FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Hvala kolega na fotografiji ovo pored ceste podsjeća me na nekadašnje dane vozikanja cestama Prizrena.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 19:39
Slavonski, Mislim da je u pitanju ''raskrsnica'' iznad sela Vraništa,desno se išlo ka Orčuši a levo ka Restalici i Brodu.... Možda grešim ali je slika sa FB Vranište,a mi smo često i išli pešaka tim putem
slavonski brod Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1119 ČLAN OD: : 2014-08-31 DOB : 57 Slavonski Brod
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 20:13
dinosaurus (citat):
Slavonski, Mislim da je u pitanju ''raskrsnica'' iznad sela Vraništa,desno se išlo ka Orčuši a levo ka Restalici i Brodu.... Možda grešim ali je slika sa FB Vranište,a mi smo često i išli pešaka tim putem
Kolega moj izviđač ako ti kažeš da je tako onda mora biti, jer ti si to osjetio na svojim nogama. Znam da je skretanja k Orčuši bilo desno a lijevo prema Restalici.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 20:16
dinosaurus (citat):
Slavonski...nekadašnji put od Vraništa ka Orčuši...
Svaka čast kolegi izviđaču da nas podsjeti na nekadašnji život i mladost koju smo proveli zajedno i cestu po kojoj sam vozio BRDM ili Pinzgauera.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 20:19
Šta kažeš prijatelju...ti pronalaziš klasiće a ja slike sa naših putešestvija
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 20:24
dinosaurus (citat):
Šta kažeš prijatelju...ti pronalaziš klasiće a ja slike sa naših putešestvija
Svako po zadatku prijatelju tako je bilo i u nezaboravnoj 549. izviđačkoj četi
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 20:27
Setih se našeg Blagoja i njegovog spavanja u celoj uniformi i sa titovkom na glavi,samo je skidao čizme i opasač...i još se pokrije po glavi
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 20:34
dinosaurus (citat):
Setih se našeg Blagoja i njegovog spavanja u celoj opremi i sa titovkom na glavi,samo je skidao čizme i opasač...i još se pokrije po glavi
Nikada nam nije bilo dosadno uvijek je netko izvodio šale na svoj račun. Samo da uspijemo okupiti kolege jer svaki od nas ima svoje dojmove o služenju i druženju
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 20:40
Meni je ostalo u sjećanju kad sam prilikom pokretanja Pinzgauera koji je uvijek bio parkiran kod paviljona netko ubacio krumpir u auspuh ali izviđača ništa nije uspjelo iznenaditi
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 20:45
slavonski brod (citat):
Meni je ostalo u sjećanju kad sam prilikom pokretanja Pinzgauera koji je uvijek bio parkiran kod paviljona netko ubacio krumpir u auspuh ali izviđača ništa nije uspjelo iznenaditi
Možda si previše turirao u ranu zoru,pa si budio vojsku
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 22:08
Dinosauruse,slika je odlična i mogla bi da glasi PAŠTRIK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 22:19
Naš Prizren je oduvek fotogeničan ...Djida...slika je prelepa,moj Slavonski prijatelj ima sliku dvojice naših klasića identičnu ovoj...Stare kuke su znale da izaberu mesto za slikanje
Mister Havana Vodnik
BROJ POSTOVA: : 446 ČLAN OD: : 2014-07-11
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 18.03.15 23:42
Slika čeka dva dana da se server smiluje. Pa hajde, sa malim zakašnjenjem:
Dinosauruse,slika je odlična i mogla bi da glasi PAŠTRIK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI
Car prirode u zimskoj noci.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 19:13
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Možda si previše turirao u ranu zoru,pa si budio vojsku
Ma jok da sam turirao rekli bi mani se njega nego poštenjačina pa vele idemo ga probati zajebati ali Pinc je to sa lakoćom izbacio je da je puklo ali mene nisu uspjeli sjebati kasnije sam saznao da su to uradili neki dečki iz pješadije.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 19:14
dinosaurus (citat):
Naš Prizren je oduvek fotogeničan ...Djida...slika je prelepa,moj Slavonski prijatelj ima sliku dvojice naših klasića identičnu ovoj...Stare kuke su znale da izaberu mesto za slikanje
Tako je prijatelju ali nije lijepo od mene da objavim slike dečki koji nisu članovi foruma.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 19:15
Mister Havana (citat):
Slika čeka dva dana da se server smiluje. Pa hajde, sa malim zakašnjenjem:
Car prirode u zimskoj noci.
E to su bila vremena mladosti i radosti puni duha....
