FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

VMA BEOGRAD

Go down 
+15
bambuchko
vladimir
Pero™
pera84
SveJug
alexandar
lacoš
pukovnik
East&West
missar
Boske
Max Blitz
Stazio
dpuric
sine-valter
19 posters
Idi na stranicu : 1, 2  Next
AutorPoruka
sine-valter
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 29
ČLAN OD: : 2012-12-15
DOB : 56
M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 08, 2013 12:41 pm

DALI IMA NETKO DA JE SLUŽIO U POMOČNOJ ČETI NA VMA 87/88 NEKA SE JAVI !
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeThu Jan 10, 2013 2:51 pm

Kako je bilo biti vojnik na VMA. Verovatno debela hladovina
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeThu Jan 10, 2013 3:04 pm

dpuric (citat):

Sigurno su ih sestre maltretirale. Very Happy
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeThu Jan 10, 2013 3:09 pm

Stazio (citat):
dpuric (citat):
Sigurno su ih sestre maltretirale. Very Happy

Kao iz filma 'Lepa sela lepo gore'.... ako izuzmemo ostale scene, onaj vojnik na dežurstvu u hodniku se usrećio.... Very Happy
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeThu Jan 10, 2013 3:34 pm

Ma mora da je tamo dosao preko debele veze...
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSat Jan 12, 2013 2:41 pm

Baš mi je drago da ima komentara na tu temu . Eto iz Đjorče Petrov iz Skoplja preko otkomande sa Maršal Tita uvijek iz Skoplja stigao sam u prekomandu na vma . Ne nisam imao debelu vezu nego ogromnu sreču jer iz matične kasarne su mi spremali otkomandu po kazni na karauli kao kuhar u ĐervđelijI . To sam saznao kada sam došo u moju četu po stvari . Tamo su skoro svi bili iznenađeni a neko je bio i ljut na mene pogotovo moj čato koji lično on me bio prijavio mom kapetanu za neko sranje što sam bio napravio tražeči od njega najstrožu kaznu . Moja je sreča bila da jedan dan u kasarni stigao je jedan kapetan koji iz moje čete tražio vojnike koji su završili konobarsku školu radi posluživanje u Maršalku oficire gdje se održalo velika manevarska oficirska manevra . Pošto sam ja imao več tri lijetne sezone iskustvA odredili su mene da poslužujem tih dvadeset dana glavni stol gdje su bili svi glavni oficiri a između njih i general te oblasti general major Života Avramović . On na kraju mi je rekao da je jako zadovoljan sa uslugom i rekao da čemo se još vidjeti ma da ga ja nisam nikad više vidio ali me nagradio sa prekomandom na vma . To je moje razmišljanje jer tačno nikad nisam zaznao . Tamo kad sam došao nisam mogao vjerovati mojim očima . Koliko lijepih cura ne samo u kuhinji nego i sestre i doktorice da se čovijek ne vrati kući . A da vam ne pričam od jela i pića . biftek , ramstek , jagode , šampite , krempite ,heineken , car lazar i carica milica i sve ostalo . kuhalo se i za Mamulu , za ne vjerovat !!! Eto tako malo o meni ! Pozz !

Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSat Jan 12, 2013 2:53 pm

sine-valter (citat):
Baš mi je drago da ima komentara na tu temu . Eto iz Đjorče Petrov iz Skoplja preko otkomande sa Maršal Tita uvijek iz Skoplja stigao sam u prekomandu na vma . Ne nisam imao debelu vezu nego ogromnu sreču jer iz matične kasarne su mi spremali otkomandu po kazni na karauli kao kuhar u ĐervđelijI . To sam saznao kada sam došo u moju četu po stvari . Tamo su skoro svi bili iznenađeni a neko je bio i ljut na mene pogotovo moj čato koji lično on me bio prijavio mom kapetanu za neko sranje što sam bio napravio tražeči od njega najstrožu kaznu . Moja je sreča bila da jedan dan u kasarni stigao je jedan kapetan koji iz moje čete tražio vojnike koji su završili konobarsku školu radi posluživanje u Maršalku oficire gdje se održalo velika manevarska oficirska manevra . Pošto sam ja imao več tri lijetne sezone iskustvA odredili su mene da poslužujem tih dvadeset dana glavni stol gdje su bili svi glavni oficiri a između njih i general te oblasti general major Života Avramović . On na kraju mi je rekao da je jako zadovoljan sa uslugom i rekao da čemo se još vidjeti ma da ga ja nisam nikad više vidio ali me nagradio sa prekomandom na vma . To je moje razmišljanje jer tačno nikad nisam zaznao . Tamo kad sam došao nisam mogao vjerovati mojim očima . Koliko lijepih cura ne samo u kuhinji nego i sestre i doktorice da se čovijek ne vrati kući . A da vam ne pričam od jela i pića . biftek , ramstek , jagode , šampite , krempite ,heineken , car lazar i carica milica i sve ostalo . kuhalo se i za Mamulu , za ne vjerovat !!! Eto tako malo o meni ! Pozz !

Kakav je sve teret vojska morala da podnese. Very Happy Rolling Eyes  cheers

Na vrh Go down
Boske
Zastavnik
Zastavnik

BROJ POSTOVA: : 879
ČLAN OD: : 2012-10-28
DOB : 60
M(j)esto Austrija

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSat Jan 12, 2013 3:36 pm

E ja da sam slučajno došao u prekomandu u tu VMA ili bih se prokurvao ili bih završio vojni rok sa 150 kg tjelesne težine Shocked

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSat Jan 12, 2013 5:42 pm

sine-valter (citat):
Tamo kad sam došao nisam mogao vjerovati mojim očima . Koliko lijepih cura ne samo u kuhinji nego i sestre i doktorice da se čovijek ne vrati kući . A da vam ne pričam od jela i pića . biftek , ramstek , jagode , šampite , krempite ,heineken , car lazar i carica milica i sve ostalo . kuhalo se i za Mamulu , za ne vjerovat !!! Eto tako malo o meni ! Pozz !

Laughing Ti si neki provokator Sine Valter! Laughing

Želiš da nam sline cure sad!
I da poželimo obnovit Jugoslaviju i JNA, da bismo mogli opet ić služit JNA i tražit vezu za bit gdje si ti bio!! cheers

lol!

Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSun Jan 13, 2013 9:18 am

jel vi znate kakve su bile muke svaki božiji dan lutat po beogradu do ponoči i više ili gledat te nogometne utakmice pogotovo one međunarodne , strašno nešto ali to zahvaljujuči mog starog zastavnika i dva civilna kuhara na vma !
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSun Jan 13, 2013 11:38 am

sine-valter (citat):
jel vi znate kakve su bile muke svaki božiji dan lutat po beogradu do ponoči i više ili gledat te nogometne utakmice pogotovo one međunarodne , strašno nešto ali to zahvaljujuči mog starog zastavnika i dva civilna kuhara na vma !

Vjerovatno ti je bilo najteže izdržati cijelo radno vrijeme na VMA, trebali ste raditi svaki drugi dan a ne da vas ovako maltretiraju. Wink
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSun Jan 13, 2013 11:51 am

sine-valter
E jesi se brate namucio, nama sta
Na vrh Go down
Boske
Zastavnik
Zastavnik

BROJ POSTOVA: : 879
ČLAN OD: : 2012-10-28
DOB : 60
M(j)esto Austrija

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSun Jan 13, 2013 11:55 am

sine-valter (citat):

Evo već imam suze sažaljenja u očima Sad

Kapetan
Kapetan
dpuric

JM10 JM
M(j)esto Kraljevo

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSun Jan 13, 2013 12:06 pm

sine-valter
Pa jeli bilo sta koristi od tih silnih zenski na VMA. Daj malo nam zagolicaj mastu. Znas da je tada Desanka bila glavna vojnicka ljubavnica.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSun Jan 13, 2013 12:40 pm

