08-02

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime10.03.10 18:05

Panon, welcome, oliti ga dobro nam došao. cheers
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime10.03.10 19:09

mgalic2 (citat):
Panon, welcome, oliti ga dobro nam došao. cheers
hvala Laughing
Na vrh Go down
mad-max
Vodnik
Vodnik
mad-max

Veteran Foruma Spomenica Prvoborca
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 403
ČLAN OD: : 2009-05-01
M(j)esto zagreb hrvatska

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime11.03.10 18:12

dobro nam došao drugar
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime12.03.10 16:21

Benvenuti Exclamation

Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime13.03.10 21:40

mad-max (citat):
dobro nam došao drugar
hvala drugar ,stvarno nisam znao da postoji ovaj sajt a toliko puta sam mislio o drugarima iz vojske ,gde li su ,sta rade ,da li su zivi.....sada se stvarno mogu nadati da cu nekog od drugara i naci...
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime14.03.10 11:00

Nada umire posljednja! cheers

Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime15.08.10 16:11

Pa drugovi abehajci gde ste se zagubili? Question
Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

BROJ POSTOVA: : 292
ČLAN OD: : 2010-09-22
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: odgovor kuhara   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime23.09.10 10:19

Prijatelju, ja sam bio 86/87 u paviljonu do tvoga 3615/2, pa ako imaš koji foto od kasarne ili kvarta gdje smo bili, slobodno mi pošalji,jer nostalgija je proradila.
Meni je bio kapetan Predrag Rajković onaj brkati, gdje je sada šta radi tko to zna?

Pozz, Zagreb Very Happy
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime23.09.10 21:02

sego (citat):
Prijatelju, ja sam bio 86/87 u paviljonu do tvoga 3615/2, pa ako imaš koji foto od kasarne ili kvarta gdje smo bili, slobodno mi pošalji,jer nostalgija je proradila.
Meni je bio kapetan Predrag Rajković onaj brkati, gdje je sada šta radi tko to zna?

Pozz, Zagreb Very Happy

Pa prijatelju mnogo mi je zao zbog slika koje trazis....nemam nijednu,ustvari imam ,ali su slikane u paviljonu,pa se nista ne vidi.Ali ako te zanima kasarna ,mozes lepo da je pogledas preko googla ,satelitske snimke-lepo se vidi.
Po VP bio9 si ili kuvar ili pekar ustvari to je bila intendantska jedinica,koja se obucavala u nasoj kasarni i zato smo uvek imali super hranu a i raznovrsnu a i uvek svez pa i vruc hleb.Toga se dobro secam.
Ajde da pronadjemo malo vojnika koji su sluzili u to vreme u skopju bez obzila na rod.
Puno pozdrava iz Vojvodine
Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: ABHO   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime24.09.10 0:17

Da prijatelju, bio sam u 3615/2, i nakon obuke od 3 mjeseca, ostao sam za magacinera u četi, bilo je super.
Tako da sa kuhinjom više nisam imao nikakvih kontakata.
Uglavnom, nije mi nimalo žao što sam bio tako daleko, Zg-Sk.
Gledajući iz današnje perspektive, kad svako dijete čim se rodi ima mobitel, ono naše stajanje u redu pred poštom i po dva sata, da bi nazvao kući, izgleda Very Happy .
Sjetim se i odlazaka na Kučkovo, a ja zaduživao magacin, pa zaboravio pola deka i prekrivača za oficire, što se ispostavilo pogubno za mene.
A po ljeti gušteri marširaju strojevi, a mi na travi sa po nekoliko desetaka komada sladoleda uživamo gledajući ih.
za sada toliko, pozz,
Sego, zg.
Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: ABHO   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime24.09.10 0:19

Da, zaboravio sam na snimke.
naravno, bio sam na google earth, i imam sliku kasarne, ali nije to ono.
pozz
Na vrh Go down
tafa
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2010-11-19

KomentarNaslov komentara: zdravo   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime19.11.10 15:03

Bio sam u kasarni Goce Delcev 91 u ABHO veza!pozdrav svima
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime19.11.10 18:31

tafa (citat):

