FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)

Go down 
+16
sarentica
Kuhar-Debar.
Prke
duci64
Dener Tihomir
brkanovac
Bojanstan
mureZE
lacoš
Mister Havana
vargas
MikiJovanovic
ercov54
Djida
dinosaurus
slavonski brod
20 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
AutorPoruka
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1119
ČLAN OD: : 2014-08-31
DOB : 57
M(j)esto Slavonski Brod

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.15 19:58

Djida (citat):
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
Što se mene tiče tu sam uvek u  slobodno vreme.
Zadovoljstvo je čitati prepiske Dinosaurusa i Slavonskog,služili ste u isto vreme i prisećate se likova i događaja.
Imate moju podršku u svakom smislu jer ste DOBRI LJUDI.
Priznajem da sam malo usporio ali usporio uživajući u VAŠEM PISANJU.

Hvala Djida,nadam se da se ostatak Prizrenaca nema ništa protiv
što smo ja i brat Slavonski malo uzurpirali temu
Jao prijatelju ko bi imao protiv,samo nastavite.
Pregledao sam malo ovu našu PRIZRENSKU ANTOLOGIJU,i sigurno ni jedan garnizon kao PRIZRENSKI nije ovako obrađivan a tek smo počeli Very Happy .
Pojedini drugovi se ne javljaju odavno ali ima dana za megdana....ima vremena.
Želim vam dobro zdravlje i pozdravljam ekipu iz KASAENE RAMIZ SADIKU salutiranje
[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
To kolega Djida i hvala na podršci bratu Dinosaurusu i meni na neumornosti oko teme i foruma o našoj nezaboravnoj kasarni Ramiz Sadiku a ova zvijezda na vojničkoj kapi nije ona zvijezda koju smo mi nosili nedostaju srp i čekić na njoj. U naše vrijeme nosili smo zvijezdu sa srpom i čekićem jer mi smo bili proleterska kasarna što može da potvrdi i moj nezaboravni brat Very Happy cheers
Slika je za pohvalu kolega Djida i imaš veliki + 5  Razz Razz
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 972
ČLAN OD: : 2013-04-05

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.15 20:36

Dinosauruse,plus za sliku iz 1989.godine.
Slavonski,ja sam imao običnu zvezdu,možda zato što sam zadužio u Kičevu a ne u Prizrenu.
Sad opet gledam onu Dinosaurusovu sliku,i ko što reče Slavonski ceo vozni park bivše Juge,a 88. i 89.godine komandant Prizrenskog garnizona je u svom voznom parku imao i belu zastavu 101...eee kakva su to vremena bila u odnosu na sad.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.15 21:20

Djida slika je iz vremena kada si još bio u kasarni,možda na zanimanju ili 
dežurstvu,a možda u kantini.. Laughing
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.15 21:25

slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
Kolege Prizrenci ovo je nekadašnja kafana Šadrvan..

[You must be registered and logged in to see this image.]
Brate sjećaš se koje je glavno prijevozno sredstvo bilo za lokalno stanovništvo / traktor Rakovica i prikolica 3 - tonka /  Question
Sećam brate naravno,a ovaj plavi na slici je izgleda pandurski.. Laughing
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.15 21:36

slavonski brod (citat):
To kolega Djida i hvala na podršci bratu Dinosaurusu i meni na neumornosti oko teme i foruma o našoj nezaboravnoj kasarni Ramiz Sadiku a ova zvijezda na vojničkoj kapi nije ona zvijezda koju smo mi nosili nedostaju srp i čekić na njoj. U naše vrijeme nosili smo zvijezdu sa srpom i čekićem jer mi smo bili proleterska kasarna što može da potvrdi i moj nezaboravni brat Very Happy cheers

Brigada je nastavljala proleterske tradicije pa su zvezde bile sa srpom i čekićem,a takve su i prodavane
u kiosku kantine.Sećaš se brate da bi nam na smotri znali gledati i da li su petokrake napukle ili nedostaje
neki deo,pa bi morali kupovati nove...Ja sam par puta kupovao
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime22.04.15 21:41