Značka i plaketa VMA

[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSun Jan 13, 2013 1:06 pm

pričaču vam sad žurim moram u slovenji sa porodicom , večeras kad se vratim !
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

BROJ POSTOVA: : 735
ČLAN OD: : 2012-05-21
DOB : 71

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeSun Jan 13, 2013 11:38 pm

sine-valter (citat):
pričaču vam sad žurim moram u slovenji sa porodicom , večeras kad se vratim !

sine-valter, ako si zaboravio kako izgleda VMA , da se podsetiš. Jest da ti je bilo lošeeee ....... Laughing. Ostale su  uspomene.
Pozdrav  cheers

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeMon Jan 14, 2013 12:43 am

East&West: komentar modifikovan dana: Tue Jan 15, 2013 7:30 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeMon Jan 14, 2013 12:46 am

Ovo je aktualna ploča..... Stoji li i danas? Very Happy
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeMon Jan 14, 2013 12:55 am

Max Blitz (citat):
Ovo je aktualna ploča..... Stoji li i danas? Very Happy

Naravno da stoji i danas,
evo još nešto:

[You must be registered and logged in to see this image.],[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeMon Jan 14, 2013 12:59 am

Vidim ja, svi se pomamili za ovim što je Sine-Valter ispričao...
VMA pravi hit u JNA... Very Happy
Nisam sasvim upoznat, još je pod vojskom?
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeMon Jan 14, 2013 1:06 am

Max Blitz (citat):

Neka hvala, to je poslednja akademija koju bih želio završiti što je moguće kasnije i u što boljoj formi. scratch
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
missar

BROJ POSTOVA: : 735
ČLAN OD: : 2012-05-21
DOB : 71

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeMon Jan 14, 2013 1:47 am

Max Blitz (citat):

Da, vojna bolnica i u sastavu je Ministarstva odbrane.Inače je otvorena za sve građane, a od pre par godina je integrisana u
republički zdravstveni sistem i leči oko 40% civilnih osiguranika. Centar za hitnu pomoć VMA, dežurna je hitna služba i za
građane. Bez ove saradnje  teško bi preživeli. Mada, iskreno nije ono što je nekad bila, ali su u svakom pogledu ispred
svih civilnih bolnica u Srbiji. Kod njih se zna za red,  a kod ostalih..... affraid
cheers

Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeMon Jan 14, 2013 7:04 am

evo ljudi da vam ispričam nešto ! istina radio sam kao magarac tamo . zamislite morao sam ustat u pet i pol istuširat se fino pročitat novine od mog zastavnika , popit kavu i u šest i pol na posao . radio sam do deset ujutro . dijelio sam po katovima tj po rajonima sokove , jogurte i mineralnu vodu obučen u bijelo kao pravi doktor . na rajonu opekline je bila jedna sestra koja mi prala i peglala veš a ja njoj sokove za njenu decu kako je znala reč . nije bila loša , otišao sam i kod nje kuči na ručak stvarno dobra fanilia . tako da u deset i pol sam znao otić jest tamo sa doktorima a niko nije imao čin ispod majora i u jedanaest sam več bio u grad gdje ona vojna policija me skoro svaki put ganjala zbog toga što sam nosio bijele čarape ispod uniforme , titovku ispod opasača i smotane rukave na košulji . baš su bili čudni ti policajci . ali kasnije kad sam kupio civilku tad je bilo sasvim druga priča . mogao sam otič na ona mijesta gdje je bilo zabranjeno za vojsku . otič po kafičima na knez mihajlo gdje je dolazio čorba i bajaga i lepa brana i neki glumci iz boljeg života . nas dva tri tamo u čošku bili smo ko neki jadnici ali ksd su skužili da smo vojnici dolazila i neka tura i za nas .koliko lijepih pičoka po beograd . bila je neka ana samnom u kuhinji koja je živijela na banovom brdu mlada mama ali rastavljena e da tamo sam uživao ko lord . jednu sedmicu na ručak a drugu na večeru zavisilo je kako je ona radila . lijepa visoka duge crne kose kad me znala dočekat u nekoj bijeloj spavačici izgledala je kao neki anđeo . eto ima još toga ali sad moram otvorit kafić , ustvari več kasnim . pozz !

Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 6:07 am

kako da stavim koju sliku , baš mi ne ide !?
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 12:50 pm

sine-valter (citat):
kako da stavim koju sliku , baš mi ne ide !?

Sine Valter, poslao sam ti PP u vezi slika, pogledaj, pa daljnja konzultacija tamo. Very Happy
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 1:05 pm

aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: Wed Jan 16, 2013 4:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : ..........resize)
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 1:08 pm

aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: Wed Jan 16, 2013 4:19 pm; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : ....resize)
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 1:16 pm

potpuna ratna sprema ! ! !
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 1:19 pm

aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: Wed Jan 16, 2013 4:21 pm; prepravljeno ukupno 2 puta (Reason for editing : ...resize)
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 1:22 pm

aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: Tue Jan 15, 2013 8:51 pm; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : .............resize)
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 1:27 pm

aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: Tue Jan 15, 2013 8:52 pm; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : ................resize)
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 1:54 pm

Dragi Sine Valter, smanji sam sve slike na 800x600. I takve postavljaj jer si razvukao format foruma na ekranu.
Inače će morat moderator smanjiti. Very Happy
Jbg, moramo se pravila držati....
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 2:05 pm

jbg kako se to radi ?
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2090
ČLAN OD: : 2012-02-29

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 2:12 pm

Ne znaš koja je bolja. Jel ova što mu je peglala uniformu ili ova sa ručkom i večerom. Bogami mu ne zavidim na uživanju ko lord. pale

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 2:14 pm

Dok ne naučiš, nemoj onda postavljat, ne mogu bit ovako ogromne slike, a i bolje su manje kad nisu vrhunske kvalitete. Pogledaj u nečiji 'quote' kako izgleda 'kod' manjih slika, 800x600 je najveći format kažem, može i manji. Very Happy
Dalje na PP, ako imaš što, ima više načina postavljanja, nije jedan.
Evo, i Pukovnik koji se sad javio, ima svoj način stavljanja slika. cheers
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 2:23 pm

Kad bi stavljao neke slike sa obuke mislim da bi trebali povečalo.Kad se čovjek hvali voli da to prikaže čim veće.Pazi Valter što pišeš VMA je još u funkciji,i još uvijek tamo rade ljudi pa da nebi došlo do kakovih trzavica u nečijem braku.Prošlo je neko vrijeme pa ko zna ko je skim poslije tebe "pio kavu".Inače bio sam par puta poslije rata tamo nešto radit u praoni rubla ,već 1995,
i mogu reći što se tiće ženskog personala preljepo ko i nekad.

Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 2:56 pm

Question Exclamation Question
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BG

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 3:24 pm

pukovnik (citat):
Ne znaš koja je bolja. Jel ova što mu je peglala uniformu ili ova sa ručkom i večerom. Bogami mu ne zavidim na uživanju ko lord. pale

cheers cheers cheers cheers
Na vrh Go down
sine-valter
Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 5:21 pm

uzvinite ljudi , ja za postavljanje slika sam pravi gušter i ču vas poslušat pošto ste stare đombe ali šteta jer sam imao jednu pravu sliku gdje je neko pravio striptiz u kuhinji za proslavu 29 novembra !
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 6:19 pm

Ma samo postavljaj sine -Valtere.... Very Happy
Bitno je da ih postavis, a format cu srediti nema problema... Wink
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeTue Jan 15, 2013 7:04 pm

Max Blitz (citat):
Dok ne naučiš, nemoj onda postavljat, ne mogu bit ovako ogromne slike, a i bolje su manje kad nisu vrhunske kvalitete. Pogledaj u nečiji 'quote' kako izgleda 'kod' manjih slika, 800x600 je najveći format kažem, može i manji. Very Happy
Dalje na PP, ako imaš što, ima više načina postavljanja, nije jedan.
Evo, i Pukovnik koji se sad javio, ima svoj način stavljanja slika. cheers

Jbt, za njegove slike gledam preko LCD-a na zidu. Very Happy

Gušter
Gušter

M(j)esto BUJE ISTRA

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeWed Jan 16, 2013 7:24 am

razumem generale , hvala !
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeWed Jan 16, 2013 3:20 pm

sine-valter (citat):

Embarassed Sine Valter jesi siguran da su ovo slike iz JNA..... mislim, bez hlača, u zagrljaju s kolegom, hm..... Embarassed

Cool cheers

Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeWed Jan 16, 2013 8:10 pm

Da vam malo uozbiljim temu a obzirom da je riječ o sanitetu evo nešto interesantno. Prvo citat sa jednog internetskog linka
"Oko 1915 iz Sarajeva na adresu u Vlaškoj ulici u Zagrebu doselila se obitelj Leona i Matilde Albahari sa svoje petoro djece, sinovima Mošom i Salamonom i kćerima Rahelom, Leom i Simhom. Otac se bavio skupljanjem i preprodajom starih krpa, ali svoju djecu poslao je u škole i na fakultete. Troje od njih ušli su u povijest kao antifašistički borci. Najstariji Moša, rođen u Sarajevu 1913, diplomirao 1940. na zagrebačkom Filozoifskom fakultetu, još u gimnaziji 1933. postaje član SKOJ-a, pa član KPJ. Nalazimo ga u Akademskom filozofskom klubu (1936), u uredništvu lista Novi student i Borbeni student (1937-38), među osnivačima Akcionog odbora hrvatskih studenata ljevičara (1937), aktivan je u društvu Svjetlost i član Pučkog teatra. Postaje tajnik biroa Pokrajinskog komiteta SKOJ-a za Hrvatsku , a 1939. i tajnik Biroa partijskih organizacija svih fakulteta Zagrebačkog sveučilišta . Po uspostavi NDH poslan na Sušak, bio zapovjednik sušačko-hreljinskog partizanskog logora na planini Tuhobić. Ranjen u napadu talijanskih snaga, ilegalno se liječi na Sušaku. Sud talijanske 2. armije osudio ga je na smrt u odsutnosti pod imenom Maurizio Albahari. U veljači 1942. upućen je na partijski rad u Rijeku s ispravama na ime Vittorio Blecich. Prilikom uspostavljanja veze s istarskim partizanima 7. IX 1942. teško ranjen i uhvaćen blizu Matulja. Iz riječke bolnice prebačen u koparski zatvor, potom u Rim gdje mu je bila amputirana noga. Specijalni sud osudio ga je na smrt; ali strijeljan je pod imenom Vittorio Blecich, što znači da u istrazi nije odao identitet.
Drugi brat Salamon-Šlomo, rođen 1915, član KPJ od 1934, preko partijskih veza stigao je u Španjolsku i sudjelovao u španjolskom građanskom ratu na strani Republikanaca u borbama na Aragonu i Levantu. Bio je zarobljen i dospio u logor u Francuskoj odakle je pobjegao i 1941. preko Njemačke se vratio u Zagreb. Kao Josip Ivanović u rujnu 1941. priključio se kao borac Kalinovačkom partizanskom odredu, zatim bio komesar čete. Poginuo je u svibnju 1942. kod Vareša u borbi sa četnicima.
Dvije sestre Rahela i Lea, kao i njihova majka stradale su u ustaškim logorimna, a jedina od cijele obitelji koja je preživjela rat bila je najmlađa kći Simha, kasnije poznatija kao dr. Cila Albahari, rođena 1917, predratna studentica medicine, koja je u travnju 1942. pobjegla iz logora u Đakovu, stigla u partizane i u Žumberku osnovala prvu partizansku bolnicu. Poslije rata specijalizirala je bakteriologiju i do umirovljenja 1973. - u činu pukovnika - bila liječnik u zagrebačkoj Vojnoj bolnici. "

