FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-20 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Sun Sep 15, 2019 6:21 am
Krivo mi za sliku. Bila kod roditelja ali se oštetila. To je bio prvi čin u ŠROA Zadar.[You must be registered and logged in to see this image.]
Zoran I and Doktor Živago vole ovaj upis
Lafet Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2019-08-17
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Mon Sep 23, 2019 3:37 am
Pozdrav za artiljerce iz ŠRO-a u Zadru i ostale forumaše!
Malo da osvežimo sećanja na 85. klasu pitomaca (decembar 88 god.) koji su služili vojni rok u 2. divizionu sa starešinama; k-dant diviziona major Milivoje Petković, k-dir baterije kap. Tahiraj Zymer,i k-dir voda kap. Kremić Aco. Ako se neko prepoznaje na slici može da se javi na pp pa da malo proćaskamo!
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Mon Sep 23, 2019 8:14 pm
[You must be registered and logged in to see this link.], dobro dosao na forum!. Kremic Aco je clan ovog foruma (mada ga dugo nije bilo)
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Thu Oct 03, 2019 9:10 am
Lafet (citat):
Malo da osvežimo sećanja na 85. klasu pitomaca (decembar 88 god.) koji su služili vojni rok u 2. divizionu sa starešinama; k-dant diviziona major Milivoje Petković, k-dir baterije kap. Tahiraj Zymer,i k-dir voda kap. Kremić Aco. Ako se neko prepoznaje na slici može da se javi na pp pa da malo proćaskamo!
Ja sam otišao juna 88 g. Poznajem sve starešine koje si nabrojao jer su bili u moje vreme služenja, tj. najkraće znam Petkovića koji je došao a ja bio pri kraju. Na mesto moga Klepe, došao je taj Petković.
mzoran voli ovaj upis
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Sat Dec 14, 2019 2:02 am
pa dobro lafet, pa gdje su sva slova onog "čuvenog" gesal, puno šta slova falllliiii, uau..., ma sve se je naslućivalo..., haha..., niste vi bili više ono što smo bili mi tamo 72- druge, dobro malo se šalim....
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Sat Dec 14, 2019 2:07 am
sloba: bio si ljep...
SLOVENIJA Gušter
BROJ POSTOVA: : 53 ČLAN OD: : 2016-06-20
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Tue Dec 31, 2019 9:50 am
Poštovani drugovi pitomci Škole rezervnih oficira artiljerije Zadar!
Želim vam sretnu novu godinu 2020. V novoj godini vam želim sreče, zdravja i ličnog zadovoljstva.
Pozdrav svima iz Slovenije!
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Wed Jan 01, 2020 3:30 am
Hvala! Takodje.
Jadranko Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2020-07-06
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Mon Jul 06, 2020 6:34 pm
Poštovani topnici,
ja sam nov na ovom portalu, na koji sam slučajno nabasao. Bio sam 66. klasa ŠRO AŠC, travanj 1981. - listopad 1981. Bio sam u 2. divizionu, 2. bitnici, 2. vodo. Komandir voda bio je poručnik Hajrudin Hasanović (otišao u prekomandu taman uoči odlaska na završno logorovanje na Slunju), a njegov zamjenik vodnik stažista Slovenac Miloš Garbas. Na žalost nemam niti jednu sliku iz Zadra. Pamtim nekolicinu kolega: Vladimir Batinić, Duplančić Petar (Splićo), Nenad Protić (Prota), Jonić Miroslav (nadimak Lejla po svojoj djevojci). Za sada toliko. Pozdrav Jadranko
PORUCNIK, 47/74, Đakovo and GLIŠA vole ovaj upis
Jadranko Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2020-07-06
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Mon Jul 06, 2020 8:03 pm
Opet ja, da nadopunim svoj prvi post. Bio sam u žutom paviljonu. Sada je to plavi i u njemu se nalaze sudovi. Na obuci je osnovno oruđe bio B1, a dopunsko ZIS 76 mm i T-12. Načelnik klase bio je Slovenac Albert Šešelja. Vlado Batinić ostao je na kursu za raketaše, a vodnik stažista za novu, 67. klasu bio je Slovenac Tomo. Prezime sam mu zaboravio, a nadimak mu je bio Toma Sex. Sjetio sam se kolege iz Smedereva. Bio je boksač u BK a zvali smo ga Toša kojot. Ispit za desetara polagali smo u Benkovcu, a za mlađeg vodnika na Slunju. U prekomandu sam otišao u Banja Luku i bio zapovjednik raketnog voda na sistemu LUNA-9. Ako me tko prepoznaje, neka se javi. Ako se još nečega sjetim, eto me opet. Pozdrav
Đakovo and GLIŠA vole ovaj upis
zikunjako Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2020-08-06
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Thu Aug 06, 2020 6:27 am
chex (citat):
Miodrag Vujović (citat):
pozdrav moji artiljerci , ja sam 78.klasa mart-septembar 1987 , s tim da sam zbog odličnog uspjeha izabrao sebi da ostanem u K-1 u svom ATC-u kako smo ga zvali(artiljerijsko turistički centar)jer mi je zaista bilo super.Došao sam doduše na samoj granici sa godinama -27 i nije nas bilo puno-4-5 i imali smo u odnosu na mlade izvjesne povlastice.Komandant kasarne bio je Momo Perišić , Toth komandant škole , šef diviziona moga Cvetko Savić , zamjenik Rade Medić , u bateriji glavni Zlatko Mančić i poručnici Dragan Biorac i Darko Biuklić .Ja sam po završetku škole bio u kancelariji sa Dudakom i meni je bilo extra , i iako sam iz daleka bio -Sarajevo svaki mjesec me on nakon što završim neke administrativne poslove puštao kući po 7-8 dana. Mi staže koji smo ostali smo neki i dan danas u dobrom kontaktu - Dino Ćišić iz Bugojna i Boris Korbar iz Zagreba.Za ostale staže ne znam -Slobodan Torlak (Beograd) , Peđa Bojović(B.Palanka 9 i Štefane Metod negdje iz Slovenije.I dan danas mogu nabrojati sve ljude koji su bili sa mnom u 1.vodu 1.baterije 78.klase pitomaca AŠC Zadar-zemaljska artiljerija VP 5835/19-1, a to ću drugi put , svima pozdrav
A Mene spominjes Druze Deda mislim da smo te tako zvali pozdrav od d. Dragicevica i
Pozdrav, 87,klasa- septembarac. Vod porucnika Biorca i staze Torlaka. Svih likova iz gornjeg citata se sjecam, ukljucujuci i autora citata. Cijele ekipe iz voda se ne sjecam, osim likova koji su imali i trunku sebe u pitomcu,a ne samo pitomca u sebi. Ali odlicno se sjecam Torlaka, Smrad na smradovima...to je onaj tip koji vojsku shvati kao BIG DEAL, ufura se max u ulogu i nastoji biti veci gad, nego sto je realno da bude. Levat nikada nije mogao da shvati da je mogao doci 6 mjesec kasnije i da bi uloge bile potpuno drugacije. Naravno da sam mu to rekao u njusku. Uvlacio se nafuranom Biorcu u pakaš, tako da su ovom iskakali hemoroidi. Poručnik Biorac nije bio levat, iako je trazio zrtvu da potvrdi autoritet, koji je nesumnjivo imao i bez toga. Imao sam priliku ga vidjeti ispred kapetana Čatića(K4), kad ga je ovaj zbog bahacenja pomnozio sa ništicom. Nekoliko godina kasnije ce Ćatić to i pokazati u ratu, a Draganče je, nadam se, uspio naguliti iz Zadra u Srbiju i ratovati na poligonima ili mozda i vikendima u Bosni. Adjutant Torlak je garant bio strastveni navijač i ja ga iz nekog razloga vezem za Knin, a ne za Bg, u kojem je anyway zavrsio. Zadar, povijesna Jadera, mi je ostao u dugotrajnom sjecanju, ne toliko zbog pitomackog zivota, vec zbog niza dogadjaja koji su se nastavili i nakon odlaska... Pozdrav pa ako neko zaluta neka slobodno pokuca
mzoran Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2021-02-26 Zemun
Naslov komentara: Pozdrav Fri Feb 26, 2021 5:26 am
Sloba1 (citat):
Lafet (citat):
Ja sam otišao juna 88 g. Poznajem sve starešine koje si nabrojao jer su bili u moje vreme služenja, tj. najkraće znam Petkovića koji je došao a ja bio pri kraju. Na mesto moga Klepe, došao je taj Petković.
Ja sam u tom vodu bio malo pre tebe jun 88.
Sloba1 voli ovaj upis
mzoran Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2021-02-26 Zemun
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Feb 26, 2021 5:41 am
Kompasm53 (citat):
Neko je pisao o pokaznoj vežbi "Protivoklopni odred u napadu" koja je izvedena na Crvenim zemljama kod Knina 1988, vežbu je izveo vod kojim je komandovao Dudak. Ista takva vežba je izvedena godinu dana kasnije Slunju samo što je tada komandir voda bio geodeta Ćurčić. Ta vežba na Slunju je izvedena za kraće vreme, najbolje je gađao jedan slovenac i pohvaljen ili možda i nagrađen od komandanta diviziona Alberta Šešelje. U tom vodu su bili još Ivica Nuić, Miloš Madić, Rakić, Tadić, Vojnović iz Podgorice... Seća li se neko te vežbe i tih divnih momaka.
88. novembar ili decembar smo izvodili vežbu protivoklopni odred u napadu, k-dir voda kap Kremić Aco staža Š Kardumović, došao i Momčilo Perišić da nas gleda... u mom odelenju Žužić Đankarlo bio nišandžija... Ta zima je bila blaga do jutra kada smo krenuli na gađanje onda je zaduvalo da smo se posmrzavali do koske.
int3r voli ovaj upis
vIk Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-03-25
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Thu Mar 25, 2021 11:20 am
insider (citat):
bojnik (citat):
Dragan Kovačević je negdje 1990.g. dogurao do čina kapetana i bio je k-dir baterije a njegov zamjenik je bio poručnik Stevo Medić, tada je k-dir diviziona bio major Atif Dudaković
Sa 75. klasom por. Kovačević završio je u ŠRO i prekomandovan je u Akademiju za KV. Ja sam umjesto njega bio postavljen za k-dira 2. voda klase septembar 86, a zamjenik bio mi je klasić Živković (Damir?) iz Knina. Ima netko info o Draganu Kovačeviću ?
Poštovanje svim članovima ovog foruma. Prelistao sam celu temu o AŠC Zadar, jer me je interesovala zbog karakteristične VP 5835, jer je tu istu VP nasledio i AŠC u Kragujevcu. Vidim da se mnogi sećate oficira koji su vam bili komandiri vodova i da vas interesuje šta je sa njima i gde su. Pa da vam dam neka obaveštenja koliko sam u mogućnosti. *kap. Kovačević, sada u penziji, kao pukovnik radio je u AŠC Kragujevac kao komandant školskog diviziona. *ppuk Gižarovski takodjer je radio u AŠC Kragujevac mislim da je predavao taktiku artiljerije. *ppuk Senaid Grbo, AŠC Kragujevac, predavao Art. pravilo gradjana. * Ako se ne varam takođe je neko pitao ppor. Stanković Stevan.. ako je on za koga ste pitali takodjer je dogurao do čina ppuk kao nastavnik Art. pravila gradjana * I informacija za Tupuzovića, takodjer je bio kod nas u AŠC Kragujevac otišao je u penziju kao pukovnik, bio je i zamenik komandanta AŠC Kragujevac. * Komandant AŠC Kragujevac bio je puk. Desimir Garovic, kasnije general major u GŠ kao načelnik 4. uprave za vojno školstvo.
Ako vas još nešto interesuje postavite pitanje pokušaću da vam odgovorim.
andrope, insider, Sloba1 and 47/74 vole ovaj upis
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8058 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Thu Apr 01, 2021 7:11 am
bas tako. i da se podsetimo na neka bolja vrememena kad smo bili klinci od 18-20 godina.
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-14
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Thu Apr 01, 2021 8:32 am
Zato je uvek ono....ipak nije onako kako izgleda...
Štef 76 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2021-04-14
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Wed Apr 14, 2021 5:27 am
Nebojsa Vršas, ajd se javi
Štef 76 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2021-04-14
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Wed Apr 14, 2021 5:31 am
Nebojsa Vrsac (citat):
Evo i moje klase Septembar 1986./ Mart 1987 + 1 mesec obuka za raketaše Moj vod Bertić Marijan Jakšić Dejan Nikitović Vladimir Mrkić Josip Ginovski Vitomir Rupnik Bojan Tomaž Simončič Jovanović Nenad Mihajlović Saša Hajrulahović Hajrudin JAkus Alen Zec Rijad e sad godine čine svoje, pa navodim imena Mitar , iz Valjeva Miodrag, iz Kuršumlije Nestorović, iz Beograda Ratko, iz Krupnja Siniša, iz Sarajeva Za vreme obuke za raketaše tu su još bili Škevin Igor, Sarapa Predrag Bilo je tu još zaista mnogo izuzetnih momaka, i zaista mi je žao što sam zaboravio njihova imena[You must be registered and logged in to see this image.] Ja sam drugi s desna
ako ima nekoga, bilo bi mi drago da se čujemo
Javi se Nebojša
stepa voli ovaj upis
stepa Gušter
BROJ POSTOVA: : 27 ČLAN OD: : 2013-06-24 DOB : 60 kikinda
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Wed Apr 28, 2021 5:21 am
Vi ste nas nasledili
SLOVENIJA Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Wed May 12, 2021 5:28 am
Posle dužeg vremena opet sam na forumu da vas pitam, dali je još neko od vas bio na stažiranju u K-4 (tad smo je zvali Novi logor). Ja sam bio kao stažo u toj kasarni 1977/78 godine?
Lep pozdrav svim artiljercima!
pitomac88 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-10-23
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Sat Oct 23, 2021 3:12 pm
Pitomac Vodnik (citat):
[Pozdrav klasici. jan sam isto Decembarska klasa u ASC Zadar. . Sad neznam vise tocno Koja Baterija znam dab sam bio 3 Vod, Zapovjednik Baterije je bio Kapetan Dragan Kisin, a zapovjednik voda porucnik Boris Dimitrijev.
Pozz Pitomac Vodnik Ja sam bio isto decembarska klasa (Dec 1988.) i komandir voda mi je bio aktivni oficir por. Boris Dimitriev. Stažo Ivan Gadžić (koliko se sjecam) Junac 88'. Komandir baterije MB 120mm kap. Dragan Kisin (uvijek spominjao Vranje umjesto Zadra,mora da je bio neko vrijeme tamo). Komandant divisiona major Milivoj Petkovic. Komandant skole pukovnik Stjepan Toth. Komandant AŠC Dušan Koturović. Bio sam 2. pitomački divizion.Koja baterija bas nisam siguran,ali je bio 3.vod mislim.
Pitomac Vodnik, goran9030 and mzoran vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Sun Oct 24, 2021 7:12 am
Pozdrav pitomac88 i dobro nam došao na Forum. Primjetit ćeš da na nekim temama nema baš svakodnevne prepiske, no to ne znači da nema nas koji čitamo - ali ne pišemo jer nismo vezani uz tu temu. Bilo bi zgodno ako možeš u svojoj temi objaviti poneku sliku, zanimljivu priču, sjetiti se još ponekog klasića i to napisati. Uvijek postoji mogućnost da se u nekom trenutku pojavi netko od imenovanih i pronađe se u tome. Naravno, dobro došao si i na ostalim temama. Slobodno čitaj i piši ono što misliš da bi bilo zanimljivo drugima. Uključi se u komentiranje i ukupan rad Foruma. Za sve nejasnoće, slobodno se obrati u bilo kojem trenutku.
_________________ In medias (t)res...
Doktor Živago voli ovaj upis
Đakovo Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2021-12-21
Naslov komentara: Pozdrav Jadranko, ja sam također bio 66 klasa.3.vod1.baterija 2.divizion.Kod poručnika Orđanovskog Tue Dec 21, 2021 4:22 am
Jadranko (citat):
Poštovani topnici,
ja sam nov na ovom portalu, na koji sam slučajno nabasao. Bio sam 66. klasa ŠRO AŠC, travanj 1981. - listopad 1981. Bio sam u 2. divizionu, 2. bitnici, 2. vodo. Komandir voda bio je poručnik Hajrudin Hasanović (otišao u prekomandu taman uoči odlaska na završno logorovanje na Slunju), a njegov zamjenik vodnik stažista Slovenac Miloš Garbas. Na žalost nemam niti jednu sliku iz Zadra. Pamtim nekolicinu kolega: Vladimir Batinić, Duplančić Petar (Splićo), Nenad Protić (Prota), Jonić Miroslav (nadimak Lejla po svojoj djevojci). Za sada toliko. Pozdrav Jadranko
goran9030 voli ovaj upis
Đakovo Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2021-12-21
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Tue Dec 21, 2021 4:41 am
Pozdrav svim pitomcima šro Zadar, ja sam bio 66 klasa, 3vod 1baterija 2diviziona kod porucnika Orđanovskog.Bili smo u žutom paviljonu.
goran9030 voli ovaj upis
SLOVENIJA Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Wed Dec 22, 2021 11:29 am
Pozdrav Đakovo!
I ja sam bio 3.vod 1.baterije 2.divizion, samo 12 klasa prije (54 klasa). Komandir voda mi je bio podporučnik Milenković, možda je ostao i za vreme tvog boravka u ŠRO. Komandant škole je tada bio potpukovnik Miroslav Lilić. Bio sam u žutom paviljonu (kot prepreka). Sada je to plava zgrada.
Eto toliko za sada.
Pozdrav svim artiljercima iz Slovenije!
goran9030 voli ovaj upis
SLOVENIJA Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Dec 31, 2021 11:15 am
Dragi drugovi artiljerci!