Pa drugar cuo sam da su se ABHajci preselili u goce delcev kasarnu........zanima me ko je ostao u komandnom kadru ,ako se secas mozda imena oficira
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime19.11.10 18:34

sego (citat):
Da, zaboravio sam na snimke.
naravno, bio sam na google earth, i imam sliku kasarne, ali nije to ono.
pozz

sego a jel se secas, leti su svako vece napolju izvan kasarne svirali cigani .uvek su pravili neku zurku... Very Happy
Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime20.11.10 17:01

Kako da ne,
i dan danas imam želju obići taj cijeli dio, počev od samog ulaza u kasarnu, pa sve tamo do onog stražarskog mjesta kad smo išli van kasarne preko mosta, pa kroz naselje. Kako se zvalo? To je bio kao nekakav otpad.
A sjećam se kad bi mi kuhari bacali hranu iza kuhinje u one kontejnere, a cigo bi došao i molio da mu dam nešto hrane,
"će da mi seku dovede na pola sata" Very Happy .
Onda smo išli tamo u naselje, gdje sam jeo pa možda i najbolju pizzu, a ćevape u starom gradu da i ne spominjem!
Šteta što se tako malo ljudi odazvalo ovoj stranici, volio bih se ćuti sa nekima s kim sam bio, ali eto.
Recimo, Dejan iz Kragujevca, Filipović iz Dervente, Janez iz Slovenije, zaboravio sam skoro sva imena.
No, možda se netko i javi.

Pozz iz Zagreba!
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime20.11.10 17:15

Svi se nadamo da ćemo nabasat na nekoga Very Happy

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2011-02-15

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime15.02.11 22:42

Pozdrav svima, ja sam bio u 1228/1 od 89 do 90 godine već kada je puk prešao u kasarnu Goce Delčev na aerodrom, kao vozač prošao pun program, od dežurnog vozača na uaz-u do vozača k-danta puka Ivana Terzića, sa sve terenom 30 dana od Petrovca do spavanja sa maskom na Krivolaku. U moje vrijeme smo imali 2 bataljona, izvidjači, dekontimatori te pozadina i vod veze i komanda stana gdje sam i ja bio.
Na vrh Go down
mgalic2
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
mgalic2

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime16.02.11 16:39

Dobro nam došao, 1228/1.
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime16.03.11 12:28

Pre 24 godine,na danasnji dan sam prvi put krocio u kasarnu Petrov u Skopju
Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime17.03.11 7:54

panon (citat):
Pre 24 godine,na danasnji dan sam prvi put krocio u kasarnu Petrov u Skopju

E moj Panon, martovska klasa! Ja sam iskoristio moju 86-tu, pa sam još stigao i na more, i onda u 9 mj. pravac Skopje!
Septembarci, uf!, onaj prvi prelazak preko mosta, pa sam ulazak, adrenalin se mogao rezati u zraku, ali čim si sreo nekoga "svoga",
odmah je bilo lakše.
Pa pitanja, kako si došao, kud sad, kome se javiti, pa šišanje, stvari...
Eh.....

Pozz from Zg.
Na vrh Go down
Gasha
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2011-05-27
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: 1228/4   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime27.05.11 1:29

Pozdrav momci, evo i mene ovde. Panon, mi se moramo znati ocito:) Ja sam septembar 1987, od onih sto su vam se prikljucili iz Stipa. U junu 88 smo presli u u Goce delcev a tu su nam se prikljucili i abehajci iz KUmanova i jos odnegde,.. mozda Krusevac, ne secam se vise i napravise od ABHO Puk, ko sto vec rece kolega iz komande stana. Zare je nesto tu avanzovao i otisao u drugi bataljon, Dreca je vanredno zavrsavao akademiju i mislim da je proizveden tu pred kraj u porucnika. Bilo je tu jos nekih novotarija u Goce Delcev ali je generalno bilo rasulo i zezanje opste, sto zbog tih terena duzih i dzombiranja letnjeg Smile
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime27.05.11 10:16

