FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula Nikolić Dojransko jezero

Go down 
+33
PORUCNIK
kosic drago
pera84
Bg 011
Prke
jezda
pinz710m
dribler4
t.veles/s.dojran 88/89
Saša Nikolić
Gringo
STRUMIKS
Vojnik Graničar
Lala Basaid
harri
Pero™
stari FAZAN
ercov54
aleksa961
dpuric
ZAGORAC
milutins
SveJug
vladimir
Kemo Specijalac
Doda
missar
humka83
Boske
lacoš
Stazio
Max Blitz
dojran
37 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next
AutorPoruka
Stazio
Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 23 Jun 2014 - 22:14

Možda je tada bilo samo zabranjeno nekom internom naredbom, danas je nasilje nad životinjama krivično djelo koje može biti sankcionisano i zatvorskom kaznom.
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1335
ČLAN OD: : 2013-01-08
DOB : 61
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 23 Jun 2014 - 22:43

Stazio (citat):
Možda je tada bilo samo zabranjeno nekom internom naredbom, danas je nasilje nad životinjama krivično djelo koje može biti sankcionisano i zatvorskom kaznom.

Naravno..... Very Happy 

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 24 Jun 2014 - 16:22

Stazio (citat):
Istina, ponekad su životinje bolje zaštičene već siromasi-ljudi... i to nije ok,.... mada ne podržavam nasilje nad životinjama, ali ni nad kim....nek bude pravde više!!!

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 38
ČLAN OD: : 2014-04-13
M(j)esto Prijedor

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeThu 26 Jun 2014 - 23:10

Predraze,mali vraze....
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeFri 27 Jun 2014 - 22:08

harri (citat):
Predraze,mali vraze....

Bogati harri......di si ti?
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 7 Jul 2014 - 12:59

dojran (citat):
Gringo (citat):
Eto uz sve obvez,..... malo ste i uživali.....

Šta malo....puno smo uživali,odnosno kako si je tko organizirao.Ja sam imao dobru ekipu ......zajebancija na nivou.
Zaboravih.....puštanje službenih pasa na lutalice sa otpada.Iako je bilo zabranjeno,borba je bila zagarantirana.1:5-6,kako ih razbuca,strašno za vidjeti.Za to je bio zadužen vojnik Terzić.

Nesto ovako? Deluju mi kao granicari (znacka na bluzi).

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 7 Jul 2014 - 13:15

Za ovo se moglo završiti u zatvoru.
Na vrh Go down
Doda
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 18
ČLAN OD: : 2013-01-17
DOB : 54
M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 7 Jul 2014 - 17:12

Lala Basaid (citat):
Neka s e javi DODA dali je dosao na karaulu u januaru 1988 da se cujemo i sta je bilo sa st.vod.Vincetijevicem posle utapanja 2 vojnika u jezeru.AKO si doda u januaru 88 dosao na karaulu nikolic bili smo zajedno 1 noc ceo dan i oko 22.30 je nasa patrola dovela granicare sa jankovic karaule bili su kod nas do 02.00 onda je stigao aca iz sela nosio nas do rasrsnice traktorom.

Pozdrav, na karaulu nisam dosao 88 vec 89 god. (septembarac 88 klasa), bio sam na sudu dva puta kao svjedok, jednom za vrijeme sluzenja a drugi put poslije vojnog roka. Za info svjedocili smo ( nas cetvorica ) protiv zastavnika, koliko se sjecam dobio je oko 5 godina, a kasnije sam cuo da su ga pustili.
Na vrh Go down
Lala Basaid
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 453
ČLAN OD: : 2014-01-09

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 14 Jul 2014 - 10:20

POZDRAV doda hvala sto si se javio dali ti je ovo bio komandir stavio sam sliku verovatno je posle dobijo cin zastavnika imao sam slika vidise karaula i trepezarija nemogu da nadjem ako neko ima neka stavi.POZDRAV
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 14 Jul 2014 - 16:37

Sliku???

Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 15 Jul 2014 - 23:22

Doda (citat):

Pozdrav, na karaulu nisam dosao 88 vec 89 god. (septembarac 88 klasa), bio sam na sudu dva puta kao svjedok, jednom za vrijeme sluzenja a drugi put poslije vojnog roka.
Za info svjedocili smo ( nas cetvorica ) protiv zastavnika, koliko se sjecam dobio je oko 5 godina, a kasnije sam cuo da su ga pustili.

Doda.
Ako nije neki problem možeš li nam reći kako je proteklo to suđenje.
Gdje je održano, koja su vam pitanja postavljali, tko je sve bio prisutan u sudnici itd...
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
Lala Basaid
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeFri 18 Jul 2014 - 14:20

Za vreme moje sluzbe jednom je pustio iz sela nocu da vataju ribu sa mrezama u granicni pojas jer od gr.kamena 26 po jezeru su plovci ali je i nasa patrola isla dole sa njima posto treba da daju i nama.Dobili smo neki sitnis.U jesen kada je poceo lov nedeljom pre podne nema nikog u patroli 1 do jezera posto se najavi lov .JEDNOM je pustio lovce prema karauli JANKOVIC da ulove diviju svinju kod svinjskog potoka blize karaule JANKOVIC isli su traktorom kako su se popeli kod napustene karule neznam znate kako je bilo .Ulovili su bilo je oko 100 kg ALI DA BI CUTALI TREBALI SMO DA DOBIJEMO CEO BUT ali ga nismo dobili.Ipak je meni bilo jako lepo na karauli.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeFri 18 Jul 2014 - 17:29

Vojnik Graničar (citat):
Doda (citat):

Pozdrav, na karaulu nisam dosao 88 vec 89 god. (septembarac 88 klasa), bio sam na sudu dva puta kao svjedok, jednom za vrijeme sluzenja a drugi put poslije vojnog roka.
Za info svjedocili smo ( nas cetvorica ) protiv zastavnika, koliko se sjecam dobio je oko 5 godina, a kasnije sam cuo da su ga pustili.

Doda.
Gdje je održano, koja su vam pitanja postavljali, tko je sve bio prisutan u sudnici itd...
I mene to zanima....doista!!!
Ajde raspričaj se malo!!!
Budeš dobil koji +!!! lol!

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 11
ČLAN OD: : 2014-02-22
M(j)esto Srbija

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeSat 19 Jul 2014 - 11:33

Gringo (citat):
Vojnik Graničar (citat):
Doda (citat):

Doda.
I mene to zanima....doista!!!
Ajde raspričaj se malo!!!
Budeš dobil koji +!!! lol!

Doda, pridružujem se kolegama.  Very Happy I mene jako zanima kako je tekao sudsku postupak protiv zastavnika. Šta je navodio u svoju odbranu? Da li su neke stvari prećutane? Da li su porodice stradalih vojnika na bilo koji način učestvovale u procesu?
Na vrh Go down
Doda
Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 7:50

Sinoc sam se vratio sa ljetovanja, napisem kad uhvatim vremena ... uskoro
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 9:12

Sleep

Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 13:31

Pogibija dvojice vojnika desila se u aprilu 1989 godine, imali smo pojacano osiguranje granice skoro dva mjeseca zbog situacije na Kosovu, granicari znaju sto to znaci a za ostale non stop patrole u granicnom pojasu tj. duz granicne linije.
Zastavnik zbog nastale situacije bio je citavo vrijeme sa nama , nema ici kuci poslije pola tri . Dvojica vojnika koja su poginula zastavnik je slao na jezero da hvataju ribu mrezama, bolju ribu je ostavljao sebi a slabiju je davao nama da jedemo. Kada se pocetkom cetvrtog mjeseca zavrsilo pojacano osiguranje zastavnik sebi sredjuje pp i ide u Srbiju ( odakle je vec bio) na odmor, a njima dvojici je rekao da nastave sa izlovom ribe dok se on ne vrati, bolja riba u zamrzivac a sitnija nama.

Ne mogu se tocno sjetiti koji je dan bio kada su se utopli 10 , 11 ili 12 .4 1989. godine, sjecam se da na moj rodjendan 14.4. bio ispitivan od strane istrazitelja o ovom slucaju jer sam u to vrijeme vodio knjigu zapovijedi.

Na karaulu je taj dan sletio helikopter sa nekim general majorom, istrazizelji, zaspisnicari itd...
Mi stariji vojnici dali smo iskaze ali se komandi granicnog odsjeka to nije svidjelo pogotovo komadantu majoru pa su na nas poceli pritisci, razgovori, raporti...

Zastavnik je pozvan sa odmora i pritvoren kao i zamjenik kom. karaule nas klasic desetar. Za nekoliko dana ja idem na redovno prvi put kuci poslije sedam i po mjeseci, na povratku na karaulu za par dana idemo ( nas cetvorica ) u Skoplje na sudjenje, tu je JNA bila brza za manje od mjeseca dana od pogibije sudjenje.

Nas cetvorica smo bili u svojstvu svjedoka i svjedocili smo u korist desetara protiv zastavnika, da nije odgovoran desetar vec su isli na jezero po zastavnikovoj zapovijedi. On se branio kako nema pismene zapovjedi  a mi da smo svi culi kad im je davao naredbe.
Na sudjenju je bila obitelj od jednog poginulog , dva brata i otac, sjecam se da su nas pojedinacno ispitivali sta je bilo, svi smo imali utisak da nam nisu vjerovali, mislili su da je ubijen. Par puta je otac prekidao sudjenje sa pitanjem ko ce vratiti moje dijete, muk u sudnici...

Zastavnik svojim svjedocenjem nas je htio prikazati kao lose vojnike, da lazemo itd... dobio je tada 5 i po godina zatvora a desetar 6 mjeseci iako nije nista kriv, tako da je tocna ona izreka steka vojnog suda 6 mjeseci zatvora.
U drugom mjesecu 1990. godine , pola godine od odsluzenja vojnog roka dobijamo ponovo poziv na sud u Skoplje. Sjecam se dolazi zastavnik, sa svima nama se rukuje ispred sudnice, vjerojatno taktika advokata da ublazimo iskaze, svi ponavljamo iskaze u cijelosti, i sudjenje se prekida. Sa desetarom sam se cuo te godine, on je vec bio izasao vani, i on mi je rekao da su i zastavnika pustili. Poslije svih ovih godina nasao me na FB i dodao kao prijatelja ali nismo o ovome pricali.

Ako neko ima pitanje neka slobodno postavi, to bi bilo to...
Na vrh Go down
humka83
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 368
ČLAN OD: : 2013-01-09

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 14:44

Doda, jel se znaju pojedinosti i stvarni nesretni slucaj tiga dana kaj se dogodilo, ostali svjedoci na jezeru a vjerojatno ih je bilo, jeli bilo utapanje ili je nesto prethodilo k tome, ako imas jos ponesto pisi LP.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 19:01

Zastavnik te našao na FB?

Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 20:18

Poznajući Vićentijevića Predraga,u moje vrijeme st.v.I kl.ništa me ne može iznenaditi.Naime,nas tek pridošle vojnike pojedinačno je vodio u ribe ali prvenstveno iz razloga da vidi tko bi bio pogodan kao cinker.Kada je došao red na mene vidio je da od toga ništa pa se otkačio od mene.S njm je gotovo uvijek išao desetar Albanac.....zaboravih kako se je zvao,možda se Hary sjeti.Mi čak nismo dobili ni najlošiju ribu,a nije da nas je baš i zanimala dok je bilo krmetine.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 21:27

Doda (citat):

Na karaulu je taj dan sletio helikopter sa nekim general majorom, istrazizelji, zaspisnicari itd...
Mi stariji vojnici dali smo iskaze ali se komandi granicnog odsjeka to nije svidjelo pogotovo komadantu majoru pa su na nas poceli pritisci, razgovori, raporti...

Doda.
Možeš li nam reći kako je to izgledalo kada su vas oficiri počeli "pritiskali" da promjenite iskaze koji su teretili tvog komandira karaule.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 21:31

Doda (citat):
Sa desetarom sam se cuo te godine, on je vec bio izasao vani, i on mi je rekao da su i zastavnika pustili. Poslije svih ovih godina nasao me na FB i dodao kao prijatelja ali nismo o ovome pricali.  
Gringo (citat):

Gringo.
Mislim da sam ja razumio da se je preko Facebook-a našao svog desetara a ne komandira karaule.
Na vrh Go down
Doda
Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 21:49

Vojnik Graničar (citat):
Doda (citat):
Sa desetarom sam se cuo te godine, on je vec bio izasao vani, i on mi je rekao da su i zastavnika pustili. Poslije svih ovih godina nasao me na FB i dodao kao prijatelja ali nismo o ovome pricali.  
Gringo (citat):

Gringo.
Mislim da sam ja razumio da se je preko Facebook-a našao svog desetara a ne komandira karaule.

Upravo tako
Na vrh Go down
Doda
Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeMon 28 Jul 2014 - 22:07

humka83 (citat):
Doda, jel se znaju pojedinosti i stvarni nesretni slucaj tiga dana kaj se dogodilo, ostali svjedoci na jezeru a vjerojatno ih je bilo, jeli bilo utapanje ili je nesto prethodilo k tome, ako imas jos ponesto pisi LP.

Svjedoka nije bilo, ja sam ih vidio mrtve kada su bili izvadjeni iz jezera. Pjena na ustima napuhani od vode...Kako nam je covjek iz sela sto ih je nasao utopili su se u dubini od dva metra, zapetljani u mreze jedan oko glave drugi oko nogu. Oni nisu imali camac vec su veslali na unutarnjoj gumi od traktora ili kamiona.

Mi smo nasli njihove stvari i oruzje uredno slozene pored obale, kod jednog od njih je bio kljuc od magacina  kuhar je trazio hranu za veceru ( to je bilo oko 17 h) pa su dvojica otrcala do jezera do njih radi kljuca i da vide sto ih je zadrzalo, mi ostali se izlezavali ili igrali kosarku. Tada smo culi tri pucnja sa jezera i nas nekoliko je otrcalo na jezero , zvala se komanda odsjeka, oni su zvali Grke da nisu odlutali tamo. Te veceri sam bio pomocnik dezurnog, nasli su ih oko 2 sata ujutro (seljani ribari). Izvadili su ih sutra ujutro ronioci
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 29 Jul 2014 - 6:51

Zaslužuješ jedan [You must be registered and logged in to see this image.]

Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 29 Jul 2014 - 6:53

Sječaš li se možda imena poginulih i odakle su bili???
Nisam shvatio,..... to su bili tvoji klasići, koliko ste tad već dugo bili na karauli???
Odakle si došao??

Gušter
Gušter

M(j)esto Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 29 Jul 2014 - 8:28

Imena se ne mogu tocno sjetiti, pa necu da pogrijesim, jedan je bio iz Like ( Hrvatska ) a drugi jug Srbije , bili su moja klasa septempar 88 . Na karaulu smo dosli u januaru 89, inace sam sarajlija mada vise ne zivim u Sarajevu
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 29 Jul 2014 - 10:54

Doda (citat):

Doda.
Možeš li nam reći kako je to izgledalo kada su vas oficiri počeli "pritiskali" da promjenite iskaze koji su teretili tvog komandira karaule.
Na vrh Go down
Saša Nikolić
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 11
ČLAN OD: : 2014-02-22
M(j)esto Srbija

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 30 Jul 2014 - 11:40

Doda, hvala ti za priču koju si podelio sa nama. Dobio si od mene veliki plus, a sutra dobijaš još jedan. kao zahvalnost za trud koji ulažeš boraveći na ovom forumu.
Na vrh Go down
Lala Basaid
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 30 Jul 2014 - 17:25

Doda dali si vidijo fotku dali ti je on bijo Komandir Karule.Jedan pozdrav za DODU.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 30 Jul 2014 - 18:07

Znači da ipak sud odredio jedno pro forme ali zastavnik nije odležao, skoro ništa.... ipak se išlo na ruku, znači da je relativizirana njegova odgovornost!!!!

Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 30 Jul 2014 - 18:57

Gringo (citat):
Znači da ipak sud odredio jedno pro forme ali zastavnik nije odležao, skoro ništa.... ipak se išlo na ruku, znači da je relativizirana njegova odgovornost!!!!

Gringo.
Nije ni čudno , vidiš što je rekao Doda.
Doda (citat):

Sada mene zanima kako je izgledalo to kada su oficiri pokušavali graničare kako kaže Doda "pritiskati" da promjene iskaz ili da ublaže optužbu.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 30 Jul 2014 - 19:27

Ma da ipak ih je sustav štitio.....!!
A ja sam mislio kako su pred zakonom svi isti.....to mi je onda tako izgledalo!!!!!
No ipak .....??? nešto slično mada banalnije imao sam prilike vidjeti u Strumici!!
Ajde neka da čujemo nastavak priče!!!

Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 368
ČLAN OD: : 2013-01-09

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeThu 31 Jul 2014 - 21:38

nije to jedini slucaj pogibije vojnika ovo je samo jedan u nizu, a kaj je sa onima sto se nikad nezna od cega i kako su poginuli te dosli zalotani u limenom sanduku doma, naravno da su bili zasticeni oficiri, zapovjedni kadar.
Na vrh Go down
Lala Basaid
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 5 Aug 2014 - 9:40