Slavonski,otvorio sam novu temu 549.IZVIDJAČKA...
Zamislio sam da samo nakačimo slike koje posedujemo(već uradjeno)
u znak sećanja na našu četu,pa neka vremenom naši klasići nastave...
A mi i dalje da ostanemo na ovoj temi sa našim Prizrenskim prijateljima..
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 12:16

Traži se kolega Vargas iz graničnog voda kasarne Ramiz Sadiku!!!!!

Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 18:15

dinosaurus (citat):
Slavonski,otvorio sam novu temu 549.IZVIDJAČKA...
Zamislio sam da samo nakačimo slike koje posedujemo(već uradjeno)
u znak sećanja na našu četu,pa neka vremenom naši klasići nastave...
A mi i dalje da ostanemo na ovoj temi sa našim Prizrenskim prijateljima..

Može brate u potpunosti se slažem s tobom možda neke generacije poslije nas koje su služile do raspada Yuge pronađu temu  cheers
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 18:19

Djida (citat):
Dinosauruse,plus za sliku iz 1989.godine.
Slavonski,ja sam imao običnu zvezdu,možda zato što sam zadužio u Kičevu a ne u Prizrenu.
Sad opet gledam onu Dinosaurusovu sliku,i ko što reče Slavonski ceo vozni park bivše Juge,a 88. i 89.godine komandant Prizrenskog garnizona je u svom voznom parku imao i belu zastavu 101...eee kakva su to vremena bila u odnosu na sad.

Malo da se nadovežem na kolege Djide tekst nisi jedini koji je imao isto običnu zvijezdu tako sam i ja imao ali po dolasku iz prekomande Banja Luke u Prizren od svojih nezaboravnih starješina dobio sam zvijezdu sa srpom i čekićem, jer u 549. izviđačkoj četi svi smo morali na kapama nositi takvu zvijezdu. Poslije sam istu takvu koju i danas imam za uspomenu kupio u kantini kao što je naveo i moj brat. Very Happy
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 18:21

dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):

Brigada je nastavljala proleterske tradicije pa su zvezde bile sa srpom i čekićem,a takve su i prodavane
u kiosku kantine.Sećaš se brate da bi nam na smotri znali gledati i da li su petokrake napukle ili nedostaje
neki deo,pa bi morali kupovati nove...Ja sam par puta kupovao

To je brate kod nas u četi bilo pravilo jer mi smo držali do tradicije proleterske brigade salutiranje
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 19:34

dinosaurus (citat):
Traži se kolega Vargas iz graničnog voda kasarne Ramiz Sadiku!!!!!

Kolega Vargas u detaljnom obilasku granice pa nije mogući pristup internetu nema pristupa 3G ili 4G mreži / slabi signal / susjedi ometaju graničare.
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 19:40

I dalje pratimo temu o našem Prizrenu samo kolege još na odmoru..
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 19:46

Biće prekorednog redarstva Very Happy
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 20:07

dinosaurus (citat):
Biće prekorednog redarstva Very Happy

A brate mili i požarstva  Razz
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 21:44

slavonski brod (citat):
I dalje pratimo temu o našem Prizrenu samo kolege još na odmoru..
Slavonski,Dinosauruse....tu sam drugovi,kad god mogu ja obiđem Prizren i Našu kasarnu.
Postao sam zavisnik ovog foruma i jedva čekam videti šta ima novo u Prizrenu i dal se javio neki novi drug.
Samo cepajte nema odustajanja,dosta je vremena prošlo od služenja narodu.
Sećanja su se uzburkala i samo naviru neki događaji i situacije iz vojske.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 21:49

Djida (citat):
Slavonski,Dinosauruse....tu sam drugovi,kad god mogu ja obiđem Prizren i Našu kasarnu.
Postao sam zavisnik ovog foruma i jedva čekam videti šta ima novo u Prizrenu i dal se javio neki novi drug.
Samo cepajte nema odustajanja,dosta je vremena prošlo od služenja narodu.
Sećanja su se uzburkala i samo naviru neki događaji i situacije iz vojske.