Želim vam sretnu novu godinu 2022. U novoj godini vam želim zdravja, zadovoljstva i da pobedimo ovaj virus COVID.
Još jednom sretno iz Slovenije
vladimir, SveJug, PORUCNIK, Zoran I and goran9030 vole ovaj upis
dr jupidu Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2022-01-20
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Thu Jan 20, 2022 3:23 am
poz ja sam iz spita.........................bio sam u šro od 3 mjeseca 1990 do 3 mjeseca 1991
u kasarni u ulici marka oreškovića odmah sjeverno nakon mosta....................................................
zapovjednici su nam bili potpukovnik mislim milinković.................pa ispod njega neki osmani kao neki desetar i slično,,,,,,,
atif dudaković je bio nekakav major tad il slično...................... i onaj crni garunović mislim
od likova iz mog voda: jeftić
maleškić cvitanović pa neki karataš vuković iz crne gore turk doroslovački(iz srbije s kojim sam danas dobar na fb )) ja strgačić inače realno ni tad prije rata ni poslije nisu me pucali neki filmovi o hrvatstvu niti sam u jna ušao s nekim predrasudama................bilo mi je apsolutno svejedno odakle je tko..................
otac mi je živio u zadru pa mi je jedini zadatak bio kako izać van kasarne što više..sjest u auto i u napad na ženske u zaton ,borik itd.....
dudaković je tad u mirno vrijeme glumio junačinu i ratnika al izgleda da nije glumio..bio je baš jugosloven ja sam kad sam vidio tudjmana 1988 na nekom govoru rekao sam ocu i svojima da će biti rata..jednostavno nije bilo ni vrijeme ni okruženje za promjene bez rata...... s svima iz voda sam se super slagao i dobra je zajebancija bila.... no realno ako gledamo neromantičarski bezveze...zatvoren u 4 zida...pa straže.....uglavnom protiv svoje volje zatvor s povlasticama...)))
od bisera mi je najjače ostao onaj lik kad bi se grupno išlo na tuširanje šta je uzvikivao: IMATE 3 VODE!!!! TJ U 3 NAVRATA SE PUŠTA TOPLA VODA:))))
odradili smo točno kad je u kninu bila balvan revolucija 1990 lna ljeto gadjanje na planini poviše......................... u tim trenucima i nesvjesni situacije koja se dešava . tad se ukidalo i gledanje dnevnika .......................odlično:))))
uglavnom shema je bila da se 6 mjeseci završi škola za rezervne oficire i onda te baci po jugi..........a tko padne školu ostane u zadru.....hm:))) pa kadd sam to skužio nakon 4 mjeseca.....od odlikaša postao sam najgori ha ha......................fora je šta su to skužili i neki profesori al kako sam bio dobar s njima nisu radii probleme..ja bi došao na ispit i namjerno sve pisao krivo..jednom je tako jedan ok lik koji je igrao odlično tenis mi rekao: znam da želiš ostat u zadru i da te ovo uopće ne zanima al nemješam se... skužili su to svi.
evo upravo s treninga u splitu..ostao sam u top formi i slučajno nabasao na forum pa ako neko ima od mojih nek se javi............
rat je uzas i sjebao nam je mladost bar 10 godina...... al da je ovakvih kao ja do toga nebi ni došlo...jbga.....
drago mi je da ima živih...........
al definitivno neko je dobro napisao............. svi ti koji su nas obučavali....... doslovce obuku se u uniforme...s nama se zajebavaju i uče nas nekom vojnom pizdarijom od pon do petka...... nekad dežurstvo al generalno super poslovi
nakon 6 mjeseci završio sam u gornjoj kasarni gdje je stadion ...pa sam zamolio atifa dudakovića da me stavi da brinem oko sportskog centra pa sam polivao travu i čistio oko dvorane i zajebavao:)))))
i imao sam sreću da sam odslužio na vrijeme i u 3 mjesec 1991 bio slobodan........ ovi šta su tad došli najebali su....
najviše me smetala slaba higijena u smislu da nije bilo toplog tuša u kasarni već 1 tjedno tuširanje pa sam se svaki dan tuširao hladnom vodom..bolje išta neg ništa. pohvala jogurtu i onom finom bureku
i onom razglasu koji je puštao dobre strane i domaće hitove.........
vojniks Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 190 ČLAN OD: : 2012-05-20
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Jan 21, 2022 3:42 am
Pa nije zabranjeno pisat di je bilo gađanje?To još nije bilo ratno doba.Pa i čitava pvo 5 vojne oblasti je imala na Kamenjaku,čini mi se da je to bilo 1.maja 90.I mene je vp na kolodvoru u Splitu legitimirala jer nije vlak išao radi barikada,a veza za Ljubljanu bila jedna jedina u 18h.
dr jupidu Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Jan 21, 2022 10:46 am
vojniks (citat):
Pa nije zabranjeno pisat di je bilo gađanje?To još nije bilo ratno doba.Pa i čitava pvo 5 vojne oblasti je imala na Kamenjaku,čini mi se da je to bilo 1.maja 90.I mene je vp na kolodvoru u Splitu legitimirala jer nije vlak išao radi barikada,a veza za Ljubljanu bila jedna jedina u 18h.
pa poviše knina neka poljana na planini...nemam pojma kako je ime.... aj drago mi je da se javila generacija:)))) recimo da smo sretna generacija.... jer one kasnije 6 mjeseci su baš ušle u rat za vrijeme služenja.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Sat Jan 22, 2022 3:32 am
pitomac88 (citat):
Pitomac Vodnik (citat):
[Pozdrav klasici. jan sam isto Decembarska klasa u ASC Zadar. . Sad neznam vise tocno Koja Baterija znam dab sam bio 3 Vod, Zapovjednik Baterije je bio Kapetan Dragan Kisin, a zapovjednik voda porucnik Boris Dimitrijev.
Pozz Pitomac Vodnik Ja sam bio isto decembarska klasa (Dec 1988.) i komandir voda mi je bio aktivni oficir por. Boris Dimitriev. Stažo Ivan Gadžić (koliko se sjecam) Junac 88'. Komandir baterije MB 120mm kap. Dragan Kisin (uvijek spominjao Vranje umjesto Zadra,mora da je bio neko vrijeme tamo). Komandant divisiona major Milivoj Petkovic. Komandant skole pukovnik Stjepan Toth. Komandant AŠC Dušan Koturović. Bio sam 2. pitomački divizion.Koja baterija bas nisam siguran,ali je bio 3.vod mislim.
Ja sam bio u Zadru od juna 87 do juna 88. Od ovih starešina koje pominješ, Dimitriev mi je bio komandir voda, Komandant diviziona bio Klepo, a onda ga nasledio Petković, Toth je bio Komandant škole, a Centra Perišić a potom Koturović. Drugi divizion je bio u Žutom paviljonu i na ulazu stajao je od stiropora artiljerijski amblem, sa topovima...
dr jupidu voli ovaj upis
dr jupidu Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Mon Jan 24, 2022 1:58 pm
da....tot...petković....perišić...... ja sam bio u žutom paviljonu. . .
Sloba1 voli ovaj upis
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-12 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Apr 01, 2022 8:12 am
Pozdrav svim bivšim pitomcima Škole rezervnih oficira artiljerije u Zadru, neka ste mi živi i zdravi, a koliko vidim nema nas puno. Veliki pozdrav klasiću Puriću i generalštabu/administratorima!
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
dpuric, PORUCNIK and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-15 Svedska
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Apr 01, 2022 9:05 am
bojnik (citat):
Pozdrav svim bivšim pitomcima Škole rezervnih oficira artiljerije u Zadru, neka ste mi živi i zdravi, a koliko vidim nema nas puno. Veliki pozdrav klasiću Puriću i generalštabu/administratorima!
Pozdrav Bojniku! Konacno jos jedan iz "stare garde".
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Doktor Živago voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Apr 01, 2022 10:16 am
bojnik (citat):
Hvala Bogu, jos jedan Slavonac. Pozdrav i tebi gospodine Bojniče nakon dugo dugo vremena si navratio do nas. Svaka čast! U moje vrijeme a to je kratko, nisi navraćao. Ja sam samo čitao tvoje postove i postove ostalih starijih kolega! Živio!
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Wed Jun 22, 2022 9:28 am
21. juna 1987. godine otišao sam na odsluženje vojnog roka... Prođe 35 g od tada. [You must be registered and logged in to see this link.]
BROJ POSTOVA: : 10 ČLAN OD: : 2019-06-09 DOB : 54 Anhovo
Naslov komentara: Najbolji, III. vod Sun Jul 31, 2022 1:29 am
Dali ima koga koji se sječa najboljeg III. voda; mislim da 88. il 89. klase (septembar 1989 - mart 1990); pod komandom kapetana Garunovića? Neki od tih pitomca su u svome životu postigli puno... neki čak van zemlje... Svaka čast momcima... Bili smo jedno... Pobjedili smo Bokanjac, Dinaru - Knin... Sječam se K4 in vježbi... Čini mi se, da ima čak na youtube video naše zakletve (oktobar 1989), no kojem su moji... stadion u K4. Puno ljepih sječanja... Žao mi je samo, šta sam u početku služenja puno zakasnio; preživeo sam 22 dana u stacionaru... U septembru prije zakletve nas je majore Dudaković poveo na Bokanjac, da se malo utvrdimo... i to ljetnim odelima... i to pre zakletve... Spavanje u vodi, u kiši, u prvome mrazu... Sjebalo nas... [You must be registered and logged in to see this image.]