Gasha (citat):
Pozdrav momci, evo i mene ovde. Panon, mi se moramo znati ocito:) Ja sam septembar 1987, od onih sto su vam se prikljucili iz Stipa. U junu 88 smo presli u u Goce delcev a tu su nam se prikljucili i abehajci iz KUmanova i jos odnegde,.. mozda Krusevac, ne secam se vise i napravise od ABHO Puk, ko sto vec rece kolega iz komande stana. Zare je nesto tu avanzovao i otisao u drugi bataljon, Dreca je vanredno zavrsavao akademiju i mislim da je proizveden tu pred kraj u porucnika. Bilo je tu jos nekih novotarija u Goce Delcev ali je generalno bilo rasulo i zezanje opste, sto zbog tih terena duzih i dzombiranja letnjeg Smile

Gasha drago mi je sto si se javio,ma sigurno me se moramo znati.Ja sam naime bio u izvidjackoj ceti.VP 1228/4.Bio sam desetar  pa se mozda i secas mene ,ime mi je Rastislav Boldocky i zivim u Backom Petrovcu,daj molim te napisi nesto o sebi ,ko si sta si.

[You must be registered and logged in to see this image.]

inace ja sam onaj dole sasvim levo

Na vrh Go down
rsgjanez
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 19
ČLAN OD: : 2011-08-18
M(j)esto Maribor

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime22.08.11 11:53

Pozdravljeni, fantje ABHO-jevci, a posebno 1228/1 , pošto sam se sad kad sam pročitao njegovo poruku i ja sjetio za moje vreme kapetana I.razreda Terzića ...Čak mu je moj kolega Hađo kuhao kavu, baš je bil tada komandant naše 1228 u godini 72/73 ! Ali pretražio sam ovaj forum gore i dole i još neke druge forume i nema nikog iz moga "davnoga" vremena, kao je napisao Sego ...Stvarno je več dugo ono od 72 godine....

Pozudrav iz Maribora
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime23.08.11 13:43

rsgjanez (citat):
Pozdravljeni, fantje ABHO-jevci, a posebno 1228/1 , pošto sam se sad kad sam pročitao njegovo poruku i ja sjetio za moje vreme kapetana I.razreda Terzića ...Čak mu je moj kolega Hađo kuhao kavu, baš je bil tada komandant naše 1228 u godini 72/73 ! Ali pretražio sam ovaj forum gore i dole i još neke druge forume i nema nikog iz moga "davnoga" vremena, kao je napisao Sego ...Stvarno je več dugo ono od 72 godine....

Pozudrav iz Maribora

konacno neko od mojih ABHO-vca
Na vrh Go down
rijecan
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 28
ČLAN OD: : 2011-08-28
M(j)esto Rijeka

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime28.08.11 11:01

Pozdrav svima, posebno 1228/4, ABHO izvidjacima.... Dosao sam 18.marta1986. a skinuo se 13.marta1987. E moj panone, mimoisli smo se za koji dan. Imamo mi nesto zajednicko, junsku klasu, vozace koji su samnom bili 6 a s tobom 3 mjeseca. Jedan je bio dalmatinac, Josip Pajdek, a drugi bosanac, plavokos i kovrcav, zaboravio sam mu ime ali.... IMAM SLIKE za koje se trebas malo strpiti, treba doc do njih pa ih digitalizirati.....ali biti ce i to..
Kad sam dosao u JNA, kapetan mi je bio Protic Zoran. Sa nama je bio 3. put zaredom zapovjednik najbolje ABHO jedinice u oblasti, dobio cin kapetana 1. klase i presao na aerodrom u Skopski petrovac u septembru ili oktobru. E tada nam je dosao kapetan Petrović kojeg se ovdje spominje. Sa Dreca Rasimom smo proveli lijepe trenutke, neznam kako vama ali mojoj klasi je bio dobar ko kruh. Bio nam jei porucnik Stamenkovic, zna li netko sto je bilo s njim?
Sto se slika tice, imam ih podosta, samo ih trebam digitalizirati...
Sjeca li se netko kapetana Protića? Fenomenalan lik, derao se na nas, vrijedjao, ali UVIJEK nas je zastitio, potrudio bi se da nam na Krivolaku bude dobro (koliko je to uopce moguce)...ma o njemu bih mogao pricati satima...
Toliko za sad....

Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime28.08.11 12:09

rijecan (citat):
Pozdrav svima, posebno 1228/4, ABHO izvidjacima.... Dosao sam 18.marta1986. a skinuo se 13.marta1987. E moj panone, mimoisli smo se za koji dan. Imamo mi nesto zajednicko, junsku klasu, vozace koji su samnom bili 6 a s tobom 3 mjeseca. Jedan je bio dalmatinac, Josip Pajdek, a drugi bosanac, plavokos i kovrcav, zaboravio sam mu ime ali.... IMAM SLIKE za koje se trebas malo strpiti, treba doc do njih pa ih digitalizirati.....ali biti ce i to..
Kad sam dosao u JNA, kapetan mi je bio Protic Zoran. Sa nama je bio 3. put zaredom zapovjednik najbolje ABHO jedinice u oblasti, dobio cin kapetana 1. klase i presao na aerodrom u Skopski petrovac u septembru ili oktobru. E tada nam je dosao kapetan Petrović kojeg se ovdje spominje. Sa Dreca Rasimom smo proveli lijepe trenutke, neznam kako vama ali mojoj klasi je bio dobar ko kruh. Bio nam jei porucnik Stamenkovic, zna li netko sto je bilo s njim?
Sjeca li se netko kapetana Protića? Fenomenalan lik, derao se na nas, vrijedjao, ali UVIJEK nas je zastitio, potrudio bi se da nam na Krivolaku bude dobro (koliko je to uopce moguce)...ma o njemu bih mogao pricati satima...
Toliko za sad....

Pozz Fiumensu,
vjerojatno smo se neko vrijeme zajedno gurali po pisti, stajali u redu na telefonu, e onda ste ti i Panon dolazili kod nas u kuhinju...
Pozz Sego, septembarac 86/87.

Na vrh Go down
rijecan
Gušter
Gušter

M(j)esto Rijeka

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime28.08.11 13:59

sego (citat):
Pozz Fiumensu,
vjerojatno smo se neko vrijeme zajedno gurali po pisti, stajali u redu na telefonu, e onda ste ti i Panon dolazili kod nas u kuhinju...

Pozdrav Sego, znamo se mi sigurno, barem iz vidjenja. A sto se telefona tice, znas li da ga je moja klasa uvela u kasarnu. Imam slike kako s drugovima kopam kanal za te telefonske zice Very Happy

Na vrh Go down
mgalic2
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
mgalic2

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime28.08.11 16:18

Rijecan, dobro nam došao!
Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime28.08.11 22:00

rijecan (citat):
sego (citat):
Pozz Fiumensu,

Pozdrav Sego, znamo se mi sigurno, barem iz vidjenja. A sto se telefona tice, znas li da ga je moja klasa uvela u kasarnu. Imam slike kako s drugovima kopam kanal za te telefonske zice Very Happy
Samo stavi te slike, da se prisjetimo tih dana...

Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime29.08.11 10:14

rijecan (citat):
Toliko za sad....
pozdrav rijecane....eto mimoisli smo se za tri dana,ja dosao 16. 03.87. u vecernjim satima i dobio svoju prvu veceru.Zamisli bio je burek za veceru.Iz junske klase kao kroz maglu secam se vozaca ali imena sam zaboravio.Secam se u drugom vodu ,tj. drugoj spavaoni bio je jedan plav momak .Ali imena se ne mogu setiti.Ja sam spavao iznad njega i taj momak mi je dosta pomoao u mojim pocetnickim danima u vojci.Desetar mi je bio (bio sam u drugom vodu ,drugo odeljenje) Lukic Dobrivoje,momak gromada od coveka...iz Sanskog mosta.Ako neko nesto zna o njemu ili ima s njim kontakt nek mi se javi molim.A komandir voda je bio legendarni Dreca Rasim.O njemu imam samo reci hvale .S njim smo bili na krivolaku(Petrovic Zarko kapetan se morao vratiti u Skopje posle tri dana.....sto nam uopste nije bilo zao)i pored obuke  imali smo i tamicenje ....sve ABHO jedinice iz trece armijske oblasti.......i naravno nastavili smo tradiciju ...bili smo najbolji(verujem ,zahvaljujuci DReca Rasimu).Posle pobede nas je castio sa mislim cetiri gajbe piva i zurka do jutra.A kapetan Zarko Petrovic ,sta da kazem ,covek je u to vreme bio glavni komunista u kasarni,bio je zeljan unapredjenja samo mu polaganje ispita bas nije nekako islo i imao sam utisak da smo mi zbog tih ispita dosta ispastali.Mislim da je mogao imati malo bolji odnos sa vojnicima ,malo ljudskoji ,jer kolko sam ga upoznao ipak je u njemu bilo nesto ljudsko i prijateljsko samo on to nije znao ispoljiti ,preneti na vojnike....tu mu je bila velika mana.
Pa rijecane stavi te slike sto pre i podseti me malo na neka imena ...tvojih gustera a mojih dzombi....

Na vrh Go down
rijecan
Gušter
Gušter

M(j)esto Rijeka

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime29.08.11 12:22

panon (citat):
pozdrav rijecane....eto mimoisli smo se za tri dana,ja dosao 16. 03.87. u vecernjim satima i dobio svoju prvu veceru.Zamisli bio je burek za veceru.Iz junske klase kao kroz maglu secam se vozaca ali imena sam zaboravio.Secam se u drugom vodu ,tj. drugoj spavaoni bio je jedan plav momak .Ali imena se ne mogu setiti.Ja sam spavao iznad njega i taj momak mi je dosta pomoao u mojim pocetnickim danima u vojci.Desetar mi je bio (bio sam u drugom vodu ,drugo odeljenje) Lukic Dobrivoje,momak gromada od coveka...iz Sanskog mosta.Ako neko nesto zna o njemu ili ima s njim kontakt nek mi se javi molim.A komandir voda je bio legendarni Dreca Rasim.O njemu imam samo reci hvale .S njim smo bili na krivolaku(Petrovic Zarko kapetan se morao vratiti u Skopje posle tri dana.....sto nam uopste nije bilo zao)i pored obuke  imali smo i tamicenje ....sve ABHO jedinice iz trece armijske oblasti.......i naravno nastavili smo tradiciju ...bili smo najbolji(verujem ,zahvaljujuci DReca Rasimu).Posle pobede nas je castio sa mislim cetiri gajbe piva i zurka do jutra.A kapetan Zarko Petrovic ,sta da kazem ,covek je u to vreme bio glavni komunista u kasarni,bio je zeljan unapredjenja samo mu polaganje ispita bas nije nekako islo i imao sam utisak da smo mi zbog tih ispita dosta ispastali.Mislim da je mogao imati malo bolji odnos sa vojnicima ,malo ljudskoji ,jer kolko sam ga upoznao ipak je u njemu bilo nesto ljudsko i prijateljsko samo on to nije znao ispoljiti ,preneti na vojnike....tu mu je bila velika mana.
Pa rijecane stavi te slike sto pre i podseti me malo na neka imena ...tvojih gustera a mojih dzombi....

Dobio si burek i jogurt vec prvi dan.... kakva sreca. Ja sam za veceru dobio DRNČ!!!!!   Nisam znao sto bih s tim u tanjuru Suspect

Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime29.08.11 16:11

Pa zato sam i spomenuo burek.to vecemi je bilo normalno da pojedem burek a posle svaki je bio pravi dozivljaj....... Smile
Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime30.08.11 20:45

panon (citat):
Pa zato sam i spomenuo burek.to vecemi je bilo normalno da pojedem burek a posle svaki je bio pravi dozivljaj....... Smile

Nemojte mi burek dirati, ja kao intendant, volio sam ga više od svega što se dalo pojesti. Dobro, priznajem, nekad smo znali za sebe sa strane nešto lijepo skuhati, ispeći( pig)..., nakon toga i popiti( drunken)...
Na vrh Go down
rijecan
Gušter
Gušter

M(j)esto Rijeka

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime06.09.11 21:33

Evo, Panone, pa se probaj sjetiti. Sa cigaretom je Damka Medjit, vjerojatno je sad u Turskoj, slijedi ga Pajdek Josip-Pajdo, odvaljen lik, vozac ali nisam siguran da li je bio martovac ili junac (mislim na klasu  Very Happy ) . Ovaj ljepotan s naherenom kapom sam ja a desno je vozac junske klase, zaboravih mu ime. Ispred nas cuci vozac, bosanac za kojeg sam te pitao da li ga se sjecas....

