FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Dinosauruse,dao sam plus za ovaj dobro mi poznat prostor iz naše kasarne. Ovde sam najviše puta dočekao nezaboravna Prizrenska jutra dok sam bio u kasarni. Otprilike u ovo vreme,krajem marta 89. desila su se najveća s.anja na Kosovu. Rokalo se na sve strane,za sve pare a pripadnici tadašnjeg Saveznog Supa su upucali i nekoliko demostranata. Moja jedinica je u to vreme bila u Mališevu koliko me sećanje služi,voleo bi da se neko od mojih klasića ponovo javi pa da mi pomogne malo u prisećanju. Pozdrav najaktivnijim Prizrencima
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 19:41
Djida (citat):
Dinosauruse,dao sam plus za ovaj dobro mi poznat prostor iz naše kasarne. Ovde sam najviše puta dočekao nezaboravna Prizrenska jutra dok sam bio u kasarni. Otprilike u ovo vreme,krajem marta 89. desila su se najveća s.anja na Kosovu. Rokalo se na sve strane,za sve pare a pripadnici tadašnjeg Saveznog Supa su upucali i nekoliko demostranata. Moja jedinica je u to vreme bila u Mališevu koliko me sećanje služi,voleo bi da se neko od mojih klasića ponovo javi pa da mi pomogne malo u prisećanju. Pozdrav najaktivnijim Prizrencima
Da, SSUP je dolazio u Prizren kao i na celu teritoriju pokrajine... Po tadašnjem ustavu samo je SSUP mogao biti upućen na bilo koji deo teritorije ex Jugoslavije odlukom Savezne Vlade.. A kako Pokrajinski MUP nije tražio pomoć Republičkog MUP-a Srbije ili neke druge Republike iz dobro poznatih razloga, upućen je Savezni.Inače je bio čest ''gost'' još od '81 a u Prištini kao domaćin u stalnoj bazi u Ajvaliji...objekat koji je nekada bio smeštaj Omladinske radne akcije,tako da su uslovi za boravak bili jako loši,a smene trajale po skoro dva meseca.. Ali je bilo i lepih trenutaka...
slavonski brod Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1119 ČLAN OD: : 2014-08-31 DOB : 57 Slavonski Brod
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 20:12
Ispunio želju kolegi Dinosaurusu gdje me jednom spomenuo da imam slike od naših kolega izviđača / vezista /
Kao upisani,dvojica vezista izvidjačkih grupa.sjajni momci sa kojima smo u kontaktu...neću ih imenovati u nadi da će pristupiti ovom našem forumu i ispričati svoju priču Samo ću reći Valjevac i Dalmatinac
dinosaurus: komentar modifikovan dana: 27.03.15 20:29; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 20:29
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 20:36
Imam i ja prijatelju slika,nego su u drugom dresu pa bi administracija brisala
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 20:42
dinosaurus (citat):
Nema nikakvih oznaka prijatelju zato sam je i postavio jer to mi je jedina slika bez ikakvih oznaka a ako nekome smeta ja ću je obrisati ne mora administracija.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 20:43
slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
Nema nikakvih oznaka prijatelju zato sam je i postavio jer to mi je jedina slika bez ikakvih oznaka a ako nekome smeta ja ću je obrisati ne mora administracija.
Što da smeta,opušteno,ovo je dobra ekipa momaka....zviznuću i ja jednu bez oznaka kad naučim,nemoj reći adminima
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 20:50
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
Što da smeta,opušteno,ovo je dobra ekipa momaka....zviznuću i ja jednu bez oznaka kad naučim,nemoj reći adminima
Znaš da je kod nas uvijek bilo bez nervoze a nije vrag da nisi naučio u izviđačima sistem postavljanja jesi li ti ispunio obećanje i napravio na laptopu što smo se dogovorili
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 20:55
slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
Znaš da je kod nas uvijek bilo bez nervoze a nije vrag da nisi naučio u izviđačima sistem postavljanja
Nekako sam više preferirao izlascima u JNA nego obuci u ovoj kosmičkoj tehnologiji
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 20:59
Hvala brate,u tom kafiću preko mosta smo sedeli a za susednim stolom kap.Sale... Udaramo po Pećkom ali fino,kulturno kao sa slamčicom ili ''na nivou'' što bi rekao Žika
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 21:12
Hvala brate,u tom kafiću preko mosta smo sedeli a za susednim stolom kap.Sale... Udaramo po Pećkom ali fino,kulturno kao sa slamčicom ili ''na nivou'' što bi rekao Žika
Eto i toga si se sjetio svaka čast nisi još izlapio kao Pećko.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 21:18
slavonski brod (citat):
Eto i toga si se sjetio svaka čast nisi još izlapio kao Pećko.