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 19:30
slavonski brod (citat):
Ma jok da sam turirao rekli bi mani se njega nego poštenjačina pa vele idemo ga probati zajebati ali Pinc je to sa lakoćom izbacio je da je puklo ali mene nisu uspjeli sjebati kasnije sam saznao da su to uradili neki dečki iz pješadije.
Hrabri momci kada su imali takve ideje...da se kače sa 549.izvidjačkom
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 19:38
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Hrabri momci kada su imali takve ideje...da se kače sa 549.izvidjačkom
Znaš da su pojedinci bili ljubomorni na nas što su pojedine jedinice morali raditi sve i svašta. Napisao si da je jednom prilikom onaj blesavi potporučnik Cipiripi dečke iz izviđačke čete natjerao da tovare smeće ali ga je naš kapetan Sale oprao tako da je stajao u stavu mirno i mislim da pred pukovnikom Ojdanićem nije stajao kao pred Saletom.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 19:54
slavonski brod (citat):
Znaš da su pojedinci bili ljubomorni na nas što su pojedine jedinice morali raditi sve i svašta. Napisao si da je jednom prilikom onaj blesavi potporučnik Cipiripi dečke iz izviđačke čete natjerao da tovare smeće ali ga je naš kapetan Sale oprao tako da je stajao u stavu mirno i mislim da pred pukovnikom Ojdanićem nije stajao kao pred Saletom.
Živa istina. Pokušao je iskoristiti to što smo po nekom rasporedu bili neka dežurna radna jedenica u garnizonu, odmah nam je uvalio da sredjujemo smeće ispod kuhinje.Vreo dan u Prizren a smrad nepodnošljiv, morali smo ići po zaštitne maske.Spasao nas kapetan kojise pojavio niotkuda,poslao na kupanje a ovoga je natrtio tako da više nikada nije imao zamerke na nas...kad bi hodnikom išao ka svojoj četi..
To je bio poslednji put da smo nešto radili,sećam se da smo tog leta jedini ostali u kasarni dok je ostatak brigade otišao na granicu da sredjuje granični pojas.Toga dana meni je stigla poseta i ovaj na prijavnici im ladno objasnio da je cela kasarna na granici i da je pitanje kada se vraća.. Sasvim slučajno sam u tom trenutku krenuo ka prijavnici da vidim dali su mi roditelji stigli i vidim ih kako se vraćaju od prijavnice ka gradu... Momak sa prijavnice krene za njima i vrati ih...malo je nedostajalo da se vrate za Beograd
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:00
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Živa istina. Pokušao je iskoristiti to što smo po nekom rasporedu bili neka dežurna radna jedenica u garnizonu, odmah nam je uvalio da sredjujemo smeće ispod kuhinje.Vreo dan u Prizren a smrad nepodnošljiv, morali smo ići po zaštitne maske.Spasao nas kapetan kojise pojavio niotkuda,poslao na kupanje a ovoga je natrtio tako da više nikada nije imao zamerke na nas...kad bi hodnikom išao ka svojoj četi..
To je bio poslednji put da smo nešto radili,sećam se da smo tog leta jedini ostali u kasarni dok je ostatak brigade otišao na granicu da sredjuje granični pojas.Toga dana meni je stigla poseta i ovaj na prijavnici im ladno objasnio da je cela kasarna na granici i da je pitanje kada se vraća.. Sasvim slučajno sam u tom trenutku krenuo ka prijavnici da vidim dali su mi roditelji stigli i vidim ih kako se vraćaju od prijavnice ka gradu... Momak sa prijavnice krene za njima i vrati ih...malo je nedostajalo da se vrate za Beograd
Sjećam se kolega kad je cijela kasarna išla na čišćenje graničnog pojasa jer sam i ja bio angažiran na odvozu hrane dečkima. Znaš da sam tada prvi puta vidio kako izgleda poskok na kojega su dečki nabasali prilikom čišćenja raslinja.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:18
slavonski brod (citat):
Sjećam se kolega kad je cijela kasarna išla na čišćenje graničnog pojasa jer sam i ja bio angažiran na odvozu hrane dečkima. Znaš da sam tada prvi puta vidio kako izgleda poskok na kojega su dečki nabasali prilikom čišćenja raslinja.
Bio je vikend,samo mi u kasarni ostali... Na karauli smo bili obavezni da nosimo žilete u levom dzepu zbog tih poskoka...
dinosaurus: komentar modifikovan dana: 19.03.15 20:26; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:26
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Bio je vikend,samo mi u kasarni ostali... Na karauli smi bili obavezni da nosimo žilete u levom dzepu zbog tih poskoka...
Da tako je prijatelju ostali samo mi u kasarni a dok smo bili na karauli bila je obveza nositi žilet radi poskoka vidiš kako se sjećanja vraćaju još ćemo se nas dvojica vratiti na odsluženje sa Njemcima u Prizren.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:28
Prijatelju vidim da ti jako nedostaje forum radi dugotrajnog izbivanja ali i meni tako da ga po par puta tijekom dana posjetim
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:30
slavonski brod (citat):
Da tako je prijatelju ostali samo mi u kasarni a dok smo bili na karauli bila je obveza nositi žilet radi poskoka vidiš kako se sjećanja vraćaju još ćemo se nas dvojica vratiti na odsluženje sa Njemcima u Prizren.
Može prijatelju,ja bi po ''činu'' bio Prle pa bi prošli kao u epizodi GARAŽA ...
Morali bi sve u kasarni Ramiz Sadiku da vrate kako je bilo '87
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:34
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Može prijatelju,ja bi po ''činu'' bio Prle pa bi prošli kao u epizodi GARAŽA ...
Morali bi sve u kasarni Ramiz Sadiku da vrate kako je bilo '87
Može ti Prle a ja ću biti Tihi tako da vratimo " Povratak otpisanih "
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:35
To bi bilo kao Dragan Nikolić i Voja Brajović u mladim danima
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:38
slavonski brod (citat):
To bi bilo kao Dragan Nikolić i Voja Brajović u mladim danima
Mi smo bili lepši
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:40
slavonski brod (citat):
Prijatelju vidim da ti jako nedostaje forum radi dugotrajnog izbivanja ali i meni tako da ga po par puta tijekom dana posjetim
Prizrena i priča o njemu nikada dosta...danas sam od podneva već na forumu
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:48
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Prizrena i priča o njemu nikada dosta...danas sam od podneva već na forumu
Kad je to jedna duga priča koju današnje generacije ne mogu da shvate. To je bilo drugarstvo, sloga i jedna velika zajednica mladih ljudi koji su se cijenili za razliku od ove današnje generacije.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 20:50
Molim za pomoć kako se zvao onaj zastavnik u akumulatorskoj stanici ako ga se netko sjeća bio legenda u naše vrijeme.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 19.03.15 22:37
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 20.03.15 20:29
slavonski brod (citat):
549 izviđačka u izviđanju terena
Baš smo pičili uz to brdo...
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 20.03.15 20:40
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Ma to je bilo ništa za izviđače uvijek u pokretu i izviđanju.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 20.03.15 20:45
slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Ma to je bilo ništa za izviđače uvijek u pokretu i izviđanju.
Obzirom na godine koje vas dvojica trenutno imate,tek sad u punoj formi da picite po raznim brdima i dolinama.A to dole u Prizrenu,za vas bila razbibriga .Ostanite takvi jos duuugooo
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 20.03.15 20:52
Slavonski se bavi sportom a ja sam ti prijatelju više za nizbrdice...stigle godine... od nekadašnjih aktivnosti u JNA sada bi jedino mogao da prisustvujem dizanju i spuštanju zastave...
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 21.03.15 18:31
dinosaurus (citat):
Slavonski se bavi sportom a ja sam ti prijatelju više za nizbrdice...stigle godine... od nekadašnjih aktivnosti u JNA sada bi jedino mogao da prisustvujem dizanju i spuštanju zastave...
Prijatelju kad bi mjesec dana došao pod pukovnikovu komandu još bi se od tebe moglo puno očekivati bio bi kao nekada spretan, brz i odličan za uzbrdice
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 21.03.15 18:57
slavonski brod (citat):
Prijatelju kad bi mjesec dana došao pod pukovnikovu komandu još bi se od tebe moglo puno očekivati bio bi kao nekada spretan, brz i odličan za uzbrdice
Teško prijatelju ...ali zato ''iće i piće'' može...
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 21.03.15 19:09
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Bilo bi i ića i pića kao nekada kad si bio u punoj formi..
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 21.03.15 19:31
slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Bilo bi i ića i pića kao nekada kad si bio u punoj formi..
Relacija Beograd - Slavonski Brod i u punoj si formi
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 21.03.15 19:36
slavonski brod (citat):
Vozom?
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 21.03.15 19:41
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Vozom?
Auto stopom
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 21.03.15 19:47
slavonski brod (citat):
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Vozom?
Auto stopom
Imaš dozvolu pa kreni!!
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme) 21.03.15 19:50
slavonski brod (citat):
Imaš dozvolu pa kreni!!
Krećem prijatelju....[You must be registered and logged in to see this image.]
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme)