FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 11.03.14 19:07
Dobar clanak ali tesko razumljiv za danasnje generacije. Moji klinci i ne znaju sta je to strip. Mislim culi su za taj pojam ali nikada ih nisu kupovali ili citali. Ja sam pokusao da im objasnim kako se nekada cekao utorak ili cetvrtak da izadje novi broj, a oni me gledaju kao krava u mrtvo tele. Prosto neverovatno koliko je vreme neke stvari ucinilo apsolutnim.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 11.03.14 21:25
BEOGRAD (citat):
Dobar clanak ali tesko razumljiv za danasnje generacije. Moji klinci i ne znaju sta je to strip. Mislim culi su za taj pojam ali nikada ih nisu kupovali ili citali. Ja sam pokusao da im objasnim kako se nekada cekao utorak ili cetvrtak da izadje novi broj, a oni me gledaju kao krava u mrtvo tele. Prosto neverovatno koliko je vreme neke stvari ucinilo apsolutnim.
Tebi je žena Japankinja, čudi me da se nisu zainteresovali za mange. Moj sin ih obožava, čak je i sam pravio neke svoje stripove u tom stilu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 11.03.14 21:59
BEOGRAD (citat):
Dobar clanak ali tesko razumljiv za danasnje generacije. Moji klinci i ne znaju sta je to strip. Mislim culi su za taj pojam ali nikada ih nisu kupovali ili citali.
Moja kćer od 6 god. zna što je strip. Nije pretjerano zainteresirana, pored mnoštva sadržaja koje danas za djecu postoje, ali imam određeni broj stripova koji stoje sa strane i na dohvat su joj, pa sama ponekad uzme. Ovaj joj je drag, za ostale ima vremena, još ni ne ide u školu, iako zna dobro čitati i pisati.
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 11.03.14 22:29
Internet, video igre, mobilni. Tu se krug zavrsava. Ove mladje generacije se cude kada te vide da citas novine. Sto da kupujes novine kada ima on line verzija.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 11.03.14 22:34
BEOGRAD (citat):
Internet, video igre, mobilni. Tu se krug zavrsava. Ove mladje generacije se cude kada te vide da citas novine. Sto da kupujes novine kada ima on line verzija.
Ne bih rekao da je kod nas tako drastično. Recimo sasvim sam zadovoljan sadržajima koje moja kćer ima u vrtiću. Ima svega, i starog i novog.
Treba se doma pozabavit s djecom, a mnogi daju tablet ili ih posjednu za kompjuter od najranije dobi da su u miru od posla i od svega skupa. Velika je odgovornost, pa i krivica za mnoge stvari u roditeljima. Nisu djeca glupa i zanimaju ih razne stvari.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 11.03.14 22:39
Pored svih elektronskih medija nismo prekinuli kućnu tradiciju Politikinog Zabavnika.
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 12.03.14 0:04
Max Blitz (citat):
Treba se doma pozabavit s djecom, a mnogi daju tablet ili ih posjednu za kompjuter od najranije dobi da su u miru od posla i od svega skupa. Velika je odgovornost, pa i krivica za mnoge stvari u roditeljima. Nisu djeca glupa i zanimaju ih razne stvari.
Nisam ni mislio da su deca glupa. Ja cesto srecem klince od 3-4 godine koji znaju da koriste iphone ili tablet. Imas pravo sto se tice mira u kuci ali postoji i druga stvar. U nekim tinejdzerskim godinama klinci vise gledaju u svoju okolinu nego u kucu. Ako neko ima video konzolu a oni nemaju, ima da ti pojedu dzigericu dok im istu ne kupis. Priznajem, ja i zena smo izabrali najlaksi put. Nego Max, moji su vec na studijama i ja sam se velikog dela problema ratosiljao. Ne bih da ti kvarim dan ali nemas pojma sta te jos ceka.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 12.03.14 0:17
BEOGRAD (citat):
Nego Max, moji su vec na studijama i ja sam se velikog dela problema ratosiljao. Ne bih da ti kvarim dan ali nemas pojma sta te jos ceka.
Moja pozicija je specifična. Rastavljen sam i dijete je sa mnom uglavnom vikendima i praznicima. Onda smo skupa, i sam se bavim s njom. Odnos sa bivšom ženom je jednak nuli, duga priča.
Tako da sam nudim sadržaje za koje mislim da su dobri, i uvjek joj nudim dva-tri izbora (ne samo jedan ili deset) da sama odabere što bismo radili i gdje išli. Uglavnom, pokupila je dosta toga od mene što joj nudim, a nisam primijetio ništa posebno da je donijela od majke, jer je za nju ona cijelo vrijeme još mala. E da, rekla je da majka ima tablet koji joj daje, ali više voli crtati i pisati na papir, vjerovao ili ne. Ovo je sad sve skupa za drugu temu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 12.03.14 0:29
I ove joj se sviđaju... bez brige, za dob 6+ je...
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 16.05.14 17:06
Festival Crtani romani šou (CRŠ), koji je počeo danas (16.5.) sajmom stripova u Domu HDLU-a u Zagrebu, ugostit će neke od najvažnijih ljudi iz svijeta stripa... Ulaz na sve sadržaje u sklopu festivala je besplatan!
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 25.05.14 21:31
TABLA stripa o Tintinu koju je 1937. nacrtao belgijski umjetnik Hergé prodana je na dražbi u Parizu za 2.5 milijuna eura, što je novi svjetski rekord za neki crtež za strip, izvijestila je kuća Artcurial za France Presse. Dvije stranice nacrtane kineskim tušem iz albuma o Tintinu, koji su bili objavljivani između 1937. i 1958. prikazuju Tintina i njegova psa Miloua u 34 različitih situacija. Svaka od njih povezana je s važnim trenutkom u svakom pojedinom albumu od 'Plavog lotosa' do 'Slomljenog uha'. Tabla prodana po rekordnoj cijeni bila je procijenjena između 700 i 900 tisuća eura. Prethodni rekord držale su table 'Tintina u Americi' koje je Herge izradio 1932., a prodane su za 1.3 milijuna eura jednom 'tintinofilu' u lipnju 2012., u istoj aukcijskoj kući.
Tintin je fikcijski novinar i reporter iz stripa belgijskog crtača Georgesa Remija, poznatijeg kao Hergé. Serija stripova o Tintinu je posebno popularna u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj. Tintin je zapravo nastao na temelju lika Totora ranije kreiranog od strane Georgesa Remija, a prvi put se pojavio u stripu 1929. Dakle, Tintin je mladi reporter koji je uvučen u sve svjetske intrige. Ne zna se ima li Tintin 15, 16 ili 17 godina, ali mu je starost oduvijek ista. Tintin je vrlo inteligentan, dobro govori strane jezike i vozi sve vrste vozila.
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 06.03.15 2:08
dpuric (citat):
Procitao sam interesantan podatak da je autor *Mirka i Slavka* D.Zizovic od 1941-1943 bio pripadnik Ravnogorskog pokreta
Tacno je... Davno sam gledao jedan njegov intrevju, gdje je pokazivao originale listova stripa. Strip mu je pomogao donekele u rehabilitovanju, ali i pravio smetnje u stilu: :Sta hoce taj xxx". Redovno sam ih citao (izlazili su nedjeljno) u seriji "Nikad robom" od 1 dinar. Na drugoj strani iza naslovne) uvijek je bio kratak sadrzaj "Sledece sveske", a na kraju nekoliko anegdota iz zivota junaka istog stropa: deda-Marka, Toma, izvidjaaca-Todora, Boska i ostalaih, a i nekoliko karikatura.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 13.03.15 3:35
Carstvo stripova i sličica - Gornji Milanovac... (Zavidio sam djeci koja tamo žive. )
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 13.03.15 3:42
Jeste carstvo slicica, ali, cini mi se da je carstvo stripova bilo u Novom Sadu (Zagor, Blek, Komandant Mark, Kit Teler, Teks Viler, Lun kralj ponoci, Marti Misterija...) A meni licno je Alan Ford neprevazidjen... A ni to nije G. Milanovac, vec Zagreb.
Kaplar M Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 13.03.15 3:56
Zagor, Blek... Izdavac je bio Dnevnik iz Novog Sada, Stampa: Forum Marketprint Mirko i Slavko, Eureka, Decje Novine i Tik Tak... Izdavac i stampa: Decje novine, G. Milanovac
sarics Džomba
BROJ POSTOVA: : 186 ČLAN OD: : 2013-11-11 DOB : 57 Zagreb
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 14.03.15 22:54
Provedoh godinu dana u JNA u G.Milanovcu odmah blizu NIŠRO
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 15.03.15 1:04
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 17.06.15 17:14
Ovaj strip mi je bio nepoznat...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: STRIPOVI I ROTO ROMANI 02.09.15 2:21
Festival stripa u Herceg Novom
Festival stripa bit će održan u Herceg Novom od 4. do 9. 09. uz podršku Turističke organizacije Novog. Otvaranje je u petak u 20 sati u galeriji 'Josip Bepo Benković'.