FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8095 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 7:05
30 godina se nadamo bice ovde malo bolje a ono svaki dan sve gore. velikom broju ljudi je ovakav banditski-lopovski system dokurcio digli su ruke I otisli u inostranstvo iz opravdanih razloga. nisu vise mogli da se smaraju ovde.prezivljavanje od danas do sutra nije zivot. jese I u JUGI bilo sirotinje ali danas je ovo preslo sve moguce granice.Narodne kuhinje gde jede sirotinja,nesecam se da je takvo nesto postojalo u EX YU.Treba imati petlju I sa koferom u ruci I praznih dzepova krenuti u nepoznatu zemlju,zapoceti zivot od nule. nije to lako.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 7:11
vladimir (citat):
30 godina se nadamo bice ovde malo bolje a ono svaki dan sve gore. velikom broju ljudi je ovakav banditski-lopovski system dokurcio digli su ruke I otisli u inostranstvo iz opravdanih razloga. nisu vise mogli da se smaraju ovde.prezivljavanje od danas do sutra nije zivot. jese I u JUGI bilo sirotinje ali danas je ovo preslo sve moguce granice.Narodne kuhinje gde jede sirotinja,nesecam se da je takvo nesto postojalo u EX YU.Treba imati petlju I sa koferom u ruci I praznih dzepova krenuti u nepoznatu zemlju,zapoceti zivot od nule. nije to lako.
+
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 10:53
Bolje se roditi bez kur*a nego bez sreće i za vraga nekima koji su otišli a vratili se brže nego što su otišli.To važi i za one koji su tu.Perica je dosta toga i ranije objasnio a situaciju kod nas su pojasnili jako dobro Purger i Stazio.Dinosaurus ima dobrih i umjesnih komentara Bio sam na na par t.z.v. izleta vani i tu se slažem sa vladimirom za petlju jer sam mogao ostati bilo gdje a ipak se odlučio samo na turističke "đireve".Dali sam pogriješio?? - to bih mogao znati da se pomladim jedno 20-tak godina i vjerujem da bih život završio ne samo u jednoj zemlji nego u više.Ako se vratite unazad o ovome smo pisali prošlu zimu pa je bilo zafrkancije na račun ovih naših što nam nakon 6 mjeseci prodaju slogane "fucken ovo,fucken ono".Kad sam napisao ..ne samo u jednoj zemlji nego više..mislio sam na svog frenda koji već dobrih 25 godina radi i živi od Amerike,Kube,JAR-a,Dom.Republike,Emirata i.t.d.Predobri smo a jednostavno od malih nogu je imao sreće u svemu i danas ima sve a ostao je onaj isti klapac koji voli običnu robu,dobre žene,dobru hranu,dobru zafrkanciju i troši kao da mu je svaki dan zadnji u životu.Tu je razlika između njega i onih koji dođu i sole nam pamet o neradu kod nas a nisu pojeli,popili ni pokarali niti vani niti tu za cijeli radni vijek koliko smo moj frend i ja samo onih 45 dana što dođe ljeti a neće potrošiti niti 5 "para".Iskreno se*em se na život ako moram imati sve u sekundu programirano,možda sam zaostao ali mi je ipak draže provesti sat,dva u konobi sa "lulavom" ekipom kad god me pukne film.Da nebi netko sad izvukao ono ..ti si u mirovini/penziji pa te nije ni briga,e imam ja briga kao i svaki čovjek na ovom forumu i prepucavanje vam je totalno nepotrebno.Svatko nosi svoj križ/krst i svatko je kovač svoje sreće.A sad idem završiti "piturivanje" da nebi pomislili kako Dalmoši ništa ne rade i večeras malo na rivu pa do konobe a evo i jedna usput
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 13:28
Rado bih ti se pridružio (ne za pituravanje nego u tu vašu konobu). Imaš plus.