Pećko je dobro za pamćenje zato i pamtim JNA,problem nastaje kasnije
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 21:21
Podsjetnik na nekadašnji izgled primjernog vojnika!
Mister Havana Vodnik
BROJ POSTOVA: : 446 ČLAN OD: : 2014-07-11
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 22:48
Dinosaurus plus za slike, fenomenalne su. Ali izgleda da ja imam neki problem. Dinosaurusove slike vidim, a naslućujem da je i slavonski postovao neke slike na ovoj strani, ali ih ja jednostavno ne vidim. Ima li neko nekakvu ideju o čemu se radi?
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 27.03.15 22:55
Hvala Havana, Slavonski je postavio dve slike naših klasića,pretpostavljam da te ne vidiš ...ne znam šta je razlog
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 28.03.15 13:33
Mister Havana (citat):
Dinosaurus plus za slike, fenomenalne su. Ali izgleda da ja imam neki problem. Dinosaurusove slike vidim, a naslućujem da je i slavonski postovao neke slike na ovoj strani, ali ih ja jednostavno ne vidim. Ima li neko nekakvu ideju o čemu se radi?
Havana meni normalno radi forum izgleda da ti ne možeš vidjeti pošto si mlađa klasa od nas. Šala mala HAHAAAAAAAAAAAAAAA
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 28.03.15 13:47
Ispunio želju kolegi Dinosaurusu gdje me jednom spomenuo da imam slike od naših kolega izviđača / vezista /
Slavonski,plus za ovu sliku..... Kako lepa slika,kakav pogled na Prizren. Ne verujem da su hteli da se ovako lepo vidi Prizren,al je tako ispalo. Mogla bi da glasi NAŠA VOJSKA IZNAD NAŠEG PRIZRENA.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 16:21
Slavonski,plus za ovu sliku..... Kako lepa slika,kakav pogled na Prizren. Ne verujem da su hteli da se ovako lepo vidi Prizren,al je tako ispalo. Mogla bi da glasi NAŠA VOJSKA IZNAD NAŠEG PRIZRENA.
Hvala kolega Djida na pohvali za sliku i tebi na komentaru,te prihvaćam i naziv slike
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 17:20
Slika bi mogla biti i neka vrsta zaštitnog znaka ovog našeg druženja. Po mom skromnom mišljenju ubedljivo najbolja do sada,simbolizuje sve lepo što nas je nekada spajalo. U pozadini ova dva druga i Našeg Prizrena ponosni Paštrik.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 17:42
Za mog brata Dinosaurusa da se podsjeti 08/1987 godine.
Moj Slavonski brate ko može zaboraviti Batlavsko jezero i sve one zahebancije koje smo prošli na tom ''letovanju''... Iako smo bili na logorovanju,starešine su nam i u tim uslovima obezbedile da imamo kantinu.Sećaš se da je picikom dovlačena roba u jedan manji šator, koji je bio pored glavnog.Zaboravio sam ko je dužio kantinu ali se sećam da se moglo kupovati posle završene dnevne obuke..bilo je i pića,keksa,čokolade... Sećam se i povratka u kasarnu...onako pocrneli na letnjem suncu,izgledali smo kao neka afrička jedinica u odnosu na ubledele kolege drugih četa u kasarni..
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 19:47
Za mog brata Dinosaurusa da se podsjeti 08/1987 godine.