Na vrh Go down
rijecan
Gušter
Gušter

M(j)esto Rijeka

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime06.09.11 21:41

A red je da vam predstavim moje drugare, radi ih se ponekad sjetim i pitam se sto se desilo s njima. Naslici samo ova dvojica krajnje lijevo su dzombe, crnokosi je desetar
a plavokosi je bio stažo (jos cuvam maceve s njegove kragne), u sredini njegova ekselencija kapetan Protić Zoran. Pozdrav klasi mart !986.!

Max Blitz: komentar modifikovan dana: 06.07.13 2:46; prepravljeno ukupno 2 puta (Reason for editing : ...........resize)
Na vrh Go down
rijecan
Gušter
Gušter

M(j)esto Rijeka

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime06.09.11 21:47

A evo i mene s Protom.... U pozadini se vidi ulaz u kasarnu (sjecate li se tog mosta? Nisam se bas nahodao po njemu a vjerujem i da je ostalima bilo lakse precicom kroz zicu))

Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime07.09.11 15:22

rijecan (citat):

Evo, Panone, pa se probaj sjetiti. Sa cigaretom je Damka Medjit, vjerojatno je sad u Turskoj, slijedi ga Pajdek Josip-Pajdo, odvaljen lik, vozac ali nisam siguran da li je bio martovac ili junac (mislim na klasu  Very Happy ) . Ovaj ljepotan s naherenom kapom sam ja a desno je vozac junske klase, zaboravih mu ime. Ispred nas cuci vozac, bosanac za kojeg sam te pitao da li ga se sjecas....

Pa tog bosanca se cecam ,to je taj sto sam pricao da sam spavao iznad njega.Kad ste vi otisli on je postao velika dzomba-najstariji u ceti.Ime mu se ne secam ,ali covek mi je puno pomogao da se snadjem u mojim prvim vojnickim danima.Mozda su za njega to bile sitnice ,ali meni su puno toga znacile.
A poznat mi je i onaj sasvim s desne strane...ime neznam .ali mi se cini da sam ga vidjao u paviljonu

Na vrh Go down
rijecan
Gušter
Gušter

M(j)esto Rijeka

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime08.09.11 20:38

E taj ti je bosanac bio dobar ko kruh. Junska klasa, zato smo ga i zvali junac (u pocetku ga je to ljutilo pa mu je nadimak stao.) Onaj drugi je bio isto junska klasa, zato si ga vidjao u paviljonu, bili su vozaci pa
su uglavnom bili u auto parku. Tamo je i nastala ova slika. Sjecam se kad smo se skidali da se nas bosanac toliko ukomirao da je plakao. Stalno je znao govorit da sto ce sad on sa ovim gujama, niti koga pozna
niti se s kime od njih druzio....Kad sam brojao 00.noć do skidanja napili smo se toliko da smo drugi dan jedva stajali u stroju na dizanju zastave, nas 4 u civilu i Junac....a glava boli od rakije.... Laughing
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime23.09.11 8:36

evo jedne slike iz naseg vojnickog zivota,to su vecinom martovci 87 (dvojica su mladja klasa),jas sam onaj sto stoji sasvim levo sa cvarcima na ramenu.

aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: 20.01.13 23:10; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : ...........resize)
Na vrh Go down
sego
Desetar
Desetar
sego

M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime23.09.11 18:03

panon (citat):

evo jedne slike iz naseg vojnickog zivota,to su vecinom martovci 87  (dvojica su mladja klasa),jas sam onaj sto stoji sasvim levo sa cvarcima na ramenu.

