FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 08.11.11 15:26
panon (citat):
ej ko me degradirao?
ne sekiraj se nisi jedini a meni to nije ni važno
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 08.11.11 21:46
panon (citat):
sego (citat):
Matrix (citat):
panon (citat):
hajde ljudi smirimo se malo i samo opusteno
ma Panon sve je u redu,nego kako ti piješ s tom maskom na slamku
He,he, to mu možda dođe kao i u autu filter za gorivo. Jer sad za Martinje još ima mušica u moštu.
dodjite kod mene i saznaćete sve ,nemam puno vina ,ali takvih 100 litara domaćeg crvenog ko krv se nadje a i oko 70 litara domaće rakije ,što kajsije ,što loze (ovih dana tretba da pečem od dunje)........pa izvolte i saznaćete kako se pije sa maskom ili pak bez nje?
nije loša ideja a vidim da i ti voliš miris benzina
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
sego Desetar
BROJ POSTOVA: : 292 ČLAN OD: : 2010-09-22 Zagreb
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 08.11.11 22:27
Imam u planu otići do Belišća (blizu Osijeka), neka familija je tamo, e sad ako odem do tamo, pa onda bih mogao i do Panona. Pa nije ni to na kraj svijeta...
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 08.11.11 22:39
sego (citat):
Imam u planu otići do Belišća (blizu Osijeka), neka familija je tamo, e sad ako odem do tamo, pa onda bih mogao i do Panona. Pa nije ni to na kraj svijeta...
Belišće-Valpovo-Skoplje sve je to blizu samo volja i nešto u novčaniku
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.11.11 6:01
Matrix (citat):
sego (citat):
Lijepa ruta, nema šta, samo sam u cajtnotu, nemam baš toliko vremena. Jer, ako skočim do Panona, to bi moglo i potrajati, što je sve čovjek nabrojio . E onda upoznavanje grada, pa kulturnih znamenitosti (birtije, kafići...), isprobavanje raznih Vojvođanskih gastronomskih delicija ! Pozz...
panon Desetar
PV BROJ POSTOVA: : 265 ČLAN OD: : 2010-03-03 DOB : 57 Bački Petrovac
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.11.11 19:52
sego (citat):
Matrix (citat):
sego (citat):
Lijepa ruta, nema šta, samo sam u cajtnotu, nemam baš toliko vremena. Jer, ako skočim do Panona, to bi moglo i potrajati, što je sve čovjek nabrojio . E onda upoznavanje grada, pa kulturnih znamenitosti (birtije, kafići...), isprobavanje raznih Vojvođanskih gastronomskih delicija ! Pozz...
pa mogli bi skratiti i zapucati odmah u kafanu.
Sego da te pitam....ti kao kuvar si sigurno znao i ABHajce koji su radili u kuhinji...i da li se možda scećaš dva brata slovaka()blizanci no nisu bili jednojajcani) Miša I Martin ili Marci,tako smo ga zvali prezime Hlavati iz Padine.,
a što se tiče posete ,uvek si rado vidjen gost...
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.11.11 20:20
panon (citat):
pa mogli bi skratiti i zapucati odmah u kafanu.
Sego da te pitam....ti kao kuvar si sigurno znao i ABHajce koji su radili u kuhinji...i da li se možda scećaš dva brata slovaka()blizanci no nisu bili jednojajcani) Miša I Martin ili Marci,tako smo ga zvali prezime Hlavati iz Padine.,
a što se tiče posete ,uvek si rado vidjen gost...
Kao prvo, hvala ti na iskrenom pozivu, stvarno bih volio upoznati još i taj dio bivše Juge (sve ostalo sam prošao). A što se tiče kuhinje, slabo sam ikoga poznavao sa strane, jer sam nakon obuke ostao u svojoj četi, a ne u kuhinji. Zadužio sam "magacin", i bio odgovoran za sve oko čete, slanje posteljine na pranje, potrošni materijal, obuča, odjeća za vojsku... Vezano za magacin, već sam to negdje spomenuo, kad smo išli na teren, zaboravio sam jastuke i plahte, tako da su pukovnici i generali ostali prvu noć bez posteljine. I onda, trči brže bolje sa kampanjolom u kasarnu po ostatak. Rekao sam sam sebi, ako tu nisam zaglibio, onda i neću.
Jegulja Džomba
BROJ POSTOVA: : 158 ČLAN OD: : 2011-09-08 Sumadija
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.11.11 21:00
Sego znaci bio si po Sumadiji, ne mogu da verujem
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 6:56
Jegulja (citat):
Sego znaci bio si po Sumadiji, ne mogu da verujem
Pa prolazio jesam, a i najbolji prijatelj iz JNA mi je bio iz Kragujevca (Mikić Dejan). Imao sam jednog iz Vranja, zvali smo ga doktor, išao je na medicinu (Jovanović Nebojša), i bio je još jedan iz Aleksinac isto Jovanović, on je ostao za čatu, uostalom takav je i bio. Samo za to rođen.
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 7:03
Evo sad u zadnje vrijeme gledam po Zagrebu, svi koji imaju iole kakav restoran sa roštiljem, bacaju ispred lokala oznake kao npr: "Leskovački roštilj", e sad koliko je to originalno . A ništa, morat ću probati ovaj naš, i onda put pod noge i probati original . E još moram vidjeti šta se nosi kad dođeš prvi put u goste . Pozz...
jelen pivo Vodnik
BROJ POSTOVA: : 459 ČLAN OD: : 2011-10-06
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 8:34
sego (citat):
Evo sad u zadnje vrijeme gledam po Zagrebu, svi koji imaju iole kakav restoran sa roštiljem, bacaju ispred lokala oznake kao npr: "Leskovački roštilj", e sad koliko je to originalno . A ništa, morat ću probati ovaj naš, i onda put pod noge i probati original . E još moram vidjeti šta se nosi kad dođeš prvi put u goste . Pozz...
Pa zar i posumljati smes da nesto nije orginalno u drzavama exYU.
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 16:54
eh dzaba sve to sego, kad kod mene nisi bio na suvo meso i sljivovicu od 27 grada, dzaba
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 17:33
Jegulja (citat):
eh dzaba sve to sego, kad kod mene nisi bio na suvo meso i sljivovicu od 27 grada, dzaba
da nije možda malo jaka?
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 17:37
Jegulja (citat):
To je negdje ona jačina kad te policija stvarno ne može pustiti
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 19:57
To je ona sto leci od reume, oci otvara, a noge greje.Kako moze da te policija kazni, kad j nesto lekovito????
coper Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2011-10-11
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 20:15
Jegulja (citat):
MICAGA PIJES LI TI RAKIJU I ZNAS LI KOLIKO JE 27 GRADI.toga ces tesko i kafenu kasiku popiti.Jedan grad otprilike 2,5 stepeni pa izracunaj,rakija do 22-23 grada i pije se sve preko toga je malte ne nupotrebljivo
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 20:16
imao sam dudovaču od 23 grada ,ali ovo je previše,oko 20 gradi je neka normala
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 20:18
to je samo za reumu
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.11.11 21:32
micaga, dodji da probas, to se kod nas zove ispracajka
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.11.11 2:19
sego (citat):
Probao prvi put u Skoplju ali se zvao "Leskovački voz" i do sada sam takav jeo (osim ponovno u Skoplju) jedino po Bosni a najuupečatljiviji dojam mi je ostao u Petrovaradinu gdje se nismo mogli dignuti kako smo se najeli ali ne trpanjem nego uživanjem - Sego nađe se i u Zagrebu na par mjesta i to u onim starim zabitim gostionicama
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.11.11 2:20
Jegulja (citat):
To je ona sto leci od reume, oci otvara, a noge greje.Kako moze da te policija kazni, kad j nesto lekovito????
