FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Stari Vodnik Ecio Rojnic kod granicnog kamena na tromedji karaule Trtkove... Stari Vodnik Ecio Rojnic je i bio komandir karaule u Trtkovi od 1971 - 1973 godine...
Stari Vodnik Najdan Krstic, a kasnije Zastavnik, bio je Komandir karaula: Karaula Prtanjci - Karaula Sotina - Karaula Kuzma. Zbog teske bolesti preminuo je 1981 godine. Neka mu je vecna slava, i hvala mu!
Proslava dana Granicara na karauli u Kuzmi 1978 godine. Stari Vodnik Ecio Rojnic. Stari Vodnik Najdan Krstic.Nacelnik MUP-a Murske Sobote gospodin Kranjc. Komandant odseka Kapetan I klase Korosec Adolf. Carinici i Policajci granicnog prelaza Kuzma.
"Imalo se, moglo se" Opet neka proslava u Kuzmi. Prvi s leve strane. Stari vodnik Ecio Rojnic. Carinik Stupar Vaso. Milicioner Tomovic Drago. Carinik Marijan sa granicnog prelaza Kuzma. (Hvala Starom Vodniku Eciu Rojnicu na ustupljenim fotografijama)
Milicioner Pavlovic Zivko iz Rogasevci. Zastavnik Markovic Bezbednjak iz Komande. Stari Vodnik Ecio Rojnic. [You must be registered and logged in to see this image.]
titinudbas Gušter
BROJ POSTOVA: : 98 ČLAN OD: : 2012-05-01 Bijeljina
Zajednicka fotografija nakom Turnira, Carinika i Milicije sa granicnog prelaza Kuzma i vojnika sa komandirom karaule Kuzma koji je odrzan povodom prvomajskih praznika 1978 godine. [You must be registered and logged in to see this image.]
titinudbas Gušter
Jedan vrlo zanimljiv podatak Karaule u Kuzmi iz perioda 1978 godine. A to je, da do tog vremena, ili u to vreme karaula nije imala Strazarsku kucicu - strazaru. Dok kasnije u nekom periodu, pa i dan danas je ima.....
Sada sam slučajno naleteo na ovu sliku. Ovaj starešina Djurov Stojan je moj kum (ustavri moji roditelji su ga venčali s Milkom) daleke 1968 ili 69. Tada sam imao desetak godina i bio sam tamo. Oni su stanovali u Gornjem Petrovcu do one farme kokošaka. Kuma Milka je radila tamo. Kum me vodio na karaulu, najverovatnije Hodoš, išao sam u Austriju na prelaz Gornja Radgona. Tada je imao neki motor. Na predhodnoj slici ima neki krstić. Ja se samo sećam da je bio neki čika Krle, kolega od kuma.. Djurov Stojan sada živi u Murskoj Soboti. Inače je poreklom iz mog kraja. Pozdrav
titinudbas Gušter
Drago mi je da ima bar neko da poznaje nekoga. Taj Krstic Najdan je bio komandir karaule Kuzma. Ja sam ga zatekao na karauli kao komandira novembra 1977 godine. Bio nam je komandir, koliko se sjecam samo par mjeseci, onda su ga negde prebacili na drugu karaulu. Zamijenio ga je komandir Ecio Rojnic, od koga sam ja I saznao pre par mjeseci kad sam ga pronasao, da je Najdan Krstic zbog teske bolesti preminuo. Njih dvojica su zajedno stanovali u Grad-u. Ecio Rojnic je iz Pule, gde I dan danas zivi. A Najdan Krstic je poreklom Makedonac, koliko znam po nekim pricama. [You must be registered and logged in to see this image.]
Sada sam slučajno naleteo na ovu sliku. Ovaj starešina Djurov Stojan je moj kum (ustavri moji roditelji su ga venčali s Milkom) daleke 1968 ili 69. Tada sam imao desetak godina i bio sam tamo. Oni su stanovali u Gornjem Petrovcu do one farme kokošaka. Kuma Milka je radila tamo. Kum me vodio na karaulu, najverovatnije Hodoš, išao sam u Austriju na prelaz Gornja Radgona. Tada je imao neki motor. Na predhodnoj slici ima neki krstić. Ja se samo sećam da je bio neki čika Krle, kolega od kuma.. Djurov Stojan sada živi u Murskoj Soboti. Inače je poreklom iz mog kraja. Pozdrav
titinudbas Gušter
Video sam druze Porucnice kad sam bio u posjeti karaule 2014 godine
Tiborns Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-04-28
Naslov komentara: Murska Sobota 4142 9091 karaula Kuzma 28.04.17 23:00
Pozdrav
Septembra sam klasa 90 obuka za granične jedinice Ptuj pa prekomanda Murska Sobota gdje je bila komanda i na kraju karaula Kuzma gdje me je dočekao rat Ima li neko ko je služio u to vreme
titinudbas Gušter
Septembra sam klasa 90 obuka za granične jedinice Ptuj pa prekomanda Murska Sobota gdje je bila komanda i na kraju karaula Kuzma gdje me je dočekao rat Ima li neko ko je služio u to vreme
Ja sam druze bio na karauli Kuzma u vremenu od novembra 1977 do oktombra 1978 godine.....
titinudbas Gušter
Druze buce, ako imas kakvih informacija ili slika, bilo bi dobro da ih postavis da se malo podsetimo na lepa vremena..
Sretna i vesela nova 2018 godina svim bivšim graničarima,puno zdravlja te dug zivot. Ecio(karaule:Trdkova,Sotina i Kuzma) Drago bi mi bilo dea mi se jave moji bivši graničari od 1971-1979 god,)
Sretna i vesela nova 2018 godina svim bivšim graničarima,puno zdravlja te dug zivot. Ecio(karaule:Trdkova,Sotina i Kuzma) Drago bi mi bilo dea mi se jave moji bivši graničari od 1971-1979 god,)
Ljepi pozdrav svim graničarima ,zašto su nestale slike ODNOSNO NEMOGU DOČI DO NJIH . znya li nettko što je sa drugom Radovanov ičem sa karaule Kuzma. Hvala
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Ljepi pozdrav svim graničarima ,zašto su nestale slike ODNOSNO NEMOGU DOČI DO NJIH . znya li nettko što je sa drugom Radovanov ičem sa karaule Kuzma. Hvala
Nisu slike nestale. Na ovome forumu imaju dvije teme o karauli "Kuzma". Jedna je ova gdje si ovo ti pisao a druga je ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.] Bilo bi pametno da se ovako što ne događa da generuli ove dvije teme o karauli "Kuzma" spoje na jednu da se vojska po forumu ne traži.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Kuzma,dok sam ziv nikada je neču zaboraviti,divno mjesto divni ljudi nazalost malo nas to pamti. Veliki pozdrav svim divnim ljudima u Kuzmi kao i graničarima .
Bio je naš praznik 15.08 Dan graničar od svih samo sam u kontaktu sa drugom Radovanovičem iz Bjeljine. Gdje ste ostali graničari ima li nas još ???? Svima zelim dobro zdravlje i dug zivot.
Vojnik Graničar voli ovaj upis
titinudbas Gušter
Bio je naš praznik 15.08 Dan graničar od svih samo sam u kontaktu sa drugom Radovanovičem iz Bjeljine. Gdje ste ostali graničari ima li nas još ???? Svima zelim dobro zdravlje i dug zivot.
Zar je moguce da su nam sjecanja i uspomene toliko izblijedele, pa se vise niko i ne javlja da nesto napise...... Vratite se, i bice vam sve oprosteno...
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula Kuzma, granični odsek Murska Sobota