FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 5:04
panon (citat):
pozdrav sego
htio bih te nesto zamoliti...naime pre neki dan cerka nam je za veceru ispekla proju ,pa sam joj objasnjavao kakva je bila u vojsci.....i da smo je zvali cigla...licila je po obliku a nekad i po okusu oi htio bih te zamoliti dali mozda znas recept za tu famoznu ciglu pa da je ja ispecem kuci za moje ukucane PS inace upravo sam se vratio iz pecare ...ispeko 28 litara rakije pola grozdja pola jabuka...mesana iliti vocna
Priprema: Od svih sastojaka ručno žlicom umutiti tijesto i sipati u pleh. Peći u zagrijanoj rerni na 180¨C, oko 40 minuta ili dok ne dobije zlatno-bakrenu boju. Posluživanje: Najbolje izgleda kad se peče u kalupima od muffina, ali ne stavljati papir u kalupe, samo ih podmazati. Po želji je posuti sezamom ili bilo kojim drugim sjemenkama.
Sastojci: 4 jaja,1 čaša jogurta,1 čaša ulja,200 gr svježeg sira,10 žlica palente,9 žlica brašna,1prašak za pecivo,malo soli, i to je to.
Probaj i javi kako je bilo.
A rakiju pošalji autobusom ...
sego Desetar
BROJ POSTOVA: : 292 ČLAN OD: : 2010-09-22 Zagreb
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 5:06
Matrix (citat):
sego (citat):
Matrix, samo šalji, nema veze i ako te ulove kao "špijuna", izvući ćemo te već nekako. Imamo veza svugdje, pa samo pogledaj od kuda nas sve ima!
Pozz from Zg.
Vratio se iz Skoplja davno a svratih da vidim što se piše.Kasarna onakva kakvu sam je i vidio prije 11 mjeseci,pojeo picu u piceriji Bonimi i sjetio se kako smo naručivali pice koje su nam donosili do zadnjeg ulaza iza pekare iz iste,popio piće sa nekadašnjim smiješnim i neukim Poručnikom Kamčev Jovanom,otišao na groblje i zapalio svijeću legendi Zastavniku Velkov Ilču,zasad toliko.. Pozz Sego..
Evo ranom zorom otvorih forum, vidim živ si, ali čut ćemo se, moram na inventuru..., sve ćeš ispričati. Pozzz....
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 9:35
sego (citat):
Evo ranom zorom otvorih forum, vidim živ si, ali čut ćemo se, moram na inventuru..., sve ćeš ispričati. Pozzz....
....ma nema frke,pomalo
Slaviša Makso Džomba
BROJ POSTOVA: : 139 ČLAN OD: : 2011-05-29 Zagreb
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 13:57
panon (citat):
pozdrav sego
htio bih te nesto zamoliti...naime pre neki dan cerka nam je za veceru ispekla proju
Pozdrav i od mene Sego,isto bih te zamolio za recept ako se sjećaš one tjestenine sa jajima i sirom u plehu,ja sam bio u Štipu ali valjda i kod vas u Skoplju je toga bilo.
To jelo je išlo za večeru,
žena mi je znala nešto slično par puta napraviti ali to nije bilo to (u prevodu nije valjalo kurcu,hehe).
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 19:37
Slaviša Makso (citat):
panon (citat):
pozdrav sego
htio bih te nesto zamoliti...naime pre neki dan cerka nam je za veceru ispekla proju
Pozdrav i od mene Sego,isto bih te zamolio za recept ako se sjećaš one tjestenine sa jajima i sirom u plehu,ja sam bio u Štipu ali valjda i kod vas u Skoplju je toga bilo.
žena mi je znala nešto slično par puta napraviti ali to nije bilo to (u prevodu nije valjalo kurcu,hehe).
Uf, zaboravio sam! Ali ja i dan danas kod kuće radim na način da se tjestenina skuha, na dinstani luk ju ubaciš te dodaješ sir da se otopi na laganoj vatri i na kraju jaja koja vežu cijelu smjesu. Zapravo pametujemo, to je čista SPAGHETE CARBONARE. Pozz
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 19:39
Uostalom, to ti Matrix dobro radi, sigurno, po ljeti za svoje Čehinje... Naravno, uz to idu i ostali turistički sadržaji...
Slaviša Makso Džomba
BROJ POSTOVA: : 139 ČLAN OD: : 2011-05-29 Zagreb
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 20:20
sego (citat):
Uf, zaboravio sam! Ali ja i dan danas kod kuće radim na način da se tjestenina skuha, na dinstani luk ju ubaciš te dodaješ sir da se otopi na laganoj vatri i na kraju jaja koja vežu cijelu smjesu. Zapravo pametujemo, to je čista SPAGHETE CARBONARE. Pozz
Hvala buraz:)
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 21:05
Ali moram još jednom ponoviti, pizzu koju sam jeo u Skopju, ne pamtim bolju! To je bilo u onom naselju kad se preskoči žica iza kuhinje i onih kontejnera, pa ravno preko u naselje sa relativno novim zgradama.
Jegulja Džomba
BROJ POSTOVA: : 158 ČLAN OD: : 2011-09-08 Sumadija
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 22:39
Sego, iako sam dosao posle tebe dosta kasnije, ta pizzeria se zvala MA-GO, kad se prodje ona ulica velika, mislim da se zvala Crnogorska odmah u poprecnoj ulici je bila ta pizzeria, i ona prodavnica gde smo uzimali cigarete. Ispravi me ako gresim, ali mislim da je to to.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 23:14
Jegulja (citat):
Sego, iako sam dosao posle tebe dosta kasnije, ta pizzeria se zvala MA-GO, kad se prodje ona ulica velika, mislim da se zvala Crnogorska odmah u poprecnoj ulici je bila ta pizzeria, i ona prodavnica gde smo uzimali cigarete. Ispravi me ako gresim, ali mislim da je to to.
Da to je ta,svi su išli u nju a u piceriu Bonimi isto e sad ne mogu se sjetiti one rupe od kafane(ali hoću) gdje smo ubijali dane bježajući preko žice - radili su majka i kćer
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 09.10.11 23:20
Matrix (citat):
Ovu sliku mislim da bi trebao prepoznati kukulje a sad kad vidim koje su nam klince slali i još im mi bili desetari,sjećam se svih ovih dečkiju pa neka se jave ako se prepoznaju.
Evo sad usporedite neke dečke sa ove slike i sa još jedne - istih dečkiju vidim - tu smo Horvatek i ja ..
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.10.11 6:46
A gle, molim te lijepo, one prastare zvučnike na pisti. Pa nama je cijeli vojni rok prošao slušajući preko njih sve živo i neživo. Od zapovijedi, raznih informacija, vijesti pa i poznate nam Šemse (bar u moje vrijeme)!!
Matrix Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 10.10.11 21:48
Matrix (citat):
Ovo mi je najdraža slika jer se tu već bližio rastanak a na njoj je i Poručnik Voloder Mirsad koji nam je svima pomogao u burnim vremenima a osim toga i nešto za sve ostale jer paviljon iza nas je bio od ekipe koja je trenutno na forumu,zasad toliko pa ima još dana..
Evo ponovo stavljam sliku sa našim Poručnikom 3615/8 legendom Voloder Mirsadom kojeg sam našao zahvaljujući jednom članu ovog foruma - Miha živ i zdrav je
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.10.11 19:48
Slaviša Makso (citat):
panon (citat):
pozdrav sego
U Štipu baš kuhinja i nije bila neka i hrana dosta loša a jeli smo često jedino musaku od mahuna ili od krumpira zapečenu u tepsijama i to je donekle vrijedilo.....u moje vrijeme puno se kvalitetnije jelo u Strumici znam da je kuhinja trebala dobiti nagradu za najbolju u 3 armijskoj oblasti i da sam pod hitno morao naći način spajati neke linije do njih kako bi se razglas i muzika trebala čuti tijekom jela i morao sam po nacrtima naći linije kojih je bilo šuma striborova no uspio sam kroz 3 dana mada to nije bio moj posao ali što raditi kad nemaš kuda sa sobom pa sam spajao i dobio za to 10 dana nagradnog!!
panon Desetar
PV BROJ POSTOVA: : 265 ČLAN OD: : 2010-03-03 DOB : 57 Bački Petrovac
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.10.11 20:00
Matrix (citat):
Matrix (citat):
Ovo mi je najdraža slika jer se tu već bližio rastanak a na njoj je i Poručnik Voloder Mirsad koji nam je svima pomogao u burnim vremenima a osim toga i nešto za sve ostale jer paviljon iza nas je bio od ekipe koja je trenutno na forumu,zasad toliko pa ima još dana..