Ova ti je dobra
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.11.11 17:43
Kad dodjes ponovo u Srbiju, pravim rostilj za tebe, i da probas ISPRACAJKU, da ne kazes da lazem, ha ha ha
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.11.11 1:27
Uvijek s dobrom ekipom svugdje na roštilj i pecanje a i malo to zaliti
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.11.11 9:07
Jegulja (citat):
micaga, dodji da probas, to se kod nas zove ispracajka
pio sam 23 grada jaka ,preko toga nisam probao,najverovatnije bi me uhvatila stutavica kao i od mnogo ljuti papricica.A sto se zove ispracajka,POPIJES JE I ODE NA ONAJ SVET
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.11.11 11:18
Ovo je slika iz naše kasarne početkom 80-tih godina, točnije 83. Nekakav major Naum Bandžov je sve organizirao i doveo cjelokupni pčelinjak u našu kasarnu, negdje pri samom vrhu!? U vrh skopske kasarne ,,Kuzman Josifovski Pitu,, bjele se košnice pčelinjaka skopske armijske oblasti.
U vrh skopske kasarne ,,Kuzman Josifovski Pitu,, bele se košnice pčelinjaka skopske armijske oblasti. Ukupno 240pčelinjih društava. (Sl.3) Od tog broja 120 košnica je nastalo ove godine (1985) u proizvodnom pogonu stolarske radionice koje su napunjene sa pčelama ovog proleća. Pedesetak ih je korišćeno za prosirivanje kapaciteta, a za punu proizvodnju korišćeno je samo 70 pčelinjih društava. To je ono što je u ovom trenutku moglo optimalno da se iskoristi jer je glavna preokupacija stručnjaka, a i komande, da se pčelinjak proširi na nekoliko stotina košnica. Uzgred, već iduće godine (1986) u pčelinjaku bi trebalo da bude 480kosnica. Do tog broja će se stići, međutim toliko ih u kasarni neće ostati, jer je planirano da se 20 drustava preda jednoj vojnoj radnoj organizaciji, ostatak od oko 200 pčelinjih društava, nešto će otići na karaule i u kasarne - koliko da se počne. Od pomenutih 70 proizvodnih društava letos je isceđeno 1.500 kilograma meda i dobijeno dosta drugih pčelinjih proizvoda. Godina je, kažu, za pčelarenje bila loša (košnice su nošene u Tetovo na Kestenovu pašu) zbog već poznate suše i zakasnelog leta, a da je iole bila uobičajena, meda bi bilo dva puta više. Sem meda iz pčelinjaka je dobijeno, ili bolje rečeno proizvedeno, i 1.500 satnih osnova koje će se koristiti za formiranje novih 240drustava u idučoj godini (1986), na desetine kilograma polenovog praha koji će se na proleće, koristiti kao dopunska hrana u proizvodnji novih legla i matica, voska i drugi proizvodi. Da nije bilo satnih osnova, meda bi bilo znatno više, jer za svakih deset satnih osnova utroši se po četiri do šest kilograma meda, pa da se je i to vadilo meda bi bilo oko dve i po tone. Ovako, uskladišteno je ,,samo,, tonu i po, ali je i ta količina dobro došla jedinicama za podmirivanje dela potreba. Kako se počelo Početak pčelarstva u poljoprivrednoj proizvodnji ekonomije skopske armijske oblasti, novijag je datuma. Zapravo važan je za kraj 1983. godine. Prvobitno je bilo predviđeno da se kupi izvestan broj košnica za karaule i garnizone, medutim, jedna temeljnija analiza je pokazala da je korisnije da se u Skoplju formira pčelarski centar, a da se kasnije na njegovim