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 14:17
U zadnjoj sam trećini života, doći će trenutak kad ću "morati pogledati preko lijevog i desnog ramena" da vidim što je ostalo iza mene. Nisam poklonik samo onog materijalnog, sretan sam i sa onim malim sitnicama što čine svakodnevni život. Nisam imućan ali sigurno ću biti zadovoljan onim što ću vidjeti. Ne osuđujem one koji su otišli ni one koji nisu a mogli su. Nismo svi za sve, ovisi od jedinke do jedinke.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 15:37
Da se pameti zakotrljaju niz brdo, svako bi za svojom potrcao!
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 17:11
ZAGORAC (citat):
U zadnjoj sam trećini života, doći će trenutak kad ću "morati pogledati preko lijevog i desnog ramena" da vidim što je ostalo iza mene. Nisam poklonik samo onog materijalnog, sretan sam i sa onim malim sitnicama što čine svakodnevni život. Nisam imućan ali sigurno ću biti zadovoljan onim što ću vidjeti. Ne osuđujem one koji su otišli ni one koji nisu a mogli su. Nismo svi za sve, ovisi od jedinke do jedinke.
Potrošio sam već plus za danas.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 17:31
Evo Stazio pomoći ću ja...
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 18:11
I ja!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 18:43
Dobro smo počeli i nadam se da čemo tako i završit. Ono što me povelo u ovu raspravu je osječaj da nam iseljenici sa svih prostora bivše SFRJ malo kako bi po domaći rekli "sole pamet". Ono što mi sada prolazimo vi tamo gdje sada živite niste prolazili (niste podnjeli teret stvaranja tog društvenog uređenja!)jer to se desilo puno,puno prije nego ste došli! Želim reći došli ste u uređene zemlje (nadam se da će i novonastale iz bivše SFRJ isto postati,vjerovatno mi nećemo to doživjet ali naša djeca nadam se hoće) i jako dobro ste upoznati kako živimo i jako dobro znate što se sve treba desit da bi se jedna takva država mogla mjerit sa vašima u kojima sada živite! Stoga ponavljam još jednom ljudi ovdje nisu ono za što ih smatrate! Neznam pojedinosti na prostorima bivših republika ali koga interesira neka samo pogleda prijedlog novog ZOR-u (zakon o radu) biće vam sve jasno. Vladimire doista neznam zašto je 1990 godina trebala biti ta prelomna za med i mljeko,svijetlu budučnost,blagostanje......... a 45 godina unazad to nikako da poteče? Nije li malo pretendenciozno tvrdit tako nešto?
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 18:57
ZAGORAC (citat):
Zagorac, vrlo lepo napisano, samo što nisi u zadnjoj trečini, nego u drugoj polovini, a nadam se da češ odigrati još koji produžetak.
Inače neznam zašto se prepucavate ko je u pravu. Svako si je odabrao svoj put i sudbiinu, neki su otišli, a neki smo ostali.
Ima neka tajna veza Za sve ljude zakon krut Njome covjek sebe veze Kada bira sebi put (citat):
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 18:58
Ulazim u raspravu čim se pojave učesnici ''osvajanja divljeg zapada'' i ''zlatne groznice''...
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 18:59
purger (citat):
Dobro smo počeli i nadam se da čemo tako i završit. Ono što me povelo u ovu raspravu je osječaj da nam iseljenici sa svih prostora bivše SFRJ malo kako bi po domaći rekli "sole pamet". Ono što mi sada prolazimo vi tamo gdje sada živite niste prolazili (niste podnjeli teret stvaranja tog društvenog uređenja!)jer to se desilo puno,puno prije nego ste došli! Želim reći došli ste u uređene zemlje (nadam se da će i novonastale iz bivše SFRJ isto postati,vjerovatno mi nećemo to doživjet ali naša djeca nadam se hoće) i jako dobro ste upoznati kako živimo i jako dobro znate što se sve treba desit da bi se jedna takva država mogla mjerit sa vašima u kojima sada živite! Stoga ponavljam još jednom ljudi ovdje nisu ono za što ih smatrate! Neznam pojedinosti na prostorima bivših republika ali koga interesira neka samo pogleda prijedlog novog ZOR-u (zakon o radu) biće vam sve jasno. Vladimire doista neznam zašto je 1990 godina trebala biti ta prelomna za med i mljeko,svijetlu budučnost,blagostanje......... a 45 godina unazad to nikako da poteče? Nije li malo pretendenciozno tvrdit tako nešto?