Ha, ha, ništa bez konjaka Zvečevo! drunken drunken  Sleep

Max Blitz: komentar modifikovan dana: 06.07.13 2:48; prepravljeno ukupno 2 puta (Reason for editing : ...........resize)
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime29.09.11 16:28

no coment

Na vrh Go down
peki bosanac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 9
ČLAN OD: : 2011-10-21
DOB : 53
M(j)esto županja

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime21.10.11 1:09

tafa (citat):

komandir cete kapetan milorad denić,komandir voda stariji vodnik zec,komandir desetine desetarmustafi. jedan vojnik postroio razvodnika straze sa strazom na strazi u kasarni.4mjesec 1990 godine.ako ima neko da se sjeca nek se javi

Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime21.10.11 23:07

peki bosanac (citat):
tafa (citat):

komandir cete kapetan milorad denić,komandir voda stariji vodnik zec,komandir desetine desetarmustafi. jedan vojnik postroio razvodnika straze sa strazom  na strazi u kasarni.4mjesec 1990 godine.ako ima neko da se sjeca nek se javi

Jesu li to preselili abehajce iz djorcea u goce delcev...?   Tako sam cuo.

Na vrh Go down
peki bosanac
Gušter
Gušter

M(j)esto županja

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime21.10.11 23:28

panon (citat):
peki bosanac (citat):
tafa (citat):

komandir cete kapetan milorad denić,komandir voda stariji vodnik zec,komandir desetine desetarmustafi. jedan vojnik postroio razvodnika straze sa strazom na strazi u kasarni.4mjesec 1990 godine.ako ima neko da se sjeca nek se javi

Jesu li to preselili abehajce iz djorcea u goce delcev...? Tako sam cuo.
90 god.bili smo u goce delcev...

Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime21.10.11 23:31

peki bosanac (citat):
panon (citat):
peki bosanac (citat):
tafa (citat):

KO je od staresina bio u to vreme u izvicjacima a dakako i kod dekontaminatora.....ja sam inace bio izvidjac..

Na vrh Go down
peki bosanac
Gušter
Gušter

M(j)esto županja

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime22.10.11 0:07

panon (citat):

peki bosanac (citat):
panon (citat):
peki bosanac (citat):
tafa (citat):

KO je od staresina bio u to vreme u izvicjacima a dakako i kod dekontaminatora.....ja sam inace bio izvidjac..

kapetan milorad denic,stariji vodnik zec

Na vrh Go down
jelen pivo
Vodnik
Vodnik
jelen pivo

BROJ POSTOVA: : 459
ČLAN OD: : 2011-10-06

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime26.10.11 9:58

i 1991 u Djorce Petrov bilo je nekoliko oficira koji su se vodili u ABHO jedinici
Na vrh Go down
Mića
Gušter
Gušter
Mića

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2011-10-30
DOB : 66
M(j)esto Kladovo

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime30.10.11 14:41

Zdravo drugari, danas slucajno naleteh na ovaj sajt pa reko da vas sve pozdravim,Ja sam jedan od onih koji je vojni rok sluzio u ovoj kasarni ABHO-izvidjac VP 1228 mislim da je bilo kroz 6, ako se ne varam, oktobarska klasa 1977.god.
Na vrh Go down
panon
Desetar
Desetar
panon

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bački Petrovac

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime30.10.11 15:32

Mića (citat):
Zdravo drugari, danas slucajno naleteh na ovaj sajt pa reko da vas sve pozdravim,Ja sam jedan od onih koji je vojni rok sluzio u ovoj kasarni ABHO-izvidjac VP 1228 mislim da je bilo kroz 6, ako se ne varam, oktobarska klasa 1977.god.

konacnoda se nadje i jedan ABH-ajac,pa makar istariji,ja sam bio izvidjac 1228/4 ali mart 87.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov   ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov Icon_minitime

Na vrh Go down

ABHO - izviđači Skopje Gjorče Petrov
Na vrh 
Stranica 1/4Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» AVGUST 1984. - GJORČE PETROV - IZVIĐAČI ABHO
»  GJORČE PETROV SKOPJE VP 1228/6 ABHO dekontaminatori klasa 86/87
» Kasarna Gjorče Petrov Skopje
» Skopje Gjorče Petrov 1986. VP 3615/4 kuhari
» Aprilska međuklasa 90/91 kuvari, Skopje Gjorče Petrov