iskustvima pčelarstvo šire razvija, Odluka o nabavci košnica pala je 16. decembra 1983. godine Naređenjem broj 11420 SSNO koje je donešeno na bazi ELABORATA za razvoj pčelarstva kojeg ga je pripremio major Naum Bandžov 21.11.1983 god.; pa je 5. maja naredne godine od Pčelarskog kombinata ,,Beograd,, (rukovodio Prof. Dr Jovan Kulinčević) kupljena 61 kosnica sa pčelama sa pčelinjaka Vele pčelara Ivana Venera. (Sl. 4) I u tome je napravljen presedan: trebalo je da se kupe rojevi s nedovoljno razvijenim pčelinjim drustvima (jevtiniji su) koja bi davala med tek za dve godine, ali se po savetu strucnjaka majora Nauma Bandžova, danas rukovodioca pčelinjaka, odluka promenila i kupljene su kompletne košnice (sa oplodnjacima i nukleusima) koja su te iste godine bile radno sposobne da daju sve pčelinje proizvode: med, vosak, polenov prah i nova društva – rojeve.Od 61 kupljene košnice juna meseca 1984 god. 40 je odmah odnetou Tetovo na pašu radi proizvodnje. Bio je to dobar potez jar se iz svake kosnice kasnije iscedilo po 27.5 kilograma meda ili ukupno 1.100 kilograma, a dobilo se i 50 kilograma polenovog praha i drugih proizvoda. Od preostale 21 kosnice razmnoženo je novih 59 pcelinjih društava, dobiveno 30. rezervnih matica sa pčelama u nukleusima (Sl. 5) i 1.500 satnlh osnova koje su poslužile za proširenje u ovoj godini (1985). Finansijski efekat je bio izvanredan. Ukupnl dohodak je iznosio 1.149.000 dinara. a kada su se odbili troskovi za sredstva za prihranjivanje, lekove, transport, za razne seminare, simpozijume i izložbe, ostao je čist dohodak od 967.650 dinara. Bezmalo, sa tom sumom su mogli da pokriju troškove nabavke 61 kosnice koji su iznosili 1.070.550 dinara. Što znači investicija se vratila u istoj godini. Bio je to zaista lep početak i ohrabrenje da se krene u veći posao. Tako se i dogodilo da se u ovu godinu ušlo sa 120 pcelinjih društava da bi se ona napokon okoncala sa 240. Medutim iskrsli su i mnogi problemi. Jedan od njih bio je i kako obezbediti u relativno kratkom roku ,,stanove,, za sve rojeve. U pomoć su priskocili majstori iz stolarske radionice i zahvaljujući dvojici od njih Franji Hočevaru i Ivanu Gusevskom, košnice su bile gotove na vreme. Sada se čak pripremaju i rezerve za narednu godinu. Verovatno da pčelinjak skopske armijske oblasti ne bi ni nalikovao ovom koji je sada da nije majora Nauma Bandžova, jednog od najpriznatijih jugoslovenskih truenjaka za pčelarstvo. Taj čovek je prva znanja o pčelama stekao od poznatih vojvođanskih pčelara, ali je kasnije izučavao skoro sve što je o tome napisano i 20 godina se kalio kroz praksu. Danas, slobodno se može reći, za njega u pčelarstvu nema tajni. Proputovao je dobar deo sveta, uglavnom o svom trošku, da bi prisustvovao simpozijumima i raznim drugim skupovima pčelara. Na nekima od njih dao je i lični doprinos unapređivanju pčelarstva, kao naprimer, kada je na Trećm medunarodnom simpozijumu o najopasnijoj bolesti varoi u Splitu podneo referat o ličnim iskustvima u suzbijanju te bolesti Tehnološko – biološko – hemiskim metodama (Sl. 6). Simpozijum je bio pod pokroviteljstvom SPOJ-a i svetske pčelarske organizacije APIMONDIJE. (Na slici major Bandžov u radnom pretsedništvu (prvi sleva)