Rekao sam da necu komentarisati (nazalost nisam dovoljno potkovan pismeno da ulazim u diskusiju za koje mi je jako zao) ali izazivas i provociras pa se pitam kako ti znas kako smo mi prosli pri stvaranju i zemlje gde smo dosli a i domovinu (pomagajuci na jedan ili drugi nacin)?
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 19:17
svejug (citat):
Rekao sam da necu komentarisati (nazalost nisam dovoljno potkovan pismeno da ulazim u diskusiju za koje mi je jako zao) ali izazivas i provociras pa se pitam kako ti znas kako smo mi prosli pri stvaranju i zemlje gde smo dosli a i domovinu (pomagajuci na jedan ili drugi nacin)?
Nisi shvatio. Kao prvo iznio sam svoje mišljenje da osobno ne žalim što nisam otišao van,kao drugo divim se svakome tko je otišao i drago mi je za svakog tko je uspio i skrasio se! Pa tako ne vidim po čemu bih ikoga izazivao ili provocirao? Da siguran sam da tvoja generacija nije sudjelovala u temeljima društvenog uređenja Švedske kako u socijalnim aspektima,gospodarskim i svim ostalim koji tu državu čine jednom od najuređenijih na svijetu! Eto nadam se da si shvatio i ponavljam još jednom namjere koje si mi pripisao nikako ne stoje.
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 19:35
purger (citat):
svejug (citat):
Nisi shvatio. Kao prvo iznio sam svoje mišljenje da osobno ne žalim što nisam otišao van,kao drugo divim se svakome tko je otišao i drago mi je za svakog tko je uspio i skrasio se! Pa tako ne vidim po čemu bih ikoga izazivao ili provocirao? Da siguran sam da tvoja generacija nije sudjelovala u temeljima društvenog uređenja Švedske kako u socijalnim aspektima,gospodarskim i svim ostalim koji tu državu čine jednom od najuređenijih na svijetu! Eto nadam se da si shvatio i ponavljam još jednom namjere koje si mi pripisao nikako ne stoje.
Purger, voleo bi sesti sa tobom i popricati, onako na na tenane. Da poslusas i neke druge verzije nego sto su ti mozda poznate. Naime ima i druga strane medalje ali puno nas to krije. Pogotovo oni koji su otisli 60-ih (i ranije) u beli svet. Ja mozda berem plod ovde ali nemoj misliti da moji roditelji nisu doprineli drustvenom uredjenju Svedske. Puno Svedjana priznaju da je emigracija postavila temelj stabilnosti ove zemlje.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 19:46
Neki od temelja ustava Švedske potiču iz 1809 godine. Za novi smjer Švedske ili razvoj nove Švedske smatra se završetak II svjetskog rata....itd sada da ulazim u povjest nema smisla.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 20:44
dinosaurus (citat):
Ulazim u raspravu čim se pojave učesnici ''osvajanja divljeg zapada'' i ''zlatne groznice''...
Dodji ti zemljace, pa da vidis kako se tabamo sa crncima i latinosima, osvajanje divljeg zapada je bilo mila majka.
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 20:48
Ja sam to izudarao odavno...i vratio se kući...
Stazio Major
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 21:46
Imao sam davno jedan razgovor sa jednim mojim jaranom koji je u Americi već 17 godina i koji je onako iskreno rekao šta je to Amerika i da ona ima dva lica a mi preko tv vidimo samo jedno a to je sve ono blještavilo po gradu ali drugo lice je ujutro kada rano ustaneš i pođeš na posao i vidiš puno beskućnika koji se izvlače ispod raznih nadvožnjaka ili iz kontenjera za smeće i drugih skloništa.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 22:01
Šemso, druže, niko od nas ne mora ići do Amerike da to vidi. Naše okruženje je puno sirotinje.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Iseljenici 13.12.13 22:08
semsudin (citat):
Imao sam davno jedan razgovor sa jednim mojim jaranom koji je u Americi već 17 godina i koji je onako iskreno rekao šta je to Amerika i da ona ima dva lica a mi preko tv vidimo samo jedno a to je sve ono blještavilo po gradu ali drugo lice je ujutro kada rano ustaneš i pođeš na posao i vidiš puno beskućnika koji se izvlače ispod raznih nadvožnjaka ili iz kontenjera za smeće i drugih skloništa.
Šemso druže, u Americi oni koji tako žive najčešće su za to krivi ili svojom greškom ili svojom voljom. Isti slučaj je bio do 1990. godine i na ovim prostorima. Posle te godine ( po ovom pitanju sigurno prelomne) na ovim prostorima mnogi ljudi mimo svoje volje i greške žive kao Amerikanci, doduše oni iz drugog lica.
Ovo baš i nema veze sa iseljenicima, osim što se nadam i želim svim našim ljudima život na svetlijoj strani Amerike.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
pera84 Podpukovnik
Sta da ti kazem. Zaostali balkanac, pa glasa za konzervativne.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4623 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 4:27
purger (citat):
Purgeru izvini sto citiram tvoj post,citiram ga iz dobronamjernih razloga,fino je srocen.Medjutim ima jedan kljucni problem a to je cinjenica da se gro problema prebacuje na system,radne zakone i td. Pokusacu da to objasnim sa mog ugla,ukoliko kolege iseljenici misle da sam pogrijesio neka me slobodno isprave. Kada smo mi dosli u strane zemlje jedna stvar je postala ocigledna a to je "uzdaj se use i u svoje kljuse". Iza nas nije stajao niko,ni opstina,niti drzava,nema roditelja da potegnu veze,ujaka,striceva,tatinih prijatelja na dobrim polozajima. Koje li je razocarenje kada saznash ni diplome ne priznaju-sve ispocetka.Nepoznavanje jezika,razni tecajevi u nocnim satima,ponovni upisi na univerzitete ili nekakve specijalisticke kurseve,sijaset problema........ Nemojte me krivo shvatiti,ako nema posla u BG,ili ZG,Ljubljani-idite na selo.Sela su prazna,kuce opustjele,plodne njive,vocnjaci,vinogradi zarasli u korov! Vape za radnom snagom.Pocnite da razmisljate da ste negdje u inostranstvu,da neznate nikoga ko bi vam mogao pomoci i da nema biranja posla.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 13:26
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 13:37
Ja postavio ali mi nešto nije jasno....
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:06
dinosaurus (citat):
Jel taj iz filma Crna mačka beli mačor,ili je ovo nešto novo,meni nije ništa jasno
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:14
Nije Lacoše,Ekrem Jevrić,živi i radi u Americi 20 godina,pevač
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:16
dinosaurus (citat):
Ako je ono "pevac", kukala vam majka!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:16
lacoš (citat):
dinosaurus (citat):
Jel taj iz filma Crna mačka beli mačor,ili je ovo nešto novo,meni nije ništa jasno
E kolega, onda si puno sto sta promasio. Parodija ziva. (Za neke prava slika nas emigranata, ali kao i sve ostalo ima nas svakakvih).
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:20
pera84 (citat):
dinosaurus (citat):
Ako je ono "pevac", kukala vam majka!
Pero on ima Američko državljanstvo,tamo živi i peva
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:22
Raspitacu se imal kakvu planiranu "turneju". Bas bih isao da ga gledam.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:22
dinosaurus (citat):
E ako je on pjevač koji od toga živi u USA,onda je Amerika stvarno obečana zemlja .Ameri jeste li čuli za ovu zvijezdu?
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:25
pera84 (citat):
Perice nije on žensko da ga gledaš,on je pjevač
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:26
pera84 (citat):
Moraces za Bg, pretezno tamo nastupa i zabavlja na neke razne tv programe.
pera84 Podpukovnik
lacoš (citat):
dinosaurus (citat):
E ako je on pjevač koji od toga živi u USA,onda je Amerika stvarno obečana zemlja .Ameri jeste li čuli za ovu zvijezdu?
Tesko ih je sve upratiti. Justin Bieber, Beyonce, Ekrem...Ispreplicu se na koncertima pa i ne znas vise ko je ko.
lacoš (citat):
pera84 (citat):
Perice nije on žensko da ga gledaš,on je pjevač
Perica bi da ga vidi pa da zasuče rukave...
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:29
SveJug (citat):
pera84 (citat):
Moraces za Bg, pretezno tamo nastupa i zabavlja na neke razne tv programe.
Volimo reklamirati zapadne zvezde u usponu
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:30
dinosaurus (citat):
Perica bi da ga vidi pa da zasuče rukave...
Jbg, ne mogu. reci ce da je "na nacionalnoj osnovi". Da je barem Sava il' Ljuba pa da mu se nahebem mamice.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4623 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:38
Ekrem je zvijezda u matici a ne u New Yorku.Ucesnik je reality programa poput "Farme" . Ovdje je on beznacajna licnost,radio kao domar u Brooklyn-u,dobio otkaz-kloshari . Da je svojim muzickim kvalitetima zapalio maticu to stoji.
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:40
milutins (citat):
Ekrem je zvijezda u matici a ne u New Yorku.Ucesnik je reality programa poput "Farme" . Ovdje je on beznacajna licnost,radio kao domar u Brooklyn-u,dobio otkaz-kloshari . Da je svojim muzickim kvalitetima zapalio maticu to stoji.
Čemu tolike reakcije....čovek se samo raspevao....stisla ga tuga...
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:49
Pokvario si mi temu sa ovakvim klipom,morace moderatori sve ovo da ociste.
ps-kada sam ga video u temi jako me iznerviralo-ako je Ekrem indicator dijaspore ili matice onda smo dotakli dno.
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 14:51
milutins (citat):
Pokvario si mi temu sa ovakvim klipom,morace moderatori sve ovo da ociste.
ps-kada sam ga video u temi jako me iznerviralo-ako je Ekrem indicator dijaspore ili matice onda smo dotakli dno.
Preteruješ druže...Već postoji Mica trofrtaljka pa nije pokvarila temu
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 15:00
milutins (citat):
Baziracu se na americke iseljenike,malo cu se dotaci i Juzne Amerike,bez copy,paste,licno moje vidjenje i dugogodisne iskustvo. Podjela emigracije. Osnovna podjela je na "bezpasosku"i pasosku emigraciju. Druga podjela bi bila vremenska podjela-necu se doticati perioda prije 1945-e. 1.Iseljenici u periodu 1945-do 1960-e. 2.period 1960-1990. 3. period 1991-1998. 4.period 1998-do danas,najmladja i najskolovanija emigracija-iseljenici potpuno asimilizovani-najveci deo-najbolja emigracija
Dinosaurus-nista licno,niti su u pitanju principi ili cjepidlacenje. Kao postavljac teme naveo sam neke smjernice.Forumska pravila mi omogucavaju da sugerisem i pratim tok razvoja diskusije. Znaci svako ko postavi temu je "mali moderator"-ne zeli da tok diskusije ode u nezeljenom pravcu. Zaista smatram da Ekremu i slicnim nije mjesto ovdje-postavljajte ih u kulturnu nadgradnju
