FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 28.03.13 9:51
Negdje 88 ili 89.g. nemogu toćno da se sjetim, poslao sam jedan svoj uradak (kaiš strip/ strip od par sličica) na natječaj u Politikin zabavnik, u komisiji je sjedio autor Đeremaje, Hermann. Sada neznam što je bilo, znam samo da mi stripić nije objavljen, ali mi je velika čast da je autor takvog kalibra bar vidio moj strip, pa makar krajičkom oka.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Doktor Živago voli ovaj upis
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 29.03.13 21:26
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 29.03.13 21:43
Sjećam se Rahana, ali ne kao posebnog stripa, nego u sklopu nečega..... Rahan i njegov nož od slonove kosti!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 29.03.13 21:50
Da bio je u sklopu nekog zabavnika,nemogu se ni ja sjetit.Razgovarao sam malo prije s prijateljem koji je po njemu dobio nadimak,pa se sjetio stripa.Sječam se scene kako je izmislio udicu,zanimljivo štivo.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 29.03.13 22:04
Da nije politikin zabavnik Mikijev almanah
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 29.03.13 23:50
lacoš (citat):
Da bio je u sklopu nekog zabavnika,nemogu se ni ja sjetit.Razgovarao sam malo prije s prijateljem koji je po njemu dobio nadimak,pa se sjetio stripa.Sječam se scene kako je izmislio udicu,zanimljivo štivo.
...pa na nju kao mamac zakacio pooslednjih nekoliko riba sto je malo ribarsko pleme imalo da uhvati dzinovsku razu ("mantu") od koje nisu mogli loviti ribu.....naravno, udicu mora nesto drzati (upleo je lijane, znaci bio je preteca danasnjih "braid" struna) A sve je to odradio sa splava ( znaci izmislio je i panulanje) Posebno mu je bio zahvalan poglavica koga je raza jednom ubola otrovnim repom pa mu morali odsjeci nogu.....'bemti sto pamtim, ko slon! A sjetice se Petar jebivjetar i kako se zvao strip.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 29.03.13 23:57
STRIP ZABAVNIK!!!!!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 30.03.13 1:19
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 30.03.13 1:24
E baš nam je bilo dobro.Nismo pratili prognozu vremena,niti razmišljali o računima a niti se mučili oće li nas tko zvati na telefon.Skupili bi novce i kupili romane a u večernjim satima zimi pod malim svjetlom uživati u čitanju,eh neprocjenjivo i nezaboravno
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Doktor Živago voli ovaj upis
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 30.03.13 1:34
Zanimljivo je kako je Alan Ford postigao najveću slavu baš na području bivše Jugoslavije, što se tumači na različite načine. Iako se radnja stripa odvija u New Yorku, u Americi strip nije prošao na tržištu!
P.S. Perice, zašto Alan Ford ne može proći u Americi, što misliš?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 30.03.13 4:33
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 30.03.13 9:10
pera84 (citat):
...pa na nju kao mamac zakacio pooslednjih nekoliko riba sto je malo ribarsko pleme imalo da uhvati dzinovsku razu ("mantu") od koje nisu mogli loviti ribu.....naravno, udicu mora nesto drzati (upleo je lijane, znaci bio je preteca danasnjih "braid" struna) A sve je to odradio sa splava ( znaci izmislio je i panulanje) Posebno mu je bio zahvalan poglavica koga je raza jednom ubola otrovnim repom pa mu morali odsjeci nogu.....'bemti sto pamtim, ko slon! A sjetice se Petar jebivjetar i kako se zvao strip.
Meni je u sječanju ostalo nekako drugačije.Sjedio je Rahan kraj neke riječice kraj koje je rastao neki grm sa trnovitim granama,kao ruža(šipak),i kako je riba iskoćila iz vode za mušicom zakačila se za trn i ostala visjeti.Kako je bio promučuran napravio on udicu od kosti i lovio ribe te tako spasio svoje pleme od gladi.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 30.03.13 16:16
Taj broj nisam citao.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 30.03.13 16:47
MEZOLITIK
dolazi razdoblje zatopljenja
klima se mijenja, dolaze ribe i životinje, diže se razina vode, nestaju velike, jake životinje jer im smeta klima (pojavljuju se jelen i zec)
u upotrebi su luk i strijela, koplje postaje savršenije, dolazi do savšene obrade kamena, izumljena je udica ( od kosti), čamac, zamke, pripitomljen je pas Evo što kažu stručnjaci kad je izumljena udica
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 31.03.13 4:54
lacoš (citat):
pera84 (citat):
Meni je u sječanju ostalo nekako drugačije.Sjedio je Rahan kraj neke riječice kraj koje je rastao neki grm sa trnovitim granama,kao ruža(šipak),i kako je riba iskoćila iz vode za mušicom zakačila se za trn i ostala visjeti.Kako je bio promučuran napravio on udicu od kosti i lovio ribe te tako spasio svoje pleme od gladi.
Vi ne pričate o istom stripu! Meni se čini da sam čitao oba. Ovaj što kaže Lacoš je bio kronološki prije. Da, trebalo je najprije izumit udicu, pa onda strunu i panulavanje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 31.03.13 4:56
... ali vec sutra su mu ga drpili,pa se covek ziv pojeo.Kukao je : da sam ga bar docitao do kraja ...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 09.04.13 14:45
pelister1 (citat):
A secam se jednog Leskovcana koji je kupio :
Pojavilo se više sličnih izdanja krajem 80-tih, ne mogu se sjetit kojih točno. Imam negdje u podrumu u kutiji sa stripovima iz Yu. Morao bih jedan dan napravit premetačinu da nađem.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 09.04.13 15:02
Nemoj samo da kad nađeš stripove takvih sadržaja da te nema van iz podruma tri dana, sa obaveznim žuljevima na dlanovima
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 09.04.13 15:20
Literatura za stražare i požarne.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 09.04.13 15:35
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 21.05.13 21:48
U tom vremenu je bio veliki izbor crtanih i pisanih romana tako da kad dodjes do kioska gdje se to prodaje ne znas sta bi kupio.Najbolje sve ako mozes jer su svi dobri od zagora ,blek stena,komandant mark,teks viler itd pa do pisanih westerna laso izdanja.Jedan od pisaca se je zvao G F Unger.Ipak najvise je ostala u sjecanju na naslovoj strani ona rijec,,DOSAO JE TIHO I USAO U LEGENDU,,Wajat Erp i Dok Holidej u raznim obracunima.
janeztrdi Vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 547 ČLAN OD: : 2012-12-29 DOB : 55 Ljubljana
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 07.06.13 19:59
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 25.09.13 6:09
Dubravko Mataković (r. 1959.), crtač stripa. Diplomirao je 1983. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uz primarnu likovnu djelatnost, od 1984. važan oblik izražavanja mu je strip. Prvi stripovi mu izlaze 1984. u Studentskom listu, a zatim i u Poletu, Mladosti, osječkome TEN-u, ljubljanskoj Tribuni, Patku, Večernjem listu... Mataković je također osnivač glazbenog sastava Septica, u kojem pjeva pod umjetničkim imenom 'Govnar Smrti'.
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 25.09.13 9:14
Originalan i duhovit, do početka devedesetih sam dosta pratio njegov rad ("prot pictures"), poslije nisam bio u prilici da ga pratim, ali po ovome što si postavio vidim da je zadržao svoj "otkačeni" stil.
Zemunac Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 404 ČLAN OD: : 2013-07-19 Zemun
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 13.10.13 2:00
Danas sam bio u poseti roditeljima pa sam se malo družio sa svojim starim stripovima