Djida prijatelju Prizrenski,ne zameri,pokušavamo da razmrdamo naše Prizrence
kao da su se malo uspavali a neki kao da su zbrisali preko žice... Laughing....
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 22:01

Ne zameram ja,sigurno pojedini sve ovo čitaju ali iz nekog razloga se ne javljaju,ali polako imaju fore i sve im je oprošteno.Vreme radi za nas i Prizren.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 22:14

Momci moji Prizrenci.Imamo precutni dogovor,VI zastupate blizu proslost i sadasnjost,a ja shodno godinama istoriju.
Pa gledajuci ove slike iz i oko naseg Prizrena setih se nekih starijih i od mene izreka-Mozes kako hoces,ali nemozes dokle hoces-.Ko razume shvatice;)
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 23:01

Šta očekivati od onih koji su palili manastire i onih koji su ih čuvali u to vreme,
i jedni i drugi su poznati po ''velikom'' doprinosu ljudskoj civilizaciji...ali u ovo
vreme ''demokratije'' nije baš primereno pisati o tome..može nam se zameriti
na putu ka EU..jer nemci ponovo pišu novu istoriju koja se mora nabubati zarad ''boljeg sutra''
Samo ih hebe jedan profesor koji nema baš puno razumevanja....

[You must be registered and logged in to see this link.]

dinosaurus: komentar modifikovan dana: 24.04.15 2:22; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 374
ČLAN OD: : 2013-05-29
DOB : 56
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 23:19

Momci, hvala na brizi, tu sam, živ i zdrav, jedino sam "malo" lijen, pa ne sudjelujem u raspravi, a da vam i iskreno priznam, jedno vrijeme u trećem dijelu teme ste bili ko lik iz crtića, Đoni Bravo. To se prvenstveno odnosi na citate citata, pa mi je bilo malo bez veze čitati već pročitano. Jedne te iste slike ste vrtili dvije-tri stranice, tako da mi i nije bilo baš interesantno. Slavonski valjda zna Đonija i ono njegovo; "ej beba kak sam lepi". Uz to, imam doma dosta posla, što u vezi papirologije i godišnjih izvještaja, a imam i puno poslova oko poljoprivrede i stočarstva, tako da na forume samo bacim oko prije spavanja da budem koliko toliko u toku.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime23.04.15 23:42

[You must be registered and logged in to see this link.]
Vodnik I klase

Vargas,dobro došao...
Slažem se sa tobom da previše kopiramo,tema deluje haotično...
Pregledao sam danas naše već zatvorene teme i vidim da se većina 
slika koje sam postavio izgubila,a samim tim i one koje su kolege kopirale
Možda bi u komunikaciji mogli koristiti sistem kao na temi prijatelja Ercova
sa kopiranjem nicka kolege na koga se pitanje ili komentar odnosi...
Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

BROJ POSTOVA: : 446
ČLAN OD: : 2014-07-11

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.04.15 1:34

Djida (citat):
Ne zameram ja,sigurno pojedini sve ovo čitaju ali iz nekog razloga se ne javljaju,ali polako imaju fore i sve im je oprošteno.Vreme radi za nas i Prizren.

Evo ga pojedinac, tj. ja. Svratim povremeno, pročitam ono što sam propustio i vidim da ste jako vredni. Ma šta vredni, najvredniji garnizon na Forumu! Samo što se pomalo osećam kao gost, jer niste moja klasa. Imate svoje teme i to je OK. "Moja" tema je prilično mrtva, klasići neaktivni, pa mi je drago da svratim ovde kod vas. Kad nađem nešto zanimljivo za post, aktiviraću se.
Pozdrav ekipi!
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime24.04.15 18:16

vargas (citat):
Momci, hvala na brizi, tu sam, živ i zdrav, jedino sam "malo" lijen, pa ne sudjelujem u raspravi, a da vam i iskreno priznam, jedno vrijeme u trećem dijelu teme ste bili ko lik iz crtića, Đoni Bravo. To se prvenstveno odnosi na citate citata, pa mi je bilo malo bez veze čitati već pročitano. Jedne te iste slike ste vrtili dvije-tri stranice, tako da mi i nije bilo baš interesantno. Slavonski valjda zna Đonija i ono njegovo; "ej beba kak sam lepi". Uz to, imam doma dosta posla, što u vezi papirologije i godišnjih izvještaja, a imam i puno poslova oko poljoprivrede i stočarstva, tako da na forume samo bacim oko prije spavanja da budem koliko toliko u toku.

Sve ti je oprošteno Vargas ti se i dalje bavi poljoprivredom i stočarstvom jer teška su vremena prijatelju a pogotovo opstati na tržištu u današnje vrijeme. Samo smo se malo šalili pokušavajući vas na sve načine aktivirati znajući da negdje pratite iz prikrajka. Sretan ti rad prijatelju  cheers
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime26.04.15 14:51

Sadašnji izgled i pogled na hotel Therandu
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime26.04.15 14:52

Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime27.04.15 0:58

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime28.04.15 20:46

Havana jedan + ić za Našu kasaranu,sjajna slika...
Raspali malo sa pisanjem,pojaviće se i tvoji klasići vremenom...
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime28.04.15 21:10

dinosaurus (citat):
Havana jedan + ić za Našu kasaranu,sjajna slika...
Raspali malo sa pisanjem,pojaviće se i tvoji klasići vremenom...

Podrška i od mene  cheers cheers
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime29.04.15 19:58

Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime30.04.15 3:26

Evo istorijskog dokumenta.
3.09.1991.
Autobuska karta za povratak kući iz vojske.
Verovatno sam bio toliko radostan da sam je sačuvao i ostala je do danas.

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime30.04.15 10:56

Druže Havana,malo je plus za ovu tvoju autobusku kartu.
Verovatno nisi koristio redovno odsustvo pa si se skinuo 3.septembra.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime30.04.15 12:25

Mister Havana (citat):

Kako si izdržao do 18h u Prizrenu Laughing

Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime30.04.15 18:30

lacoš (citat):
Mister Havana (citat):

Pustili ga u 17:00 sati i stigao na autobus u zadnji trenutak inače bi morao prespavati još jedni noć / šala mala / Very Happy
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime30.04.15 18:32

dinosaurus (citat):
Bato ti u avijaciju otišao Very Happy
Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime01.05.15 0:38

Djida (citat):
Druže Havana,malo je plus za ovu tvoju autobusku kartu.
Verovatno nisi koristio redovno odsustvo pa si se skinuo 3.septembra.

Ne samo redovno, već ni nagradno, ni "krv"
Matematika kaže da bih se skinuo i ranije, ali zahvaljujući groznim okolnostima
u kojima smo se nalazili, skinuo sam se tog 3.9. i još sam dobro i prošao.
Naime, ostao bih i dalje u Prizrenu da nije nije stiglo naređenje da se otpuste vojnici koji su upisuju fakultet.

Ali to je jedna sumorna priča o vremenu u kojem smo se nalazili svi, zajedno sa vojskom
koju smo služili i zemlju u kojoj smo živili.
Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime01.05.15 1:02

lacoš (citat):
Citat :

Bila je frka u kasarni, verujem kao i svim ostalima.
Zbog vanrednih okolnosti, skidanje je bilo neizvesno sve do tog jutra.
Nas dvojica-trojica smo saznali da se skidamo tek na kraju jutarnjeg postrojavanja.
Držali su nas u neizvesnosti do poslednjeg trenutka.
Onda, prvo euforija uz blagu nevericu, da li je ZAISTA došao taj dan o kome maštaš
takoreći svekog trenutka tokom 12 meseci.
Zatim, stacionar, pa razduživanje i čekanje.
Ćaskanje sa drugarima koji te gledaju sa zavišću.
Osećaj da se završava jedan bitan deo tvog života.
Pogled na slike i ljude koje si gledao svakog od proteklih (skoro) 365 dana,
a za koje nisi siguran da ćeš ih ikada više videti u životu.
I konačno, otpuštaju nas oko 15h ili nešto malo ranije.
Do 18h nas nekoliko iz raznih jedinica sedimo u jednom od Prizrenskih kafića,
pijuckamo i ćaskamo. Smejemo se i lepim i ružnim stvarima koje prepričavamo.
Kako ko ima autobus, pozdravlja se i odlazi.
Ljubimo se kao najrođeniji iako se sa nekima takoreći i ne poznajemo.
I onda, nešto pre 18h poslednji pozdrav sa drugarima, obećanje da se OBAVEZNO vidimo
i to uskoro. Sedanje u bus. Poslednji pogled na Prizren i pomešana osećanja radosti i tuge.
Kada li ću sledeći put da dođem ovde?
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime01.05.15 17:38

Mister Havana (citat):
lacoš (citat):
Citat :

Bila je frka u kasarni, verujem kao i svim ostalima.
Zbog vanrednih okolnosti, skidanje je bilo neizvesno sve do tog jutra.
Nas dvojica-trojica smo saznali da se skidamo tek na kraju jutarnjeg postrojavanja.
Držali su nas u neizvesnosti do poslednjeg trenutka.
Onda, prvo euforija uz blagu nevericu, da li je ZAISTA došao taj dan o kome maštaš
takoreći svekog trenutka tokom 12 meseci.
Zatim, stacionar, pa razduživanje i čekanje.
Ćaskanje sa drugarima koji te gledaju sa zavišću.
Osećaj da se završava jedan bitan deo tvog života.
Pogled na slike i ljude koje si gledao svakog od proteklih (skoro) 365 dana,
a za koje nisi siguran da ćeš ih ikada više videti u životu.
I konačno, otpuštaju nas oko 15h ili nešto malo ranije.
Do 18h nas nekoliko iz raznih jedinica sedimo u jednom od Prizrenskih kafića,
pijuckamo i ćaskamo. Smejemo se i lepim i ružnim stvarima koje prepričavamo.
Kako ko ima autobus, pozdravlja se i odlazi.
Ljubimo se kao najrođeniji iako se sa nekima takoreći i ne poznajemo.
I onda, nešto pre 18h poslednji pozdrav sa drugarima, obećanje da se OBAVEZNO vidimo
i to uskoro. Sedanje u bus. Poslednji pogled na Prizren i pomešana osećanja radosti i tuge.
Kada li ću sledeći put da dođem ovde?
Znam kolega ti si bio u najjebenije vrijeme kad se polako raspadala bivša Yuga. Kakva je situacija bila i Hrvatskoj takva je bila i na ostalim prostorima. Masovni prosvjedi pred vojarnama a vjerojatno je i takva situacija bila i u našem Prizrenu. Pokušavam na sve načine da stupim s pojedinim dečkima iz Makedonije kojima sam pomogao da napuste vojarne ali na žalost pojedinci kao da su propali u zemlju. Nema registriranih telefona, mobitela na njihovo ime i prezime, jer u to vrijeme imao sam dosta visoki čin u odnosu na godine. Možda se jednog dana svi koji smo na forumu i koji će nam se priključiti okupimo u Prizrenu.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime01.05.15 21:04

slavonski brod (citat):
Znam kolega ti si bio u najjebenije vrijeme kad se polako raspadala bivša Yuga. Kakva je situacija bila i Hrvatskoj takva je bila i na ostalim prostorima. Masovni prosvjedi pred vojarnama a vjerojatno je i takva situacija bila i u našem Prizrenu. Pokušavam na sve načine da stupim s pojedinim dečkima iz Makedonije kojima sam pomogao da napuste vojarne ali na žalost pojedinci kao da su propali u zemlju. Nema registriranih telefona, mobitela na njihovo ime i prezime, jer u to vrijeme imao sam dosta visoki čin u odnosu na godine. Možda se jednog dana svi koji smo na forumu i koji će nam se priključiti okupimo u Prizrenu.

U Prizrenu su voleli da se grupišu brate.... stara priča Laughing..

Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime02.05.15 1:52

slavonski brod (citat):
Citat :

Nije bilo nekih direktnih protesta protiv vojske, bar ne dok sam ja bio tamo. Mislim da je naša kasarna
sa ljudskom i materijalnom silom ulivala strahopoštovanje među potencijalnim demonstrantima.
Ali je često bilo najavljivanja nekih protesta u samom gradu, tako da je većim delom godine u
kojoj sam služio vojni rok bilo zabrana izlaska u grad. I kada smo izlazili bilo nam je savetovano da se manemo
kafana i kafića i da se držimo Doma JNA i hotela Teranda.
Zbog svega toga izgleda da ja, na žalost, manje poznajem grad od vas koji ste služili ranije.

P.S. Izvinjavajte zbog ovih iskošenih slova, nikako ne uspevam da isključim ovaj Italic.
Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime02.05.15 1:53

Ups, nema Italica u postu, a dok pišem non stop mi je kao uključen.
Dakle, sve je OK
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime02.05.15 17:07

Mister Havana (citat):
slavonski brod (citat):
Citat :

Nije bilo nekih direktnih protesta protiv vojske, bar ne dok sam ja bio tamo. Mislim da je naša kasarna
sa ljudskom i materijalnom silom ulivala strahopoštovanje među potencijalnim demonstrantima.
Ali je često bilo najavljivanja nekih protesta u samom gradu, tako da je većim delom godine u
kojoj sam služio vojni rok bilo zabrana izlaska u grad. I kada smo izlazili bilo nam je savetovano da se manemo
kafana i kafića i da se držimo Doma JNA i hotela Teranda.
Zbog svega toga izgleda da ja, na žalost, manje poznajem grad od vas koji ste služili ranije.

P.S. Izvinjavajte zbog ovih iskošenih slova, nikako ne uspevam da isključim ovaj Italic.
U vrijeme služenja mog brata Dinosaurusa i mene mogli smo u bilo koje vrijeme izaći u grad a redovito je bilo srijeda, subota i nedjelja. Obzirom da sam svaki dan bio sa vozilom van kasarne i imao sam tu mogućnost, da sam kolegama iz čete uvijek mogao nešto kupiti u gradu ako su imali bilo kakvu potrebu jer u naše vrijeme vojnička kantina bila je opskrbljena sa raznoraznim artiklima / higijena, prehrana, slatkiši, piće i dr. / tako da sam jedino kolegama koji su imali želju za nekom žešćom uvijek znao kako prošvercati do kasarne. Što se tiče samih izlazaka koliko mi je poznato rečeno nam je da se ne zavlačimo u koje kakve mračne ulice i kafiće jer stvarno je bilo dosta kafića gdje smo se mogli družiti i počastiti s prehranom od nezaboravnog bureka, ćevapa i miješanog mesa zar ne brate. cheers Very Happy bounce
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.15 18:34

Dobro poznati put od prijavnice uz brdo prema velkom paviljonu.
Dinosaurusu i Slavonskom je poznat dobro i prostor ispod piste.
Ovo drveće je nemi svedok mnogih dešavanja iz Naše Kasarne Exclamation
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.15 19:33

Djida (citat):
Super slika i veliki plus za nju sve poznato i ostalo kao i prije park je svjedok godina izbivanja iz naše nezaboravne kasarne Question Very Happy
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.15 19:41

Ne znam što mi je s bratom Dinosaurusom ne javlja se ni na mobitel niti na forum. izgleda da je dosta bio aktivan oko prvo majskih praznika.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.15 19:52

Djida (citat):

Djida slika je odlična Very Happy...
Ispod ulice vidi se mesto gde je bila letnja učionica...
Bilo je nastave koja se tu održavala ali je ja pamtim 
po čišćenju naoružanja i opreme...
Jako lepa slika i vraća uspomene
Veliki +

dinosaurus: komentar modifikovan dana: 03.05.15 21:47; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.15 19:54

slavonski brod (citat):
Ne znam što mi je s bratom Dinosaurusom ne javlja se ni na mobitel niti na forum. izgleda da je dosta bio aktivan oko prvo majskih praznika.
Ko kaže brate??? Shocked ....skoro ceo dan sam dežurni u garnizonu...zahebavam se malo sa evropskim pitanjima i demokratijom..
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.15 21:14

slavonski brod (citat):
U vrijeme služenja mog brata Dinosaurusa i mene mogli smo u bilo koje vrijeme izaći u grad a redovito je bilo srijeda, subota i nedjelja. Obzirom da sam svaki dan bio sa vozilom van kasarne i imao sam tu mogućnost, da sam kolegama iz čete uvijek mogao nešto kupiti u gradu ako su imali bilo kakvu potrebu jer u naše vrijeme vojnička kantina bila je opskrbljena sa raznoraznim artiklima / higijena, prehrana, slatkiši, piće i dr. / tako da sam jedino kolegama koji su imali želju za nekom žešćom uvijek znao kako prošvercati do kasarne. Što se tiče samih izlazaka koliko mi je poznato rečeno nam je da se ne zavlačimo u koje kakve mračne ulice i kafiće jer stvarno je bilo dosta kafića gdje smo se mogli družiti i počastiti s prehranom od nezaboravnog bureka, ćevapa i miješanog mesa zar ne brate. cheers Very Happy bounce

Da,nije bilo nekih većih problema te godine pa nije bilo ni razloga za zabranu izlaska..
Uglavnom smo izlazili u Šadrvan,par puta u Maraš a vrlo retko u Terandu....znali smo 
otići i u Turist koji je bio zabranjen za vojsku a uvek prepun....VOJNIKA...
Rupčaga teška, uvek živa muzika...i u neko vreme uvek dolazi i dežurni oficir cheers...
da istera pripitu braću Cool
Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime03.05.15 22:25

Bravo Djida za fotku!
Mene sad zanima sledeće:
ova slika izgleda kao screenshot nekog video klipa.
Hoćeš li da podeliš to sa nama ako si u mogućnosti?
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime04.05.15 17:47

Mister Havana (citat):
Bravo Djida za fotku!
Mene sad zanima sledeće:
ova slika izgleda kao screenshot nekog video klipa.
Hoćeš li da podeliš to sa nama ako si u mogućnosti?
Kako ne bi podelio Druže Prizrenski Havana Exclamation Mi Prizrenci smo tu da se međusobno ispomažemo.
Sa You Tubea ili bilo kojeg snimka deo koji ti je interesantan pauziraš,pa na tastaturi pritisneš dugme Prt Scr SusRg i sačuvaš.
Nije ništa komplikovano,probaj i videćeš Exclamation
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime04.05.15 17:57

dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Ko kaže brate??? Shocked ....skoro ceo dan sam dežurni u garnizonu...zahebavam se malo sa evropskim pitanjima i demokratijom..

Brate mislio da si uzeo produženi vikend a ti dežurni cheers
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) - Page 5 Icon_minitime

Na vrh Go down

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)
Na vrh 
Stranica 5/20Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (peti dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 90/91