Sl. 6. Radno pretsedništvo III Simpozijuma ,,Split 84,, (Maj.Bandžov prvi sleva i slušaoci Sl. 7 Sl. 8 Sl. 9 Službeno, major Naum Bandžov je rukovodilac pčelinjaka, a privatno je na postdiplomskim studijama pčelarstva u Beogradu. Pod njegovim nadzorom, i radom, pčelinjak se razvija na naučnim osnovama. Medutim, makoliki stručnjak bio, sav posao ne bi mogao da obavlja sarn. Pomažu mu građansko lice na sluzbl u JNA Parica Veljovski i vojnici Laloš Milan iz Ludbrega, na prvoj fotografiji (Sl. 7), a na drugoj fotografiji (Sl. Dražen Kovač iz Bjelovara pozadi (Dans sekretar Pčelarske udruge iz Bjelovara), Milenko Pešić u sredini i Bogdan Nedeljković u prvom planu, a na trečoj fotografiji (Sl. 9) major Naum Bandžov i vojnici Dražen Kovač i Predrag Bogdanov Niko se od njih nikada ranije nije bavio tim poslom, a več rade kao pravi stručnjaci. Sve što znaju, kažu, naučili su od Bandžova. ( Sl. 10 i 11) Što se Veljovskog tiće, on je već stekao potrebno iskustvo i veliki deo poslova obavlja samostalno, dok se vojnici smenjuju: taman uđu u tajne, a već odlaze kučama. Sada je na radu četvrta generacija što znači da je dvanaest vojnika osposobljeno za pčelarenje, pa se Bandžov nada, da će od toga najviše koristi imati prvo sami vojnici, a i drustvo kao celina. Proizvodnja matica smatra se jednim od najvažnijih poslova za proširivanje pčelkinjaka. Zato se na tom zadatku nađu svi pčelari.
Sl. 10 ? ? Sl. 11 Vojnik Mladen Laloš Sl. 12, 13, 14, Sa Pčelarske izložbe na Poljoprivred. sajmu u Skoplju Što se pčele više roje i broj košnica raste, to intendanti i finansisti više trljaju ruke. Prvi jer u vojničke restorane stiže garantovano čist med i dobra hrana; a drugi što u kasi ostaje više para. A to, ako se imaju na umu meso i povrće koji se uveliko proizvode na sopstvenim ekonomljama, nije malo.Vojni pčelinjak služio je i za edukaciju studenata Poljoprivredniog fakulteta iz Skoplja. Studente je doveo njihov profesor dr Bogoljub Konstantinović iz Beograda, koji honorarno predavao predmet PČELARSTVO. Takođe promovisali VISOKU TEHNOLOGIJU LR KOŠNICOM na Poljoprivrednom sajmu u Skoplju. (Sl. 12, 13, 14, )
Sl. 15 Zlatna plaketa Sl. 16. Otvaranje pčelarske izložbe Sl. 17. Poseta državnih organa Jugoslavije i Makedonije Sl. 18 Obilazak Iskrsli problemi Posao sa pčelama je krenuo i dobro ide. Major Bandžov je zadovoljan i ponosan na ono što se do sada postiglo. Pa ipak je pomalo i ziibrinut. Neki problemi se ne rešavaju istim tempom s kojim se pčele množe i proizvodnja povečava. Svojevremeno se kuburilo sa savremenim priborom i alatom kao što su električna centrifuga za vrcanje meda, topionik za vosak, inkubator za proizvodnju i čuvanje matica, pribor za presađivanje larvi i slično. Sada je to nabavljeno ali se s druge strane ukazala potreba za još jednim profesionalnim radnikom jar je norma po 200 košnica na pčelara, a njihov broj će se uskoro popeti na više stotina. Neophodno je i stalno vozilo za transport i druge potrebe. Do sada su Bandžov, Veljovski i drugi iz komande čak 21 put išli u pčelinjak privatnim vozilom. ,,Morali smo,, kaže Bandžov, jer často iskrsavaju nepredvidivi i neodložni poslovi, a vozilo može da se dobije po propisu sarno kada se na vreme trebuje. Kada se dodaju i dve ture do Tetova, privatnim vozilom je pređeno preko 600 kilometara. Uz sve to kasnilo se i sa adaptacijom. pčelarske zgrade, na pčelinjaku nema vode pa se nosila u kantama sa udaljenostl od jednog kilometra, nema telefona, priključaka za pojedine uređaje i pribore i slično. Pa ipak, na teškoće se riiko ne žali. Naprotiv, radi se često prekovremeno, subotom i nedeljom, praznikom. Pčelarstvo je takav posao koji ne trpi odlaganje. A problema je bilo i biće ih. Pčelinjak je nikao na ledini pre nepune dve godine. To je zaista kratko vreme da bi bio uređen po svim zahtevima savremenog pčelarstva. Major Naum Bandžov to zna i zato strpijivo pristupa svakom poslu. Do narednog leta, veruje, biće sve rešeno. Pčelinjak skopske armljske oblasti u svemu će biti za ugled. Iz njaga će se dobijati toliko meda da jedinice skopske armijske oblasti neće moći da ga potroše. Ali on na lestvici zdrave i dobre hrane zauzima takvo mesto da će za njaga moći da se dobije u zamenu svaki drugi prehrambeni artikal koga nema dovoljno u asortimanu poljoprivredne proizvodnje ekonomija u skopskoj armijskoj oblasti. Major Naum Bandžov kaže, ne bi se postigao ovako veliki uspeh, da nije imao veliku podršku od Komandanta SKAO Generala Stevana Mirkovića SL. 20, Pomočnika za pozadinske poslove Generala Lambetu Migajlovskog Sl. 21, i Načelnika ONO pukovnika Đorđa Miražića Sl. 22 kao neposredni njegovi pretpostavljeni. Major Naum Bandžov za njegov preko 20-to godišnji rad u JNA dobio i odgovarajuća odlikovanja.Sl. 19
Sl 19 Odlik.Maj.Bandžova Sl. 20 S.Mirković Sl. 21 L. Mihajlovski Sl. 22 Đ.Miražić
Dragiša Mlhajlović NARODNI FRONT
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.11.11 12:23
Moram priznat vrlo interesantan prilog,jelen pivo 5+
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.11.11 14:10
Također pohvala za ovu edukaciju +5 Jelenu..
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.11.11 15:28
Jelen pivo, brate objasnjenje za tebe. ISPRACAJKA, se zove zbog ovoga. Kad ti covek dodje u kucu, normalno da ga kao domacin posluzis sa pice, one rakije do 23 grada pa mozes popiti jedno 10 komada, e to nekome dosadi da ti stalno dosipa, e ova ISPRACAJKA moz popiti jedno 2 i nema nameru za vise (ha, ha ha). Sad kapiras
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.11.11 15:43
Jegulja (citat):
Jelen pivo, brate objasnjenje za tebe. ISPRACAJKA, se zove zbog ovoga. Kad ti covek dodje u kucu, normalno da ga kao domacin posluzis sa pice, one rakije do 23 grada pa mozes popiti jedno 10 komada, e to nekome dosadi da ti stalno dosipa, e ova ISPRACAJKA moz popiti jedno 2 i nema nameru za vise (ha, ha ha). Sad kapiras
Kad popije toliko,a pre toga je pio sigurno,nema od ispracajke nista OSTAJE NA KONAKU ili treznjenju Gledam u ove smehuljke i seti se jednog komsije tako i on prvo pocne da kija kad pije kasnije da crveni i nakraju zaspi u kafani
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 13.11.11 15:40
Naum Bandžov sada ima pčelinjak u Maradiku u Sremu,jednom smo ga zvali u Bački Petrovac i održao nam je predavanje iz pčelarstva.
