FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Možda se neko nađe i sa ove karaule generacija koja je došla iz Škofje Loke
karby: komentar modifikovan dana: 22.08.12 18:13; prepravljeno ukupno 1 puta
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: KARAULA SOTINA 1981-1982 21.08.12 7:55
karby (citat):
Možda se neko nađe i sa ove karaule generacija koja je došla iz Škofje Loke
KARBY...!!! [You must be registered and logged in to see this image.] Dobro došao na Forum Bivših Pripadnika Nekadašnje JNA.!!![You must be registered and logged in to see this image.] Nadamo se da ćeš pronaći nekoga sa svoje karaule "SOTINA".!!! [You must be registered and logged in to see this image.] Bilo bi nam drago ako bi nam još što napisao o svojoj karauli kao koji je to granični odsjek, koja je to vojna pošta, a ono što bi ja osobno naj više volio viditi je ako imaš neku sliku sa karaule da vidimo kako je to kod tebe izgledalo te 1981 1982 godine.!!! [You must be registered and logged in to see this image.] I za početak od mene danas imaš jedan veliki + te ti reputaciju podižem sa 0 na 1.!!!
ako mi može ko pomoči nači jednog vojnog druga iz Makedonije pokušam na sve načine ali ništa....
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: KARAULA SOTINA 1981-1982 21.08.12 18:56
karby (citat):
Kako da stavim sliko.!?
KARBY...!!! [You must be registered and logged in to see this image.] Hjde pokušaj ovako.!!! Na prvoj stranici foruma pred vrhom se nalazi rubrika: "PRAVILA SLUŽBE NA FORUMU"[You must be registered and logged in to see this image.] - otvori to.!!! Zatim nađi na toj stranici isto pred vrhu gdje piše: "Ne propusti: Postavljanje slika na forum"...!!![You must be registered and logged in to see this image.] Tu ti je objašnjenje, mada je malo kratko ali šta je tuje i mene su izludila, da mi drugi nisu pomogli nikada me nebi vidili kako izgledan u doba JNA, he he he.!!!! Ako to ne upali čujemo se.!!![You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov komentara: KARAULA SOTINA 1981-1982 22.08.12 0:16
karby (citat):
Vojna pošta murska sobota 4142
Ako mi može ko pomoči nači jednog vojnog druga iz Makedonije pokušam na sve načine ali ništa....
KARBY...!!! [You must be registered and logged in to see this image.] Na ovakav način [You must be registered and logged in to see this image.]ga nećeš nikada ni pronaći.!!! Navedi na forumu sve njegove podatke [You must be registered and logged in to see this image.] koje znaš možda ga tko poznaje a možda i on sam pogleda što si napisao.!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Šteta, nažalost Strumica je veliki grad, a možda i preselio u Skoplje zbog posla pokušaj tražiti na faceboku skype....ili na nekim drugim mrežama ali i u drugim gradovima pa telefonski imenik Makedonije ima tu mogučnost ili čekaj možda se javi tko iz Strumice na forum pa preko pp pokušaj naći i ja tražio neke pa ih nema za lijek a nema ih i među poginulim e sad vjerojatno za vrijeme ovih tragičnih događanja možda iselili u treće zemlje, to ti je život uspomena sječanje tuga razočaranje!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Da Strumica je veliki grad...a on živi negdje u bližini Sigurno se nije selio nigdje pošto se bavio poljoprivedom... Problem je i u tome svak je kazao ime grada... a živio i do 50km od tog grada
Probaj ga potražiti negdje u okolici Strumice ima jedno poljoprivredno dobro i Vinarija zvala se Valandovo to je prema Gevgeliji mada je cijela Strumička kotlina dosta zelena i plodna pa je po izgledu nespecifična za Makedoniju koja je sura i i baš slabo obradiva,........ no ima jedan stariji vodnik i koji je u Strumici radio u Garnizonskoj Ambulanti i sada piše i vrlo je aktivan u životu grada i zove se Govorko Jure pa ga kontaktiraj na faceboku možda ti on pomogne, ja sam ga našao kao jednog od bivših striješina iz svoje kasarne!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
P.S. tamo gde sam pronasao ove slike, saznao sam da je karaula izgradjena 1960. godine, da je ukupna povrsina svih objekata 192,60 m2; sve ovo se prodaje za 58.000 evra; zemljiste i objekti...
Pozdrav drugu graničaru sa karaule Sotinauvijek če mi ostati u sječanju Rogaševci,Jurij,Serdica,Ocinje te napuštena karaula Ocinje, Bio sam jedan od komandira na karauli od 1973 do 1976.rejom jako tezak, put selo karaula uzasan,ljudi jako dobri i prijazni, Problem je bio sa vodom jer je bunar bio dubok oko 40 metara. Pozdrav,,,,,,
Vojnik Graničar Pukovnik
Pozdrav drugu graničaru sa karaule Sotinauvijek če mi ostati u sječanju Rogaševci,Jurij,Serdica,Ocinje te napuštena karaula Ocinje, Bio sam jedan od komandira na karauli od 1973 do 1976. rejom jako tezak, put selo karaula uzasan,ljudi jako dobri i prijazni, Problem je bio sa vodom jer je bunar bio dubok oko 40 metara. Pozdrav,,,,,,
Eci. Jedno pitanje. Moja karaula "Ceršak" koja je bila u graničnom odsjeku Maribor je imala osmatračnicu. Vidim da je i ova karaula iznad "Sotina" imala osmatračnicu. Je li u tvoje vrijeme dok si bio komandir karaule bilo neke koristi od te osmatračnice.!? U mojoj karauli "Ceršak" je nikada nismo koristili za potrebe JNA i osiguranja granice Jugoslavije.? Ne znam koja svrha da je JNA gradila osmatračnice na svakoj karauli kad ih se nije koristilo.!?
Ljepi pozdrav,graničaru sa Ceršaka i ostalim bivšim graničarima. Pitanje o osmatračnici na karauli---- Karaule su bile sve tipizirane i sve do 1973 gradile su se sa osmatračnicama koje su bile na krovu karaule.Konkretno na karaulama Trtkova,Sotina i Kuzma na kojima sam ja bio nismo ih nikad koristili- Sječam se da smo par puta postavili osmatrače na osmatračnicu kad je bila velika zima ostalo mi je u sječanju na Trtkovi i Sotini no to je bilo rijetko. Nova karaula Fikšinci nije imala izgradjenu osmatračnicu jer je otvorena1973 god. Pozdrav svim bivšim graničarima
Polako nam se priblizava naš veliki praznik DAN GRANIČARA sve nas manje ima na našem portalu nikakvih novosti..... Zelim Pozdraviti sve bivše graničare i njihive porodice pozeliti im dobro zdravlje i dug zivot. Dali ima neko da se javi sa karaula gdje sam bio komandir TRTKOVA, SOTINA, i KUZMA S R E T N O-
Vojnik Graničar Pukovnik