FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
U čemu je problem. Ova inspektorica STELLA LUKETIN je zaposlena kako se ovdje navodi pri Ministarstvu poljoprivrede i ribarstva. Problem je u tome što je u Hrvatskoj vlasniku psa koji je sudski osuđivan za neka kaznena djela, zakonom zabranjeno držanje opasnih pasmina pasa. I ovaj se vlasnik psa se nije držao tog pravila te je držao tog psa kojem je bilo ime "LUCY" a spadao je pod pasminu "Američki Staford". (Vlasnik je na narančastom papiru napisao "Američki Statford".) Tako da su se skupile sve službe i oduzeli mu psa. E sad jadni pas "LUCY" navodno od tuge i žalosti nije jeo te je uginuo u centru "AS EKO d.o.o." koji se nalazi u Šibeniku. I sad vlasnik psa daje na znanje svima što mu se dogodilo. I tako baca drvlje i kamenje na inspektoricu Ministarstvu poljoprivrede i ribarstva STELLU LUKETIN.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.03.14 21:01
Vojnik Graničar (citat):
Problem je u tome što je u Hrvatskoj vlasniku psa koji je sudski osuđivan za neka kaznena djela, zakonom zabranjeno držanje opasnih pasmina pasa.
Moje skromno mišljenje je da bi svima trebalo zabranit držanje ovakvih pasa. Čemu to osim liječenju frustracija (najblaže rečeno)?
Još ako je u kombinaciji s osobom koja ima problema sa zakonom, stvar je sasvim jasna. Plus gotovo redovito nasliničko ponašanje kod takvih osoba. I sad igra na kartu emocija kod običnih, normalnih ljudi.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.03.14 23:13
Pas ne moze niti opasan , ako imamo pravog i odgovornog vlasnika. Znam da je u BG pre par godina bio aktuelan zakon koji je propisivao naplacivanje takse vlasnicima opasnih pasa(pit bul , mini bul i staford) Rase koje su definisane kao opasne , imaju genetsku predispoziciju za agresivnost. Ali , dobrim pristupom vlasnika obukom i socijalizacijom psa moze se sve anulirati i mozete dobiti jako pitomog psa. Ovaj zakon je propisivao i polaganje ispita za vlasnika i psa u Kinolosgom savezu Srbije , gde se proveravalo ponasanje i karakter psa , a i odredjene radnje vlasnika koji je prirodno ucestvovao u socijalizaciji psa. Samo ako bi prosao test vlasnik je mogao zadrzati psa i odgajati ga i dalje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.03.14 23:20
alexandar (citat):
Pas ne moze niti opasan , ako imamo pravog i odgovornog vlasnika.
Rase koje su definisane kao opasne , imaju genetsku predispoziciju za agresivnost. Ali , dobrim pristupom vlasnika obukom i socijalizacijom psa moze se sve anulirati i mozete dobiti jako pitomog psa.
Ne razumijem se u ovo osim što pročitam. Sam ne bih imao takvog psa.
Očito bi pristup takvom psu zahtijevao više pozornosti i angažmana. Opet mi nije jasan smisao imanja takvog psa, ako ipak postoji neki rizik, koji navodno poraste ako je pas stariji. Bilo je slučajeva da takav pas napadne dijete koji dobije par koji ga je imao prije djeteta jer ga ovaj doživi kao uljeza. Prije par godina sam gledao jednu cijelu emisiju o tome.
Nerijetko se viđaju kvartovski mišićavi ćelavci s takvim psima, i to oni iz rubnih dijelova grada.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 29.03.14 15:31
Pokazivac pravca je ovim brki ispravan.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 30.03.14 6:28
Max Blitz (citat):
Moje skromno mišljenje je da bi svima trebalo zabranit držanje ovakvih pasa. Čemu to osim liječenju frustracija (najblaže rečeno)?
Još ako je u kombinaciji s osobom koja ima problema sa zakonom, stvar je sasvim jasna. Plus gotovo redovito nasliničko ponašanje kod takvih osoba. I sad igra na kartu emocija kod običnih, normalnih ljudi.
Da li si ikada imao Staforda? Ja jesam i mogu da ti kazem da nikada nije na nekoga zarezao a kamoli ujeo.
_________________ Potpis editiran od strane administracije (ovo nije mjesto za romane!)
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 1:34
BEOGRAD (citat):
Da li si ikada imao Staforda? Ja jesam i mogu da ti kazem da nikada nije na nekoga zarezao a kamoli ujeo.
Ne bih o ovome polemizirao, jer ne poznajem dovoljno osim što čujem, pročitam i pogledam na TV.
Čuo sam da ima 'mirne' pasmine staforda, koja nije opasna...
Osobno ne bih nikad imao opasnog psa, pogotovo bull terijera, pa i dobermana ili rotvajlera... naročito ako ima djece blizu. Hoću da je rizik u tom slučaju jednak nuli, a ne mali. I ne bih da me ljudi na cesti gledaju s podozrenjem i zaobilaze dok šetam psa. Osim toga, niti imam vremena ni znanja odgojiti tako psa da budem siguran 110% da neće nikoga napasti,... ne hvala, ne bih preuzimao tu odgovornost.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 2:10
He, he....
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 3:15
Max Blitz (citat):
Ne bih o ovome polemizirao, jer ne poznajem dovoljno osim što čujem, pročitam i pogledam na TV.
Osobno ne bih nikad imao opasnog psa, pogotovo bull terijera, pa i dobermana ili rotvajlera... naročito ako ima djece blizu. Hoću da je rizik u tom slučaju jednak nuli, a ne mali. I ne bih da me ljudi na cesti gledaju s podozrenjem i zaobilaze dok šetam psa. Osim toga, niti imam vremena ni znanja odgojiti tako psa da budem siguran 110% da neće nikoga napasti,... ne hvala, ne bih preuzimao tu odgovornost.
Problem je u tome ko i kako kvalifikuje pse kao opasne i manje opasne. Nemacki ovcari su najcesce daleko agresivniji od bul terijera ali ih nikada neces videti na tim listama, posto ih koriste kao sluzbene pse.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 8:41
Pošto mi je lijepo, a i dragi sam gost u Banovcima, odlućio sam tamo i ostati, svoj ekipi puno pozdrava i ljepih želja, a onim drugima: jbg dečki morat čete naći nekoga drugog za baniranje.
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 11:53
Max Blitz (citat):
... Osim toga, niti imam vremena ni znanja odgojiti tako psa da budem siguran 110% da neće nikoga napasti,... ne hvala, ne bih preuzimao tu odgovornost.
Max, onda nabavi kanarinca ili puža.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 16:40
Stazio (citat):
Max Blitz (citat):
... Osim toga, niti imam vremena ni znanja odgojiti tako psa da budem siguran 110% da neće nikoga napasti,... ne hvala, ne bih preuzimao tu odgovornost.
Max, onda nabavi kanarinca ili puža.
Zlatne ribice su skoro 100% bezopasne.
A ne moras ni trcati za njima kao za puzem.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 18:56
Ali zlatne ribice ne ispunjavaju zelje kao ove ribice-TROTOARKE ...
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 19:15
Max Blitz (citat):
BEOGRAD (citat):
Osobno sam mišljenja da ne postoji opasan pas. Opasan je vlasnik koji ga je tako odgojio jer niti jedan pas ne napada zato što mu je dosadno već zato što se osjeća ugroženim ili je ugroženo nešto ili netko što mu je povjereno na čuvanje. Nikada nisam bio bez psa a imao sam ih raznih pasmina (od dugodlakog škotskog ovčara, popularnog Lesija, argentinske doge do današnjeg graničarskog škotskog ovčara poznatijeg po engleskom nazivu Border collie) i nikada nisam niti sa jednim imao ikakvih problema. Pas mora znati tko mu je gazda i što smije a što ne smije. Jasno, da bi se to postiglo potreban je i određeni trud i vrijeme ali je zato kasnije uživanje.
Argentinska doga - opasno izgleda ali nikada nikoga nije napala niti ugrizla
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 19:30
pukovnik (citat):
Pas mora znati tko mu je gazda i što smije a što ne smije. Jasno, da bi se to postiglo potreban je i određeni trud i vrijeme ali je zato kasnije uživanje.
Potpisujem!
A evo i mog "ogledala". Citavih 6 kg TNT-a Papillon-poodle mix.
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 31.03.14 20:00
pera84 (citat):
pukovnik (citat):
Pas mora znati tko mu je gazda i što smije a što ne smije. Jasno, da bi se to postiglo potreban je i određeni trud i vrijeme ali je zato kasnije uživanje.
Potpisujem!
A evo i mog "ogledala". Citavih 6 kg TNT-a Papillon-poodle mix.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
tomerc Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 227 ČLAN OD: : 2014-01-09
Naslov komentara: SVAŠTARA 18.04.14 17:40
Pero™ (citat):
Dojrane, meni je jasno, da je bio pas priučen da laje na straži, ipak mi je zanimljivo da podelim moje iskustvo sa drugarima iz gradske vojske. I posle nekoliko godina od obuke psa, on je još uvek znao komande. Zanimljiva komanda mi je bila i naredba ''čuvaj''. Pisao sam več o tome. Staviš neki predmet pred psa. kažeš mu čuvaj, i ako dođe neki vojnik, pas neda da se to pokupi.