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.11.11 8:37
Pa drugovi vojnici ,jel ste otišli na vikend ili redovno odsustvo?
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.11.11 8:46
Pocela zima pa se ucutali
Kurke Gušter
BROJ POSTOVA: : 73 ČLAN OD: : 2011-09-30
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.11.11 15:56
coper (citat):
Jegulja (citat):
MICAGA PIJES LI TI RAKIJU I ZNAS LI KOLIKO JE 27 GRADI.toga ces tesko i kafenu kasiku popiti.Jedan grad otprilike 2,5 stepeni pa izracunaj,rakija do 22-23 grada i pije se sve preko toga je malte ne nupotrebljivo
Kruska ispod 23 grada je neupotrebljiva. A makedonci prave Mastiku, ona je nesto jaca od Kruskovace.
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.11.11 17:21
NIJE REKLAMA ja mislim da je kod nas najaca rakija ,sto se tice procenata alkohola,lincura.FABRICKA RAKIJA
JEDAN GRAD otprilike 2.46 PROCENTA ALKOHOLA samo konstatujem bez ikakvi zli namera
jelen pivo: komentar modifikovan dana: 15.11.11 0:15; prepravljeno ukupno 1 puta
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.11.11 17:54
meni se čini da 1 grad je 2,5 stepeni
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.11.11 20:20
dal ste bre normalni, koliko polemike oko necega sto postoji, toliko o tome. Ako ne verujete raspitajte se, znaci prepecenica 27 garda postoji. A polufabrikovane ili fabrikovane rakije me ne interesuju Micaga.
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 14.11.11 20:57
Jegulja (citat):
dal ste bre normalni, koliko polemike oko necega sto postoji, toliko o tome. Ako ne verujete raspitajte se, znaci prepecenica 27 garda postoji. A polufabrikovane ili fabrikovane rakije me ne interesuju Micaga.
nisam ni rekao da ne postoji ,samo sam napisao da je 1 grad oko 2.5 stepeni
bez uvrede
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 14.11.11 22:30
Vujaklija bi rekao ovako... .LUD STO GRADI! "Recenica kojom starije osobe opisuju neku budaletinu. Kaže se sto gradi , valjda, zbog gradiranja rakije(nivo jacine). A rakija od sto gradi je, verovatno, jaka rakija od koje se lako poblentavi".
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 15.11.11 0:19
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 15.11.11 6:57
Jelen pivo, pa ova tema o cebelarjenju je jako interesantna, tek danas sam procitao...Cestitke za odlicno zapisano in dokumentirano!
Pozdrav iz Maribora- Janez
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.11.11 11:09
Šta je drugovi vojnici,pa gde ste?Nemojte da ovo okarakterišem kao neku vrstu dezerterstva.....ili treba jedna uzbuna?
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.11.11 16:15
Izgleda da je sego otisao na redovno
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 21.11.11 19:48
Skopljanci ,abehajci ,intendanti ,inžinjerci....ma gde ste?
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 22.11.11 9:48
razbezase se svi osta smo samo nas dvojica panon
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 22.11.11 15:05
ajmo drugari ,vratite se da se lepo ispricamo ,bez nekih uvreda ili zaje.....ancija,jer poceli smo puno smarati ,sto je prevazislo vojnicku disciplinu....ajmo se ponovo okupiti i napraviti neku virtuelno sluzenje vojske u kasarni
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 27.11.11 22:33
Pozdrav Panon, evo ja ti se javljam na duznost posle duzeg vremena
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 29.11.11 1:41
panon (citat):
Skopljanci ,abehajci ,intendanti ,inžinjerci....ma gde ste?
...ponešto se radi,služimo ženama i narodu
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 03.12.11 22:33
a gde nam je sego?
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 04.12.11 20:11
cisti sneg verovatno!!
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 04.12.11 21:23
Na 13*C teško da ga čisti
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje