FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Iseljenici

Go down 
+29
tomerc
013gonzo
Četni evidentičar
Gringo
Marduk
zokika
Delboy
semsudin
dinosaurus
Matrix
Pero™
lacoš
Stazio
BEOGRAD
Kemo Specijalac
pera84
dojran
purger
East&West
Gligor
ZAGORAC
bojnik
SveJug
Max Blitz
vladimir
VBČ
pukovnik
dpuric
milutins
33 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 20  Next
AutorPoruka
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8095
ČLAN OD: : 2011-01-25

Iseljenici - Page 9 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 7:05

30 godina se nadamo bice ovde malo bolje a ono svaki dan sve gore. velikom broju ljudi je ovakav banditski-lopovski system dokurcio digli su ruke I otisli u inostranstvo iz opravdanih razloga. nisu vise mogli da se smaraju ovde.prezivljavanje od danas do sutra nije zivot. jese I u JUGI bilo sirotinje ali danas je ovo preslo sve moguce granice.Narodne kuhinje gde jede sirotinja,nesecam se da je takvo nesto postojalo u EX YU.Treba imati petlju I sa koferom u ruci I praznih dzepova krenuti u nepoznatu zemlju,zapoceti zivot od nule. nije to lako.
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 7:11

vladimir (citat):
30 godina se nadamo bice ovde malo bolje a ono svaki dan sve gore. velikom broju ljudi je ovakav banditski-lopovski system dokurcio   digli su ruke  I otisli u inostranstvo iz opravdanih razloga. nisu vise mogli da se smaraju ovde.prezivljavanje od danas do sutra nije zivot. jese I u JUGI  bilo sirotinje ali danas je ovo preslo sve moguce granice.Narodne kuhinje gde jede sirotinja,nesecam se da je takvo nesto postojalo u EX YU.Treba imati petlju I sa koferom u ruci I praznih dzepova krenuti u nepoznatu zemlju,zapoceti zivot od nule. nije to lako.

+
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
Matrix

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 2369
ČLAN OD: : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 10:53

Bolje se roditi bez kur*a nego bez sreće i za vraga nekima koji su otišli a vratili se brže nego što su otišli.To važi i za one koji su tu.Perica je dosta toga i ranije objasnio a situaciju kod nas su pojasnili jako dobro Purger i Stazio.Dinosaurus ima dobrih i umjesnih komentara Laughing Bio sam na na par t.z.v. izleta vani i tu se slažem sa vladimirom za petlju jer sam mogao ostati bilo gdje a ipak se odlučio samo na turističke "đireve".Dali sam pogriješio?? - to bih mogao znati da se pomladim jedno 20-tak godina i vjerujem da bih život završio ne samo u jednoj zemlji nego u više.Ako se vratite unazad o ovome smo pisali prošlu zimu pa je bilo zafrkancije na račun ovih naših što nam nakon 6 mjeseci prodaju slogane "fucken ovo,fucken ono".Kad sam napisao ..ne samo u jednoj zemlji nego više..mislio sam na svog frenda koji već dobrih 25 godina radi i živi od Amerike,Kube,JAR-a,Dom.Republike,Emirata i.t.d.Predobri smo a jednostavno od malih nogu je imao sreće u svemu i danas ima sve a ostao je onaj isti klapac koji voli običnu robu,dobre žene,dobru hranu,dobru zafrkanciju i troši kao da mu je svaki dan zadnji u životu.Tu je razlika između njega i onih koji dođu i sole nam pamet o neradu kod nas a nisu pojeli,popili ni pokarali niti vani niti tu za cijeli radni vijek koliko smo moj frend i ja samo onih 45 dana što dođe ljeti a neće potrošiti niti 5 "para".Iskreno se*em se na život ako moram imati sve u sekundu programirano,možda sam zaostao ali mi je ipak draže provesti sat,dva u konobi sa "lulavom" ekipom kad god me pukne film.Da nebi netko sad izvukao ono ..ti si u mirovini/penziji pa te nije ni briga,e imam ja briga kao i svaki čovjek na ovom forumu i prepucavanje vam je totalno nepotrebno.Svatko nosi svoj križ/krst i svatko je kovač svoje sreće.A sad idem završiti "piturivanje" da nebi pomislili kako Dalmoši ništa ne rade i večeras malo na rivu pa do konobe a evo i jedna usput  Wink 

Stazio
Major
Major
Stazio

BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 13:28

Rado bih ti se pridružio (ne za pituravanje nego u tu vašu konobu).  Wink 
Imaš plus.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 14:17

U zadnjoj sam trećini života, doći će trenutak kad ću "morati pogledati preko lijevog i desnog ramena" da vidim što je ostalo iza mene. Nisam poklonik samo onog materijalnog, sretan sam i sa onim malim sitnicama što čine svakodnevni život.
Nisam imućan ali sigurno ću biti zadovoljan onim što ću vidjeti.
Ne osuđujem one koji su otišli ni one koji nisu a mogli su.
Nismo svi za sve, ovisi od jedinke do jedinke.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 15:37

Da se pameti zakotrljaju niz brdo, svako bi za svojom potrcao!
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 17:11

ZAGORAC (citat):
U zadnjoj sam trećini života, doći će trenutak kad ću "morati pogledati preko lijevog i desnog ramena" da vidim što je ostalo iza mene. Nisam poklonik samo onog materijalnog, sretan sam i sa onim malim sitnicama što čine svakodnevni život.

Potrošio sam već plus za danas.  salutiranje 
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 17:31

Evo Stazio pomoći ću ja... Very Happy
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 18:11

I ja! Smile

Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 18:43

Dobro smo počeli i nadam se da čemo tako i završit.
Ono što me povelo u ovu raspravu je osječaj da nam iseljenici sa svih prostora bivše SFRJ malo kako bi po domaći rekli "sole pamet".
Ono što mi sada prolazimo vi tamo gdje sada živite niste prolazili (niste podnjeli teret stvaranja tog društvenog uređenja!)jer to se desilo puno,puno prije nego ste došli!
Želim reći došli ste u uređene zemlje (nadam se da će i novonastale iz bivše SFRJ isto postati,vjerovatno mi nećemo to doživjet ali naša djeca nadam se hoće) i jako dobro ste upoznati kako živimo i jako dobro znate što se sve treba desit da bi se jedna takva država mogla mjerit sa vašima u kojima sada živite!
Stoga ponavljam još jednom ljudi ovdje nisu ono za što ih smatrate!
Neznam pojedinosti na prostorima bivših republika ali koga interesira neka samo pogleda prijedlog novog ZOR-u (zakon o radu) biće vam sve jasno.
Vladimire doista neznam zašto je 1990 godina trebala biti ta prelomna za med i mljeko,svijetlu budučnost,blagostanje......... a 45 godina unazad to nikako da poteče? Smile
Nije li malo pretendenciozno tvrdit tako nešto?

Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 18:57

ZAGORAC (citat):

Zagorac, vrlo lepo napisano, samo što nisi u zadnjoj trečini, nego u drugoj polovini, a nadam se da češ odigrati još koji produžetak.

Inače neznam zašto se prepucavate ko je u pravu. Svako si je odabrao svoj put i sudbiinu, neki su otišli, a neki smo ostali.

Ima neka tajna veza Za sve ljude zakon krut Njome covjek sebe veze Kada bira sebi put (citat):

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 18:58

Ulazim u raspravu čim se pojave učesnici ''osvajanja divljeg zapada'' i ''zlatne groznice''... Very Happy 
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 18:59

purger (citat):
Ono što me povelo u ovu raspravu je osječaj da nam iseljenici sa svih prostora bivše SFRJ malo kako bi po domaći rekli "sole pamet".
Ono što mi sada prolazimo vi tamo gdje sada živite niste prolazili (niste podnjeli teret stvaranja tog društvenog uređenja!)jer to se desilo puno,puno prije nego ste došli!
Želim reći došli ste u uređene zemlje (nadam se da će i novonastale iz bivše SFRJ isto postati,vjerovatno mi nećemo to doživjet ali naša djeca nadam se hoće) i jako dobro ste upoznati kako živimo i jako dobro znate što se sve treba desit da bi se jedna takva država mogla mjerit sa vašima u kojima sada živite!
Neznam pojedinosti na prostorima bivših republika ali koga interesira neka samo pogleda prijedlog novog ZOR-u (zakon o radu) biće vam sve jasno.
Vladimire doista neznam zašto je 1990 godina trebala biti ta prelomna za med i mljeko,svijetlu budučnost,blagostanje......... a 45 godina unazad  to nikako da poteče? Smile

Rekao sam da necu komentarisati (nazalost nisam dovoljno potkovan pismeno da ulazim u diskusiju za koje mi je jako zao) ali izazivas i provociras pa se pitam kako ti znas kako smo mi prosli pri stvaranju i zemlje gde smo dosli a i domovinu (pomagajuci na jedan ili drugi nacin)?

Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 19:17

svejug (citat):
Rekao sam da necu komentarisati (nazalost nisam dovoljno potkovan pismeno da ulazim u diskusiju za koje mi je jako zao) ali izazivas i provociras pa se pitam kako ti znas kako smo mi prosli pri stvaranju i zemlje gde smo dosli a i domovinu (pomagajuci na jedan ili drugi nacin)?
Nisi shvatio.
Kao prvo iznio sam svoje mišljenje da osobno ne žalim što nisam otišao van,kao drugo divim se svakome tko je otišao i drago mi je za svakog tko je uspio i skrasio se!
Pa tako ne vidim po čemu bih ikoga izazivao ili provocirao?
Da siguran sam da tvoja generacija nije sudjelovala u temeljima društvenog uređenja Švedske kako u socijalnim aspektima,gospodarskim i svim ostalim koji tu državu čine jednom od najuređenijih na svijetu!
Eto nadam se da si shvatio i ponavljam još jednom namjere koje si mi pripisao nikako ne stoje.

Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 19:35

purger (citat):
svejug (citat):
Nisi shvatio.
Kao prvo iznio sam svoje mišljenje da osobno ne žalim što nisam otišao van,kao drugo divim se svakome tko je otišao i drago mi je za svakog tko je uspio i skrasio se!
Pa tako  ne vidim po čemu bih ikoga izazivao ili provocirao?
Da siguran sam da tvoja generacija nije sudjelovala u temeljima društvenog uređenja Švedske kako u socijalnim aspektima,gospodarskim i svim ostalim koji tu državu čine jednom od najuređenijih na svijetu!
Eto nadam se da si shvatio i ponavljam još jednom namjere koje si mi pripisao nikako ne stoje.

Purger, voleo bi sesti sa tobom i popricati, onako na na tenane. Da poslusas i neke druge verzije nego sto su ti mozda poznate. Naime ima i druga strane medalje ali puno nas to krije. Pogotovo oni koji su otisli 60-ih (i ranije) u beli svet. Ja mozda berem plod ovde ali  nemoj misliti da moji roditelji nisu doprineli drustvenom uredjenju Svedske. Puno Svedjana priznaju da je emigracija postavila temelj stabilnosti ove zemlje.

Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 19:46

Neki od temelja ustava Švedske potiču iz 1809 godine.
Za novi smjer Švedske ili razvoj nove Švedske smatra se završetak II svjetskog rata....itd sada da ulazim u povjest nema smisla.

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 20:44

dinosaurus (citat):
Ulazim u raspravu čim se pojave učesnici ''osvajanja divljeg zapada'' i ''zlatne groznice''... Very Happy 

Dodji ti zemljace, pa da vidis kako se tabamo sa crncima i latinosima, osvajanje divljeg zapada je bilo mila majka.  lumpovanje  
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 20:48

Ja sam to izudarao odavno...i vratio se kući... Basketball Very Happy
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 21:26

Vidim ja Perice za koga si ti navijao.  Wink 

[You must be registered and logged in to see this image.]

lol!
Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
semsudin

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1435
ČLAN OD: : 2013-03-11
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 21:46

Imao sam davno jedan razgovor sa jednim mojim jaranom koji je u Americi već 17 godina i koji je onako iskreno rekao šta je to Amerika i da ona ima dva lica a mi preko tv vidimo samo jedno a to je sve ono blještavilo po gradu ali drugo lice je ujutro kada rano ustaneš i pođeš na posao i vidiš puno beskućnika koji se izvlače ispod raznih nadvožnjaka ili iz kontenjera za smeće i drugih skloništa.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 22:01

Šemso, druže, niko od nas ne mora ići do Amerike da to vidi. Naše okruženje je puno sirotinje.  Sad 
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 22:08

semsudin (citat):
Imao sam davno jedan razgovor sa jednim mojim jaranom koji je u Americi već 17 godina i koji je onako iskreno rekao šta je to Amerika i da ona ima dva lica a mi preko tv vidimo samo jedno a to je sve ono blještavilo po gradu ali drugo lice je ujutro kada rano ustaneš i pođeš na posao i vidiš puno beskućnika koji se izvlače ispod raznih nadvožnjaka ili iz kontenjera za smeće i drugih skloništa.

Šemso druže, u Americi oni koji tako žive najčešće su za to krivi ili svojom greškom ili svojom voljom. Isti slučaj je bio do 1990. godine i na ovim prostorima. Posle te godine ( po ovom pitanju sigurno prelomne) na ovim prostorima mnogi ljudi mimo svoje volje i greške žive kao Amerikanci, doduše oni iz drugog lica.

Ovo baš i nema veze sa iseljenicima, osim što se nadam i želim svim našim ljudima život na svetlijoj strani Amerike.  Smile 

Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime13.12.13 23:00

Stazio (citat):
Vidim ja Perice za koga si ti navijao.  Wink 

lol!

Sta da ti kazem. Zaostali balkanac, pa glasa za konzervativne.  Laughing

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4623
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 4:27

purger (citat):
Vladimire doista neznam zašto je 1990 godina trebala biti ta prelomna za med i mljeko,svijetlu budučnost,blagostanje......... a 45 godina unazad  to nikako da poteče? Smile

Purgeru izvini sto citiram tvoj post,citiram ga iz dobronamjernih razloga,fino je srocen.Medjutim ima jedan kljucni problem a to je cinjenica da se gro problema prebacuje na system,radne zakone i td.
Pokusacu da to objasnim sa mog ugla,ukoliko kolege iseljenici misle da sam pogrijesio neka me slobodno isprave.
Kada smo mi dosli u strane zemlje jedna stvar je postala ocigledna a to je "uzdaj se use i u svoje kljuse".
Iza nas nije stajao niko,ni opstina,niti drzava,nema roditelja da potegnu veze,ujaka,striceva,tatinih prijatelja na dobrim polozajima.
Koje li je razocarenje kada saznash  ni diplome ne priznaju-sve ispocetka.Nepoznavanje jezika,razni tecajevi u nocnim satima,ponovni upisi na univerzitete ili nekakve specijalisticke kurseve,sijaset problema........
Nemojte me krivo shvatiti,ako nema posla u BG,ili ZG,Ljubljani-idite na selo.Sela su prazna,kuce opustjele,plodne njive,vocnjaci,vinogradi zarasli u korov!
Vape za radnom snagom.Pocnite da razmisljate da ste negdje u inostranstvu,da neznate nikoga ko bi vam mogao pomoci i da nema biranja posla.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 13:26

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 13:37

Ja postavio ali mi nešto nije jasno.... Very Happy
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:06

dinosaurus (citat):

Jel taj iz filma Crna mačka beli mačor,ili je ovo nešto novo,meni nije ništa jasno scratch scratch

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:14

Nije Lacoše,Ekrem Jevrić,živi i radi u Americi 20 godina,pevač
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:16

dinosaurus (citat):

scratch scratch 

Ako je ono "pevac", kukala vam majka!  lol! 
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:16

lacoš (citat):
dinosaurus (citat):

Jel taj iz filma Crna mačka beli mačor,ili je ovo nešto novo,meni nije ništa jasno scratch scratch

E kolega, onda si puno sto sta promasio.  Smile  Parodija ziva.  Laughing  (Za neke prava slika nas emigranata, ali kao i sve ostalo ima nas svakakvih).  Exclamation

Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:20

pera84 (citat):
dinosaurus (citat):

scratch scratch 

Ako je ono "pevac", kukala vam majka!  lol! 

Pero on ima Američko državljanstvo,tamo živi i peva

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:22

Raspitacu se imal kakvu planiranu "turneju". Bas bih isao da ga gledam.  lol! 
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:22

dinosaurus (citat):

E ako je on pjevač koji od toga živi u USA,onda je Amerika stvarno obečana zemlja vojnik .Ameri jeste li čuli za ovu zvijezdu?

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:25

pera84 (citat):

Perice nije on žensko da ga gledaš,on je pjevač Shocked

Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:26

pera84 (citat):

Moraces za Bg, pretezno tamo nastupa i zabavlja na neke razne tv programe.  Smile
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:26

lacoš (citat):
dinosaurus (citat):

E ako je on pjevač koji od toga živi u USA,onda je Amerika stvarno obečana zemlja vojnik .Ameri jeste li čuli za ovu zvijezdu?

Tesko ih je sve upratiti. Justin Bieber, Beyonce, Ekrem...Ispreplicu se na koncertima pa i ne znas vise ko je ko.  Laughing

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

lacoš (citat):
pera84 (citat):

Perice nije on žensko da ga gledaš,on je pjevačShocked

Perica bi da ga vidi pa da zasuče rukave... Very Happy

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:29

SveJug (citat):
pera84 (citat):

Moraces za Bg, pretezno tamo nastupa i zabavlja na neke razne tv programe.  Smile

Volimo reklamirati zapadne zvezde u usponu  cheers

Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:30

dinosaurus (citat):
Perica bi da ga vidi pa da zasuče rukave... Very Happy

Jbg, ne mogu. reci ce da je "na nacionalnoj osnovi". Da je barem Sava il' Ljuba pa da mu se nahebem mamice. Batine

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:38

Ekrem je zvijezda u matici a ne u New Yorku.Ucesnik je reality programa poput "Farme" .
Ovdje je on beznacajna licnost,radio kao domar u Brooklyn-u,dobio otkaz-kloshari .
Da je svojim muzickim kvalitetima zapalio maticu to stoji.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:40

milutins (citat):
Ekrem je zvijezda u matici a ne u New Yorku.Ucesnik je reality programa poput "Farme" .
Ovdje je on beznacajna licnost,radio kao domar u Brooklyn-u,dobio otkaz-kloshari .
Da je svojim  muzickim kvalitetima zapalio maticu to stoji.

Čemu tolike reakcije....čovek se samo raspevao....stisla ga tuga...  No
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:49

Pokvario si mi temu sa ovakvim klipom,morace moderatori sve ovo da ociste.

ps-kada sam ga video u temi jako me iznerviralo-ako je Ekrem indicator dijaspore ili matice onda smo dotakli dno.

Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 14:51

milutins (citat):
Pokvario si mi temu sa ovakvim klipom,morace moderatori sve ovo da ociste.

ps-kada sam ga video u temi jako me iznerviralo-ako je Ekrem indicator dijaspore ili matice onda smo dotakli dno.

Preteruješ druže...Već postoji Mica trofrtaljka pa nije pokvarila temu  Evil or Very Mad
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 15:00

milutins (citat):
Baziracu se na americke iseljenike,malo cu se dotaci i Juzne Amerike,bez copy,paste,licno moje vidjenje i dugogodisne iskustvo.
Podjela emigracije.
Osnovna podjela je na "bezpasosku"i pasosku emigraciju.
Druga podjela bi bila vremenska podjela-necu se doticati perioda prije 1945-e.
1.Iseljenici u periodu 1945-do 1960-e.
2.period 1960-1990.
3. period 1991-1998.
4.period 1998-do danas,najmladja i najskolovanija emigracija-iseljenici potpuno asimilizovani-najveci deo-najbolja emigracija

Dinosaurus-nista licno,niti su u pitanju principi ili cjepidlacenje.
Kao postavljac teme naveo sam neke smjernice.Forumska pravila mi omogucavaju da sugerisem i pratim tok razvoja diskusije.
Znaci svako ko postavi temu je  "mali moderator"-ne zeli da tok diskusije ode u nezeljenom pravcu.
Zaista smatram da Ekremu i slicnim nije mjesto ovdje-postavljajte ih u kulturnu nadgradnju  Very Happy

Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 15:10

Dinosaurus biraj iseljenike protiv kojih nesmiju proturječiti,kao npr:

lol! lol!

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 15:12

milutins (citat):
milutins (citat):
Baziracu se na americke iseljenike,malo cu se dotaci i Juzne Amerike,bez copy,paste,licno moje vidjenje i dugogodisne iskustvo.
Podjela emigracije.
Osnovna podjela je na "bezpasosku"i pasosku emigraciju.
Druga podjela bi bila vremenska podjela-necu se doticati perioda prije 1945-e.
1.Iseljenici u periodu 1945-do 1960-e.
2.period 1960-1990.
3. period 1991-1998.
4.period 1998-do danas,najmladja i najskolovanija emigracija-iseljenici potpuno asimilizovani-najveci deo-najbolja emigracija

Dinosaurus-nista licno,niti su u pitanju principi ili cjepidlacenje.
Kao postavljac teme naveo sam neke smjernice.Forumska pravila mi omogucavaju da sugerisem i pratim tok razvoja diskusije.
Znaci svako ko postavi temu je  "mali moderator"-ne zeli da tok diskusije ode u nezeljenom pravcu.
Zaista smatram da Ekremu i slicnim nije mjesto ovdje-postavljajte ih u kulturnu nadgradnju  Very Happy

Milutins-ništa lično,učustvujem u temi sa poštovanjem i biranim rečima,ponekad sa nekom šalom ali ne zlonamernom...
Neznam zašto nisi reagovao na pesmu Mice trofrtaljke....zato sam čekao neko vreme pa postavio Ekrema....

Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 15:18

milutin (citat):
Purgeru izvini sto citiram tvoj post,citiram ga iz dobronamjernih razloga,fino je srocen.Medjutim ima jedan kljucni problem a to je cinjenica da se gro problema prebacuje na system,radne zakone i td.
Šta bi se ljutio?  Shocked 

milutin (citat):
Nemojte me krivo shvatiti,ako nema posla u BG,ili ZG,Ljubljani-idite na selo.Sela su prazna,kuce opustjele,plodne njive,vocnjaci,vinogradi zarasli u korov!
Vape za radnom snagom.Pocnite da razmisljate da ste negdje u inostranstvu,da neznate nikoga ko bi vam mogao pomoci i da nema biranja posla.

Nemoj se ti sad ljutit Smile ali ovaj citat je jedan klasičan primjer tog "soljenja pameti" Smile
Na selu ne opstaju ni oni koji se nikad nisu ni micali sa sela,svaka čast ima izuzetaka a to su oni koji imaju svu potrebitu mehanizaciju.
Dakle istina je što kažeš ima prazne i zapuštene zemlje ali da bi se netko vratio nije mu dovoljna zemlja ni one zidine u kojima će živjet!
Ako se netko vrati i ako misli radit sa vilama na palentu daleko će dogurat Smile
A o samoj agrarnoj politici da i ne govorim gdje sama država guši i ubija svoje ratare zato što dozvoljenim uvozom sustavno urušava agrar iznutra je više nego žalosno!
Ljudi posiju pšenicu i neznaju kolika će biti odkupna cijena  Shocked  pa gdje toga ima?U Americi?
Ne Milutine sigurno takvo nešto u Americi ne postoji!
I da ne nabrajam.......a i nemam volje  No 
Jednostavno to nije što mislite ono na čemu ste vi uspjeli tamo ovdje toga zasada nema!
A oni koji su došli tj vratili se puni vizije o poslovanju,biznisu brzo su se vratili Smile

Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 15:18

lacoš (citat):
Dinosaurus biraj iseljenike protiv kojih nesmiju proturječiti,kao npr:

lol! lol!

Very Happy  Tek sam naučio postaviti slike a vidi reakciju  Shocked

Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 15:28

Mica Trofrtaljka?Tek danas sam saznao da je na ovoj temi!Propust,najvjerovatnije sam u vrijeme njenog postavljanja bio iza forumskih resetaka  zatvor ,ja sam ti ovdje kao pokojni Mandela

Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime14.12.13 15:35

milutin (citat):
ja sam ti ovdje kao pokojni Mandela
S obzirom na kontinuitet imat češ više zatvora nego on  lol! 

KomentarNaslov komentara: Re: Iseljenici   Iseljenici - Page 9 Icon_minitime

Na vrh Go down

Iseljenici
Na vrh 
Stranica 9/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Iseljenici