Evo ponovo stavljam sliku sa našim Poručnikom 3615/8 legendom Voloder Mirsadom kojeg sam našao zahvaljujući jednom članu ovog foruma - Miha živ i zdrav je
abehajski paviljon 1228/5 prizemlje dekontaminatori a na spratu 1228/4 izvidjaci
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.10.11 21:11
Da, u pravu si, moj je paviljon sa desne strane slike, 3615/2. Mi kuhari uvijek smo bili zavidni na onim čizmama što su ih nosili ABEHAJCI, mislim da smo ih zvali prašinarke, onako pa do koljena su dolazile.
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.10.11 21:18
Zvali su ih peshadinke, sa lakovanim gornjim delom, i kaisem za stezanje sa strane,
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.10.11 21:46
Ja sam kao dzomba nosio takve,mislim da sam ih nasledio od desetara Andonova iz Gevgelije
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.10.11 22:37
Čak sam gledao u Army shopovima, ali teško, gdje bi se to dalo nabaviti?
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 11.10.11 22:51
Sego idem sledece nedelje u BG, video sam ih u Zemunu na vojnom otpadu, ako ima uzimam ti, samo mi reci broj, da imas bar uspomenu na neke lepe dane (uh lepe, bio je to znoj)
jelen pivo Vodnik
BROJ POSTOVA: : 459 ČLAN OD: : 2011-10-06
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 12.10.11 8:47
Jegulja (citat):
Sego idem sledece nedelje u BG, video sam ih u Zemunu na vojnom otpadu, ako ima uzimam ti, samo mi reci broj, da imas bar uspomenu na neke lepe dane (uh lepe, bio je to znoj)
CESTO SE POJAVLJUJU NA LIMUNDU CENA JE OD 40-50e,neki dan sam uzeo isto na LIMUNDU nove obicne vojnicke cizme za20e
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 16.10.11 17:02
Jegulja (citat):
Ili u Temerinu na vojnom otpadu....
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 16.10.11 18:46
Dobro, istina, to danas nose samo pankeri i skinheadsi, ali drago mi ih je vidjeti... Daj se sjeti onih dana, jedva smo čekali skinuti ih, a sad te podsjećaju na sve te dogodovštine, smrad, znoj, hladnoća, pa kad su se smrzle prvu noć na Kučkovu... Poslije ih nisam skidao idućih 10 dana!
sasa selic-kruscic Gušter
BROJ POSTOVA: : 57 ČLAN OD: : 2011-10-13 DOB : 52 NOVI SAD
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 16.10.11 22:56
Pozdrav svima sa ovoga foruma ja sam verovatno najmladji iz ove price jer sam u Skoplje stigao 16 novembra 1991 i tamo ostao do preseljenja u Leskovac zajedno sa Pajom jeguljom.Nego da vas pitam da li se neko seca restorana mislim da se zvao DAL METFU ili tako nesto slican je bio MEKDONALSOVIM RESTORSNIMA
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 8:42
sego (citat):
Dobro, istina, to danas nose samo pankeri i skinheadsi, ali drago mi ih je vidjeti... Daj se sjeti onih dana, jedva smo čekali skinuti ih, a sad te podsjećaju na sve te dogodovštine, smrad, znoj, hladnoća, pa kad su se smrzle prvu noć na Kučkovu... Poslije ih nisam skidao idućih 10 dana!
secas li se ti sego imena izdvojeni objekata gde je davana straza jedan se zove glumovo koliko se secam ,a jel drugi KUCKOVO
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 17:16
jelen pivo (citat):
sego (citat):
secas li se ti sego imena izdvojeni objekata gde je davana straza jedan se zove glumovo koliko se secam ,a jel drugi KUCKOVO
Mi ABHajci smo davalii izdvojenu strazu gore iznad skoplja u selu Bardovci.Ako se dobro secam to je negde iznad kasarne Marsal Tito.Cuvali smo magacine tadasnje Teritorijalne odbrane ,koji su bili okruzeni nekim zidinama.Naime bio je to neko konak ili pasaluk nekog pase.Strazarska kuca i sve sto ide uz nju nam je bila van tih zidina ,tako da uopste nismo zalazili unutra do magacina...maltene nismo znali sta cuvamo.Taj pasin konak se nalazio na kraj samog sela Bardovci ,tako da nam nije bilo tesko otic u prodavnicu iliti u kafanu(bila je samo jedna).