Na granici smo bili da ubijemo ili da nas ubiju ako slucajno dodje do pucanja ili ubistva sledi silna ispitivanja dali si postupio po pravilu sluzbe ako slucajno jedan nekaze isto gotovo je krivi su mislim na patrolu.A OFICIRI sigurno nebi pomogli oni su cuvali njih. A vincetijevic  nije mogao njima da naredi ako oni nisu hteli da love ribu nepostoji GENERAL koji moze da mi naredi sto nije po pravilu.                         Sto se tice OFICIRA u miru su bili hrabri vikali na vojsku izivljavali se a bojali se jednom je bijo major Lukic sa nekim oficirom spavali su na karaulu pa su isli u kontrolnu patrolu desetar i ja smo isli u pratnju oko 23.30 oni pistolje u ruke metak u cev i ko god stanemo oni guraju desetara mi smo isli bez oruzija dole do jezera.Sva sreca bila je mirna granica.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 5 Aug 2014 - 12:28

Lala Basaid (citat):

Na granici smo bili da ubijemo ili da nas ubiju ako slucajno dodje do pucanja ili ubistva sledi silna ispitivanja dali si postupio po pravilu sluzbe ako slucajno jedan nekaze isto gotovo je krivi su mislim na patrolu.
A OFICIRI sigurno nebi pomogli oni su cuvali njih.
A vincetijevic nije mogao njima da naredi ako oni nisu hteli da love ribu nepostoji GENERAL koji moze da mi naredi sto nije po pravilu.
Sto se tice OFICIRA u miru su bili hrabri vikali na vojsku izivljavali se a bojali se jednom je bijo major Lukic sa nekim oficirom spavali su na karaulu pa su isli u kontrolnu patrolu desetar i ja smo isli u pratnju oko 23.30 oni pistolje u ruke metak u cev i ko god stanemo oni guraju desetara mi smo isli bez oruzija dole do jezera.
Sva sreca bila je mirna granica.

Lala Basaid.
Nema toga vojnika koji neće nešto napraviti za svoga komandira (u ovom slučaju loviti ribu).
Vojnicima je to tada bila zabava, po odobrenju komandira karaule izići van kruga karaule, kupati se, loviti ribu.
Sve je to tako išlo godinama i bez problema.
Sve do jednog dana kada se dogodila ta tragedija.
A onda su se svi dosjetili da je to bilo protivno JNA pravilima.

Ja sam svome komandiru karaule iskrcavao kamion sa materijalom za gradnju kuće.
Sjekli smo šumu da bi imao drva za zimu.
I sve je to prošlo bez problema.
Da se je dogodila neka nesreća tijekom tih poslova onda bi se svi dosjetili da je to protivno JNA pravilima.
Ovako se danas tih "JNA zadataka" sjetim sa osmjehom na licu jer smo se svi vratili kući živi i zdravi.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeTue 5 Aug 2014 - 13:22

Lala, na neki način imaš pravo, ne može da naredi, ali može da pita ko bi to odradio. 100 puta su išli i ništa se nikom nije desilo, ali jedanput... Da je KK znao da če se nekom nešto desiti, sigurno jih nebi poslao. Bio je nesrečni slučaj, koji nebi smeo da se desi.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 6 Aug 2014 - 11:51

Naposljetku u vojsci je vrijedilo pravilo....Izvrši, pa se žali.....znači nema odbijanja a tko je točno znao što se kosi s pravilima....

Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 6 Aug 2014 - 14:42

Pero™ (citat):
Lala, na neki način imaš pravo, ne može da naredi, ali može da pita ko bi to odradio.
100 puta su išli i ništa se nikom nije desilo, ali jedanput...
Da je KK znao da če se nekom nešto desiti, sigurno jih nebi poslao.
Bio je nesrečni slučaj, koji nebi smeo da se desi.

Pero™.
Ovo si dobro rekao.
Sigurno niti jedan komandir karaule nebi nekog graničara poslao da obavi neki posao (u ovom slučaju ribolov) da je znao da će netko od njih poginuti.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 6 Aug 2014 - 14:50

Gringo (citat):
Naposljetku u vojsci je vrijedilo pravilo....
Izvrši, pa se žali..... znači nema odbijanja a tko je točno znao što se kosi s pravilima....
Svaki JNA vojnik je u svojoj vojnoj knjižici imao upisano "Zabranjeno kupanje u bazenima, rijekama, moru, jezerima itd...." , ne znam točno od riječi do riječi ali nekako je tako pisalo.
I svaki vojnik je to mogao pročitati u svojoj vojnoj knjižici.
A svatko je znao da ribolov nije vojnički posao.
Isto kao što nije posao (koji sam ja obavljao) istovaranje građevinskog materijala, sječa šume, branje gljiva itd...
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 6 Aug 2014 - 17:12

Za zabranjeno plivanje se ne sečam, a ne sečam ni se dali sam imao knjižicu ili su nam jih pokupili. Sam znaš da su zabranjene stvari najslađe. 