Branko.Paravan Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Sun Jul 31, 2022 2:34 am
Sloba1 (citat):
int3r (citat):
Lepo je videti i setiti se lepih vremena. Ja sam na ovom istom stadionu položio zakletvu, ali jula 87 g. Gledao sam starešine, ne bi li nekog prepoznao jer je razmak mali, svega dve godine. Sem Koturovića nisam siguran da sam neke prepoznao. Učinilo mi se da sam video majora Čojića i u onom počasnom vodu, mislim da je u sredini bio oficir Filipović, onaj što ima glas koji grmi kada izdaje komandu... Hvala na snimku.
Branko.Paravan Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Sun Jul 31, 2022 2:38 am
Ljepe uspomene na oktobar 1989... Moja jedinica je bila ljevo od snimljene... 5835/19... Na snimku se čuje kako nas traže za zastavu, jer smo se rabježali ko zečevi i tražili svoje u publici...
Sloba1 and Doktor Živago vole ovaj upis
SLOVENIJA Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Dec 30, 2022 10:47 am
Želim vam sretnu novu godinu 2023. U novoj godini vam želim zdravja i ličnog zadovoljsta, najviše onima sa kojima sam preživio lepe dane davne 1977 godine ( 54. klasa ŠRO ) u Zadru. U nama ima još snage zato idite na forum i napišite koju zanimivost iz ovih napornih a lepi dana.
Još jednom sretno!
Pozdrav iz Slo
goran9030 voli ovaj upis
SLOVENIJA Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Dec 30, 2022 10:51 am
Želim vam sretnu novu godinu 2023. U novoj godini vam želim zdravja i ličnog zadovoljsta, najviše onima sa kojima sam preživio lepe dane davne 1977 godine ( 54. klasa ŠRO ) u Zadru. U nama ima još snage zato idite na forum i napišite koju zanimivost iz ovih napornih a lepi dana.
Još jednom sretno!
Pozdrav iz Slovenije
pera84, SveJug and Sloba1 vole ovaj upis
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-12 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Mon Jul 08, 2024 5:30 pm
Tek toliko da tema ne odumre. Pozdrav svima koji nalete. 74 klasa ŠROA, zap.voda poručnik Momir Garunović bio i ostao legenda, neka mu je laka zemlja, dobar pedagog i starješina i nadasve čovjek.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Sloba1 voli ovaj upis
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Thu Jul 11, 2024 11:18 am
Svako dobro ti želim... Inače i Ja sam služio u Zadru kada je bio tada kapetan po činu Garunović, Ja sam 79 klasa, 1987 na 1988 g. Inače tek po završetku obuke u decembru 88 g, rekao mi da smo zemljaci, tj. iz Srema. Ja sam iz Inđije a On iz Jaska. Nakon vojske smo se videli i u kasarni u Rumi gde sam išao na vežbe. Potom, dosta godina kasnije sam čuo da nije više živ. Inače, Ja sam bio kod Klepa i Milenkovića a kap. Brojčin bio mi Komandir baterije.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Jul 12, 2024 12:57 am
Sloba1 (citat):
Svako dobro ti želim... Inače i Ja sam služio u Zadru kada je bio tada kapetan po činu Garunović, Ja sam 79 klasa, 1987 na 1988 g. Inače tek po završetku obuke u decembru 88 g, rekao mi da smo zemljaci, tj. iz Srema. Ja sam iz Inđije a On iz Jaska. Nakon vojske smo se videli i u kasarni u Rumi gde sam išao na vežbe. Potom, dosta godina kasnije sam čuo da nije više živ. Inače, Ja sam bio kod Klepa i Milenkovića a kap. Brojčin bio mi Komandir baterije.
Pozdrav Slobodane, čitao sam tvoje postove1 gari je bio dobar čovjek, znali smo se i neformalno družiti, KiK Milenko Todorović je bio zajeban, dok KiK Klepo Ekrem oficir, strog, ali pravedan. Poslije Zadra nisam se nikada više sreo sa njima, jedino mi je žao Garija.
Sloba1 voli ovaj upis
SLOVENIJA Gušter
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Jul 12, 2024 6:20 am
[quote="Sloba1"]Svako dobro ti želim... Inače i Ja sam služio u Zadru kada je bio tada kapetan po činu Garunović, Ja sam 79 klasa, 1987 na 1988 g. Inače tek po završetku obuke u decembru 88 g, rekao mi da smo zemljaci, tj. iz Srema. Ja sam iz Inđije a On iz Jaska. Nakon vojske smo se videli i u kasarni u Rumi gde sam išao na vežbe. Potom, dosta godina kasnije sam čuo da nije više živ. Inače, Ja sam bio kod Klepa i Milenkovića a kap. Brojčin bio mi Komandir baterije.[/quote]
Pozdrav kolegi iz ŠROA Zadar. Posle dužeg vremena opet ima nekih na ovom forumu. Više puta sam na ovom forumu pitao dali je neko posle škole otišao na stažiranje K4 (poznata kao Novi logor). Ja sam bio 54. klasa (1977 godine ) pa sam otišalo na stažiranje u K4 u 530MAD, komandat diviziona je bio major Mulčan, komandir baterij H-105 pa poručnik Lončar Milan. Zato vreme se ŠRO iz K1 prebacila u K4 zbog večih radnji i renovacije u kasarni kde je bila škola. Zamolio bih vas, daji možda neko bio na stažu u K4 ili na kakvom zadatku posle 1977 godine da na forumu napiše kakva je izgledala kasarna kasnjije i šta se tamo radilo.
Pozdrav svim artiljercima iz Slovenije
bojnik voli ovaj upis
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Jul 12, 2024 9:18 am
SLOVENIJA (citat):
Sloba1 (citat):
Pozdrav kolegi iz ŠROA Zadar. Posle dužeg vremena opet ima nekih na ovom forumu. Više puta sam na ovom forumu pitao dali je neko posle škole otišao na stažiranje K4 (poznata kao Novi logor). Ja sam bio 54. klasa (1977 godine ) pa sam otišalo na stažiranje u K4 u 530MAD, komandat diviziona je bio major Mulčan, komandir baterij H-105 pa poručnik Lončar Milan. Zato vreme se ŠRO iz K1 prebacila u K4 zbog večih radnji i renovacije u kasarni kde je bila škola. Zamolio bih vas, daji možda neko bio na stažu u K4 ili na kakvom zadatku posle 1977 godine da na forumu napiše kakva je izgledala kasarna kasnjije i šta se tamo radilo.
Pozdrav svim artiljercima iz Slovenije
ja sam otišao na stažiranje u Kasarnu maršal tito u Zagreb. U K4 (kasarna Ante Banina) išli smo na tjelovježbe ili na rad sa oruđima, početna točka za odlazak na Bokanjac i dalje. Danas je tamo velika sportska dvorana sa pratečim sadržajima.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Mon Jul 15, 2024 1:50 am
Ja sam ostao da stažiram u K-1 kod Komandanta Klepa u kancelariji. Što se tiče K-4 tamo su bila oruđa za obuku a na Bokanjac smo išli iz predmeta TA, Inženjerija, Veza, Topografija.. Ja to ovako po sećanju. Pravi teren u moje vreme bio Knin - crvena zemlja.
DavorT voli ovaj upis
DavorT Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2018-01-18 DOB : 57 Škofja Loka
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Fri Aug 23, 2024 12:57 am
Drugovi, u 10. mjesecu dolazim službeno na tjedan dana u Zadar, pa bi posjetio i lokaciju naše K-1. Sramota me, ali priznajem, da se ne sječam točno, gdje se nalazila. Može li neka adresa u blizini, ili čak Google Maps koordinate?
Najljepša hvala unaprijed!
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Thu Aug 29, 2024 8:49 am
[quote="DavorT"]Drugovi, u 10. mjesecu dolazim službeno na tjedan dana u Zadar, pa bi posjetio i lokaciju naše K-1. Sramota me, ali priznajem, da se ne sječam točno, gdje se nalazila. Može li neka adresa u blizini, ili čak Google Maps koordinate?
Najljepša hvala unaprijed![/quote] ukucaj u navigaciju (ako ideš autom) ulicu Stjepana Radića u Zadru, imaš tamo Trgovački sud i Gradsku knjižnicu. U našem paviljonu je sada Trgovački sud, u objektu do ulice je Policijska postaja Zadar (naredi nekaj bedarij, da lahko prenočiš zastonj, :lol!: šalamala) .
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Artiljerijski školski centar Zadar Tue Sep 17, 2024 9:45 am
Preko mosta, pa pravac u K-1 u ul. Marka Orešković - Zadar [You must be registered and logged in to see this link.]