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 18:49
Dali nije bio DAL-MET FUd onaj kod spomenika u centru Skoplja. Ako ti treba da se podsetis, pitaj tvog drugara (ili vec kako me pamtis) [You must be registered and logged in to see this link.] evo ti i adrese da se podsetis.
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 18:55
Kučkovo se nalazi sjeverno od kasarne, i mislim da se nismo dugo vozili. A za Glumovo se ne sjećam. Ovo što Panon govori, gore je isto bila neka selendra, ali bez birtije, tako da nismo uživali "punim plućima". Sreća, bilo je lijepo vrijeme, inaće vidio se svaki traktorski urez na putu, drugim riječima, da je bilo kišno, neznam kako bi dalje... Pa ipak smo mi kuhari, nismo mi kao Panon, oni su naučili prašinariti, uvijek mi ih je bilo žao
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 18:59
e da mi nije ovog sega, sve bi mi bilo dosadno, SEGO brate ti si car
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 19:17
Jegulja (citat):
e da mi nije ovog sega, sve bi mi bilo dosadno, SEGO brate ti si car
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 19:33
Sego brate odakle ti bese, ako nije frka
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 20:01
Sego sad za veceru cerka pravila proju po tvojoj recepturi ...odlicna je bila .....samo nisi mi jos rekao s kolko vode treba razrediti jogurt?
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 21:35
panon (citat):
Sego sad za veceru cerka pravila proju po tvojoj recepturi ...odlicna je bila .....samo nisi mi jos rekao s kolko vode treba razrediti jogurt?
Ne stavljaj vodu, previše se razrijedi. Čak se stavi koja kap rakije, da malo razbije okus .
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 21:38
Jegulja (citat):
Sego brate odakle ti bese, ako nije frka
Zagreb, zapad.
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 22:25
Bio sam ti u komsiluku pre 2 meseca, Krapina, Kumrovec, Tuheljske Toplice, e bilo extra
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 17.10.11 23:38
To je Zagorje skoro pa druga država Tamo sada postaje opasno vrenje je u toku
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.10.11 0:01
Ma kako da ne, mnogo ste daleko, lol, cak i imaju jedan veliki trzni centar u obliku dvorca, neki OUTLET, za to vrenje moras da me uveris, sve dok me ne odvedes na pijanku ne verujem
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.10.11 6:31
purger (citat):
Ti ja dam opasno sve je već odavno otkipelo i pomalo se toči Tudum tj, mošt ali je u zraku i dalje 0,5.... I Mi Zagorci smo si u pravilu uvijek bili dobri s vama prvim susjedima Hrvatima...
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.10.11 7:00
Gringo (citat):
purger (citat):
Ti ja dam opasno sve je već odavno otkipelo i pomalo se toči Tudum tj, mošt ali je u zraku i dalje 0,5.... I Mi Zagorci smo si u pravilu uvijek bili dobri s vama prvim susjedima Hrvatima...
Ovako ćemo, Gringo nosi pijaču, Jegulja meso za roštilj(leskovački voz i ostale delicije), Purger i ja zaduženi za lokaciju (nekakva pozadina,kao u vojsci) i ostale stvari, priprema vatre, šatori za prespavanje, drva, blizina vode...
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.10.11 9:22
sego (citat):
Kučkovo se nalazi sjeverno od kasarne, i mislim da se nismo dugo vozili. A za Glumovo se ne sjećam. Ovo što Panon govori, gore je isto bila neka selendra, ali bez birtije, tako da nismo uživali "punim plućima". Sreća, bilo je lijepo vrijeme, inaće vidio se svaki traktorski urez na putu, drugim riječima, da je bilo kišno, neznam kako bi dalje... Pa ipak smo mi kuhari, nismo mi kao Panon, oni su naučili prašinariti, uvijek mi ih je bilo žao
Dok sam bio dezurni vozac u kasarni dobro se secam da nijedno vece negde oko 23h nije omasilo dezurnog kasarne da neode u obilazk tih izdvojeni objekata.Taj sto sam zaboravio ime je bio u polju dobro se secam otvara se velika kapija i ulazi u objekat i negde oko stotinak metara unutar njega bila je strazara gde je vojska spavala,a ovaj drugi je bio u sumi
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.10.11 18:46
sego (citat):
Gringo (citat):
purger (citat):
Ovako ćemo, Gringo nosi pijaču, Jegulja meso za roštilj(leskovački voz i ostale delicije), Purger i ja zaduženi za lokaciju (nekakva pozadina,kao u vojsci) i ostale stvari, priprema vatre, šatori za prespavanje, drva, blizina vode...
a gde se tu mogu ja naci?