A sad i slike. Na prvoj je doktorica u tamnoj uniformi i činom poručnik slikana prilikom II kongresa lekara partizana održanom od 24. - 27.02.1944.godine u Glini, Topuskom i Slunju. Na drugoj je doktorica u Zagrebu, zatim sanitetski kapetan, pa sa kolegom u Opatiji i na kraju njezin indeks. Kod indeksa je interesantno da je počela studirati u Kraljevini, potom u NDH (koja joj je izdala drugi indeks) i na kraju za vrijeme Jugoslavije koja joj nije mijenjala indeks već se vidi da je izdan u NDH jedino što je bivša država uredno sve pečatila petokrakom. Aktivna služba joj je prestala 1973. godine a umrla je 09.07.2001.godine u 84 - toj godini života.

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeWed Jan 16, 2013 9:10 pm

pukovnik (citat):

Ovdje mi nije jasno kako je 1938.g. indeks izdan u NDH? Državljanstvo: 'Jugoslav'...?
Što sam pomiješao? Question
Jedino ako nisu doslovno prepisali podatke na prvoj stranici iz onog Kraljevine Jugoslavije, ali se to tako ne radi...prema akademskim propisima. Exclamation

Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeWed Jan 16, 2013 9:35 pm

Nije trebalo prepisivati, samo pečat sa tekstom u praznom dijelu stranice (a poslije opet precrtati). Smile
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeWed Jan 16, 2013 9:37 pm

Vidiš da piše kako je sravnjeno sa podatcima svedođbe iz I ženske realne gimnazije jer vrijeme izdavanja indeksa i podatci se ne poklapaju obzirom da je NDH nastala tek 1941. Gore vidiš i da je za bivše države jednostavno prekrižen naziv prijašnje. E sad da li se tako radi ili ne i jeli po akademskim propisima to moraš malo u povijest pa njih pitati. Very Happy

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeWed Jan 16, 2013 10:04 pm

pukovnik (citat):
Vidiš da piše kako je sravnjeno sa podatcima svedođbe iz I ženske realne gimnazije jer vrijeme izdavanja indeksa i podatci se ne poklapaju obzirom da je NDH nastala tek 1941. Gore vidiš i da je za bivše države jednostavno prekrižen naziv prijašnje. E sad da li se tako radi ili ne i jeli po akademskim propisima to moraš malo u povijest pa njih pitati. Very Happy

To nije po akademskim propisima. Sad, ni za vrijeme Yu.
Ne može indeks iz NDH biti izdan 1938.g. To je godina upisa fakulteta, a ne izdavanja indeksa.
Takve promjene se pišu i ovjeravaju unutar indeksa.
NDH državljanstvo 'Jugoslav'? To se netko šali... I ovo samo po sebi je neki raritet, možda niste obraćali pažnju, trebalo bi pronać još takvih indeksa. Very Happy Very Happy
Čudi me da NDH nije priznavala indekse Kraljevine, jer se zbog autonomije Sveučilišta, u pravilu, indeksi ne mijenjaju samo zbog promjene države. Oni koji još studiraju i imaju indeks iz SFRJ (ima takvih, o da), i dalje koriste uredno taj indeks kao vrijedeći! Very Happy

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitimeWed Jan 16, 2013 10:37 pm

Ovo s indeksom je vrlo zanimljivo!
U stvari, drugarica Simha (Cila) Albahari nije uopće studirala za vrijeme NDH, niti je NDH izdala indeks njoj. NDH je samo tiskala taj indeks kao dokument, a nova jugoslavenska država, odnosno fakultet je izgleda koristio stare indekse iz NDH, valjda dok ne tiskaju nove!
Time je stvar još zanimljivija!
I važe sva ona pitanja od prije. Very Happy
Na vrh Go down
Sponsored content

VMA BEOGRAD Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VMA BEOGRAD   VMA BEOGRAD Icon_minitime

Na vrh Go down

VMA BEOGRAD
Na vrh 
Stranica 1/2Idi na stranicu : 1, 2  Next
 Similar topics
-