FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Levo je por.Sretenović....desno kap.Salibašić.. Slikano 4.Aprlia 1987...Kasarna Ramiz Sadiku.Prizren.. Zakletva 549.izvidjačke čete...
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 31.03.15 20:51
Svaka cast momci,dragomi da opet svi na broju,sviste vi dobri i korektni momci,slike same govore;).Eh kojasu to vremena bila:cheers:
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 31.03.15 20:59
ercov54 (citat):
Svaka cast momci,dragomi da opet svi na broju,sviste vi dobri i korektni momci,slike same govore;).Eh kojasu to vremena bila:cheers:
Hvala Prijatelju u ime 549 motorizovane brigade
slavonski brod Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1119 ČLAN OD: : 2014-08-31 DOB : 57 Slavonski Brod
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 31.03.15 21:25
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
Hvala Prijatelju u ime 549 motorizovane brigade
Evo prijatelju hvala i u moje ime
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 31.03.15 22:44
Moj brat Dinosaurus potpisuje svečanu zakletvu [You must be registered and logged in to see this image.]
Kako ovo dobro zvuci,donosi osmeh na lice i ubrzan rad srca.Ko razume razumece;). Nebih sad da iznosim neka svoja misljenja jer ionako trpite kritike. Ocekujem jos slika iz vaseg bitisanja u Prizrenu,ali malo podrobnije pojasnjenje. A onaj momak sto potpisuje svecanu obavezu pravi za reprezentaciju,zdrav prav otmen utegnut i zategnut,a za Dinovog brata + za povratak i jos ponesto:roll:
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 1:03
ercov54 (citat):
Moj brat Dinosaurus potpisuje svečanu zakletvu [You must be registered and logged in to see this image.]
Kako ovo dobro zvuci,donosi osmeh na lice i ubrzan rad srca.Ko razume razumece. Nebih sad da iznosim neka svoja misljenja jer ionako trpite kritike. Ocekujem jos slika iz vaseg bitisanja u Prizrenu,ali malo podrobnije pojasnjenje. A onaj momak sto potpisuje svecanu obavezu pravi za reprezentaciju,zdrav prav otmen utegnut i zategnut,a za Dinovog brata + za povratak i jos ponesto:roll:
Naravno prijatelju...jedna rečenica zbog koje je vredelo provesti godinu dana u JNA!!.. Zato sam i pored svega istrajao na forumu jer sam znao da imam koga da tražim, za koga da se interesujem,znao sam sa kakvim sam se ljudima rastao pre 27 godina u Prizrenu.. Bila je to družina dobrih i poštenih momaka koja nije znala da mrzi,zavidi,cinkari..družina koja je van ovog vremena...družina kakvu je teško objasniti u ovom vremenu laži.
hebi ga ovo je književnost već
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 15:56
Slavonski na plivanju koliko se sećam od starešina nije bio por.Sretenovic sa nama?
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 20:35
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
Kako ovo dobro zvuci,donosi osmeh na lice i ubrzan rad srca.Ko razume razumece. Nebih sad da iznosim neka svoja misljenja jer ionako trpite kritike. Ocekujem jos slika iz vaseg bitisanja u Prizrenu,ali malo podrobnije pojasnjenje. A onaj momak sto potpisuje svecanu obavezu pravi za reprezentaciju,zdrav prav otmen utegnut i zategnut,a za Dinovog brata + za povratak i jos ponesto:roll:
Naravno prijatelju...jedna rečenica zbog koje je vredelo provesti godinu dana u JNA!!.. Zato sam i pored svega istrajao na forumu jer sam znao da imam koga da tražim, za koga da se interesujem,znao sam sa kakvim sam se ljudima rastao pre 27 godina u Prizrenu.. Bila je to družina dobrih i poštenih momaka koja nije znala da mrzi,zavidi,cinkari..družina koja je van ovog vremena...družina kakvu je teško objasniti u ovom vremenu laži.
hebi ga ovo je književnost već
Nitko ne zna osim mene i mog brata Dinosaurusa kako je nama bilo lijepo provesti skoro godinu dana u Prizrenu ta nezaboravna druženja a pogotovo kad za nekoga neznaš skoro 27 godina od rastanka. Bili smo skupina dobrih i poštenih dečki starih od 18 do 20 godina koji nismo znali što je mržnja, netrpeljivost ili drukanje kolega starješinama uvijek smo čvrsto stajali jedan iza drugoga. Mogao bi napisati roman za provedeno vrijeme sa svojim dečkima u nezaboravnoj izviđačkoj četi te svi imamo riječi pohvale i za starješine koji su nam uvijek bili potpora iako je bila mala razlika u godinama.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 20:37
Slavonski na plivanju koliko se sećam od starešina nije bio por.Sretenovic sa nama?