Moj Slavonski brate ko može zaboraviti Batlavsko jezero i sve one zahebancije koje smo prošli na tom ''letovanju''... Iako smo bili na logorovanju,starešine su nam i u tim uslovima obezbedile da imamo kantinu.Sećaš se da je picikom dovlačena roba u jedan manji šator, koji je bio pored glavnog.Zaboravio sam ko je dužio kantinu ali se sećam da se moglo kupovati posle završene dnevne obuke..bilo je i pića,keksa,čokolade... Sećam se i povratka u kasarnu...onako pocrneli na letnjem suncu,izgledali smo kao neka afrička jedinica u odnosu na ubledele kolege drugih četa u kasarni..
A one Speedo kupaće gaćice što smo zadužili bili smo kao neka vaterpolo reprezentacija, znam kad su nam došli dečki septembarci pa me je jedan mladi kolega pitao da li sam ja to bio na moru. Ma to su bila nezaboravna vremena a naše starješine zato su nam ostale u sjećanju da ih se često sjetimo.
slavonski brod: komentar modifikovan dana: 29.03.15 19:52; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 19:50
Djida (citat):
Slika bi mogla biti i neka vrsta zaštitnog znaka ovog našeg druženja. Po mom skromnom mišljenju ubedljivo najbolja do sada,simbolizuje sve lepo što nas je nekada spajalo. U pozadini ova dva druga i Našeg Prizrena ponosni Paštrik.
Šteta što nismo imali veće mogućnosti slikanja jer to je sve snimljeno u tajnosti znate da u naše vrijeme nismo smjeli imati fotoaparate, tranzistore ali su kod nas starješine bile tolerantne pa se moglo i nešto provući. E da smo u ono vrijeme imali današnje mogućnosti mislim da ni vojni muzej ne bi imao više materijala od nas.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 20:41
[You must be registered and logged in to see this image.] Prizren: Stari manastir zove monaštvo | Reportaže | Novosti. [You must be registered and logged in to see this link.] према слици Ovo je raj na zemlji, ambijent kakvog nema ni kod nas u Šumadiji - dodaje Gordana Maksimović Marić iz Vinče kod Topole. Meša se zvuk zvona i ženskog plača.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 21:16
Hvala prijatelju Ercov na tvom radu na ovom Našem Prizrenu
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 21:24
dinosaurus (citat):
Hvala prijatelju Ercov na tvom radu na ovom Našem Prizrenu
Tusam ja u prikrajku pratim rad VAS momaka na najjacoj temi na forumu,a toje Nas Prizren.Vec rekoh,Vi mladji dajte sadasnjost i blizu proslost,a ja shodno godinama istoriju.Neko nekad rece od nasih umnih glava-ko zaboravi istoriju,taj nema ni buducnosti- + za podrsku
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 29.03.15 21:36
Tako je Ercove....ovo je kao što reče najjača tema na forumu. I TI ostavljaš veliki trag ovde,ne moramo da kažemo da si uvek dobrodošao jer si krajnje dobronameran prijatelju. [You must be registered and logged in to see this image.]
MikiJovanovic Džomba
BROJ POSTOVA: : 196 ČLAN OD: : 2013-12-01 DOB : 49 jug srbije
Naslov komentara: ramiz sadiku 30.03.15 21:26
Dinosaurus nemoj preblokirati kompjuter sa komentarima na forumu, a i ovo da ti recem na 62oj strani si reko ,ce se gledamo,kao da si sa Juga Srbije,malo se salim ima jedno selo u mom kraju gde pricaju ko pirocanci i bugari pozdrav .
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 30.03.15 21:43
MikiJovanovic (citat):
Dinosaurus nemoj preblokirati kompjuter sa komentarima na forumu, a i ovo da ti recem na 62oj strani si reko ,ce se gledamo,kao da si sa Juga Srbije,malo se salim ima jedno selo u mom kraju gde pricaju ko pirocanci i bugari pozdrav .
Nisam, Malo sam se raspisao sa klasićem Miki
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 31.03.15 18:43
dinosaurus (citat):
MikiJovanovic (citat):
Nisam, Malo sam se raspisao sa klasićem Miki
To su izviđačke šifre
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 31.03.15 18:57