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.10.11 18:50
kazi kad i gde, i eto me, barem to mi nije tesko, makar se i logorovanje zvalo Djorce Petrov, ha ha ha
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.10.11 20:56
Panon, ne moraš ništa nositi, javit ćemo ti lokaciju. Obećajem da će biti i !!!
Jegulja Džomba
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 18.10.11 21:05
Ha ha ovo ce kao biti JNA u malom, secanja na prasinu i stara vremena
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.10.11 6:41
Razmišljam si nešto, kako bi nas gledali da stvarno prostremo šatorsko krilo na travu pored kasarne, na krilo stavimo mezu i pijaču i udri!?
Naravno, vojna policija bi došla, ali kad bi im objasnili o čemu se radi, tko smo i što smo, možda bi nas i pustili ili čak i pridružili . I onda nakon toga sjednu nas u kampanjolu i krečemo u obilazak kasarne, a gušteri gledaju i ništa im jasno nije.
jelen pivo Vodnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.10.11 13:52
kakvo je vreme doslo vise i nepitaju ko si i sta si dok te nepoplave,pa se posle izvinjavaju
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.10.11 19:10
Kad smo već kod ograde, Cigani su nam probali proći kroz ogradu da bi mogli što jednostavnije doći do kontejnera sa hranom. naravno, nismo im smjeli išta davati. Iako su imuni na svakakva smeća, nikad ne znaš kad će se netko otrovati, pa poslije to dođe do stariješina, pa sve dalje i dalje... Ali ipak mislim da bi na kraju sve zataškali, kao i sve ostalo što se zataškivalo.
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.10.11 20:14
Pa neznam vise kako idu odzivi i lozinke na strazi.....zaboravio sam ih... .Naime hocu da kazem da sam imao vise od sto dana straze,bilo u kasarni ,bilo u Bardovcima.I skoro uvek sam bio ili komandir ili zamenik komandira straze,pa sam lozinke i parole znao napamet ,unapred za sledeci dan......usao sam u semu menjanja lozinki.Pa i dugo godina posle nebi mi bilo tesko uci u kasarnu sa cetom ljudi,jer sam znao koja su kad strazarska mesta otvorena a koja nisu......naravno ako se nista nije menjalo u semi.
I svako jutro smotra straze i raport komandantu kasarne (neznam mu ime ali zvali smo ga Tarzan)
Druze komandante,kasarnska straza vrsi strazarsku duznost po pravilu sluzbe oruzanih snaga i elaboratu straze..... raportira komandir straze desetar Boldocki Rastislav......ondak idem snjim pred starzu ,pa drugovi vojnici zdravo a ono samo ZDRaaaaai desetaru povedi strazare....itd,itd..
panon Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.10.11 20:16
sego (citat):
Razmišljam si nešto, kako bi nas gledali da stvarno prostremo šatorsko krilo na travu pored kasarne, na krilo stavimo mezu i pijaču i udri!?
Naravno, vojna policija bi došla, ali kad bi im objasnili o čemu se radi, tko smo i što smo, možda bi nas i pustili ili čak i pridružili . I onda nakon toga sjednu nas u kampanjolu i krečemo u obilazak kasarne, a gušteri gledaju i ništa im jasno nije.
Uh da mi je to doziveti makar samo jedan dan
sego Desetar
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje 19.10.11 20:36
M daovoljno nam je i popodne od 14 do 18 h. Čak bi svu onu klopu dao gušterima, uh kako bi se radovali. A mi, put pod noge i u stari grad na one fantastične ćevape. Tad sam prvi put i vidio na stolu uz sol i papar, onu mljevenu papriku. To mi je bila kulminacija jedenja ćevapa. Možda zato danas i imam problema sa želucem .
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Kasarna Gjorče Petrov Skopje