Ne bio je na bolovanju imao je nekih zdravstvenih problema sa svojom malom kćerkicom ako se sjećaš zato nismo niti vozili BRDM- ove na Batlavsko jezero.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 20:41
Djida (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Imam pitanje za sve da li se ono vidi kupaonica u levom uglu slike
Tako je prijatelju vidim da te memorija još dobro služi to je zgrada vešeraja i kupaonice.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 20:41
Ne bio je na bolovanju imao je nekih zdravstvenih problema sa svojom malom kćerkicom ako se sjećaš zato nismo niti vozili BRDM- ove na Batlavsko jezero.
Znači da me pamćenje dobro služi brate, Znam da nije bio sa nama,jedino što sam mislio da je u to vreme dobio dete pa je bio odsutan.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 20:44
slavonski brod (citat):
Djida (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Imam pitanje za sve da li se ono vidi kupaonica u levom uglu slike
Tako je prijatelju vidim da te memorija još dobro služi to je zgrada vešeraja i kupaonice.
Brat Slavonski je zaboravio i frizeraj...bitna institucija za naš izgled
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 21:10
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Djida (citat):
E moj brate znaš da po nama mogao je da se zatvori imali smo dužu kosu nego sada
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 21:39
slavonski brod (citat):
E moj brate znaš da po nama mogao je da se zatvori imali smo dužu kosu nego sada
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 01.04.15 21:45
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 14:35
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Djida (citat):
Tako je drugari . Vešeraj,kupaonica i frizeraj. Pamćenje me još služi po malo.Jednostavno se ureže u mozak svaki deo kasarne,samo treba da ga probudi neko kao što ste vi....totalno sam smetnuo sa uma da je tu bio i frizeraj. Znam još da je postojao put sa donje strane kupaonice i vodio prema Kps-u. Mene i moje klasiće oficiri nisu nešto ganjali za šišanje jer su imali preča posla i veće brige u ono vreme...samo da smo svi na broju i da nam je glava na ramenima.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 19:30
Djida (citat):
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Djida (citat):
Tako je drugari . Vešeraj,kupaonica i frizeraj. Pamćenje me još služi po malo.Jednostavno se ureže u mozak svaki deo kasarne,samo treba da ga probudi neko kao što ste vi....totalno sam smetnuo sa uma da je tu bio i frizeraj. Znam još da je postojao put sa donje strane kupaonice i vodio prema Kps-u. Mene i moje klasiće oficiri nisu nešto ganjali za šišanje jer su imali preča posla i veće brige u ono vreme...samo da smo svi na broju i da nam je glava na ramenima.
Kolege moje sjećate se da je lijevo od frizeraja, vešeraja i kupatila prema prijavnici bio vojnički klub i knjižnica a u parku su bili stacionirani pod maskirnim mrežama vozila našeg radio-izviđačkog voda u kojima su naše kolege dežurale 24 sata.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 19:32
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:15
[You must be registered and logged in to see this image.] Slavonski,Dinosauruse.... Da se setimo puta od velike piste prema prijavnici..... Ovaj put se ne zaboravlja lako,odnosno nikad . Nisu uništili drveće iz našeg doba i ovu stazu Niko ne može uništiti sećanje na naše dane u JNA i PRIZREN
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:30
Djida (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Slavonski,Dinosauruse.... Da se setimo puta od velike piste prema prijavnici..... Ovaj put se ne zaboravlja lako,odnosno nikad . Nisu uništili drveće iz našeg doba i ovu stazu Niko ne može uništiti sećanje na naše dane u JNA i PRIZREN
Koliko sam puta prošao tom cestom pješice ili Pinzgauerom a smreke i borovi ostali u sjećanju jedino u moje vrijeme nije bilo novih paviljona s desne strane.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:37
Djida (citat):
Slavonski,Dinosauruse.... Da se setimo puta od velike piste prema prijavnici..... Ovaj put se ne zaboravlja lako,odnosno nikad . Nisu uništili drveće iz našeg doba i ovu stazu Niko ne može uništiti sećanje na naše dane u JNA i PRIZREN
Nezaboravan put iz letnjih večeri kada smo se vraćali iz grada,nogu pred nogu ka pisti i glavnoj zgradi.. + za Bulevar kasarne
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:41
slavonski brod (citat):
Koliko sam puta prošao tom cestom pješice ili Pinzgauerom a smreke i borovi ostali u sjećanju jedino u moje vrijeme nije bilo novih paviljona s desne strane.
Nisu postojali ni u vreme mog služenja 88. i 89.godine,to je novijeg datuma. To su montažni objekti.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:43
slavonski brod (citat):
Kolege moje sjećate se da je lijevo od frizeraja, vešeraja i kupatila prema prijavnici bio vojnički klub i knjižnica a u parku su bili stacionirani pod maskirnim mrežama vozila našeg radio-izviđačkog voda u kojima su naše kolege dežurale 24 sata.
Pokušavali su uhvatiti neki signal iz Albanije ali je veća verovatnoća bila da uhvate signal iz neke druge galaksije
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:45
Djida (citat):
Nisu postojali ni u vreme mog služenja 88. i 89.godine,to je novijeg datuma. To su montažni objekti.
To će moj brat demontirati BRDM-om
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:48
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Pokušavali su uhvatiti neki signal iz Albanije ali je veća verovatnoća bila da uhvate signal iz neke druge galaksije
Zar nisu uhvatili signal kad smo dobili uzbunu kad si me jedva uspio probuditi kao dežurni u četi. Sjećaš se da sam kasno stigao sa vožnje i rekao požarnom da me nitko ne dira jer je tako rekao major Isak s kojim sam bio u obilasku karaula te tu noć dobili uzbunu.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:49
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
To će moj brat demontirati BRDM-om
Brate uključujemo vitlo za samoizvlačenje
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:51
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
Slavonski,Dinosauruse.... Da se setimo puta od velike piste prema prijavnici..... Ovaj put se ne zaboravlja lako,odnosno nikad . Nisu uništili drveće iz našeg doba i ovu stazu Niko ne može uništiti sećanje na naše dane u JNA i PRIZREN
Nezaboravan put iz letnjih večeri kada smo se vraćali iz grada,nogu pred nogu ka pisti i glavnoj zgradi.. + za Bulevar kasarne
Povratak je znao biti težak poslije napunjenih stomaka s ćevapima i Pećkim
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:56
slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
Pećko,ćevapi a u ušima još odzvanja Sinan Sakić koji je treštao iz svih lokala u Prizrenu
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 20:57
Cepajte Borci iz kasarne Ramiz Sadiku... U ime svih nas iz osamdeset i neke. [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 21:01
Gde su nam drugari Vargas,Sarentica.....
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 21:08
Djida (citat):
Cepajte Borci iz kasarne Ramiz Sadiku... U ime svih nas iz osamdeset i neke. [You must be registered and logged in to see this image.]
Ispucao asvalt od našeg strojevog koraka..
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 21:10
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
Pećko,ćevapi a u ušima još odzvanja Sinan Sakić koji je treštao iz svih lokala u Prizrenu
Ej odkad sam se rodio bila hit pjesma u svakom lokalu a posebno u Šadrvanu
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 21:14
To brate Slavonski....Evo poslušajte pa neka je prebace Hebi ga zabranjeno kopiranje
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 21:17
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
Ispucao asvalt od našeg strojevog koraka..
To je brate popucao kad smo učili septembarce strojevom koraku jer prilikom polaganja zakletve 03.10 septembaraca bili smo četa u koju su uprte sve oči roditelja, prijatelja pošto smo mi stupali strojevi korak prvi iza svečanih zastava a naš kapetan Sale ponosan na svoje izviđače
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 21:19
dinosaurus (citat):
To brate Slavonski....Evo poslušajte pa neka je prebace Hebi ga zabranjeno kopiranje
Vidiš brate Dinosaurus da nas sjećanje odlično služi samo malo dok posložimo diskove u memoriji!!
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 21:22
Nisam ja bio prisutan jer sam tada bio komandir izdvojene straže u Ljubiždu.. Mada sam vraćen to veče jer me je zamenio por Sretenović po naredjenju komande, jer je Sale na svoju ruku poslao desetara da bude komandir a to nije bila praksa posle ubistva vojnika u Paraćinu..
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 02.04.15 21:24
Djida (citat):
E kolega Djida to je bilo društvo složno, mlado, puno morala i volje za životom za razliku od ove internet generacije..