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 15:10
Dinosaurus biraj iseljenike protiv kojih nesmiju proturječiti,kao npr:
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 15:12
milutins (citat):
milutins (citat):
Baziracu se na americke iseljenike,malo cu se dotaci i Juzne Amerike,bez copy,paste,licno moje vidjenje i dugogodisne iskustvo. Podjela emigracije. Osnovna podjela je na "bezpasosku"i pasosku emigraciju. Druga podjela bi bila vremenska podjela-necu se doticati perioda prije 1945-e. 1.Iseljenici u periodu 1945-do 1960-e. 2.period 1960-1990. 3. period 1991-1998. 4.period 1998-do danas,najmladja i najskolovanija emigracija-iseljenici potpuno asimilizovani-najveci deo-najbolja emigracija
Dinosaurus-nista licno,niti su u pitanju principi ili cjepidlacenje. Kao postavljac teme naveo sam neke smjernice.Forumska pravila mi omogucavaju da sugerisem i pratim tok razvoja diskusije. Znaci svako ko postavi temu je "mali moderator"-ne zeli da tok diskusije ode u nezeljenom pravcu. Zaista smatram da Ekremu i slicnim nije mjesto ovdje-postavljajte ih u kulturnu nadgradnju
Milutins-ništa lično,učustvujem u temi sa poštovanjem i biranim rečima,ponekad sa nekom šalom ali ne zlonamernom... Neznam zašto nisi reagovao na pesmu Mice trofrtaljke....zato sam čekao neko vreme pa postavio Ekrema....
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 15:18
milutin (citat):
Purgeru izvini sto citiram tvoj post,citiram ga iz dobronamjernih razloga,fino je srocen.Medjutim ima jedan kljucni problem a to je cinjenica da se gro problema prebacuje na system,radne zakone i td.
Šta bi se ljutio?
milutin (citat):
Nemojte me krivo shvatiti,ako nema posla u BG,ili ZG,Ljubljani-idite na selo.Sela su prazna,kuce opustjele,plodne njive,vocnjaci,vinogradi zarasli u korov! Vape za radnom snagom.Pocnite da razmisljate da ste negdje u inostranstvu,da neznate nikoga ko bi vam mogao pomoci i da nema biranja posla.
Nemoj se ti sad ljutit ali ovaj citat je jedan klasičan primjer tog "soljenja pameti" Na selu ne opstaju ni oni koji se nikad nisu ni micali sa sela,svaka čast ima izuzetaka a to su oni koji imaju svu potrebitu mehanizaciju. Dakle istina je što kažeš ima prazne i zapuštene zemlje ali da bi se netko vratio nije mu dovoljna zemlja ni one zidine u kojima će živjet! Ako se netko vrati i ako misli radit sa vilama na palentu daleko će dogurat A o samoj agrarnoj politici da i ne govorim gdje sama država guši i ubija svoje ratare zato što dozvoljenim uvozom sustavno urušava agrar iznutra je više nego žalosno! Ljudi posiju pšenicu i neznaju kolika će biti odkupna cijena pa gdje toga ima?U Americi? Ne Milutine sigurno takvo nešto u Americi ne postoji! I da ne nabrajam.......a i nemam volje Jednostavno to nije što mislite ono na čemu ste vi uspjeli tamo ovdje toga zasada nema! A oni koji su došli tj vratili se puni vizije o poslovanju,biznisu brzo su se vratili
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 15:18
lacoš (citat):
Dinosaurus biraj iseljenike protiv kojih nesmiju proturječiti,kao npr:
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 15:28
Mica Trofrtaljka?Tek danas sam saznao da je na ovoj temi!Propust,najvjerovatnije sam u vrijeme njenog postavljanja bio iza forumskih resetaka ,ja sam ti ovdje kao pokojni Mandela
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Iseljenici 14.12.13 15:35
milutin (citat):
ja sam ti ovdje kao pokojni Mandela
S obzirom na kontinuitet imat češ više zatvora nego on