Nije uvek bilo izvrši pa se žali, ja sam odbio da skačem iz najviše sprave na poligonu, k. voda mirno rekao OK, popni se gore pa siđi na drugoj strani dole. To je i meni bilo ok, jer sam kao dete imao povredu kolena, pa nisam hteo da ponovim. Slično je napravio i jedan drug što je ranije imao polomljenu ruku. Rekao mu je samo se nekako spusti dole, nemoraš da zaležeš po PS.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 6 Aug 2014 - 17:33

Vojnik Graničar (citat):
Svaki JNA vojnik je u svojoj vojnoj knjižici imao upisano "Zabranjeno kupanje u bazenima, rijekama, moru, jezerima itd...." , ne znam točno od riječi do riječi ali nekako je tako pisalo.
I svaki vojnik je to mogao pročitati u svojoj vojnoj knjižici.
A svatko je znao da ribolov nije vojnički posao.

Nije pisalo u svakoj vojnoj knjižici, otkud ti to?  Surprised 
Ljeti smo se kupali skoro svaki dan u moru.
A što se tiče ribolova, imam priča iz Kumbora, skoro k'o s mora otkud sam. Smile 
Bili smo vrlo opremljeni s tim, mreža, vrše, udice, peškafonda za lignje, osti...
To je bilo ok, dobro je došlo u slobodno vrijeme.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 6 Aug 2014 - 17:52

To je pisalo na objavi u knjižici OPP-a

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 6 Aug 2014 - 19:52

Gringo (citat):

Bio sam na redovnom kraj šestog, početak sedmog mjeseca, normalno da sam se kupao u moru kad sam bio kući, nigdje mi nije pisala zabrana kupanja.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeWed 6 Aug 2014 - 22:01

Gringo (citat):
Upravo tako Gringo i meni isto tako pisalo,madasam ja bio u nekom drugom vremenu,ali ovi mladji ko zna kod koga vojsku i sluzili Wink
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeThu 7 Aug 2014 - 15:28

Ma pusti ti njih sve je to sjebao onaj švabo kaj im sad skriva stvari po kući.......kak se ono zove ....[You must be registered and logged in to see this image.]

Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeThu 7 Aug 2014 - 17:49

Gringo (citat):
Max Blitz (citat):

Bio sam na redovnom kraj šestog, početak sedmog mjeseca, normalno da sam se kupao u moru kad sam bio kući, nigdje mi nije pisala zabrana kupanja.

Evo pa gledajte.
Ovo je 31 stranica moje vojne knjižice.
Tu zabranu mi je potpisao tadašnji potporučnik Redža Naim ili na albanskom kako se on sada potpisuje Rexha Naim u Mariboru u kasarni "Tone Tomšič" 1988 godine.
On je sada Zamjenik generalnog direktora policije Kosova.
Rexha Naime, kućo stara, te 1988/1989 godine držao sam se strogo te tvoje zabrane i nisam je prekršio.

Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: Thu 7 Aug 2014 - 18:00; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeThu 7 Aug 2014 - 17:51

ercov54 (citat):

Upravo tako Gringo i meni isto tako pisalo, madasam ja bio u nekom drugom vremenu, ali ovi mladji ko zna kod koga vojsku i sluzili Wink

Ercov54.
Baš tu vojsku u kojoj si i ti bio.!
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeThu 7 Aug 2014 - 20:47

Vojnik Graničar (citat):
Rexha Naime, kućo stara, te 1988/1989 godine držao sam se strogo te tvoje zabrane i nisam je prekršio.

Ok, tebi je pisalo u knjižici, meni nije, a nema šanse da me uvjeriš da se nisi kupao u moru ako si bio doma ljeti.  Very Happy
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitimeThu 7 Aug 2014 - 20:59

Ma samo se malo namakao......kupao nije....nedaj Bog!!

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula Nikolić Dojransko jezero   Karaula Nikolić Dojransko jezero - Page 6 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula Nikolić Dojransko jezero
Na vrh 
Stranica 6/11Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Graničari Gevgelija '83.
» Karaula Janković
» Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
» Bataljon veze VP 6900 Boro Menkov - Kumanovo
» Ponovo u nekadasnjem garnizonu